کد خبر: ۶۸۱۰۶
تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۷ - ۱۸:۰۶
نایب رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق تهران، گفت: هر چقدر نقش بورس کالا در اقتصاد کشور تقویت شود، زمینه رقابت بیشتر را در تولید و صنعت کشور ایجاد کرده‌ایم.
رقابت بیشتر در اقتصاد با تقویت بورس کالاسید حسین سلیمی نایب رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق تهران در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: شفاف‌‍ سازی باید در تمام بخش‌های اقتصاد کشور وجود داشته باشد و بورس کالا نیز به عنوان یکی از ارکان بازار سرمایه، نقش ایجاد شفافیت در اقتصاد را با هدف حذف زمینه‌های سوء استفاده و رسیدن سود به واحد‌های تولیدی ایفا می‌کند.
وی افزود: بورس کالا، یک بستر شفاف و قانونی برای مبادلات است و هر چقدر محدودیت‌های اعمال شده در این بازار کمتر باشد، واقعیت‌های بازار را بهتر منعکس می‌شود. به عنوان مثال تصمیم به عرضه محصولات براساس دلار ارزان، نتیجه‌ای جز صف تقاضای طولانی برای دریافت محصولات در پی نداشت. همچنین ایجاد محدودیت در طرف عرضه و یا تقاضا نیز کمکی به روند بازار و کشف قیمت‌ها نمی‌کند بلکه باید به سازوکار بورس کالا احترام گذاشت تا این بازار براساس رسالت خود یعنی کشف عادلانه قیمت‌ها براساس عرضه و تقاضا حرکت کند.
سلیمی با بیان اینکه هر کجا تصمیم به سهمیه بندی گرفته شد، زمینه شکل گیری فرصت‌هایی برای سو استفاده را مهیا کردیم، گفت: در نگاهی واقع بینانه، برای رصد مصرف مواد اولیه پس از خرید از بورس و همچنین بررسی حجم تولید و مصرف واحد‌های تولیدی به چند ده هزار کارشناس و بازرس نیاز است؛ این در حالی است که با کنار گذاشتن محدودیت‌ها در روند معاملات و تشویق به حضور همه تولیدکنندگان بالادستی و پایین دستی در زنجیره‌های مختلف در بورس کالا، می‌توان براساس شفافیت بورس بر عملکرد همه این واحد‌ها نظارت کرد و این اتفاق به تعادل هر چه بیشتر بازار‌ها منجر می‌شود.
این عضو هیئت نمایندگان اتاق ایران با اینکه وقتی قیمت‌ها آزاد و واقعی باشد، اصولا رانتی نیز شکل نمی‌گیرد تاکید کرد: بورس کالای ایران در زمان آشفتگی بازار‌ها اعلام کرد که برداشته شدن سقف رقابت قیمتی به آرامش بازار کمک می‌کند که از این رو رقابت ۵ درصدی آزاد و شاهد افت محسوس تقاضا در بازار‌ها بودیم. این امر اثبات می‌کند که اعتماد به مکانیسم بازار، بهترین روش برای مدیریت بر بازارهاست.
نایب رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق تهران با اشاره به اینکه عملکرد بورس کالا با وجود همه شرایط بحرانی چندماه اخیر قابل قبول بوده است، افزود: هر چقدر نقش بورس کالا در اقتصاد کشور تقویت شود، زمینه رقابت بیشتر را در تولید و صنعت کشور ایجاد کرده ایم؛ از طرفی شفافیت افزایش می‌یابد، مالیات‌ها پرداخت می‌شود، امکان نظارت لحظه‌ای فراهم شده و سود واقعی تولید به تولیدکننده می‌رسد.
سلیمی در خصوص نقش بورس کالا در دوران تحریم‌ها گفت: با آغاز دور جدید تحریم‌ها و کمبود‌هایی که احتمالا در بازار‌های کشور ایجاد خواهد شد، نقش بورس کالا در اقتصاد بسیار حساس‌تر می‌شود. این بورس همانند سال‌های گذشته باید تلاش کند که در شرایط سخت تحریمی، دست‌های واسطه‌گران را که با هدف کسب سود به دنبال ایجاد تلاطم در بازار‌ها هستند را کوتاه کرده و با همکاری مستمر با وزارت صمت سود را به دست تولیدکننده واقعی و مواد اولیه را به دست مصرف کننده واقعی برساند.
وی معتقد است که هر چقدر نقش بورس کالا در اقتصاد کشور تقویت شود، زمینه رقابت بیشتر را در تولید و صنعت کشور ایجاد کرده ایم؛ از طرفی شفافیت افزایش می‌یابد، مالیات‌ها پرداخت می‌شود، امکان نظارت لحظه‌ای فراهم شده و سود واقعی تولید به تولیدکننده می‌رسد.

نام:
ایمیل:
* نظر:
پرطرفدارترین عناوین