وی افزود: اصفهان با دارا بودن 9 هزار واحد صنعتی، تولید 70 درصد فولاد کشور، 50 درصد مصالح ساختمانی، 60 درصد مصنوعات طلا؛ 25 درصد فراوردههای نفتی و 15 درصد تولید ناخالص ملی صنعت، درواقع در مسائل کارگری یکقطب کشور بشمار میرود.
استاندار اصفهان به بیان ظرفیتهای استان در بخش کشاورزی پرداخت و گفت: 450 هزار هکتار زمین کشاورزی در اصفهان وجود دارد که یکصد هزار هکتار آن به دلیل خشکسالی از چرخه تولید خارج شده ولی تولید محصولات کشاورزی کاهش نیافته است.
وی با بیان اینکه اصفهان در گردشگری حرف اول منطقه و کشور را میزند، گفت: رشد توریسم در این مدت 3 برابر شده و پیشبینی میشود در پنج سال آینده این تعداد به یکمیلیون نفر برسد.
زرگرپور افزود: استان اصفهان گرچه استانی فرهنگی است ولی در کنار آن کاملاً اقتصادی است و نرخ بیکاری در این استان حدود 2 درصد از متوسط کشور بالاتر است.
وی ادامه داد: در دولت تدبیر و امید سهمیه در نظر گرفته شده برای اشتغال استان محقق شده ولی مصوبات شورای اشتغال با تأخیر چند ماه و با مقداری کاهش به بانکها ابلاغ میشود.
استاندار اصفهان بیان کرد: در برخی موارد سازمان تأمین اجتماعی مصوبات را نمیپذیرد و اعلام میکند که این مصوبات باید در مراجع آن سازمان به تصویب برسد و این مسائل باید در تهران رفع شود و نباید استانها درگیر آن باشند و اگر مصوبات به استانها ابلاغ میشود باید مسائل و مصوبات آن در تهران رفع شده باشد.
مدیر ارشد استان با بیان اینکه تشکلهای کارگری ادعا میکنند که آنچه بهعنوان حق بیمه پرداخت میکنند متناسب با آن تسهیلاتی دریافت نمیکنند، گفت: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی باید این موضوع را بررسی نماید.
وی ادامه داد: با ادغام وزارت صنایع در بازرگانی انتظار میرفت که متناسب با آن کنترل واردات نیز صورت گیرد ولی در حال حاضر این کنترل انجام نمیشود.
استاندار اصفهان تصریح کرد: برخی واحدهای بزرگ صنعتی استان، بهدلیل واردات بیرویه دچار مشکل شدهاند و این برای استانی که صنعتیترین استان کشور محسوب میشود زیبنده نیست.
وی با بیان اینکه در برخی موارد واگذاریهای اصل 44 برای استان دردسرساز شده است، گفت: برخی برخوردهای قضایی نیز مشکلاتی را ایجاد کرده است و هرروز باید مسائل کارگری در استانداری پیگیری شود.
زرگرپور گفت: خوشبختانه تشکیل کارگروه تسهیل و رفع موانع تولیدی و بسته حمایتی دولت از صنعت بخشی از مشکلات را برطرف نموده که باید از دولت تقدیر شود.
علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در این جلسه، ضمن استماع سخنان 14 نفر از مدیران دستگاههای اجرایی و تشکلهای کارگری استان گفت: این وزارتخانه در بحث شرکای اجتماعی، هم بنا بر کارکرد و هم بر اساس قانون اشکال مختلف ذینفعان را جمعآوری نموده است.
وی با بیان اینکه باید تا سال 2030 هرسال یکمیلیون شغل ایجاد شود، گفت: در غیر این صورت تعداد بیکاران اضافه خواهد شود و با توجه به نامناسب بودن وضعیت اقتصادی و معیشتی برخی از دهکها، فقر غذایی و کودکان بازمانده از تحصیل، مشکلات اساسی در این زمینه ایجاد خواهد کرد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه هنوز نتوانستهایم از آثار رفع تحریم استفاده کنیم، گفت: دولت توانسته است که جلوی منفی شدن برخی آمارها را بگیرد و سعی کردهایم که با حفظ عزت حرکت کنیم.
وی با اشاره به اینکه برای کنترل تورم دیدگاههای مختلفی وجود دارد، اظهار داشت: دولت تدبیر و امید، دولتی به گروگان گرفته شده از برخی تصمیمات دولت قبل است، براساس پیشبینیهای صورت گرفته انتظار رشد 5 درصدی اقتصاد وجود دارد ولی انتظار حل کردن اشتغال با این رشد وجود ندارد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از تدوین طرح اشتغال فراگیر، پیشبینی سه لایه حمایتی برای اقشار کمدرآمد، رفع مشکلات صندوق بازنشستگی فولاد و سیاست پرداختن به بنگاههای کوچک و متوسط خبر داد و گفت: سیاست رفاهی صدقهای را کنار گذاشتهایم و با پیشبینی سه لایه حمایتی تلاش خواهیم کرد که وضعیت اقشار کمدرآمد بهبود یابد و در لایه حمایتی بالا امنیت جامعه را تأمین نماییم.
وی با اشاره به نقش این وزارتخانه در هماهنگی و تنظیم روابط بین بخشی دستگاههای مختلف در بخش اشتغال اعلام کرد: با توجه برنامهریزیهای صورت گرفته مشکل صندوق بازنشستگان فولاد نیز حل شده است.
ربیعی تصریح کرد: انتقادها در مورد تأمین اجتماعی پذیرفتنی است ولی واقعاً کار سخت و دشواری را پیش رو داریم و حجتالاسلام روحانی با 60 هزار میلیارد تومان بدهی به تأمین اجتماعی دولت را تحویل گرفت. در سال فقط 2 هزار میلیارد تومان بیمه بیکاری پرداخت میشود بنابراین در صورت ایجاد رونق اقتصادی برخی از مشکلات مطرح شده در این زمینه رفع خواهد شد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه استان اصفهان در IT و گردشگری میتواند اشتغال زیادی ایجاد کند، افزود: سازمان فنی و حرفهای و بانکها میتوانند در این زمینه بهویژه صنایعدستی نقش مهمی ایفا کنند. در بخش خدمات ظرفیت استان بسیار بالاست و باید در نظر داشته باشیم که در آینده اصفهان بههیچوجه صنایع پر شغل نخواهیم داشت بلکه با پرداختن به صنایع کوچک و همچنین بخش خدمات و فناوریهای نوین کاهش اشتغال در صنایع بزرگ را جبران کنیم.