کمال سیدعلی در گفتوگو با خبرنگار پانا درباره مصوبه کمیسیون تلفیق مبنی بر تسویه وامهای زیر 4 میلیارد تومان با بهره ساده گفت: در بند «و» تبصره «16» قانون بودجه امسال نیز پیشبینی شده بود تا بانکها مکلف باشند تسویه وامهای زیر 4 میلیارد تومان را نه با بهره مرکب که با بهره ساده محاسبه کنند اما بانکها نتوانستند آن را اجرایی کنند.
سیدعلی افزود: همه مشکلهای سیستم بانکی و بانک مرکزی ناشی از تحریم نیست و براساس الزامهای قانونی به گرفتاریهایی رسیده است. باید به سیستم بانکی حق داد که ابتدا مشکلهای خود را رفع کند و پس از آن به مشکل کشور رسیدگی کند.
برخی بانکها به کمک هم نیاز دارند
سیدعلی گفت: بانکهای خصوصی و نیمه خصوصی برای آنکه بقای خود را داشته باشند، نیازمند کمک هستند و اگر تصمیمهایی گرفته شود که تحمیل به بانکها باشد، مشکل بانکها را بیشتر میکند.
وی افزود: بانکها باید قادر باشند که مشکل خود را با بدهکاران بانکی حل کنند و طبیعی است که این روش بهتری خواهد بود.
تصمیمهای دولت و مجلس وضع سیستم بانکی را بدتر نکند
معاون سابق ارزی بانک مرکزی گفت: وضع ترازنامه بانکهای خصوصی مساعد نیست و تصمیمهای دولت و مجلس نباید منجر به چند برابر شدن مشکل سیستم بانکی شود.
افزایش سرمایه و تجدید ارزیابی داراییها راهکار پرداخت بدهی بانکها به بانک مرکزی است.
وی درباره راهکار لازم برای تسویه بدهی بانکها به بانک مرکزی گفت: افزایش سرمایه و تجدید ارزیابی داراییها از جمله راهکارهایی است که میتواند در جهت پرداخت بدهی بانکها به بانک مرکزی باشد. دولت باید از طریق فروش اوراق منابعی را تامین مالی کند و بدهی خود به بانکها را بپردازد.
سیدعلی گفت:موضوع بدهی بانکها به بانک مرکزی سالهای زیادی است که به یکی از چالشهای نظام بانکی تبدیل شده است و به دلایلی از جمله اثر منفی بر پایه پولی و تورم کنترل آن بسیار ضروری است.