بر این اساس هفته جاری هم با ورود یک واحد جدید نیروگاهی با ظرفیت تولید 162 مگاوات، صنعت برق ایران یک گام تا طرح رویایی افزایش تولید برق 100 هزار مگاواتی و تبدیل به یکی از بزرگترین تولید کنندگان برق جهان نزدیک شده است.
سازمان توسعه برق ایران با انتشار گزارش کوتاهی اعلام کرده است: نخستین واحد بخش گاز نیروگاه سیکل ترکیبی كهنوج با ظرفیت 162 مگاوات وارد مدار شبکه سراسری برق كشور شد.
این نیروگاه در قالب دو واحد گازی و یک واحد بخار با سرمایهگذاری بخش خصوصی در قالب طرحهاي BOO (ساخت، بهرهبرداری، واگذاری) در کیلومتر 15 جاده كهنوج به جيرفت در استان كرمان در حال احداث است که پس از وارد مدار شدن تمامی واحدها در فاز نخست، توان تولید حدود 484 مگاوات را خواهد داشت.
براساس برنامهريزيهاي انجام گرفته، واحد دوم بخش گاز اين نيروگاه در بهمنماه سالجاري و بخش بخار آن اواخر آذر ماه سال آينده وارد مدار برق كشور خواهد شد.
از سوی دیگر ظرفيت پست نيروگاه در فاز نخست 230 کیلوولت است و دو مخزن ذخيره سوخت هر كدام به ظرفيت 15 هزار مترمكعب در محل نيروگاه احداث شده است. بازده نيروگاه حدود 49 درصد است و سوخت اصلي واحدها گاز و سوخت دوم گازویيل پيشبيني شده است.
ساخت نيروگاه سيكل تركيبي كهنوج در راستاي توسعه توليد برق در مركز كشور و با هدف جذب مشارکت بخش خصوصی در پروژههای نیروگاهی براساس قرارداد خرید تضمینی برق بین سرمایهگذار و وزارت نیرو با اعتباری افزون بر 310 میلیون یورو انجام گرفته است.
تولید برق ایران افزایش یافت
میزان تولید برق کشور از ابتدای امسال تاکنون به 220 هزار و 364.1 گیگاوات رسیده که این میزان 5.74 درصد بیش از انرژی تولیدی کشور در زمان مشابه سال گذشته است.
وزارت نیرو هم اعلام کرده است: از مجموع انرژی تولیدی داخل کشور از ابتدای سالجاری تاکنون، 208 هزار و 523.2 گیگاوات ساعت به واحدهای حرارتی و 11 هزار و 840.9 گیگاوات ساعت به واحدهای برقآبی اختصاص داشته است.
در این مدت، تولید نیروگاههای حرارتی درمقایسه با دوره مشابه پارسال 6.7 درصد افزایش و تولید نیروگاههای برقآبی 0.2 درصد رشد یافته است.
میزان انرژی تامینشده نیز امسال در دوره مورد بررسی 223 هزار و 308.7 گیگاوات ساعت گزارش شده است که این میزان 6.68 درصد درمقایسه با زمان مشابه پارسال افزایش نشان میدهد.