کد خبر: ۶۷۴۸۷
تاریخ انتشار: ۰۲ آبان ۱۳۹۷ - ۱۶:۵۴
آنچه موفقیت شما را در بازار سرمایه به خطر می اندازد؟
افراد جامعه در سرمایه‌ گذاری اشتباهات زیادی مرتکب می ‌شوند. از این اشتباهات اجتناب کنید تا درصد موفقیت خودتان را افزایش دهید. در این مقاله سه اشتباه سرمایه گذاری در بازار سهام را به روشنی بازگو کردیم تا از آنها دوری کنید.
سه اشتباه وحشتناک در سرمایه‌ گذاری بورسی
افراد جامعه در سرمایه‌ گذاری اشتباهات زیادی مرتکب می ‌شوند. از این اشتباهات اجتناب کنید تا درصد موفقیت خودتان را افزایش دهید. در این مقاله سه اشتباه سرمایه گذاری در بازار سهام را به روشنی بازگو کردیم تا از آنها دوری کنید.
در این مقاله سه اشتباه سرمایه گذاری در بازار سهام را به روشنی بازگو کردیم تا از آنها دوری کنید.

*اشتباه 1: نداشتن برنامه سرمایه‌گذاری
همانطور که بزرگی گفت، اگر ندانید که دارید به کجا می ‌روید، هـر راهى، شما را با خود خواهد برد. اگر هیچ نقشه سرمایه‌ گذاری نداشته باشید، از کجا می ‌دانید که در مسیر درست هستید یا اینکه چه زمانی به مقصد می ‌رسید؟
بنابراین اولین اشتباه در سرمایه‌ گذاری، نداشتن برنامه برای سرمایه ‌گذاری است. یک برنامه و سیاست سرمایه‌گذاری برای خودتان تعیین کنید که شامل موارد زیر باشد:
اهداف و مقصود شما – قصد دارد به چه هدفی برسید؟ جمع‌ آوری مقدار مشخصی سرمایه برای دانشگاه و ادامه تحصیل فرزندتان یا انباشتن 2 میلیارد تومان ثروت برای 60 سالگی، می‌تواند یک هدف خوب باشد.
ریسک‌ها – چه ریسک ‌هایی متوجه شما و دارایی ‌هایتان است؟ اگر شما شخصی 30 ساله هستید که برای بازنشستگی پس ‌انداز می ‌کنید، نوسانات یک ریسک جدی برای شما محسوب نمی ‌شود زیرا هنوز زمان درازی در پیش دارید. در سمت دیگر، وجود تورم و کاهش ارزش پول یک ریسک جدی است.
معیارهای ارزیابی مناسب – چگونه قرار است موفقیت سبد دارایی‌ هایتان را ارزیابی کنید؟ چه زمانی خواهید گفت الان به خواسته خود نزدیک شده ‌اید یا به آن رسیده‌ اید؟ این معیارها را تعیین کنید، مثلا می ‌توانید تعیین کنید اگر در طول x سال دارایی ‌های من X درصد رشد داشت برنامه ‌ای که چیده بودم موفق بوده است.
تخصیص دارایی‌ها – تصمیم بگیرید چند درصد از سرمایه شما قرار است در ملک و املاک، بورس، طلا یا سکه و سایر دارایی ‌ها تقسیم شود.
تخصیص دارایی ‌ها باید کمک کند با در نظر گرفتن ریسک ‌ها به اهدافی که تعیین کردید برسید.
حتی زمانی که وضعیت بازار مغشوش باشد، یک برنامه که روی کاغذ آورده شده کمک می ‌کند به سیاست طولانی ‌مدت ‌تان پایبند باشید. داشتن یک برنامه خوب و چسبیدن به آن، چندان هیجان ‌انگیز و مفرح نیست اما در درازمدت به احتمالا بالا سودآوری بیشتری برایتان خواهد داشت.

*اشتباه 2: توجه بیش از حد به توصیه دیگران

هرشخص در یک برهه زمانی حداقل یکبار این اشتباه را در سرمایه ‌گذاری مرتکب شده است. ممکن است شنیده باشید که یکی از آشنایان یا دوستان شما درباره سهام یک شرکت یا یک فرصت سرمایه‌ گذاری صحبت می‌ کنند و ادعا دارند که به زودی همه برای خرید و استفاده از آن هجوم خواهند آورد و سود بالایی نصیب سرمایه‌ گذاران آن می ‌شود.
یا اینکه شرکتی قرار است یک محصول جدید عرضه کند و قیمت سهام آن سر به ‌فلک می ‌کشد. حتی اگر این صحبت ‌ها حقیقت داشته باشد، الزاما به معنی این نیست که سهام آن شرکت، "یک سرمایه ‌گذاری پرسود” است و باید همین حالا وارد آن شوید.
سایر توصیه ‌های بی ‌اساس توسط افرادی به ظاهر حرفه ‌ای که در روزنامه ‌ها و سایر رسانه‌ های نامعتبر مصاحبه می‌ کنند داده می‌ شود. این توصیه ‌ها بیشتر اوقات محقق نمی شود و پس از وارد کردن سرمایه به آن سرمایه‌ گذاری، مستقیم سقوط می ‌کند. به یاد داشته باشید، خرید با توصیه ‌های روزنامه ‌ها و مجلات و سایت ‌های خبری بیشتر اوقات بی‌اساس و همانند قمار، با حدس و گمان است.
البته به این معنی هم نیست که هر توصیه ‌ای به شدت برخورد کنید و آنرا نادرست بدانید. اگر توصیه ‌ای چشم شما را گرفت، ابتدا منبع آن را در نظر داشته باشید. کار بعدی، تحقیق، تحقیق و باز هم تحقیق است تا بدانید دقیقا قرار است چه سرمایه‌ گذاری را انجام دهید و چرا وارد آن می ‌شوید.
بر فرض مثال خرید سهام یک شرکت که در زمینه تکنولوژی فعال است، باید بر اساس این باشد که آیا این سرمایه ‌گذاری مناسب شماست یا خیر. نه اینکه فقط براساس نوشته‌ های مدیر عامل یک شرکت که صحبت ‌ها و توصیه ‌هایی کرده، تن به این سرمایه‌ گذاری بدهید.
دفعه بعد که خواستید براساس یک توصیه داغ و جدید یک سرمایه‌ گذاری انجام دهید، تا زمانی که همه حقایق را ندانسته ‌اید و با نحوه کار شرکت کنار نیامده ‌اید، دست به عمل نزنید. در حالت ایده ‌آل از سرمایه‌ گذاران کار کشته دیگر نظر بخواهید و یا از یک مشاور مالی (که هیچ تعصبی ندارد) کمک بگیرید.

*اشتباه 3: ریسک بیش از حد و از دست دادن سرمایه اصلی

یکی از مشهورترین توصیه‌ هایی وارن بافت (موفق‌ترین سرمایه‌گذار قرن 21) برای سرمایه‌ گذاری در بورس را حتما شنیده‌اید:
قانون 1- هرگز پول از دست ندهید
قانون 2- هرگز قانون شماره 1 را فرموش نکنید
در اولین نگاه، این توصیه با توصیه دیگران که می‌گویند "اگر تحمل دیدن کاهش سرمایه ‌تان را ندارید، در بورس سرمایه ‌گذاری نکنید” در تضاد است.
البته این تضاد زمانی حل می ‌شود که ما بدانیم در حقیقت تفاوت بزرگی بین مشاهده کاهش ارزش پرتفوی و از دست دادن پول وجود دارد. وقتی شما به خاطر ترس یا وجود هیجان در بازار، اقدام به فروش سهامی که قیمت آن کاهش یافته می‌ کنید، شما پول از دست می ‌دهید. اما اگر شما زمانی که بازار در نزول است، سهام خوب را نگهدارید، (در حالت ایده‌آل حتی به تعداد سهام خود بیفزائید) در بلندمدت برنده خواهید بود.

*گذشته از همه اینها، چرا نباید سرمایه اصلی ما کاهش نیابد و حفظ سرمایه انقدر مهم است؟
زیرا در سرمایه‌ گذاری، مهمترین قدرت سودآوری شما سرمایه شماست. اگر شما در حال از دست دادن سرمایه هستید، به عبارتی قدرت سودآوری ‌تان در حال کاهش است.
خیلی ساده است، وقتی شما 400 میلیون تومان سرمایه دارید و با تصمیمات اشتباه، 10 درصد آنرا ضرر می ‌کنید، سرمایه ‌ای 360 میلیونی خواهید داشت و قدرت سودآوری این سرمایه کمتر می‌ شود. زیرا به طور مثال 10 درصد از 400 میلیون برابر 40 میلیون تومان است ولی 10 درصد از 360 میلیون برابر 36 میلیون! بنابراین کاهشی 4 میلیونی در میزان سودی که می ‌توانید بدست آورید وجود خواهد داشت و اگر بخواهید مجددا صاحب سرمایه 400 میلیون تومان سرمایه شوید باید حدود 11 درصد سود کنید.
به همین خاطر و به دلایل دیگر است که سرمایه‌ گذاران بزرگ همواره به حفظ اصل سرمایه تاکید می‌ کنند


نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار
پرطرفدارترین عناوین