آن دسته از دارندگان گوشی ها و تبلت های اپل که ۱۴ آذر اقدام به خرید محصول
خود کردند و تا امروز نسبت به ثبت شناسه آن هیچ اقدامی نکردند، با دستگاه
خود خداحافظی کنند.
فاز دوم طرح ثبت گوشی تلفن همراه موسوم به رجیستری از تاریخ 14 آذر ماه سال جاری با اعمال بر محصولات اپل آغاز شد و در واقع محصولات گوشی و تبلت اپل اولین برندی بودند که مورد اعمال سیاستهای نظارتی و برخورد رجیستری قرار گرفتند.
بنابراین از تاریخ مذکور تنها گوشیهایی از این برند در کشور فعال میشدند که از مبادی رسمی و قانونی وارد کشور شده باشند؛ در غیر این صورت صرفا برای 30 روز امکان فعال شدن آنها در کشور وجود دارد و اگر دارندگان آنها اقدام به ثبت شناسه گوشی خود در سامانه گمرک نکنند، امکان خدماتگیری آنها از اپراتورهای تلفن همراه کانلمیکن خواهد شد.
براساس اطلاعرسانیهای دستاندرکاران اجرای این طرح ملی، نخستین گروه از خریداران محصولات اپل که بعد از تاریخ 14 آذر ماه اقدام به خرید گوشیهای این برند کردند و شناسه آنها در سامانه رجیستری ثبت نشده است، از امروز خدماتدهی به آنها قطع میشود و دیگر امکان استفاده از محصولاتشان را ندارند.
با توجه به اینکه از طرق مختلف (پیامک و تولیدات رسانهای) هشدارهای لازم به دارندگان این دست محصولات اپل داده شده بود که تا امروز اقدام به ثبت شناسه گوشیهای خود کنند در غیر این صورت محصول آنها قاچاق به حساب خواهد آمد، جای اعتراض و خردهگیری باقی نمیماند.
لذا آن دسته از دارندگان گوشیهای آیفون و تبلتهای آیپد که هشدارهای مذکور را جدی نگرفتند از امروز باید با محصول خود خداحافظی کنند زیرا امکان سرویسدهی از سوی اپراتورهای تلفن همراه به آنها وجود ندارد؛ مگر اینکه مجددا زمان در نظر گرفته شده برای ثبت شناسه محصولات دیجیتال سیمکارتخور از سوی دستاندرکاران اجرای این طرح تمدید شود.
طبق اعلام کمیته اجرای طرح رجیستری، از امروز ارتباط گوشی های ثبت نشده در سامانه رجیستری به تدریج قطع شده و ارتباط این گوشیها از شبکه اپراتورهای تلفن همراه حذف خواهد شد.
همچنین پیش از شروع این مرحله، طی اطلاعرسانیهای صورتگرفته از سوی همین نهادها، مبنی بر اینکه تمام دارندگان تلفن همراه از برند آیفون تا قبل از تاریخ ۱۴ آذرماه حتما حداقل یکبار گوشی خود را با سیمکارت خود روشن کرده و فعال کنند تا شناسه گوشی آنها در سامانه ثبت گردد، مشخص گشته بود که بعد از این تاریخ، هر گوشی یا تبلت غیرقانونی از این برند، حتی در صورت روشن شدن نیز، ثبت نخواهند شد و پس از یک ماه قطع خواهند شد.
بنابراین به محض روشن شدن این تجهیزات پس از آن تاریخ، برای آنها پیامکی مبنی بر محتوای مذکور، یعنی غیرقانونی بودن تجهیز و عدم دریافت خدمات اپراتوری تا یک ماه آینده ارسال شده است.
بر همین اساس و با گذشت یک ماه از ارسال این نوع پیامک به مشترکین اولین سری از گوشیهای قاچاق روشن شده پس از تاریخ اعلام شده، طبیعی است که در روزهای آینده شاهد قطع شدن آنها خواهیم بود. این درحالی است که به غیر از این پیامک، از طریق دیگر رسانهها نیز این مسئله اطلاعرسانی گشته و بعلاوه یک هفته قبل از موعد مقرر، پیامک هشدار دیگری برای آنها ارسال میگردد.
طبق اعلام کمیته اجرای طرح رجیستری، این دسته از افراد که برای گوشی غیرقانونی آنها پیامک قطع ارسال گشته و طی روزهای آینده تجهیزشان از خدمات اپراتوری محروم خواهد شد، تنها میتوانند از طریق یکی از راههای ذیل، پیگیر مشکل خود باشند:
در درجهی اول چنانچه این افراد به صورت مسافری اقدام به خرید و واردات تلفن همراه کرده اند لازم است تا از طریق مراجعه به سایت گمرک به نشانی https://epl.irica.ir/ImeiInfoView?۰ با مطالعه راهنماییهای موجود، اقدام به پرداخت حقوق گمرکی و فعالسازی گوشی خود نمایند.
در درجهی دوم چنانچه این افراد از طریق مراجعه به فروشگاه اقدام به خرید تلفن همراه قاچاق نمودهاند، لازم است تا از طریق یکی از روشهای زیر از تضییع حقوق خود جلوگیری نمایند.
الف - مراجعه به فروشگاه و توافق با خریدار مبنی بر پذیرش عودت گوشی و دریافت مبلغ آن و یا تعویض با یک گوشی قانونی.
ب – شکایت از واحد فروش از طریق سامانه اینترنتی سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان بهنشانی http://cppo.mimt.gov.ir
ج- شکایت از واحد فروش از طریق سامانه اینترنتی سازمان تعزیرات حکومتی به آدرس مراجعه http://tazirat۱۳۵.ir
لازم به ذکر است که روشهای فعالسازی، از طریق سایت گمرک و ثبت شکایت و پیگیری آن از طریق آموزشهای تصویری در سایت همتا _ پایگاه رسمی اطلاعرسانی طرح رجیستری (طرح ثبت تلفن همراه) _ به نشانی http://hamtainfo.ntsw.ir در قسمت «آموزش» قرار دارد.