کد خبر: ۳۵۱۱
تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۳ - ۱۶:۰۶
قائم‌مقام امور عشایر خواستار شد
قائم مقام و معاون توسعه و عمران سازمان امور عشایر ایران گفت: با عنایت به گستردگی و پراکندگی عشایر در کشور و جمعیت قابل ملاحظه آنها لازم است سهم عشایر از تخصیص اعتبارات افزایش یابد.
به گزارش تجارت آنلاین به نقل از ایسنا؛میرولی صفرزاده در نخستین جلسه شورای عشایری استان مرکزی در شهرستان زرندیه افزود: عشایر یک و هفت دهم جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند اما، سهم اعتبارات جاری و هزینه‌ای این بخش ناچیز و معادل یک دهم درصد از کل اعتبارات کشور است که لازم است دولت و مجلس نگاه ویژه‌ای به این قشر داشته باشند.

وی عشایر را در زمره تولیدکنندگان مؤثر کشور برشمرد و افزود: وجود پتانسیل‌های مطلوب منجر به توسعه فعالیت‌های اقتصادی عشایر شده است و برخوداری از منابع آبی، زمین‌های مستعد کشاورزی، جنگل و مرتع در بالابردن توان اقتصادی عشایر تأثیرگذار است.

وی جامعه عشایری را مجموعه‌ای در حال کوچ متناسب با اقلیم طبیعت دانست و افزود: فلسفه وجودی سازمان امور عشایر در کشور کمک به زندگی کوچندگی به نحو مطلوب با حداکثر رفاه و حداقل مشکلات برای عشایر است.

قائم مقام و معاون توسعه و عمران سازمان امور عشایر کشور در ادامه به تبیین اهداف شورای عشایری پرداخت و گفت: عشایر با حضور پررنگ خود در تمامی صحنه‌ها امروزه نقش بسیار مهمی در تأمین امنیت و اقتصاد جامعه ایفا می‌کنند.

وی با اشاره به جمعیت بالای عشایر استان مرکزی به بیان مشکلات فراروی این قشر پرداخت و خواستار اختصاص اعتبار در زمینه ارائه خدمات بهتر به عشایر منطقه شد.

صفرزاده احداث جاده ارتباطی مناسب، چاه کشاورزی، خانه بهداشت، رفع مشکلات ایاب و ذهاب در مناطق عشایری را از مهمترین نیازهای عشایر منطقه بیان و خواستار رفع آنها شد.

وی با تأکید بر لزوم اجرای مصوبات شورای عشایر خاطرنشان کرد: در سایه حمایتی که در سالجاری از عشایر شده است میزان تولیدات دامی، باغی، زراعی و صنایع دستی عشایر نسبت به سال گذشته رشد قابل ملاحظه‌ای داشته که امیدواریم با توجه به امکانات جدیدی که در زمینه تبدیل اراضی، ترویج و آموزش ارائه می‌شود روز به روز این روند افزایش یابد.

بنا بر گزارش، فرماندار شهرستان زرندیه نیز با مهم تلقی کردن نقش عشایر در توسعه اقتصادی کشور گفت: به منظور سیاست‌گذاری، برنامه‎ریزی و هماهنگی بین دستگاه‌های اجرایی در جهت رسیدگی به وضع جامعه عشایر کوچ‏نشین ایران که بصورت قبیله‏ای و عشیره‏ای و در قالب چادرنشینی زندگی می‌کنند و محور فعالیت اقتصادی آنان بر اساس دامداری سنتی متکی به کوچ(حرکت متناوب فصلی بین ییلاق و قشلاق) استوار است، شورای عالی عشایر استان مرکزی تشکیل شده است.

محمد کردی بهبود شرایط زندگی و احیاء فرهنگ و سنت‌های اسلامی و اصیل عشایری و استفاده صحیح از توان و استعدادهای بالقوه اقتصادی، بویژه در امر دامداری برای رسیدن به اهداف خودکفایی و بهره‏گیری مناسب از روحیه سلحشوری و شجاعانه عشایر در زمینه‏‎های رزمی و نظامی در راستای حفاظت و حراست از دستاوردهای انقلاب اسلامی را از دیگر اهداف تشکیل شورای عالی عشایر استان مرکزی دانست.

وی در ادامه با اشاره به نقش عشایر در جامعه گفت: عشایر در طول دوران دفاع مقدس و در تمام عرصه‌های انقلاب، جنگ و سازندگی حضور مؤثری داشته‌اند.

وی عشایر را مردمی بصیر و دارای فرهنگ بالای سیاسی و معنوی دانست و گفت: حضور پرشور و شعور عشایر در صحنه‌های مختلف و خصوصا حضور آگاهانه آنان در انتخابات نشانگر همین مسئله است.

کردی در ادامه خواستار توجه جدی مسئولین در برطرف کردن مشکلات عشایر شهرستان زرندیه شد.

بنا بر گزارش، مدیر کل امور عشایر استان مرکزی نیز با اشاره به سهم بالای تولیدات جامعه عشایری در زمینه‌های دامی و کشاورزی گفت: تولیدات و محصولات دامی عشایر با توجه به اینکه کاملا ارگانیک بوده از کیفیت بالایی نیز برخوردار است.

علی‌اکبر منصوری با انتقاد از دیدگاه رایج درخصوص تخریب منابع طبیعی توسط عشایر افزود: متأسفانه این دیدگاه منفی درباره عشایر وجود دارد که عشایر مخرب منابع طبیعی هستند در حالی که عشایر نه تنها مخرب منابع طبیعی نیستند بلکه احیاکننده منابع طبیعی هستند .

وی با بیان اینکه بیشترین خانوار عشایر استان مرکزی در شهرستان زرندیه ساکن هستند گفت: به لحاظ اینکه اکثریت جمعیت عشایر در منطقه مرکزی در شهرستان های ساوه، زرندیه و قم متمرکز بوده است لذا از گذشته اداره امور عشایر استان مرکزی در شهرستان ساوه شکل گرفته و تاکنون نیز از طریق شهرستان ساوه به عشایر استان مرکزی و قم ارائه خدمات می‌شود.

نخستین جلسه شورای عشایری استان مرکزی در شهرستان زرندیه به منظور بررسی مشکلات عشایر استان مرکزی و شهرستان زرندیه، با حضور قائم مقام و معاون توسعه و عمران سازمان امور عشایر ایران، فرماندار شهرستان ، معاون فرماندار، مدیر کل اداره امور عشایری استان مرکزی ، و مدیر کل ساماندهی و هماهنگی سازمان امور عشایر ایران در شهرستان زرندیه تشکیل شد.



انتهای پیام/
برچسب ها: عشایر ، اعتبارات ، سهم
نام:
ایمیل:
* نظر: