کد خبر: ۳۱۴۳۵
تاریخ انتشار: ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۲:۳۶
وزير جهادكشاورزي ايران با اشاره به شناسايي بيش از يك هزار و 450 نوع گياه دارويي در ايران، خواستار همكاري كشور هلند در زمينه فرآوري گياهان دارويي شد.
محمود حجتي روز يكشنبه در دومين نشست توسعه همكاري هاي كشاورزي ايران و هلند با حضور «هنگ كامپ» Henk Kamp وزير امور اقتصادي هلند در ساختمان سازه جهادكشاورزي گفت: همكاري هاي موثر ايران و هلند در زمينه توليد و فرآوري گياهان دارويي مي تواند ظرفيت فوق العاده اي در اين بخش براي دو كشور ايجاد كند.
وي افزود: هلند مي تواند پس از توليد گياهان دارويي همكاري هاي خود را با ايران افزايش داده و زمينه را براي ايجاد نشان تجاري (برندسازي ) گياهان دارويي فراهم كند.
حجتي با بيان اين كه اكنون گياهان دارويي ايران به صورت خام صادر مي شود، تاكيد كرد: همكاري دو جانبه ايران و هلند در اين بخش مي تواند منجر به صادرات محصول هاي توليدي ايران در بخش گياهان دارويي با ارزش افزوده به ساير نقاط جهان شود.
وزیر جهادكشاورزی به تنوع آب و هوایی كشورمان اشاره كرد و گفت: تنوع گیاهی حاصل این تنوع آب و هوایی و پستی ها و بلندی ها است كه باید از آن در جهت توسعه كشاورزی كشور استفاده كرد.
به گفته حجتی اكنون از برخی گیاهان دارویی استفاده تزیینی می شود كه با همكاری كشور هلند می توان جنبه دارویی آنها را كشف و سپس برای صادرات اقدام كرد.
وی زرشك ایران را یكی از گیاهان بسیار مفید برای استفاده دارویی نام برد و بر تلاش برای استفاده دارویی از این گیاه پرخاصیت تاكید كرد.
وزیر جهاد كشاورزی گفت: اقدام برای تولید، فرآوری، بازاریابی و برند سازی گیاهان دارویی باید در همكاری دوجانبه با كشور هلند مورد توجه جدی قرار گیرد.
حجتی دیگر زمینه های همكاری با كشور هلند را فعالیت های تحقیقاتی، آموزشی، توسعه تكنولوژیك و فرآوری آبزیان برشمرد و ابراز امیدواری كرد با عزمی كه دولت های دو كشور برای همكاری دارند و سندی كه پیش از این بین دو كشور به امضا رسیده است بتوان زمینه های همكاری را گسترش داد.
وی كارهای انجام شده بین دو كشور در مدت كوتاه پس از روی كارآمدت دولت یازدهم را بسیار مفید ارزیابی و بر توسعه همكاری به ویژه در بین بخش خصوصی دو كشور تاكید كرد.
وزیر جهادكشاورزی به در دستور كار قرار گرفتن توسعه همكاری های تحقیقاتی و آموزشی با كشور هلند اشاره كرد و گفت:تجربه های ارزنده هلند در مدیریت آب و خاك می تواند در كشور مورد استفاده قرار گیرد.
حجتی از اجرایی شدن توسعه همكاری های دوجانبه در بخش گل و گلخانه خبر داد و افزود: اكنون پروژه ای در استان كرمان و در سطح 750 هكتار از اراضی این استان با همكاری یك شركت هلندی برای تولید گل آماده شده است. همزمان با سفر رئیس جمهوری به استان كرمان تلاش می شود این پروژه نیز مورد بهره برداری قرار گیرد.
این مقام ارشد حوزه كشاورزی كشورمان از در آستانه اجرایی قرار گرفتن ساخت 2 پروژه گلخانه ای با همكاری كشور هلند در استان لرستان خبر داد و گفت: عملیات اجرایی مجتمع های بزرگ گلخانه ای و گردشگری در استان لرستان با همكاری این كشور بزودی آغاز خواهد شد.
حجتی همچنین از ایجاد مجتمع گلخانه ای هوشمند به وسعت یك هزار هكتار با همكاری هلند در منطقه آزاد ارس و جلفا خبر داد و گفت: عملیات اجرایی فاز اول این مجتمع نیز بزودی آغاز خواهد شد.
به گفته وی خاطره خوب دو كشور در زمینه همكاری های دوجانبه آینده خوبی را برای بخش های خصوصی دو كشور برای تداوم همكاری ها ایجاد خواهد كرد.
وزیر جهاد كشاورزی توسعه همكاری در زمینه تجارت با كشورهای دیگر را برای كشورمان مهم ارزیابی كرد و بیان داشت: امید است هلند در این باره با ایران همكاری بیشتری انجام دهد.
وی بازار 400 میلیونی اطراف ایران و جمعیت 70 میلیونی كشور را بهترین فرصت برای توسعه روابط تجاری دو كشور دانست و خاطرنشان كرد: محصول های كشاورزی ایران و هلند قابلیت عرضه به بازارهای مدنظر را دارند كه باید از این موضوع نهایت استفاده را كرد.
حجتی برخی محصول های ایران مانند پسته و خرما را انحصاری كشور ایران دانست و گفت: ایران در تولید این محصول ها در جهان رتبه بالایی دارد كه در تجارت دوجانبه می تواند مورد توجه بیشتری قرار گیرد.
وزیر جهاد كشاورزی ایران با بیان اینكه كشور هلند اكنون برای تولید برخی گل های زینتی از توان سایر كشورها استفاده می كند و در آن كشورها سرمایه گذاری كرده است، خواستار آن شد باتوجه به توانایی های كشورمان این رویه با ایران نیز صورت گیرد.
به گفته وی اكنون ایران در دوران تازه ای قرار گرفته است كه می تواند به راحتی از سرمایه گذاری ها طرف هلندی استقبال كند.
حجتی با بیان اینكه اكنون كشور هلند در زمینه كشاورزی كارهای خوبی در ایران انجام داده است ، گفت: توسعه كشت گلخانه ای زمینه خوبی است كه باید در باره آن اقدام های اساسی صورت گیرد.
وزیر جهادكشاورزی ایران به اقدام های انجام شده درزمینه شیلات و آبزی پروری در كشور نیز اشاره كرد و گفت: برنامه های توسعه ای مختلفی برای این بخش تهیه شده است.
به گفته وی اكنون پروژه ای تعریف شده كه تولید سالانه یك میلیون تن محصول های شیلاتی را در برنامه های بلند مدت خود هدف قرار داده است .
حجتی عنوان كرد: تولید كوتاه مدت سالانه 200 هزارتن اهداف كوتاه مدت این پروژه است كه امید می رود هلند در این بخش ورود كند.
وزیر جهاد كشاورزی ایران از سرمایه گذاری های سنگین در سواحل جنوبی كشور در باره پرورش میگو خبر داد و یادآورشد: مجتمع های زیادی با این هدف آماده بهره برداری شده است تا بتوان تولید میگو را در كشور افزایش داد.
وی با بیان اینكه میگوی ایران قبل از تحریم ها به كشورهای اروپایی صادر می شد گفت: اكنون می توان با همكاری هلند این صادرات را مجدد انجام داد.
حجتی به تحت استاندارد جهانی قرار گرفتن همه روند تولید، عرضه، فرآوری و پرورش آبزیان در ایران اشاره و ابراز امیدواری كرد این روند با همكاری هلند بیشتر شود.
وزیرجهاد كشاورزی، ایران را یكی از قدیمی ترین كشورهای تولید كننده خاوریار دانست و افزود: بعد از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی متاسفانه روند برداشت خاویار از دریای خزر بیش از حد مجاز شد. مقرر شده كشورهای همسایه خزر برداشت ها را متوقف كنند كه بر همین اساس تولید كارگاهی آن در دستور كار قرار گرفته است.
حجتی افزود: اكنون كارگاه هایی كه 10 سال پیش فعالیت خود را آغاز كرده اند شروع به تولید خاوریار پرورشی كرده اند كه كشور هلند می تواند در این باره به ایران كمك كند.
وی برای استفاده از همكاری شركت های بخش خصوصی هلند در باره تولید خاویار، میگو و سایر آبزیان اعلام آمادگی كرد.
وزیر جهاد كشاورزی ایران همراهی تعدادی از مقام های بانكی هلند با هیات آمده به ایران را نشانه خوبی از عزم این كشور برای توسعه همكاری ها دانست و بیان داشت: برخی مقام های هلند با آمریكا مذاكره كرده اند تازمینه همكاری بانكی ایران و هلند افزایش یابد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار