استارت همکاري ايران و ارمنستان در زمينه آب و برق زده شد
سرپرست وزارت نيرو گفت: خوشبختانه مذاکرات بسيار خوبي با طرف ارمني در زمينه توسعه روابط ميان دو کشور در زمينه صنعت آب و برق انجام شد و ما اميدواريم با توجه به پتانسيل‌هاي بسيار خوب دو کشور در زمينه صنعت آب و برق بتوانيم ميزان اين روابط را گسترش دهيم. به نقل از ايسنا، ستار محمودي در ديدار با کارن کاراپتيان، نخست وزير ارمنستان ضمن اشاره به لزوم همکاري‌هاي بيشتر ميان دو کشور در زمينه آب و انرژي اظهار کرد: روابط دوستانه دو کشور در زمينه صنعت آب و برق از سابقه ديرينه‌اي برخوردار است و در حال حاضر پيمانکاران زيادي از کشورمان در اين صنعت در حال کار بر روي پروژه‌هاي ارمنستان هستند. وي تصريح کرد: در اين نشست با نخست وزير ارمنستان در مورد تسهيل در کار پيمانکاران ايراني و حمايت بيشتر از آن‌ها صحبت شد و خوشبختانه ايشان نيز قول مساعد همکاري دادند. محمودي ادامه داد: همچنين صحبت‌هايي نيز در زمينه پاکسازي رودخانه ارس از زهاب‌هاي ناشي از ورود ضايعات کارخانه مس ارمنستان صورت گرفت و قرار شد که در اين زمينه نيز اقدامات موثرتري صورت گيرد. وي خاطرنشان کرد: همچنين در يکي اين نشست مقرر شد سفيران دو کشور کارگروه‌ها و کميسيون‌هايي جهت تسهيل روابط دو کشور در بخش‌هاي گوناگون تشکيل دهند که مي‌تواند در تعميق روابط دو کشور تأثيرگذار باشد. وي ادامه داد: وزير نيروي ايران و وزير انرژي و منابع طبيعي ارمنستان نيز به عنوان روساي کميسيون اقتصادي دو کشور بايد برنامه‌هاي مشخصي را جهت تعميق روابط اقتصادي دو کشور در زمينه‌هاي مختلف مشخص و پيگيري کنند. نخست وزير ارمنستان روز گذشته در رأس هياتي بلند پايه براي انجام يک سفر دو روزه وارد تهران شده است.

ترديد در اجرايي شدن توافق پاريس
دبير کل مجمع کشورهاي صادرکننده گاز با اشاره به تاثير توافق پاريس و افزايش تقاضاي گاز و انرژي‌هاي تجديدپذير گفت: اجراي اين توافق دچار ترديدهايي شده‌ است.چين و اروپا براي اجراي اين توافق پيشتاز هستند اما آمريکا اعلام کرده از اين توافق خارج مي‌شود. محمدحسين عادلي با تاکيد بر اينکه گاز بهترين گزينه براي تحقق اهداف زيست محيطي است، افزود: به دليل رقابت پذيري و سازگاري گاز با محيط زيست، تقاضا روند افزايشي داشته و در سال 2018 مصرف اين حامل انرژي 2.1 تا 3.2 درصد افزايش خواهد يافت. وي با تاکيد بر اينکه عرضه گاز رو به افزايش است اظهار کرد: گاز طبيعي در زمينه‌هاي توليد انتقال با خط لوله و تجارت گاز طبيعي مايع شده توسعه مي‌يابد.
دبير کل مجمع کشورهاي صادر کننده گاز با بيان اينکه تا سال 2040 سهم گاز و انرژي‌هاي تجديد پذير در تامين نيازهاي جهان افزايش و سهم نفت و زغال سنگ کاهش خواهد يافت با اشاره به تاثير توافق پاريس و افزايش تقاضاي گاز گفت:‌ اچراي اين توافق با ترديدهاي روبرو شده است، چين و اروپا در عمل پيشتاز هستند اما آمريکا اعلام کرده از اين توافق حميات نمي‌کند. وي ادامه داد: گاز نسبت به انرژي‌هاي تجديد پذير عرضه پايدارتر و نياز به سرمايه گذاري کمتري دارد. به همين دليل نسبت به سوخت‌هاي ديگر برتري دارد. افزايش مصرف گاز يک راه جهاني براي کمک به محيط زيست است اما استفاده از انرژي‌هاي تجديد پذير بيشتر به اروپا محدود مي‌شود.

تحريم ايران افزايش ناگهاني قيمت نفت را به دنبال دارد
رويال بانک کانادا اعلام کرد: تحريم مجدد ايران از سوي آمريکا، مي‌تواند افزايش ناگهاني قيمت را کليد بزند. به گزارش مهر به نقل از سي ان بي سي، رويال بانک کانادا اعلام کرد: اگر دونالد ترامپ در روز پنج شنبه با تصويب تحريم‌هاي جديد برجام را زير پا بگذارد، در آن صورت انتظار مي‌رود قيمت جهاني نفت افزايش ناگهاني داشته باشد. همچنين اگر کاخ سفيد تصميم به خروج از برجام بگيرد، کنگره‌امريکا ظرف ۶۰ روز بايد در مورد وضع تحريم‌هاي جديد عليه ايران تصميم گيري کند و به کارگيري تحريم‌هاي جديد به معني پايان توافق هسته اي است. «هليما کراف» از کارشناسان رويال بانک کانادا در مصاحبه با اين شبکه گفت: معتقد هستم با اعمال تحريم‌هاي جديد عليه ايران توسط دولت آمريکا، محدوديت کشورها براي واردات نفت خام ايران و همچنين کاهش معنادار واردات نفت از ايران، منجر به نگراني در بازارها خواهد شد و سد راه سرمايه گذاري شرکت‌هاي خارجي در صنعت بالادستي نفت ايران مي‌شود. اين تحليلگر اقتصادي گفت: بازگشت تحريم‌ها به معني بوجود آمدن حساسيت در بازار تقاضاي جهاني نفت است؛ اين درحالي است که يکسال بعداز لغو تحريم‌ها از سوي سازمان ملل، ايران مديريت حداقل صادرات ۲.۲ ميليون بشکه نفت را در دستور کار خود قرار داد.

آرامکوي عربستان به‌دنبال مشارکت در هند است
مقام اجرايي ارشد غول نفتي دولتي عربستان، آرامکو، گفت که اين شرکت در حال مذاکره با چندين پالايشگاه هندي است و اميدوار است تا سال آينده با آنها، قرارداد مشارکت منعقد کند. به نقل از رويترز، آرامکو مانند ساير توليدکنندگان بزرگ نفت به دنبال فرصت‌هايي است که ظرفيت تقاضا را بالا ببرد و در سومين مصرف‌کننده بزرگ دنيا سرمايه‌گذاري کند. امين ناصر، مدير اجرايي ارشد آرامکو در اجلاس انرژي هند در دهلي‌نو گفت: ما اميدواريم تا بلاخره به يک توافق تجارت شراکتي دست پيدا کنيم. وقتي از او پرسيده شد که آيا اين توافق در سال آينده نهايي خواهد شد پاسخ داد: ما اميدواريم اين اتفاق بيافتد. ما در حال انجام مذاکرات جدي‌ هستيم. وزير نفت هند در ماه جون اعلام کرده بود که آرامکوي سعودي درصدد است در پالايشگاهي که قرار است با ظرفيت ۱.۲ ميليون بشکه در روز در ساحل غربي هند ساخته شود سهام خريداري کند. بزرگترين توليدکننده نفت جهان درحال سرمايه‌گذاري در پالايشگاه‌هايي در خارج از عربستان است تا به افزايش تقاضا براي نفت خام خود کمک کند و قبل از ارائه عمومي‌سهام خود در سال آينده سهم خود را از بازار گسترش دهد.


وزارت نفت عراق اعلام کرد اين کشور خط لوله نفت قديمي‌را بازگشايي خواهد کرد که خط لوله تحت کنترل دولت اقليم کردستان را دور خواهد زد.
به نقل از ايسنا، جبار اللعيبي، وزير نفت دولت عراق از شرکت نفت شمال که اپراتور ميادين کرکوک است، شرکت دولتي پروژه‌هاي نفتي و شرکت خط لوله دولتي خواست فرآيند احيا و بازگشايي خط لوله کرکوک-سيهان را آغاز کنند.
بر اساس گزارش رويترز، خط لوله کرکوک-سيهان از منطقه‌اي مي‌گذرد که در سال ۲۰۱۴ ميلادي از سوي گروه تروريستي داعش تصرف شده بود و طي دو سال گذشته توسط نيروهاي عراقي بازپس گرفته شد.


نخست وزير قزاقستان دو مقام بلندپايه بخش انرژي اين کشور را به دليل کمبود سوخت در بازار داخلي که صف‌هاي طولاني را در پمپ بنزين‌ها ايجاد کرده بود، اخراج کرد. اين جمهوري سابق شوروي سه پالايشگاه بزرگ را اداره مي‌کند اما همچنان تقريبا يک سوم از سوخت مورد نيازش را از روسيه وارد مي‌کند. يکي از اين سه پالايشگاه در ۲۱ سپتامبر براي کارهاي تعميراتي، توليد بنزين را متوقف کرد. دولت قزاقستان درصدد مذاکره با روسيه براي عرضه بالاتر به منظور جبران توقف فعاليت اين پالايشگاه برآمده است. اما بسياري از پمپ بنزين‌ها در آلماتي که بزرگترين شهر قزاقستان است، ماه جاري با اشاره به نبود سوخت، فروش را متوقف کرده‌اند.


معاون مدير گازرساني شرکت ملي گاز گفت: براي اجراي طرح‌هاي گازرساني به کل شهرها و روستاهاي کشور، بيش از ۱۸ هزار ميليارد تومان اعتبار لازم است. به نقل از وزارت نفت، غلامرضا مشايخي با اشاره به اين که ۱۰۰۰ روستاي کشور تا ۲۲ بهمن امسال به شبکه گازرساني کشور متصل مي‌شوند، گفت: افزون بر اين، چهار هزار روستاي ديگر نيز در حال نقشه برداري، برنامه ريزي، پيمان سپاري و اجراي عمليات گاز رساني هستند. وي گفت: هم اکنون 1100 شهر کشور به شبکه گاز رساني متصل هستند و تلاش مي‌شود به زودي ۱۲۳ شهر ديگر کشور با اولويت شهرهاي مرزي و کمتر توسعه يافته از نعمت گاز بهره‌مند شوند.


وزير نفت خبر داد؛
وزير نفت از آماده سازي يک بسته ۵ ميليارد دلاري براي افزايش توليد در ميدان‌هاي در حال بهره‌برداري خبر داد.
به نقل از ايسنا، بيژن زنگنه در سومين کنگره نفت و نيرو با بيان اينکه کنگره مذکور روال کار خود را به مرور پيدا مي‌کند، گفت: اين کنگره با عنوان يک نهاد اثرگذار و در حد نهادي که زيرمجموعه دولت نيست به حيات خود ادامه مي‌دهد. روزي که در سال ۱۳۹۰ انديشه اوليه تشکيل اين باشگاه شکل گرفت، قرار بود يک اتاق فکر براي بخش انرژي و نفت کشور تشکيل شود که بار مالي و وابستگي به دولت نداشته باشد.
اجراي قراردادهاي جديد نفتي از پيشرفت خوبي برخوردار است
وي در ادامه با اشاره به اجراي قراردادهاي جديد نفتي، اظهار کرد: روند اين قراردادها و مذاکرات پيشرفت قابل قبول و خوبي دارد. وزارت نفت در اجراي اين قراردادها دو اولويت توسعه ميدان‌هاي مشترک و افزايش ضريب بازيافت از ميدان‌ها را مدنظر قرار داده است که البته هنگامي‌که ميدان‌هاي مشترک توسعه پيدا کنند، افزايش ضريب بازيافت نيز مورد نظر قرار مي‌گيرد.
وزير نفت با تاکيد بر اين که تا پايان دولت دوازدهم هيچ ميدان مشترکي نيست که تعيين تکليف نشده باشد، تصريح کرد: البته اين موضوع به معني توسعه همه ميدان‌هاي مشترک نيست، بلکه به معني تعيين تکليف ميدان‌ها و آغاز کار پيمانکاران روي ميدان‌ها است. عمده اين ميدان‌ها نفتي بوده، اما قراردادهايي براي توسعه ميدان‌هاي گازي با شرکت‌هاي خارجي که يک شرکت ايراني همراه هم دارند بسته خواهد شد.
زنگنه در ادامه از آماده‌سازي يک بسته 5 ميليارد دلاري براي افزايش توليد در ميدان‌هاي در حال بهره برداري خبر داد و گفت: قرار است در طول دو سال براي افزايش توليد در ميدان‌هاي در حال بهره برداري اجرا شود که بخشي از آن شامل تعمير چاه‌ها و بخشي ديگر شامل حفر چاه‌هاي جديد در مناطق مختلف نفتي از جمله مناطق نفت خيز جنوب، فلات قاره، مناطق مرزي و غيره مي‌شود. وي ادامه داد: هيچکدام بيشتر از ۳۰۰ ميليون دلار نيست و اين مبلغ از درآمد خود ميدان بازپرداخت مي‌شود. احتمالا کمتر از سه سال قابل بازپرداخت خواهد بود، زيرا اين فرآيند از سال ۱۳۹۸ اجرا خواهد شد و بازپرداخت آن آغاز مي‌شود، زيرا فرآيند توليد آغاز مي‌شود. در اين راستا از شرکت‌هاي ايراني دعوت مي‌کنيم که آنها مي‌توانند يک شريک خارجي داشته باشند.
وزير نفت با بيان اين که جلسات براي آماده‌سازي بسته‌هاي مذکور برگزار مي‌شود، افزود: در اين جلسات در مورد تامين مالي نيز صحبت مي‌شود. براي تامين مالي بسته‌ها چندين روش از جمله فروش اوراق مشارکت فاينانس داخلي، يوزانف، وام از صندوق توسعه ملي و غيره مدنظر است. اجراي اين بسته‌ها هم توليد نفت را افزايش مي‌دهد و هم اشتغال ايجاد مي‌کند.
زنگنه ادامه داد: تعريف بسته‌ها در حال انجام است و اسناد براي مناقصه و گرفتن مجوز در حال آماده سازي است. اجراي اين بسته‌ها با اجراي اي پي سي متفاوت است.
اجراي طرح نوفلرينگ طي ۴ سال
وي با اشاره به طرح نوفلرينگ توضيح داد: طرح نوفلرينگ طي چهار سال بايد عملياتي شود و در پايان دولت دوازدهم نبايد گاز همراه زياد باشد. در اين راستا طرح‌هاي مختلفي از جمله ان جي ال ۳۱۰۰، ان جي ال ۳۲۰۰، خارگ و بيدبلند ۲ در حال انجام است، اما اجراي اين طرح‌ها کفايت نمي‌کند و بايد روش‌هاي مختلف ديگري مورد استفاده قرار بگيرد. وزير نفت ادامه داد: در اين راستا قيمت کم براي فروش گاز همراه گذاشته شده است که يک الي دو شرکت نيز مراجعه کردند، اما هنوز به نوفلرينگ نرسيده‌ايم.
لزوم توجه به صنايع پايين‌دستي و ميان دستي پتروشيمي
وي در ادامه با اشاره به صنعت پتروشيمي، اظهار کرد: در صنعت پتروشيمي‌علاوه بر توليد محصولات پايه بايد به صنايع ميان دستي و پايين دستي توجه کنيم و اين بخش بايد با همکاري وزارت صنعت، معدن و تجارت فعال شود. وزير نفت ادامه داد: به من قول داده‌اند که خوراک به صنايع پايين دستي يک ميليون تن افزايش يابد. همچنين طرح‌ جي دي پي براي توليد پروپيلن در شش نقطه بايد اجرا شود. از سوي ديگر بهسازي پالايشگاه‌ها براي افزايش کيفيت توليد فرآورده مدنظر قرار دارد.
تا نهايي شدن تصميم ترامپ کار خود را دنبال مي‌کنيم
وزير نفت همچنين در حاشيه اين کنگره در مورد صحبت‌هاي اخير رياست جمهوري آمريکا در مورد برجام، اظهار کرد: ما کار خود را دنبال مي‌کنيم تا ببينيم چه مي‌شود. زنگنه در مورد اميدواري به تمديد توافق، گفت: انسان به‌اميد زنده است.
فعلا افزايش قيمت بنزين مطرح نيست
وي در ادامه در مورد افزايش قيمت بنزين نيز اظهار کرد: فعلا در اين مورد بحثي در دولت مطرح نشده است اگر هم مطرح شود براي بودجه سال ۱۳۹۷ است و در مورد اين موضوع فکر مي‌شود. وزير نفت در مورد وضعيت پالايشگاه ستاره خليج فارس توضيح داد: کارهاي اين پالايشگاه جلو مي‌رود، اما مشکل اصلي آن کمبود منابع مالي است.
زنگنه در پاسخ به اين سوال که آيا امکان اين که خوراک با قيمت کمتري به اين پالايشگاه فروخته شود يا خير، گفت: طبق قانون امکان فروش خوراک با تخفيف ۱۰ درصدي براي اين پالايشگاه وجود ندارد. وي در مورد اجراي بسته‌هاي پنج ميليارد دلاري براي افزايش توليد ميدان‌ها نيز اظهار کرد: اگر امور به درستي پيش رود عمليات اجراي اين بسته‌ها از سال ۱۳۹۷ اجرا شود.
تشديد رقابت ايران با عربستان در صادرات نفت
این در حالی است که آمار کشتيراني که از سوي بلومبرگ گردآوري شده است، نشان مي‌دهد عراق در سپتامبر ۳.۹۸ ميليون بشکه در روز نفت صادر کرد که بالاترين ميزان از دسامبر بود. در حالي که صادرات نفت ايران به ۲.۲۸ ميليون بشکه در روز افزايش يافت که بالاترين ميزان از فوريه بود. صادرات عربستان سعودي ۶.۶۸ ميليون بشکه در روز بود که دومين آمار پايين صادرات اين کشور در سال جاري به شمار مي‌رود. اقدامات ايران و عراق براي کسب سهم بازار منعکس‌کننده رقابت داخلي در اوپک است. همزمان عربستان سعودي که بزرگ‌ترين صادرکننده نفت اين سازمان و جهان به شمار مي‌رود، تلاش مي‌کند بازار جهاني را مجددا متعادل سازد. 
طبق اعلام وزارت انرژي عربستان سعودي، شرکت نفت دولتي عربستان معروف به آرامکو در نوامبر بيشترين کاهش فروش به مشتريان در تاريخ خود را انجام خواهد داد. به گفته ريچارد مالينسون، تحليلگر نفت در شرکت انرژي اسپکتس، عراق و ايران در فروش به بازارهايي که خريداران حجم سابق نفت عربستان را دريافت نمي‌کنند، بسيار فرصت‌طلب بوده‌اند. ما شاهد کاهش صادرات عربستان سعودي در چند ماه گذشته‌ بوده‌ايم که مطابق با تلاش آنها براي روند متعادل‌سازي بازار بوده است.
خالد الفالح وزير انرژي عربستان سعودي در ماه مه وعده داد که اين کشور به منظور محدود کردن ذخاير نفت، صادراتش به‌امريکا را به ميزان قابل توجهي کاهش مي‌دهد. صادرات اين کشور به‌امريکا از مارس تا اوت کاهش يافته و به پايين‌ترين ميزان سال جاري رسيده است.
مجموع صادرات عربستان طبق آمار رسمي‌در ماه ژوئيه به پايين‌ترين ميزان در ۳۴ ماه گذشته رسيد و حدود يک ميليون بشکه کمتر از مدت مشابه سال گذشته بود. طبق آمار کشتيراني، عراق در سپتامبر ۸۷۱ هزار بشکه در روز نفت به‌امريکا صادر کرد که براي دومين ماه متوالي فراتر از صادرات عربستان بود. عراق تقريبا دو برابر ميزان صادرات عربستان در اوت به‌امريکا صادرات داشته است.
 ايران نيز با محدود شدن صادرات عربستان، فروش نفت به چين را افزايش داده است. طبق آمار گمرکي اين کشور آسيايي، اختلاف ميان ميزان واردات نفت عربستان و ايران به چين به پايين‌ترين ميزان در هشت سال گذشته رسيده است. عربستان سعودي ۸۳۳ هزار بشکه در روز در سپتامبر به چين نفت صادر کرد در حالي که ميزان صادرات ايران در همين مدت ۶۰۰ هزار بشکه در روز بود. ايران که سومين توليدکننده بزرگ اوپک به شمار مي‌رود، به دنبال لغو تحريم‌هاي هسته‌اي عليه صنعت انرژي در ژانويه سال ۲۰۱۶ توليدش را افزايش داده و صادراتش را دوبرابر کرده است. به گفته رابين ميلز، مديرعامل شرکت مشاوره قمر انرژي در دوبي، انتظار مي‌رود در ايران توليد در ماه‌هاي آينده افزايش پيدا کند و ميزان صادرات نيز اندکي افزايش خواهد يافت. پيش‌بيني مي‌شود در صورت ثابت ماندن روند کاهش توليد عربستان، ايران به تدريج سهم بازار سعودي‌ها را تصاحب کند. ايران و عراق ناچارند براي رشد سهم بازارشان مبارزه کنند. هر دو کشور مشمول محدوديت توليد اوپک قرار دارند و در حالي که تلاش مي‌کنند ظرفيت توليد خود را افزايش دهند، تقريبا به سقف توليدشان رسيده يا نزديک شده‌اند. 
به گفته مالينسون، تلاش‌هاي اين دو کشور براي جذب سهم بازار توافق کاهش توليد اوپک را به خطر نمي‌اندازند. ايران همچنان با محدوديت‌هاي آمريکا در زمينه فاينانس روبرو بوده و به دنبال سرمايه‌گذاري و فناوري براي افزايش توليد است. زماني که توافق کاهش توليد اوپک به پايان برسد، عربستان سعودي قادر خواهد بود توليد خود را افزايش دهد و احتمالا به رکورد توليد ۱۰.۷ ميليون بشکه در روز که ژوئيه سال ۲۰۱۶ رسيده بود، بازخواهد گشت.
اوپک در نوامبر براي مذاکره درباره تمديد احتمالي توافق که در مارس منقضي مي‌شود، ديدار خواهد کرد. تقاضاي رو به بهبود ممکن است به معناي آن باشد که زماني که اين توافق به پايان مي‌رسد، فضا براي همه توليدکنندگان در بازار وجود دارد.


معاون مديرعامل شرکت ملي پالايش و پخش فرآورده‌هاي نفتي گفت: با وجود اين‌که قيمت توليد هر ليتر بنزين در ايران بيشتر از بهايي است که اين فرآورده به مردم عرضه مي‌شود، اما اين قيمت از نرخ بنزين در ديگر بخش‌هاي جهان ارزان‌تر است.
شاهرخ خسرواني با بيان اين که هزينه تمام شده قيمت هر ليتر بنزين به فرآيندي که در پالايشگاه‌ها طي مي‌شود، بستگي دارد، اظهار کرد: هرقدر ميزان ضريب پيچيدگي در پالايشگاه بالاتر باشد پالايشگاه يادشده استفاده بهتري در فرآيند تبديل نفت خام به فرآورده‌هاي با کيفيت مي‌کند.
وي با اشاره به ساختار و عملکرد پالايشگاه‌امام خميني (ره)شازند افزود: پالايشگاه‌امام خميني (ره) شازند داراي دو فاز است؛ فاز نخست آن در دهه ۷۰ راه‌اندازي شد و ضريب پيچيدگي اين فاز پايين است، اما فاز دوم آن که در سال ۹۱ راه‌اندازي، ضريب پيچيدگي بالاتري دارد.
معاون مديرعامل شرکت ملي پالايش و پخش فرآورده‌هاي نفتيادامه داد: به عبارت ديگر ميزان نفت کوره در فاز يک در ازاي ۱۰۰ واحد نفت خام ۲۶ درصد است که اين ميزان در فاز دو به زير ۱۰ درصد رسيده است. بنابراين بيش از ۹۰ درصد فرآورده‌هاي توليد شده در فاز دوم پالايشگاه اراک کيفيت بهتري دارند.
خسرواني با تاکيد بر اين ‌که افزايش ضريب پيچيدگي، هزينه توليد را کاهش مي‌دهد، تصريح کرد: پالايشگاه‌امام خميني (ره) شازند، بهترين پالايشگاه کشور است و ضريب پيچيدگي بالايي دارد و به همين دليل سودآورترين پالايشگاه کشور به شمار مي‌آيد، اين در حالي است که ضريب پيچيدگي پالايشگاه آبادان پايين است و هزينه توليد همه محصولات اين پالايشگاه، از جمله بنزين افزون است.
وي در باره هزينه تمام شده توليد هر ليتر بنزين در پالايشگاه ستاره خليج فارس، گفت: ميزان توليد بنزين در اين پالايشگاه هنوز حسابداري مالي نشده است.


رئيس دبيرخانه سومين همايش و نمايشگاه ملي تجهيزات و مواد آزمايشگاهي صنعت نفت از معرفي آخرين دستاوردها و توانمندي‌هاي برتر صنعت نفت ايران در اين همايش خبر داد. شهاب شفائيان با اشاره به برگزاري سومين همايش و نمايشگاه ملي تجهيزات و مواد آزمايشگاهي صنعت نفت ايران اظهارداشت: اين همايش به طور سالانه با حضور شرکت‌هاي خصوصي، وارد كننده تجهيزات، شرکت‌هاي دانش بنيان، پارک‌هاي علم و فناوري استان‌ها و مراکز رشد با حضور مديران ازمايشگاه، کارشناسان و متخصصين صنعت نفت از شرکت‌هاي دولتي و خصوصي در حوزه نفت، گاز و پتروشيمي‌به صورت تخصصي برگزار مي‌شود. وي افزود: در دو دوره قبل بيش از 400 مدير آزمايشگاه از شرکت‌هاي فعال در حوزه صنعت نفت و بيش از 50 شرکت در بخش نمايشگاه حضور داشتند که هدف آن حل معضلات آزمايشگاه با حضور اساتيد سازمان ملي استاندارد و مديران كنترل كيفيت و رسيدن به استانداردهاي لازم صنعت نفت مي‌باشد. رييس دبيرخانه سومين همايش و نمايشگاه ملي تجهيزات و مواد آزمايشگاهي صنعت نفت در مورد اهداف اين همايش گفت: حضور مديران، کارشناسان و متخصصين آزمايشگاه صنعت نفت، گاز و پتروشيمي‌و تعامل با ساير مديران، رسيدن به استانداردهاي جهاني در آزمايشگاه‌هاي صنعت نفت و بالابردن کيفيت محصولات از جمله اهداف برگزاري اين همايش است. وي تاکيد کرد: شناسايي نوآوران و مخترعان، حمايت مادي، غير مادي، هدايت و توانمندسازي آنان، شناسايي مشکلات و نيازمندي‌هاي دستگاه‌هاي اجرايي و بخش خصوصي از اهداف همايش محسوب مي‌شود. شفائيان خاطرنشان کرد: فرهنگ‌سازي و ايجاد تعامل سه جانبه مخترعان، سرمايه گذاران و کارگزاران و استفاده از ظرفيت هر يک از طرفين براي تجاري سازي دستاوردهاي نخبگان و محصولات دانش بنيان، آموزش نخبگان با فرآيند تجاري سازي و ارائه مشاوره‌هاي تخصصي و ايجاد تعامل بين مخترعان و سرمايه گذاران داخل کشور از ديگر اهداف اصلي همايش است.
فاز اول پروژه احداث نيروگاه خورشيدي ۱۰۰ مگاواتي ميبد، توسط "شرکت سولار پروجکتس پاسارگاد"به عنوان يکي از سرمايه گذارهاي شرکت‌هاي آلماني در ايران، با مالکيت "شرکت کرونوس سولار پروجکتس" که يکي از بزرگترين شرکت‌هاي بين المللي مجري نيروگاه‌هاي خورشيدي در مقياس‌هاي بزرگ است، روز پنج شنبه با حضور استاندار و نماينده مجلس شوراي اسلامي‌آغاز خواهد شد. امير اسلام نژاد مديرعامل شرکت پارسيا در نشست خبري گفت: فاز اول اين نيروگاه ۱۰ مگاوات مي‌باشد که در فاز دوم، ۹۰ مگاوات به آن اضافه خواهد شد، و اين عمليات با همکاري شرکت توسعه راهکارهاي بازار پارسيا به عنوان شريک داخلي شرکت کرونوس سولار پروجکتس انجام شده است. وي به عنوان شريک تجاري شرکت سولار پروجکس پاسارگاد در زمينه توسعه نيروگاه مذکورادامه داد: "طبق برنامه پنج ساله ششم توسعه بايد ۵۰۰۰ مگاوات نيروگاه انرژي‌هاي تجديدپذير در ايران ايجاد شود و اين موضوع در حالي است که نه تنها وزارت نيرو با انعقاد قرادادهاي خريد تضميني برق به مدت ۲۰ سال در جهت رسيدن به اين منظور، زيرساخت‌هاي لازم را فراهم آورده است بلکه مزاياي بسيار زيادي به منظور کنترل ريسک سرمايه گذاري خارجي در ايران پيش بيني شده است لذا موضوعات مطرح شده دلائل بسيار مهمي‌براي علاقه مندي سرمايه گذاران خارجي براي حضور در بازار ايران در اين بخش ايجاد کرده است. فاز اول نيروگاه ميبد با حجم سرمايه گذاري ۱۲ ميليون دلار، به عنوان يکي از اقدامات مهم اين شرکت در جهت توسعه بازار انرژي‌هاي تجديدپذير و جذب سرمايه خارجي در ايران است. اين نيروگاه با برترين تکنولوژي‌هاي موجود دنيا، شامل ماژول‌هاي فتوولتائيک مترکز به همراه سامانه‌هاي متحرک خواهد بود که اين سامانه‌ها توانايي مسيريابي خورشيد را دارا مي‌باشند. اين پنل‌ها با داشتن لنزهاي اپتيکال برخلاف نمونه‌هاي رايج مورد استفاده، توانايي جذب بالاي اشعه‌هاي خورشيد را دارند. پيش بيني مي‌شود راه‌اندازي اين نيروگاه تا پايان سال جاري به بهره برداي برسد. به منظور استفاده حداکثري از انرژي‌هاي تجديدپذير در ايران، محل اين پروژه در ميبد يزد انتخاب شده است و اين محل داراي پتانسيل بسيار بالايي از ديدگاه تابش خورشيد مي‌باشد. به گفته مديرعامل شرکت سولار پروجکتس پاسارگاد يکي از اهداف استراتژيک شرکت، استفاده از پتانسيل‌هاي محلي براي اجراي پروژه‌ها بوده و بدين وسيله هزاران شغل جديد به صورت مستقيم و غيرمستقيم در منطقه ميبد و يزد ايجاد خواهد شد. آقاي ماکان يارندي در ادامه اشاره مي‌کند: "ما هم اکنون در حال برنامه ريزي ايجاد ۵۰۰ مگاوات نيروگاه خورشيدي با کمک سرمايه خارجي در ايران مي‌باشيم که فاز اول پروژه از محل آورده مستقيم شرکت کرونوس سولار پروجکتس انجام خواهد شد، که پيش بيني مي‌شود تا پايان سال ۱۳۹۷ دو فاز پروژه به مرحله بهره برداري برسد. در ادامه آقاي ابراهيم گوهري، عضو هيئت مديره شرکت پارسيا گفت: با توجه به رابطه تجاري عميق موجود بين کشورهاي ايران و آلمان، زحمات اين مجموعه بعد از تلاش‌هاي يک سال و نيم به نتيجه رسيده و قرارداد خريد تضمين برق ۱۰ مگاوات منعقد شده که اين قرارداد فاز اول از ۵۰۰ مگاوات توسعه پروژه‌هاي نيروگاه‌هاي خورشيدي بوده و هدف ما استفاده حداکثري از پتانسيل تابش خورشيد در استان‌هاي يزد و کرمان بوده، که اين موضوع يکي از راهکارهاي توسعه پدافند غير عامل در صنعت برق ايران است.