تمرکز پاکستان و ایران بر اجرای پروژه مشترک گازی

سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان در واکنش به پیامدهای حقوقی ناشی از تاخیر این کشور در پیشبرد پروژه مشترک گازی با جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت که اسلام‌آباد در این خصوص با تهران در تماس است. ممتاز زهرا دیروز در نشست خبری هفتگی خود در اسلام‌آباد گفت ‌که ایران و پاکستان در بحث پروژه خط لوله گاز با یکدیگر در تماس هستند. وی در پاسخ به پرسشی درباره پیامدهای حقوقی تاخیر در پیشبرد خط لوله گاز ایران و حق تهران برای دریافت جریمه و یا مراجعه به دیوان داوری اظهار داشت که این موضوع مرتبط با وزارت نفت پاکستان است و باید از آنان جویا شد. ممتاز زهرا افزود ‌که پاکستان همواره گفته‌ است که می‌خواهیم همه مسائل را از طریق رایزنی‌های دوستانه حل و فصل کنیم. منابع خبری پاکستان اخیرا مدعی شدند که تهران طی نامه‌ای به اسلام‌آباد از تصمیم خود برای مراجعه به دیوان داوری بین المللی درباره پروژه مشترک گازی با پاکستان خبر داد. براساس این گزارش، سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان در ادامه اظهارات امروز خود مواضع این کشور درخصوص آخرین تحولات خاورمیانه، جنگ غزه و اوضاع افغانستان را تشریح کرد. وی گفت که پاکستان خواهان هیچ درگیری جدید در خاورمیانه نیست و بر حل مسالمت آمیز مناقشات تاکید دارد.

 

ضرورت ورود روابط ایران با شورای همکاری به مرحله جدید

«جاسم محمد البدیوی» دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس طی تماس تلفنی با «سیدعباس عراقچی»، انتخاب وی به عنوان وزیر امور خارجه کشورمان را تبریک گفت و درخصوص راه‌های همکاری و ارتقای روابط میان جمهوری اسلامی ایران و شورای همکاری خلیج فارس گفت‌وگو و تبادل نظر کرد. دبیرکل شورای همکاری با تاکید بر اهمیت جایگاه جمهوری اسلامی ایران در ارتقای صلح و ثبات در منطقه، خاطر نشان کرد، اعضای شورای همکاری خلیج فارس علاقه‌مند به مشورت و تعامل با جمهوری اسلامی ایران در خصوص چالش‌های بزرگ منطقه هستند. عراقچی نیز ضمن تشکر از تبریک دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس تاکید کرد جمهوری اسلامی ایران علاقه‌مند است روابط دوستانه و برادرانه خود با شورای همکاری خلیج فارس و اعضای آن را ارتقا بخشیده و بر این اعتقاد است که روابط میان ایران و شورای همکاری باید وارد مرحله جدیدی از درک متقابل و همکاری شود. به نظر می‌رسد دولت چهاردهم رویکرد تعامل سازنده با بازیگران منطقه‌ای و جهانی را در پیش گرفته است. دولتمردان همزمان با موضوع حل اختلافات با غرب، سیاست گشترس روابط و تنش‌زدایی فزآینده با کشورهای همسایه در خلیج فارس را نیز مدنظر دارند.

تعامل با دنیا در اولویت دولت چهاردهم
رئیس جمهور با بیان اینکه ایران هرگونه تجاوزگری در دنیا را محکوم می‌کند، گفت: سیاست ما صلح و دوستی، پرهیز از تنش و درگیری و تعامل و گسترش روابط با همه کشورهای دنیا است، ولی اگر قرار باشد کشور ما با تحریم و فشار وادار به انجام کاری شود، قطعا رویکرد و رفتار ما نیز به سمت و سوی دیگری سوق داده خواهد شد. مسعود پزشکیان در پاسخ به تماس تلفنی «یوناس گاهر اشتوره» نخست وزیر نروژ، با اشاره به پیشینه تاریخی روابط دو کشور تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران علاقمند به گسترش تعاملات با نروژ است و امیدواریم این گفتگوها منجر به تقویت و تحکیم روابط دو کشور و همچنین رسیدن به راهکارهای مشترک برای استقرار صلح و ثبات و افزایش امنیت در جهان شود. رئیس جمهور در ادامه با تاکید بر نقش امنیت‌ساز ایران در منطقه و جهان گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره ضمن تلاش برای گسترش صلح و دوستی، هرگونه تجاوزگری در هر نقطه‌ای را محکوم کرده و آماده همکاری برای توقف جنگ خشونت و نا امنی در جهان است.

اجرای طرح انسداد مرزی بر مبنای هوش مصنوعی از سوی ایران
فرمانده نیروی زمینی ارتش با اشاره به اجرای طرح انسداد مرزهای شرقی کشور، گفت: این طرح مبتنی بر هوش مصنوعی خواهد بود یعنی به سیم خاردار و دیوار بسنده نشده است. امیر سرتیپ حیدری درباره آخرین وضع طرح انسداد مرزهای شرقی اظهار کرد: نیروی زمینی ارتش هم‌اکنون در کنار نیروهای فراجا و سپاه عهده دار تامین امنیت بخش‌هایی از مرزهای کشورمان از جمله مرزهای شمال و جنوب شرق و مرزهای غرب و جنوب غرب کشور است. امروز امنیت پایداری در جمهوری اسلامی ایران حاکم است و ادامه این امنیت پایدار مستلزم توسعه و استفاده از علم و فناوری است. فرمانده نیروی زمینی ارتش خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران یک مرزبانی و مراقبت از مرز عالمانه و هوشمندانه و با استفاده از فناوری‌های روز را دنبال کرده است و در پی این امر، اخیرا هم برای تعمیق امنیت پایدارتر، طرح انسداد مرزهای شرقی در دستور کار قرار گرفته است.

انتقاد ایران از استاندارد دوگانه انگلیس در قبال تروریسم
سفارت ایران در لندن با انتشار پیامی نسبت به مواضع دوگانه دولت انگلیس در قبال تروریسم انتقاد کرد و گفت که تروریسم برای دولت این کشور، زمانی که ایرانیان را هدف قرار می‌دهد قابل تحمل، اما در جای دیگر محکوم است. سفارت جمهوری اسلامی ایران در لندن با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت: در ۸ شهریور ۱۳۶۰، رئیس جمهور و نخست وزیر ایران توسط مجاهدین خلق، گروهکی که مدت ها توسط جامعه جهانی به عنوان تروریست شناخته می شد، ترور شدند. در این پیام با اشاره به اینکه ماهیت این گروهک تروریستی تغییری نکرده است، افزود: اما نام‌ آن‌ها برای اعمال فشار روی ایران از فهرست (سازمان‌های تروریستی) حذف شد. در همین پیوند برخی از نمایندگان پارلمان بریتانیا به‌طور تکان‌دهنده‌ای، سالانه میزبان رهبر این گروه هستند و برخی از روزنامه‌های بدنام جناح راست در انگلیس بستری را برای آن‌ها فراهم می‌کنند. سفارت ایران در لندن با اشاره به استاندارد دوگانه مقام‌های انگلیس تصریح کرد: تروریسم زمانی که ایرانیان را هدف قرار می‌دهد قابل تحمل و در جای دیگر محکوم است.

تمرکز دولت چهاردهم بر رویه
وفاق در برخورد با هنرمندان
سخنگوی دولت تاکید کرد، نگاه دولت جدید برای به تصویر کشیدن واقعیت‌ها و آرزوها در سینما، حمایتی است و برای رفع ممنوع‌الکاری هنرمندان بویژه سینماگران زن به دنبال وفاق ملی خواهد بود.
سخنگوی دولت در آیین نکوداشت زنده‌ یاد امین تارخ و رونمایی از گنجینه آثار و یادگاری‌های این بازیگر و نیز گنجینه مازیار میری (کارگردان سینما) در موزه سینما حاضر شد، آن هم در شرایطی که حکم انتصاب او به عنوان سخنگوی دولت چهاردهم منتشر شده بود.
او در نکوداشت امین تارخ با اشاره به اینکه در این برنامه اولین بار است با عنوان رسمی دولتی صحبت می کند، خطاب به هنرمندان حاضر در سالن فردوس موزه سینما گفته بود:‌ واقعیت این است که خیلی از شما هنرمندان شاید خودتان به نقشی که در زندگی ما به عنوان شهروند دارید، واقف نباشید. نقش شما مهم است چون نوعی پیوستگی از جنس عشق به ما می‌دهید. خوشا به حال آن کسانی که می‌دانند بجز هنر که تاج سر آفرینش است، دوران هیچ منزلتی جاودانه نیست.

تبریک پزشکیان به زهرا رحیمی
رئیس جمهور کشورمان کسب مدال نقره توسط زهرا رحیمی در مسابقات پارالمپیک پاریس را تبریک گفت. مسعود پزشکیان در صفحه خود در فضای مجازی نوشت: « دخترم زهرا خانم، کسب مدال نقره در اولین تجربه حضورت در پارالمپیک به عنوان جوان‌ترین عضو کاروان کشورمان باعث افتخار است. هنوز اول راه است، تو راه موفقیت را یاد گرفتی، همینطور ادامه بده. شاد و پیروز باشی.» زهرا رحیمی نماینده ایران در پارالمپیک پاریس پس از پیروزی برابر حریفانی از چین، برزیل و گرجستان در مسابقه فینال به مصاف سورن‌جاو اولامبایر از مغولستان رفت و در پایان با نتیجه ۵ بر ۲ شکست خورد و به مدال نقره رسید.

«تجارت» سیاست‌گذاری دولت چهاردهم برای مواجهه با مشکلات کشور را بررسی کرد؛

گروه سیاسی: دولت چهاردهم، در یکی از سخت‌ترین شرایط کشور در ابعاد داخلی و خارجی با ریاست مسعود پزشکیان قدرت را در پاستور در دست گرفت. در سطح داخلی کشور با شدیدترین مشکلات اقتصادی طی چند دهه گذشته مواجه است و در سطح خارجی، با موجی بزرگ از تنش‌ها تحریم‌های غرب مواجه است. در چنین شرایطی سوال جدی برای افکار عمومی و ناظران سیاسی این است که دولت چه راهبردی را برای حل مشکلات کشور در پیش خواهد گرفت.
به گزارش «تجارت»، هر چند پزشکیان و اعضای کابینه او تا کنون نه وعده‌ای به مردم داده و نه برنامه جامعی را برای مدیریت امور ارائه کرده‌اند اما از درون سخنان و رویکرد ارائه شده آن‌ها می‌توان استراتژی کلان دولت چهاردهم در مواجهه با مشکلات و مسائل کشور را مورد بازخوانی قرار داد. قدر یقین این است که دولت در عصر جدید ماموریت بسیار دشواری برای اداره کشور و بازگرداندن رضایت حداکثری به جامعه دارد. با این اوصاف، دولت چهاردهم با حمایت کامل مجلس ریاست پاستور را عهده‌دار شد تا امیدها برای بهبود شرایط طی 4 سال آتی، بیش از بیش افزایش پیدا کند.

مهمترین مساله دولت چهاردهم در ایران 1403
تورم زدگی اقتصاد، ناترازی بودجه، کوچک شدن سفره مردم، مشکلات معیشتی و افزایش ناهنجاری‌های اجتماعی از جمله مهم‌ترین مشکلات محسوس و روزمره جامعه ایران 1403 است که موجی از ناامیدی را نیز به جامعه القا کرده است. همزمان با این مشکلات که بیشتر زمینه اقتصادی دارند، در سطح سیاسی نیز رقابت‌های پر هزینه سیاسی با محورت رادکال‌ها در هر دو سوی اصول‌گرایان و اصلاح‌طلبان، دیگر معضل بزرگی است که جامعه را نسبت به اداره صحیح امور ناامید کرده است.
در کنار ان مسائل داخلی، تحریم‌های خارجی‌ای که از سوی آمریکا و اروپا بر ایران تحمیل شده، شرایط دشواری را بر اقتصاد و مناسبات خارجی ایران تحمیل کرده است.
حتی بسیاری از ناظران سیاسی نیز بر این باور هستند که عامل محوری برای رفع مشکلات اقتصادی کشور تحریم‌ها هستند. از دیدگاه آن‌ها تا زمانی که در عرصه مناسبات سیاست خارجی گشایش صورت نگیرد و ایران به طور رسمی عضو گروه ویژه اقدام مالی (FATF) نشود، دروازه‌ها برای حل مشکلات اقتصادی کشور گشوده نخواهد شد. بنابراین می‌توان زا دو مساله کلان برای دولت پزشکیان در ایران 1403 سخن به میان آورد: نخست، مشکلات اقتصادی ناشی از تورم و دوم تحریم‌های خارجی.
تمرکز دولت بر برنامه توسعه هفتم با لحاظ دیدگاه کارشناسان
همان‌طور که مسعود پزشکیان در دوران رقابت‌های انتخاباتی بارها تاکید کرده بود که برنامه کلان او اجرای برنامه هفتم توسعه است، در اظهارات تمامی مقام‌های دولتی تمرکز بر اجرای سند چشم‌انداز توسعه با جدیت مورد تاکید قرار گرفته است.
در همین زمینه اخیرا، رئیس‌جمهور در مجمع عمومی فصلی فرهنگستان علوم پزشکی، با اشاره به سخنان خود در دوران تبلیغات انتخاباتی، تصریح کرد: دولت چهاردهم مبنای کار خود را اجرای سند چشم‌انداز، سیاست‌های کلی و قانون برنامه قرار داده و در این مسیر نه بر اساس نظر خودمان، بلکه بر اساس نظر و راهکارهای ارائه شده از سوی کارشناسان و مبتنی بر امکانات و منابع مالی موجود در کشور عمل خواهیم کرد. همچنین، رئیس جمهور حل مشکلات کشور را در گرو اتخاذ تصمیمات صحیح از سوی کارشناسان و نخبگان دانست و گفت: برای تمام مشکلات کشور راه‌حل وجود دارد، اما مشکل آنجاست که یا راه‌حل‌ها را نمی‌شناسیم، یا مهارت و انگیزه اجرای آنها را نداریم. اگر باور ما این باشد که عقل‌کل هستیم و می‌توانیم برای همه مشکلات راه‌حل ارائه دهیم، خطا رفته‌ایم و نخواهیم توانست مشکلات را حل کنیم.
پزشکیان با تاکید بر اینکه حرف صحیح را از سوی هر کس که باشد می‌پذیریم و از همکاری هر کسی که توانمندی حل مشکلات را دارد استقبال می‌کنیم، تصریح کرد: ما باید یکسری ابزار اندازه‌گیری و سنجش برای اینکه بدانیم چه کسی را در چه جایی قرار دهیم تدوین کنیم. پیش از این عموما افراد بر اساس روابط و دسته‌بندی‌ها منصوب می‌شدند، اما ما فقط بر اساس اینکه چه کسی توانمندی اجرای کدام بخش از اسناد بالادستی را دارد افراد را منصوب خواهیم کرد. وقتی افراد بر اساس توانمندی‌ها و برای اجرای اسنادی که درباره اهداف آنها اختلافی نیست منصوب شوند، دیگر دعوا و اختلاف موضوعیت ندارد. پزشکیان تاکید کرد: باید بر محور اجرای اسناد بالادستی به یک نگاه و زبان مشترک برسیم و راهی را که مشخص است با قدرت طی کنیم. بخش سخت کار یافتن افرادی است که به پیمودن این راه باور داشته و از توانمندی لازم برخوردار باشند. این اظهارات رئیس‌جمهور به وضوح خط‌مشی اصلی دولت را مشخص می‌کند که در راس آن تمرکز بر اجرای راهکارهای کارشناسان برای حل مشکلات است.

رشد تولید، مهار تورم و بهبود معیشت مردم
آن‌چنان که از سخنان مسعود پزشکیان و دیگر اعضای دولت او نمایان است، آن‌ها تمرکز اصلی کاری خود را بر مهار تورم و رشد تولید گذاشته‌اند تا از این طریق وضعیت معیشت شهروندان ایرانی را بهبود ببخشند. این موضوع بارها از سوی پزشکیان و مقام‌های اقتصادی دولت او این مهم مورد تاکید قرار گرفته است. در همین ارتباط، اخیرا محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور در «چهارمین جلسه ستاد تهیه و تدوین لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور» در سازمان برنامه و بودجه کشور، رشد تولید، مهار تورم و بهبود معیشت مردم را به‌عنوان دستور کار اصلی خود قرار داده است و وظیفه کوتاه‌مدت دولت، تثبیت وضع اقتصادی کشور است. وی کنترل سطح قیمت‌ها از سوی دستگاه‌های مسئول و استمرار تلاش برای کاهش تورم را یک ضرورت دانست و گفت: با توجه به مشکلاتی که در زمینه تأمین آب و برق در کشور وجود دارد، از هم‌اکنون باید به فکر تابستان آینده باشیم تا اثرات منفی تأمین نشدن برق برای اقتصاد کشور را کاهش دهیم.

تنش‌زدایی و تعامل با جامعه‌ جهانی
همزمان با تمرکز بر مسائل اقتصادی، دولت چهاردهم راهبرد تعامل با جامعه جهانی و تنش‌زدایی با بازیگران منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای را در پیش گرفته است. استراتژی‌ای که امیدها را برای توافق با غرب و حل مشکلات مرتبط با برنامه هسته‌ای را افزایش داده است. در این زمینه، اخیرا پزشکیان، سیاست ما صلح و دوستی، پرهیز از تنش و درگیری و تعامل و گسترش روابط با همه کشورهای دنیا است تاکید کرد، جمهوری اسلامی ایران همواره ضمن تلاش برای گسترش صلح و دوستی، هرگونه تجاوزگری در هر نقطه‌ای را محکوم کرده و آماده همکاری برای توقف جنگ خشونت و نا امنی در جهان است. همچنین، سید عباس عراقچی، ووزیر امور خارجه کشورمان در گفت وگو با همتای ژاپنی خود گفت:‌ سیاست جدید ایران گسترش روابط با همه دنیا به ویژه شرق آسیا است. وزیر امور خارجه گفت: همان‌گونه که بارها گفته ایم ما از افزایش تنش در منطقه ترسی نداریم، اما جمهوری اسلامی ایران بر خلاف رژیم صهیونیستی، خواهان گسترش تنش و درگیری در منطقه نیست.

تمرکز بر همدلی قوا و عدم ورود به دعواهای جناحی
در سطحی دیگر، یکی از تمرکزهای اصلی دولت چهاردهم تاکید بر همدلی و وفاق ملی با دوری کردن از ورود به دعواهای سیاسی و جناحی در داخل است. نوع انتخاب اعضای کابینه از سوی مسعود پزشکیان به وضوح این مساله را اثبات کرد. علاوه بر این به نظر می‌رسد دولت چهاردهم ایجاد فضای همدلی و همراهی بین سه قوه برای اداره امور کشور را مدنظر دارد. در این ارتباط، اخیرا محمد رضا عارف تاکید کرد: همه ما باید قدر این فضای همدلانه را در جهت توسعه و پیشرفت کشور بدانیم و با توجه به رهنمودهای مقام معظم رهبری در دیدار با هیئت دولت، عزم خود را برای خدمت‌رسانی بهتر به مردم عزیزمان جزم کنیم.

لجاجت تل‌آویو برای به نتیجه نرسیدن مذاکرات آتش‌بس در غزه

گروه سیاسی: کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی با تصویب حضور نظامی در محور صلاح‌الدین(فیلادلفیا)، ثابت کرد که برای تل‌آویو، مذاکره با مقاومت فلسطین برای رسیدن به آتش‌بس، چیزی جز یک نمایش سیاسی نیست. به «تجارت»، کابینه امنیتی رژیم اشغالگر در آخرین نشست خود، بر تداوم حضور نظامیان این رژیم در محور صلاح‌الدین در مرز غزه و مصر تاکید کرد. براساس این گزارش، هشت نفر از اعضای کابینه امنیتی به تداوم حضور ارتش در محور صلاح‌الدین رای دادند اما «یوآو گالانت» وزیر جنگ رژیم اشغالگر به آن رای منفی و «ایتار بن گویر» وزیر امنیت داخلی به آن رای ممتنع داد. خروج نظامیان اشغالگر از محور صلاح الدین یکی از شروط اصلی مقاومت فلسطین در مذاکرات آتش بس است. رژیم اشغالگر، معتقد است با کنترل محور صلاح الدین می تواند مانع دستیابی مقاومت فلسطین به سلاح از طریق مصر را شود و به همین خاطر، بر حضور در این منطقه تاکید دارد. در شرایطی که وزیر جنگ رژیم صهیونیستی اعلام کرده که هیچ گونه مانع امنیتی برای خروج از محور صلاح الدین وجود ندارد و با تداوم حضور نظامیان در این منطقه مخالفت کرده، رای کابینه امنیتی به تداوم اشغال این منطقه، از منظر اختلافات داخلی بین سران این رژیم معنادار است. با خروج «بنی گانتس»، «گادی آیزنکوت» و «گیدعون سعر» به عنوان نیروهای میانه‌رو و طرفدار آتش بس در شورای جنگ رژیم صهیونیستی در ماه‌های گذشته، اکنون تنها فرد مخالف تداوم جنگ غزه، شخص وزیر جنگ است و بنابراین راه نتانیاهو برای تداوم جنگ طلبی باز است. اکنون نتانیاهو که به شدت از سوی آمریکا و دیگر متحدان غربی تل آویو برای آتش بس در غزه، تحت فشار است، تنها راه چاره را تداوم نمایشی مذاکرات دانسته و قصد دارد تا به بهانه حضور نظامی در صلاح الدین، کماکان مانع از به نتیجه رسیدن مذاکرات شود.

امام جمعه موقت تهران تاکید کرد:

گروه سیاسی: امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه اثرات تصمیمات غلط مدیران اقتصادی در آینده آشکار می‌شود، گفت که تصمیم درست آیت‌الله رییسی در حذف ارز ترجیحی پرهزینه اما بسیار سازنده برای آینده کشور بود؛ این تصمیمات نیاز امروز و فرداست.
به گزارش «تجارت»، حجت‌الاسلام سیدمحمدحسن ابوترابی‌فرد ظهر دیروز در خطبه‌های نماز جمعه تهران با تسلیت سالروز رحلت پیامبر اعظم(ص)، شهادت امام حسن مجتبی (ع) و امام رضا (ع) گفت: پیامبر خاتم زیباترین، دلپذیرترین، کامل‌ترین و برترین چهره انسانی آفریده خداوند است که تعامل در سیره این شخصیت بی بدیل تاریخ، نگریستن به خصایص این انسان برجسته و مدرسه پیامبر اعظم تنها راه سعادت بشر است.

مردم در دادگاه شاهد نگاه برابر در چهره قاضی باشند
ابوترابی‌فرد خطاب به قضات کشور گفت: کسانی که در محضر دادگاه اسلامی حضور پیدا می کنند نگاه برابر را در چهره قاضی ببینند، مدیران هم با مردم اینگونه برخورد کنند. در این صورت مردم در مراجعه به ادارات، احساس شخصیت می کنند. وی با بیان اینکه نگاه و تفکر پیامبر در عاشورا عینیت پیدا کرد، گفت: همین نگاه در بین مجاهدان و رزمندگان در دوران دفاع مقدس بود که آخرت را دیده و به آن فکر می‌کردند؛ این نگاه امروز غزه را به نماد مقاومت در جهان معاصر تبدیل کرده است. ابوترابی‌فرد با تاکید بر اینکه باید همه به خصوص مسئولان به سیره پیامبر اعظم توجه کنند، افزود: رهبر انقلاب در دیدار با هیات دولت اشاره کردند، مردم به رفتار مدیران نگاه کرده و آن را ملاک قرار می دهند پس باید تلاش کنیم بهترین رفتار را داشته تا مردم در مسیری بهتر گام بردارند که این روش پیامبر است.

نگاه جامع و بلندمدت و مبتنی بر شایسته سالاری پشتوانه اقتدار ملی است
وی خطاب به وزرا گفت: مردم اهل قضاوت و تحلیل بوده و تصمیمات را ارزیابی کرده و تشخیص می دهند که ملاک تصمیم ارتقای شایسته سالاری یا نگاه سیاسی بوده است. باید برای ارتقای نظام، شاخص را شایسته سالاری قرار دهیم. نگاه جامع و بلندمدت و مبتنی بر شایسته سالاری پشتوانه اقتدار ملی است، اقتدار ملی مرهون افزایش سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی است که به نظر می‌رسد این مهم دستاورد ارتقای کیفیت حکمرانی اقتصادی است. ابوترابی‌فرد تاکید کرد: از رییس جمهور و تیم اقتصادی دولت انتظار می رود سطح حکمرانی اقتصادی را ارتقا دهند که این مهم بدست نمی آید مگر اینکه نگاه بلندمدت اساس تصمیمات دولت باشد. اگر امور روزمره تمام وقت وزرا را به خود اختصاص دهد قطعا مسائل اساسی و کلیدی بر زمین می ماند.

بودجه کشور ناتراز است
وی با بیان اینکه بودجه کشور ناتراز است، گفت: در سه ماهه نخست سال، باید ۲۵ درصد از منابع پیش بینی شده دریافت می شد که حدود ۱۷ درصد وصول شده در حالی که هزینه های جاری بیش از ۹۳ درصد انجام شده است این یعنی منابع دریافت نشده اما هزینه ها اجرایی شده است. در حوزه عمرانی و سرمایه گذاری باید ۲۵ درصد تخصیص پیدا می کرد اما ۴ درصد تخصیص داده شده که معنای ناترازی بودجه است. ابوترابی‌فرد افزود: دولت و مجلس بدانند با رشد غیرمعقول و بدون دفاع هزینه ها نمی توان ناترازی را اصلاح کرد و بر ناترازی بودجه افزوده می شود. امام جمعه موقت تهران با تاکید بر لزوم اصلاح ناترازی نظام بانکی و پولی گفت: طبق سیاست‌های کلی، باید به سمت تنظیم سیاست‌های پولی، مالی و ارزی با هدف دستیابی به ثبات اقتصادی و مهار نوسانات و تقویت تولید ملی رفت اما چقدر با این سیاست فاصله داریم؛ نباید اتاق فکر ویژه برای این مسائل مهم زیر نظر شخص رییس جمهور و تیم اقتصادی کشور و نخبگان سیاسی و علمی شکل گرفته و مردم نیز در جریان واقعیت اقتصاد و کاستی‌ ها و ضعف ها و راه برون رفت از آن باشند و رسانه ملی به تریبون این مباحث تبدیل شود. ابوترابی‌فرد با تاکید بر لزوم اصلاح ناترازی انرژی گفت: در سیاست‌های کلی، کاهش مستمر شدت انرژی با اعمال مجموعه‌ای متعادل از اقدامات قیمتی و غیرقیمتی و استفاده بهینه از نفت و گاز و صادرات و تغییر نگاه به نفت و گاز و درآمدهای حاصل از آن از منبع بودجه عمومی به منابع و سرمایه‌های زاینده اقتصادی آمده است؛ اگر حتی ۵۰ درصد این جمله اجرایی و عملیاتی شود، شاهد تحول بنیادین در کشور خواهیم بود که در سال های پیش رو آثار آن را می بینید.