رییس سازمان حفظ نباتات از تولید فراسرزمینی کود و سم هندی در ایران برای صادرات خبر داد و گفت: در دوران پساتحریم بازارهای اروپایی به روی کشاورزان باز شده و میتوان با استفاده از نهادههای با کیفیت کشاورزی سالمتری را رغم زد، چرا که محصول سالم حق مردم است.
محمدعلی باغستانی میبدی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: سالانه به 10 تا 12 هزار تن کود و سم نیاز داریم که پیش از این به دلیل تحریمهای ظالمانه علیه ایران و فشار غربیها و آمریکاییها شرکتهای بزرگ تولیدکننده انواع کود و سم کشاورزی، ایران را تحریم کرده بودند، اما پس از اجرایی شدن برجام و برداشته شدن تحریمها در پی توافقات کشورهای 1+5 با ایران بازارهای اروپایی به روی ایران باز شده است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر کشاورزان به منابع معتبر و اروپایی برای تامین کود و سم مورد نیاز خود دسترسی دارند، گفت: استفاده از نهادههای باکیفیتتر باعث کاهش استفاده از کود و سموم شیمیایی از نظر تعداد دفعات استفاده در عرصههای کشاورزی و کاهش باقیماندههای شیمیایی در محصولات کشاورزی میشود و این یعنی کشاورزی سالمتر.
باغستانی میبدی ادامه داد: شرکتهای معتبر تولیدکننده کود و سم کشاورزی هندی اخیرا درخواست داشتند تا بتوانند انواع محصولات خود را در ایران تولید کنند که حتی اگر مجوز استفاده در کشور را هم نداشته باشند برای صادرات، آن را در ایران تولید کنند که در این راستا به متقاضیان هندی اعلام کردیم تا از آنها حمایت کنیم.
رییس سازمان حفظ نباتات گفت: با توجه به اینکه در حال حاضر منابع معتبر برای تامین کود و سموم شیمیایی باکیفیتتر و بهتر برای کشاورزان در دوران پساتحریم قابل دسترسی است، سازمان حفظ نباتات و ناظران آن از این پس با ذرهبین دقیقتری در بازار کود و سموم کشاورزی نظارت میکند و انتظارات بیشتری از کشاورزان برای استفاده از نهادههای با کیفیتتر دارد.
وی ادامه داد: باید از فرصت پیش آمده در بازار نهادههای کشاورزی در دوران پساتحریم نهایت بهره را ببریم و به جای نگاه صرف به واردات کود، سم و نهادههای کشاورزی بتوانیم در راستای انتقال تکنولوژی آن به داخل کشور تلاش کنیم که سازمان حفظ نباتات از این موضوع حمایت خواهد کرد، چرا که کشاورزی سالم و محصول سالمتر حق مردم است و با استفاده از نهادههای باکیفیتتر تولیدات کشاورزی ایران سالمتر از گذشته میشود.