تهران (پانا) - یک شرکت آمریکایی فعال در حوزه ماهوارهها موفق شده تاییدیه طرح جدید خود را برای اتصال ابزارهای هوشمند سراسر جهان به یکدیگر را دریافت کند.
به گزارش ایسنا و به نقل از تککرانچ، شرکت "سوارم تکنولوژیز" (Swarm Technologies) که در ارتباط با ماهوارهها فعالیت میکند، قصد دارد در پروژه جدیدی، ابزارهای هوشمند سراسر جهان را با یک پهنای باند پایین و با کمک شبکهای از ماهوارهها به هم متصل کند. این شرکت به تازگی موفق شده تایید "کمیسیون ارتباطات فدرال" (FCC) آمریکا را برای آغاز پروژه خود دریافت کند. به نظر میرسد این سازمان، نگرانی خاصی در مورد ردیابی ماهوارههای بسیار کوچک سوارم تکنولوژیز ندارد.
ماهوارههای این شرکت، سیستمهای کوچکی هستند که قرار است ارتباطی را میان ابزاری که در اتصال به اینترنت مشکل دارند، فراهم کنند. برای درک این طرح، کافی است صفحهنمایش را در میان مزارع ذرت و یا شناورهایی را در میان اقیانوس تصور کنید. سیگنالهای این ابزار، به تاخیر یا نهفتگی پایین و پهنای باند بالا نیازی ندارند؛ در نتیجه نیاز به سرویسدهی ماهواره، بسیار کمتر از پهنباند مصرفکننده است.
ماهوارههای سوارم تکنولوژیز آنقدر کوچک هستند که کمیسیون ارتباطات فدرال در مورد آنها ابراز نگرانی کرده بود زیرا باور داشت که این ماهوارههای کوچک میتوانند به دشواری در ردیابی منجر شوند و خطری برای ماهوارههای دیگر باشند؛ در نتیجه بخشی از وظیفه سوارم تکنولوژیز این بود تا نشان دهد که ماهوارهها، چنین مشکلاتی را به همراه نخواهند داشت.
تایید کمیسیون ارتباطات فدرال، فقط گامی در فرآیند طولانی اثبات ماهوارهها به شمار میرود اما یقینا گام بزرگی است. این سازمان علاوه بر تایید ارسال 150 ماهواره برنامهریزی شده، سوارم تکنولوژیز را به داشتن طیف بیسیم مورد نیاز برای اجرای این طرح نیز موظف کرده است.
اسپیس ایکس نیز نظر خود را در مورد این طرح ابراز کرده است. این شرکت عقیده دارد که سوارم تکنولوژیز در پروژه ارسال ماهوارهها، موضوع زبالههای فضایی را به اندازه کافی در نظر نگرفته است. همچنین، این شرکت باور دارد که ماهوارهها میتوانند خطری برای ایستگاه فضایی بینالمللی باشند.
در هر حال به نظر میرسد مدارک ارائه شده توسط سوارم تکنولوژیز، رضایت کمیسیون ارتباطات فدرال را تامین کرده است. این سازمان در مورد مشکلات مطرح شده توسط اسپیس ایکس گفت: ما در بررسیهای خود دریافتیم که سوارم تکنولوژیز، نگرانیهای مطرح شده از سوی اسپیس ایکس را برطرف کرده است.