انتقاد تند جهانگیری از زدوبند در عرصه مالی و بانکی کشور؛
معاون اول رییس جمهور با اشاره به عملکرد ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی در دولت یازدهم گفت: در دولت دوازدهم نیز مصمم هستیم که راه مبارزه با مفاسد اقتصادی را با جدیت هرچه بیشتر ادامه دهیم و پرچم مبارزه با فساد را همچنان برافراشته نگه داریم.
معاون اول رییس جمهور با اشاره به عملکرد ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی در دولت یازدهم گفت: در دولت دوازدهم نیز مصمم هستیم که راه مبارزه با مفاسد اقتصادی را با جدیت هرچه بیشتر ادامه دهیم و پرچم مبارزه با فساد را همچنان برافراشته نگه داریم.
به گزارش ایسنا، اسحاق جهانگیری در جلسه ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی، با اشاره به تلاش های دبیرخانه ستاد در تدوین موضوعات و پیگیری جدی برنامه های ستاد، اظهار داشت: دبیرخانه ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی با وجود نوپا بودن در دولت یازدهم، کار سختی را در پیش رو داشت و با وجود همه مشکلات و محدودیت ها خوشبختانه عملکرد و دستاوردهای خوبی داشت.
معاون اول رئیس جمهور از ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی که بر اساس فرمان مقام معظم رهبری تشکیل شده است به عنوان محلی برای ایجاد هماهنگی میان قوای سه گانه در جهت پیشگیری و برخورد با تخلفات اقتصادی و پیگیری موارد مهم یاد کرد و افزود: در دولت یازدهم رابطه بسیار خوبی میان قوای سه گانه در امر مبارزه با مفاسد اقتصادی حاکم بود و تقریبا همه جلسات ستاد با حضور مسئولین رده بالای سه قوه تشکیل می شد.
جهانگیری یکی از تصمیمات خوب ستاد در دوره گذشته را برنامه ریزی برای پیشگیری از تخلفات عنوان کرد و اظهار داشت: در دولت یازدهم بر اساس مصبه دولت در هر دستگاه اجرایی کارگروهی با مسئولیت بالاترین مقام دستگاه و با حضور بخش های نظارتی، بازرسی و حراست تشکیل شدند و موظف بودند گلوگاه های فسادخیز نظیر امضاهای طلایی را شناسایی و به سمت شفاف سازی و اطلاع رسانی شفاف و نیز پیاده سازی دولت الکترونیک حرکت کنند که در دولت دوازدهم نیز با جدیت دنبال خواهد شد.
معاون اول رییس جمهور اظهار امیدواری کرد برنامه دولت الکترونیک در دولت دوازدهم به معنای واقعی و به طور کامل اجرا شود تا هم شاهد رضایت مردم و هم شفاف سازی باشیم چرا که جز از طریق شفاف سازی و اطلاع رسانی و آزادی رسانه ها نمی توان از بروز تخلفات و فساد جلوگیری کرد.
جهانگیری تصریح کرد: در دولت دوازدهم نیز باید پرچم مبارزه با فساد را همچنان برافراشته نگه داریم و خوشبختانه با اقدامات صورت گرفته و برخوردهای قاطع قوه قضاییه، امروز دیگر شاهد بروز تخلفات بزرگ و ظهور پدیده هایی مثل بابک زنجانی نیستیم، اگر چه وجود پرونده های دیگر نیز امری ناپسند است که باید با جدیت آنها را دنبال کنیم.
رییس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی با اشاره به سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی و ارتباط دو بند از 24 بند این سیاست ها با موضوع مبارزه با مفاسد اقتصادی، خاطرنشان کرد: در یکی از بندها بر مبارزه با فساد، لزوم شفاف سازی و سلامت نظام اداری تأکید شده و در بندی دیگر موضوع امنیت سرمایه گذاری مورد توجه قرار گرفته است و مقام معظم رهبری نیز زمانی که در ابتدای سال جاری بر موضوع تولید و اشتغال تاکید کردند، امنیت سرمایه گذاری را از الزامات اساسی آن برشمردند.
وی افزود: در مبارزه با مفاسد اقتصادی باید مراقبت و دقت کافی انجام شود تا بخش خصوصی خوشنام و سالم کشور که در واقع موتور اصلی حرکت اقتصاد است، با مشکل مواجه نشود و امنیت سرمایه گذاری و فعالیت اقتصادی بعنوان یک ضرورت جدی مورد اهتمام قوای سه گانه باشد.
جهانگیری اضافه کرد: گروهی از فعالان اقتصادی به دلیل شرایط اقتصادی کشور با مشکل مواجه شده اند که باید از این افراد حمایت شود تا برای بازسازی بنگاه های اقتصادی خود فرصت پیدا کنند. در این میان عده ای نیز که با زد و بند تسهیلات دریافت کرده اند، امروز برای بازپرداخت معوقات خود گردن کلفتی می کنند که حساب این افراد از بخش خصوصی و فعالان اقتصادی جداست و لازم است با جدیت با آنها برخورد شود.
معاون اول رئیس جمهور تأکید کرد: لازم است هماهنگی دقیقی میان قوای سه گانه صورت گیرد تا هم مبارزه قاطع با مفاسد اقتصادی دنبال شود و هم امنیت سرمایه گذاری و فعالیت اقتصادی در کشور فراهم باشد به گونه ای که به بهانه مبارزه با فساد امنیت سرمایه گذاری سلب نشود و بخش خصوصی واقعی برای فعالیت اقتصادی دچار تردید نگردد و شجاعت تصمیم گیی و ریسک پذیری مدیران آسیب نبیند.
جهانگیری همچنین با اشاره به برخی گزارشات ارائه شده در جلسه مبنی بر فعالیت برخی مؤسسات که با وعده سودهای بالاتر از آنچه بانک مرکزی اعلام کرده به جمع آوری پول از مردم می پردازند، بر لزوم تدوین دستورالعملی برای جلوگیری از اینگونه اقدامات تأکید کرد و افزود: لازم است از طریق رسانه ملی نیز به مردم اطلاع رسانی شود تا مردم فریب اینگونه مؤسسات مالی و اعتباری غیرمجاز را نخورند.
وی با تاکید بر لزوم مبارزه همه جانبه با تخلفات و برخورد توأمان با سوء استفاده‌گران و نیز جریانات سوئی که با متخلفین همراهی داشته اند، گفت: در مبارزه با فساد باید مراقبت کافی انجام شود و نباید اجازه دهیم که مبارزه با فساد به موضوعی سیاسی تبدیل شود.
معاون اول رئیس جمهور اظهار داشت: امیدواریم با همدلی و هماهنگی موجود میان قوای سه گانه و با تقویت فعالیت دبیرخانه ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی، فضای مناسبی در کشور فراهم شود تا متخلفین جرأت ورود به مسیرهای ناسالم را نداشته باشند و مطمئن باشند که در صورت سوءاستفاده، برخورد قاطعی با آنها صورت خواهد گرفت.
جهانگیری با تأکید بر اینکه هیچ نهاد و فردی در هر رده ای از حسابرسی و نظارت مستثنی نیست، گفت: مقام معظم رهبری نیز بر این موضوع تأکید داشته اند و فرموده اند که حتی نهادهای زیرمجموعه دفتر رهبری نیز از این قاعده مستثنی نیستند و در مبارزه واقعی با فساد هیچ خط قرمزی نباید وجود داشته باشد.
حجت الاسلام محسنی اژه ای معاون اول قوه قضاییه هم در این جلسه با تأکید بر اینکه ورود به پرونده ها و تخلفات باید با تدبیر و عاقبت اندیشی صورت گیرد، بر لزوم تدوین راهکارهایی برای مدیریت اموال، دارایی ها و بنگاه های اقتصادی متخلفین که اموال آنها مصادره می شود تأکید کرد و گفت: برخورد با متخلفین باید به گونه ای باشد که کارخانه ها و بخصوص کارگران آنها دچار آسیب نشوند.
در این نشست دکتر پزشکیان نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی هم بر ضرورت یکپارچه شدن سیستم داده ها و اطلاعات افراد در نظام بانکی، مالیاتی و گمرکی کشور تأکید کرد و افزود: اگر عزم خود را جزم و این برنامه را عملیاتی کنیم تخلفات و موارد سوءاستفاده تا 90 درصد قابل مدیریت و پیشگیری خواهد بود و جلوی بسیاری از فسادها گرفته خواهد شد.

 

 

فرمانده نيروي دريايي راهبردي ارتش درباره تجهيز ناوهاي ارتش به سوخت هسته اي گفت: ساخت ناو هسته اي در مرحله تحقيقات است.به گزارش ايلنا امير دريادار حبيب الله سياري گفت: در بحث تامين تجهيزات مورد نيازمان تدبير داريم که بايد روي پاي خود بايستيم چون اين تجهيزات را به ما نمي‌دهند. ناوشکن و زيردريايي، سلاح‌هاي راهبردي و استراتژيک است و به همين راحتي در اختيار کسي قرار نمي‌دهند. از انقلاب به اين ور حتي قطعات هم به ما ندادند، تعميرات هم به ما کمک نکردند.وي افزود: قبل از انقلاب در اين موضوعات وابسته بوديم. اما امروز توانسته‌ايم انواع ناوهاي موشک‌انداز را توليد کنيم. ناوشکن هم ساختيم و در آينده نزديک هم شماره‌هاي بعدي که پيشرفته‌تر هستند، در خط خواهند امد.
يک عضو اصلاح‌طلب کميسيون آموزش و تحقيقات مجلس از رييس‌جمهور خواست که بدون فوت وقت نسبت به معرفي وزير علوم به مجلس اقدام کند.به گزارش ايلنا، محمود صادقي در تذکري به رييس‌جمهوري اعلام کرد: با گذشت نزديک به ۲ ماه از مراسم تحليف، برخلاف تکليف مقرر در قانون هنوز وزيرعلوم به مجلس معرفي نشده و در آغاز سال تحصيلي اين وزارتخانه متاسفانه با سرپرست اداره مي‌شود.او خطاب به رييس‌جمهور گفت: متاسفانه جنابعالي در حوزه‌هايي که مطابق وعده‌هاي انتخاباتي، انتظار تحول بيشتري در جهت خواسته‌ها و مطالبات راي‌دهندگان مي‌رفت، ضعف و انفعال نشان داده‌ايد.
دبيرکل حزب اراده ملت ايران با اشاره به اين‌که انجام عملي بدون بينش و تحليل، فقط هزينه در بر دارد افزود: در کشور ما به دليل رفتارهاي احساسي، هزينه سنگيني پرداخته شده است، چرا که قبل از وقوع اتفاق، پيشگيري صورت نمي‌گيرد، در حالي که در کار تشکيلات، مهمترين موضوع تربيت انسان‌هاي تشکيلاتي است و ارزش انسان نيز به عملکرد او بستگي دارد نه به سخنانش.به گزارش ايسنا، احمد حکيمي‌پور با تأکيد بر اين‌که يک تشکيلات موفق، بايد پايدار باشد و مقطعي عمل نکند، گفت: يک تشکيلات موفق بايد از دادن موج منفي به جامعه پرهيز کند، چرا که در کار حزبي، رفتار واکنشي به‌عنوان يک سم شناخته مي‌شود، بنابراين بايد همواره عملکرد کنشي داشت.
برخي مديران ارشد
 متهمان اصلي زمين‎خواري
نماينده مجلس دهم گفت: اکثر زمين خواري‌ها در مناطق روستاي زيارت و گردنه حيران ازسوي منابع طبيعي و دستگاه‌هاي نظارتي صورت گرفته است. عزت الله يوسفيان ملا درگفت وگو با خانه ملت، با اشاره به اينکه زمين‌هاي جديدي در طي چند ماه گذشته تصرف نشده گفت: خوشبختانه ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادي اقدامات قابل قبولي را دراين بخش انجام داد، بنابراين پرونده جديدي در بحث زمين خواري نداريم؛ اما در بسياري نقاط تخلفات عديده اي انجام شده که بدون پيگيري و اقدام باقي مانده است.
نماينده‌امل درمجلس افزود: تعداد خانه‌هاي مسکوني در گردنه حيران از 38 به بيش از 500 خانه افزايش يافته و متاسفانه ساخت و سازهاي بسياري از سوي مسئولان و مديران ارشد کشوري دراين منطقه انجام شده ؛ يا در روستاي زيارت استان گيلان 6 خانه به 7 هزار خانه افزايش پيدا کرده است.وي تاکيد کرد: اکثر زمين خواري‌ها دراين مناطق از سوي افرادي انجام شده که ناظر بر امور زمين هستند، به عنوان مثال از طرف سازمان منابع طبيعي و يا دستگاه‌هاي نظارتي زمين خواري‌ها صورت گرفته ، اين درحالي است که اين نهادها بايد با تصرفات برخورد کنند.متاسفانه به اين مسائل هنوز رسيدگي نشده است.

ضرورت پايان دادن  به پرونده
مفقودين جنگ
عضو کميسيون قضايي مجلس با اشاره به اينکه ضرورت دارد به مسئله مفقودين پايان داده شود، گفت: بايد آمار رسمي‌اعلام شود که چه تعداد افراد مفقود شده وجود دارد و بر اين اساس مدت زمان مشخصي را براي تفحص تعيين کنيم. يحيي کمالي پور در گفت و گو با خانه ملت گفت: تاکنون گروه‌هاي تفحص شهدا عملکرد خوبي داشته‌اند.نماينده جيرفت و عنبرآباد با اشاره به اينکه مدت زمان زيادي از پايان جنگ گذشته و ضرورت دارد به مسئله مفقودين پايان داده شود، ادامه داد: در حال حاضر شرايط کشورمان ديگر اقتضاء نمي‌کند خانواده‌هاي مفقودين را چشم انتظار نگه داريم و بعيد به نظر مي‌رسد پس از گذشت اين سالها احتمال زنده ماندن افراد وجود داشته باشد.
اين نماينده مجلس دهم ادامه داد: با توجه به شرايط کشور نبايد اجازه دهيم ارزش‌هاي دفاع مقدس با حرف دشمنان مخدوش شود.

سخنان روحاني باعث ننگ ترامپ و نتانياهو
مشاور عالي نظامي‌فرمانده کل قوا با اشاره به سخنراني رئيس‌جمهور در سازمان مللل تاکيد کرد: آقاي روحاني خيلي خوب صحبت کردند و آن صحبت هم شايسته سازمان ملل بود و هم شايسته‌ مخاطبان وي بود و هم سزاوار ننگ ترامپ و نخست‌وزير اسرائيل. سرلشکر سيدحسن فيروزآبادي در گفت‌وگو با ايلنا، با بيان اينکه اين امواج انقلاب اسلامي‌ايران ترامپ و نخست‌وزير رژيم اشغالگر قدس را به وحشت انداخته و دلهره و لرزه در آنها ايجاد کرده است، اظهار داشت: اينکه شما مي‌بينيد رييس‌جمهور يک کشور چند صد ميليوني يا نخست‌وزير صهيونيست‌ها اين گونه حرف‌ها را به زبان مي‌آورند به خاطر آن است که اين‌ها هم در نزديک شدن شکست خوردند و هم در تهديد ايران شکست خوردند و هم در جبهه‌هايي که رويارويي با ايران که در لباس‌هاي مختلف وارد شدند، شکست سنگين و مفتضحانه‌اي بر آنها وارد شده است.
وزير کشور گفت: تلاش بر اين است تغيير استانداران به گونه اي باشد که به ثبات مديريت در استان‌ها لطمه وارد نشود و تغييرات در استان‌هاي ديگر نيز طي يکي دو هفته آينده انجام خواهد شد.به گزارش ايرنا ، عبدالرضا رحماني فضلي در جمع خبرنگاران گفت: تا آخر شهريورماه قرار بود در جريان تغييرات استانداران، کار را تمام کنيم ولي به دليل تاخيري که به سبب سفر رئيس جمهوري به نيويورک و سازمان ملل متحد به وجود آمد، کمي‌اين امر مهم به تأخير افتاد.
همچنين وزير کشور در ديدار نماينده ولي فقيه در استان گيلان گفت: چرخش مديريت در استان‌ها و تغيير استانداران در دولت دوازدهم، براي گردش تجربيات در نقاط مختلف کشور صورت مي‌گيرد. رحماني فضلي گفت: در دولت دوازدهم تصميمي‌مبني بر جابه جايي استانداران اتخاذ شده است تا گردش تجربيات در مناطق مختلف شکل گيرد.وي از محمدعلي نجفي به عنوان يکي از استانداران موفق ياد کرد و افزود: به دليل موفقيت‌هايي که او داشت، ارتقا يافت و در استانداري البرز مشغول فعاليت است.وزير کشور درمورد استاندار جديد گيلان گفت: مصطفي سالاري در حوزه‌هاي سياسي، اجتماعي و اقتصاد مقاومتي از جمله استانداران موفق بوده و به دليل وجه اشتراک‌هاي مشابه بوشهر و گيلان همچون دريا، بندر و ... از او خواستيم که به گيلان بيايد.رحماني فضلي گفت: دولت برنامه‌ها و طرح‌هاي بسياري براي گيلان دارد و استاندار جديد بايد پروژه‌هايي را که استاندار قبلي دنبال مي‌کرد به اتمام برساند.آيت الله زين العابدين قرباني نماينده ولي فقيه در گيلان نيز با قدرداني از مديريت وزير کشور، او را به عنوان فردي دانا و مدبر عنوان و خاطرنشان کرد: با تلاش‌هاي شبانه روزي استاندار سابق گيلان، انس پيدا کرده بوديم. وي همچنين بر ضرورت بهره گيري از ظرفيت‌هاي انساني استان تاکيد و اضافه کرد: فرزندان گيلان، افرادي توانمند هستند و لازم است از آنها به طور شايسته استفاده شود. به گزارش ايرنا ، در جريان جلسه يکشنبه گذشته هيأت دولت به رياست حجت الاسلام حسن روحاني رئيس جمهوري، استانداران پيشنهادي پنج استان از هيات وزيران رأي اعتماد گرفتند که بر اين اساس، مصطفي سالاري به عنوان استاندار گيلان منصوب و معرفي شده است.