پل والاس
رويترز
اکنون اتحاديه اروپا براي يک هدف متحد شده است و آن مجبور کردن بريتانيا به پرداخت پول براي جدايي اش از اتحاديه اروپا است.اما زماني که پول باعث اتحاد رهبران اروپا در نشست بروکسل مي‌شود ، مي‌تواند پس از برگزيت باعث جدايي و تفرقه آنان شود. دولت انگليس اميدوار بود در نشست 19 و 20 اکتوبر سعي کند تا مذاکرات برگزيت به سوي تجارت با کشورهاي اتحاديه تبديل شود. امري که به نظر نااميد کننده است. رهبران اروپايي خواستار آن هستند تا در قدم اول برگزيت، بريتانيا مشخص کند چگونه هزينه‌هاي اين جدايي را خواهد پرداخت.ضعف "ترزا مي" و دولت محافظه کار تلاش براي مذاکره را سرکوب مي‌کند.اتحاديه اروپا دست برتر را در مذاکرات دارد که به معني آينده تجارت در بريتانيا خواهد بود. مهلت خروج از ماده 50 عهده نامه ليسبون مارس 2019 است مگر اينکه 27 کشور عضو اتحاديه اروپا اين مهلت را تمديد کنند. اگر زمان و اقتصاد به نفع اتحاديه اروپا باشد تنها کارت برتر انگليس پول خواهد بود.چيزي که بارها با آن با کشورهاي قاره بازي کرده است و تمايلي به نشان دادن دست خود ندارد. "ترزا مي" در سخنان ماه گذشته خود اعلام کرد تا در دوره دوساله انگليس بودجه اتحاديه اروپا را بپردازد. اين پرداخت‌ها نزديک به 10 ميليارد يورو در سال خواهد بود که مشکلات موجود در اتحاديه را حل خواهد کرد. اما پول پرداختي براي خروج بريتانيا از اتحاديه اروپا کافي نيست. دليل اول تاثير اين پول بر ارائه وام از اتحاديه در آينده خواهد بود و دليل ديگر افزايش مسئوليت اتحاديه نسبت به پرداخت هزينه بازنشستگي اعضاي اروپايي است که در پايان سال 2016 به 67 ميليارد يورو مي‌رسد.اگرچه پول کارت برنده مذاکرات بريتانياست اما محدوديت‌هاي سياسي درباره ميزان پول پرداختي از مذاکرات جلوگيري مي‌کند. درحال حاضر اتحاديه اروپا مي‌تواند دليلي مشترک براي دريافت پول از انگليس داشته باشد اما پس از خروج انگليس دعوا برسر پول شروع مي‌شود و اين امر نيازمند اتحاديه اي محکم خواهد بود. 
ترجمه : فاطمه مهتدي
سعيد قليچي
روزنامه‌نگار
Saeedg6@gmail.com
مناطق آزاد در کشور ما مي‌توانند در ايجاد صادرات مجدد نقش مهمي‌ايفا کنند. بايد اين امکان را فراهم کرد تا مواد اوليه با هزينه‌هاي بسيار کم به کشور وارد شود و سپس از اين مناطق با ايجاد تغييراتي در آنها دوباره صادر شوند. به ويژه در مناطق آزادي که به دريا راه دارند و امکان استفاده از تسهيلات بندري در آنها وجود دارد امکان صادرات مجدد به شکل راحت‌تري وجود دارد. ما تا کنون اين موضوع را که چه استفاده مفيدي مي‌توانيم از مناطق آزاد تجاري داشته باشيم به درستي بررسي نکرده‌ايم. در حال حاضر به دليل نبود شفافيت در قوانين و نبود مديريت يکپارچه و همچنين عدم استفاده از ظرفيت‌هاي لازم در مناطق، شاهد عملکرد ضعيف آنها هستيم. به همين دليل بايد در مورد عدم موفقيت در اين زمينه بررسي و آسيب شناسي دقيق صورت گيرد و ميزان موفقيت آنها در رشد توليد ناخالص داخلي را ارزيابي کرد تا براساس آن بتوان نتيجه اي اصولي براي کارآمدي اين مناطق استخراج کرد. در حال حاضر قوانين موجود ناکارآمد است و اين امر باعث شده تا بعد از گذشت اين همه سال هنوز مناطق آزاد در تسلط دولت بماند و عاملي براي افزايش واردات بي‌رويه از مسيرهاي غيررسمي‌شود. بايد از تجارب ديگر کشورها از جمله ترکيه که توانستند در اين زمينه موفقيت‌هايي کسب کنند، استفاده کنيم. با توجه به‌امکانات ژئوپولتيکي که کشور ما دارد و همين‌طور وضعيت کشور ما در منطقه از جمله نزديکي به بندر، وجود راه آهن و حتي وجود مرزهاي خشکي، بايد گفت تاکنون از ظرفيت‌هاي کشور آنطور که بايد استفاده نشده و ما نتوانستيم در اين مناطق صادرات موفقي داشته باشيم و حتي متاسفانه در اين مناطق واردات بيشتري صورت گرفته است. در واقع هدف اصلي ما در مناطق آزاد ايجاد صادرات است، ولي مي‌بينيم اين مناطق بر واردات بيشتر تاثير داشته است. براي اينکه مناطق آزاد تجاري به مکاني براي صادرات تبديل شوند بايد ارزش افزوده براي صادرات در اين مناطق فراهم شود و در اين مناطق به افرادي که قصد انجام صادرات دارند زمين‌هاي ارزان‌تري داده شود و امکانات بهتري در اختيار آنها قرار گيرد. همچنين روابط منطقه‌اي در آنجا به صورتي باشد که صادرکننده با مشکل مواجه نشود. در حال حاضر آنچه در مناطق آزاد و ويژه شاهد هستيم به کارگيري نيروهايي است که کارآمدي نداشته و نمي‌توانند مديريت مطلوبي بر اين مناطق داشته باشند. اين مناطق با توجه به دستور العمل‌هايي که هيات دولت تصويب کرده است اين امکان را فراهم مي‌کند تا در زمينه ايجاد اشتغال پروژه‌هاي خوبي راه‌اندازي شود. در واقع مناطق آزاد تجاري مکان‌هاي محروم از امکاناتي هستند که به اشتغال‌زايي بسياري نياز دارند و با توجه به مزايايي که دارند ازجمله وجود بندر، نزديک بودن به مرز و... مي‌توانند در اشتغال‌زايي نقش مهمي‌داشته باشند. همچنين انتخاب منطقه در ايجاد اشتغال اهميت دارد و بايد مناطقي انتخاب شوند که بتوان از طريق آنها از ظرفيت‌هاي کشور استفاده کرد.

اروپا پیشتاز سرمایه گذاری خارجی در ایران
گروه صنعت، معدن و تجارت: به دليل شرايط پيش آمده در دوران تحريم قبل از سال ۱۳۹۲ مشکلات و مسائل فراواني جهت جذب سرمايه‌گذاري مستقيم خارجي به ويژه در بخش صنعت کشور وجود داشت به گونه‌اي که در اين سال شاهد کاهش جذب ميزان سرمايه‌گذاري خارجي براي سومين سال پياپي بوديم. و با به سرانجام رسيدن برجام رفته رفته بارقه‌هاي اميد جهت جذب سرمايه‌گذاري خارجي چه در بخش صنعت و چه در بخش معدن با توجه به پتانسيل‌هاي موجود در اين حوزه‌ها به وجود آمد هر چند که اين مسئله نيازمند گذشت زمان، جذب اعتماد سرمايه‌گذاران خارجي و حل و فصل مشکلات بانکي بين ايران و ساير کشورها بود اما شاهد توفيق جدي در اين زمينه نبوديم هرچند که اين مسئله دور از انتظار نيز به نظر نمي‌رسيد.
براساس اطلاعات اعلام شده در خصوص سرمايه‌گذاري‌هاي خارجي مصوب در بخش صنعت و معدن، در سال ۱۳۹۵ بيشترين و در سال ۱۳۹۳ کمترين حجم سرمايه‌گذاري خارجي در کشور مد نظر قرار گرفته است. براساس اطلاعات وزارت صنعت، معدن و تجارت ميزان سرمايه‌گذاري خارجي مصوب در بخش صنعت و معدن طي سال‌هاي ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۵ اعلام شده که به ترتيب حجم سرمايه‌گذاري خارجي مصوب در سال ۱۳۹۰ معادل ۱۵۹۷ ميليون دلار، در سال ۱۳۹۱ معادل ۲۲۶۰ ميليون دلار، در سال ۱۳۹۲ معادل ۱۱۰۲ ميليون دلار، درسال ۱۳۹۳ معادل ۷۱۵ ميليون دلار، در سال ۱۳۹۴ معادل ۲۸۵۸ ميليون دلار و طي ۱۰ ماهه سال ۱۳۹۵ معادل ۴۹۷۷ ميليون دلار بوده است.
با اين حال با خروج کشور از ليست تحريم‌ها، لزوم جبران خسارات وارده در سال‌هاي تحريم بيش از پيش احساس مي‌شود که در اين بين جذب سرمايه‌گذار مستقيم خارجي به ويژه در بخش صنعت و معدن که با پتانسيل‌ها و ظرفيت‌هاي فراواني در کشور همراه است، بايد در دستور کار قرار گيرد. در سال ۱۳۹۵ ميزان جذب سرمايه‌گذاري مستقيم خارجي در بخش صنعت و معدن معادل ۰.۷ ميليارد دلار بوده که بنابر هدف‌گذاري کمي‌صورت گرفته توسط محمد شريعتمداري، وزير صنعت، معدن و تجارت قرار بر اين است که اين ميزان با افزايش ۱۰ برابر به رقمي‌معادل ۷ ميليارد دلار در سال ۱۴۰۰ برسد.
با اين همه در دوران پساتحريم که انتظار مي‌رود وضعيت اقتصادي کشور رو به بهبود حرکت کند، همچنان شاهد ريسک سرمايه‌گذاري در داخل و محيط ناشفاف سرمايه‌گذاري براي خارجي‌ها هستيم به نحوي که به دليل بورکراسي‌هاي موجود در کشور کماکان بستر و آمادگي لازم براي حضور سرمايه‌گذار خارجي وجود ندارد علاوه بر اين ابهامات موجود نيز در برخي موارد نيز مانع جدي براي جذب سرمايه‌گذار خارجي به شمار مي‌رود. بنابراين بايد منتظر ماند و ديد آيا اين وعده ۱۰ برابري با گذشت چهارسال از روي کار آمدن دولت دوازدهم در سال ۱۴۰۰ محقق خواهد شد و صنايع و معادن در کشور با کمک دولت خواهند توانست با جذب سرمايه ۷ ميليارد دلاري از سوي شرکت‌هاي خارجي گام‌هاي مهمي‌در اين دو بخش بردارند. در همين حال آنطور که وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرده است، پس از برجام ۱۲۰ طرح با حجم سرمايه‌گذاري هفت ميليارد و ۳۹۰ ميليون دلار در بخش صنعت، معدن و تجارت به تصويب رسيد که اين بخش سهم ۳۷ درصدي از کل حجم سرمايه گذاري خارجي کشور را به خود اختصاص داد. 
از ابتداي فعاليت دولت تدبير و اميد تاکنون ۲۱۴ طرح با حجم سرمايه‌گذاري خارجي ۸ ميليارد و ۸۴۰ ميليون دلار در بخش صنعت، معدن و تجارت مورد تصويب هيأت سرمايه‌گذاري خارجي قرار گرفته که ۹۴ طرح آن اجرا، راه‌اندازي و به بهره‌برداري رسيده و ۱۲۰ طرح در مراحل اجرايي است.
 با توجه به اينکه تعداد طرح‌هايي که در کل بخش‌هاي اقتصادي کشور در اين بازه زماني (شهريور ۹۲ تاکنون) به تصويب رسيد، ۳۴۶ طرح با ميزان سرمايه گذاري ۲۴ ميليارد و ۹۵۰ ميليون دلار بود، بخش صنعت، معدن و تجارت سهم ۳۵ درصدي از حجم سرمايه گذاري خارجي را به خود اختصاص داد. همچنين پس از برجام و تا پايان نيمه اول مهر ماه‌امسال ۱۲۰ طرح با حجم سرمايه‌گذاري ۷ ميليارد و ۳۹۰ ميليون دلار مورد تصويب هيأت سرمايه‌گذاري خارجي قرار گرفته که ۴۵ طرح آن به بهره‌برداري رسيده و ۷۵ طرح در حال انجام مراحل اجرايي است. در اين بازه زماني (۲۵ دي ماه ۹۴ تاکنون) ۲۴۸ طرح با ميزان سرمايه گذاري ۲۰ ميليارد و ۴۰ ميليون دلار در کل بخش‌هاي اقتصادي کشور مصوب شد که صنعت، معدن و تجارت سهم ۳۷ درصدي از آن داشت.‌ 
در دولت يازدهم ۱۹۶ طرح با ميزان سرمايه گذاري خارجي هفت ميليارد و ۷۴۰ ميليون دلار در بخش صنعت، معدن و تجارت مصوب شد که ۸۹ طرح آن به بهره برداري رسيد و ۱۰۷ طرح ديگر هم اکنون در حال اجرا است. از سوي ديگر از ابتداي دولت دوازدهم تاکنون ۱۸ طرح با ميزان سرمايه گذاري خارجي بيش از يک ميليارد دلاري به تصويب رسيده است که پنج طرح آن با خريد سهام و يا افزايش سرمايه موجود شرکت به بهره برداري رسيده و ۱۳ طرح ديگر در حال اجرا است. 
براين اساس کشورهاي اسپانيا، چين، آلمان، عراق و ايرلند به ترتيب پنج کشور نخست از لحاظ بيشترين حجم سرمايه گذاري و کشورهاي افغانستان، ترکيه، چين، امارات و آلمان به ترتيب پنج کشور نخست از لحاظ تعداد سرمايه گذاري بودند. همچنين محصولات پليمري، فلزات و مصنوعات چوبي، تجارت، نيرومحرکه و استخراج معادن به ترتيب پنج گروه نخست از لحاظ حجم سرمايه پذيري بودند. از لحاظ تعداد سرمايه پذيري نيز محصولات پليمري، فلزات و مصنوعات چوبي، محصولات غذايي، ماشين سازي و تجهيزات آن و همچنين محصولات کاني غيرفلزي به ترتيب بيشترين تعداد سرمايه پذيري را به خود اختصاص دادند.

ترامپ در رابطه ايران و اروپا دخالت نمي‌کند
گروه بين الملل : فشارهاي بين الملل به خصوص متحدين اروپايي آمريکا پس از سخنان تند دونالد ترامپ درباره توافق هسته اي ايران و 1+5 به جايي رسيده که مقامات کشورهاي اروپايي مجددا در دفاع از برجام برآمدند وتاکيد بر اجراي توافق هسته اي توسط ايران به نگارش نامه مقامات اتحاديه اروپا به کنگره‌امريکا رسيده است. 
اين تنش باعث شد تا وزير خارجه‌امريکا در مصاحبه اي تاکيد کند که دولت ترامپ نمي‌خواهد مانع تجارت اروپا و ايران شود.به گزارش وال استريت ژورنال، رکس تيلرسون وزير خارجه‌امريکا اعلام کرد که دولت ترامپ قصدي براي منع تجارت اروپا و ايران ندارد.
هفته گذشته دونالد ترامپ از تاييد پايبندي ايران به برجام خودداري کرده بود.تيلرسون گفت: ترامپ به طور کاملا شفاف اعلام کرده است که نمي‌خواهد در مبادلات تجاري ايران و اروپا که بسياري آن در راه است، مداخله کند.وي افزود: شما (اروپايي‌ها) مي‌توانيد چيزي را که مي‌خواهيد انجام دهيد.اين در حالي است که سران کشورهاي انگليس، فرانسه و آلمان و همچنين اتحاديه اروپا همواره اعلام کرده‌اند در صورت خروج آمريکا از برجام نيز به اين توافق متعهد خواهند ماند. وزير خارجه‌امريکا اين سخنان را پيش از آغاز سفر هفت روزه خود به منطقه خليج فارس، هند، پاکستان و سوييس بيان کرد. تیلرسون که سفر خود را به اين کشورها ديروز آغاز کرد .وزارت خارجه ايالات متحده اعلام کرده است که تيلرسون در ديدارهاي خود با سران کشورهاي منطقه در مورد ايران، جنگ يمن و مقابله با تروريسم نيز گفتگو خواهد کرد. وزير خارجه‌امريکا قرار است در رياض در نخستين نشست شوراي هماهنگي عربستان و عراق شرکت کند.سخنان تيلرسون درحالي است که سناتور ليندسي گراهام از تلاش اعضاي جمهوري‌خواه کنگره‌امريکا براي تصويب قانوني جهت بازگرداندن تحريم‌هاي هسته‌اي ايران خبر داد.
برجام جزئي از منافع کليدي اتحاديه اروپا  
سران اتحاديه اروپا در جريان نشست ديروز خود در بروکسل در بيانيه اي گفته‌اند که از توافق اتمي‌با ايران حمايت کامل دارند.رهبران سه کشور انگليس، فرانسه و آلمان بر لزوم حفظ توافق هسته‌اي ايران تاکيد کردند.به گزارش رويترز، آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان اعلام کرد که با ترزا مي، نخست وزير انگليس و امانوئل ماکرون، رئيس جمهور فرانسه ديدار کرده و همگي بر لزوم حفظ توافق هسته‌اي ايران تاکيد کرده‌اند.مرکل پيش‌تر نيز در نشست بروکسل از توافق هسته‌اي ايران حمايت کرده است. 
مرکل تاکيد کرد: مي‌دانيد که سران آلمان، فرانسه و انگليس با صدور بيانيه مشترکي در اين باره آشکارا همانند وزراي خارجه ما اين مساله را روشن کردند که ما از اين توافقنامه حمايت مي‌کنيم.امانوئل مکرون رئيس جمهور فرانسه هم روز پنجشنبه از آژانس بين المللي انرژي اتمي‌خواست پايبندي کامل به توافق هسته اي سال ۲۰۱۵ ايران را تضمين کند.دفتر مکرون پس از ديدار وي با يوکيا آمانو مدير کل آژانس بين المللي انرژي اتمي‌در بيانيه اي اعلام کرد مکرون از آژانس بين المللي انرژي خواست پايبندي کامل به مفاد اين توافقنامه را در همه ابعاد آن تضمين کند.با وجود آنکه آژانس بين المللي انرژي اتمي‌تاکنون هشت بار پايبندي ايران به برجام را تاييد کرده است، اما هفته گذشته ترامپ از تاييد پايبندي ايران به برجام خودداري کرد. 
فدريکا موگريني ، مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا نيز اعلام کرد: وزيران خارجه ۲۸ کشور عضو اتحاديه اروپا پيامي‌بسيار قوي و روشن در خصوص اجراي کامل توافقنامه هسته‌اي ايران دادند. فدريکا موگريني مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا در بدو ورود به اجلاس سران اروپا در مقر شوراي اروپا در بروکسل گفت: ما درباره توافقنامه هسته اي ايران بحث و گفت‌وگو خواهيم کرد. همانطور که ديديد، وزراي خارجه بيست و هشت کشور عضو اتحاديه اروپا پيامي‌بسيار قوي و روشن در اين خصوص دادند.وي ادامه داد: ما همچنان به طور کامل به اجراي کامل اين توافقنامه توسط همه طرفهاي (امضا کننده) قرارداد متعهد هستيم. ما اين توافقنامه را جزء منافع کليدي اتحاديه اروپا و منطقه مي‌دانيم. ما همين موضع را از طرف ديگر شرکا در جهان از روسيه تا چين تا اتحاديه آفريقا و بقيه جامعه بين المللي شاهديم؛ بنابراين ما انتظار داريم امروز رؤساي دولتها از اين موضع حمايت و آن را تقويت کنند يعني پيامي‌قوي براي تداوم و تاکيد بر حفظ اين توافقنامه از طرف اتحاديه اروپا بدهند. 
باراک اوباما و جورج بوش از ترامپ انتقاد کردند
باراک اوباما و جورج بوش، روساي جمهور سابق آمريکا سياستها و عملکرد ترامپ را مورد انتقاد شديد قرار دادند. باراک اوباما که براي اولين بار از زمان پايان دوره رياست جمهوري اش اخيرا وارد مبارزات انتخاباتي شده در سخناني در جمع هواداران حزب دموکرات در نيوجرسي از راي‌دهندگان آمريکايي خواست تا آنچه را که وي "سياست تفرقه" خواند نفي کنند. 
جرج دبليو بوش، رئيس‌جمهوري اسبق آمريکا بدون نام بردن از ترامپ عليه "منزوي سازي، ناسيوناليسم و دروغ" سخن گفت و تاکيد کرد که سياست آمريکا نبايد مبتني بر اين چيزها باشد. باراک اوباما نيز در سخناني از ترامپ انتقاد کرد. اوباما گفت که اين سياست "دموکراسي آمريکا را تهديد مي‌کند. "طي هفته‌هاي آينده، انتخابات محلي در دو ايالت نيوجرسي و ويرجينيا برگزار مي‌شود و باراک اوباما به نفع نامزدهاي حزب دموکرات در اين انتخابات تبليغ مي‌کند. سخنراني باراک اوباما ساعاتي پس از آن ايراد شد که جورج دبليو. بوش، رئيس جمهوري پيشين هم در يک سخنراني در همايش "گفتگوي ملي در مورد آزادي، بازار آزاد و امنيت" که توسط موسسه بوش در نيويورک برگزار شده بود، تلويحا به انتقاد از سياست‌هاي دونالد ترامپ پرداخت. بوش و ترامپ هر دو اعضاي حزب جمهوريخواه هستند.جورج بوش، که به ندرت در گردهمايي‌هاي سياسي ظاهر مي‌شود، در سخنان خود از کاربرد "قلدري و تعصب" به عنوان ابزار سياسي به شدت انتقاد کرد.


مديرعامل بانک توسعه صادرات ايران:
صالح آبادي از خطوط اعتباري مهم پس از برجام، از قراردادهاي ۸ ميليارد يورويي کره جنوبي، ۱ ميليارد يورويي اتريش، ۱۰ ميليارد دلاري چين و ۵۰۰ ميليون يورويي دانمارک نام برد و اعلام کرد: يادداشت تفاهم براي خط اعتباري ۱۵ ميليارد يورويي چين نيز امضا شده است که به زودي به مرحله اجرا خواهد رسيد.
دکتر علي صالح آبادي با تاکيد بر اهميت موضوع نفت و انرژي در کشور گفت: مسائل تامين مالي پروژه‌هاي نفتي و گازي از مباحث مهم اين بخش محسوب مي‌شود.  وي در ادامه به تشريح روشهاي تامين مالي خارجي در بخش انرژي در پساتحريم پرداخت و افزود: به دلايل متعدد از جمله رشد فزاينده مصرف انرژي در کشور و نياز به افزايش ظرفيت توليد و توسعه زيرساختهاي حوزه انرژي، لزوم سرمايه گذاري جديد جهت استفاده از فناوري‌هاي مدرن، ضرورت سرمايه گذاري در بخش اکتشاف ميادين جديد نفت و گاز و نيز عدم تکافوي منابع داخلي جهت اجرا و توسعه طرح‌هاي حوزه انرژي توسط دولت، نيازمند جذب منابع مالي خارجي هستيم. صالح آبادي به دستاوردهاي بالقوه پسابرجام همچون لغو محدوديت صادرات نفت خام، امکان اندازه گيري ريسک و رتبه بندي کشورو بر قراري ارتباط نظام بانکي کشور با نظام بين الملل اشاره کرد و گفت: از دستاوردهاي مهم امضاي توافق نامه هسته اي بهره مندي از فاينانس و انتقال تکنولوژي به داخل کشور و امکان استفاده از سرمايه گذاري خارجي است.
مدير عامل بانک توسعه صادرات در ادامه روشهاي نوين تامين مالي خارجي بخش انرژي را بر شمرد و گفت: تامين مالي از دو بخش داخلي و خارجي قابل انجام است.  روش تامين مالي از خارج شامل روشهاي استقراضي و غير استقراضي است که روش استقراضي به دو شکل تامين مالي پروژه اي و تامين مالي شرکتي انجام مي‌گيرد و روش غير استقراضي نيز به صورت سرمايه گذاري مستقيم و غير مستقيم خارجي و معاملات جبراني قابل اجراست
وي در تشريح روش‌هاي تامين مالي داخلي حوزه انرژي گفت: تخصيص بخشي از درآمدهاي حاصل از صادرات نفت و گاز در بودجه کل کشور، تسهيلات بانکي و همچنين انتشار انواع اوراق بهادار در بازار سرمايه از روشهايي است که براي تامين مالي پروژه‌هاي حوزه انرژي مي‌توان به کار بست. مدير عامل بانک توسعه صادرات در ادامه الزامات و راهکارهاي پيشنهادي خود را براي توفيق در جذب منابع مالي خارچي در بخش انرژي برشمرد و گفت: بايد توجه داشت که ثبات و امنيت اقتصادي، سياسي و قانوني براي جلب اعتماد وام دهندگان و سرمايه گذاران خارجي ضروري است.  همچنين بايد بر ريسک‌هاي پروژه به منظور بهره برداري در زمان مشخص و بازپرداخت به موقع وام‌ها اشراف کامل داشته باشيم. استفاده از بازارياب‌هاي بين المللي خبره و فراهم آوردن امکان پوشش ريسک ارزي براي سرمايه گذاران خارجي نيز اهميت ويژه دارد.


رئيس خانه احزاب ايران:
رئيس خانه احزاب ايران گفت که‌امروزديکتاتوري اکثريت دراين نهاد کنار گذاشته شده است. حسين کمالي در نشست دبيران و گروه‌هاي سياسي لرستان با بيان اينکه‌اميد مي‌رود اين نشست و انتخابات خانه احزاب مقدمه‌اي براي توسعه و پيشرفت کشور و به‌ويژه استان باشد، اظهار کرد: توجه به منافع فردي نبايد جاي توجه به منافع ملي و مردمي‌و توسعه را بگيرد.وي با بيان اينکه لرستان هفتمين استان کشور بوده که خانه احزاب در آن راه‌اندازي مي‌شود، ادامه داد: بايد به لحاظ فرهنگ سياسي در استان کارهاي بيشتري انجام شود.
کمالي با تاکيد بر اينکه شيوه‌هاي انتقال قدرت تغيير يافته است، افزود: در زمينه سياسي نوعي تعامل ايجاد شود و کساني که قدرت را در دست دارند بايد به کساني که قدرت را از دست داده دلگرمي‌دهند که حقوق و امنيت آنها حفظ مي‌شود که خوشبختانه اين فرهنگ در خانه احزاب نهادينه شده است. به گزارش ايسنا ،رئيس خانه احزاب با اشاره به اينکه قبلا در خانه احزاب شاهد دعوا، حرف‌هاي ناپسند و... بوديم ولي امروز ديکتاتوري اکثريت در اين خانه کنار گذاشته شده است، اظهار کرد: اين درحالي است که همه گروه‌هاي سياسي در خانه احزاب نقش دارند و و دوستي، برادري و صميميت و همدلي در اين خانه وجود دارد، هرسه گروه اکثريت، اقليت و ميانه در اين خانه راي دادند و اميد مي‌رود در مابقي بخش‎ها نيز شاهد همين فرهنگ باشيم. وي با بيان اينکه خيلي‌ها براي ايجاد تفرقه بين مردم، مسئولان اقتصادي با دولت، اقوام و... دل خوش کردند، خاطرنشان کرد: امروز شاهد همبستگي ملي بين احزاب، مردم و مسئولان هستيم و بايد به گونه‌اي رفتار کنيم که کشور را در مقابل تهديدات حفظ کنيم.رئيس خانه احزاب کشور با اشاره به اظهارات اخير ترامپ رئيس جمهور آمريکا مبني براينکه با حکومت وحشي ايران که حقوق مردم را ناديده گرفته برخورد خواهيم کرد، افزود: ترامپ از زاويه تمدن دارد صحبت مي‌کنددر حالي که بيشترين جنايات توسط آمريکا انجام شده و در منطقه کمتر کشوري وجود دارد که به آنها حمله نکرده باشد. کمالي با بيان اينکه‌امريکا مي‌گويد ايران نبايد سلاح هسته‌اي داشته باشد، ادامه داد: اگر اين گونه است بايد دنيا خلع سلاح شود، در حالي‌که که آنها اعلام کردند ما سلاح داشته باشيم اما ايران نداشته  باشد.
وي افزود: آمريکا با مرتجع‌ترين حکومت‎ها کنار مي‎آيد و داراي منافع مشترک است اما به حکومت‎هايي که دموکراسي را رعايت مي‌کنند، مي‎گويد غير متمدن و با اصطلاحات زشتي سخن به ميان آورده و صحبت مي‎گويد. رئيس خانه احزاب ايران با بيان اينکه‌امريکا هيچ حقي براي مردم قائل نيست، تاکيد کرد: امريکا اگر گفت‎وگويي دارد بايد با شيوه علمي‌مطرح و پاسخ بگيرد، نه اينکه از زاويه زور وارد شود.وي با بيان اينکه مردم متمدن ايران اهل جنگ نبوده و صلح جو هستند و نگاه کشور ما سازندگي متمدني با کشورهاي دنياست و اميد مي‎رود اين موضوع براي آنان قابل درک باشد، تصريح کرد: ايران براي اولين بار در تاريخ با گفت‌و‌گو و مناظره اختلافي بين‌المللي(برجام) را حل و فصل کرد.
کمالي اظهار کرد: سخنان آقاي ترامپ ناشي از آن است که فکر مي‎کند احزاب با هم مشکل دارند و تاکيد دارد که با دولت ايران کار داريم نه مردمش و اين درحاليست که حضور پرشور ملت را در پاي صندوق‎هاي اخذ راي نمي‎بيند. وي گفت: 30 سال گذشته نه طالبان بود و نه داعش و اين گروهک‌ها را ايجاد کردند که الان بلاي جان خودشان شده و امروز سردرگم هستند که چه کنند.کمالي در ادامه با اشاره به توسعه متوازن گفت: نه توسعه اقتصادي بر سياسي مقدم است و نه توسعه سياسي بر اقتصادي بلکه توسعه بايد همه جانبه و متوازن باشد و نياز است احزاب سياسي استان نيز با مودت و برادري در راستاي رونق اقتصادي و حل مشکلات استان دست به دست هم دهند. رئيس خانه احزاب کشور با بيان اينکه رياست در خانه احزاب دوره‌اي شده و اين امر زمينه استفاده از ظرفيت همه گروه‌هاي سياسي را فراهم مي‌کند، تصريح کرد: هر جايي که قدرت مي‎چرخد اختلافات به حداقل مي‎رسد و بايد همگرايي و همکاري را در دستور کار قرار دهيد. وي با بيان اينکه قانون جديد احزاب که تصويب شده داراي اشکالات و ايراداتي است، گفت: بر همين اساس خانه احزاب مرکز، سه گروه بررسي کننده براي رفع و بررسي ايرادات و مشکلات تشکيل داده است. درپايان اين نشست اعضاي خانه احزاب لرستان انتخاب و معرفي شدند.
استاندار لرستان هم دراين نشست گفت: جلوگيري از زياده‎روي‎هاي سياسي از کارکردهاي خانه احزاب است.دکتر سيد موسي خادمي‌در نشست دبيران احزاب و گروه‌هاي سياسي، خانه احزاب استان را هفتمين خانه احزاب در کشور اعلام کرد و اظهار داشت: اميدواريم اين فعاليت سياسي کشور پايه گذار و توسعه‌دهنده ساير فعاليت‌ها باشد. وي با تاکيد بر اينکه فعاليت‌هاي سياسي بايد در خدمت ساير فعاليت‌ها قرار گيرد، ادامه داد: اميدواريم بتوانيم در ساير حوزه‌ها نيز رتبه‌هاي خوبي کسب کنيم و اين حرکت، آغازي براي حرکت‌هاي بزرگ‌تر در استان باشد.

ظریف در مصاحبه با شبکه سی بی اس نیوز آمریکا:
وزير خارجه کشورمان گفت: آنچه ترامپ با سخنراني جمعه شب خود به دست آورد متحد کردن مردم ايران بود و من خيلي خوشحالم که مي‌بينم امروز ايران از دو سال و نيم گذشته متحدتر شده است.محمد جواد ظريف وزير امور خارجه ايران در مصاحبه با خبرنگار شبکه سي‌بي‌اس نيوز آمريکا در تهران به مسائل مختلفي چون سخنراني ضد ايراني ترامپ و واکنش ايران به خروج ايالات متحده از برجام پرداخته است.ظريف در ابتداي مصاحبه در پاسخ به سؤال خبرنگار سي بي اس که با توجه به تلاش‌هاي زياد شما براي رسيدن به برجام، آيا از اتفاقاتي که در روزهاي اخير و سخنراني آقاي ترامپ شنيديد ناراحت شده‌ايد، با اشاره به فرآيند طولاني مذاکرات هسته‌اي گفت: افراد زيادي به شدت روي اين مسئله کار کردند. براي رسيدن به اين توافق حدود 11 سال موضع‌گيري و خطابه سياسي و دو سال مذاکره جدي صورت گرفت و من اتفاقاً بسيار خوشحالم، چرا که مي‌بينم جامعه جهاني محکم پشت اين توافق ايستاده است. اين تأثيرگذاري ديپلماسي را نشان مي‌دهد. خيلي‌ها در آمريکا و بخصوص در خارج از آمريکا، به اين باور رسيده‌اند که توافق هسته‌اي پيروزي ديپلماسي بود. آنچه شنيديم مشتي حرف‌هاي سخيف و زشت بود. نبايد با اين حرف‌ها نااميد شد. اين حرف‌ها ديگران را نااميد مي‌کند (نه ما را). ايالات متحده طي 40 سال اخير از اين کارها زياد انجام داده است. بسياري از رؤساي جمهور پيشين (آمريکا) کار خود را با طرح چنين ادعاها و اظهاراتي که به اعتقاد من غيرمسئولانه است آغاز کردند، اما در نهايت پشيمان شدند.
ديگرهيچکس وارد مذاکره درازمدت با آمريکا نمي‌شود
وزير امور خارجه در واکنش به درخواست ترامپ از کنگره براي تصميم‌گيري در خصوص توافق هسته‌اي تصريح کرد: برجام توافقي دوجانبه ميان ايران و آمريکا نيست. بنابراين او (ترامپ) هر سياستي که بخواهد اتخاذ کند، به خودش مربوط است. اما تا زماني که‌امريکا در چارچوب قوانين بين‌المللي عمل مي‌کند، بايد نه فقط به توافقي که دولت و رئيس‌جمهور آمريکا کشورشان را به آن متعهد کرده‌اند، بلکه فراتر از آن، به قطعنامه شوراي امنيت سازمان ملل متحد پايبند بماند. مي‌دانيد که‌امريکا عضو دائم شوراي امنيت ملل متحد است. اگر بخواهد از عمل به قطعنامه‌اي که نه تنها به آن رأي مثبت داده، بلکه از بانيان آن بوده است امتناع کند، اعتبار نهادي که براي آمريکا اهميت بسيار زيادي دارد به خطر مي‌افتد. علاوه بر اين، دولت آمريکا نيز اعتبار خود را از دست مي‌دهد. ديگر هيچ کس به دولت آمريکا اعتماد نمي‌کند و با آن وارد مذاکره درازمدت نمي‌شود، چرا که از حالا به بعد، مدت زمان تعهد آمريکا (به يک توافق بين‌المللي) محدود به دوره‌اي است که آن رئيس‌جمهور در اين کشور مسئوليت دارد.ظريف در پاسخ به اينکه آيا منظورش بي‌اعتمادي کشور خاصي مثل کره شمالي است، گفت: نه، منظورم کل جامعه بين‌الملل از جمله کره شمالي است. مشاهده مي‌کنيد که اين دولت (ترامپ) در حال بيرون رفتن از همه توافق‌هاست... از توافق نفتا بيرون مي‌آيد، از توافق همکاري ترنس پاسيفيک بيرون مي‌آيد، از يونسکو خارج مي‌شود. از همه چيز دارد خارج مي‌شود. يکي از متفکرين آمريکايي گفت دکترين سياست خارجي آمريکا، دکترين خروج است. بنابراين مردم ديگر نمي‌توانند به حرف آمريکا اعتماد کنند.
دولت جديد آمريکا بويي ازادب نبرده است
ظريف در پاسخ به سؤالي در خصوص اينکه تيلرسون قبل از سخنراني ديگر اعضاي 1+5 را مطلع کرده بود. آيا با شما هم از روي ادب ديپلماتيک تماس گرفت و شما را مطلع کرد؟ تصريح کرد تيلرسون با او تماسي نگرفته و انتظار چنين تماسي را هم، حتي به رسم ادب و احترام، ندارد، چرا که دولت جديد آمريکا در رفتار خود با ديگران بويي از ادب نبرده است.وي با اشاره به سخنراني ترامپ گفت، هيچ چيز در اين سخنراني او را متعجب نکرده است، به جز ادبيات زشت و زننده او که در خور هيچ مقام رسمي‌نبود.
حاصل سخنراني ترامپ اتحاد بيشترمردم ايران بود
در ادامه خبرنگار سي‌بي‌اس به‌اميدواري دولت روحاني به جذب سرمايه خارجي و انجام اصلاحات در ايران اشاره کرد و از ظريف پرسيد با وجود به خطر افتادن توافق هسته‌اي، آيا دولت روحاني تضعيف شده است؟ که ظريف پاسخ داد: تصور نمي‌کنم اين طور باشد. معتقدم آنچه ترامپ با سخنراني جمعه شب خود به دست آورد متحد کردن مردم ايران بود و من خيلي خوشحالم که مي‌بينم امروز ايران از دو سال و نيم گذشته متحدتر شده است.
ترامپ شغل‌هاي زيادي را درآمريکا به خطر مي‌اندازد
ظريف در پاسخ به سؤالي در خصوص قرارداد فروش هواپيماي بوئينگ به ايران و احتمال به خطر افتادن آن با تصميمات ترامپ گفت: نمي‌دانم چنين اتفاقي مي‌افتد يا نه، اما اين مسئله (تصميمات ترامپ) شغل‌هاي بسيار بسيار زيادي را در آمريکا به خطر مي‌اندازد. معتقدم اين يکي از گزينه‌هايي بود که‌امريکا در اختيار داشت. ما تصميم گرفتيم با جامعه اقتصادي آمريکا تعامل داشته باشيم، چرا که نمي‌خواهيم آن‌ها از تجارت با ايران محروم باشند. جمعه شب ديدم که ترامپ مي‌گفت ساير کشورها از تجارت با ايران پول زيادي درمي‌آورند. اما اين دولت آمريکاست که شرکت‌هاي آمريکايي را از کسب سود محروم مي‌کند. ما مشکلي با شرکت‌هاي آمريکايي نداريم. در واقع ما هيچ مشکلي با مردم آمريکا نداريم. اختلافات ما با دولت آمريکاست. اختلافات ما با کساني است که سياست‌هاي فوق‌العاده خطرناکي را عليه کشور و منطقه ما در پيش گرفته‌اند. اين محل اختلاف ماست. ما نه با شرکت‌هاي تجاري آمريکا و نه با مردم اين کشور مشکلي نداريم. ما از ورود آمريکايي‌ها به ايران استقبال کرده‌ايم. ما خوشحاليم که شما اينجا در ايران هستيد.
سخنان ترامپ نقض متن توافق برجام بود
ظريف در پاسخ به سؤالي در خصوص احتمال به خطر افتادن فروش هواپيما به ايران گفت: بگذاريد اين موضوع را به شکل ديگري مطرح کنيم. اگر آمريکا جلوي فروش هواپيما به ايران را بگيرد، بخشي از برجام را نقض کرده است. اما ايالات متحده توافق هسته‌اي را از جنبه‌هاي مختلفي نقض کرده است، يکي از آن‌ها تأخير اوفک (دفتر کنترل دارايي‌هاي خارجي آمريکا) در صدور مجوز براي شرکت‌هاي مختلفي است که مي‌خواهند با ايران معامله کنند. بوئينگ و ايرباس از جمله اين شرکت‌ها هستند. بنابراين تأخير بيشتر در صدور اين مجوزها نقض برجام است، و نه ناقض روح آن، بلکه در تضاد با متن اين توافق است. روز جمعه ترامپ با سخنراني خود متن توافق هسته‌اي را نقض کرد.وزير خارجه کشورمان در پاسخ به سؤالي در خصوص تلاش ايران براي توسعه برنامه موشکي خود به ظلمي‌که در اين سال‌ها به جمهوري اسلامي‌شده و خودداري کشورهاي ديگر از حمايت از ايران در جريان جنگ تحميلي اشاره کرد.وقتي خبرنگار سي‌بي‌اس گفت، اکنون ديگر آن زمان‌ها گذشته و دوران تازه‌اي شروع شده است، وي پاسخ داد: نه، دوره و زمانه عوض نشده، چرا که‌امريکا هنوز هم دارد ميلياردها دلار «تسليحات زيبا» به کشورهاي اين منطقه مي‌فروشد و به هيچ کشوري هم اجازه نمي‌دهد با ايران معامله تسليحاتي داشته باشد؛ در واقع اين سياست و راهبرد آمريکاست که کشورهاي ديگر را از تعامل با ايران در کمک به تقويت توان دفاعي‌اش منع کند، اما ما بايد از مردممان دفاع کنيم.
ترامپ ماجراي پرل‌هاربر را هم گردن ايران مي‌انداخت
ظريف در ادامه با تمسخر ترامپ تاکيد کرد:جمعه شب اگرچند دقيقه ديگر به ترامپ وقت مي‌دادند ماجراي پرل‌هاربر را نيز گردن ايران مي‌انداخت! او ايران را به دست داشتن در تک‌تک جناياتي که متحدان آمريکا مرتکب شده‌اند متهم کرد: يازده سپتامبر، القاعده، داعش و ساير مواردي که رد پاي متحدان آمريکا آشکارا در آن يافت مي‌شود. اگر بخواهيد مي‌توانيد تاريخ را تحريف کنيد، همان طور که شنيديد ترامپ نه تنها تاريخ بلکه جغرافيا را هم تحريف کرد. مي‌دانستيم مي‌توان او را خريد، اما نمي‌دانستيم مي‌توان دانش جغرافيايش را نيز خريد. اما او جغرافيا را تحريف کرد. او به ايرانيان سرتاسر جهان توهين کرد. او با گفتن آن جملات نه فقط به ايرانيان، بلکه به تاريخ، جغرافيا و اساساً به عقلانيت توهين کرد. اگر اين گونه باشد، اگر قرار است هر چيز بدي که اتفاق مي‌افتد را به ايران نسبت دهند، آن وقت ترامپ هم مي‌تواند به اين کار خود ادامه دهد.
آمريکا دچاربيماري تحريم است
وزير خارجه کشورمان در پاسخ به سؤالي مبني بر احتمال درگيري سپاه با ارتش آمريکا در سوريه به ويژه پس از تحريم‌هاي اخير گفت: ابتدا بايد بگويم سپاه پاسداران انقلاب اسلامي‌مدت زيادي است که تحت تحريم‌هاي آمريکا قرار دارد. اين تحريم‌ها تنها نفوذ سپاه را افزايش داده است. مشاهده مي‌کنيد که‌امريکا به تحريم دلبستگي شديدي پيدا کرده است. فکر مي‌کنم اين يک بيماري است. نوعي اعتياد است. اعتياد به چيزي که جواب نداده است. تحريم‌هايي که‌امريکا عليه برنامه هسته‌اي ما اعمال کرد، باعث شد تعداد سانتريفيوژها از 200 به 20000 برسد. پس از آن بود که‌امريکا وارد مذاکره با ايران شد. سپاه پاسداران ما بخشي از نيروي نظامي‌رسمي‌کشور هستند. آن‌ها در قانون اساسي ما به رسميت شناخته شده‌اند. آن‌ها يک نيروي شبه‌نظامي‌نيستند. آن‌ها سازماني منفک و جدا نيستند. سپاه بخشي از نيروهاي مسلح رسمي‌کشور است و قهرمان ملي محسوب مي‌شود، چرا که از کشور و تماميت ارضي آن در برابر حمله عراق – که با پشتيباني آمريکا انجام گرفت – دفاع کرده است. تاريخ را فراموش نکنيم. فعاليت سپاه در چارچوب سازوکارهاي قانوني کشوري است که تصميم گيري مي‌کند. به همين دليل است که سپاه در هيچ فعاليتي که به تأييد نرسيده باشد وارد نمي‌شود. نيروهاي سپاه در سوريه به درخواست دولت اين کشور نقش مستشاري دارند و در جنگ با تروريست‌ها به سوري‌ها کمک مي‌کنند. اين مأموريت آن‌ها در آنجاست. مأموريت مستشاران سپاه در سوريه و عراق اين است که با داعش و ساير تروريست‌ها مبارزه کنند. اين حد مأموريت آن‌هاست. اگر به آنها حمله شود، از خود دفاع مي‌کند، اما عليه هيچ کس عمل تحريک‌آميزي انجام نمي‌دهد.ظريف در پاسخ به پرسشي مبني بر احتمال درگيري ناخواسته ميان سپاه و نيروهاي آمريکايي تصريح کرد: بهترين راه براي جلوگيري از اين موضوع پذيرفتن حاکميت و مشروعيت دولت‌هاي مرکزي در کشورهاي مختلف است و اينکه تنها به درخواست و با هماهنگي اين دولت‌ها در کشورشان حضور داشته باشيم. احتمال درگيري وجود دارد، اما تنها راه براي حل آن هماهنگي با دولت‌هايي است که سازمان ملل متحد به عنوان دولت‌هاي قانوني سوريه و عراق مي‌شناسد.ظريف افزود: ترامپ اين طور القا مي‌کند که ايران تا چند سال ديگر مي‌تواند آزادانه سلاح هسته‌اي توليد کند. اما او اشتباه مي‌کند. اول از همه، ايران توسعه سلاح‌هاي اتمي‌را در راستاي منافع خود نمي‌بيند. اعتقادمان بر اين است که همه ما بايد به دنبال جهان عاري از سلاح‌هاي هسته‌اي باشيم و معتقديم تسليحات اتمي‌براي هيچ کس امنيت نمي‌آورد و ما نيز از اين قاعده مستثني نيستيم. اين جنبه اصولي ماجراست. از سوي ديگر ما معتقديم سلاح‌هاي هسته‌اي، غيراخلاقي و خلاف ارزش‌هاي ديني ماست و اين نيز جنبه اخلاقي ماجراست. از ديدگاه حقوقي نيز ايران همواره در چارچوب ان‌پي‌تي با محدوديت روبروست و همان طور که گفتم، اگر آمريکا مطابق با توافق هسته‌اي عمل کند، تعهد ايران به پروتکل الحاقي تا 6 سال ديگر به تعهدي دائمي‌تبديل مي‌شود، يعني در صورتي که آن زمان بر اساس برجام کنگره‌امريکا تحريم‌هاي ايران را رسماً لغو کند، مجلس ايران نيز پروتکل را تصويب خواهد کرد.


با هدف مبارزه با واردات قاچاق؛
سخنگوي طرح رجيستري گوشي تلفن همراه از آغاز فاز نخست اين پروژه ازروز ٢٨ مهرماه با پايش کل شبکه اپراتورهاي موبايل خبر داد.
حميدرضا دهقاني نيا در گفتگو با مهر، با اشاره به وعده اعلام شده از سوي وزير ارتباطات براي عملياتي شدن طرح شناسه دار کردن گوشي‌هاي تلفن همراه در کشور(رجيستري) از انتهاي مهرماه اظهار داشت: فاز نخست اين طرح از روز ٢٨ مهرماه آغاز مي‌شود و در اين مرحله پايش کل شبکه اپراتورهاي موبايل با هدف ثبت و مانيتورينگ آخرين شناسه‌هاي ترکيبي گوشي و سيم کارت که در شبکه ثبت مي‌شود، انجام مي‌گيرد.وي با بيان اينکه هر نوع گوشي موبايل که تا ٢٨ مهرماه در شبکه اپراتورهاي کشور فعال بوده، مجاز تلقي مي‌شود، ادامه داد: در اين مرحله و از ٢٨ مهرماه قصد بر مانيتورينگ شبکه براي شناسايي شناسه ترکيبي سيم کارت و گوشي‌هايي است که در شبکه فعال شده‌اند.سخنگوي طرح رجيستري گوشي موبايل با بيان اينکه پس از اين مرحله، در مرحله دوم که از دوم آبان ماه آغاز مي‌شود بررسي و تشخيص اصالت چند مدل گوشي در دستور کار قرار مي‌گيرد، اضافه کرد: در اين مرحله، رجيستري گوشي موبايل تاثيري در نحوه دريافت سرويس مشترکان ندارد و به هيچ عنوان مزاحمتي براي مردم ايجاد نشده و در ارتباطات آنها خللي وارد نمي‌شود.
مديرکل فناوري اطلاعات ستاد مبارزه با قاچاق گفت: ظرف ٥ روز آينده آخرين ورودي‌هاي گوشي و سيم کارت به شبکه را تست خواهيم کرد و شناسه‌هاي ترکيبي مدنظر را به عنوان شناسه مورد تاييد طرح، ثبت مي‌کنيم اما پس از تاريخ دوم آبان ماه، گوشي‌هايي که از مدل اعلام شده باشند در صورت ورود غيرقانوني به کشور، در شبکه مخابراتي فعال نخواهند شد.دهقاني نيا به مردم توصيه کرد که اگر گوشي صفر و کارنکرده در اختيار دارند ظرف چند روز آينده آن را، با گذاشتن سيم کارت داخل آن، فعال کنند.
وي توضيح داد: در اينصورت تا آخرين بازه زماني پايش و آمارگيري شبکه‌هاي اپراتورها، گوشي مورد نظر در شبکه مورد تاييد قرار مي‌گيرد اما پس از اعلام مدلهاي موردنظر، دريافت خدمات از شبکه اپراتورها نيازمند سنجش اصالت کالا خواهد بود.
سخنگوي طرح رجيستري موبايل با بيان اينکه در اين طرح از ديتابيس گمرک براي تشخيص اصالت کالا استفاده مي‌شود تاکيد کرد: از دي ماه سال ٩٤ و با فعال شدن ديتابيس گمرک، واردکنندگان گوشي موبايل موظف به واردکردن شناسه گوشي (IMEI) بودند.
وي در مورد نحوه سنجش اصالت گوشي و قاچاقي نبودن آن گفت: مردم مي‌توانند براي دريافت شناسه IMEI از طريق وارد کردن کد دستوري *#۰۶# اقدام کنند. پس از دريافت IMEI ، آن را با برچسب روي جعبه گوشي و کد باتري مطابقت دهند و در صورتي که اين ٣ کد، يکسان بود آن را از شبکه اپراتورها استعلام کرده و صلاحيت آن را از اين جهت که گوشي قاچاق است و يا خير، از طريق سيم کارت دريافت مي‌کند.


بازسازي خانه‌های قدیمی اولویت ابلاغی از سوی رییس‌جمهوری به وزارت راه و شهرسازی است
گروه راه و مسکن: صبح ديروز ( 28 مهر 96) رييس سازمان برنامه و بودجه كشور با اشاره به تاکيد رييس‌جمهوري براي نوسازي بافت‌هاي فرسوده از ابلاغ برنامه جديد ساخت و ساز در اين بافت‌ها به نهادهاي ذي‌ربط از جمله وزارت راه و شهرسازي خبر داد. محمدباقر نوبخت در گفت و گو با خبرگزاري تسنيم با اشاره به برنامه‌ريزي‌هاي دولت براي احياي بافت‌هاي فرسوده شهري،‌ اظهار کرد: رييس‌جمهوري به دلايل مختلف براي نوسازي بافت‌هاي فرسوده اولويت‌ قائل شده‌اند.
وي تصريح کرد:‌ بخش‌هايي از شهرها نيازمند مرمت است که بايد بتوانيم اين بافت‌هاي فرسوده را قطعه قطعه بازسازي کنيم. شايد اين کار خيلي به پول دولتي نيازي نداشته باشد،‌ لذا افرادي آمادگي سرمايه‌‌گذاري دارند تا در واحدهاي کوچک، برج يا ساختمان‌هاي بلند مرتبه‌اي بسازند.
معاون رييس‌جمهوري با بيان اينکه پس از ساخت، نيمي‌از واحدها را سازنده و نيمي‌ديگر از واحدها را به ساکنان مي‌دهند، گفت:‌ با اين کار شهر نوسازي مي‌شود و آقاي رييس‌جمهوري روي اين مسئله تاکيد دارند. اين يک اولويت ابلاغي از سوي رييس‌جمهوري به نهادهاي ذي‌ربط از جمله وزارت راه و شهرسازي است.
فقر؛ عاملي اصلي ايجاد بافت‌هاي فرسوده و ناکارآمد شهري
معمولا ساکنان بافت‌هاي فرسوده و ناکارآمد شهري به دو گروه عمده تقسيم مي‌شوند. گروه اول مهاجران روستاها و شهرهاي کوچک هستند که اين افراد بافت‌هاي ناکارآمد شهري يا سکونت‌گاه‌هاي غيررسمي‌را به‌وجود مي‌آورند و گروه دوم نيز در محله‌هاي قديمي‌شهرها ساکن هستند و دليل اصلي اينکه اين محله‌هاي قديمي‌تبديل به بافت‌هاي فرسوده شده‌اند درآمد كم اين ساکنان است، به عبارتي ساكنان محله‌هاي قديمي‌به دليل كمبود نقدينگي توانايي نوسازي واحدهاي مسكوني خود را ندارند، بنابراين وجه مشترک هر دو گروه ساکنان بافت‌هاي فرسوده و ناکارآمد شهري نداشتن درآمد كافي است.
عاملي اصلي كه منجر به ايجاد بافت‌هاي فرسوده در كشور مي‌شود، فقر است، زيرا فقر باعث مي‌شود كه نوسازي بافت‌هاي فرسوده صورت نگيرد و سکونت‌گاه‌هاي رسمي‌مطابق استانداردهاي ساخت و ساز ايجاد نشود. همچنين محله‌هاي قديمي‌كه بازسازي نشده‌اند از فقر خدماتي مانند مدرسه و فضاي سبز رنج مي‌برند، بنابراين معضل بدمسكني تبعات اجتماعي جبران ناپذيري به همراه دارد.
77 هزار هکتار بافت فرسوده مصوب در کشور وجود دارد
براساس آمار و ارقام رسمي‌كشور، حدود 77 هزار هکتار بافت فرسوده مصوب در کشور وجود دارد كه اين بافت‌هاي فرسوده بر اساس شاخص‌هايي مشخص شده‌اند که احتمالا به همين ميزان سکونت‌گاه‌هاي غير رسمي‌يا بافت‌هاي ناکارآمد شهري نيز وجود دارد، درنتيجه بيش از 130 هزار هکتار از مساحت کشور با معضل بافت‌هاي فرسوده و سکونت‌گاه‌هاي غير رسمي‌دست و پنجه نرم مي‌کنند، به عبارتي بيش از 19 ميليون نفر از جمعيت شهر نشيني كشور در بافت‌هاي فرسوده و سکونت‌گاه‌هاي غير رسمي‌زندگي مي‌كنند يعني حدود يک سوم از جمعيت کشور با پديده بد مسكني مواجه هستند. هرچند كه دولت براي نوسازي بافت‌هاي فرسوده مصوبه‌هايي از جمله تخصيص وام بازسازي بافت‌هاي فرسوده با سود 8 درصد به ساكنان بافت‌هاي فرسوده در دستور كار خود قرار داده است، اما تاکنون اقدام قابل توجهي كه منجر به رفع معضل بافت‌هاي فرسوده و سكونت‌گاه‌هاي غير رسمي‌و جلوگيري از رشد بافت‌هاي فرسوده در كشور مشاهده نشده است. 
تحقق تنها ۳ درصد برنامه نوسازي بافت فرسوده تهران 
مطابق مصوبه دولت‌ يازدهم بايد يك ميليون و 200 هزار فقره وام نوسازي بافت فرسوده طي 4 سال گذشته پرداخت مي‌شد، اما طي اين مدت زمان تنها 38 هزار فقره وام نوسازي بافت فرسوده شهر تهران پرداخت شده است كه به عبارت ساده‌تر طي چهار سال اخير تنها 3.1 درصد برنامه نوسازي بافت‌هاي فرسوده شهر تهران محقق شده است. 
به گفته عبدالله فتح اللهي مديرعامل سازمان نوسازي تهران، با وجود مصوبه دولت مبني بر پرداخت سالانه 300 هزار فقره وام نوسازي بافت فرسوده به ساکنان بافت‌هاي فرسوده براي ساخت مسکن جديد، طي چهار سال گذشته تنها حدود 38 هزار وام نوسازي بافت فرسوده پرداخت شده است كه در تهران حدود 6000 نفر بيش از يکسال است که در صف بانک‌هاي عامل منتظر دريافت وام نوسازي بافت فرسوده هستند. 
در شهر تهران 149محله فرسوده وجود دارد که هر کدام از اين محله‌ها ويژگي‌هاي فرهنگي، اجتماعي، قومي‌و اقتصادي متفاوت و خاص به خود را دارند و روش‌هاي اقدام متفاوتي را در حوزه اجرا به سازمان نوسازي تهران ديکته مي‌کنند، لذا ضروري است در عين حفظ وحدت رويه عمومي، تکثر در روش‌هاي اجرايي را بتوان به نحو شايسته حين اقدام عملياتي کرد. به‌گفته مدير عامل سازمان نوسازي تهران، هنوز به بخشنامه، دستورالعمل يا شيوه‌نامه مدوني که وزارتخانه‌هاي عضو ستاد بازآفريني به‌منظور راهبري و راهنمايي به دستگاه‌هاي زير مجموعه خود ابلاغ کرده باشند، دسترسي پيدا نکرده‌ايم.
ساخت بلند مرتبه‌ها در بافت‌هاي فرسوده
نوسازي بافت‌هاي فرسوده از اولويت‌هاي اصلي دولت دوازدهم به شمار مي‌رود كه با توجه به آنچه گفته شد در تهران حدود 6000 نفر بيش از يکسال است که در صف بانک‌هاي عامل منتظر دريافت وام نوسازي بافت فرسوده هستند، لذا رييس جمهوري براي نوسازي بافت‌هاي فرسوده به دنبال روش ديگري براي نوسازي اين بافت‌‌ها است به عبارتي برنامه نوسازي بافت‌هاي فرسوده شهري به اين صورت است كه بسياري از سازندگاني كه خواهان برج‌سازي در مناطق مختلف شهر هستند، مي‌توانند در اين محله‌هاي قديمي‌ اقدام به برج‌سازي كنن دبه عبارتي زمين از ساكنان و ساخت با سازندگان باشد، لذا از اين طريق ديگر سازندگان نگران فروش واحدهاي مسكوني با توجه به ركود موجود در بخش مسكن پس از ساخت نيستند، زيرا پس از ساخت نيمي‌از واحدها به سازنده و نيمي‌ديگر از واحدها به ساکنان داده مي‌شود. 

روايت اسماعيل دوستي ازديداربا کروبي:
اسماعيل دوستي که به عنوان نخستين فعال سياسي پس از شش سال با مهدي کروبي درحصر ملاقات کرده است، درباره شرايط جسمي‌و رويکرد او نسبت به مسائل مختلف مي‌گويد که آقاي کروبي شاداب و سر و حال ودرسلامت کامل است و نسبت به آينده نظام و انقلاب اميدواري بسياري دارد.اسماعيل دوستي درگفت‌وگو با ايسنا، با اشاره به ديدار اخير خود با حجت الاسلام و المسلمين مهدي کروبي اظهار کرد:من براي سومين باردردوران حصر به ديدارآقاي کروبي رفتم که ديداراخيرحدود ۳ ساعت به طول انجاميد.وي با بيان اينکه «به لطف خدا آقاي کروبي درسلامت کامل بودند و حال‌شان بسيار عالي، خوشحال و سر و حال بود»، خاطر نشان کرد: پيش از اين شش سال قبل به همراه آقاي عباسي‌فرد درمنزل سابق آقاي کروبي به ديدارايشان رفته بودم.اين عضو شوراي مرکزي حزب اعتماد ملي گفت: مدت‌ها بود که براي ديدار با آقاي کروبي به مراجع ذي‌صلاح درخواست‌هايي داده بودم که خوشبختانه اخيرا از سوي شوراي عالي امنيت ملي اين اجازه صادر شد تا با ايشان ديداري داشته باشم. اين ديدار نيز خيلي مفصل انجام شد و آقاي کروبي اميدواري بسياري نسبت به آينده نظام و انقلاب داشتند.دوستي تصريح کرد: در اين ديدار حامل هيچ پيامي‌از طرف فرد خاصي يا براي فرد خاصي نبوده‌ام.اين فعال سياسي اصلاح طلب در پايان با بيان اينکه «موضوع رفع حصرنيازمند تدابيري است که نظام درحال اتخاذ آنهاست»، اظهار کرد: به فعالان سياسي داخل کشور توصيه مي‌کنم که درباره موضوع حصر خيلي هيجاني عمل نکنند؛ چرا که ان‌شاءالله براساس گشايش‌هايي که صورت گرفته، اين موضوع قابل حل بوده و نظام نيز آرام آرام در حال اتخاذ تدابيري در اين زمينه است. من به حل اين موضوع بسيار اميدوار هستم.به گزارش ايسنا، اسماعيل دوستي عضو شوراي مرکزي حزب اعتماد ملي سه شنبه ۱۸ مهر ۹۶ به عنوان نخستين فعال سياسي پس از شش سال با حجت الاسلام و المسلمين مهدي کروبي دبير کل حزب اعتماد ملي و از محصوران سال ۸۸ ديدار کرد.
حمید قاسمی تبعات افزایش نرخ ارز را تشریح کرد؛
گروه اقتصاد کلان: در روزهايي که قيمت ارز رنگ ثبات را به خود نمي‌بيند. فعالان اقتصادي بر افزايش نرخ ارز تاکيد دارند و معتقدند که بايد اين نرخ به صرت واقعي ارائه شود. آنها معتقدند که افزايش نرخ ارز باعث کاهش واردات، افزايش صادرات، کاهش ميزان قاچاق کالا و همچنين کنترل تورم و جايگزيني رونق به جاي توليد خواهد شد. اين در حالي است که بسياري از کارشناسان اقتصادي مخالف اين نوع گفتار بوده و هرگونه افزايش نرخ ارز بدون در نظر گرفتن متغيرها و شاخص‌هاي کلان اقتصادي تبعات منفي را براي اقتصاد به همراه خواهد آورد.
به عقيده اين کارشناسان اقتصادي، هرگونه دست‌کاري در نرخ ارز بدون توجه به دسترسي لازم براي اقتصاد با آن نظام متعارف امکان بي‌ثباتي در تمام بخش‌هاي اقتصادي فراهم خواهد شد.
در همين باره، پنجشنبه گذشته، حميد قاسمي، از فارغ‌التحصيلان دانشگاه علامه طباطبايي و پژوهشگر اقتصادي بررسي‌هاي خود را درباره نظام اقتصاد سياسي ايران و نوسانات نرخ ارز در نشست موسسه دين و اقتصاد ارائه کرد.
حميد قاسمي‌ابتدا براي روشن موضوع به کتاب نورث اشاره کرد و در اين‌باره گفت: ("نورث داگلاس" سيسيل نورث (۵ نوامبر ۱۹۲۰–۲۳ نوامبر ۲۰۱۵) اهل ايالات متحده‌امريکا در زمره مهم‌ترين و پرنفوذترين اقتصاددان و تاريخ‌نگاران اقتصادي انتهاي سده بيستم بود.
او جايزه نوبل اقتصاد را (به همراه روبرت ويليام فوگل) در ۱۹۹۳ دريافت کرد. نورث و فوگل جايزه نوبل را به خاطر «بازسازي تحقيق در تاريخ اقتصاد با به کارگيري تئوري اقتصادي و روش‌هاي کيفي در مورد توضيح تغييرات اقتصادي و نهادي» دريافت کردند). سه نوع نظم را براي کشورهاي مختلف دسته‌بندي مي‌کند، سپس دو نوع نظم دسترسي محدود و دسترسي باز را تبيين مي‌کند. به طورخلاصه کشورهاي توسعه يافته را در دسته کشورهايي با دسترسي باز و کشورهاي در حال توسعه را در گروه کشورهايي با دسترسي بسته، طبقه‌بندي مي‌کند.
اين پژوهشگر اقتصادي ادامه داد: يکي از مواردي که در نظم دسترسي باز وجود دارد، حضور بازارهاي عميق با دسترسي باز است و آنچه باعث شده نظام ارزي در ايران به ثبات نرسد، اين است که اين فرضيه را ناديده گرفته است و با فرض غيرمتعارف ثبات ساير شرايط به طور کلي از دقت کافي در اين موضوع خود را معاف کرده است.
قاسمي‌افزود: ما در زماني مي‌توانيم بگوييم نرخ دلار فاکتورهاي افزايش صادرات، کاهش واردات و کنترل تورم، انضباط پولي و مالي و ساير حسنات افزايش نرخ دلار محقق خواهد شد که ما در يک نظم اجتماعي با دسترسي باز و بازارهاي علامت‌دهنده فعاليت مي‌کنيم. 
به گفته اين پژوهشگر اقتصادي، صاحبان قدرت به واسطه آنچه تامين منافع ائتلاف مسلط همراه است تلاش مي‌کنند با ايجاد محدوديت سر راه منافع ارزشمند و متغيرهاي کليدي از منافع رانتي پيشتيباني کنند. و به دليل اينکه بازار از دو طرف عرضه و تقاضا تشکيل شده است و در طرف عرضه، ۸۰ درصد از محل فروش نفت و معايانات گازي تامين شده و اين دولت است که با بخش اعظم عرضه دلار روبرو است و در طرف تقاضا با يک بي‌کششي در طرف توليد براي واردات کالاهاي واسطه‌اي و سرمايه‌اي روبرو هسيتم.
افزايش صادرات تنها با دسترسي باز امکان‌پذير است
قاسمي‌اظهار کرد: شايد عمده‌ترين مبحثي که در دفاع از افزايش نرخ از مطرح مي‌شود اين است که صادرات ما افزايش مي‌يابد ولي لازم است اين نکته تاکيد شود که فقط در صورتي صادرات ما افزايش مي‌يابد که يک نظم دسترسي باز داشته باشيم. صادراتي افزايش پيدا خواهد کرد که سه فاکتور شتاب و کيفيت و رفابت پذيري را تامين کند. يک نکته که اينجا بايد به آن پرداخت اين است که بر فرض افزايش صادرات بايد ببينيم که چه نوع صادراتي افزايش خواهد يافت؟ از کل صادرات ما ۸۵ درصد صادرات خام و مواد اوليه است و فقط ۱۵ درصد صادرات با ارزش افزوده بالا صورت مي‌گرفت.
قاسمي‌بيان کرد: گفته مي‌شود که اگر نرخ ارز بالا رود خريداران ما قدرت چانه‌زني بيشتري براي فروش کالاهاي خود در بازار بين‌المللي پيدا مي‌کنند. به اين صورت که يا قيمت را پايين مي‌آورند و يا قدرت پرداخت را بالا مي‌برند. طبيعتا باز سودي عايد صادرکنندگان بلندمدت ما نخواهد شد.
توليد بي‌کشش، واردات را افزايش مي‌دهد
وي ادامه داد: نکته ديگري که در توجيه افزايش نرخ ارز مطرح مي‌شود بحث کاهش واردات است. ۸۵ درصد کالاهاي ما واردات ما کالاهاي سرمايه‌اي و واسطه‌اي است. در بسياري از مواد مورد نياز ما وابسته به واردات هستيم چون توليد ما بي‌کشش است کاهش واردات از دو طريق به توليد ضربه خواهد زد ابتدا اينکه بحث رکود عميق و هزينه‌هاي توليد بالا خواهد رفت و همچنين قاچاق را اقتصادي‌تر خواهد کرد.
افزايش نرخ ارز موجب رشد قاچاق مي‌شود
قاسمي‌گفت: نکته ديگري که توجيه افزايش نرخ ارز مي‌گويند اين است که قاچاق را کاهش خواهد داد. سوال ما اين است که آيا وقعا چنين مي‌شود؟ از نظر ما قاچاق پديده است که علت و معلول آن به عوامل مختلفي وابسته است و اينکه فکر با اصلاحات قيمتي از بين مي‌رود خوش‌باورانه است. در ايران آنهايي‌که قاچاق مي‌کنند خرده قاچاقچي نيستند و قاچاق عمده با کوله‌بري نمي‌رود. نکته مهمي‌که بايد توجه کرد قاچاق دو بعد دارد هم وارداتي و هم صادراتي. با افزايش نرخ ارز قاچاق از ايران بيشتر خواهد شود. آمارها مي‌گويد روزانه ۱۵ ميليون ليتر از ايران سوخت قاچاق مي‌شود. اين وضعيت در ساير مواد نفتي هم افزايش خواهد يافت.
رانت غالبي که خود قدرت قيمت‌گذاري دلخواه دارد
اين پژوهشگر اقتصادي درباره تورم گفت: در کشورهاي با دسترسي باز وقتي صحبت از افزايش نرخ ارز است از اصطلاح صادرات رفاه صحبت مي‌شود. يعني قيمت کالاهاي صادراتي نسبت به وارداتي‌ها افزايش مي‌يابد که به آن صادرات رفاه مي‌گويند ولي مي‌گويند اين صادرات رفاه جبران مي‌شود به اين واسطه که صادرات افزايش يافته و نوآوري و خلاقيت به وجود مي‌آيد و توليد محوري در پيشاني اقتصاد کشور قرار مي‌گيرد و نسبت به ستانده به داده افزايش مي‌يابد و باعث کاهش تورم مي‌شود. ولي در کشور ما وقتي نرخ ارز افزايش ميابد چون توليد به واردات بي‌کشش است منجر به آن مي‌شود که هزينه‌هاي توليد افزايش يابد و بخشي از آن باعث تعطيلي بنگاه‌ها و افزايش قيمت شده و انتظارات تورمي‌را افزايش مي‌دهد. ما با رانت غالبي روبرو هستيم که خود قدرت قيمت‌گذاري دلخواه دارند که ربطي به نرخ ارز ندارد و باعث مي‌شود در دور باطل نرخ ارز و افزايش تورم مي‌افتيم.


جهانگيري در نشست مطبوعاتي مشترک با ييلدريم خبر داد؛
معاون اول رئيس جمهور با اشاره به اينکه مذاکرات مشترک هيات‌هاي عالي رتبه ايران و ترکيه، يکي از بهترين تصميمات اتخاذ شده در اين مذاکرات را توافق براي استفاده از پول ملي دو کشور در مبادلات تجاري عنوان کرد و گفت: بر اساس توافق، تسويه تجاري از طريق پول‌هاي ملي دو کشور به جاي ساير ارزها انجام خواهد شد و اين اقدام فرصت بسيار مناسبي پيش روي تجار و سرمايه گذاران دو طرف قرار خواهد داد.به گزارش ايلنا، جهانگيري بعدازظهر روزپنج شنبه در نشست مطبوعاتي مشترک با نخست وزير ترکيه اظهار داشت: ايران و ترکيه پيوندهاي بسيار مستحکمي‌در زمينه‌هاي مختلف تاريخي، تمدني، فرهنگي و ديني دارند و اين اشتراکات محکم باعث شده مسائل دو ملت عميقاً به هم پيوند بخورد و ما به عنوان مسئولين دو کشور بايد از اين اشتراکات حراست کنيم و زمينه تعميق روابط و توسعه مناسبات را فراهم سازيم. جهانگيري تروريسم، گروه‌هاي تکفيري، داعش و داعشي گري بر منطقه را از جمله مسائل و مشکلات کشورهاي منطقه برشمرد و خاطرنشان کرد: در شرايطي که کشورهاي منطقه در حال مذاکره با تروريسم بودند، يکباره موضوع همه پرسي در شمال عراق و ايجاد کشوري مستقل در کردستان عراق مطرح شد که بي ترديد اين توطئه‌ها با حمايت قدرت‌هاي جهاني و به خصوص رژيم صهيونيستي ايجاد شده است. جهانگيري با ابراز خرسندي از اقدام به موقع و قاطع دولت عراق در جريان همه پرسي تصريح کرد: دولت عراق تمام مناطقي که پس از مبارزه با داعش در اختيار اقليم کردستان قرار گرفته بود را بازپس گرفت و در واقع با اين اقدام موضوع همه پرسي در نطفه خفه شد و جدايي طلبان متوجه شدند فکر اينکه تماميت ارضي عراق آسيب ببيند فکري بيهوده است. معاون اول رئيس جمهور درادامه با اشاره به سفر اخير رئيس جمهور ترکيه به تهران و مذاکرات صورت گرفته با دکترروحاني براي رسيدن مبالادت تجاري دو کشور به رقم ۳۰ ميليارد دلار افزود: دسترسي به اين هدف نيازمند آن است که از تمام فرصت‌هاي دو کشور استفاده شود و موانع پيش روي همکاري‌هاي اقتصادي برطرف گردد.جهانگيري از برگزاري نشست کميسيون مشترک همکاري‌هاي دو کشور در آينده نزديک خبر داد و گفت: در اين کميسيون درباره تعرفه ترجيحي ميان ايران و ترکيه مذاکره خواهد شد و تلاش خواهد شد که دو کشور به سمت تجارت آزاد حرکت کنند.معاون اول رئيس جهمور با اعلام اينکه در مذاکرات مشترک هيات‌هاي عالي رتبه ايران و ترکيه توافق شد که مرزهاي دو کشور براي تسهيل در مبادلات تجاري به صورت شبانه روزي فعال باشند افزود: در خصوص همکاري سه جانبه براي ترانزيت کالا از ترکيه به قطر نيز توافقاتي انجام شده و به زودي وزراي مربوطه سه کشور توافقنامه اي در اين خصوص امضاء خواهند کرد.دکتر جهانگيري گردشگري را از زمينه‌هاي همکاري ايران و ترکيه برشمرد و با بيان اينکه تصميمات مناسبي براي توسعه گردشگري ميان دو کشور اتخاذ شده است افزود: بايد بسته‌هاي فرهنگي و گردشگري و توافقات صورت گرفته در اين زمينه هرچه زودتر عملياتي شود.معاون اول رئيس جمهور همچنين با اشاره به همکاري‌هاي دو کشور در زمينه انرژي و صادرات نفت خام و گاز از ايران به ترکيه گفت: امکان افزايش گاز و نفت خام از ايران به ترکيه وجود دارد و در اين خصوص مذاکراتي بين دو کشور صورت گرفته است.جهاگيري گفت: ايران از حضور سرمايه گذاران ترکيه در پتروشيمي‌و ساير صنايع استقبال مي‌کند و در اين راستا همايش‌هايي براي معرفي فرصت‌هاي سرمايه گذاري ايران برگزار خواهد شد و هفته آينده نيز نمايشگاه کالاهاي ايران در استانبول برپا مي‌شود.خست وزير ترکيه هم در نشست مطبوعاتي مشترک با اشاره به تاريخ، جغرافيا و فرهنگ مشترک ميان ايران و ترکيه گفت: توسعه روابط تهران و آنکارا و ارتقاء همکاري‌ها به بالاترين جايگاه ممکن، هدف مشترک دو کشور است.بينالي ييلدريم با اشاره به سفر معاون اول رئيس جمهور کشورمان به ترکيه گفت: در اين سفر درباره تحولات منطقه اي و به ويژه مسائل عراق گفتگو شد و دو کشور هرگونه اقدام در جهت نقض حاکميت ملي عراق را محکوم کردند.وي با بيان اينکه ايران، ترکيه و عراق در خصوص وضعيت پس از همه پرسي در اقليم کردستان عراق همکاري نزديک دارند خاطرنشان کرد: هر سه کشور معتقدند که اين همه پرسي غيرقانوني بوده است و حرص و طمع مسئولين اقليم کردستان عراق براي اعلام استقلال باعث شده که به ساير اقوام نظير ترکمن‌ها و ايزدي‌ها نيز ظلم و ستم شود.نخست وزير ترکيه ادامه داد: در اين شرايط امکان ادامه حاکميت مديريت فعلي اقليم کردستان عراق ميسر نيست و بايد گام‌هاي لازم را براي پايان دادن به ظلم به مردم اين منطقه برداريم.وي با تاکيد بر اينکه همکاري‌هاي تهران و آنکارا محدود به مسائل عراق نيست تصريح کرد: تحولات سوريه نيز بايد تحت کنترل باشد و تماميت ارضي کشور حفظ شود و ايران و ترکيه خواهان صلح پايدار و آسايش براي مردم سوريه هستند.بينالي ييلدريم ادامه داد: ايران و ترکيه با تشکيل ساختارهاي غيرقانوني در کشورهاي منطقه مخالف هستند و هيچ اقدامي‌نبايد تماميت ارضي کشورهاي منطقه را تهديد کند.نخست وزير ترکيه همچنين با اشاره به اينکه روابط اقتصادي ايران و ترکيه روند رو به رشدي را در پيش دارد گفت: حجم مبادلات دو کشور در حال حاضر ۱۲ ميليارد دلار است و هدف گذاري دو کشور رسيدن به ۳۰ ميليارد دلار است که براي دستيابي به اين رقم بايد گام‌هاي موثري برداريم.نخست وزير ترکيه در ادامه‌امنيت را از مهمترين موضوعات اين کشور برشمرد و با بيان اينکه ترکيه ۴۰ سال است که با گروه تروريستي پ.ک.ک مواجه است و براي مبارزه موثرتر با تروريسم اهميت فراواني براي همکاري نزديک تر با جمهوري اسلامي‌ايران قائل است.اسحاق جهانگيري همچنين صبح روزگذشته در نهمين اجلاس سران سازمان همکاري اقتصادي دي۸ که در استانبول ترکيه برگزار شد وي در اين سخنراني تاکيد کرد:به نام دولت جمهوري اسلامي‌ايران و از سوي ملت ايران برگزاري نهمين اجلاس سران سازمان همکاري اقتصادي دي۸ و بيستمين سالگرد تاسيس اين سازمان را به تمامي‌اعضا صميمانه تبريک مي‌گويم. از دولت و ملت دوست و برادر ترکيه براي ميزباني و برپايي اين اجلاس مهم و از تلاش‌هاي جمهوري اسلامي‌پاکستان به خاطر رياست سازمان در پنج سال گذشته قدرداني مي‌کنم و براي جمهوري ترکيه در مسئوليت رياست دوره پيش‌رو آرزوي توفيق دارم.جهان کنوني با مسائل، بحران‌ها، تهديدها و چالش‌هاي مختلفي روبه‌روست که به نظر ما مي‌توان پيدايش اين وضعيت مخاطره‌آميز را تحت تأثير دو عامل مهم دانست: اعمال سياست‌هاي سلطه‌گرانه و مداخله‌گرايانه جهاني از سويي و رشد افراطي‌گري و خشونت‌هاي منطقه‌اي از سوي ديگر.ما بايد با هم بکوشيم که به جاي يکجانبه‌گرايي غالب، چند جانبه‌گرايي و به جاي اراده‌هاي جهاني معطوف به زور، سياست‌هاي مبتني بر گفت‌وگو و به جاي مداخله‌جويي‌هاي سياسي و جهاني همکاري‌هاي توسعه‌اي و منطقه‌اي شکل بگيرد.همه ما بايد در برابر سياست‌هاي سلطه‌گرايانه و افراطي دولت کنوني آمريکا و رژيم صهيونيستي در منطقه حساس باشيم و نگذاريم که اين سياست‌هاي مداخله‌گرايانه، موجب تشديد خشونت و افراطي‌گري و تفرقه در جهان اسلام شود. نگذاريم که راه‌حل‌هاي خشونت‌گرايانه و نظامي‌گري به جاي راه‌حل‌هاي گفت‌وگويي و سياسي بنشينند و مردم بيگناه و مسلمان و سرزمين‌هاي اسلامي‌را در معرض کشتار و نابودي قرار دهند.