• خبرنامه
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • نظرسنجی
  • |
  • درباره ما
  • |
  • آرشیو
  • |
  • جستجو
  • |
  • پیوندها
  • |
  • تماس با ما
December 05 2025 - جمعه ۱۴ آذر ۱۴۰۴
  • آغاز مرحله پنجم طرح کالابرگ الکترونیکی از شنبه ۱۵ آذر
  • پزشکیان: بارها گفته‌ام مقابل مردم قرار نمی گیرم
  • تعرفه اینترنت از امروز ۱۱ آذر ۲۰ درصد افزایش می‌یابد
  • دسترسی به اسنپ‌چت در روسیه مسدود شد
  • زلزله ۵.۹ ریشتری آمریکا را لرزاند
  • پزشکیان: من کسی نیستم که در برابر مردم قرار بگیرم
  • زمان قرعه کشی محصولات ایران خودرو اعلام شد
  • رییس‌جمهوری که دشت‌های ممنوعه را بر باد داد!
  • پلیس انگلیس: بازداشت چهار نفر در ارتباط با پرونده تروریستی
  • واکنش تهران به ادعای تازه درباره جزایر سه‌گانه
  • صفحه نخست
  • ایران
  • اقتصاد
  • صنعت،معدن و تجارت
  • مسکن، انرژی، کسب و کار
  • بورس و بازار سرمایه
  • بانك و بيمه
  • خواندنی ها
  • عكس
  • فیلم
  • پیوندها
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • جستجو
  • آرشیو
  • آب و هوا
  • اوقات شرعی
  • نظر سنجی
  • خبرنامه
  • RSS
کد خبر: ۱۵۶۲۵۲
تاریخ انتشار: ۰۹ اسفند ۱۳۹۹ - ۲۱:۰۳
خانه » اقتصاد
‍‍‍ پ پ ‍‍‍

۱۰۰ میلیون درخت مثمر تا سال ١۴٠۴ کاشته می‌شود

 پویش هر خانه یک درخت

تهران (پانا) - دبیر جمعیت درخت یاران با اشاره به اینکه اکنون ‌پویش ملی درخت یاری با کاشت ۱ میلیون درخت در کشور آغاز می‌شود، گفت طبق اسناد توسعه کشور قصد داریم تولیدات باغی در سال ۱۴۰۴ به دو برابر میزان فعلی برسد.

به گزارش ایسنا، سجاد باقری در نشست خبری ‌پویش ملی «درخت یاری» با اشاره به اینکه جمعیت درخت یاران با توجه به سابقه تحقیقاتی دو ساله خود در حوزه‌های زیستی خلاء بسیار جدی را در اکوسیستم زیستی ایران مشاهده کرده بود افزود: گسترش گونه‌های گیاهی غیربومی مبتنی بر اقلیم ایران مخصوصا در شهرهای جنوبی کشور، آسیب‌های بسیار جدی را به سلامت و زیرساخت‌های شهر وارد می‌کرد.

وی ادامه داد: نمونه‌هایی از این آسیب‌ها را در شهر تهران نیز مشاهده کرده‌ایم مانند افزایش درختان توت بی ثمر در سطح ‌پارک‌های تهران که باعث افزایش سفید بالک‌ها به‌عنوان یک آفت غالب چندین ساله شده است و آسیب‌هایی را برای شهروندان تهران هم به لحاظ سلامت هم‌ به‌لحاظ اجتماعی ایجاد کرد و بالاخره در نتیجه دو تا سه سال مبارزه فیزیکی و شیمیایی موفق شدند این گونه را در تهران کنترل کنند.

باقری با اشاره به اینکه طی دو سال گذشته یکسری از گروه‌های مردمی به همراه گروه‌های جهادی که در حال سوق ‌پیدا کردن به سمت حوزه محیط زیست و کشاورزی بودند را شناسایی کردیم، اظهار کرد: یک طرح مساله کلانی با این گروه‌ها انجام دادیم که اگر یک عملیاتی در سطح ملی بخواهد رخ دهد، این گروه‌ها چه میزان در این عملیات با ما را مشارکت می‌کنند که ماحصل شبکه شدن این گروه‌ها و سازمان‌های مردم نهاد، طرح بحث کلان این موضوع با دستگاه‌های حاکمیتی از ‌سازمان پدافند غیر عامل و دانشگاه امام حسین تا بنیاد مستضعفان و بنیاد برکت بود که در مراحل آخر که مراحل میدانی بود، ‌پروژه‌ها با عقب‌نشینی این سازمان‌ها مواجه می‌شد اما امسال بنیاد مستضعفان و بنیاد علوی از این حرکت حمایت کردند و قصد داریم تا گام اول را در راستای آسیب‌شناسی و همچنین عملیاتی کردن شبکه‌سازی بسیار وسیع‌تر در سطح کشور با کاشت یک میلیون درخت آغاز کنیم در حالیکه درپی احقاق آرمان کاشت ۱۰۰ میلیون درحت مثمر و بومی در کشور هستیم.

به گفته دبیر جمعیت درخت یاران، دو هدف عمده معیشتی و زیست محیطی در این ‌پویش مدنظر قرار دارد که در بعد معیشتی دو هدف مد نظر است؛ نخست در بحث اقتصاد ملی درصدد است طبق اسناد توسعه کشور تولیدات باغی در سال ۱۴۰۴ به دو برابر میزان فعلی برسد و هدف دیگر این است که این فرآیند در حوزه کشاورزی بتواند محرومان را توانمندتر و خود اکتفاتر کند و در توسعه ملی نقش داشته باشند.

وی ادامه داد: در حوزه‌ زیست محیطی نیز با توجه به اینکه الگوی بسیار خطرناکی از گونه‌های غیربومی در کشور در حال گسترش ‌پیدا کردن بودند، لازم بود که در دهه ۹۰ به مقابله با این مساله ‌پرداخته شود. از این رو تمام این جهت‌گیریها باعث شد تا به این نتیجه برسیم که این حرکت باید به‌صورت مستمر و دائمی ادامه داشته باشد لذا درصددیم با شبکه‌ای از گروه‌های جهادی و مردم نهاد، فعالیت درخت‌کاری را طی سال ادامه دهیم.

باقری با اشاره به اینکه فعالیت درخت‌کاری در فصول مختلف سال با شدت و ضعف متفاوتی همراه خواهد بود، اظهار کرد: با توجه به اقلیم‌های متفاوت در نواحی جنگلی، شهری و روستایی فعالیت کاشت درختان بومی و مثمر با شدت و ضعف های مختلفی صورت می‌گیرد و ادامه خواهد داشت لذا از تمام سازمان‌های مردم نهاد و گروه‌های جهادی که در این حوزه علاقمند هستند دعوت می‌کنیم که با ‌پیوستن به ‌جمعیت درخت یاران که ماحصل گروه‌های جهادی و سازمان‌های مردم نهاد است، یاری کنند تا بتوانیم ایرانی سرسبز و آباد داشته باشیم.

وحید جلال‌پور - دبیر ‌پویش ملی درخت یاری- نیز در این نشست با اشاره به اینکه این ‌پویش یک ایده نوآورانه در عرصه درختکاری است، اظهار کرد: درختانی که قرار است کاشته شوند، درختان مثمر و بومی هستند. کاشت درخت شروع یک اتفاق است و ‌پایان آن نیست مانند فرزندی است که متولد می‌شود و نگهداری آن بسیار حائز اهمیت است. درختان مثمر نیاز به مراقبت دارند بنابراین با ایجاد مشارکت اجتماعی و یک در هم تنیدگی منافع مردم و محیط زیست تلاش کردیم نگاه مسئولانه به محیط زیست را ترویج کنیم و بازوی اجرای ما برای این اتفاق گروه‌های مردمی، گروه‌های جهادی و تشکل‌های مردمی هستند.

به گفته جلال‌پور، تلاش بر این است که یک میلیون درخت کاشته شود و تصور ما بر این است که اگر این درختان کاشته شوند، در آینده‌ای نه چندان دور شرایط معیشت بین ۳ تا ۵ هزار خانواده می‌تواند بهبود ‌یابد.

وی ادامه داد: زمانی‌که مردم احساس منتفع شدن از محیط زیست یک درخت را داشته باشند هم از آن درخت بهتر نگهداری می‌کنند و هم آن درخت جزو خانواده مردم می‌شود.

دبیر ‌پویش ملی درخت یاری درباره نام ‌پویش درخت یاری توضیح داد: یکی از علت‌هایی که از نام درخت کاری به درخت یاری رسیدیم این بود که احتمال دادیم بسیاری از مردم این انتقاد را به ما وارد کنند که در این اوضاع معیشت و کرونا چرا به فکر کاشت درخت هستید؟ بنابراین به جهت اینکه ‌پاسخی باشد به سوال مردم، خواستیم با انتخاب این نام نشان دهیم که این درخت‌کاری مسئولانه است چراکه درخت علاوه‌بر مزیت‌هایی که برای بهبود کیفیت هوا دارد، برای بهبود وضعیت معیشت نیز مزیت‌هایی بسیاری دارد.

جلال‌پور در ‌پایان با اشاره به اینکه هدف این ‌پویش کاشت ۱۰۰ میلیون درخت تا سال ۱۴۰۴ است، گفت: امیدواریم به کمک مردم این فرهنگ و اتفاق را بتوانیم رقم بزنیم.

مطالب مرتبط
تکذیب اهدای کارت هدیه 5 میلیون تومانی به روحانیون
برچسب ها: درخت مثمر ، پویش ملی درخت یاری ، سجاد باقری ، کاشت درخت
گزارش خطا 0
Bookmark and Share
X Share
Stumble Upon Delicious Cloob
Digg
ارسال نظر
  • پربازدید ها
  • پربحث ترین عناوین

سنگ لاشه؛ راهکاری شیک و اقتصادی برای زیباسازی فضاهای شما

پیش‌بینی قیمت طلای آب‌شده تا پایان سال 1404

قیمت طلا، سکه و دلار امروز پنجشنبه ۲۹ آبان ماه ۱۴۰۴| صعود خزنده قیمت‌ها؛ هشداری برای هفته‌های داغ‌تر بازار + قیمت انواع بازار‌ها

پیش ‌بینی قیمت طلا و سکه چهارشنبه ۵ آذر ۱۴۰۴ / اونس فرمان صعود می‌دهد؟ + جدول قیمت‌ها

جزئیات حراج جدید سکه اعلام شد

پزشکیان: با دستور نمی‌شود اقتصاد را اجرا و مدیریت کرد

زمان واریز کالابرگ مرحله پنجم مشخص شد

صفحه اول روزنامه‌های شنبه یک آذر ۱۴۰۴

آینده قیمت نفت: افزایش یا کاهش؟ 

خطر تخلیه ناگهانی منابع آب زیرزمینی تهران

قیمت خودرو امروز ۱ آذر ۱۴۰۴ / خودرو گران شد

تهرانی‌ها خون اهدا کنید/ اهدای خون منافاتی با آلودگی هوا ندارد

مدارس ابتدایی استان تهران سه شنبه و چهارشنبه مجازی شد

زمینه‌چینی آژانس برای آغاز بازرسی‌های فراپادمانی

فضای نامعلوم نه جنگ و نه صلح باعث کاهش سرمایه بسیاری از واحدهای تولیدی شد 

بررسی تخصصی خرید انواع چیلر تراکمی: هواخنک، آب‌خنک و مینی‌چیلر  (۲ نظر)

صرافی توبیت: بررسی جامع ویژگی‌ها، اپلیکیشن و احراز هویت  (۲ نظر)

گام به گام تا خرید ملک بین‌المللی: سمالند، راهنمای مطمئن سرمایه‌گذاران ایرانی  (۱ نظر)

راهنمای خرید سررسید تبلیغاتی 1405 | انواع، قیمت و نکات مهم انتخاب  (۱ نظر)

عوامل و نکات کلیدی ساخت سوله های صنعتی  (۱ نظر)

آخرین اخبار

آغاز مرحله پنجم طرح کالابرگ الکترونیکی از شنبه ۱۵ آذر

پزشکیان: بارها گفته‌ام مقابل مردم قرار نمی گیرم

تعرفه اینترنت از امروز ۱۱ آذر ۲۰ درصد افزایش می‌یابد

دسترسی به اسنپ‌چت در روسیه مسدود شد

زلزله ۵.۹ ریشتری آمریکا را لرزاند

پزشکیان: من کسی نیستم که در برابر مردم قرار بگیرم

زمان قرعه کشی محصولات ایران خودرو اعلام شد

رییس‌جمهوری که دشت‌های ممنوعه را بر باد داد!

پلیس انگلیس: بازداشت چهار نفر در ارتباط با پرونده تروریستی

واکنش تهران به ادعای تازه درباره جزایر سه‌گانه

تاجرنیا: ناراحتم که چرا دربی در تهران برگزار نمی‌شود؛ مهم‌ترین دغدغه ما، برگزاری یک بازی زیبا همراه با احترام است

مردان جنگی پرسپولیس و استقلال؛ تیم منتخب دربی تا پایان هفته یازدهم

ببینید | حمله با مشت و لگد به رامین رضاییان در اراک!

لیست قیمت اجاره مسکن در اکباتان/ برای اجاره یک آپارتمان ۲ خوابه در اکباتان چقدر بودجه نیاز داریم؟ + جدول آذر ماه ۱۴۰۴

بازیکن گران‌قیمت پرسپولیس؟ دربی را از روی سکو می‌بیند!

مسی: آمار و رکوردشکنی هیچ‌وقت برایم مهم نبوده‌، به دنبال جلوافتادن از کسی هم نیستم!

تانک وارداتی به ایران دوباره ارتقا پیدا کرد/ عکس

پزشکیان: جلوی پروژه میانکاله را گرفتیم چون به محیط‌زیست آسیب می‌زد

وزارت نفت: برخلاف گزارش محیط زیست، از ابتدای آبان‌ تاکنون هیچ‌گونه سوخت مایعی در نیروگاه ری سوزانده نشده / ۸۰ درصد سوخت نیروگاه پرند نیز در همین مدت از گاز طبیعی تأمین شده

وعده ساپینتو به هواداران استقلال

چرا پلیس آمریکا هنوز از فورد کراون ویکتوریای قدیمی استفاده می‌کند؟

شکایت نیویورک‌تایمز از پنتاگون و هگست به دلیل نقض آزادی بیان

اعلام جزئیات راه‌اندازی اپراتورهای ملی هوش مصنوعی و داده

مدیر، رئیس و گل خانه | پاسخ به ابهامات بنزینی | چرا دیروز تعطیل نشد؟

ببینید | روایت جنجالی خبرگزاری فارس از رابطه ع.ش با یک دختر نامزددار!

چگونه بفهمیم رؤیای واقعی ما چیست و چگونه آن را دنبال کنیم

نتایج یک مطالعه جدید درباره تلفن‌های هوشمند و کودکان

"نگین" خلیج‌فارس، جدیدترین صندوق طلای بورسی پذیره‌نویسی شد

قیمت آنلاین نبشی، ناودانی و سپری: نکات مهم قبل از خرید

بهترین روش کاشت مو در سال 1404

آموزشگاه زبان مِیس یاسمن؛ بهترین مرکز آموزش زبان کودک در منطقه 1 تهران

زن، کارگزار خانه نیست، مدیر است

هوای تهران در وضعیت قرمز

برنامه امتحانات نهایی دوازدهمی‌ها اعلام شد + جزئیات و جدول

وزیر نفت: سهمیه‌های ۶۰ و ۱۰۰ لیتری بنزین تغییر نمی‌کند

ترافیک سنگین در هراز و سوادکوه/ زمان بازگشایی محور کندوان

تفاوت بنیادین نگاه رهبر انقلاب به حق با نظام‌های فردگرا

هواشناسی دوباره هشدار آلودگی داد؛ هوای نامطلوب تهران تا دوشنبه هفته آینده

راهبری طرح رویش به سازمان بورس واگذار شده است

ویدیو| شاهکار هالند را ببینید/ رکورد فوق‌العاده ثبت شد!

  • صفحه نخست
  • |
  • ایران
  • |
  • اقتصاد
  • |
  • صنعت،معدن و تجارت
  • |
  • مسکن، انرژی، کسب و کار
  • |
  • بورس و بازار سرمایه
  • |
  • بانك و بيمه
  • |
  • خواندنی ها
  • |
  • عكس
  • |
  • فیلم
  • تماس با ما
  • |
  • پیوندها
  • |
  • جستجو
  • |
  • آرشیو
  • |
  • درباره ما
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • خبرنامه
  • |
  • نظرسنجی
  • |
  • RSS
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به تجارت آنلاین است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است
طراحی و تولید: ایران سامانه