رویای پوچ منافقین هرگز جامه تحقق نخواهد پوشید

سخنگوی وزارت خارجه ایران در پیامی به مناسبت «روز مبارزه با تروریسم» نوشت که «رویای پوچ و سودای شوم منافقین مطرود و حامیان منافق آنان هرگز جامه تحقق نخواهد پوشید». «ناصر کنعانی» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز پنجشنبه و در «روز مبارزه با تروریسم» یاد شهیدان رجایی و باهنر را گرامی داشت. کنعانی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «‏هشتم شهریور، سالروز شهادت شهیدان رجایی و باهنر رئیس جمهور و نخست وزیر وقت جمهوری اسلامی ایران به دست منافقین مورد حمایت غرب و "روز مبارزه با تروریسم"، در خاطره ملت شریف ایران یادآور حقایقی تلخ و فراموش نشدنی است». سخنگوی دستگاه دیپلماسی ایران با مرور جنایت‌های گروهک تروریستی منافقین و حمایت‌های غرب از آن‌ها نوشت: جریان منافقین که در چارچوب طراحی دشمنان در سودای دست‌یابی به قدرت در نظام انقلابی و اسلامی بر آمده از رأی مردم بودند، پس از ناکامی در این هدف، ابتدا مبادرت به ترورهای کور مردم و ترور سازمان یافته مسئولین نظام نمودند، سپس سران تروریست آن‌ها به فرانسه گریخته و با حمایت‌های مادی و معنوی برخی دولت‌های غربی مدعی حقوق‌بشر، اقدامات جنایتکارانه خود را علیه جمهوری اسلامی، دولت و ملت ایران دنبال نمودند.

 

حمایت آمریکا از اشغال خاک روسیه

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه با انتقاد از رویکرد تنش‌زای آمریکا نسبت به جنگ اوکراین، گفت که واشنگتن برای عملیات اوکراین در خاک روسیه به آن اختیار تام داده است. «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه درباره حمایت‌های نظامی آمریکا از اوکراین گفت که آمریکا برای عملیات در خاک روسیه به کی‌یف اختیار تام داده است. اظهارات زاخارووا در پی این مطرح می‌شود که «سابرینا سینگ» سخنگوی پنتاگون، روز پنج‌شنبه گفت که آمریکا به اوکراین اجازه می‌دهد با استفاده از تسلیحات آمریکایی اقدام به ضدحمله علیه روسیه در منطقه کورسک کند. اوکراین، طی هفته‌های گذشته، حمله غافلگیرانه‌ای را علیه منطقه کورسک انجام داد. «جان کربی» هماهنگ‌کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا نیز دوشنبه گذشته گفته بود که واشنگتن و کی‌یف درباره اجازه استفاده از تسلیحات آمریکایی برای حمله به خاک روسیه به گفت‌وگوهای خود ادامه می‌دهند اما این گفت‌وگوها غیرعلنی خواهند بود. خبرگزاری اسپوتنیک گزارش داد که زاخارووا در این باره گفت: از تمامی این‌ها به نتایجی فوق‌العاده جدی می‌رسیم. اوکراین برای عملیات در خاک روسیه اختیار تام داشته است.

درگیری لفظی نتانیاهو و گالانت در جلسه کابینه امنیتی
روزنامه یدیعوت آحارونوت نوشت: جلسه شورای کوچک وزیران (کابینه امنیتی) در مورد محور فیلادلفیا شاهد درگیری لفظی و فریاد بین «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر و «یوآو گالانت» وزیر جنگ بود. این روزنامه گزارش داد که گالانت در نشست امنیتی وزیران، مروری بر چهارراه راهبردی پیش روی اسرائیل داشت. این روزنامه افزود: زمانی که نتانیاهو نقشه‌های محور فیلادلفیا را ارائه کرد، گالانت به او تاخت و او را به تحمیل نقشه‌ها به ارتش اسرائیل متهم کرد. به گفته همین منبع، روسای دستگاه‌های امنیتی بر این باورند که اسرائیل بر سر دوراهی استراتژیک قرار دارد و ماندن در فیلادلفیا اهمیتی ندارد. در این راستا، شبکه ۱۲ عبری گزارش داد گالانت در این جلسه به طعنه گفت که نتانیاهو می‌تواند تصمیم گیری کند و کشتن همه افراد اسیر شده را تصمیم بگیرد. آحارونوت همچنین نوشت وزرای شرکت کننده در جلسه امنیتی با امضای سندی تحت عنوان «شرکای مخفی» از افشای این بحث جلوگیری کردند.

ارتش روسیه به پهپاد سیبری مجهز شد
نیروهای روسیه در منطقه «خرسون» (Kherson) منطقه واقع در جنوب شرق اوکراین تحت کنترل قوای روس، مجهز به پهپادهای جدیدی موسوم به «پهپادهای سیبری» شدند که قابلیت حمل ۲ پرتابه ۸۲میلی متری را دارند. خبرگزاری روسی «تاس» با انتشار این خبر افزود: قوای روس در خرسون، سرگرم آزمایش قابلیت‌های پهپاد سیبری هستند که با مهندسی بومی طراحی و ساخته شده است. این پهپادها توانایی حمل ۲ پرتابه ۸۲میلی متری را دارند.

آلمان اولین گروه از افغان‌ها را اخراج کرد
خبرگزاری فرانسه گزارش داد: دولت آلمان دیروز جمعه (نهم شهریورماه) نخستین گروه از پناهجویان افغان را از این کشور اخراج و به افغانستان بازگردانده است. خبرگزاری فرانسه در ادامه گزارش داد: در حالی دولت آلمان امروز نخستین گروه از افغان‌ها را به موطن‌شان باز گرداند که حکومت سرپرست طالبان در افغانستان در ماه اوت ۲۰۲۱ میلادی (مرداد ۱۴۰۰) برای بار دوم قدرت را در افغانستان به دست گرفتند. بنابراین گزارش «اشتفان هبرشتریت» سخنگوی دولت آلمان در بیانیه ای در این باره گفت: این عده، افغان‌های بودند که مرتکب رفتارهای مجرمانه شده و به هیچ عنوان حق ماندن در آلمان را نداشتند و علیه آنها حکم اخراج و بازگرداندن به کشورشان صادر شده بود.

کاهش آرای دونالد ترامپ در نظرسنجی‌ها در مقابل نامزد دموکرات‌ها

گروه جهان: آخرین نتایج نظرسنجی‌ها از امکان برتری کامالا هریس بر دونالد ترامپ در انتخابات ماه نوامبر حکایت دارند. هریس اکنون فاصله خود را با دونالد ترامپ به 4 درصد رسانده تا امیدواری‌ها برای تاریخ‌سازی او به عنوان نخستین زن رئیس‌جمهور آمریکا بیش از بیش افزایش پیدا کند.
به گزارش تجارت»، نظرسنجی‌های رویترز و ایپسوس نشان می‌دهد که هریس با ۴۵ درصد حمایت از ترامپ با ۴۱ درصد، پیشی گرفته است. طبق نظرسنجی رویترز و ایپسوس، هریس برتری خود را در انتخابات ریاست جمهوری افزایش داد. رویترز می‌گوید نظرسنجی نشان می‌دهد هریس با حمایت زنان و لاتین‌تبارها از ترامپ پیشی گرفته است.

برتری محسوس هریس بر ترامپ
طبق تازه‌ترین نظرسنجی‌های منتشر شده از سوی پایگاه‌های افکارسنجی آمریکایی، نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا همچنان در برابر رقیب جمهوری‌خواه خود در سطح ملی پیشتاز است. پایگاه افکارسنجی «مورنینگ کانسالت» با نشر تازه‌ترین نظرسنجی برگزار شده خود، خبرداد که «کامالا هریس» معاون رئیس جمهور و نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا، همچنان در سطح ملی پیشتاز است. در همین راستا، مجله «فوربس»، در گزارش امروز خود با استناد به نظرسنجی مورنینگ کانسالت نوشت: «اکثریت رأی‌دهندگان به بیشتر سخنرانی‌ها و رویدادهای مهم توجه نکرده‌اند و پس از برگزاری کنوانسیون ملی دموکرات‌ها در هفته گذشته، پیشتازی کامالا هریس، معاون رئیس‌جمهور نسبت به دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور پیشین، بدون تغییر باقی مانده است.» این مجله همچنین گزارش کرد که اکنون، رأی‌دهندگان بیشتری حزب دموکرات را «متحد و یکپارچه» می‌بینند. براساس نظرسنجی مورنینگ کانسالت که در ۲ شهریور الی ۴ شهریور برگزار شده است، هریس با کسب ۴۸ درصد آرا و اختلافی ۴ درصدی از رئیس جمهور پیشین آمریکا پیشی گرفته است. همچنین، طبق این نظرسنجی، با وجود جذب ۱۴ درصد بیننده بیشتر در مقایسه با کنوانسیون ملی حزب جمهوری‌خواه، رای دهندگان به کنوانسیون ملی حزب دموکرات بی‌توجه بوده‌اند. اما، این کنوانسیون نکات مثبتی نیز برای حزب دموکرات به همراه داشته است. اکنون، با رشدی ۱۵ درصدی، افراد بیشتری حزب دموکرات را متحد می‌بینند.
همچنین طبق نظرسنجی برگزار شده توسط «یاهو» و «یوگاو»، اکنون ۷۹ درصد دموکرات‌ها معتقدند هریس بیشترین شانس را برای برنده شدن در انتخابات دارد. این رقم درحالی است که در ماه گذشته و پیش از کناره‌گیری بایدن از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، فقط ۴۵ درصد به پیروزی نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری خوشبین بودند.

محفوظ ماندن پیشتازی هریس در سطح ملی
همچنین، براساس نظرسنجی برگزار شده توسط موسسه «ریل کلیر پالیتیکس»، هریس با اختلافی ۱.۵ درصدی در سطح ملی نیز پیشتاز است. این درحالی است که در دوران حضور بایدن در رقابت‌ها، «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور پیشین آمریکا با اختلافی ۴.۵ درصدی از بایدن پیشی گرفته بود. طبق میانگین وزنی بررسی شده توسط موسسه «فایو تیرتی فایو» (FiveThirtyEight) نیز هریس با ۳.۵ درصد در سطح ملی پیشتاز است. دموکرات‌ها هفته گذشته در شیکاگو کنوانسیون خود را برگزار کردند. طبق گزارش فوربز، نامزدی هریس حزب دموکرات را دوباره متحد کرده، میزان جمع‌آوری کمک مالی را افزایش داده و توجه دوباره را به رقابت در میان رای‌دهندگان جلب کرده است و افراد بیشتری نسبت به انتخابات اشتیاق پیدا کرده‌اند. با این حال، روند انتخابات ریاست جمهوری آمریکا همچنان رقابتی است. سطح حمایت‌ها از هریس در نظرسنجی‌های ماه گذشته، هم در سطح ملی و هم در ایالت‌های نوسانی کلیدی، افزایش یافته است و این از بابت شور و شوق جدیدی است که دموکرات‌ها با معرفی چهره جدید ایجاد کرده‌اند. زمانی که هریس برای اولین بار به رقابت انتخاباتی ملحق شد، در این نظرسنجی ملی با ۲ امتیاز عقب بود، اما اکنون با نزدیک به ۴ امتیاز پیشتاز است. او در هر یک از هفت ایالتی که به احتمال زیاد نتیجه انتخابات را تعیین می‌کند، پیشرفت کرده است، اما تغییر در سه ایالت پنسیلوانیا، میشیگان و ویسکانسین، دلیل اصلی چشم‌انداز بهتر هریس است. هریس همچنین شکاف ایالت‌های موسوم به «کمربند آفتاب» (ایالت‌های جنوبی آمریکا که از شرق به غرب آن کشیده شده‌اند) را که برای بایدن دور از دسترس به نظر می‌رسید، کاهش داده است. او در جورجیا حدود ۳ امتیاز و در نوادا یک امتیاز از ترامپ عقب‌تر است، در حالی که این ۲ اساسا در آریزونا مساوی هستند.