اعضای هیات بنی فاطمه (س) با نوشتن طوماری که به امضای حدود ۷۰۰ نفر رسیده، ضمن تشکر از برخورد قوه قضاییه در قلع و قمع زمین موسوم به برج سعادتآباد، از حجتالاسلام رئیسی درخواست کردند شرایط برای اعاده زمین به هیات بنی فاطمه را فراهم کند. همچنین یکی از افراد هیات، نامهای به تاریخ ۱۳۸۴ در اختیار ایسنا قرار داد که طبق آن نماینده مجلس درخواستی را خطاب به وزیر وقت مسکن و شهرسازی برای دریافت زمین ۵۰۰ متری در سعادتآباد به منظور احداث حسینیه بنی فاطمه ارایه داده که در نهایت به واگذاری یک زمین ۳۰۰۰ متری در مکانی دیگر ختم شد.
به گزارش ایسنا، زمین ۵۰۰ متری یکی از درخواستهای مدنظر برای احداث حسینیه بوده که سال ۱۳۸۴ با توجه به شرایط مالکیت و معارض بررسی و پذیرفته نشدهاند. نهایتاً همان سال زمین دولتی به مساحت ۳۰۰۰ متر برای احداث حسینیه واگذار شد، سال ۱۳۸۶ توسط واگذارشوندگان فروخته و خریدار در سال ۱۳۹۲ جواز مسکونی برای آن گرفته که تا شهریور امسال پروژه را به مرحله پیشرفت حدود ۷۰ درصد رساند؛ مجوزی که به اذعان شهردار کنونی منطقه ۲ تهران اقدامی نامتعارف بوده است. سرانجام پس از گذشت شش سال از زمان آغاز به کار پروژه، در روزهای اخیر دادگاه تجدیدنظر استان تهران حکم ابطال سند و قلع و قمع این ساختمان را صادر کرد. به همین منظور اعضای هیات بنیفاطمه (س) با نوشتن طوماری که به امضای حدود ۷۰۰ نفر رسیده و روز دوشنبه آن را تقدیم دفتر رییس قوه قضاییه کردند، ضمن تشکر از حجتالاسلام والمسلمین رئیسی خواستار واگذاری زمین به این هیات شدند.
کشف دستخط نماینده مجلس پس از ۱۴ سال
یکی از اعضای هیات بنی فاطمه (س) که خواست نامش فاش نشود تصویر دستخطی را در اختیار ایسنا قرار داد مبنی بر اینکه در سال ۱۳۸۴ یکی از نمایندگان وقت مجلس نامهای خطاب به وزیر وقت مسکن و شهرسازی نوشته و در آن خواستار واگذاری زمین ۵۰۰ متری در خیابان هشتم سعادتآباد به قصد ساخت حسینیه شده است؛ زمینی که البته انتخاب نهایی نبود. اما بعدا زمین ۳۰۰۰ متری در خیابان سوم سعادت آباد واگذار شد که تبدیل به پروژه مسکونی هفت طبقه موسوم به برج سعادتآباد شد. در متن این نامه آمده است: «جناب آقای مهندس عبدالعلیزاده وزیر محترم مسکن و شهرسازی. با سلام و تحیت. یک قطعه زمین متعلق به آن وزارت (سازمان ملی زمین و مسکن یا مسکن و شهرسازی تهران) واقع در سعادتآباد بلوار ۲۴ متری کوچه هشتم شرقی قطعه آخر به مساحت حدود ۵۰۰ متر مربع جهت استفاده برای احداث حسینیه مورد نیاز اهالی محل میباشد. خواهشمند است دستور فرمایید به قیمت منطقهای به هیات بنی فاطمه واگذار شود.»
تاریخچه حسینیه سعادتآباد به روایت یکی از اعضا
این عضو هیات بنی فاطمه (س) درباره ماجرای زمین ۳۰۰۰ متری سعادتآباد ایسنا گفت: اواخر دهه ۷۰ به همراه چند تن از همکاران، یک هیات عزاداری را در خیابان ۲۴ متری سعادت آباد تشکیل دادیم. ابتدا مراسمها را در خانه افراد و بعدا در پارکینگ برگزار میکردیم اما به تدریج که اعضا افزایش یافتند سال ۱۳۸۰ تصمیم گرفتیم از دولت درخواست کنیم تا زمینی را برای احداث حسینیه به ما اختصاص دهد. در این زمینه توافقات اولیه را با ادارات دولتی انجام دادیم. نماینده یکی از مناطق استان زنجان در مجلس در بین اعضای هیات حضور داشت که به همراه چند تن از دوستان کارها را پیگیری میکردند. حدود سال ۱۳۸۱ زمین ۳۰۰۰ متری را در سه قطعه پیدا کردیم که دولتی بود و مشکلی برای واگذاری آن وجود نداشت.
وی ادامه داد: ماجرا ادامه پیدا کرد تا سال ۱۳۸۴ که قرار شد سازمان ملی زمین و مسکن با قیمت منطقهای زمین به ما واگذار کند و فرد خیری نیز قول داد هزینه آن را بپردازد. مسوول هیات در آن زمان برای ماموریت اداری به سفر رفته بود که حدود ۱۰ روز طول کشید. بعد از آن دو نفر از دوستان ما برای خرید زمین به سازمان ملی زمین و مسکن مراجعه کردند اما در کمال تعجب به آنها گفته شد زمین برای هیات زنجانیهای مقیم تهران سند خورده است. تصور میکردیم اشتباهی رخ داده اما بعد از پیگیری مشخص شد نماینده مجلس که از اعضای هیات ما و اهل استان زنجان بود زمین را به اسم هیات بنی فاطمه اما در واقع برای یک هیات دیگر دریافت کرده است!
وی با بیان اینکه از آقای نماینده جویا شدیم که وعده و وعیدهایی به ما داد، مدعی شد: ابتدا گفت پول زمین را به شما میدهیم، بعد گفت یک قطعه از سه قطعه را میدهیم ولی هیچ یک از این اقدامات صورت نگرفت. بعد در سال ۱۳۹۲ خریداران توانستند از شهرداری مجوز مسکونی بگیرند و حالا هر سه قطعه را تبدیل به برج هفت طبقه با پیشرفت حدود ۷۰ درصد کردهاند.
این عضو هیات بنی فاطمه (س) مدعی شد که در روزهای اخیر از سوی نماینده مجلس پیامکهای عجیب دریافت میکند. او اظهار کرد: به دنبال تلاش آقایان محمدجواد حشمتی، معاون وقت دادستان کل کشور و حسین معصوم، مشاور سابق وزیر راه و شهرسازی و همچنین رسانهای شدن موضوع حسینیه سعادتآباد که به حکم قلع و قمع زمین منتج شد، اخیرا پیامکهای عجیب و غریب از طرف آن آقای نماینده مجلس دریافت میکنیم. با این حال خدا را شکر که حکم قلع و قمع صادر شده و امیدواریم زمین به صاحبان واقعی آن یعنی هیات بنی فاطمه (س) برسد.
بساز و بفروشی در زمینی که قرار بود حسینیه شود
گزارش «بساز و بفروشی در زمینی که قرار بود حسینیه شود» خرداد سال گذشته در ایسنا ارسال شد. این پرونده با شکایت معاون قضایی وقت دادستان کل کشور علیه واگذارشوندگان وابسته به یک هیات مذهبی در دادسرای زمینخواری مطرح و در آن زمان فعالیت ساختمانی متوقف شد؛ اما سازندگان بدون توجه به دعاوی مطروحه به ساخت و ساز ادامه داده و در نتیجه هماکنون ساختمان به مرحله نازککاری رسیده است.
دادگاه: زمین باید به مالکیت دولت برگردد
در روزهای اخیر رای دادگاه بر اساس دستور وزیر سابق راه و شهرسازی به مشاور و نماینده تامالاختیار او در شورای حفظ حقوق بیتالمال در اراضی و منابع طبیعی از طریق اداره کل راه و شهرسازی استان تهران صادر شد.
دادگاه در پاسخ به تجدیدنظرخواهی اداره کل راه و شهرسازی استان تهران به دادنامه شماره ۱۵۲۱-۹۷ مورخ ۱۳۹۷/۱۰/۳۰ اعلام کرده بنا به شش دلیل، قلع و قمع باید صورت گیرد و زمین مالکیت دولت برگردد. در بخشی از این حکم آمده است: «قرارداد واگذاری به قطعه زمین از طرف سازمان و مسکن و شهرسازی استان تهران در اجرای قانون زمین شهری و آییننامه اجرایی آن و مبتنی بر آن منعقد شده و بر اساس قانون زمین شهری واگذاری زمین برای تامین مسکن و تاسیسات عمومی و خدمات عمومی صورت میگیرد و تعریف مجزایی برای واگذاری زمین برای مصارف غیر از موارد گفته شده به عمل نیامده است و تفکیک و فروش توسط وزارت مسکن و شهرسازی تنها به افراد واجد شرایط دریافت زمین جهت مسکن و یا اجرای طرحهای ساختمانسازی مسکونی صورت میگیرد و واگذاری زمین نیز تنها به اشخاص واجد شرایط موصوف در قانون و آییننامه آن صورت قانونی به خود میگیرد و در صورتی که واگذار شونده اوصاف و شرایط قانونی انتقال زمین را نداشته باشد اثری بر آن انتقال از حیث اعتبار قانونی حاکم نخواهد بود و با عنایت به اینکه موسسه خیریه از اوصاف و شرایط انتقال تعریف شده در قانون و آییننامه اجرایی قانونی زمین شهری برخوردار نیست لذا واگذاری به موسسه یاد شده برخلاف اهداف قانونی، نص صریح آن و فلسفه تقنینی وضع قانون میباشد.»
اکثر مشتریان و متقاضیان این دوره از نمایشگاه پاییزه لوازم التحریر در کردستان معتقدند که گرانی قیمت ها بیش از پیش بر روی قدرت خرید آن ها نسبت به سال های گذشته تاثیر گذاشته است و نمی توانند همچون قبل لوازم مورد نیاز فرزندان خود را برای مدرسه تهیه کنند.
نمایشگاه عرضه لوازم التحریر، هر سال پاییز به مناسبت بازگشایی مدارس در استان کردستان همچون سایر استان های دیگر برپا می شود و خانواده ها برای تهیه اقلام مورد نیاز مدرسه فرزندانشان به این نمایشگاه ها رجوع می کنند. امسال در حالی این نمایشگاه برگزار شد که گران شدن ارز بر تولیدکنندگان و فروشندگان این صنف مانند بسیاری از حوزههای دیگر تاثیر گذاشته است.
غرفه داران این نمایشگاه نیز از اینکه مجبور شدهاند تحت تاثیر شرایط اقتصادی، قیمت محصولات خود را افزایش دهند، احساس خوشایندی ندارند و برخی از آنها وضعیت فروش را نسبت به دورههای گذشته ضعیفتر میدانند.
علی همراه با خانواده خود مشغول خریدن لوازم التحریر است و معتقد است قدرت خرید مردم به نسبت سالهای گذشته کاهش یافته و با توجه به شرایط اقتصادی کشور، قشر متوسط نیز توان خرید به مسابه سالهای گذشته را ندارند.
او گفته، امسال نتوانسته همه وسایل مورد نیاز فرزند بزرگش را بخرد و مجبور به استفاده از لوازم التحریر باقی مانده سالهای قبل شده است. بیش از ۲۵۰ هزار تومان را برای مانتو، تعدادی دفتر، مداد، مداد تراش، پاکن و خودکار هزینه کرده است.
محمد دو فرزند محصل دارد، شور شوق فراوانی برای خرید کیف و کتاب در وجود فرزندان کوچکش دیده میشود. وی تمایلی به خرید کامل لوازم مدرسه به جز لوازم تحریرهای به قول خودش "اجباری و ضروری" ندارد و قیمت نمایشگاهها را مناسب تر برای خرید میداند.
محمد خرید کالای باکیفیت را در اولویت قرار داده است و برای او ایرانی یا خارجی بودن تفاوتی ندارد. وی بیش از ١۵۰ هزار تومان برای تعدادی لوازم تحریر خرد خرج کرده است.
قاسم که در حال پرداخت پول تعدادی دفتر به فروشنده بود، توان خرید وسایل مدرسه خود را برای تنها فرزندش حدود ۵۰۰ هزار تومان اعلام کرد. به گفته وی این مقدار هزینه برای لوازم تحریر و وسایل مدرسه نتواسته تمام نیازها و خواستههای فرزندش را پوشش دهد.
قاسم حمایت از کالای ایرانی را در اولویت قرار داده و از کیفیت محصولات موجود در نمایشگاه پاییزه شهر سنندج رضایت دارد.
خالد، غرفه کیف فروشی در نمایشگاه پاییزه دارد و کیفیت اجناسش را نسبت به قیمت میانگین ۸۰ هزار تومان مناسب میداند. وی اختلاف قیمت کیفهایش با نمونههای مشابه بازار بیش ۲۰ هزار تومان اعلام کرد و از استقبال مردم از نمایشگاه و کیف هایش راضی است.
فرزاد، داری غرفه لوازم التحریر در نمایشگاه است و افراد بسیاری در غرفه او در حال خرید هستند. وی کیفیت لوازم التحریرهایش را بسیار مناسب میداند و معتقد است از لحاظ قیمتی، اجناسش ۵ درصد از فروشگاههای سطح شهر ارزان تر است.
ماهان و پارسا همراه با پدر خود به نمایشگاه پاییزه آمدهاند و لوازم التحریرهای رنگارنگ توجه هر سه را به خود جلب کرده است.
پدر ماهان بیش از ١۰۰ هزار تومان برای خرید وسایل مدارس هر فرزند خود اختصاص داده و این مبلغ را فقط برای خرید تعدادی دفتر و مداد کافی میداند و قدرت خریدش را کمتر از یک سوم سال گذشته اعلام کرد.
وی کیفیت محصولات را نه چندان مناسب دانست و بیشتر محصولات بازار را یکبار مصرف و چینی میداند.
پدر ماهان که خود معلم است نبود توان خرید را مشکل تعدادی زیادی از دانش آموزان دانست و مدعی شد: در هر کلاس ۳۰ نفری مدارس، حداقل ۵ نفر نمیتوانند لوازم التحریر مورد نیازشان را تهیه کنند و نیازمند کمک خیرین هستند.
شیلان ثقتی، نایب رئیس اتحادیه چاپ و نشر استان کردستان در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به افزایش 100 درصدی قیمت لوازم التحریر در سال جاری، گفت: قیمت لوازم التحریر به صورت سراسری در تمام استانها افزایش چشمگیری داشته است و فقط مختص به استان کردستان نیست.
وی افزود: اداره تعزیرات حکومتی از تمام مغازههای لوازم التحریر سطح شهر از نظر نوع کیفیت و قیمت نظارت و بازدید کرده است.
وی بیان کرد: سازمان صنعت و معدن و تجارت نیز بر نمایشگاه لوازم التحریر نظارت کامل دارد و همچنین تعدادی از مسئولان این سازمان در نمایشگاه حضور دارند که افراد متقاضی در صورت هرگونه افزایش قیمت و بی کیفیت بودن اقلام در غرفه ها می توانند شکایت خود را مطرح کنند.
ثقتی، دستفروشان و مغازه های فصلی در شهریور ماه را یکی از معضلهای هر ساله دانست و گفت: متاسفانه دستفروشان و برخی از مغازه ها که فقط در شهریورماه لوازم التحریر میفروشند، با اجناس بنجول چینی و بی کیفیت در سطح شهر اقلام ارزان را روانه بازار میکنند و متقاضیان فقط به ارزانی لوازم التحریر توجه دارند که در نهایت به دلیل عدم ثبات مکان دستفروشان، نمیتوانند اجناس را تعویض کنند.
وی با اشاره به اجرا نشدن طرح بومی سازی لوازم التحریر در سال جاری، خاطرنشان کرد: متاسفانه به دلیل طراحی نامناسب، امسال نیز از طرح جلد شخصیت کارتونهای خارجی استفاده شده که استقبال خوبی داشته است اما طرح تولید داخلی زیاد مورد قبول دانش آموزان نبوده است.
نائب رئیس اتحادیه چاپ و نشر استان کردستان، با اشاره به اینکه در نمایشگاه لوازم التحریر هر نوع اقلام با کیفیت، مارکدار، ارزان و متناسب با هر سلیقه ای وجود دارد، خاطرنشان کرد: در این نمایشگاه دفترهای تعاونی با قیمت های بسیار مناسب و ارزان به فروش میرسد و دفتر 40 برگ 1700 تومان، 60 برگ 2500 تومان و 100 برگ نیز 4500 تومان به فروش میرسد.