کد خبر: ۳۳۵۵
تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۳۹۳ - ۱۹:۰۰
رئیس موسسه خاک و آب کشور:
رئیس موسسه خاک و آب کشور گفت: کسب دانش فنی مایه تلقیح سویا، لوبیا و نخود در کشور موجب تولید کودهای زیستی با کیفیت می شود.
 به گزارش تجارت آنلاین به نقل از ایرنا؛کاظم خاوازی در مراسم امضای توافقنامه واگذاری دانش فنی چهار دستاورد تحقیقاتی به بخش خصوصی افزود :مایه های تلقیح از سوش های جدید(ریشه ها) استفاده شده که علاوه بر تثبیت بیولوژیک نیتروژن خاک در رشد گیاهان نیز تاثیر بسزایی دارند.
 
براساس توافقنامه یاد شده چهار دستاورد تحقیقاتی در زمینه تولید خوراک ماهیان خاویاری، مایه تلقیح سویا، لوبیا و نخود به بخش خصوصی واگذار شد.
 
خاوازی اظهارداشت: انواع مایه تلقیح ها یکی از قدیمی ترین انواع کودهای زیستی هستند که بالغ بر 100 سال در دنیا سابقه مصرف دارند.
 
وی تصریح کرد: این مایه تلقیح ها ،باکتریهایی دارند که با ریشه گیاهان همزیستی می کنند و نیتروژن خاک را به آمونیاک و اسیدهای آمینه تبدیل و در اختیار گیاه قرار می دهد.
 
این مقام مسئول گفت :اکنون 1.5 تا دو میلیون هکتار از اراضی زراعی زیرکشت انواع کودهای زیستی قرار دارد.
 
به گفته وی، طی سالهای گذشته مایه تلقیح سویا از آمریکا و پس از آن از ایتالیا به کشور وارد می شد، اما در قالب طرح های شورای عالی کاهش سم و کود موسسه تحقیقات خاک و آب پیشنهاد ساخت مایه تلقیح در ایران را ارایه داد.
 
خاوازی اضافه کرد : دستیابی به فناوری تولید کودهای زیستی در ایران به ماده پیت نیاز بود تا روی باکتری قرار گیرد و در کشور رگه های نامرغوب، شور و محدودی از ماده پیت وجود دارد.
 
وی گفت : براساس تحقیقات صورت گرفته ،موادی در کشور انتخاب شده تا به ارتقای دانش تولید کودهای زیستی کمک کند.
 
خاوازی با بیان اینکه قراردادی با بخش خصوصی امضا شده و حدود یک میلیون بسته از یک نوع باکتری را تکثیر نماید ، گفت : پس از اطمینان از فرمولاسیون و ماده حامل ، از سوش های مختلف در سطح دنیا و ایران که آلوده به رگ های باکتری مورد نظر بودند، استفاده و غربالگری انجام خواهد شد.
 
به گفته وی ، دانش فنی مایه تلقیح جدید سویا، نخود و لوبیا برای تولید محصول با کیفیت به بخش خصوصی منتقل شده است.
 
رئیس موسسه خاک و آب کشور افزود: دانش فنی مایه تلقیح سویا برای سومین بار و نخود و لوبیا برای دومین بار به بخش خصوصی واگذار شده است.

برچسب ها: تولید ، سویا ، لوبیا
نام:
ایمیل:
* نظر: