انتخاب بهترین دوربین برای عکاسی، به دلیل وجود انواع برندها و مدلها در بازار به یک چالش بزرگ به خصوص برای عکاسان مبتدی که هیچ اطلاعی در مورد آن ندارند؛ تبدیل شده است. بهطورکلی، در انتخاب یک دوربین برای شروع عکاسی عوامل متعددی مانند اندازه، رزولوشن، حسگرها و غیره دارای اهمیت هستند. و قیمت و به روز بودن دوربین، نمیتواند دلیلی بر حرفهای بودن آن شود.
شروع کردن عکاسی با یک دوربین مناسب، علاوه بر اینکه باعث افزایش تجربهی شما میشود بلکه میتواند به پیشرفت مهارتهای شما کمک نماید. از مهمترین ویژگیهای دوربین برای شروع عکاسی میتوان به داشتن امکانات پایه، دارای عملکرد آسان و غیره اشاره نمود. در ادامه به بررسی برخی از مهمترین انواع دوربین ها میپردازیم.
انتخاب بهترین دوربین برای عکاسی و فیلمبرداری، امری است که در نظر گرفتن بعضی از ویژگیهای حیاتی را ضروری مینماید. برای درک دقیق جزئیات دوربینهای عکاسی و همچنین تاثیر آن ها میتوانید از طریق مدرسان حرفهای و با تجربه اقدام نمایید. بهترین کلاس آموزش عکاسی در تهران با همکاری اساتید دارای سابقه به راحتی میتوانند در زمینه آموزش تخصصی و اصولی به شما کمک کنند. برخی از مهمترین ویژگیهای دوربین عکاسی برای افراد مبتدی عبارت است از:
با توجه به اینکه، امروزه انواع مختلفی از دوربینهای عکاسی به بازار ارائه شده؛ انتخاب دوربین برای شروع عکاسی کار سختی است. با بررسی انواع دوربینها و همچنین مزایای آن ها میتوانید بهترین دوربین را برای عکاسی انتخاب نمایید. انواع دوربینها بر اساس سیستم آن ها عبارتاند از:
دوربینهای بدون آینه، یکی از انواع دوربینهای حرفهای بوده که ترکیبی از دوربینهای دیجیتالی compactt و DSLR است. از مهمترین ویژگیهای دوربینهای بدون آینه، سرعت شاتر بالا و همچنین قابلیت عکسبرداری با رزولوشن بالا است.
یکی دیگر از بهترین دوربینها برای عکاسی، دوربینهای DSLR است. این دوربینها دارای تنظیم دستی، سنسورهای پیشرفته و همچنین دارای طیفهای مختلفی بوده که قابل تعویض هستند. این دوربینها به علت داشتن قابلیتهای خاص، دارای توانایی عکسبرداری در شرایط مختلف جوی هستند. از انواع دوربینهای DSLR میتوان به دوربین فول فریم نیکون اشاره نمود.
این دوربین ها، مناسبترین گزینه برای افراد مبتدی است. کامپکت های خانگی، دارای تنظیمات اتوماتیک بوده که با توجه با نور محیط تغییر مینماید. و نیاز به لنز اضافی در عکاسی نیست. این دوربین ها دارای طول عمر بالایی بوده و با داشتن کمی مهارت میتوانید بهترین عکسها را ثبت نمایید.
یکی از مهمترین مسائل در دنیای عکاسی، تفاوت دوربینهای فول فریم و کراپ فریم است. این دوربین ها از نظر تکنولوژی و امکانات مشابه هم بوده و فقط تفاوت اصلی آن ها در اندازه حسگر است. بهطورکلی، دوربینهای فول فریم دارای حسگرهای بزرگتری در اندازه 35 میلیمتر فریم هستند؛ درصورتیکه دوربینهای کراپ، حسگرهای کوچکتری دارند. از دیگر تفاوتهای دوربین فول فریم و کراپ فریم میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
یکی از تفاوتهای دوربینهای فول فریم و کراپ فریم، زاویه دید و فاصله کانونی آن ها است. دوربینهای فول فریم دارای حسگرهای بزرگتری بوده که این قابلیت تولید و گرفتن عکسهایی با زاویه دید وسیعتر و همچنین فاصله کانونی کمتری میگردد. این قابلیت دوربینهای فول فریم باعث شده است تا از آن در عکاسی منظره (landscape) و همچنین عکاسی معماری (architecture) استفاده شود.
تاثیر عمق میدان، یکی دیگر از تفاوتهای دوربینهای فول فریم و کراپ فریم است. دوربین فول فریم دارای عمق میدان کمتری هستند و به همین نام نیز شناخته میشوند. بهطورکلی، در دوربینهای فول فریم، سابقه تصویر (background) و همچنین جلوه تصویر (foreground)، دارای وضوح بیشتری است.
دوربینهای فول فریم، به دلیل داشتن حسگرهای بزرگ، دارای نویز کمتری هستند و تصاویر با کیفیت بالاتری را میگیرند. و یکی از بهترین دوربین ها در شرایط نوری دشوار هستند.
دوربینهای کراپ فریم، دارای حسگرهای کوچکتری بوده؛ به همین دلیل از تلهفوتوگرافی (telephoto) موثرتری برخوردار هستند. از دیگر قابلیتهای دوربین کراپ فریم میتوان به زوم بزرگتر آن اشاره کرد. این موضوع باعث شده است که این دوربین، بهترین انتخاب برای عکاسی ویدیویی واقع گردد.
یکی دیگر از تفاوتهای دوربینهای فول فریم و کراپ فریم، در قیمت آن ها است. بهطورکلی، دوربینهای فول فریم دارای قیمتهای بالاتری نسبت به دوربینهای کراپ فریم هستند.
برای انتخاب یک دوربین مناسب برای شروع عکاسی، توجه داشتن به چند مورد میتواند به شما کمک نماید. این نکت شامل مواردی مانند قابلیت فوکوس دوربین، نوع دوربین و غیره است. که در ادامه به نکات بیشتری میپردازیم: