سیدرسول خلیفه سلطان در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: در شرایط فعلی اقتصادی که شاهد نوسان کاذب برخی محصولات در بازارها هستیم، نقش بورس کالا مردمیتر شده است چراکه نوسان قیمتها بر زندگی مردم اثر مستقیم دارد، از این رو باید با حمایت همه مسؤولان به منظور افزایش شفافیت مبادلات با رشد عرضه کالاها در بورس کالا تلاش کرد تا از هر گونه افزایش کاذب قیمتها جلوگیری شود.
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد افزود: مزایای راه اندازی بورس کالا زمانی مشخص میشود که عملکرد فعلی نسبت به زمانی که این ساختار در اختیار نبود، مقایسه شود؛ همه بررسیها نشان میدهد که راه اندازی این بورس با مکانیزم درستی صورت گرفته و در توسعه صنایع به خصوص در بخش فولاد اثرگذار بوده است.
وی با اشاره به نحوه خرید و فروش انواع محصولات فولادی پیش از راه اندازی بورس کالا، اظهار داشت: پیش از راه اندازی این ساختار، چالشهای زیادی در زمینه خرید و فروش وجود داشت و میتوان گفت امور مربوط به خرید و فروش در اختیار واسطهها و دلالان بود.
این فعال صنعت فولاد ادامه داد: در آن زمان پیمانکاران و شرکتهای بزرگ که خواستار خرید آهن و قطعات بزرگ بودند نیاز به طی کردن تشریفاتی خاص داشتند و از آن جا که خرید با برگزاری مزایده و مناقصه کار سختی بود، واسطهها نقش پررنگی در این میان داشتند.
وی با بیان این که در چنین شرایطی برای فرار از چالشها و واسطه گری در معاملات در میان فروشندگان و خریداران و حذف تشریفات، بورس کالا با مکانیزمی درست راه اندازی شد، تصریح کرد: به طور قطع نقش اصلی بورس کالا حذف واسطهها و شفاف سازی معاملات است. همچنین بر اساس کارکردهای بورس کالا میتوان عنوان کرد که این بورس ترازویی برای بالانس عرضه و تقاضا و خروج کالا از ساختار دستوری و غیر رقابتی به بستری شفاف و رقابتی بوده است.
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد در پایان به مردمی شدن نقش بورس کالا در شرایط خاص اقتصادی کشور اشاره کرد و گفت: متأسفانه در شرایط فعلی اقتصادی، برخی شرکتها همواره به دنبال رشد قیمت محصولاتشان هستند که بعضاً شاهد تلاش برخی بنگاهها برای بازی با قیمت کالاها هستیم.