تمديد وضعيت فوق‌العاده در تونس
تونس براي سه ماه ديگر وضعيت فوق‌العاده در اين کشور را تمديد کرد. به گزارش خبرگزاري فرانسه، تونس روز جمعه وضعيت فوق‌العاده در اين کشور را براي سه ماه ديگر تمديد کرد. پس از سلسله حملات مرگبار گروه تروريستي داعش در تونس، اين کشور از دو سال پيش تاکنون حالت فوق العاده اعلام کرده است. دفتر رئيس‌جمهوري تونس با صدور بيانيه‌اي اعلام کرد که «محمد باجي قائد السبسي» رئيس‌جمهوري اين کشور تصميم گرفت تا حالت فوق العاده را در سراسر اين کشور براي سه ماه ديگر تمديد کند. از نوامبر سال ۲۰۱۵ و پس از بمب‌گذاري در اتوبوس گارد رياست‌جمهوري تونس که منجر به کشته شدن ۱۲ نيروي امنيتي شد، اين کشور شاهد وضعيت فوق‌العاده است.گروه تروريستي داعش مسئوليت اين حملات را برعهده گرفت. پس از آن موزه ملي تونس و سواحل اين کشور نيز شاهد بمب‌گذاري و حملات تروريستي داعش بودند که در نتيجه آن ۵۹ توريست و نيروي پليس کشته شدند.از زمان انقلاب سال ۲۰۱۱ ميلادي در تونس که چند کشور عربي ديگر را نيز در بر گرفت، نيروهاي امنيتي تونس با سلسه حملات تروريستي افراط‌گراها مواجه شدند. تاکنون بيش از ۱۰۰ نيروي امنيتي و نظامي‌تونس در اين حملات کشته شده‌اند. دولت تونس تاکنون بارها حالت فوق‌العاده در اين کشور را تمديد کرده است.

۱۰۰ ميليارد دلار هزينه جنگ عراق عليه داعش 
نخست‌وزير عراق تأکيد کرد که اين کشور نيازي به ميانجيگري براي حل اختلافات با مردم کردستان ندارد.به گزارش شبکه خبري سومريه نيوز، حيدر العبادي، نخست‌وزير عراق در سخناني در ساختمان استانداري کربلا گفت: عراق در سه جنگ پيروز شد، يکي آزادي کشور، دوم وحدت کشور و سوم ايستادن در مقابل تهديد. مشکل تروريسم داعشي، عقيدتي و فکري است چراکه تروريست‌ها براي کشتن غيرنظاميان تلاش مي‌کنند و ما بايد درباره اين مساله محتاط باشيم.وي گفت که هزينه جنگ عليه داعش در عراق به ۱۰۰ ميليارد دلار رسيده است.العبادي خواهان توقف شايعه پراکني از طريق شبکه‌هاي اجتماعي براي ترساندن مردم شد و گفت: برخي افراد هستند که براي ايجاد فتنه طايفه‌اي تلاش مي‌کنند اما اين‌ها هرگز نمي‌توانند بين ما تفرقه بيفکنند. العبادي گفت: ما به دستگاه‌هاي امنيتي و اطلاعاتي دستور پيگرد فتنه گران و بازداشت و محاکمه آن‌ها را داده‌ايم. العبادي از اقليم کردستان خواست کمي‌صبور باشد چراکه دولت عراق به زودي تسهيلات و مزاياي آن‌ها را خواهد داد.

ائتلاف سياسي مشرف با 23 حزب براي انتخابات پاکستان
رئيس‌جمهور و حاکم نظامي‌سابق پاکستان از تشکيل ائتلاف سياسي با مشارکت 23 حزب که بيشتر آنها احزاب مذهبي هستند، براي شرکت در انتخابات سال 2018 خبر داد. وي که از طريق کنفرانس ويدئويي با اعضاي حزبش(مسلم ليگ براي تمام مردم پاکستان) تماس برقرار کرده بود تأکيد کرد: احزابي مانند شوراي اتحاد سني و حزب مجلس وحدت مسلمين از اعضاي مهم ائتلافي هستند که قرار است تشکيل شود. مشرف اظهار داشت: تمام احزاب عضو ائتلاف در کنار هم با يک نام حضور خواهند داشت.پرويز مشرف نام ائتلاف سياسي خود را ائتلاف عوامي‌پاکستان ناميد و تاکيد کرد که دفتر آن در اسلام‌آباد پايتخت پاکستان خواهد بود.وي افزود: احزاب سياسي ايالت پنجاب، سند،بلوچستان و خيبرپختونخواه عضو ائتلاف سياسي عوامي‌پاکستان هستند بنابراين ما شانس زيادي براي پيروزي در انتخابات سال 2018 داريم.مشرف تصريح کرد: براي جلوگيري از فساد مالي برخي سياستمداران و سر و سامان دادن به بحران فعلي ناگزير به تشکيل قدرت سياسي سوم هستيم.پرويز مشرف گفت: نمي‌توانم درباره به موقع برگزار شدن انتخابات يا برگزاري انتخابات زود هنگام اظهار نظر کنم اما اطمينان مي‌دهم که مردم نگران نباشند زيرا ارتش و دادگاه کشور را نجات مي‌دهند.پرويز مشرف اظهار داشت: به علت بي‌کفايتي دولت‌هاي سياسي مردم مجبور مي‌شوند به ارتش رجوع کنند اما به کودتا اعتقادي ندارم و سيستم اداره کشور بايد اصلاح شود.وي افزود: سياست موروثي و سنتي در پاکستان بايد به اتمام برسد و زمان تغيير در سياست‌هاي کشور فرا رسيده است.

 پيشنهاد 2 ميليارد دلاري انگليس برای عرضه سهام آرامکو 
دولت انگليس قصد دارد در راستاي عرضه اوليه سهام آرامکو در بورس لندن وام ضمانتي ۲ ميليارد دلاري به عربستان ارائه دهد. به گزارش فايننشال تايمز، عربستان سال آينده ميلادي 5 درصد کل سهام شرکت نفت دولتي آرامکوي اين کشور را در بازارهاي جهاني عرضه مي‌کند. بر همين اساس و با توجه به بالا بودن رقم عرضه سهام آرامکو، بورس‌هاي مختلف جهان قصد دارند تمام يا بخشي از اين عرضه اوليه را به خود اختصاص دهند و به نظر مي‌رسد کار بورس‌هايي نظير نيويورک و لندن به جايي رسيده که قصد دارند با استفاده از فشارهاي دولتي بر يکديگير غلبه کنند. اخيراً مقامات انگليسي‌ از آمادگي خود براي ارائه 2 ميليارد دلار وام به شرکت آرامکو خبر دادند. اين وام که براي خريد تجهيزات انگليسي براي اين شرکت از سوي دولت انگليس ارائه شده است، به عنوان بخشي از تلاش خاموش دولت انگليس براي جلب نظر سعودي‌ها در عرضه سهام آرامکو در نظر گرفته شده است.
ديدگاه‌هاي رقابتي رهبران چين و آمريکا براي آينده آسيا 
درجريان اجلاس همکاريهاي اقتصادي و تجارت آزاد اپک ، شي جين پينگ رئيس جمهور چين اعلام کرد که اقتصادي باز براي همه سودمند است. به گزارش ساوت چاينا مورنينگ پست، رئيس جمهور چين متعهد به اجراي اقتصاد باز در جهان و حمليت از ساخت سيستمي‌چندجانبه در تجارت شد. رئيس جمهور چين خواستار همکاري براي تجارت آزاد در منطقه جنوب شرق آسيا شد. اين سخنان درحالي بود که دونالد ترامپ رئيس جمهور آمريکا در سخناني تند ديگر کشورها را به تقلب در سياست گذاريهاي اقتصادي متهم کرد. ترامپ پيامي‌تند را درمقابل جهاني سازي به کشورهاي حاضر منتقل کرد و بار ديگر از تجارت حمايتگرايانه درمقابل تجارت آزاد سخن گفت .در جريان اجلاس آسه آن نيز شرکت‌هاي عضو توافق تجارت آزاد ترانس پاسيفيک تصميم گرفتند بدون حضور آمريکا در اين توافق باقي بمانند.

 رسانه‌هاي آمريکايي گزارش داده‌اند که دولت ترکيه به مايک فلين پيشنهاد داده بود در ازاي ۱۵ ميليون دلار، فتح‌الله گولن، واعظ منتقد رجب طيب اردوغان را از آمريکا بربايند و به ترکيه بفرستند. فلين، از نزديکان ترامپ در رقابت‌هاي انتخاباتي، بعدا براي مدتي کوتاه در دولت دونالد ترامپ رئيس شوراي امنيت ملي آمريکا شد. شبکه خبري ان‌بي‌سي و روزنامه وال‌استريت‌ژورنال گزارش داده‌اند که مايک فلين و پسرش درباره اين موضوع با فرستادگاني از دولت ترکيه صحبت کرده‌اند.تحقيقات در اين باره، بخشي از تحقيقات کلان وزارت دادگستري آمريکا درباره ادعاي نفوذ روسيه در انتخابات رياست‌جمهوري اخير است. اتهام‌هاي جانبي يا احتمال مطرح‌شدن چنين اتهام‌هايي مي‌تواند در همکاري افرادي مانند مايک فلين که در حلقه نزديکان دونالد ترامپ بودند با دادگاه و ارائه شواهد بيشتر موثر باشد. تحقيقات کنوني وزارت دادگستري درباره مذاکراتي است که مايک فلين در ميانه ماه دسامبر در نيويورک با مقام‌هاي ترکيه داشت.گزارش شده است که فلين درباره اين‌که گولن را با يک جت خصوصي به زندان جزيره‌امرالي ترکيه منتقل کنند، صحبت کرده بود. در آن زمان که حدودا يک ماه پيش از تشکيل دولت دونالد ترامپ بود، فلين عضو تيم انتقال دولت بود.
 وزير خارجه‌امريکا با صدور بيانيه‌اي، به طرف‌هاي خارجي هشدار داد که لبنان را ميدان «جنگ‌هاي نيابتي» نکنند. او همچنين از نخست‌وزير مستعفي لبنان خواست به کشورش بازگردد و از طريق قانوني استعفا کند. تيلرسون، که همراه با «دونالد ترامپ» رئيس‌جمهوري آمريکا در شرق آسيا به‌سر مي‌برد، پس از گفت‌وگوي تلفني با همتاي سعودي خود «عادل الجبير» اين اظهارات را مطرح کرده است.تيلرسون گفت که الجبير اطمينان داده که «سعد الحريري» نخست‌وزير لبنان با ميل خود استعفا کرده است. تيلرسون تاکيد کرد که ايالات متحده وضعيت لبنان را «با دقت زياد» زير نظر دارد و از دولت قانوني لبنان حمايت مي‌کند. وزير خارجه‌امريکا گفت: «اگر الحريري مي‌خواهد از مقامش کناره‌گيري کند، تا آنجا که من مي‌دانم، مي‌بايست او به لبنان بازگردد و اين اقدام را از طريق قانوني انجام دهد. من بسيار اميدوارم که اگر او چنين قصدي دارد، اين کار را انجام دهد تا دولت لبنان بتواند کارهايش را بتواند درست انجام بدهد.» الحريري در وضعيتي مبهم در عربستان به‌سر مي‌برد. دو مقام بلندپايه لبنان اعلام کرده‌اند که الحريري «علي‌رغم ميل خود» در عربستان نگه داشته شده است. تيلرسون در ادامه گفت: «نبايد از اين کشور به عنوان بستر جنگ‌هاي نيابتي خود و بي‌ثبات کردن لبنان استفاده کنند.» 
 جنگنده‌هاي ائتلاف سعودي ساختمان وزارت دفاع يمن را مورد حمله قرار داده‌اند. خبرگزاري فرانسه به نقل از شاهدان عيني گزارش داد که جنگنده‌هاي عربستان اواخر جمعه شب ساختمان وزارت دفاع يمن را در صنعا طي دو حمله هدف قرار دادند.در حمله ائتلاف به مجتمع مسکوني در اطراف وزارت دفاع يمن ۱۰ تن زخمي‌شده و چهار منزل به طور کامل و شش باب خانه ديگر به طور جزئي ويران شدند.براي هفتمين روز متوالي ائتلاف حملات خود به مواضع و مقرهاي نظامي‌و يگان‌هاي موشکي انصارالله در صنعا را ادامه مي‌دهد. اين حملات در واکنش به شليک موشک بالستيک انصارالله به سمت فرودگاه ملک خالد رياض است.خبرگزاري سبأ وابسته به انصارالله گزارش داد، اين حمله به صنعا منجر به خساراتي به منازل و اموال عمومي‌و خصوصي شد.الميادين نيز گزارش داد، در دو حمله ائتلاف سعودي به استان حديده هشت غيرنظامي‌کشته و هشت تن ديگر زخمي‌شدند. اين دو حمله به قايق ماهيگيري در جزيره البوادي در همجواري جزيره کمران در بخش شمالي استان حديده در ساحل غرب يمن رخ داد.محمد الحوثي،‌ رئيس کميته عالي انقلاب در توييتر نوشت:‌ در صورت حمله عربستان به حديده و بندر و ساحل آن دست به کاري خواهيم زد که قبلا نکرده‌ايم. 
گزینه دیپلماسی در بیانیه مشترک پوتین و ترامپ تاکید شد؛
گروه بين الملل - روساي جمهوري آمريکا و روسيه در جريان حضور در ضيافت شام در جريان شرکت در نشست همکاري اقتصادي کشورهاي حوزه آسيا -پاسيفيک موسوم به اپک که در ويتنام برگزار مي‌شود، با يکديگر دست دادند.اين ديدار با توافق درباره حل بحران سوريه همراه بود. در اين بيانيه‌امده است که ولاديمير پوتين و دونالد ترامپ راهکار نظامي‌براي برقراري صلح و ثبات در سوريه را رد مي‌کنند و خواستار شرکت طرفين درگير در مذاکرات صلح ژنو هستند. دو سياستمدار همچنين بر حاکميت،‌ استقلال و تماميت ارضي سوريه و تداوم مبازره با گروه تروريستي داعش تاکيد کرده‌اند. بيانيه مشترک را سرگئي لاوروف، وزير امور خارجه روسيه و رکس تيلرسون، همتاي آمريکايي او تهيه کرده‌اند. به گزارش خبرگزاري رويترز، اين اقدام از سوي ولاديمير پوتين و و دونالد ترامپ، روساي جمهوري روسيه و آمريکا در حالي صورت گرفت که کاخ سفيد اعلام کرده بود اين دو، نشست رسمي‌با يکديگر نخواهند داشت. 
توافق براي منع برخورد نظامي‌در سوريه 
رهبران روسيه و آمريکا درباره بيانيه‌اي مشترک درباره سوريه توافق کردند. به گزارش اسکاي نيوز، دونالد ترامپ، رئيس جمهور آمريکا و ولاديمير پوتين، همتاي روس او ديروز بر سر بيانيه سوريه توافق کردند. اين بيانيه بر متحد کردن تلاش‌ها در مبارزه با گروه تروريستي داعش تمرکز دارد. دو طرف همچنين بر اهميت مناطق کاهش تنش به عنوان راه حلي موقت تا رسيدن به راهکاري دائم درباره سوريه تاکيد کردند.پوتين و ترامپ همچنين درباره لزوم ادامه کانال‌هاي ارتباطي فعال ميان دو کشور توافق و تاکيد کردند، راهکار نظامي‌براي سوريه وجود ندارد. پوتين و ترامپ در عين حال از تمامي‌طرف‌هاي سوريه خواستند در مذاکرات ژنو شرکت کنند.سخنگوي کرملين اعلام کرد که رؤساي جمهور آمريکا و روسيه در حين نشست کوتاه خود در ويتنام،بر تعهد خود به حاکميت و تماميت ارضي سوريه تأکيد کردند و از طرفين درگير در سوريه خواستند تا در فرايند سياسي ژنو شرکت کنند. «ديميتري پسکوف» سخنگوي کرملين از توافق «ولاديمير پوتين» رئيس‌جمهور روسيه و «دونالد ترامپ» رئيس‌جمهور آمريکا بر روي يک بيانيه مشترک براي موضوع سوريه خبر داد.خبرگزاري اسپوتنيک گزارش کرد که پوتين و ترامپ در حين نشست کوتاه در حاشيه اجلاس «اپک»، يک بيانيه مشترک درباره سوريه را مورد تأييد قرار دادند.اين سند توسط کارشناسان دو کشور آمريکا و روسيه تهيه شده است و مورد موافقت «سرگئي لاوروف» وزير امور خارجه روسيه و «رکس تيلرسون» وزير امور خارجه‌امريکا قرار گرفته است. «ديميتري پسکوف» سخنگوي کرملين ديروزدر گفت‌وگو با اسپوتنيک اعلام کرد که اين بيانيه به طور خاص براي نشست «دا نانگ» محل برگزاري اجلاس اپک آماده شده است.طبق بيانيه مشترکي که بعد از نشست پوتين و ترامپ صادر شد، رؤساي جمهور روسيه و آمريکا برتعهد خود به حاکميت و تماميت ارضي سوريه تأکيد کردند و از طرفين درگير در سوريه درخواست کردند تا در فرايند سياسي ژنو شرکت کنند.طبق اين بيانيه مشترک درباره سوريه، «رؤساي جمهور دو کشور توافق کردند تا کانال‌هاي ارتباطي نظامي‌کنوني را به منظور تضمين امنيت نيروهاي مسلح آمريکا و روسيه و همچنين جلوگيري از وقوع رخدادهاي خطرناکي حفظ کنند که نيروهاي همپيمان دو کشور که با گروه تروريستي داعش مبارزه مي‌کنند را در برمي‌گيرد».طبق اين گزارش، ولاديمير پوتين و دونالد ترامپ همچنين بر تعهد خود براي شکست داعش نيز تأکيد کردند. اين در حالي است که پيشتر خبرگزاري آسوشيتدپرس در اين باره گزارش داده بود، دولت دونالد ترامپ دنبال توافقي با روسيه است که شامل سه بند تمديد توافق "منع برخورد" در شرق سوريه، تقويت توافق مناطق کاهش تنش و آغاز مذاکرات سياسي در ژنو با نظارت بين‌المللي براي اجراي قطعنامه ۲۲۵۴ شوراي امنيت است. براساس گزارش خبرگذاري آسوشيتدپرس ، واشنگتن به مرحله مابعد داعش و ترتيب دادن وضعيت حضور نيروهاي نظامي‌اش در شرق رود فرات با نزديک شدن نابودي داعش فکر مي‌کند براي همين ارتش آمريکا براي تمديد توافق منع برخورد نظامي‌با ارتش روسيه و هم‌پيمانانش در سوريه تلاش مي‌کند. اين توافق اواسط سال ميلادي جاري در امان حاصل شده بود. اين توافق شامل سيطره نيروهاي "سوريه دموکراتيک" بر مناطق شرق رود فرات در ازاي سيطره نيروهاي نظام بر غرب رود فرات به جز مناطق اندکي است. مناطق تحت سيطره نيروهاي سوريه دموکراتيک به سمت شهر الطبقه و مناطق تحت سيطره نيروهاي نظام به سمت الميادين و بوکمال است. در صورت دستيابي به اين توافق، واشنگتن و کشورهاي غربي انتظار دارند که مسکو با تمديد قطعنامه ۲۱۶۵ درباره ارسال کمک‌هاي بشردوستانه از طرق مرزها از اردن و ترکيه به مناطق کاهش تنش موافقت کند. همچنين توافق ميانه‌اي بين پيش نويس‌ قطعنامه‌هاي کشورهاي غربي و روسيه براي تمديد مهلت کميته مشترک تحقيقات بين‌المللي درباره حملات شيميايي در سوريه حاصل شود.
حمله ترامپ به سياست اقتصادي منطقه آسيا پاسيفيک
ترامپ در جريان اپک بار ديگر لحن تند خود را نسبت به تجارت آزاد نشان داد و کشورهاي منطقه آسيا پاسيفيک را مسئول سياست‌هاي خصمانه اقتصادي و از بين بردن کار در صنايع ايالات متحده خواند. ترامپ درسخنان خود اعلام کرد «آمريکا اقتصاد خود را در چند شرط باز خواهد گذاشت اما وقتي ما مرزهاي بازار را پايين آورديم ديگر کشورها بازارهاي خود را براي ما باز نکردند.» پيشتر ترامپ در پکن دولت چين را به سواستفاده از تجارت آمريکا متهم کرد ولي افزود که براي اين کار پکن را مقصر نمي‌داند. در ويتنام ترامپ بار ديگر سخنان تند خود درباره تجارت آزاد را بي پروا بيان کرد و گفت « بي توازني اخير در تجارت غيرقابل قبول است. ايالات متحده ديگر نسبت به اين نقض‌ها، تقلب‌هاي اقتصادي چشم خود را نخواهد بست. آن روزها گذشت». درمقابل سخنان تند دونالد ترامپ که شعار "اول آمريکا" خود را منعکس مي‌کرد. شي جينپينگ رئيس جمهور چين با لحن خوددار درست مخالف ترامپ صحبت کرد و با دست زدن شنوندگان روبرو شد. شي به چالش ترامپ درباره تجارت پاسخ نداد ولي خود را به عنوان قهرمان تجارت آزاد و مدافع جهاني سازي و طرفدار مبارزه با تغييرات اقليمي‌نشان داد.
بحران کره شمالي ، داعش، ميانمار درمرکز اجلاس « آ سه آن»
دونالد ترامپ در آخرين مقصد خود در اجلاس آ سه آن نيز حضور خواهد داشت. برنامه‌هاي موشکي و هسته‌اي کره‌شمالي، حضور شبه‌نظاميان افراطي در ماراوي فيليپين، بحران مسلمانان روهينگايي در ميانمار و مناقشه در درياي چين جنوبي جزو اصلي‌ترين مسائل مورد بحث در نشست آسه‌ آن است.به گزارش روزنامه ژاپن تايمز، آسياي جنوب شرقي از نيم قرن پيش تلاش‌ خود را براي متحد کردن دموکراسي‌هاي نوپا، پادشاهي‌ها و رژيم‌هاي اقتدارگرا به سبک اتحاديه اروپا را آغاز کرد، اما اين منطقه متنوع با ۶۲۰ ميليون جمعيت همچنان با اختلافات، فقر، بحران‌هاي حقوق بشري و مسائل ديگر دست و پنجه نرم مي‌کند.با اين وجود مجمع کشورهاي جنوب شرق آسيا (آسه‌آن) به عرصه مهمي‌از گفتمان، قدرت و نفوذ تبديل شده است که رهبران جهان را در نشست‌هاي سالانه دور هم جمع مي‌کند. رهبران آسه‌آن يکشنبه پنجاهمين سالروز تشکيل اين مجمع را برگزار مي‌کنند. نشست دو روزه آنها تحت تدابير امنيتي شديد از دوشنبه در مانيل، پايتخت فيليپين آغاز مي‌شود و مقام‌هايي از جمله دونالد ترامپ، رئيس‌جمهوري آمريکا در آن حضور خواهند داشت. طبق برنامه، برنامه هسته‌اي و موشکي پيونگ‌يانگ، مناقشه در درياي چين جنوبي، بحران مسلمانان روهينگايي در ميانمار و بنگلادش و فعاليت شبه‌نظاميان حامي‌داعش در شهر ماراوي در جنوب فيليپين در دستور بررسي قرار مي‌گيرد.


مورات يتکين
 حريت
تخريب روابط ترکيه و آمريکا متوقف شده است اما هنوز راه طولاني براي بهبود روابط باقي مانده است.دعوت مايک پنس معاون رئيس جمهور آمريکا از بنعلي يلدريم نخست وزير ترکيه در کاخ سفيد که 9 نوامبر بود باعث گرم شدن روابط دو طرف شد به خصوص تقابلات شديد ماه‌هاي گذشته که بين دوطرف رد و بدل شده بود. زماني که‌امريکا صدور ويزا براي ترکيه را در ماه گذشته متوقف کرد، اوضاع فراتر از يک حرف ساده رفت. بدترين دوران روابط بين اين دو متحد ناتو از جمله نامه رئيس جمهور جانسون درباره قبرس در1964 تا بستن پايگاه اينچيرليک به پروازهاي آمريکا به دليل موضوع کاشت ترياک و قبرس در1975 و بازداشت يک افسر ترک در عراق در 2003 بوده است که تمامي‌اين موارد مرتبط با ديپلماسي و امنيت بوده است اما اکنون چشم انداز پيچيده تر است. ترکيه ازعدم استرداد فتح الله گولن توسط آمريکا ناراضي است. درمقابل اردوغان به عنوان يک فرد سلطه گر نشان داده مي‌شود که بسياري از سياستمداران واشنگتن تحت تاثير گولنيست‌ها ، اين تصوير را تاييد مي‌کنند. يکي ديگر از موضوعات که روابط دوکشور را مسموم کرده ، شراکت آمريکا با گروه کّرد سوري يگان مدافع خلق در مبارزه با گروه تروريستي داعش است. واشنگتن اين همکاري را راهي براي استخدام افرادي براي کشتن داعش مي‌بيند. موضوع "رضا ضراب" شهروند ترکيه اي ايراني تبار و "هاکان آتيلا" مدير بانک دولتي ترکيه است که درحال حاضر از سوي آمريکا بازداشت هستند. نخست وزير ترکيه درباره اين دو با مايک پنس صحبت کرده است درمقابل پنس اعلام کرده دادگاه از سياست مستقل است و زمان دادگاه اين دو در 27 نوامبر برگزار خواهد شد. درمقابل اردوغان و يلديريم نيز پاسخي مشابه را به ترامپ و پنس در زمان درخواست آزادي اندرو برانسون راهب آمريکايي و کارمندان ترک تبار سفارتخانه‌امريکا در ترکيه داده بودند. هنوز مشخص نيست دادگاه اين دو مورد در دوکشور چه تاثير خواهد داشت اما ديدار پنس و يلديرم در کاخ سفيد فصلي تازه را در روابط باز کرده است. اما قدم‌هاي بيشتري براي بهبود روابط و جلوگيري از بدتر شدن اوضاع لازم است.
ترجمه : فاطمه مهتدي