آغاز به کار حساب رسمی پایگاه آیت‌الله خامنه‌ای در آی گپ
حساب رسمی پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله خامنه‌ای KHAMENEI.IR در پیام‌رسان آی.گپ آغاز به کار کرد.به گزارش ایسنا ، در پیامی که بر رو روی صفحه رسمی کانال تلگرامی حضرت آیت الله خامنه‌ای قرار گرفته، همچنین اعلام شده است که سخنان مهم رهبر انقلاب در دیدار امروز (سه شنبه) ایشان با مردم قم را در کانال آی‌گپ و سروش KHAMENEI.IR دنبال کنید.

حمایت 52 مقام پیشین آمریکایی از برجام
52  مقام پیشین آمریکا از جمله افسران ارشد بازنشسته، اعضای کنگره و سفرای پیشین آمریکا در نامه‌ای به ترامپ، از وی خواستند تا برجام را به مخاطره نیندازد.به گزارش ایسنا، این نامه که از طرف اتحاد ملی جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای فراهم شده است شامل رئیس پیشین کمیته روابط خارجی سنا، وزیر خزانه‌داری جورج بوش، رئیس پیشین آژانس امنیت ملی و سیا و همچنین فرمانده پیشین نیروهای ویژه ارتش آمریکا هستند.در این نامه آمده است ما از حق مردم ایران برای آزادی بیان و اعتراضات صلح‌آمیز حمایت می‌کنیم و به کار بردن خشونت علیه آنها را محکوم می‌کنیم.در همین رابطه آمریکا باید هوشیار باشد تا اقدامی علیه برجام و تضعیف آن که برای امنیت ملی آمریکا ضروری است، انجام ندهد.به گزارش ایسنا، پیشتر روزنامه گاردین به نقل از یک منبع آگاه مدعی شده بود که ترامپ در ادامه اظهارات و اقدامات مداخله‌جویانه خود نسبت به برخی اعتراضات در ایران قصد دارد تا تحریم‌های تعلیق شده علیه صداوسیما و افراد وابسته به آن را بازگرداند.

نشست موگرینی با وزیران خارجه برجامی
اتحادیه اروپا اعلام کرد: نشست فدریکا موگرینی با وزیر امورخارجه ایران و سه کشور اروپایی طرف برجام درباره اجرای این توافق خواهد بود.به گزارش ایسنا، اتحادیه اروپا اعلام کرد: فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا قرار است روز 11 ژانویه با ژان ایو لودریان، زیگمار گابریل و بوریس جانسون، وزیران امورخارجه فرانسه، آلمان و انگلیس و محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران یک نشست در بروکسل داشته باشد.این نشست روز پنج‌شنبه هفته جاری، با محتوای اقدامات فعلی برای اطمینان حاصل کردن از ادامه اجرای کامل برجام برگزار خواهد شد.به گزارش ایسنا، موگرینی و گابریل پیش از این با یکدیگر دیدار و درباره ایران و توافق هسته‌ای گفت‌وگو کرده بودند اما رسانه‌های صهیونیستی در تلاش برای دامن زدن به برخی مسائل داخلی کشورمان گفته بودند که مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا قصد دارد برای گفت‌وگو درباره اعتراضات هفته گذشته ایران، ظریف را به اتحادیه اروپا دعوت کند.

تکذیب احضار سفیر ایران در آلمان
یک منبع آگاه در سفارت ایران در برلین خبر احضار سفیر ایران از سوی وزارت خارجه آلمان را تکذیب کرد.این منبع آگاه با تکذیب خبر احضار سفیر کشورمان به ایسنا گفت که هیچ تذکر یا احضاری برای سفیر کشورمان نیامده است.وی اخبار منتشر شده در این رابطه را در برخی از رسانه‌های آلمانی و بازتاب آن در رسانه‌های دیگر تکذیب کرد.برخی رسانه‌های آلمانی گزارش دادند که وزارت امور خارجه آلمان سفیر ایران در این کشور را برای پاسخگویی درباره اتهامات مربوط به آن چه جاسوسی سپاه قدس در آلمان از گروه‌های حامی اسرائیل عنوان شده، فراخوانده است.

دلایل استیضاح وزرای کار و کشاورزی
عضو کمیسیون شوراهای مجلس گفت: تا زمان تحقق حقوق موکلین خود مسیر استیضاح وزرای کار و کشاورزی را ادامه می‌دهیم. حسین مقصودی در گفت و گو با خانه ملت، با اشاره به مشکلات دو وزارتخانه تعاون، کار و رفاه اجتماعی و جهاد کشاورزی که باعث شده برخی نمایندگان به دنبال استیضاح وزرای آن باشند، گفت: عدم توجه وزارت تعاون به مصوبه مجلس در باب بازنشسته شدن روستاییانی که سن آنها به 70 سال رسیده و 10 سال بیمه روستایی پرداخت کرده اند همچنین عدم توجه به بازنشستگان صندوق های بازنشستگی از جمله مواردی است که نمایندگان به دنبال استیضاح وزیر تعاون هستند.نماینده سبزوار تصریح کرد: همچنین عدم پیگیری مطالبات تأمین اجتماعی که در 4 سال اخیر از 30 هزار میلیارد تومان به 140 هزار میلیارد تومان رسیده و عملا به سمت ورشکستگی رفت و عدم توجه وزارتخانه به موضوع بیکاری به همراه 26 مورد دیگر از موارد دیگر مورد انتقاد نمایندگان است.وی عدم توجه به مطالبات گندمکاران، چغندرکاران، دامداران و فشار بیش از حد منابع طبیعی به روستاییان را از جمله مواردی دانست که باعث شده نمایندگان قصد استیضاح وزیر جهاد کشاورزی را داشته باشند و اظهار داشت: همچنین عدم توجه به قنوات روستایی و موارد دیگر در حوزه کشاورزی مورد انتقاد بوده است.

حمایت اتریش از سیاست‌های روحانی 
سفیر اتریش در تهران با بیان اینکه اتریش از سیاست‌های حسن روحانی درباره اصلاحات داخلی و تعامل بیشتر با جامعه جهانی حمایت می‌کند، اظهار کرد: اتریش آمادگی خود را برای همکاری با ایران در زمینه توسعه بخش خصوصی و اشتغال جوانان اعلام می‌کند.به گزارش ایسنا، اشتفان شولتز با اشاره به حضور ۳۰ هزار ایرانی در اتریش خاطرنشان کرد: تمرکز بر دیپلماسی نرم بستر مهم و خصوصیت بارز دو کشور بوده است.سفیر اتریش گفت: اتریش آمادگی دارد برای گذار از اقتصاد تجاری به اقتصاد تولید محور با ایران همکاری کند و ما در تلاش هستیم حجم مبادلات تجاری را به دوران پیش از تحریم برگردانیم.
سفیر اتریش در تهران مهمترین اتفاق دوران جدید را مذاکرات هسته‌ای و برجام عنوان کرد و اظهار داشت: اتریش از اینکه فرصت میزبانی مذاکرات هسته‌ای را داشت به خود می بالد و برای خود این حق را قائل است که خود را از بازیگران برجام بداند و در حفظ آن بکوشد.وی خاطرنشان کرد: توافق هسته‌ای داستان یک موفقیت در منطقه‌ای مملو از منازعات و جنگ‌های داخلی است. اتریش به عنوان یک کشور بی‌طرف که عضو هیچ پیمان نظامی نیست هر چه در توان دارد انجام می‌دهد تا کنگره و دولت آمریکا را متقاعد کند در این توافق باقی بماند.


رئیس سابق صدا و سیما با انتشار عکسی از صبحانه خوردن با رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) در اینستاگرامش نوشت:آقای مهندس فتاح کارآمد، انقلابی و با اخلاق است.این که انقلابی گری را با تاکید بر اخلاق متذکر می‌شوم به این دلیل است که بعضی انقلابیون بداخلاق اند! به گزارش خانه ملت؛ عزت الله ضرغامی معتقد است: در کشور همه باید با هم کار کنند و نباید بین مسئولان و مدیران کشور مرزبندی باشد.تعبیر مهندسی "ملات" را از ایشان خیلی پسندیدم. می‌گفت آجر و سنگ و موزاییک خوب، باید با ملات مناسب کار شود تا یکپارچه و کارآمد باشد و نتیجه گرفت که بعضی آدمها باید در نظام اجرایی کشور بیش از دیگران نقش ملات را بازی کنند تا کارها پیشرفت کند.


یک عضو انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها با اشاره به اینکه فیلتر کردن کل فضای مجازی نه ممکن است و نه مطلوب، گفت: به جای فیلتر کردن فضای مجازی، باید از تجارب بسیار خوب جهانی برای مصونیت از آثار منفی فضای مجازی استفاده کنیم.غلامرضا ظریفیان در گفت‌وگو با ایسنا گفت: به دلیل گسترش فناوری اطلاعات اکنون فیلترشکن‌های متعددی وجود دارد و استفاده از آن هم ساده است. از سویی دنیای مجازی هم عرصه جدی برای ایجاد کسب و کار است که فیلتر کردن فضای مجازی به این کسب و کارها آسیب می‌زند. مخصوصا برای جامعه ما که اشتغال یکی از دغدغه‌های آن است و در اعتراضات اخیر هم موضوع اشتغال یکی از موارد اعتراض بوده است.
فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: برخی ائمه جمعه مطالبی را بیان می کنند که درست نیست. مثلا آیت‌الله جنتی در نمازجمعه گفت «اگر سه وعده نتوانستیم غذا بخوریم دو وعده یا یک وعده غذا بخوریم!»؛ مگر ما انقلاب کردیم که 2 وعده غذا بخوریم، خیر ما انقلاب کردیم 3 وعده غذا بخوریم، یک وعده غذا هم در یخچال مان باشد! به گزارش خانه ملت؛ حجت الاسلام هادی غفاری افزود: امام جمعه مشهد گفته است «مردم اشکنه بخورند» مگر الان دوره اشکنه خوری است؟ به یک جوان که تحصیلات عالیه دانشگاهی دارد نمی توان گفت «برو اشکنه بخور». این راهپیمایی‌های اعتراضی اخیر زخمی بود که سر باز کرد و نشان داد راهی که می رویم درست نیست. بنابراین نباید در تحلیل وقایع اخیر به بیراهه رفت.


رهبر انقلاب با اشاره به اغتشاشات اخیر تاکید کردند؛
رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند: بین مطالبات صادقانه و بحق مردم و حرکات وحشیانه و تخریب‌گرانه‌ یک گروه باید تفکیک قائل شد.
حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار هزاران نفر از مردم قم با تجلیل و تحسین حرکت عظیم، پر شور، به‌موقع و منسجم ملت در روزهای اخیر، به تشریح ابعاد و لایه های مختلف توطئه دشمنان برای سوءاستفاده از مطالبات به حق مردم پرداختند و با بیان سخنان مهمی خطاب به امریکایی ها، مسئولان کشور و مردم تأکید کردند: ایستادگی و نبرد «ملت با ضد ملت»، «ایران با ضد ایران» و «اسلام با ضد اسلام» همچون چهل سال گذشته ادامه خواهد داشت اما کینه ورزی دشمن نباید موجب شود مسئولان از ضعفها و مشکلات مردم و بویژه طبقات ضعیف غافل شوند.
رهبر انقلاب اسلامی در ابتدای سخنان خود، با گرامیداشت سالروز قیام نوزدهم دی سال 1356، مردم قم را شجاع، سرشار از انگیزه و امید و در صراط مستقیم انقلاب دانستند و گفتند: مردم قم امسال همانند سالهای گذشته در راهپیمایی نهم دی شرکت کردند اما هنگامی که قضایای اخیر بوجود آمد، چهار روز بعد یعنی در روز سیزدهم دی، آن حرکت عظیم را آفریدند.
حضرت آیت الله خامنه ای با تأکید بر اینکه حرف ملت ایران بویژه جوانان در چهل سال گذشته، «ایستادگی در مقابل زورگویی و زیربار قدرتها نرفتن» بوده است، افزودند: ملت ایران همچنان با همان منطق، اهداف والای خود را دنبال می کند اما با انگیزه تر و پرتجربه تر از گذشته شده است و جوانان انقلابی کشور نیز پرتعدادتر از اول انقلابند.
ایشان قضایای روزهای اخیر را شواهد روشنی از این روحیه ملت ایران دانستند و گفتند: ملت ایران از روز نهم دی که این آتش‌بازی‌ها و شیطنت کاری‌ها آغاز شد، در نقاط مختلف کشور، حرکت خود را آغاز کردند اما هنگامی که دیدند مزدوران دشمن دست‌بردار نیستند، پی در پی و در روزهای متوالی، راهپیمایی ها تکرار شد.
رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: این راهپیمایی ها حوادث معمولی نیست و این حرکت عظیم، منسجم و مردمی در مقابل توطئه دشمن و با چنین نظم، بصیرت، شور و انگیزه در دنیا بی نظیر است.
حضرت آیت الله خامنه ای در توصیف حرکت مستمر ملت، گفتند: این نبرد «ملت با ضد ملت»، نبرد «ایران با ضد ایران» و نبرد «اسلام با ضد اسلام» است که از این پس نیز ادامه خواهد داشت.
ایشان خاطرنشان کردند: البته این مبارزه و ایستادگی و مقاومت موجب نشده است که ملت از دیگر ابعاد زندگی از جمله پیشرفت های علمی و تأمین امنیت و آرامش غافل شود.
حضرت آیت الله خامنه ای، ریشه تمام دشمنی ها و توطئه ها بر ضد ملت ایران را «انقلاب اسلامی» دانستند و تأکید کردند: تمام حرکات ناکام دشمن در این چهل سال، در واقع پاتک به انقلاب است، زیرا انقلاب حضور سیاسی دشمن را ریشه کن کرد.
ایشان گفتند: این بار هم ملت ایران با ایستادگی همچون سدی محکم و ملی با قدرت تمام به امریکا و انگلیس و لندن نشینان گفت که نتوانستید و بعد از این هم نخواهید توانست.
رهبر انقلاب اسلامی به میلیاردها دلار هزینه و سالها شبکه سازی و مزدورپروری بدخواهان ملت ایران برای ایجاد مشکل از دورن کشور اشاره کردند و افزودند: مسئولان فعلی امریکا که ساده لوحی آنها در امور سیاسی آشکار است، این بار خود را لو دادند و به شبکه سازی و مزدورپروری اذعان و 
هزینه های این طراحی را نیز با سرکیسه کردن دولت های وابسته خلیج فارس تأمین کردند تا شاید بتوانند زباله های فراری از ایران را بازیافت و دوباره وارد میدان کنند.
حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به اقدام دشمنان در سالهای اخیر در راه اندازی هزاران شبکه مجازی و دهها کانال تلویزیونی، ایجاد جوخه های ترور و انفجار و اعزام آنها به داخل مرزها، و بمباران گسترده ملت با دروغ، تهمت و شایعه خاطرنشان کردند: همه این تلاشها انجام شد تا شاید بتوانند افکار این ملت بویژه جوانان را تغییر دهند اما نتیجه اش، شهید حججی عزیز و دیگر شهدا بودند که در دفاع از انقلاب سینه سپر کردند.
ایشان افزودند: دشمنان حتی برای نفوذ در برخی ارکان، افرادی را تطمیع کردند و خود نیز مستقیم وارد میدان شدند که دخالت های مسئولان امریکایی را در این چند روز اخیر همه دیدند، اما باز هم نتوانستند و ناکام ماندند.
رهبر انقلاب اسلامی، صمیمانه از ملت ایران قدردانی کردند و گفتند: نه یک بار بلکه هزاران بار از این ملت تشکر می کنم؛ ملت ایران حقیقتاً ملتی رشید، با بصیرت، وفادار، با همت، زمان‌شناس و لحظه شناس است و می داند که لحظه‌ی حرکت، چه زمانی است.
حضرت آیت الله خامنه ای تأکید کردند: دشمنان این پیام ها را می گیرند، اگرچه در تبلیغات به روی خود نمی آورند و صدها اخلال گر را هزاران نفر، و حرکات میلیونی مردم را گروه اندک جلوه می دهند اما صاحبان سیاست متوجه این حرکت و پیام های آن می شوند.
ایشان افزودند: ملت ایران با این حرکت عظیم کار خود را کرد و در دل سیاستگذاران دشمن رعب ایجاد کرد و بصیرت و انگیزه خود را به اوج رساند.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به تحلیل های مختلفی که در روزهای گذشته از طرف اشخاص و جناح ها در روزنامه ها و شبکه های اینترنتی بیان شده گفتند: همه این تحلیل ها یک نقطه مشترک صحیح داشت و آن اینکه باید بین مطالبات صادقانه و به حق مردم و حرکات وحشیانه و تخریب‌گرانه یک گروه تفکیک قائل شد و مطالبات و خواسته های مردم را پیگیری کرد.
حضرت آیت الله خامنه ای خاطرنشان کردند: اینکه عده ای از حقی محروم بمانند و در جایی جمع شوند و اعتراض کنند، یک مطلب است اما اینکه عده ای از این تجمع سوءاستفاده کنند و به قرآن و اسلام دشنام دهند و به پرچم ایران اهانت کنند و مسجد آتش بزنند، یک مطلب دیگر است.
ایشان افزودند: اعتراض ها یا درخواست های مردمی همواره بوده و اکنون نیز هست؛ در همین یکسال اخیر، برخی از مردم در بعضی شهرها یا در مقابل مجلس به دلیل مشکلات
 صندوق ها یا برخی مؤسسات مالی، اجتماعاتی داشتند که هیچ‌کس هم با آنها معارضه و مخالفتی ندارد و باید این حرفها گوش داده و رسیدگی شوند و در حد وسع و توان پاسخ داده شود.
حضرت آیت الله خامنه ای سپس در تبیین ابعاد قضایای اخیر گفتند: قرائن و شواهد اطلاعاتی نشان می دهد که این قضایا سازماندهی شده بوده و در شکل گیری آن، یک مثلث فعال بوده است.
ایشان افزودند: یک رأس این مثلث، امریکا و صهیونیستها بودند که طراحی را انجام دادند و چند ماه برروی این طراحی کار کردند و بنای آنها این بود که حرکت ها از شهرهای کوچک شروع شود تا به مرکز برسد.
رهبر انقلاب اسلامی گفتند: رأس دوم این مثلث، یکی از دولتهای پولدار خلیج فارس است که هزینه این نقشه را تأمین کرد و رأس سوم نیز، پادوها بودند که مربوط به سازمان آدمکش منافقین هستند و از ماهها قبل آماده بودند.
حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به فراخوان ها، خاطرنشان کردند: در این فراخوان ها، شعار «نه به گرانی» مطرح شده بود که شعاری جذاب بود تا عده ای را بدنبال خود وارد صحنه کنند.
در ابتدای کار هم عده ای با این شعار همراه شدند اما مردم به محض آنکه دیدند، هدف و شعارها تغییر کرد، صف خود را جدا کردند.
ایشان در همین خصوص افزودند: همان افرادی که روز پنجشنبه و جمعه در اجتماع «نه به گرانی» شرکت کرده بودند، بعد از جدا کردن صف خود، در اجتماع عظیم نهم دی به میدان آمدند و برضد امریکا و منافق شعار دادند.
رهبر انقلاب اسلامی در ادامه تبیین قضایای اخیر به برخی حرفها در رسانه های دشمنان اشاره کردند و گفتند: برای سازماندهی و عملیات دو قرار گاه فرماندهی در همسایگی ایران تشکیل شده بود، یکی از این قرارگاهها برای هدایت عملیات در فضای مجازی بود و قرارگاه دوم برای مدیریت اغتشاش ها که هر دو قرارگاه بوسیله امریکایی ها و صهیونیست ها فرماندهی می‌شد و پیروزی خود را نیز قطعی می دانستند.
حضرت آیت الله خامنه ای با سپاسگزاری به درگاه خداوند متعال که دشمنان ملت ایران را از نادان ها قرار داده است، تأکید کردند: برغم مقابله پی در پی مردم، دشمنان هنوز ملت ایران را نشناخته اند و معنای این سد محکمِ ایمان و شجاعت ملی را نفهمیده اند.
ایشان، بیهوده‌گویی‌های اخیر مسئولان امریکایی را ناشی از عصبانیت شدید و شکست اخیر دانستند و گفتند: می گویند حکومت ایران از مردم خود می ترسد! خیر. حکومت ایران متولد این مردم است و نظام اسلامی چهل سال است که به پشتوانه همین مردم در مقابل شما ایستاده است.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: می گویند حکومت ایران از قدرت امریکا هراس دارد؛ در پاسخ می گوییم اگر ما از شما هراس داشتیم، چگونه در دهه پنجاه شما را از ایران بیرون ریختیم و در دهه نود نیز شما را از کل منطقه بیرون راندیم.
ایشان به یکی دیگر از گزافه‌گویی‌های مقامات امریکایی مبنی بر نگرانی از نحوه رفتار با معترضان اشاره کردند و افزودند: شما خجالت نمی کشید؟ در یک‌سال گذشته هشتصد نفر از مردم امریکا به دست پلیس کشته شده اند. در قضیه قیام وال استریت هر کاری که توانستید بر ضد مردم کردید و با هر احتمال و تهمتی، مردم را کشتید؛ آن وقت برای مردم ایران اظهار نگرانی می کنید؟
حضرت آیت الله خامنه ای همچنین با اشاره به ابراز نگرانی مسئولان انگلیس خبیث گفتند: اخیراً در موضوع حمله به مسلمانان انگلیس و دفاع مسلمانان از خود، یک قاضی انگلیسی، احکام بسیار سنگینی داد؛ حالا مسئولان چنین کشوری، دلسوز معترضان شده اند؟
رهبر انقلاب اسلامی، «براندازی نظام جمهوری اسلامی» را هدف مشخص امریکایی ها خواندند و با اشاره به تلاش دولت قبلی امریکا در پنهان کردن این هدف در موضع‌گیری‌ها و نیز نامه هایی که برای رهبر انقلاب می فرستاد، گفتند: البته رفتار آنها همان رفتار براندازی بود که دولت فعلی، صریح و بدون ملاحظه آن را اعلام می کند.
حضرت آیت الله خامنه ای، تلاش برای گرفتن ابزارهای اقتدار ملی ایرانیان را روش اصلی و وسیله امریکایی‌ها برای تحقق «براندازی» برشمردند و افزودند: «عواطف مردم و افکار عمومیِ هم جهتِ با حکومت» و «ایمان و انگیزه جوانان» از جمله ابزارهای اصلی اقتدار ملی است و به همین علت دشمنان درصدد تضعیف و سلب آنها هستند.
«قدرت دفاع موشکی» و «حضور مقتدرانه در منطقه» از دیگر ابزارهای اقتدار ملی ایرانیان بود که رهبر انقلاب یادآور شدند و افزودند: امریکا جرأت نمی کند اسم مذاکره با ما را بیاورد اما یک کشور اروپایی می گوید می خواهیم با ایران درباره حضور منطقه ای آن مذاکره کنیم در حالی که باید از او پرسید شما چرا در منطقه حضور دارید؟
رهبر انقلاب سپس سه نکته اساسی را خطاب به هیأت حاکمه امریکا مورد تأکید قرار دادند: اول: سرِ شما در حوادث اخیر به سنگ خورد و اگر در آینده تکرار کنید باز هم ناکام خواهید ماند. دوم: در این چند روز به ایران خسارت زدید، این کار بی تقاص نخواهد ماند و سوم: این کسی که به گفته خود امریکایی ها تعادل روحی- روانی ندارد، بداند که این دیوانه‌بازی‌های نمایشی، بی‌جواب نخواهد ماند.
حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به ایستادگی نظام در مقابل زورگویان و دفاع از منافع ملت و کشور افزودند: کسانی که در خارج یا متأسفانه در داخل دوست دارند با امریکایی ها پیوند بخورند و نشست و برخاست کنند، این حرفها را بشنوند و بدانند که نظام جمهوری اسلامی به فضل الهی همه مشکلات را برطرف خواهد کرد.
بخش دیگری از سخنان رهبر انقلاب خطاب به مسئولان کشور و عناصر و فعالان سیاسی بود. ایشان خود را هم مخاطب این سخنان دانستند و در نکته ای بسیار مهم گفتند: دست داشتن دشمن در مسائل اخیر، تحلیل نیست بلکه بر مبنای اطلاعات و خبر بیان شد اما این نباید موجب شود که از ضعف ها و مشکلات خودمان غافل شویم.
رهبر انقلاب تأکید کردند: دشمنان مانند مگس روی زخم ناشی از مشکلات و ضعف ها می‌نشینند، بنابراین باید زخم را خوب کنید و نگذارید بوجود آید چرا که اگر مشکل داخلی نداشته باشیم، تبلیغات و فضاسازی بیگانه اثر نمی گذارد و امریکایی ها هم نمی توانند هیچ غلطی بکنند.
حضرت آیت الله خامنه ای، «دفاع از حقوق مردم و تلاش برای حل مشکلات آنها» را وظیفه همه مسئولان برشمردند و افزودند: قشرهایی از مردم به خصوص «طبقات ضعیف» تحت فشار هستند و باید همه همت مسئولان صرف حل مشکلات موجود شود.
«شناخت مشکلات جامعه، تمرکز بر حل مسائل اساسی و تقسیم کار برای رفع آنها» توصیه مهم دیگر رهبر انقلاب به مسئولان سه قوه بود.
ایشان با اشاره به تشکیل چندین جلسه با مسئولان و مدیران اصلی کشور درباره آسیب های اجتماعی و اقدام برخی مسئولان در کاهش بعضی از این آسیب ها افزودند: همه بدانند که مشکلِ حل‌نشدنی و گره‌ی بازنشدنی در کشور نداریم اما باید در این زمینه آماده‌تر، پا به‌رکاب‌تر، بیشتر و دقیق تر، کار و تلاش کنیم.
«وحدت و همدلی» دیگر توصیه مؤکد رهبر انقلاب به مسئولان بود. ایشان افزودند: در این شرایط که دشمنِ لجوج تهدید می کند و درصدد ایجاد مشکلات است، مسئولان و مجموعه های سیاسی باید «هم افزایی» کنند و از تحلیل و تضعیف یکدیگر خودداری کنند.
حضرت آیت الله خامنه ای با یادآوری صدمات و خساراتی که در سال 88 به علت بی قانونی برخی عناصر، متوجه مردم و ایران شد، افزودند: تسلیم در مقابل قانون همچون همیشه توصیه، تأکید و طلب بنده از همه مسئولان و دستگاهها است.
رهبر انقلاب، «تذکر و انتقاد منصفانه» را لازم و مفید دانستند و در عین حال افزودند: نباید انتقاد و تذکر را با یک کلاغ چهل کلاغ کردن، مبالغه و تعمیم غیرمنطقی، به ابزار شایعه و سیاه‌نمایی تبدیل کرد.
ایشان افزودند: نباید وجود تعداد اندکی مدیر یا قاضی فاسد را به هزاران مدیر اجرایی یا قاضی شریف تعمیم داد و دل جوانان عزیز میهن را خالی کرد، همچنان‌که نباید یکی دو نماینده را که در میان حدود 300 نماینده، جور دیگری مشی می کنند، به همه نمایندگان تعمیم داد.
رهبر انقلاب، «تمرکز مسئولان کشور» بخصوص مسئولان اجرایی را بر مسائل کلیدی بویژه اشتغال و تولید و حل مشکل واردات ضروری خواندند و افزودند: این مسائل را بارها به مسئولان اجرایی تذکر داده ایم.
ایشان در همین زمینه افزودند: برخی گله می کنند که رهبری چرا تذکر نمی دهد اما بنده با گزارشهای مردمی و دیگر گزارشها از مسائل اساسی و مشکلات مردم با خبرم و مدام تذکر می‌دهم؛ به‌گونه‌ای که این تذاکرات علنی، یک دهم هشدارها و اوقات تلخی های ما با مسئولان در جلسات غیرعمومی هم نیست.
حضرت آیت الله خامنه ای بار دیگر با تأکید بر اهتمام مسئولان براشتغال و رونق تولید داخلی خاطرنشان کردند: بیکاری ریشه اصلی بسیاری از مفاسد است و باید با رونق تولید، آن را حل کرد البته پول پاشیدن بی حساب و کتاب مشکل را حل نمی کند و خوشبختانه مسئولان دولتی در این زمینه ها مشغول کار هستند.
رهبر انقلاب در بخش دیگری از سخنانشان با تشکر از مسئولان امنیتی، انتظامی و سپاه و بسیج افزودند: در مسئله اخیر باید میان جوان و نوجوانی که تحت تأثیر هیجان فضای مجازی حرفی زده و کاری کرده با کسانی که جزو پادوهای امریکا و ضد انقلاب هستند فرق گذاشت.
رهبر انقلاب افزودند: با کسانی که هیجانی وارد ماجرا شده اند چه دانشجو، چه غیر دانشجو باید صحبت و روشنگری کرد اما کسی که پادوی منافقین است و آدم می کشد حسابش جداست. بخش پایانی سخنان رهبر انقلاب مستقیماً خطاب به مردم بود.
ایشان حضور تعیین کننده، بی منت و با بصیرت ملت عزیز را در هنگامه های نیاز کشور موجب جلب رضایت پروردگار کریم خواندند و افزودند: در همه چهل سال اخیر هر جا لازم بوده در انتخابات، راهپیمایی ها و هر صحنه لازم دیگر، مردم سینه خود را سپر کرده اند و به ایران آبرو داده اند.
رهبر انقلاب با اشاره به شایعه پراکنی به عنوان یکی از ابزارهای مهم دشمنان به مردم توصیه کردند: هر موضوعی را مادام که سند درست و مطلب منطقی و معقول ندیده اید، باور نکنید و شایعات دشمن و دیگر حرفهای بی مبنا را منتشر و پراکنده نکنید. حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: مردم بدانند مسئولان کشور نخوابیده اند و به قدر وسعشان در حال کار و تلاشند؛ البته جاهایی قصور و تقصیر هم هست.
ایشان با اشاره به روند جاری حل برخی مشکلات گفتند: حل بعضی مسائل دیگر زمان بر است، ضمن اینکه تقریباً همه مسئولان مستقیم یا غیرمستقیم انتخاب خود مردم هستند که باید با ابتکار، به روز بودن و آمادگی های جسمی و عصبی، فعالیت برای حل مشکلات را افزون‌تر کنند.
حضرت آیت الله خامنه ای در همین زمینه انتخاب مسئولان با رأی مردم افزودند: مردمسالاری دینی را صادقانه و واقعاً قبول دارم؛ به همین علت به هرکسی که مردم رأی بدهند، کمک می‌کنم همچنانکه درباره همه دولتها از جمله این دولت، این کار را کرده ام و ادامه خواهم داد. رهبر انقلاب اسلامی در پایان سخنانشان تأکید کردند: به آینده بسیار روشن کشور امیدوار هستم و می دانم خداوند اراده کرده این ملت را به عالی ترین درجات برساند که به فضل الهی چنین خواهد شد.


مشاور مقام معظم رهبری در مورد واکنش ایران در صورت خروج آمریکا از برجام گفت: دست جمهوری اسلامی ایران باز است و تمام گزینه‌ها روی میز است.
به گزارش ایسنا، علی‌اکبر ولایتی در نشست مطبوعاتی  باهمام حمودی رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق تصریح کرد: این طور نیست که برخی از هم‌پیمانان آمریکا یک حرفی بزنند و آمریکا به نحو دیگری عمل کنند و آنها یک طرفه از برجام سود ببرند و ایران نیز یک طرفه به تعهداتش پایبند باشد.
وزیر امور خارجه پیشین کشورمان همچنین ادامه داد: راهکار در ارتباظ با این موضوع در خود برجام پیش‌بینی شده و از دیگر سو مجلس شورای اسلامی نیز قانونی در این زمینه تصویب کرده و این قانون مجلس ملاک عمل ما خواهد بود.
مشاور مقام معظم رهبری همچنین در پاسخ به سوالی در مورد تلاش آمریکایی‌ها جهت جدا کردن کردستان سوریه از این کشور در راستای تجزیه سوریه اظهار کرد: سناریوی آمریکایی‌ها این بود که عراق را به سه قسمت شیعه، کردی و سنی تجزیه کنند. ولی جامعه عراق با این فکر مخالفت کرد  و در همین چارچوب ، آمریکایی‌ها اجرایی کردن این نقشه را به آینده موکول کردند. آنها در آینده نیز در این زمینه به موفقیتی دست نخواهند یافت؛ چراکه مردم عراق ، ارتش عراق، نیروهای مردمی و دولت این کشور همگی حضور دارند و با این موضوع مخالف هستند. بنابراین آمریکایی‌ها در مورد تجزیه عراق به نتیجه‌ای نخواهند رسید. وی ادامه داد: در مورد سوریه نیز آمریکایی‌ها مایل نبودند که ارتباطی بین سوریه و عراق ایجاد شود و شهر بوکمال را سدی در این ارتباط می دیدند ولی با کمک نیروهای سوری و عراق و جریان مقاومت، آمریکایی‌ها دماغ‌شان به خاک مالیده شد و داعش شکست خورد.
وی افزود: آمریکایی‌ها در شرق فرات پایگاه هایی زدند و می خواهند مقدمه جدا شدن کردستان سوریه را از این کشور فراهم کنند ولی این آرزویی است که محقق نمی‌شود.
ولایتی با بیان اینکه آنها قریب هفت سال است که علیه سوریه می جنگند و برخی از مزدوران خود از جمله بلک واتر را به این منطقه آورده‌اند که حکومت سوریه را از بین ببرد ولی موفق نشدند، ادامه داد: تجربه نیز نشان می‌دهد که آمریکایی ها در اجرای این طرح موفق نمی‌شوند و سوریه متحد و یکپارچه باقی می ماند. وی افزود: محور مقاومت از تمامیت ارضی سوریه حمایت می‌کند.  وزیر امور خارجه پیشین کشورمان همچنین به گفت‌وگوهای مطرح شده در دیدارش با رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق اشاره کرد و گفت: پیروزی های ارتش و همچنین نیروهای مردمی عراق در راستای آزادسازی کامل این کشور از وجود گروه‌های تروریستی بسیار مهم بود، ما این پیروزی را بار دیگر تبریک گفتیم. مشاور مقام معظم رهبری با تاکید بر اینکه رابطه ایران و عراق مبتنی بر حسن همجواری و راهبردی و استراتژیک است، به نقش مجلس اعلای اسلامی عراق و تحولات چند سال اخیر در این کشور اشاره کرد و گفت: مجلس اعلا نقش مهمی در پیروزی مردم عراق داشت.