عضو کميسيون شوراها با اشاره به اينکه دولت در زمينه افزايش تعداد نمايندگان لايحه‌اي را به مجلس شوراي اسلامي‌ارائه کرده است گفت: ۴۰ نماينده به حوزه‌هاي مختلف نمايندگان مجلس اضافه شده‌اند و تنها ۷ حوزه انتخابيه است که اختلافاتي در مورد اضافه شدن به تعداد نمايندگانشان وجود دارد.احمد عليرضابيگي در گفت‌وگو با خانه ملت گفت: در جلسات کارگروه تقسيمات کشوري موضوع افزايش تعداد نمايندگان بررسي مي‌شود که بعد از اتمام تعطيلي مجلس اين موضوع به کميسيون شوراها مي‌آيد.نماينده تبريز با بيان اينکه پس از بررسي اين موضوع در کميسيون شوراها با مجامع نمايندگان استاني جلساتي را برگزار مي‌کند، بيان کرد: پس از بررسي‌هاي لازم در کميسيون، اين موضوع در صحن مجلس پيگيري مي‌شود.


عضو هيات رييسه کميسيون امنيت ملي مجلس، با بيان اينکه ايران درحوزه‌امنيتي و دفاعي خود از هيچ کشوري اجازه نخواهد گرفت گفت: سياست‌هاي افراطي ترامپ به اعتبار کاذب آمريکا خدشه وارد مي‌کند.محمدجواد جمالي درگفت و گو با خانه ملت، در واکنش به طرح مجلس نمايندگان آمريکا عليه برنامه موشکي ايران گفت: ايران از سوي کشوري اينگونه مورد بازخواست‌ها قرار مي‌گيرد که خود داراي بزرگترين زرادخانه‌هاي موشکي جهان از نوع بالستيک و کروز است، ضمن اينکه‌امريکا هيچ گاه به تعهدات خود عمل نکرده و تاکنون درخصوص مسائل مرتبط با کشورمان نقض عهد‌هاي فراواني داشته است.نماينده فسا افزود: ايران بارها نشان داده که به هيچ کشوري تاکنون تجاوز نکرده و مواضع دفاعي بسياري داشته است.
يک عضو حزب موتلفه اسلامي‌درباره محوريت جبهه مردمي‌نيروهاي انقلاب در جريان اصولگرايان گفت: جمنا مي‌تواند محوريت بخشي از اصولگرايان باشد، اما اينکه محور همه اصولگرايان باشد خير .حسن غفوري فرد در گفت‌وگو با ايلنا، درباره مطرح شدن بحث نواصولگرايي که اين روزها از برخي از سوي اصولگرايان مطرح مي‌شود با بيان اينکه تنوع‌طلبي و تجديدطلبي در ساختار، بهاي سياست است، گفت: مشخص است وقتي جناحي در انتخابات موفق نبوده، بايد دچار تحول شود. حالا اسم آن را نواصولگرايي گذاشته‌اند.وي در پاسخ به اين سوال که آيا جمنا مي‌تواند محوريت اصولگرايان را باز هم داشته باشد، عنوان کرد: جمنا مي‌تواند محوريت بخشي از اصولگرايان باشد، اما اينکه محور همه اصولگرايان باشد خير .


رییس جمهور ایران: غافلگیر نشدیم
رئيس جمهور با بيان اينکه بندي به برجام اضافه يا کم نمي‌شود، گفت: ملت ايران در برابر هيچ قدرتي سر تسليم فرود نخواهند آورد.
حجت الاسلام حسن روحاني در واکنش به اظهارات ترامپ، اظهارداشت: لازم بود بعد از صحبت‌هايي که از رئيس جمهور فعلي آمريکا شنيده شد نکاتي را به عرض ملت ايران برسانم.وي افزود: ترامپ جز فحاشي و مشتي از اتهامات واهي عليه ملت ايران حرف ديگري نداشت. من دعوت مي‌کنم رئيس جمهورآمريکا را که هم تاريخ و هم جغرافيا را بهتر بخواند و هم ادب و اخلاق و عرف جهاني.روحاني تاکيد کرد: دولت آمريکا دولت کودتا را در شصت و چندسال پيش در اين کشور روي کار آورد و قدرتي بود که با پول و اعمال نفوذ و بکارگيري مزدوران خودش حکومت قانوني اين سرزمين را سرنگون کرد و فراموش کرده که در طول مبارزات يکپارچه مردم ايران عليه ديکتاتوري براي بدست آوردن استقلال، آزادي و جمهوري اسلامي، کشوري که بيشترين حمايت را از ديکتاتور وقت در ايران ميکرد، آمريکا بود.وي ادامه داد: او ظاهرا فراموش کرده است که بعد از پيروزي شکوهمند انقلاب اسلامي‌طراحي آمريکا در ايران کودتا بود که البته يکبار ديگر هم در سال ۵۹ اين کودتا را تکرار کرد.
رييس جمهور خاطرنشان کرد: ظاهرا فراموش کرده‌اند که در ۸ سال دفاع در برابر تجاوز، آمريکا از متجاوز حمايت کرد و فراموش کردند در موشک باران شهرهاي ايران و بمباران شيميايي سردشت و حلبچه‌امريکا در بيانيه اي بجاي آنکه از متجاوزين در برابر متجاوزين بايستد و از مظلومين حمايت کند بالعکس عمل کرد.رئيس جمهور، گفت: ما بايد تاريخ را دقيق تر بخوانيم که‌امريکا چگونه با مردم ايران رفتار کرده است. جغرافيا را هم بايد مطالعه کنيم. چطور يک رئيس جمهور اسم معروف يک خليج جهاني را ياد نگرفته است. همان خليج فارس که ناوگان‌هاي آمريکايي بي جهت رفت و آمد مي‌کنند. حداقل از نقشه‌هايي که دست خلبان‌هاي خودش است مي‌پرسيد.
وي با بيان اينکه ترامپ حقوق بين الملل را هم نمي‌داند، گفت: مگر يک رئيس جمهور مي‌تواند سندي را به تنهايي لغو کند. او ظاهرا نمي‌داند که اين يک سند دو جانبه بين ايران و آمريکا نيست که هرگونه که بخواهد رفتار کند.روحاني همچنين با اشاره به اتهامات بي اساس ترامپ نسبت به ملت ايران، گفت: ملتي که دموکراسي را توام با فرهنگ و ايمانش رعايت مي‌کند و به مقررات بين المللي احترام مي‌گذارد ياغي است يا دولتي صدها هزار نفر را در مناطق مخالف جهان از ويتنام گرفته تا امريکاي لاتين و در کشورهاي ديگر با بمب‌ها مورد کشتار قرار داده. کسي ادعا مي‌کند در برابر سلاح هسته‌اي مي‌خواهد استفاده کند که تنها کشوري است که در برابر کشور ديگري از سلاح هسته‌اي استفاده کرده آن هم نه يکبار بلکه دوبار.
رئيس جمهور تاکيد کرد: يکبار ديگر براي مردم ما روشن شد که دولت آمريکا دولتي است که عليه مردم منطقه و دولت ايران و عليه ملت‌هاي مظلوم مي‌خواهد خط قبلي خودش را ادامه دهد. ملت ايران ملتي نيست که با سخنان تنفر انگيز بخواهند در برابر يک ديکتاتور سر فرود بياورند.وي افزود: جنگ‌هاي منطقه را شما به وجود اورديد؛ يادتان رفته با مردم افغانستان عراق سوريه و ديگر کشور‌ها چه کرديد؟
روحاني با بيان اينکه شما نسبت به موشک‌هاي ايران نگران هستيد؟ گفت: چطور سلاح‌ها‌هاي خود را به کشور متجاوز مي‌دهيد و با بمب‌ها و هواپيما‌هاي خود مردم مظلوم يمن را مورد تهديد قرار مي‌دهيد. شما نسبت به اين تجاوز‌ها اعتراضي نداريد. شما سکوهاي نفتي ايران را مورد تجاوز قرار داديد و هميشه در اين منطقه تجاوز کرديد.رئيس جمهور گفت: سلاح ما موشک ما براي دفاع است. ما هميشه براي دفاع مصمم بوديم و امروز مصمم تر از هميشه براي ساخت سلاح‌هاي مورد نياز تلاش مي‌کرديم و امروز مصمم تر تلاش مي‌کنيم.
روحاني گفت: امشب معلوم شد برجام محکم تر از آن چيزي است که اين آقا تصور مي‌کرد. او در سخنانش گفت که مي‌خواهد با کمک کنگره تبصره‌هايي را به آن اضافه کند اما بايد بدانند که نمي‌توانند اين کار را بکنند.وي ادامه داد: يکبار ديگر براي ما روشن شد که دولت امريکا عليه مردم منطقه و عليه ملت ايران و عليه ملت‌هاي مظلوم، خط خودش را ادامه مي‌دهد.
رييس جمهور خاطرنشان کرد: ملت ايران در برابر هيچ قدرتي سر تسليم فرود نياورده و نخواهد آورد. خيلي از کشورها بودند که از صدام حمايت کردند و ديدند ملت ما را نتوانستند بشکنند. امروز براي ملت ايران روشن تر شد که بايد بيش از گذشته کنار هم باشيم و متحد باشيم.روحاني افزود: سخنان امشب نشان داد که برجام مستحکم تر از ان چيزي است که اين اقا در دوران رقابت‌هاي انتخاباتي فکر مي‌کرد.
رئيس جمهورتاکيد کرد: امريکا امروز تنهاتر از هميشه در برابر برجام و توطئه‌هايش عليه ملت ايران است. با صراحت مي‌گوييم در برابر تروريست ايستاده و خواهيم ايستاد. وي در خصوص اتهامات و سخنان ترامپ عليه سپاه گفت: آيا سپاه فاسد است يا دولت و نيروهاي مسلحي که همواره در اين منطقه عليه استقلال ملت‌ها مداخله و تلاش کرده‌اند. ايا دولت ايران ديکتاتور است که تمام ارکانش با انتخاب مردم است يا دولت‌هايي که تحت حمايت امريکا هستند و به صورت قبيله اي اداره مي‌شوند و مردمش يکبار رنگ انتخابات را نديده‌اند.
روحاني با اشاره به جنايات دولت آمريکا عليه ملت ايران اظهار داشت: يادتان رفته شما مردم مظلوم يک هواپيما مسافربري را مورد حمله موشکي قرار داديد و بعد به متجاوزين اين حادثه مدال و جايزه داديد؟وي ادامه داد: شما سکوهاي نفتي ايران را مورد تجاوز قرار داديد هميشه در اين منطقه تجاوز کرديد. سلاح ما، موشک ما براي دفاع است. ما هميشه براي دفاع مصمم بوديم و امروز مصمم‌تريم.
رئيس جمهور در باره پايبندي ايران به برجام گفت: ايران به تعهدات پايبند است تا زماني که منافع اش تامين شود. ما نسبت به برجام به عنوان يک معاهده چندجانبه و بين المللي تا زماني که حقوق ما رعايت شود، تا زماني که منافع ما حفظ شود، با اژانس همکاري کرديم و با آژانس همکاري مي‌کنيم. اما اگر روزي منافع ما تامين نشود، ايران لحظه اي درنگ نمي‌کند و به ان پاسخ مي‌دهد.
بيانيه مشترک فرانسه، انگليس و آلمان 
و اما فرانسه، انگليس و آلمان پس از سخنراني ترامپ در بيانيه اي مشترک بر پايبندي خود به برجام و اجراي کامل آن از سوي همه طرف‌ها تاکيد کردند. سران اين سه کشور در اين بيانيه با تاکيد بر پايبندي خود به برجام و اجراي کامل آن از سوي همه طرف‌ها، تصريح کردند که اين توافق با منافع امنيت ملي کشورهايشان همسو است.در اين بيانيه‌امده است: توافق هسته اي نقطه اوج 13 سال ديپلماسي و گامي‌بزرگ در تضمين عدم انحراف برنامه هسته اي ايران به سوي اهداف نظامي‌بود.ما از وزيران خارجه خود خواسته‌ايم که درباره چگونگي برخورد با اين مسائل با ايالات متحده تبادل نظر کنند.
برجام به هيچ وجه قابل مذاکره نيست
در همين رابطه رييس جمهور کشورمان در تماس تلفني رييس جمهور فرانسه با وي با اشاره به تصميمات احتمالي واشنگتن و تاکيد رييس جمهور فرانسه بر حمايت قاطع اتحاديه اروپا و پاريس از برجام و ضرورت اجراي مفاد آن از سوي همه طرفها گفت: آژانس بين المللي انرژي اتمي‌تنها مرجع اعلام پايبندي ايران بر تعهداتش در برجام است و مخلوط کردن تعهدات چندجانبه و بين المللي با اختلافات داخلي آمريکا مي‌تواند براي اعتماد جهان بسيار خطرناک باشد.روحاني با بيان اينکه هر اقدام رييس جمهور آمريکا عليه برجام ضربه به قراردادي چند جانبه است ، تاکيد کرد: برجام به هيچ وجه قابل مذاکره نيست و همه طرف‌ها بايد به تعهداتشان در قبال آن پايبند باشند و نبايد اجازه داد رييس جمهور آمريکا و يا کنگره اين کشور دست به اقدامات نادرستي عليه برجام بزنند. امانوئل مکرون رييس جمهور فرانسه نيز به تلاش‌هاي آمريکا عليه برجام اشاره کرد و گفت: اتحاديه اروپا و فرانسه قاطعانه از برجام دفاع مي‌کنند و به اجراي کامل آن متعهد هستند و از ايران نيز مي‌خواهيم به رغم تلاشهاي واشنگتن ، به همکاري خود با آژانس بين المللي انرژي اتمي‌ادامه داده و به تعهداتش در برجام پايبند بماند.رييس جمهور فرانسه سياستهاي کاخ سفيد در قبال برجام را ناشي از اختلافات داخلي واشنگتن برشمرد و بار ديگر از واشنگتن خواست به تعهداتش پايبند بماند.
هيچکس نمي‌تواند برجام را لغو کند
از سوي ديگر مسوول سياست خارجي اتحاديه اروپا گفت: توافق هسته‌اي محدود به برنامه هسته‌اي ايران است و از دستيابي ايران به سلاح هسته‌اي جلوگيري مي‌کند.به گزارش ايسنا، فدريکا موگريني در سخناني پس از سخنراني ترامپ در کاخ سفيد ادامه داد: برجام نه يک توافق داخلي بلکه يک قطعنامه شوراي امنيت است.مسوول سياست خارجي اتحاديه اروپا تاکيد کرد که برجام يک توافق داخلي آمريکا نيست و افزود: اين يک توافق دو طرفه نيست و يک کشور نمي‌تواند يک طرفه برجام را رد کند.وي با اشاره به اين‌که آژانس هشت بار پايبندي ايران به برجام را تاييد کرده است افزود: توافق هسته‌اي محدود به برنامه هسته‌اي ايران است و از دستيابي ايران به سلاح هسته‌اي جلوگيري مي‌کند.موگريني با بيان اين‌که توافق هسته‌اي همچنان نتيجه بخش است، چرا که بر اساس اعتماد بنا نهاده شده است گفت: هيچ رييس‌جمهور کشوري نمي‌تواند برجام را لغو کند. اتحاديه اروپا و جامعه جهاني متعهدند تا توافق هسته‌اي را حفظ کنند.

رابطه معنادار خروج آمريکا از يونسکو و برجام 
مشاور رئيس‌جمهور تاکيد کرد: خصومت امريکا با يونسکو و برجام، نشاندهنده عدم صداقت ترامپ در شعار «اول آمريکا» و دليلي محکم بر تداوم سياست «اول اسرائيل» در سياست خارجي اين کشور است.به گزارش ايلنا، حسام‌الدين آشنا در کانال تلگرامي‌خود با اشاره به تصميم اخير دولت امريکا براي خروج از يونسکو نوشت: ميان خروج امريکا از يونسکو و تلاش ترامپ براي خروج از برجام يک رابطه معنادار وجود دارد. در واقع، ترامپ برجام را هم به همان اندازه ضداسراييلي مي‌داند که يونسکو را. او تلاش دارد شکست لابي اسراييل را به مثابه شرم و شکست امريکا بازنمايي کند.

پیام تسلیت مولاوردی به همسر اعظم طالقاني 
دستيار ويژه رييس‌جمهور در امور حقوق شهروندي به اعظم طالقاني تسليت گفت.به گزارش ايلنا، در متن پيام شهيندخت مولاوردي خطاب به سرکار خانم اعظم طالقاني، دبيرکل محترم جامعه زنان انقلاب اسلامي‌آمده است: درگذشت همسر گراميتان جناب آقاي دکتر مرتضي اقتصاد موجب تاثر و‌ تالم‌ گرديد، شخصيت بزرگواري که عمري با عزت زيست و با نامي‌نيک دار فاني را وداع گفت و در فراز و فرودهاي زمانه همواره در کنارتان بود.ضمن عرض تسليت اين مصيبت بزرگ، از خداوند متعال براي آن مرحوم علو درجات و براي سرکارعالي و ساير بازماندگان صبر و اجر مسالت مي‌نمايد.

آمريکا مي‌خواهد هم بازيگر باشد هم داور
متخصص سياست‌هاي هسته اي در دانشگاه پرينستون آمريکا گفت: مشکل با آمريکا اين است که‌امريکا يکي از بازيگران اين بازي است که هم مي‌خواهد بازيگر باشد و هم داور، مي‌خواهد هم شاکي و مدعي باشد و هم قاضي! اين براي جامعه جهاني قابل قبول نيست. آژانش بين المللي انرژي اتمي‌داور است و نه‌امريکا. آژانس هشت بار تاييد کرده که ايران به تمام تعهداتش عمل کرده است. به جز آمريکا و اسراييل، ساير اعضاء شوراي امنيت سازمان ملل و جامعه جهاني کاملا از اجراي تعهدات ايران راضي هستند.به گزارش ايسنا سيد حسين موسويان افزود: ترامپ مدعي است که برجام بدترين توافق است. همه اعضاء جامعه جهاني به جز آمريکا و اسراييل معتقدند که برجام بهترين توافق است زيرا که جامع‌ترين توافق تاريخ عدم اشاعه سلاح‌هاي هسته اي است که شامل کامل‌ترين موازين راستي آزمايي و تضمين‌هاي عيني براي عدم انحراف به سمت ساخت بمب هسته اي است. 

بارزاني توبه سياسي کند
امام جمعه موقت تهران همچنين با اشاره به اينکه اوباما در ابتداي دولت خود پيشنهاد مذاکره به ايران را براي حل مشکلات في ما بين مطرح کرد و عده‌اي ساده لوح سخنان او را باور کردند، تصريح کرد: با روشنگري‌هاي مقام معظم رهبري دروغ‌هاي او روشن شد و مشخص شد که دستي چدني با پوشش مخملي دارد. همانطور که ديديم در تبريک سال نو به ايرانيان، ايران را به طرفداري از تروريسم و ساخت سلاح هسته اي متهم کرد. موحدي کرماني افزود: پس از آنکه مذاکرات منجر به برجام شد، اندک اندک پوشش مخملي کنار رفت و با روي کار آمدن ترامپ دست چدني معلوم شد و سخنان وقيحانه ترامپ در سازمان ملل چهره واقعي آمريکا را به دنيا نشان داد و عمق دشمني‌هاي مخفيانه شيطان بزرگ به خوبي معلوم شد. وي ادامه داد: آمريکا هيچ گاه با نظام اسلامي‌سازگاري نداشته و اميد است مسئولان کشور با عبرت گرفتن از تجربيات تلخ تاريخي و استفاده از ظرفيتهاي داخلي همچون گذشته در برابر زورگويي‌هاي جديد دولت مستکبر آمريکا محکم و استوار بايستند.


سيدحسن خميني:
 يادگار امام (ره) با اعلام اينکه در اين روزها و سال‌ها دست ما از نسل اول انقلاب خالي مي‌شود و با از دست دادن آنها، دايره‌المعارفي از اطلاعات را از دست مي‌دهيم گفت: اکنون نبايد اجازه دهيم اين سرنوشت براي ياران امام خميني(ره) رقم بخورد. بايد نقش هر کس را همان‌طور که بوده ، بيان کنيم. به گزارش ايسنا، حجت‌الاسلام سيدحسن خميني در مراسم گراميداشت شهيد آيت‌الله اشرفي اصفهاني افزود: اگر به اين مسأله توجه نکنيم اصل حوادث به درستي تعريف نشده، نقش افراد به دروغ نقل مي‌شود و حب و بغض‌ها افراد را کوچک و بزرگ مي‌کند. وي با اشاره به اين که ياران امام (ره) از مبارزه براي خود به دنبال طمعي نبودند، اظهار داشت: عده‌اي مومنين بعد فتح هستند که به‌اميد غنائم مي‌آيند و وقتي کار سخت شود، مي‌روند اما ياران امام(ره) به‌اميد قدرت سياسي، منزلت اجتماعي و نان و نوايي براي خود نبودند چون در آن سال‌ها خبري از اينها نبود. يکي از نزديک‌ترين دوستان امام (ره) حاج شيخ حسن صانعي يک بار به من گفت که من و پدرت روزها را به شب مي‌رسانديم و چشم‌مان به در خشک مي‌شد که کسي به ما سلام کند. يادگار امام (ره) ادامه داد: اين ياران امام (ره) آماده بودند و مرد روزهاي مصيبت، سختي و غربت امام(ره) بودند. بسياري از اين مصيبت‌ها هم از ناحيه مقدسان بود. آنها ظرف آب فرزند امام(ره) را هم آب کشيدند. امام ره) مي‌گفت خون دلي که از اينها خورده از هيچ کس ديگري نخورده است. با اين وجود مقاومت ياران امام(ره) در مقابل اين مقدس‌ها سخت‌تر بود. وقتي امام(ره) به نجف رفت همه جمع شدند که بگويند اين سيد بي‌سواد است. البته نمي‌گويم که همه آنها عامل ساواک بودند؛ بعضي‌ها ساواک در درون‌شان بود. در اين شرايط ياراني که مقاومت کردند معدود بودند و چوب طعن و نفرين آنها را خوردند. دوران مبارزه، دوران سخت زندان، تبعيد، شکنجه و اعدام بود. سيدحسن خميني با بيان اين که ما وظيفه داريم ياران امام (ره) را با ويژگي‌هايشان را به آيندگان بشناسانيم گفت: بايد آن‌ها را همان‌گونه که بودند، معرفي کنيم.


عارف در ديدار جوانان اعتدال و توسعه:
رئيس فراکسيون اميد با انتقاد از تريبوني شدن اختلافات مسئولان با يکديگر تاکيد کرد: تريبوني شدن اختلافات مسئولان به آرامش کشور و نيز به اعتماد مردم لطمه مي‌زند. دستاوردهاي همه قوا از جمله دستاوردهاي دولت عملکرد نظام محسوب مي‌شود به گونه‌اي سخن نگوييم که دستاوردهاي نظام را زير سؤال ببريم. به گزارش ايلنا، محمدرضا عارف در ديدار با اعضاي شوراي مرکزي سازمان جوانان و دانشجويان حزب اعتدال و توسعه گفت:اگر گفته شود جوانان در همه رويدادهاي مهم انقلاب نقش محوري و کليدي داشتند سخن گزافي نيست. وي با يادآوري حضور جوانان در سمت‌هاي مديريتي در دهه ۶۰ اظهار داشت: در دهه ۶۰ جوان ۲۵ ساله در سمت وزارتي قرار مي‌گرفت اما اکنون در دهه ۹۰ نقش جوانان به پوستر چسباني تقليل يافته است. چگونه آن زمان يک جوان مي‌توانست وزير شود ولي در مقطع فعلي براي سپردن پست‌هاي مديريتي به جوانان اما و اگر مي‌آورند؟ در دوران دفاع مقدس اکثر فرماندهان جنگ را جوانان تشکيل مي‌دادند و در کارها هم بسيار موفق بودند. عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام با بيان اينکه متاسفانه از توانمندي جوانان غافل شديم، تصريح کرد: آقاي روحاني در دولت اول خود به دليل آنچه که دوري از آزمون و خطا براي اداره کشور عنوان کرده بود، نگاه‌شان بيشتر به نسل اولي‌ها محدود شد. در دولت دوم ايشان انتظار است توجه جدي در بکارگيري جوانان در سطوح مختلف مديريتي را داشته باشند و معاونت امور جوانان رئيس‌جمهور به مانند معاونت امور اقتصادي تشکيل شود. عارف با تاکيد بر اينکه بايد براي حضور جوانان در عرصه مديريتي هزينه بدهيم، خاطرنشان کرد: اگر جوانان بعد از حوادث ۸۸ که فضاي سکون و بي‌تحرکي را در فضاي سياسي کشور شاهد بوديم به ميدان نمي‌آمدند حماسه خرداد ۹۲ شکل نمي‌گرفت به همين دليل معتقدم بايد قدردان جوانان بود و حضور اين قشر تأثيرگذار در عرصه مديريتي کشور بايد به صورت يک مطالبه مطرح و پيگيري شود.


کورش شرفشاهی
 از هنگامي‌که دونالد ترامپ در انتخابات رياست جمهوري تنها با تکيه بر آراي الکترال توانست رييس جمهور آمريکا شود، همه چيز با به چالش کشيد و بحران‌هايي را به وجود آورد که هم مردم آمريکا از آن زيان ديدند و هم جهان را با اما و اگرها رو به رو کرد. بدتر اينکه وجهه‌امريکا را نزد جهانيان تخريب کرد و باعث شد تا بارها اين کشور مورد اهانت قرار گيرد. اما مهمترين بخشي که باعث چالش در عرصه سياست خارجي براي آمريکا شد، انتقادهاي بي مورد به برجام بود. با وجود آنکه تمامي‌کشورهاي جهان به صراحت برجام را مثبت ارزيابي کردند و آنرا به عنوان الگويي براي مذاکره دانستند، ترامپ که از اسراييل خط مي‌گيرد و به دنبال خوشحال کردن رژيم صهيونيستي است، همان چيزهايي را تکرار کرد که بارها از کابينه رژيم اشغالگر قدس به گوش مي‌رسد. از سوي ديگر ايران هرگز تعهدات خود را ناديده نگرفت و در جريان راستي آزمايي، سربلند بيرون آمد تا ثابت کند هرگز به دنبال بمب هسته اي و کشتار جمعي نبوده است. اين تنها يک ادعا نيست، بلکه بازرسي‌هاي آژانس انرژي اتمي‌و گزارشهايي که ارايه کرد، همگي بيانگر پايبندي ايران به بندبند برجام بود. گزارشهاي آژانس به‌اندازه اي دقيق بود که ترامپ و مسوولان آمريکايي به وجود کينه اي که نسبت به ايران داشتند، ناچار شدند پايبندي ايران را تاييد کنند و نتوانستند منفذي براي کينه توزي‌هاي خودشان پيدا کنند. با اين وجود، کنگره‌امريکا بهانه‌هاي خود را در حوزه‌هاي ديگر همچون آزمايشهاي موشکي و حقوق بشر ادامه داد تا سرشکستگي خود را با تمسک به ديگر بهانه‌ها جبران کند، مطالبي که هيچ ربطي به برجام ندارد. البته ترامپ همچنان به ديگر کشورها فشار مي‌آورد تا مانعي براي اجراي برجام و کاهش تحريمها بردارد و تا اندازه اي موفق بوده به نوعي که هنوز ارتباط بانکي و اقتصادي ايران با جهان برقرار نشده و مشکلاتي در اين زمينه وجود دارد. اما ترامپ مواضع خود را اعلام کرد و بازهم با همان زبان تهديد سخن گفت. اگرچه ترامپ با زبان تندي سخن ميگفت، اماخودش هم مي‌دانست که آنقدر توان ندارد تا بتواند جهان را عليه ايران بسيج کند. به هر حال ترامپ حرف جديدي نزد و هر آنچه بر زبان آورد، تهديدهايي براي آينده است. رييس جمهور آمريکا به صراحت قانوني را اعلام و ابلاغ نکرد و همه آن چيزهايي که تاکنون گفته بود، با لحن ديگري بر زبان آورد.