به نوشته پایگاه سی ان بی سی، بانک سوئیسی یو بی اس اعلام کرد که تولید نفت خام سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) که در ماه ژوییه به بالاترین سطح در هشت سال اخیر رسیده، ممکن است در ماه جاری (اوت) به علت تنش در میان کشورهای عضو این نهاد نفتی، کاهش یابد.
بر اساس داده های آژانس بین المللی انرژی، تولید روزانه اوپک در ماه گذشته با ١٥٠ هزار بشکه افزایش، به ٣٣ میلیون و ٣٩٠ هزار بشکه رسید که بخش عمده ای از آن ناشی از تلاش عربستان سعودی برای رساندن تولید خود به میزان بی سابقه و همچنین تولید بیشتر عراق بود.
با این حال این بانک پیش بینی کرده است که تولید نفت عراق در پی حملات ٣١ ژوییه (١٠ مرداد ماه) تروریستها به میدان بای حسن در شمال عراق، کاهش یابد.
این بانک همچنین انتظار دارد که تولید نیجریه به علت ازسرگرفته شدن فعالیتهای شبه نظامیان شورشی و حملات مسلحانه آنان به تاسیسات و خطوط لوله نفت و گاز، مجددا کاهش یابد و تولید نفت لیبی نیز با توجه به تنش در زویتینه در شمال شرقی این کشور که مانع از بازگشایی بندرها و پایانه های صادرات نفت شرق این کشور شده است، بدون افزایش، در همین سطح ثابت باقی بماند.
توجه صاحب نظران در ماه جاری (اوت) در پی حدس و گمانهایی در باره تلاش دوباره برخی اعضا برای دستیابی به توافقی میان کشورهای عضو و غیرعضو اوپک مانند روسیه در باره تثبیت سطح تولید، به اوپک جلب شد و اعلام برگزاری نشست غیررسمی وزیران کشورهای عضو اوپک در ماه سپتامبر در الجزایر نیز به این شایعه دامن زد.
با این حال یو بی اس و دیگر تحلیل گران، دستیابی به توافق در باره محدودکردن سطح تولید نفت را بعید می دانند.
جان ریگبای تحلیل گر گروه بانکداری و خدمات مالی یو بی اس گفت که به نظر من توافق در باره تثبیت سطح تولید به اندازه دفعه پیش در ماه آوریل با توجه به تلاش ایران برای رسیدن به سطح تولید پیش از تحریمها و کاهش تولید لیبی و نیجریه، دشوار است و در واقع با توجه به اینکه بیشتر اعضای اوپک همچنان در نظر و عقیده خود استوار هستند و تولید عربستان سعودی مطابق دوره های مشابه گذشته پس از اوج تقاضا در تابستان، از سپتامبر کاهش خواهد یافت، احتمالا تاثیر اندکی بر توازن واقعی در بازار خواهد داشت.