اکبر ترکان در گفت و گو با ایرنا درباره اظهارات شب گذشته رییس جمهوری در ضیافت افطار با فعالان سیاسی کشور مبنی بر اینکه رقابت های سیاسی را برای رفع مشکلات کشور به رفاقت تبدیل کنیم، افزود: اکثر رسانه ها در سمت مخالف آقای دکتر روحانی حرکت می کند و این باعث شده به جای پرداختن به کار، بخشی از انرژی و ظرفیت کشور صرف رفتار غیراخلاقی شود.
وی اظهار داشت: در هر دوره انتخابات، گروه های مختلف با سلیقه های گوناگون سیاسی مشارکت می کنند و یکی از باشکوه ترین جلوه های جمهوری اسلامی انتخابات هایی است که در مقاطع مختلف برگزار شده است.
وی اظهار داشت: ما به دفعات دیده ایم دولتی انتخاباتی برگزار کرده و رقیب او در انتخابات پیروز شده است، این نشان دهنده این است که با وجود اشکالات، ما یک جریان مردمسالاری قابل قبولی در کشور داریم اما نباید این انتخابات موجب شود رقبای انتخاباتی پس از انتخابات هم همچنان شروع به تازیدن به یکدیگر کنند.
وی تاکید کرد: پرونده انتخابات و رقابت های انتخاباتی را باید پس از انتخابات بست و به کار کشور پرداخت، این انتخابات و رقابت ها نباید تبدیل به کینه شود.
مشاور رییس جمهوری ادامه داد: آقای دکتر روحانی همگان را به کار و پرداختن به اهداف بزرگ ملی دعوت کردند و این اهداف مورد اتفاق همه است، جهت گیری اصلی ما اقتصاد مقاومتی است که رهبر معظم انقلاب ابلاغ فرمودند و محورهای بسیار مهمی را تعیین کردند بنابراین همه ظرفیت های کشور باید بر این موضوع متمرکز شود.
ترکان اضافه کرد: می توانند در انتخابات بعدی رقابت کنند اما از اکنون شروع به رفتارهای غیرمتعارف و کند کردن حرکت توسعه کشور نکنند.
وی در مورد اینکه روحانی در مراسم شب گذشته گفته بود «اگر در انتخاباتی پیروز و قهرمان نشدیم، پهلوان باشیم»، اظهار داشت: خلق و خوی پهلوانی به این است که در ورزش به ویژه ورزش کشتی که ورزش سنتی ما است اگر یک کشتی گیر با کشتی دیگر در شرایط منصفانه کشتی می گیرد و می بازد، بلند می شود، سینه حریف خود را می بوسد و می گوید تو برنده شدی. این رفتار پهلوانی است، در واقع می پذیرد که این یک رقابت ورزشی است و رقیبش برنده شده است.
مشاور رییس جمهوری ادامه داد: در مورد کسانی که در صحنه های مختلف با هم رقابت می کنند، دکتر روحانی اشاره بسیار زیبایی کردند به اینکه رفتار پهلوانی را بیاموزیم. یادمان هست در انتخاباتی که رییس دولت اصلاحات پیروز شد، فردای آن روز آقای ناطق به وی تبریک گفت و به انتخابات احترام گذاشت، این رفتار پهلوانی است، این اخلاق پهلوانی است که از آقای ناطق شاهد بودیم.
ترکان در مورد بخش دیگر سخنان رییس جمهوری مبنی بر اینکه 40 سالگی انقلاب را به جشن بزرگ ملی در برابر جهانیان تبدیل کنیم، گفت: 40 سالگی انقلاب که پیش روی ما است و در دولت آقای دکتر روحانی اتفاق خواهد افتاد، مقطع خوبی است برای اینکه پس از 8 سال جنگ تحمیلی، 11 سال تحریم های ظالمانه و برخی از تحریم ها که از ابتدای انقلاب تاکنون علیه ایران بوده است و خصومت های مختلف دیگر؛ در نهایت توانستیم کشور را پیش ببریم و ملت ایران و نظام اسلامی دستاوردهای قابل توجه و ارزشمندی داشته است.
مشاور رییس جمهوری ادامه داد: ان شالله باید در این اتفاق یک بنای جدید بگذاریم برای اینکه کشور یک مسیر پرشتاب توسعه و طولانی مدت را طی کند، در این 40 سال گذشته مقاطعی داشتیم که نرخ رشدهای خوبی در کشور ایجاد شده اما مستمر نبوده است.
ترکان اضافه کرد: نرخ رشد اقتصادی هنگامی که نوسان داشته باشد یا گاهی اوقات همچون دولت آقای احمدی نژاد منفی باشد، دستاوردهای قبلی را هم به باد خواهد داد. درنتیجه به متوسط نرخ رشد 40 ساله که نگاه می کنید، می بینید مطلوب نیست، این به دلیل نوسانات در نرخ رشد است. نرخ رشد بالا باید طولانی و بلند مدت باشد و بتواند سطح زندگی و معیشت مردم را بهتر کند.
وی ادامه داد: برآوردهای مراکز اقتصادی بین المللی در مورد ایران این است که در سال 2025 یعنی چشم انداز 1404 درآمد سرانه ایران به 9 هزار دلار خواهد رسید و این یعنی نزدیک به دو برابر درآمد سرانه فعلی؛ که مستلزم کار جدی، پیگیر و بادوام است و دیگر نباید با رشد نوسانی حرکت کنیم.
وی گفت: نباید یک دفعه رشد داشته باشیم و دیگری بیاید سیاستی اتخاذ کند و مانند دولت نهم و دهم شود و فاجعه به بار بیاید. در آن دوران همه منابع درآمد نفت را از دست دادند، صنایع کشور با واردات از «سنگ پا تا سنگ قبر» رو به نابودی رفتند و ما بدترین دوره ها را در دورانی شاهد بودیم که بیشترین درآمد نفتی را داشتیم، یعنی تبدیل یه یک کارنامه بسیار بد شد، چه بسا دستاوردهای بسیار خوب دوره های دولت های سازندگی و اصلاحات را هم در این هشت سال دولت نهم و دهم بر باد دادند.
ترکان گفت: لذا آنچه آقای دکتر روحانی گفتند، فرصتی است برای اینکه ان شاءالله ما رشد پرشتاب و مداوم بدون نوسانات طی کنیم . شاید این حرکت وی پایه ای باشد برای جبران خساراتی که در اثر دشمنی های بیرونی مثل جنگ تحمیلی و تحریم و بی تدبیری های داخلی مثل دولت نهم و دهم بر کشور ما تحمیل شده است.