کد خبر: ۷۲۱۵۵
تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۶:۳۵
شورای نگهبان پالرمو و CFT را تائید نکرده است
سخنگوی شورای نگهبان گفت: هر دو لایحه پالرمو و CFT با ایراداتی از سوی شورای نگهبان به مجلس فرستاده شده و چون محل اختلاف است در مجمع تشخیص بررسی می‌شود.
کدخدایی ادعای روحانی را تکذیب کرد

سخنگوی شورای نگهبان گفت: هر دو لایحه پالرمو و CFT با ایراداتی از سوی شورای نگهبان به مجلس فرستاده شده و چون محل اختلاف است در مجمع تشخیص بررسی می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، عباسعلی کدخدایی امروز(شنبه) در نشست خبری به ارائه گزارشی از بررسی طرح‌ها و لوایح مصوب مجلس در شورای نگهبان پرداخت.

کدخدایی در ابتدای این نشست، گفت: فقدان آیت‌الله مؤمن، خسران بزرگی برای جامعه علمی و دینی و شورای نگهبان است. ایشان یکی از ارکان شورای نگهبان بودند.

وی در خصوص بررسی لایحه بودجه در شورای نگهبان گفت: به دلیل بررسی یک طرح و یک لایحه مهم و مفصل در شورای نگهبان، هنوز شورای نگهبان به طور کامل به بررسی بودجه ورود نداشته است. ان شا الله در هفته جاری با برگزاری جلسات فوق العاده لایحه بودجه بررسی شده و اعلام نظر می‌کنیم.

کدخدایی افزود: لایحه پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان که لایحه مفصلی بود، در شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفت و ۱۱ مورد ایراد به این لایحه وارد شد.

وی تصریح کرد: همچنین طرح اصلاح قانون حداکثر استفاده از توان داخلی و کالاهای ایرانی نیز که ایرادات زیادی داشت، در کمیسیون مورد بررسی قرار گرفت.

کدخدایی گفت: طرح اصلاح قانون بودجه ۹۸ نیز در شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفت. از نظر شورای نگهبان این طرح درواقع متمم بودجه سال ۹۷ است و تغییرات زیادی بر درآمدها و هزینه‌های بودجه دولت ایجاد کرده است لذا دولت باید در این خصوص لایحه متمم ارائه دهد.

سخنگوی شورای نگهبان خاطرنشان کرد: این ایراد وجود دارد و اصلاحات مجلس نیز رافع این ایرادات نبود.

وی در واکنش به اظهارات رئیس‌جمهور مبنی بر اینکه شواری نگهبان دو لایحه پالرمو و CFT  را تائید کرده است، اظهار کرد: هر دو لایحه پالرمو و CFT با ایراداتی از سوی شورای نگهبان به مجلس فرستاده شده است و چون بر سر این موضوع میان مجلس و شورای نگهبان اختلاف وجود دارد، بررسی آن به مجع تشخیص مصلحت نظام رفته است.

کدخدایی گفت: لایحه ادغام شرکت ها و تشکیل سازمان صنایع دریایی نیروهای مسلح، طرح دو فوریتی اصلاح ماده ۱۳ قانون جامع خدمت رسانی به ایثارگران و طرح تمدید مهلت اجرای آزمایشی قانون شوراهای حل اختلاف در شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفت که عدم مغایرت آنان با موازین شرع و قانون اساسی اعلام شد.

وی افزود: همچنین لایحه حفاظت از خاک مورد بحث و بررسی قرار گرفت اما همچنان ابهاماتی در این لایحه وجود دارد و هنوز رفع ابهام نشده است.

سخنگوی شورای نگهبان با اشاره به بررسی لایحه موافقت نامه بین ایران و کمیسیون اقتصادی و اجتماعی آسیا و اقیانوسیه به نمایندگان سازمان ملل متحد درباره تاسیس مرکز آسیا و اقیانوسیه برای توسعه مدیریت اطلاعات بلایا در شورای نگهبان، تصریح کرد: از آنجا که اظهار نظر نسبت به این مصوبه مستلزم وصول اساسنامه مذکور است، پس از وصول اساسنامه فوق، اظهارنظر شورای نگهبان درباره آن انجام خواهد شد.

کدخدایی درباره بررسی مصوبات مجلس شورای اسلامی درباره لایحه بودجه ۹۸، گفت: ما روز چهارشنبه هفته گذشته در دو نوبت صبح و عصر جلسه برگزار کردیم و کلیات بودجه ۹۸ مورد بررسی قرار گرفت و پیش بینی کرده ایم در هفته جاری جلسات فوق العاده ای داشته باشیم تا شورای نگهبان هر چه سریع تر بتواند درباره لایحه بودجه ۹۸ اعلام نظر کند.

سخنگوی شورای نگهبان در واکنش به سوالی درباره اینکه رئیس جمهور اعلام کرده شورای نگهبان با CFT و پالرمو موافقت کرده است، گفت: فکر می کنم در فرمایشات وی تسامحی بوده است چرا که شورای نگهبان ایراداتی به CFT و «پالرمو»  وارد و به مجلس ارجاع داد و در حال حاضر در مجمع تشخیص مصلحت نظام در حال بررسی است.

وی افزود: ایرادات محتوایی شورای نگهبان به پالرمو مرتفع شده بود اما اشکالات هیات نظارت هم درباره آن مطرح شد و در نتیجه ما ایراداتی به این لایحه وارد کردیم و به دلیل اختلافی شدن مجلس و شورای نگهبان، این موضوع در مجمع در حال بررسی است و همچنین عمده ایرادات ما درباره CFT هم در مجلس مرتفع نشده و مجمع در حال بررسی این مساله هم است.

کدخدایی در واکنش به اظهارات برخی افراد مبنی بر اینکه پالرمو و CFT به رفراندوم گذاشته شود، اظهار داشت: کسی از اصل رفراندوم و همه پرسی هراس ندارد ولی تا زمانی که مراجع قانونی وظایف خود را انجام نداده اند، رفراندوم معنایی ندارد و ما باید در شرایط فعلی منتظر بررسی های مجمع در این باره باشیم.

وی درباره شفاف شدن هزینه تبلیغات نمایندگان، گفت: بعد از اصراری که درباره این موضوع داشتیم، هم مجلس و هم دولت در قالب طرح و لایحه مشغول اصلاح قانون انتخابات هستند و امیدواریم نکات مد نظر ما در آن اعمال شود اما از آنجایی که مجلس وارد بررسی این موضوع شده است ممکن است بررسی آن به سال آتی برسد.

سخنگوی شورای نگهبان درباره تعریف رجل سیاسی از سوی شورای نگهبان، گفت: ما رسما در این باره مواردی را که بر عهده شورای نگهبان بود، اعلام کردیم اما مابقی آن مربوط به مجلس است و آنها باید اعلام نظر کنند.

کدخدایی در واکنش به سوالی مبنی بر اینکه ممکن است برخی از ردصلاحیت های شورای نگهبان منجر به کاهش مشارکت مردم در انتخابات شود، تصریح کرد: این مساله وظیفه قانونی شورای نگهبان است و افکار عمومی هم آن را قبول دارند مگر آنکه کسی به کل قانون را قبول نداشته باشد.

وی در پاسخ به سوالی درباره آخرین توئیتش که مربوط به نظارت استصوابی در انتخابات بود و واکنش هایی را در پی داشت، اظهار داشت: ما از هر پیشنهادی فارغ از اینکه از چه گروه و جناحی باشد استقبال می کنیم.

سخنگوی شورای نگهبان ادامه داد: ما نشست هایی را در این باره با افراد داریم و البته اگر این گروه ها خودشان مصلحت بدانند می توانند اعلام کنند و ما هیچ مشکلی از شنیدن حرف حسابی نداریم مشروط به اینکه حرف حسابی باشد.

کدخدایی تصریح کرد: زمانی که برخی افراد هر روز و در هر سه نوبت صبح، ظهر و شب علیه شورای نگهبان بیانیه صادر می کنند، بالاخره باید پاسخی برای این افراد وجود داشته باشد که این توئیت هم پاسخی به این افراد بود که هر روز مطاب خود را تکرار می کنند.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا جلسات شورای نگهبان به صورت علنی و با حضور خبرنگاران برگزار نمی شود، گفت: درباره جلسات بررسی قوانین باید بگویم همواره مشروح مذاکرات چاپ و منتشر می شود و خبرنگاران هم هر از گاهی در جلسات حضور پیدا می کنند.

سخنگوی شورای نگهبان با بیان اینکه البته الزام قانونی وجود ندارد که جلسات شورای نگهبان مانند مجلس از رادیو پخش شود، گفت: جلسات شورای نگهبان درباره صلاحیت نامزدهای انتخاباتی هم امکان پخش ندارد چرا که در آن جلسات درباره حریم خصوصی افراد مطالبی عنوان می شود.

کدخدایی درباره لایحه جامع انتخابات و طرح استانی شدن انتخابات نیز اظهار داشت: بنده در حال حاضر نمی توانم درباره این طرح و لایحه اظهار نظر کنم اما ای کاش مجلس و دولت زودتر از این به فکر اصلاح قانون انتخابات می افتادند اما باز هم خوشحالیم که وارد کار شدند و امیدواریم اصلاحات آنان هر چه زودتر انجام شود و به انتخابات بعدی برسد.

وی در واکنش به سوالی مبنی بر اینکه تاکنون نظارت استصوابی به گونه ای نبوده که راه را برای فساد نمایندگان و مجلس ببندد و راهکار شما برای حل این مساله چیست؟، گفت: شورای نگهبان بر اساس قوانین انتخابات مجلس و ریاست جمهوری شرایط حداقلی دارد و با این شرایط حداقلی باید بررسی های خود را انجام دهد.

سخنگوی شورای نگهبان تاکید کرد: ما ابزار شایسته سنجی نداریم و گروه ها و جناح های سیاسی در این زمینه دخیل هستند و اگر بتوانند در این جهت گام بردارند و افراد شایسته را در انتخابات معرفی کنند، این مشکل حل می شود.

کدخدایی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه دولت تا چه حد در تهیه و اصلاح پیش نویس قانون جامع انتخابات با شورای نگهبان مشورت کرده است، تصریح کرد: «هیچ».

وی در واکنش به سوالی مبنی بر اینکه آیا لازم است شورای نگهبان بر شوراهای شهر و روستاها هم نظارت استصوابی داشته باشد؟ گفت: مطابق اصل ۹۹ قانون اساسی نظارت بر انتخابات شوراها بر عهده شورای نگهبان نیست و ما هم مایل نیستیم چرا که فرصت بررسی آن را نداریم و پیشنهاد کردیم سازمان مستقلی برای آن ایجاد شود و مجلس هم به فکر است که در این زمینه اقدامات را انجام دهد.

سخنگوی شورای نگهبان درباره برگزاری انتخابات تناسبی،  گفت: ما هم این نوع انتخابات را قبول داریم چرا که به عدالت نزدیک تر است اما در وهله اول مجلس باید در این خصوص مصوبه ای داشته باشد و سپس ما اعلام نظر کنیم.

کدخدایی درباره آخرین وضعیت شکایت شورای نگهبان از محمود صادقی، تصریح کرد: طبق قانون ما به هیات نظارت بر رفتار نمایندگان شکایت کرده ایم و این موضوع در آنجا در جریان است.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه زمانی حقوقدانان شورای نگهبان مشخص می شوند، اظهار داشت: حقوقدانان شورای نگهبان ۲۶ تیر ماه هر سه سال معرفی می شوند.

سخنگوی شورای نگهبان در واکنش به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به نارضایتی هایی که در مورد مصوبه مجلس پیرامون افزایش ۲۰ درصدی حقوق کارکنان دولت وجود دارد، آیا شورای نگهبان ممکن است به آن ایراد گیرد، خاطرنشان کرد: ان شاء الله همیشه امیدوار باشید.

نام:
ایمیل:
* نظر: