کد خبر: ۲۶۷۴۰
تاریخ انتشار: ۰۱ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۱:۱۳
رئیس جمهوری با تبریک پیروزی ملت ایران در پرونده پیچیده هسته ای گفت: تقریبا به تمام اهداف اصلی مان بدون استثنا دست یافته ایم.
به گزارش تجارت آنلاین، دومین روز همایش استانداران، معاونان سیاسی، مدیران کل سیاسی و انتخابات و فرمانداران سراسر کشور صبح امروز پنجشنبه با سخنرانی دکتر حسن روحانی در وزارت کشور آغاز شد.
دکتر حسن روحانی در این همایش 'ایام پرشکوه پیروزی در پرونده پیچیده هسته ای و دستیابی به حقوق ملت بزرگ این سرزمین بعد از فرازونشیب 12 ساله و بعد از مذاکرات نفسگیر 30 ماهه' را به ملت بزرگ ایران تبریک گفت و تاکید کرد که بتوانیم از فضای به وجود آمده حداکثر استفاده را بنماییم.
وی ادامه داد: اگر بگوییم موفقیت ملت ایران در این پرونده یکی از بزرگترین موفقیت های نه تنها مردم ایران بلکه جهان در حال توسعه در برابر قدرت های بزرگ بوده، سخنی به گزاف نگفته ایم. ما تقریبا به همه اهداف اصلی مان بدون استثنا دست یافتیم.
حجت الاسلام روحانی افزود: ما می خواستیم همه قطعنامه هایی که علیه مردم ایران تصویب شده لغو شود. به این نکته توجه کنید نه تعلیق شود و نه تعویق شود؛ تمامی قطعنامه ها علیه ایران لغو شود. من یکی دو بار در سخنرانی های استانی گفتم، ما با تریبون پشت شعار نمی خواهیم قطعنامه ای را لغو کنیم و با شعار هم لغو نخواهد شد. ما در خود شورای امنیت سازمان ملل و توسط همان اعضایی که همان قطعنامه ها را تصویب کردند، با آرای همان ها این قطعنامه ها را لغو خواهیم کرد. همه قطعنامه های شورای حکام که توسط اعضای شورای حکام در آژانس بین المللی تصویب شده است، توسط همان ها لغو خواهیم کرد.
وی ادامه داد: خوب این ادعا ادعای بزرگی بود. این حرف ها برای یکسال، یکسال و نیم پیش در سخنرانی ها است. من اولین بار که به تیم مذاکره کننده هسته ای گفتم خط قرمز من برای شما این است که قطعنامه ها باید لغو بشود، این خط قرمز من است بقیه مهم نیست. قطعنامه ها به عنوان اولین خط قرمز است؛ باید همه قطعنامه ها لغو شود و خط قرمز دوم هم تحریم ها است؛ همه تحریم ها باید برداشته شود. بقیه موضوعات را می شد با فرازو نشیب بپذیریم.
رییس جمهوری ادامه داد: 'حالا سانتریفیوژ ها 5 هزار یا 6 هزار، یا 6 هزار و 40 تا است. من اشاره می کنم اینها چیزهای مهمی نیست، در یک مسئله مهم ملی و بین المللی ما باید به آن اهداف بلند و اصلی که سرنوشت ملت به آنها گره خورده، آنها را باید حل و فصل کنیم. این کار کاربزرگی بود، افرادی را نیاز داشت که تجربه کافی در این کار داشته باشند، زبان بین المللی را بفهمند، زبان حقوقی را بدانند و سابقه این امر را بدانند.'
وی ادامه داد: شما می دانید کشورهای مختلف گرفتار مسئله هسته ای بودند. کره جنوبی را آوردند در شورای حکام آنجا چند مرکز و آزمایشگاه غنی سازی راه اندازی کرده بود، در همان سال 82 کره جنوبی چه کار کرد، وزیر خارجه اش آمد در آژانس و عذرخواهی کرد، آن مراکز آزمایشگاهی را تعطیل، تمام افراد را دستگیر و به دادگاه فرستادند و تمام آن وسایل را در کره جنوبی منهدم کردند. حالا لیبی را نمی گویم که وقتی معترض شدند، هر آنچه داشت بار کرد در کشتی و به آمریکا فرستاد.
رییس جمهوری ادامه داد: کار آسانی نبود که ما بگوییم غنی سازی را ادامه می دهیم، یک، تحقیق و توسعه را ادامه میدهیم ، دو، مرکز غنی سازی زیر کوه را که از نظر آنها معنا و مفهوم خاصی دارد تعطیل خواهیم کرد، سه، راکتور آب سنگین اراک را ماهیت آب سنگینش می ماند و به صورت مدرن تر تکمیل می شود. مواد هسته ای که شما می گویید انبار شدنش خطرناک است را ما حاضریم در یک بازار بین المللی با یک کشور پیشرفته مبادله کنیم نه از بین ببریم.'
وی اظهار داشت: من دو سال پیش هم در سازمان ملل گفتم زمانی ما توافق را انجام می دهیم که تمامی تحریم های اقتصادی لغو شود، وزرای خارجه 1+5 در نیویورک به وزیر امور خارجه ما گفته بودند که فلانی حرفی زده است که شدنی نیست. مگر می شود همه تحریم ها یک روزه برداشته شود، این اصلا شدنی نیست.
روحانی گفت، خوب ما امروز کجا هستیم؟ ما امروز بعد از 30 ماه مذاکره با سختی های فراوان با تصمیمات بسیار بسیار سخت و با مسئولیت های سنگین که در بسیاری از موارد من شخصا بر عهده گرفتم، ساعت هایی تا قطع کامل مذاکره پیش رفتیم، حداقل سه بار من در این مدت دستور قطع کامل مذاکره را دادم. گفتم اگر نمی پذیرند جلسه را ترک کنید و مذاکره را برای همیشه قطع کنید. این تصمیم هم تصمیم سختی بود. تصمیم قطع مذاکره هم سخت بود. تصمیم ادامه مذاکره هم سخت بود. آنچه که من می فهمم دعای مردم، لطف خداوند، عنایات ولی الله اعظم، حمایت مردم، هدایت مقام معظم رهبری، اینها پایه های اصلی موفقیت و پیروزی ما بود.
رئیس جمهوری ادامه داد: البته خیلی چیزهای دیگر دست به دست هم داد تا این ماشین موفقیت در مسیر پیروزی نهایی قرار بگیرد، حالا در یک ماشینی که حرکت می کند شما نمی توانید بگویید که همه چیزش به اندازه هم ارزش دارد، اما اگر یکی از آن نباشد، ماشین حرکت نمی کند.
روحانی با بیان این که اگر در این 30 ماه به خاطر فشارهایی که به ما آوردند، آرامش بازار اقتصادی مان به هم می خورد، حتما موفق نمی شدیم، به اهمیت شاخص آرامش بازار اقتصاد که مورد توجه مذاکره کنندگان بود، اشاره کرد و ادامه داد: این کار کار بزرگی بود. اگر خدای ناکرده در کشور ما ناامنی می شد، حتما ما موفق نمی شدیم. اگر بلایی که سر عراق، افغانستان، پاکستان، سوریه، یمن و کشورهای دیگر آمد، خدای ناکرده در اینجا هم یک صدم و یا یک هزارم آنها ناامنی بود، ما موفق نمی شدیم.
رئیس جمهوری همچنین اشاره کرد که اگر مردم در صحنه نبودند و راهپیمایی های 22 بهمن خلوت می شد و یا حضور مردم در روز عاشورا خلوت می شد، حضور مسئولین در استان ها با استقبال مردم مواجه نمی شد، باز هم ما موفق نمی شدیم.
روحانی ادامه داد: همه چیز دست به دست هم داد، همه استان ها شریک بودند، همه مردم ایران شریک بودند، زن و مرد شریک بودند، پیر و جوان شریک بودند، روستایی و شهری شریک بودند. یک کار بزرگ ملی بود، همه با هم.
رئیس جمهوری با بیان این که اهمیت دارد فردی که در صف مقدم میدان قرار دارد چه حسی داشته باشد و چگونه حمایت بشود، افزود: بعضی ها، بعضی نکات را مراعات نکردند که می گذریم از آن.
روحانی گفت: به هر حال در یک کار بزرگ، مسئولین کشور، باید سعه صدرشان زیاد باشد، سعه صدر کم باشد ما دچار مشکل می شویم.
وی با اشاره به لغو تمامی قطعنامه ها و بسته شدن پرونده هسته ای و اهمیت این موضوع نزد افرادی که تمامی زوایای مسائل حقوقی و فنی را می دانند، ادامه داد: امروز نطنز فعال است، اما با دیروز متفاوت است، دیروز که نطنز کار می کرد، می گفتند کار شما برخلاف قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل است. از دید آنها ایران متخلف بود، از دید آنها فعالیت نطنز غیرقانونی بود، از دید آنها غنی سازی که انجام می گرفت، بر خلاف مقررات بود. امروز حتی از دید آنها هم این فعالیت قانونی است. امروز حاضر هستند مواد غنی سازی شده ما را از ما رسما بخرند، آب سنگین ما در بازار بین المللی به فروش برسد.
روحانی گفت، آنها می گفتند فوردو باید بسته شود، خلاف مقررات است و بدون اطلاعات آژانس ساخته شده، اما امروز فوردو به رسمیت شناخته شده است.
این موضوع از دید جهانی و حقوقی بسیار مهم است. از همه اینها که بگذریم، مسئله تحریم بود.
وی ادامه داد، ما وقتی در جلسات با مسئولین می گفتیم بعد از توافق همه تحریم ها برداشته می شود، گاهی می شد که من تنهایی می بایست حرف می زدم و دفاع می کردم. همه می گفتند نه آقا چه می گویید، کجا برداشته می شود تحریم ها، مقداری هم حق بود به هر حال طرف ما هم آدم هایی بودند که تخاصم با ما داشتند، دشمنی با ما داشتند، رفاقت با ما نداشتند، لااقل در این جور کار بزرگ کنار ما نبودند. البته همین الان هم باور این موضوع برای برخی افراد سخت است.
روحانی با اشاره به لغو تحریم تمام بانک هایی که در رابطه با هسته ای تحریم شدند، ادامه داد که الان بانک های ما در حال تماس و تبادل هستند. در کشورهای مختلف، بانک مرکزی در حال فعال کردن حساب هایش است و شعبات بانک ها در خارج در حال فعال شدن هستند .
وی با یادآوری لغو تحریم باتک ها، بیمه کشتیرانی و نفت، افزود که ما بلافاصله از صبح روز یکشنبه فروش نفت بالای یک میلیون بشکه را آغاز کردیم، در حالی که که از دید آنها تا یک میلون بشکه مجاز بود.
رئیس جموری تصریح کرد: مجموعا کار بسیار عظیم و بزرگی انجام گرفت و این کار بزرگ و عظیم را باید پاس بداریم، قدردانی کنیم، نعمت را باید شکر کرد. این نعمت متعلق به فرد، دولت، حزب و جناح نیست، این نعمت از جانب خداست برای این مردم عزیز و مظلوم ما. چرا قدردانی نشود، چرا کم جلوه بدهیم فقط کم فروشی که حرام نیست، کم جلوه دادن نعمت هم حرام است، درست بگوییم.
روحانی در بخش دیگری از اظهاراتش، با اشاره به رو به پایان بودن برنامه پنجم توسعه و لزوم رشد هشت درصدی در برنامه ششم، ادامه داد: در دولت و سازمان مدیریت محاسبه کردیم که اگر بخواهد رشد هشت درصد صورت بگیرد، سالانه حداقل باید نزدیک به 50 میلیارد دلار سرمایه خارجی به سرمایه داخلی اضافه شود. به رشد هشت درصد نرسیم، به اشتغال نمی رسیم. بحث اشتغال مسئله مهمی است. در این راه و برای استفاده از فضای برجام، فرمانداران، استانداران، مسئولین، کارآفرینان، بخش های اقتصادی همه باید دست به دست هم بدهیم، اول سرمایه داخلی خودمان را بیاوریم و سرمایه ایرانیان را جذب کنیم
، سرمایه دیگران را جذب کنیم. امروز فضا خوب است، برای جذب سرمایه باید قدم به قدم پبش رویم. مشکلات فراوانی داریم، لوکوموتیو های ما، ناوگان ریلی ما، ناوگان جاده ای و هوایی ما فرسوده است و باید نوسازی بشود. باید به محیط زیست برسیم.

**مجلس خانه ملت است؛ نه خانه یک جناح
حجت الاسلام روحانی همچنین گفت: باید در این انتخابات بی طرفی، عدم مداخله، اجرای مر قانون، امنیت کامل، رقابتی سالم و همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند؛ انتخاباتی پرشور و با نشاط، به نمایش گذاشته شود.
رئیس جمهوری با تاکید بر این که باید بگذاریم خانه ملت آئینه ملت باشد، اظهار داشت: مجلس خانه ملت است؛ نه خانه یک جناح، و دولت طرفدار جناح و حزب و کاندیدای خاصی نیست و با این وضعیت جهانی، باید بهترین ها به مجلس بروند.
رئیس شورای عالی امنیت ملی تاکید کرد: همانطور که رهبری فرمودند مر قانون باید عمل شود؛ نه مر سلیقه و از وزرای کشور و اطلاعات خواسته ام مجدانه با شورای نگهبان همکاری و رایزنی کنند.
رییس جمهوری در ادامه افزود: این روزها زمان بررسی صلاحیت کاندیداهای انتخابات است و البته باید همه کاندیداها به دین و آیین خود متعهد و ملتزم به قانون اساسی و ولایت فقیه باشند اما آیا همه التزام آنان باید به همین مسایل باشد؛ پس محیط زیست، صنعت، توسعه، رفع رکود، بیکاری و رونق اقتصادی چه می شود؟
رییس جمهوری با طرح این سوال که آیا امیرالمؤمنین علی (ع) هم زمانی که می خواستند، حاکم و فرمانداری تعیین کنند، فقط به نماز شب خواندن، حضور او در نماز جماعت، پرداخت زکات و امثال اینها توجه می کردند و یا توانمندی، کاربلدی، مدیریت و فهم او از جامعه را نیز ملاک عمل قرار می دادند؟، اظهار داشت: اگر فقط عبادت و ایمان ملاک بود، چه کسی از قنبر در کنار امیرالمؤمنین(ع) برتر بود؟ چرا حضرت علی(ع) او را فرماندار نکردند؟
دکتر روحانی تصریح کرد: حضرت امیرالمؤمنین(ع) علاوه بر این ویژگی ها، کارآمدی و سیاستمدار بودن افراد را نیز ملاک قرار می داد و حالا اگر آن فرد جایی اشتباه هم می کرد، حضرت او را مورد عتاب قرار می دادند.
رییس جمهوری با طرح این سوال که چرا آدرس غلط به مردم می دهیم و فقط التزام به دو اصل را ملاک قرار می دهیم، خاطرنشان کرد: میزان الحراره های انتخاباتی باید درست کار کند. در شرایط امروز منطقه، سیاست پیچیده جهانی و معضلات پیچیده پیش روی کشور که اداره امور را سخت تر از همیشه کرده است، ما باید بهترین ها را به مجلس شورای اسلامی بفرستیم.
دکتر روحانی گفت: ما هم به تبعیت از مقام معظم رهبری تأکید داریم که در بررسی صلاحیت ها باید مر قانون ملاک عمل باشد و نه مر سلیقه.
رییس جمهوری که سخنانش با تشویق حاضرین حمایت و تایید می شد، ادامه داد: قانون اساسی برای یهودیان، زرتشتیان و آشوریان و ارمنی های کشورمان که جمعیت قابل توجهی هم ندارند، حق برخورداری از نماینده قایل شده که این هم خیلی خوب است، اما اکنون آیا ما باید جناحی در کشور را که جمعیت خود و هوادارانش به چیزی حدود 10 میلیون نفر می رسد ، نادیده بگیریم؟ آیا باید قانون اساسی را این گونه تفسیر و اجرا کنیم؟
روحانی اظهار داشت: مجلس شورای اسلامی، نامش خانه ملت است نه خانه یک جناح؛ بگذاریم خانه ملت آینه واقعی ملت باشد و متعلق به همه مردم. البته که در این میان جناح ها و احزاب مختلف باید بهترین ها را به مردم معرفی کنند و باید بر امر انتخابات هم نظارت بشود، اما معیار در همه این مراحل باید فقط قانون باشد.
رییس جمهوری تأکید کرد: نکته مهم بعدی آن است که باید بدانیم اداره کشور متعلق و در اختیار مردم است؛ صاحب و ولی نعمت کشور و ما مردم هستند و هیچ مقامی در این کشور بدون رأی مستقیم و غیرمستقیم مردم مشروعیت ندارد. اگر این مهم را قبول داریم، که البته هم همه قبول دارند و تصریح قانون اساسی نیز به این است، پس باید بدانیم که کار بسیار بزرگی در پیش رو داریم.
دکتر روحانی با بیان اینکه مهمترین و بزرگترین کارکرد دولت یازدهم در عرصه سیاست داخلی در انتخابات هفتم اسفند، به نمایش در خواهد آمد، تصریح کرد: همه باید دست به دست هم دهیم تا انتخاباتی پرشور برگزار شود و مردم ناامید نشوند. بگذاریم همه مردم پای صندوق های رأی بیایند.
رییس جمهوری با اشاره به اینکه اگر قرار است یک جناح در انتخابات حضور داشته باشد و یک جناح نه، دیگر به چه دلیل انتخابات برگزار می کنیم؟ ، خاطر نشان کرد: همه باید برای ایجاد فضایی رقابتی و امیدآفرین تلاش کنیم تا شاهد حضور حداکثری در انتخابات باشیم چرا که این کشور متعلق به همه است و همه بخش ها، گروه ها و جناح ها باید بتوانند نمایندگان خودشان را در خانه ملت داشته باشند.
دکتر روحانی تأکید کرد: احراز صلاحیت واقعی، متعلق به مردم است و این ملت بزرگ است که پای صندوق رأی آن کسی را که بهتر و اصلح است، برمی گزیند. البته در همه جای دنیا سیستم های نظارتی و فیلترهایی وجود دارد که بیشتر در ساختار خود احزاب آن کشورها تعبیه شده و احزاب برای حیثیت خودشان و اقبال عمومی کشور، سعی می کنند بهترین ها را در معرض انتخاب مردم قرار داده و به نهادهای تصمیم گیری و اداره کشورهایشان بفرستند.
رییس جمهوری گفت: البته در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران وضع به این شکل نیست و قانون اساسی ما اداره کشور را به سمت سیستم حزبی نبرده است که می توانیم در آینده درباره این موضوع اندیشه کنیم، اما امروز باید با همین قانون اساسی، کار را به بهترین شیوه به پیش ببریم.
دکتر روحانی با اشاره به اینکه وظایف و اختیارات بخش های اجرایی و نظارتی در انتخابات در قانون اساسی و قوانین موضوعه مشخص شده است، افزود: گاهی این مرزها به هم خیلی نزدیک شده و گاهی نیز مخلوط می شوند و لذا باید خیلی دقت کنیم. به نظرم بهترین راه، گفتگو، مذاکره و مشورت است و از وزرای کشور و اطلاعات خواسته ام که به طور کامل با شورای نگهبان همکاری و تعامل کنند و رایزنی های خودمان را استمرار می دهیم.
رئیس جمهوری با اشاره به این که به معاون اول خود نیز مأموریت داده است در این زمینه رایزنی کند، اظهار داشت: امیدوارم همانطور که همیشه با خردورزی و ایمان به خدا کارها را به پیش برده ایم از این عرصه نیز با موفقیت عبور کنیم. قرار نیست ما دین خودمان را برای نماینده شدن دیگران بفروشیم. ما می خواهیم اخلاق اسلامی در همه عرصه ها حاکم باشد و کسی دیگران را تخریب نکرده و آبروی کسی را نریزد.
دکتر روحانی تصریح کرد: دولت به طور قانونی و طبیعی در انتخابات بی طرف است و تلاش خود را متمرکز و وقف اجرای قانون اساسی و قوانین موضوعه می کند و مصرا از همه همکاران دولت می خواهم تلاش خود را برای عدم مداخله و موفقیت در این آزمایش الهی به کار بگیرند و اجرای مر قانون اساسی را سرلوحه خود قرار دهند تا انتخاباتی سالم، رقابتی، پرشور و بانشاط در امنیت کامل برگزار کنیم.
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار