وی بابیان اینکه با بهرهبرداری از شش مسیر هوایی جدید در مجموع دو هراز و ۸۳۵ کیلوگرم سوخت و ۳۱.۵ دقیقه در زمان صرفهجویی میشود، اظهار داشت: این اقدام علاوه بر تنظيم جريان پرواز و روانسازي ترافيك هوايي، كاهش مصرف سوخت و كاهش توليد آلايندههاي زيست محيطي، افزايش سطح رضايتمندي بهرهبرداران داخلي و بينالمللي از فضاي جمهوري اسلامي ايران را به همراه خواهد داشت.
معاون عملیات هوانوردی کشور، خاطرنشان کرد: ساماندهي فضاي كشور و تاسيس راههاي هوايي مستقيم كه از سالهاي گذشته در دستور كار شركت فرودگاههاي كشور قرار داشت، با بهرهبرداري از ۶ مسير هوايي وارد مرحله جديدي میشود.
وی تصریح کرد: به منظور استفاده بهينه از فضاي هوايي كشورها و فرودگاهها و در راستاي صرفهجويي در ميزان مصرف سوخت، استهلاك هواپيما، كاهش آلايندهها و حفظ محيط زيست، وقت مسافران و افزايش بهرهوري از ساليان گذشته سازمان جهاني هواپيمايي كشوري(ايكائو) در اسناد خود٬ كشورها را ترغيب به تاسيس راههاي هوايي مستقيم و موازي کردهاست.
شوشتری ادامه داد: در این راستا در مدل برنامهريزي ASBU، طرح اجرايي (Action Plan) از کشورها درخواست شده و سمينار و كارگاههاي آموزشي متعددي نيز در اين خصوص برگزار شده است.
معاون عملیات هوانوردی شرکت فرودگاهها اظهار داشت: شركت فرودگاههاي كشور و سازمان هواپيمايي كشوري با بررسي و ارائه پيشنهاد در دورههاي مختلف تلاش کردند تا با همكاري و هماهنگي نزديك با ستاد كل نيروهاي مسلح و ساير ارگانهاي مرتبط، نسبت به تاسيس راههاي هوايي مستقيم و موازي اقدام کنند كه از سال گذشته شوراي عالي امنيت ملي نيز به منظور تسهيل در روند تصويب و بهرهبرداري راههاي مستقيم و موازي، راهبري جلسات مشترك را بر عهده داشت.