اگر بیمارید قسمت رنگى (آبى یا سبز) ماسک باید به بیرون باشد ولى اگه میخواهید از خودتان محافظت کنید قسمت سفید رنگ ماسک باید به بیرون باشد! آیا این جمله واقعیت دارد؟
شاید این روزها هم شما پیامهایی درباره روش درست استفاده از ماسک در فضای مجازی دیده باشید، پیامهایی که میگویند وقتی شما سالم هستید، باید طرف سفید ماسک به سمت بیرون باشد و وقتی بیمارمیشوید، طرف آبی باید به سمت بیرون باشد. اما آیا این حرفها درست است؟ و این که در زمان استفاده از ماسک، جدای از توجه به سمت رنگی آن، به چه نکات دیگری باید توجه کنیم؟
ماسکهای معروف به ماسکهای جراحی، به صورت معمول از سه لایه درست شدهاند که در ادامه به طور مجزا به تعریف این لایه ها می پردازیم.
اغلب آبی رنگ است اما گاهی به رنگ زرد یا رنگهای دیگرهم دیده میشود. اگر رنگی نباشد، نام تولیدکننده روی این لایه نقش بسته است تا این لایه از سمت دیگر قابل شناسایی باشد.
مهمترین کاربرد این لایه: این لایه مانع اصلی برسرراه عبور رطوبت و ذرات از ماسک است.
این لایه قابل دیدن نیست و بین دو لایه دیگر قرار گرفته است.
مهمترین کاربرد این لایه: کارکرد این لایه مشابه لایه رنگی است و مانعی بر سر راه عبور ذرات و رطوبت است.
این لایه به صورت معمول در تمام مدلها سفید رنگ یا به رنگی روشنتر از لایه رنگی است.
مهمترین کاربرد این لایه: این لایه وظیفه جذب رطوبت را بر عهده دارد.
برخلاف پیامهای رد و بدل شده در فضای مجازی، تنها یک راه درست برای استفاده از ماسک وجود دارد. روش درست این است که طرف رنگی ماسک به سمت بیرون باشد و بخش سفید به سمت صورت شما باشد. اما چرا؟ و این که آیا اگر بخش رنگی به سمت داخل باشد، ماسک کارایی خود را از دست خواهد داد؟
قرار گرفتن بخش رنگی به سمت بیرون و درنتیجه قرار گرفتن بخش سفید ماسک روی صورت، ارتباطی با کارایی ماسک ندارد، بلکه از بابت راحتی استفاده کننده است. بخش سفید ماسک از موادی ساخته شده است تا بتواند رطوبت را به خود جذب کند. با قرار دادن این بخش روی صورت، شما راحتتر نفس خواهید کشید، چرا که ماسک، رطوبتی را که با تنفس از بدن شما خارج میشود به خود جذب می کند و احساس دم کردن را کاهش میدهد. اما اگر بخش سفید به سمت بیرون باشد، چه اتفاقی میافتد؟
استفاده ماسک برخلاف روش توصیه شده، باعث نمیشود کارایی ماسک در حفاظت از شما از بین برود، بلکه بیش از همه باعث ناراحتی خود شما به واسطه تجمع بخارها خواهد شد. بر این اساس با استفاده نامناسب از ماسک، خطری متوجه شما نخواهد شد، چرا که در هر حالی دولایه محافظ ماسک، میتواند کار خودشان را انجام دهند. توجه داشته باشید که هر چند این نکته در کارایی ماسک تاثیری ندارد اما نکات دیگری وجود دارد که اگر در زمان استفاده از ماسک به آن ها دقت نکنید، کارایی ماسک زیر سوال میرود.
برای داشتن کارایی خوب ماسک، بعد از هر چند ساعت، باید آن را عوض کنید و ماسک قبلی را حتما در سطل زباله در دار بیندازید. استفاده مداوم از یک ماسک برای چند روز اشتباه است.
بیشتر بدانید : دلیلی دیگر برای استفاده از ماسک هنگام سرماخوردگی
بیشتر بدانید : این ماسک ها هم حریف هوا نمی شوند
بیشتر بدانید : ماسک زدن در پاییز و زمستان را فراموش نکنید، به این دلایل
بیشتر بدانید : انواع ماسک که در هوای آلوده و زمان سرماخوردگی استفاده می کنید
گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
منبع: khorasannews.com