وی با اشاره به اصل سوم، ۳۱ و ۴۰ و سوم قانون اساسی بر حق مسکن اقشار مختلف مردم گفت: مطابق این اصول مسکن جزو نیازهای اساسی خانوارها بوده و دولت موظف است نسبت به تامین مسکن متناسب با نیاز جامعه برنامهریزی و زمینه اجرایی شدن آن را فراهم کند.
پارسایی در ادامه با بیان اینکه مسکن مهر با همه مشکلات ناشی از عجله و عدم برنامهریزی دقیق به عنوان یکی از طرحهای کلان ملی مطرح است، اظهار کرد: به دلیل سیاستهای حمایتی، حضور و پیگیریهای دولت در این عرصه تا حدودی اهداف مسکن مهر از حیث رفع کمبود مسکن از طریق ایجاد تعادل میان عرضه و تقاضا و ساختن سرپناه برای افراد کمدرآمد به ویژه اقشار آسیبپذیر جامعه محقق شده است.
وی تصریح کرد: بررسیهای بعمل آمده حاکی از آن است که این طرح با وجود نقایص به طور نسبی توانسته در بسیاری از شهرها جوابگوی نیاز بخشی از اقشار آسیبپذیر جامعه باشد. مسلماً انجام هر پروژهای در مرحله اجرا با ضعفها و نارساییهایی مواجه خواهد شد که طبعاً مستلزم شناسایی چالش های موجود و تلاش در جهت رفع کاستیها است. لکن به دلیل عدم رعایت برخی اقدامات ضروری مشکلاتی برای متقاضیان در برخی از شهرها ایجاد شده که همین امر سبب بروز تدریجی نارضایتی در بین آنها شده است.
این عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس به نکاتی جهت توجه و اهتمام سیاستگذاران و مجریان فعلی این طرح اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه مسکن مهر غالباً در بافتهای جدید احداث شده ضرورت دارد با هماهنگی دستگاههای ذیربط، امکانات و تأسیسات زیربنایی و روبنایی از قبیل آب، برق، گاز، تلفن، اماکن آموزشی، بهداشتی، ورزشی، مذهبی و... با جدیت و سرعت تأمین شود.
نماینده مردم شیراز در مجلس همچنین اظهار کرد: اولویت امکانات مهم روبنایی در شهرکهای مسکن مهر به ترتیب مدرسه، درمانگاه، کلانتری و خدمات شهری شهرداری است که ضروری به نظر میرسد دستگاههای ذیربط با جدیت و سرعت نسبت به رفع کاستیها اقدام کنند.
وی ادامه داد: همچنین جهت تسریع در اتمام پروژههای باقیمانده مسکن مهر و حل و فصل مشکلات ناشی از فراهم نبودن امکانات زیربنایی و روبنایی، ضروری است کمیتهای جهت هماهنگی با محوریت وزارت راه و شهرسازی و با عضویت تمامی دستگاههای مرتبط تشکیل شود.
پارسایی در بخش دیگری از سخنانش، اظهار کرد: با توجه به ضعفهای عمده در جانمایی طرحهای مسکن مهر و فقدان مولفههای خدمات شهری در اینگونه مکانها و ضرورت تقویت و توسعه مبادی مهاجرت، از اجرای طرحهای مشابه مسکن مهر جداً اجتناب شود و از آنجایی که احداث مسکن در بافتهای فرسوده مشکلات و هزینههای کمتری را در ارائه خدماترسانی به مردم خواهد داشت، وزارت راه و شهرسازی بیشترین تلاش خود را معطوف به ساخت مجتمعهای بلندمرتبه با رعایت موازین شرعی و قانونی در داخل شهرها و بر روی بافتهای فرسوده کند تا با آبادانی این مناطق، از گسترش و پراکندگی طرحها جلوگیری شود و نیز با ارائه خدمات مطلوب موجبات رضایتمندی خریداران فراهم شود و از خسارات ناشی از حوادث طبیعی مثل زلزله نیز جلوگیری شود.
وی در ادامه بیان کرد: شهرداریهایی که در حریم آنها مسکن مهر احداث شده است نسبت به ارائه خدمات شهری حداکثر مساعدت را داشته باشند، همچنین بانک مسکن به عنوان بانک عامل در زمینه پرداخت به موقع تسهیلات در راستای اجرای کامل طرح همکاری لازم را بعمل آورد و نیز بانک مرکزی در خصوص افزایش میزان سقف وام پیشنهادی وزارت راه و شهرسازی اقدام عاجل را داشته باشد.
این عضو کمیسیون اصل ۹۰ ادامه داد: وزارت راه و شهرسازی باید به نحوی برنامهریزی کند تا سقف آورده متقاضیان مسکن مهر از حد معینی تجاوز نکند و با توجه به اینکه این وزارتخانه به تنهایی عهدهدار مسئولیت اجرای طرح مسکن مهر نمیباشد ضروری است همه دستگاههایی که اسامی آنها در ماده ۳۰ قانون برنامه چهارم توسعه و تبصره ۶ بند (د) قانون بودجه سال ۱۳۸۶ ذکر شده است (وزارتخانههای نفت، نیرو، کشور، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، امور اقتصادی و دارایی، آموزش و پرورش، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، بانک مرکزی، نیروی انتظامی و سازمان برنامه و بودجه) با هماهنگی و تشریک مساعی نسبت به اتمام کامل طرح اهتمام و جدیت کنند.
وی با بیان اینکه ضروری است تمام دستگاههای مرتبط با مسکن مهر در لایحه بودجه سال ۹۶ ردیف بودجه مستقلی برای اتمام پروژه پیشبینی کنند، گفت: ضرورت موکد است که در پروژههای ساخت مسکن ملاحظات اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و امنیتی مورد بررسی قرار گرفته و الزامات ساخت مناطق جدید با تعامل و هماندیشی سایر دستگاههای ذیربط تأمین شود.
پارسایی افزود: همچنین ریاست قوه قضائیه در خصوص ۴۹ هزار پرونده مسکن مهر که در محاکم قضایی مطرح میباشد دستور دهند با قید تسریع مورد رسیدگی قرار گیرد.
نماینده مردم شیراز در مجلس اظهار کرد: وزارت راه و شهرسازی با توجه به برنامهریزیهای انجام شده تلاش نماید تا در زمان اعلام شده از سوی آن وزارتخانه در پایان سال جاری گزارش جامعی در زمینه خاتمه پروژههای مسکن مهر در سراسر کشور به مجلس ارائه شود.
پارسایی در پایان گفت: کمیسیون اصل ۹۰ امیدوار است وزارت راه و شهرسازی با برنامهریزی دقیق و هدفمند در چارچوب راهبرد مسکن بتواند مشکل تأمین مسکن شهروندان را به طور بنیادی در کشور حل نموده و موجبات رضایت هموطنان را فراهم کند.