ظرفیت تولید برق کشور از مرز ۱۰۰ هزار مگاوات عبور می‌کند

وزیر نیرو‌ گفت: میزان آورد آب سالانه کشور که در گذشته ۴۰۰ میلیارد مترمکعب بود، اکنون به کمتر از ۳۷۰ میلیارد مترمکعب کاهش یافته است، بنابراین باید به سمت توسعه صنایع و کشاورزی کم‌آب‌بر حرکت کنیم.
به گزارش گروه اقتصادی  از وزارت نیرو، عباس علی‌آبادی دیروز در سفر به همدان، و شرکت در آیین افتتاح خط آبرسانی و تصفیه‌خانه شهر تویسرکان و بهره‌برداری از پروژه آبرسانی به ۱۶۰ روستای این استان با اشاره به وضعیت منابع آبی کشور، چاره اصلی حل مشکل آب در کشور را مدیریت مصرف عنوان کرد و گفت: میزان آورد آب سالانه کشور که پیش‌تر ۴۰۰ میلیارد مترمکعب بود، اکنون به کمتر از ۳۷۰ میلیارد مترمکعب کاهش یافته است. بنابراین، باید به سمت توسعه صنایع و کشاورزی کم‌آب‌بر حرکت کنیم و از روش‌هایی مانند بازچرخانی آب و استفاده از آب‌های نامتعارف برای حل مشکل بهره ببریم.
وی با تأکید بر عزم دولت چهاردهم برای حل مشکل ناترازی برق گفت: سال آینده وضعیت مصرف برق به مراتب بهتر خواهد شد و در تابستان ۱۴۰۵ نیز مشکل ناترازی را برطرف خواهیم کرد. در این مسیر، ۱۴ مگاپروژه تعریف شده است تا هم ظرفیت تولید را افزایش دهیم و هم راندمان نیروگاه‌ها را ارتقا بخشیم. با این حال، تمرکز اصلی ما بر روی مدیریت مصرف است و با سوءاستفاده‌ها در این حوزه برخورد خواهیم کرد.

 

ضرورت رعایت عدالت محوری در مسکن و حمل‌ونقل

وزیر راه و شهرسازی در دیدار با اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس ، بر ضرورت رعایت عدالت محوری در مسکن و حمل‌ونقل تاکید کرد و گفت: اولویت پروژه‌های نهضت ملی مسکن دهک‌های یک تا ۴ و اقشار ضعیف و آسیب‌پذیر است. به گزارش گروه اقتصادی از وزارت راه و شهرسازی، فرزانه صادق با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه مسکن اظهار داشت: در حوزه مسکن، دو موضوع و مطالبه مهم وجود دارد. نخست اینکه از ۸۰۰ هزار نفر ثبت نام کننده مسکن نهضت ملی حدود ۳۷۰ هزار به شبکه بانکی متصل بودند و تلاش شد تا بقیه افراد به شبکه بانکی متصل شوند. دوم اینکه صورت وضعیت‌های پیمانکاران پرداخت نشده بود. وزیر راه و شهرسازی گفت: در جلسات با رئیس بانک مرکزی تلاش بسیار زیادی شد تا برای تامین نیازهای بخش مسکن توافق شود. در همین هفته بخش قابل توجهی از منابع بانکی برای پرداخت صورت وضعیت‌های قبلی تزریق شد. البته تا پایان سال و در کمتر از یک ماه و نیم آینده این اتفاق تکرار می‌شود. صادق در ادامه به ابلاغیه رئیس بانک مرکزی برای مشخص شدن سهمیه بانک‌ها اشاره کرد و گفت: از نمایندگان درخواست می‌شود تا در حوزه‌های انتخابیه و در راستای تسریع این اتفاق به وزارت راه و شهرسازی کمک کنند. وی تصریح‌کرد: در پنج ماهه گذشته امکان نداشته است که الحاق به منطقه‌ای بدون تبصره ماده ۱ انجام شود. 

افزایش غلظت آلاینده‌های 
جوی در تهران، کرج و اراک
سازمان هواشناسی دیروز (دوشنبه) و سه شنبه  برای شهرهای تهران، کرج و اراک به‌ویژه در ساعات اوایل شب افزایش غلظت آلاینده های جوی پیش‌بینی کرد. روز (سه شنبه) در غالب مناطق کشور جوی آرام و پایدار حاکم می‌شود. چهارشنبه بعد از ظهر با ورود سامانه بارشی به شمال غرب کشور، در برخی مناطق کردستان، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، گیلان و استان‌های واقع در دامنه های جنوبی البرز شامل زنجان، قزوین، البرز و در ارتفاعات زاگرس مرکزی واقع در غرب و جنوب غرب کشور، بارش باران و برف و وزش باد رخ می‌دهد. پنجشنبه در شمال غرب، غرب و بعد از ظهر در جنوب غرب کشور، شمال بوشهر، فارس، غرب اصفهان و در دامنه های جنوبی البرز بارش باران و برف، وزش باد و کاهش نسبی دما رخ می‌دهد. همچنین با نفوذ جریانات سرد شمالی به سواحل دریای خزر، افزایش بارش همراه با کاهش دما در این مناطق نیز آغاز می شود. 

افزایش قیمت مسکن همزمان با کاهش تسهیلات ساخت ۸۰۰ میلیون تومانی
نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران از اثر گذار نبودن تسهیلات ساخت ۵۵۰ میلیون تومانی مسکن خبر داد و گفت: دولت برای رونق گرفتن بازار مسکن باید پیگیر افزایش وام باشند. داود بیگی نژاد با بیان اینکه در حال حاضر میزان تسهیلات ساخت مسکن برای خریدو یا ساخت  کافی نیست گفت: شورای عالی مسکن پیش از این تصویب کرده بود که‌ بانک ها ۲۰ درصد از تسهیلات خود را به حوزه مسکن پرداخت کنند اما متاسفانه شاهد آن هستیم که این قانون اجرایی نمی شود و همین امر خود باعث کاهش میزان ساخت وساز در کلان شهرها از حمله تهران شده است. وی با بیان اینکه در ابتدای سال میزان تسهیلات  ساخت به ۸۰۰ میلیون تومان افزایش یافته بود گفت: همین امر خود باعث ایجاد یک انگیزه برای سازندگان شده بود اما متاسفانه این خبر دوام نیاورد و همین امر باعث شد که میزان ساخت وساز کاهش یابد. او تاکید کرد:  در حال حاضر بازار مسکن با کاهش پروانه‌های ساختمانی مواجه شده که همین امر باعث بهم ریختن بازار عرضه و تقاضا شده و در نتیجه زمینه ساز تغییر و افزایش قیمت مسکن شده است.
 نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران  با بیان اینکه تسهیلات ساخت ۵۵۰ میلیون تومانی دیگر جوابگوی بازار مسکن نیست  گفت: قیمت تمام شده ساخت مسکن در حال حدود ۴۵ تا ۵۰ میلیون تومان است و از سوی دیگر قیمت بازار مسکن هم میانگین ۸۵ میلیون تومان بوده که دیگر جوابگوی مشتریان نخواهد بود.

بهره برداری از ۲۸۲ طرح بزرگ آب و برق با سرمایه‌گذاری ۵۶ همتی
معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزیر نیرو گفت: دهه فجر امسال ۲۸۲ طرح عظیم ملی در حوزه آب و برق در ۳۱ استان با ۵۶ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری به بهره برداری می رسد. یزدان رضایی دیروز  در نشست خبری در جمع خبرنگاران افزود: بخشی از این طرح ها شامل ۲ پروژه جهت بهره برداری از آب‌های مرزی با هدف جلوگیری از خروج آب‌های مشترک و ۱۷۵ پروژه در حوزه شبکه انتقال، توزیع و فوق توریع با هدف پایدارسازی تامین برق و همچنین آبرسانی به ۲ میلیون و ۶۷۵ هزار نفر جمعیت شهری و یک میلیون و ۳۳۷ هزار نفر جمعیت روستایی است. وی، بهره برداری از ۲۵ پروژه جمع آوری فاضلاب و آب اندازی ۶ هزار و ۷۴۱ هکتار شبکه آبیاری زهکشی را از دیگر پروژه های قابل بهره برداری در این ایام دانست. معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزیر نیرو ادامه‌داد: در چهل و ششمین سالگرد انقلاب، با وجود همه کمبودها و محدودیت‌ها در صنعت آب و برق دستاوردهای بی نظیری تقدیم مردم شده است.
 رضایی خاطرنشان‌کرد: در ابتدای انقلاب هفت هزار مگاوات نیروگاه نصب شده داشتیم که امروز با رشد ۱۳ برابری به ۹۵ هزار مگاوات رسیده است و این در حالی است که جمعیت کشور طی همین مدت ۲.۴ برابر شده است.

اتمام خط آهن چابهار _ زاهدان
 تا پایان سال آینده
رئیس سازمان برنامه و بودجه از تکمیل خط آهن چابهار _ زاهدان تا پایان سال آینده با تامین اعتبار ۲۰ هزار میلیارد تومانی خبر داد. حمید پور محمدی رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه خط آهن اصلی در کشور  از چابهار شروع شده و  به سرخس و مشهد متصل می شود و ما در تلاش هستیم که‌  در فاز اول  این خط آهن را  زاهدان برسانیم. وی ادامه داد : در منطقه زاهدان  خط سبزی است که به کرمان و اصفهان متصل می شود اما در این بخش یک خط آهنی وجود دارد  که این میزان را افزایش می دهد.  

 واقعی‌سازی قیمت سوخت نیروگاه‌ها به صورت جدی دنبال می‌شود
عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: با توجه به اینکه در کشور ما ناترازی وجود دارد باید به سمت واقعی‌سازی قیمت سوخت نیروگاهی رفت مسئله‌ای که در کمیسیون مطرح شده و در حال پیگیری آن هستیم. محمد رشیدی با اشاره به اینکه با توجه به ناترازی موجود باید برای قیمت سوخت نیروگاه‌ها تدبیری در نظر گرفت، گفت: با توجه به اینکه در کشور ما ناترازی وجود دارد باید به سمت واقعی سازی قیمت سوخت نیروگاهی رفت مسأله‌ای که در کمیسیون مطرح شده و در حال پیگیری آن هستیم. 

«تجارت» گزارش می‌دهد

  گروه انرژی -امیرمهدی نعمتی:  افزایش آورده متقاضیان نهضت ملی مسکن، یکی از خبرهایی است که طی روزها و هفته های اخیر بازخوردهای بسیاری در فضای عمومی کشور پیدا کرد.  در شرایطی که مسئولان از قبل اعداد و ارقامی را به عنوان آورده نهضت ملی مسکن اعلام کرده بودند و متقاضیان مبتنی بر آن، برنامه ریزی کرده بودند، اما ناگهان در میانه راه، پیامک هایی خطاب به متقاضیان ارسال شد که در آن اعلام شده بود، بین 30 تا 40درصد باید آورده خود را افزایش دهند. در ادامه هم متقاضیان تهدید شده بودند،  در صورت عدم واریز این وجوه، نام آنها از پروژه نهضت ملی مسکن حذف می شود!
 این فشارهای فزاینده در حالی متوجه خانوارهای متقاضی وارد می شود که اغلب این خانواده ها در زمره دهک های محروم و کم بخروردار جامعه قرار دارند و تامین ناگهانی 10 تا 200میلیون برای آنها به این سادگی ها ممکن نیست. حسن محتشم عضو هیات مدیره انجمن ابنبوه سازان تهران در گفتگو با تجارت علت اصلی این افزایش آورده را کوتاهی بانک ها در ارائه تسهیلات ویژه برای نهضت ملی مسکن ارزیابی کرده و می گوید، اگر دولت بانک ها را مجاب به مشارکت در این پروژه نکند، سازندگان چاره ای نخواهند داشت جز اینکه کمبود منابع مورد نیاز پروژه را از طریق مردم جبران کنند موضوعی که عبدالرضا غفوریمعاون مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی استان تهران نیز آنرا تایید کرده و می گوید:« متاسفانه به دلیل عدم همراهی سیستم بانکی در پرداخت تسهیلات، این طرح ها با یک رکود نسبی مواجه شده و صرفاً از طریق سهم آورده متقاضی امکان پیشرفت پروژه ها فراهم شده است.». طی روزهای اخیر اظهارات و صحبتهای متولیان موضوع و مدیران وزارت راه و شهرسازی  در خصوص چرایی این فشار مضاعف بر مردم، در رسانه ها بازتاب پیدا کرده و انبوه سازان، مدیران وزارت راه و شهرسازی، مدیران پروژه نهضت ملی مسکن و...هر کدام در گفتگو با رسانه ها از مشکلات و کمبودها سخن گفته اند، اما صدای متقاضایان و خانواده های کم برخورداری که برای بهره مندی از یک مسکن حداقلی در این پروژه ثبت نام کرده اند، شنیده نشده است. تجارت برای آگاهی از کم و کیف مشکلات مردم و فشاری که برای افزایش آورده بر آنها وارد آمده، سراغ بری متقاضیان مسکن ملی رفته تا دغدغه ها، گلایه ها و درددل های این اقشار را بازتاب دهد.

جواب درستی به مردم داده نمی شود
م. میرزایی 50ساله که در مترو دستفروشی می کند یکی از متقاضیان نهضت ملی مسکن در پرند است. او در گفتگو با تجارت درباره مشکلاتی که افزایش آورده برایش ایجاد کرده می گوید:« سالهاست که مستاجر هستم. در سال 97 ماشین، طلای همسر و سایر دارایی هایم را فروختم تا با 170میلیون تومان یک واحد مسکونی در شهرهای حاشیه ای تهران خریداری کنم. اما چند ماه بعد ، ناگهان ترامپ از برجام خارج شد و قیمت خانه و زمین چند برابر شد . با 170میلیونی که داشتم می توانستم یک واحد اجاره کنم! گذشت و گذشت تا اینکه خبر ثبت نام برای نهضت ملی مسکن را شنیدم و در این پروژه ثبت نام کردم.» او ادامه می دهد:« در زمان انعقاد قرارداد، به ما گفتند نهعایتا 200میلیون تومان به عنوان آورده نیاز است و باقی منابع از طریق وام و...تامین می شود. اما دی ماه امسال پیامکی برای ما ارسال کردند که باید آورده مان را به حدود 400میلیون تومان افزایش دهیم! فکر کنم، دوستان خبر ندارند، چه قشر و گروهی متقاضی این مسکن ها هستند. بدبختانه در پیامک ارسال شده، یک موعد زمانی 1ماهه را به عنوان موعد افزایش آورده در نظر گرفته وبدند و در آخر هم تهدید کرده بودند عدم واریز این مبلغ به عنوان انصراف متقاضی تلقی شده و واحد مسکونی به فرد دیگری واگذار می شود!» میرزایی در حالیکه یادآوری این خاطرات او را نگران کرده می گوید:«تاسف آور اینکه چند روز بعد فرد دیگری با ما تماس گرفت و گفت اگر نمی توانید این پول را تامین کنید، ما حاضریم حواله این واحد مسکونی شما را خریداری کنیم!من نمی دانم این آقایان از کجا متوجه شده اند که برای ما پیامک افزایش آورده ارسال شده است اما فکر می کنم کاسه ای زیر نیم کاسه است تا مردم را از ادامه راه منصرف کنند. در پروژه مسکن مهر هم یک چنین سوداگری هایی ایجاد شد و نهایتا این واحدهای مسکونی در اختیار دلالان و سوداگران قرار گرفت.»

دولت هیچ نظارتی بر پروژه ها ندارد
مهتاب.ح یکی دیگر از متقاضیان نهضت ملی مسکن در شهر جدید هشتگرد در گفتگو با تجارت به این نکته اشاره می کند:«چرا باید مردم به جای بانک ها زیر فشار قرض و قوله قرار بگیرند. مگر غیر از این است که بانک ها وظیفه داشتند بخشی از منابع مورد نیاز پروژه را تامین کنند؟ یعنی زور هیچ کس در این مملکت به بانک ها نمی رسد که آنها را مجبور کند که وظایف و تکلیف خود را انجام دهند؟ هر بار که به پروژه در شهر جدید هشتگرد مراجعه می کنیم، سازندگان از نبود پول و منابع و مصالح گلایه می کنند. اصلا پروژه خوابیده و کسی هم نظارتی روی این پروژه ها ندارد. » او ادامه می دهد:« من سرپرست خانواده هستم و 2دختر 4و 7ساله و یک پسر 5ساله دارم. مادر پیرم هم با ما زندگی می کند. شوهرم 3سال قبل تصادف کرد و خانه نشین شد.  من در خانه های مردم نظافت و شتتشو و رُفت و روب می کنم. خسته شدم هر سال اجاره ها چند برابر شود و من ناچار باشم همه درآمدم را صرف اجاره بها کنم. دار و ندارم را فروختم تا بتوانم در این پروژه صاحب یک خانه مسکونی شوم. اما از وقت که پیامک ازفایش واریزی برای من آمده نمی داتم چه کار باید بکنم؟ من نتوانستم 70میلیون تومان این دوره را پرداخت کنم و نمی دانم آیا اسم مرا از این پروژه حذف می کنند یا نه؟ »
این بانوی ایرانی ادامه می دهد:« مسئولان به جای اینکه خِر بانکها را بگیرند و  انها مجبور کنند که وظایفشان را انجام دهند، تصیمیم گرفته اند کمبود منابع را از ما بگیرند. مگر من چقدر حقوق می گیرم که ناگهان به من پیامک بدهند که تا سر ماه باید 70میلیون تومان دیگر پرداخت کنی! اگر من می توانستم هر ماه این قدر پول جور کنم که وضعم این نبود. از وقتی که این پیامک های تهدید آمیز برای من ارسال می شود، خواب و خوارک ندارم.»

چاه ویل منابع مورد نیاز پایانی ندارد
علی محب علی یکی از متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن می‌گوید: قرار بود این پروژه یک ساله اجرایی شود اما با گذشت حدودا 3سال مشخص نیست این پروژه چه زمانی به متقاضیان تحویل داده می شود. تأخیر در تحویل، قیمت تمام شده را بالا برده است. ما نزدیک به 650 میلیون تومان پول واریز کردیم اما همچنان برایمان پیامک واریز می‌آید. مگر یک کارمند چقدر امکانات مالی  دارد که مدام پیامک واریزی برایش ارسال شود و او هم بپردازد.  تازه در مرحله بعد باید اقساط سنگین هم   پرداخت شود. مسئولان چرا با مردم شفاف صحبت نمی کنند و نمی گویند چه مسکلی در مسیر این خانه ها وجود دارد؟».
این متقاضی مسکن ادامه می‌دهد:« قشر ضعیف و کارگر جامعه چگونه در فاصله دو، سه ماهه ۱۰۰ میلیون می‌تواند پس‌انداز کند که در این فاصله پیامک واریز می‌آید برای تکمیل آورده خود چندین وام گرفته‌ام و دیگر توان پرداخت اقساط بیشتری را ندارم. تا چه سالی قرار است با ما به روز حساب کنند شاید این پروژه تا پنج سال بخواهد طول کشد، آن زمان اگر قیمت واحد چهار میلیارد تومان شد، سهم ما هم دو نیم میلیارد تومان خواهد بود.» همسر یکی دیگر از متقاضیان که در استان قزوین ثبت نام کرده، می گوید:« مبنای محاسبه قیمت هر سال تغییر می‌کند و در افزایش قیمت فصلی و تعدیل قیمت، مبالغ واریزی قبلی محاسبه نمی‌شود. شوهر من کارگر است او دیگر توان پرداخت مبالغ بیشتر را ندارد و این موضوع باعث انصراف ما از این طرح شده است.» این متقاضی طرح نهضت ملی مسکن بیان می‌کند:« کارگر چطور می‌تواند آورده به این سنگینی رو فراهم کند در صورتی که تمام مدت مستأجر است و باید هر سال نیز، مبلغی به پول پیش و اجاره‌خانه اضافه کند با این گرانی مگر چه درآمدی داریم که هم پول پیش و کرایه دهیم و هم از پس آورده نهضت ملی مسکن برآییم.» 

نماینده ماکو در مجلس اعلام کرد

در شرایطی که تحلیلگران و کارشناسان مسکن از ضرورت افزایش قیمت تسهیلات ویژه ساخت مسکن خبر می دهند، اما دولت نه تنها اقدامی برای افزایش تسهیلات انجام نداد، بلکه مصوبه دولت قبلی در خصوص اعطای تهیلات 800میلیون مسکن را به 650میلیون تومان کاهش داد. اقدامی که نمایندگان مجلس و کارشناسان آنرا باعث تعمیق رکود تورمی در بازار مسکن و افزایش مشکلات مردم برای بهره مندی از یک مسکن آبرومند می دانند.
علی‌پور نماینده مردم ماکو در خصوص تبعات این کاهش تسهیلا ت می گوید: با اشاره به این موضوع که نیازمند اعمال سیاست‌های جدی در حوزه مسکن هستیم، تصریح کرد: باید به فکر چاره‌ای اساسی برای حل مشکلات بخش مسکن باشیم. با سیاست‌های فعلی نمی‌توانیم امیدوار باشیم وعده‌هایی که در این بخش داده‌ایم محقق شود. وی ادامه داد: مردم به لحاظ دسترسی به مسکن مناسب با مشکلات جدی مواجه هستند و این موضوع را به کرات به نمایندگان‌شان در مجلس منعکس می‌کنند. ما در جریان مشکلات مردم در این بخش هستیم و از دولت می‌خواهیم به اعمال سیاست‌های دقیق و جدی در این بخش مبادرت کند. این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: متأسفانه شاهد هستیم که بانک‌ها به اعطای تسهیلات ساخت مسکن نمی‌پردازند. در کنار این موضوع، تسهیلات ساخت مسکن در مصوبه اخیر شورای عالی مسکن کاهش پیدا کرد. این سیاست‌ها باعث بروز مشکلات جدی برای مردم می‌شود. علی‌پور گفت: متقاضیانی که درخواست دریافت تسهیلات ساخت مسکن را دارند، عمدتاً از اقشار ضعیف جامعه هستند و آورده‌ زیادی ندارند. بنابراین، حجم تسهیلات ساخت مسکن باید به گونه‌ای باشد که نیاز آن‌ها را برای ساخت یک مسکن مناسب برطرف کند.
 وی ادامه داد: نیاز است سیاست‌های صحیح در حوزه مسکن به سرعت به اجرا گذاشته شود. روند فعلی سیاست‌ها از سرعت خوبی برخوردار نیست و نمی‌توانیم به حل مشکلات مردم در حوزه مسکن در آینده نزدیک امیدوار باشیم.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: وقتی در عمل اتفاقی نمی‌افتد و همچنان مشکلات مردم ادامه دارد، نمی‌توانیم وعده‌های توخالی به مردم بدهیم و آن‌ها را امیدوار کنیم. مردم خواستار حل مشکلات‌شان در حوزه مسکن هستند و می‌خواهند با استفاده از تسهیلات مناسب برای خودشان مسکن بسازند.
علی‌پور گفت: موضوع مهم این است که جوانان دغدغه مسکن دارند. اگر نتوانیم برای این مشکل راه حلی پیدا کنیم، سیاست‌هایی مانند جوانی جمعیت هم با مشکل مواجه می‌شود. وقتی افراد با مشکلات جدی در زمینه دسترسی به مسکن مناسب روبرو هستند، انگیزه خود را برای تشکیل خانواده از دست می‌دهند. این روند بر خلاف سیاست‌های کشور در حوزه جوانی جمعیت است. وی ادامه داد: اعطای تسهیلات به موقع و متناسب با تورم می‌تواند کمک‌کننده باشد. در شرایطی که تورم بالایی داریم، باید حمایت از خانوارهای ضعیف و آسیب‌پذیر در دستور کار باشد. تسهیلات کاهش یافته ساخت مسکن نمی‌تواند نیاز متقاضیان را برطرف کند. این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: کمک‌هایی که به خانوارها در حوزه مسکن ارائه می‌دهیم، باید متناسب با واقعیات جامعه باشد. به طور مثال، تسهیلات ساخت مسکن در حال حاضر کمتر از یک پنجم هزینه‌ها را تأمین می‌کند. متقاضیان این امکان را ندارند که بقیه هزینه مورد نیاز را تأمین کنند. به همین دلیل، در عمل تسهیلات ساخت مسکن مشکلی را حل نمی‌کند. علی‌پور گفت: حتی بانک‌ها در زمینه پرداخت همان تسهیلات 550 میلیون تومانی هم عملکرد خوبی نداشته‌اند. آمارها نشان می‌دهد که در سال جاری بانک‌ها عملاً وامی در حوزه مسکن پرداخت نکرده‌اند. این شرایط باید تغییر کند و حمایت جدی و عملی از مردم در بخش مسکن به عمل بیاید. وی در پایان تأکید کرد: متأسفانه تسهیلات ساخت مسکن متناسب با تورم افزایش پیدا نمی‌کند. تورم بالایی را شاهد هستیم و قیمت مصالح و نیروی کار ساختمانی مدام در حال افزایش است. در شرایطی که شاهد تورم بالا و افزایش مداوم قیمت مصالح و نیروی کار هستیم، کاهش تسهیلات ساخت مسکن از 800 به 650 میلیون تومان، تصمیم سراسر غلط و اشتباه محض دولت است و مجلس کاملا با آن مخالف است. 

 دبیر شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران، از برگزاری پانزدهمین جلسه این شورا و بررسی موضوعات مهمی در حوزه شهرسازی و مسکن خبر داد. سیزدهمین جلسه شورای عالی شهرسازی و معماری ایران با حضور وزیر راه و شهرسازیپانزدهمین جلسه شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران برگزار شد و موضوعاتی از جمله پیش‌نویس بند «پ» آیین‌نامه ماده ۵۰ قانون برنامه هفتم توسعه، مغایرت‌های اساسی در اجرای نهضت ملی مسکن در خوزستان و موضوع الحاق اراضی به امیدیه و ماهشهر، ساماندهی اراضی مشاء دماوند و مغایرت طرح تفصیلی و جامع تهران، بررسی و تصویب شد. غلامرضا کاظمیان، دبیر شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران، از برگزاری پانزدهمین جلسه این شورا و بررسی موضوعات مهمی در حوزه شهرسازی و مسکن خبر داد. کاظمیان در خصوص بررسی پیش‌نویس بند «پ» آیین‌نامه ماده ۵۰ قانون برنامه هفتم توسعه کشور گفت: این بند به دولت اجازه داده است تا برای تأمین مسکن و حمایت از نهضت ملی مسکن، با صاحبان اراضی غیردولتی که کاربری مسکونی ندارند، توافق کند تا این اراضی در چارچوب قانون وارد چرخه تولید مسکن شوند. وی تأکید کرد: به دلیل حساسیت‌های موجود، این موضوع در جلسه قبلی مطرح شده بود و در این نشست، نتایج بررسی‌ها با در نظر گرفتن ملاحظات وزارت جهاد کشاورزی و وزارت کشور و سایر اعضای شورای‌عالی به تصویب شورا رسید.