سرویس اقتصادی جوان آنلاین: علی ربیعی به برخی پرسشهای مردمی پاسخ داد و گفت: ما نباید بنزین ارزان قیمت را به کشورهای همسایه بدهیم.
وی همچنین گفت: اگر افزایش قیمت بنزین از قبل گفته میشد مشکلات دیگری بوجود میآورد.
سخنگوی دولت با بیان اینکه «قبول دارم نتوانستیم به بعضی سوالات پاسخ دهیم»، گفت: اگر هر سال مبلغ بنزین افزایش مییافت نوعی شوک روانی به جامعه داده میشد. تصمیم گیری درباره افزایش قیمت بنزین هم ناگهانی نبوده است.
او افزود: پیوست اجزای افزایش قیمت بنزین جلوگیری از آثار تورمی و افزایش قیمت کالاها است.
سخنگوی دولت با بیان اینکه علاوه بر مبارزه با قاچاق سوخت، چرا باید یارانه استفاده از سوخت را به کشورهای دیگر بدهیم، گفت: مدیریت مصرف امکان صادرات را فراهم میکند و همین طور جلوگیری از فساد و رانتهای نهفته در دل آن، آثار مثبتی خواهد داشت.
او گفت: ۵۰ درصد مردم خودرو شخصی ندارند و برخی از مردم دو تا سه تا ماشین دارند.
سخنگوی دولت افزود: به نظر من توزیع ناعادلانه درآمدهای بنزین غیر قابل قبول است.
علی ربیعی با بیان اینکه محور حمایت از یارانه معیشتی مردم را بر پایه یک خانواده ۵ نفره قرار گرفته است، گفت: درآمد ۳۰ هزار میلیارد تومانی حاصل از افزایش قیمت بنزین به مردم باز میگردد.
همچنین "حمیدرضا عدل" معاون سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه فقط ۲۵ میلیون لیتر بنزین از ۹۵ میلیون لیتر مصرفی کشور به قیمت آزاد فروخته میشود، گفت: دولت حتی برای خودروهای دولتی هم سهمیهای در نظر نگرفت تا در نهایت به نفع مردم باشد.
وی با بیان اینکه در سال آینده روزانه شاهد کاهش ۶ تا ۱۰ میلیون لیتر بنزین خواهیم بود افزود: از سال ۹۶ تا ۹۷ با افزایش حدود ۱۴ درصدی مصرف بنزین مواجه بودیم و این افزایش مصرف بابت قاچاق سوخت به کشورهای منطقه بود.
او گفت: تفاوت قیمت بنزین در داخل کشور با کشور همسایه دست کم ۵ هزار تومان است.