به گزارش روابط عمومی موسسه اعتباری کوثر؛ بیست و هفتمین همایش بانکداري اسلامی با موضوع « تعامل نظام بانکداري بدون ربا با بانکداري بین الملل » با حضور دکتر نوبخت سخنگوی ریاست جمهوری، دکتر طیب نیا وزیر اقتصاد، دکتر سیف رئیس کل بانک مرکزی، دکتر عیسی رضایی مدیرعامل موسسه اعتباری کوثر،قائم مقام و برخی معاونین و مدیران کوثر ، صاحب نظران، اساتید دانشگاهی و کارشناسان بانکی در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی آغاز شد .
در این همایش اندیشمندان و اشخاص صاحب نام بانکی و دانشگاهی داخلی و بین المللی «تجربه بانک های اسلامی و چالش های نظام بانکی کشور در تعامل با مقررات بانکداری بین الملل»، «اصلاح ساختارها و فرآیندهای اجرائی نظام بانکی کشور »، « سلامت نظام بانکی و نهادسازی و ابزارسازی در راستای تعامل با بانکداری بین الملل » و «راهکارهای متنوع سازی و توسعه خدمات بانکی بین الملل در نظام بانکی کشور »را مورد بحث و کنکاش قرار خواهند داد.
ولی الله سیف رئیس کل بانک مرکزی در آیین افتتاحیه بیست و هفتمین همایش سالیانه بانکداری اسلامی اظهار داشت:بانکداری اسلامی پس از بحران مالی سال 2008 در سطح بین المللی بیشتر مورد توجه قرار گرفت به طوری که هم اکنون محصولات و خدمات بانکداری و مالی اسلامی از یک بازار بالقوه حداقل دو میلیارد نفری در جهان برخوردار است و حتی بسیاری از افراد غیر مسلمان بنا بر ملاحظات اخلاقی به این بازار تمایل دارد.
رئیس کل بانک مرکزی گفت: در حال حاضر ارزش کل دارایی های منطبق با شریعت در جهان به بیش از 2 میلیارد دلار رسیده که حدود 1.5 میلیارد دلار آن به دارایی های بانکی اختصاص دارد از این رقم 37 درصد برای ایران است که آن را در رتبه نخست داراییهای بانکی اسلامی قرار داده است.
رئیس کل بانک مرکزی حذف ربا از فعالیتهای بانکی را مهمترین رکن بانکداری اسلامی عنوان کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران جزو معدود کشورهایی است که با تصویب قانون عملیات بانکی بدون ربا، سعی در حذف ربا از فعالیتهای بانکی خود کرده است. از این روست که این نظام در کشور ما با عنوان بانکداری بدون ربا شهرت یافته است.