عباسعلی جعفرینسب مدیر عامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران درباره برنامههای توسعهای خطوط لوله گفت: توسعه خطوط لوله متناسب با برنامههای افزایش نیاز در بخش خوراک، نفت خام و فراورده است یعنی اگر پالایشگاه جدیدی تاسیس شود متناسب با آن خط لوله برای تغذیه احداث میشود و یا اینکه اگر مرکز مصرف جدیدی در برخی نقاط شهر و یا صنایع اقتضا کند که از طریق خطوط لوله توجیه اقتصادی داشته باشد، خط جدید احداث و فرآورده منتقل میشود.
وی تصریح کرد: با توجه به توسعه گازرسانی مصرف سوخت مایع کمتر میشود و فقط به بخش حمل و نقل محدود میشود و سوخت صنایع نیز بیشتر به سمت گاز سوق مییابد لذا در این بخش برنامه توسعهای نداریم اما با بالا رفتن عمر خطوط باید جایگزینی صورت گیرد.
جعفری نسب متوسط عمر مناسب را برای خطوط 35 سال عنوان کرد و افزود: برخی خطوط نیاز به بازسازی دارند لذا پروژههایی در این بخش باید اجرا شود.
وی با اشاره به اینکه احداث خطوط لوله سرمایه گذاری زیربنایی و پرهزینه است، اظهار داشت: سعی میشود با استفاده از فناوریها و روشهای جدید حفاظت و نگهداری، عمر مفید خطوط را بالا ببرند.
مدیر عامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت بیان داشت: زمانی میگفتند عمر مفید خط 25 تا 30 سال است الان با روشها و پوششهای جدید سعی میکنند عمر مفید را ارتقا دهند.
وی ادامه داد: ما خطی داریم که نزدیک 59 سال فعالیت میکند و در شرایط خوبی نیز قرار دارد و بعضی خطوط هم به دلیل مشکلات اجرایی و شرایط خاک زودتر فرسوده میشوند ولی در کل 35 سال عمر مفید خطوط لوله است.
جعفری نسب با بیان اینکه بیشتر خطوط در شرایط عملیاتی نسبتا خوبی هستند، خاطرنشان کرد: ما برنامههایی برای بازرسی داخلی و پیگرانی هوشمند خطوط لوله داریم که نتایج آنها مشخص میکند که وضعیت خطوط چگونه است و وضعیت تجزیه و تحلیل شده و تصمیم گیری میشود که عمر باقیمانده خط چقدر است، با چه شرایطی می توان از خطوط استفاده کرد و چه قسمتهایی را باید تعمیر یا تعویض کرد.
وی تاکید کرد: سالی 200 کیلومتر از خطوط لوله باید تعویض شوند تا شرایط خوب عملیاتی حفظ شود.
منبع: ایلنا