وزارت نفت عراق اعلام کرد ۲۶ شرکت واجد شرکت در مناقصه براي بلوک‌هاي نفت و گاز در مناطق مرزي شناخته شده‌اند. وزارت نفت عراق در بيانيه‌اي اعلام کرد پنج شرکت اخيرا واجد شرايط شرکت در مناقصه شناخته شدند در حاليکه ۲۱ شرکت ديگر پيش از اين انتخاب شده بودند. شرايط اين مناقصه تا پايان ماه مهر نهايي خواهد شد و مراسم باز کردن پيشنهادات نيز در ۲۱ ژوئن برگزار مي‌شود. اکسون موبيل، لوک اويل، گازپروم، اني، رويال داچ شل، توتال، BP، پتروچاينا و پتروناس از جمله شرکت‌هايي هستند که در عراق فعاليت مي‌کنند. عراق با توليد ۴.۴ ميليون بشکه در روز نفت، دومين توليدکننده بزرگ اوپک پس از عربستان سعودي است.


در ۹ ماهه سال جاري سهم مصرف سوخت گازوييل و مازوت در نيروگاه‌ها نسبت به سال گذشته به ترتيب پنج و ۲.۶ درصد کاهش پيدا کرده که اين امر مي‌تواند به معني کاهش آلودگي هوا ناشي از مصرف سوخت در نيروگاه‌هاي کشور نيز باشد.
در ۹ ماهه سال جاري در مجموع بيش از ۶۰ ميليارد مترمکعب سوخت در نيروگاه‌هاي حرارتي مصرف شده که از اين ميزان، سهم مصرف گاز طبيعي حدود ۹۳.۲۲ درصد بوده و بايد گفت که مصرف گاز طبيعي در نيروگاه‌هاي حرارتي کشور نسبت به سال گذشته حدود ۷.۵ درصد رشد داشته است. سهم گازوييل نيروگاه‌هاي حرارتي ۳.۲۲ درصد بوده که در مقايسه با سال گذشته حدود پنج درصد کاهش داشته است.


مدير کل دفتر استانداردها و طرح‌هاي آب و آبفا وزارت نيرو گفت: نصب برچسب استاندارد مصرف آب در آينده نزديک در محصولات خانگي آب‌بر اجباري مي‌شود. تقي عبادي با اشاره به اينکه اجباري شدن اين طرح اهميت زيادي دارد، افزود: اين طرح هم اکنون اجرايي شده ولي اجباري نشده و هم اينک در حال پيگيري اجباري شدن اين طرح هستيم که اين کار مستلزم زمان است تا هم براي توليدکنندگان و هم براي واردکنندگان قطعي شود تا در آينده نزديک، حتماً بايستي از برچسب استاندارد مصرف آب استفاده کنند. پس از اجباري شدن اين طرح، از ورود کالاهاي داخلي و خارجي فاقد برچسب استاندارد مصرف آب به بازار ممانعت به عمل مي‌آيد.


اخذ نمونه ژنتیکی همزمان با پیدا شدن پیکر دو خدمه نفتکش ایرانی؛
تاکید ربیعی به چینی‌ها؛ بکارگیری تمام توان برای نجات جان ملوانان ایرانی
معاون سازمان بنادر و دريانوردي کشور از پيدا شدن جعبه سياه نفتکش ايراني خبر داد و گفت: دو پيکر جديد نيز در پل فرماندهي (بالاترين نقطه کشتي) پيدا شدند.
هادي حق‌شناس در گفت‌وگو با ايسنا، با اشاره به ادامه عمليات اطفاء حريق نفتکش سانچي، اظهار کرد: تيم چيني ساعتي قبل (صبح شنبه) براي تجسس وارد نفتکش شد و جعبه سياه نفتکش را همراه دو پيکر پيدا کرد.
وي با بيان اين‌که تيم ايراني هنوز به محل حادثه نرسيده‌اند، افزود: به علت زياد بودن گازهاي سمي‌و نبود اکسيژن کافي نيروهاي چيني فقط نيم ساعت در نفتکش حضور يافتند و خارج شدند.
روز شنبه ۱۶ دي‌ماه يک نفتکش ايراني با کشتي چيني در آبهاي نزديک به اين کشور برخورد کرد که باعث حريق نفتکش و مفقود شدن ۳۲ پرسنل آن شد. تاکنون پيکر سه پرسنل پيدا شده است.
تاکيد ربيعي به چيني‌ها: لزوم بکارگيري تمام توان براي نجات جان ملوانان ايراني
رييس کميته ويژه رسيدگي به وضعيت نفتکش حادثه ديده ايراني سانچي در شانگهاي گفت: خواستار اين هستم که طرف چيني ضمن بکارگيري تمام توان خود براي نجات دريانوردان ايراني، در اجراي عمليات امداد و نجات جديت ورزند. علي ربيعي با بيان اينکه به دليل ضرورت موضوع بدون هماهنگي با دولت چين به شانگهاي آمدم، تصريح کرد: سختي کار را درک مي‌کنم و مي‌دانم زحمت کشيديد اما انتظار مردم ايران اين بود که هرچه در توان بود براي اين کشتي بکار گرفته شود.
او با بيان اينکه براي خريد فوم جهت اطفاي حريق هيچ مشکلي نداريم و از هر سازمان و شرکتي که دارد درخواست خريد کنيد، اظهار کرد: اميدوارم تيم نجات ايراني صبح يکشنبه روي کشتي باشند و هر نتيجه‌اي براي روشن شدن موضوع براي ما مهم است.
ربيعي اظهار کرد: از بين رفتن و غرق شدن کشتي مصادف با از بين رفتن اميد مطلق است بنابراين خواسته ما جديت در اجراي عمليات امداد و نجات است.
وي تاکيد کرد: خاطره ملت ايران نسبت به اين موضوع تاريخي خواهد بود و در اذهان ملت ايران خواهد ماند لذا ما مي‌خواهيم هر چه از دستمان بر مي‌آيد را انجام دهيم.
ربيعي تصريح کرد: همکاران ما از مجلس و دولت در کنار مردم، نگران اين موضوع هستند و با جديت آن را دنبال مي‌کنند.
رييس کميته ويژه رسيدگي به وضعيت نفتکش حادثه ديده ايراني سانچي با بيان اينکه من احساسات خودم و انتظاري که مردم دارند را يادآور مي‌شوم، گفت: به دليل ضرورت موضوع بدون هماهنگي با دولت چين به شانگهاي آمدم.
وي ادامه داد: ما خواهان آن هستيم که همکاران من از کشتي کريستال بازديد و با خدمه آن مصاحبه کنند تا با مصاحبه با آنها اطمينان بخشي به مردم بدهيم.
ربيعي اظهار کرد: هدف ما از اين کار اين نيست که دنبال مقصر باشيم بلکه هدف اين است موضوع روشن شود. ربيعي خطاب به فرمانده چيني گفت: در چهره شما جديت و آرامش را ديدم که براي من آرام بخش بود. وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي و رييس کميته ويژه رسيدگي به وضعيت نفتکش حادثه ديده ايراني سانچي روز شنبه به منظور پيگيري آخرين وضعيت اين نفتکش وارد شانگهاي شد. نفتکش ايراني حامل 136 هزار تن ميعانات گازي صادراتي ايران به کره جنوبي عصر شانزدهم دي ماه پس از برخورد يک کشتي باري با آن، طعمه حريق شد.
کشتي فله‌بر هنگ کنگي به نام «کريستال» با مالکيت يک شرکت لجستيکي در استان «جه جيانگ» چين حاوي 64 هزار تن غله بود که از آمريکا به مقصد استان «گوانگ دونگ» در جنوب چين مي‌رفت و در بين راه به کشتي نفتکش «سانچي» با مالکيت شرکت «برايت» از جمهوري اسلامي‌ايران برخورد کرد. اين حادثه سبب انفجار و آتش سوزي در کشتي نفتکش شد. روز شنبه معاون سازمان بنادر و دريانوردي کشور از پيدا شدن جعبه سياه نفتکش ايراني خبر داد و گفت: دو پيکر جديد نيز در پل فرماندهي (بالاترين نقطه کشتي) پيدا شدند.
اخذ نمونه ژنتيکي از خانواده‌هاي خدمه نفتکش سانچي
مديرکل مديريت بحران و پدافند غيرعامل سازمان پزشکي قانوني کشور گفت: در پي حادثه آتش سوزي نفتکش ايراني در آب‌هاي چين و يافتن جسد سه تن از خدمه اين کشتي، سازمان پزشکي قانوني کشور با هماهنگي سازمان بنادر و کشتيراني از روز پنجشنبه 21 دي ماه کار اخذ نمونه ژنتيکي از خانواده خدمه کشتي را آغاز کرد.
به گزارش ايسنا، دکتر مهرداد علي‌بخشي با بيان اين مطلب افزود: اطلاعات ما از تعداد خدمه و وضعيت نفتکش ايراني مطابق با مواردي است که سازمان بنادر و کشتيراني کشور اعلام کرده که بر اين اساس 32 خدمه (شامل 30 ايراني و 2 غير ايراني) در کشتي حضور داشتند. وي با اظهار اميدواري نسبت به زنده و سلامت بودن مابقي خدمه کشتي افزود: به منظور بررسي هويت سه جسد يافت شده از خدمه اين کشتي ناچار به اخذ نمونه ژنتيکي از خانواده‌هاي (بستگان درجه يک) تمام خدمه کشتي هستيم که بر اساس هماهنگي با سازمان بنادر و کشتيراني خانواده‌ها به پزشکي قانوني تهران و فارس هدايت شدند. بخشي تصريح کرد: نمونه گيري از اين خانواده‌ها از روز پنجشنبه در پزشکي قانوني تهران و فارس آغاز شده است و در استان تهران 12 خانواده و در استان فارس نيز 4 خانواده به مرکز پزشکي قانوني مراجعه و از آنان نمونه ژنتيکي اخذ شد. بر اساس گزارش مرکز اطلاع رساني پزشک قانوني، وي با تأکيد بر اينکه سازمان پزشکي قانوني کشور با توجه با تألمات روحي خانواده‌هاي خدمه کشتي کار اخذ نمونه را در کوتاهترين زمان ممکن و با حفظ حرمت اين عزيزان انجام داد، اظهار کرد: تاکنون از خانواده 16 تن از خدمه کشتي نمونه ژنتيکي اخذ شده، مابقي خانواده‌ها نيز با هماهنگي سازمان بنادر و کشتراني براي نمونه گيري به سازمان پزشکي قانوني کشور معرفي خواهند شد.
آخرين وضعيت نفتکش ايراني از زبان ربيعي
مسئول رسيدگي به وضعيت نفتکش سانچي با بيان اينکه نيروهاي ايراني ساعت ۲:۳۰ به محل حريق نفتکش خواهند رسيد، اظهار کرد: احتمالا ۸۰ درصد مسائل روز يکشنبه روشن مي‌شود.
به نقل از ايسنا، علي ربيعي که در حال حاضر در چين مستقر شده است، در گفت‌وگو با بخش خبري ساعت ۱۴ با اشاره به اعزام تکاوران ايراني به محل حادثه گفت: تکاوران ايراني با نيروهاي چيني ترکيب شدند و به سمت نفتکش آتش گرفته اعزام شده‌اند. وي افزود: احتمالا از ساعت ۷ صبح به وقت محلي و ۲:۳۰ به وقت ايران به محل برسند. مسئول رسيدگي به وضعيت نفتکش سانچي در مورد وضعيت تيم عملياتي اطفاي حريق توضيح داد: در حال حاضر دو کشتي ژاپني در منطقه مستقر شده‌اند و ژاپن نيز اعلام کرده دو کشتي ديگر نيز به محل اعزام مي‌کند. يک کشتي کره‌اي نيز در محل قرار دارد.
علاوه بر اين سه کشتي ايراني که براي اين منظور توسط ايران اجاره‌ شده‌اند، در محل مستقر شده‌اند و سه کشتي ديگر نيز براي پشتيباني اجاره شده‌اند.
ربيعي با اشاره به پيدا شدن دو پيکر صبح شنبه در موتورخانه نفتکش گفت: اين دو پيکر براي تشخيص هويت به سمت شانگهاي منتقل شده‌اند و بايد آزمايش DNA براي تشخيص هويت آنها گرفته شود.
وي به اين سوال که چه ميزان احتمال زنده بودن ساير پرسنل کشتي وجود دارد، پاسخ داد: کارشناسان معتقدند نمي‌توان هيچ پيش‌بيني دقيقي از وضعيت پرسنل ارائه کرد. مشخص نيست يکشنبه با چه وضعي روبرو خواهيم شد. احتمالا يکشنبه ۸۰ درصد مسائل روشن خواهد شد.
گفتگوي تلفني ظريف با همتاي چيني درباره نفتکش ايراني
وزير خارجه ايران در تماس تلفني با همتاي چيني خود بر لزوم انجام تعهدات همه طرف‌ها در سانحه اتفاق افتاده براي نفتکش ايراني تاکيد کرد.
به نقل از ايسنا، در اين تماس در خصوص اجراي برجام و لزوم انجام تعهدات همه طرف‌ها و نيز سانحه تاسف بار براي نفتکش ايراني گفت‌وگو شد.‌ وزير امور خارجه چين با ابراز تاسف از بروز سانحه براي نفتکش ايراني اعلام کرد: نيروهاي امدادي چيني همه تلاش خود را براي مهار آتش به کار گرفته و به کمک‌هاي خود ادامه خواهند داد.
فرمانده چيني اطفا حريق: دو ملوان ايراني در دقايق اوليه انفجار جان باختند
«شيه کوان وي» فرمانده چيني عمليات اطفا حريق نفتکش ايراني با اشاره به پيدا شدن پيکر دو دريانورد ديگر ايراني گفت: بررسي‌هاي اوليه نشان مي‌دهد اين دو عزيز که پيکر آنها روي عرشه پيدا شده است همان دقايق اوليه انفجار جان باختند.
به نقل از ايرنا، شيه کوان افزود: پيکر اين دو جان باخته و همچنين جعبه سياه کشتي فردا بعد از ظهر براي بررسي بيشتر به شانگهاي مي‌رسند.
او گفت: صورت اين عزيزان سوخته است و ارزيابي ما اين است شناسايي آنها از طريق آزمايشات پزشکي امکانپذير نيست.
فرمانده چيني عمليات اطفا حريق نفتکش ايراني با اشاره به وضعيت متغير نفتکش ايراني گفت: نمي‌توان با قطعيت در مورد وضعيت کشتي از جمله زمان اطفا آن نظر داد.
شيه کوان با اشاره به اينکه تلاش خود را براي مهار آتش بکار گرفته ايم،گفت: از تيم ايراني خواسته‌ايم اگر کارشناس فني دارند ،ارزيابي‌هايش را در اختيار ما بگذارد.
او با بيان اينکه در چند روز گذشته حجم زيادي از فوم براي اطفاء حريق مصرف شده است ، گفت: در حال حاضر حدود 260 تن فوم ذخيره داريم آما پيش بيني مي‌کنيم به فوم بيشتري نياز داشته باشيم. وي مهار آتش کشتي را خيلي فني و پيچيده عنوان کرد و گفت: کشتي ژاپني از دو روز پيش به جمع ظرفيت تيم اطفا در آمده است.
شيه در مورد دليل عدم استفاده از هواپيما براي خاموش کردن کشتي گفت: هواپيما تنها ظرفيت حمل سه تن فوم را دارد و اصلا امکان بهره گيري از آن نيست. وي تصريح کرد: با خلبانان مختلفي در مورد امکان استفاده از هواپيما صحبت شد که اين کار را توصيه نکردند. او با بيان اينکه در حال حاضر چهار کشتي مشغول کمک و سه کشتي ديگر هم در منطقه هستند ، اظهار داشت: يک کشتي کره جنوبي، دو کشتي ژاپني و هفت کشتي چيني ديگر هم حضور خواهند يافت. 
نفتکش ايراني حامل 136 هزار تن ميعانات گازي صادراتي ايران به کره جنوبي عصر شانزدهم دي ماه پس از برخورد يک کشتي باري با آن، طعمه حريق شد.  کشتي فله بر هنگ کنگي به نام «کريستال» با مالکيت يک شرکت لجستيکي در استان «جه جيانگ» چين حاوي 64 هزار تن غله بود که از آمريکا به مقصد استان «گوانگ دونگ» در جنوب چين مي‌رفت و در بين راه به کشتي نفتکش «سانچي» با مالکيت شرکت «برايت» از جمهوري اسلامي‌ايران برخورد کرد. 
اين حادثه سبب انفجار و آتش سوزي در کشتي نفتکش شد و از 32 سرنشين آن شامل 30 نفر ايراني و 2 تن بنگلادشي خبري نيست.
همچنين رئيس جمهور در مکالمه تلفني با وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي ضمن اخذ گزارش علي ربيعي از آخرين وضعيت مهار آتش سوزي نفتکش سانچي؛ تاکيد کرد: تمام اقدامات و امکانات لازم براي اطلاع سريعتر از وضعيت و دسترسي به خدمه ايراني نفتکش بسيج شود.


عليرغم فرصت‌هاي بي‌نظير در 2 بازار رقم خورد؛
سخنگوي اتحاديه صادر کنندگان فرآورده‌هاي نفتي گفت: بازار عراق و افغانستان، بازار مطلوبي براي صادرات است در حالي که ميزان صادرات به اين دو کشور کاهش داشته است.
به نقل از مهر، سيد حميد حسيني سخنگوي اتحاديه صادر کنندگان فرآورده‌هاي نفت، گاز و پتروشيمي‌در نشست خبري با بيان اينکه يکي از مهمترين وظايف اين اتحاديه بازارسازي و شبکه سازي براي اعضاي آن در سطوح بين‌المللي است، گفت: با وجود تعاملي که با دولت داريم اما مشکلات و چالش‌هاي زيادي نيز وجود دارد چرا که ارتباط بخش دولتي با ما با تشکل‌هاي خصوصي به طور شايسته‌اي نيست و زماني که به هر يک از آنها به طور جداگانه مراجعه مي‌کنيم گفته مي‌شود که ما به تنهايي نمي‌توانيم در حوزه مورد نظر شما تصميم گيري و يا حمايتي داشته باشيم.
حسيني ادامه داد: يکي از کمبودهاي موجود در حوزه صادرات فرآورده‌هاي نفتي نبود يک بخش رگولاتوري يا تنظيم کننده که در بخش داخلي و بين‌المللي است. به اين ترتيب شاهد تصميمات غيرکارشناسانه و کوتاه مدت هستيم. به طور مثال سال گذشته مجلس ۴ ميليون تن قير رايگان توزيع کرد که منجر به صادرات غيررسمي‌و آسيب زدن به بازارهاي صادراتي شد در حالي که از همان ابتدا اين تصميم با مشارکت بخش خصوصي مواجه شد.
سخنگوي اتحاديه صادر کنندگان فرآوردهاي نفت، گاز و پتروشيمي‌با اشاره به اينکه به صورت رسمي‌و يا غيررسمي‌شاهد قاچاق فرآورده‌هاي نفتي هستيم تصريح کرد: علت ارزان ماندن نرخ گازوئيل با وجود طرح پيمايش سوخت روشن نيست. چرا که با استفاده از اين طرح مي‌توان به خودروهاي ديزلي که در حوزه حمل و نقل فعال هستند سوخت با يارانه تخصيص داد در حالي که قيمت پائين اين فرآورده همچنان موجب رونق بازار قاچاق است.
 به گفته اين فعال بخش خصوصي از سال ۸۶ ميزان صادرات فرآورده‌هاي نفت، گاز و پتروشيمي‌رقمي‌بين ۴۵ تا ۵۰ ميليارد دلار بوده است که متأسفانه در سال جاري نتوانسته‌ايم ميزان صادرات خود را افزايش دهيم. 
وي با اشاره به اورهال فاز ۱۵-۱۶ و ۱۷-۱۸ پارس جنوبي تصريح کرد: در دوره‌هاي محدودي دولت مجبور شد تا به جاي خوراک گازي به بسياري از واحدهاي پتروشيمي‌خوراک مايع تحويل دهد.
حسيني از کاهش صادرات فراورده‌هاي نفتي ايران به عراق و افغانستان خبر داد و اظهار داشت: اين دوبازار يکي از بهترين و مطلوب‌ترين بازارهاي ايران هستند که متأسفانه ميزان صادرات ما به آنها کاهش يافته و برنامه‌ريزي براي قطع صادرات نيز انجام شده است. اين در حالي است که صادرات گاز جانشين صادرات فرآورده‌هاي نفتي به عراق شده است.
سخنگوي اتحاديه صادر کنندگان فرآوردهاي نفت، گاز و پتروشيمي‌گفت: در دوازدهمين همايش سالانه صادرکنندگان فراورده‌هاي نفت، گاز و پتروشيمي‌قصد داريم تا بخش حاکميتي و رگولاتوري صادرات فرآورده‌هاي نفتي را به بحث و بررسي بگذاريم. چرا که متأسفانه طي سال ۹۶، صادرات فرآورده‌هاي نفتي افزايش نداشته است و حتي در مقايسه با ميزان صادرات گذشته با کاهش روبرو بوده است. 
وي تأکيد کرد: ظرفيت پالايش نفت دنيا ۹۲ ميليون بشکه در روز است. اين در حالي است که از اين ميان ۲۳ ميليون بشکه مربوط به بنزين، ۱۳ ميليون بشکه مربوط به گازوئيل، ۱۰ ميليون بشکه مربوط به سوخت راه آهن، ۵ ميليون بشکه سوخت کشتي‌ها، ۹ ميليون بشکه مربوط به بخش پتروشيمي‌است.
حسيني با اشاره به ظرفيت ۴ ميليون تني صادرات قير ايران تصريح کرد: با توجه به اينکه جنس نفت توليد شده در ايران از منابع در حال توسعه (ميادين غرب کارون) از نوع سنگين و فوق سنگين است، بنابراين سرمايه گذاري در بخش صنعت قير توجيه اقتصادي دارد. اين در حالي است که توجه شايسته‌اي به اين بخش نشده است. 
يکي از دلايلي که موجب ضعف صنعت قير طي مدت گذشته شده، صدور مجوز غيرکارشناسانه از سوي وزارت صنعت، معدن و تجارت براي احداث واحدهاي توليد قير بوده است. به گفته حسيني کيفيت قير ايران بسيار بالا بوده و مورد تقاضاي کشورهاي منطقه و حتي اروپايي است.


قزاق‌ها روي عراق را سفيد کردند
آمارها نشان مي‌دهد قزاقستان از عراق سبقت گرفته و بزرگترين نقض‌کننده توافق کاهش توليد ميان اوپک و متحدانش شده است.
به نقل از ايسنا، توليد نفت اين کشور حاشيه درياي خزر طي يک سال گذشته با افزايش توليد ميدان بزرگ کاشاگان افزايش يافته و اين افزايش توليد به رغم تعهد قزاقستان براي کاهش توليد به ميزان ۲۰ هزار بشکه در روز تحت توافق تاريخي منعقد شده ميان توليدکنندگان عضو و غيرعضو اوپک در اواخر سال ۲۰۱۶ روي داده است.
وزير اقتصاد قزاقستان هفته گذشته اعلام کرد مجموع توليد نفت اين کشور ۱۰.۵ درصد در سال ۲۰۱۷ نسبت به سال پيش از آن افزايش يافته و به ۸۶.۲ ميليون تن رسيده است که طبق محاسبات بلومبرگ، مستلزم توليد حدود ۱۳۰ هزار بشکه در روز بيشتر از سهميه توافق شده با اوپک در فاصله نوامبر و دسامبر بوده است.
توليد نفت عراق که پيش از اين بزرگترين نقض کننده توافق نفتي بود، در دسامبر حدود ۷۰ هزار بشکه در روز بالاي سهميه تعيين شده بود در حاليکه توليد اين کشور از تابستان که حداکثر ۱۰۰ هزار بشکه در روز بالاي سهميه خود نفت توليد مي‌کرد، کاهش يافته است.
به گفته يک مقام آگاه که مايل نبود نامش فاش شود، در نشست نوامبر اوپک در وين که توافق کاهش توليد تا پايان سال ۲۰۱۸ تمديد شد، امضاکنندگان تصميم گرفتند عدم پايبندي قزاقستان را ناديده بگيرند زيرا هدف توليد کلي کشورهاي مشارکت کننده در توافق تحقق يافته بود. اگر قزاقستان از توافق خارج مي‌شد، سيگنال منفي‌تري را به بازارها ارسال مي‌کرد.
کانات بوزومبايف، وزير انرژي قزاقستان اوايل دسامبر گفته بود ما از اين توافق حمايت کرديم اما بر اين نکته واقف بوديم که اگر در پايبندي به آن مشکل داشتيم مي‌توانيم همواره به شرکاي خود مراجعه کرده و با آنها صحبت کنيم.
طبق اعلام وزارت انرژي قزاقستان، اين کشور قصد دارد توليد خود را امسال به ۸۷ ميليون تن افزايش دهد که معادل ۱.۸۱ ميليون بشکه در روز در مقايسه با سهميه ۱.۷۴ ميليون بشکه در روز است که با اوپک موافقت کرده بود. قزاقستان قصد دارد به همکاري با اوپک و متحدانش ادامه دهد و همزمان تعهداتي را که نسبت به شرکايش - سرمايه گذاران خارجي حاضر در پروژه‌هاي توسعه نفت و گاز - دارد در نظر مي‌گيرد.
ميدان نفتي کاشاگان که از سوي شرکت‌هايي شامل اني، رويال داچ شل و اکسون موبيل اداره مي‌شود قرار است توليد خود را در مقايسه با حدود ۲۰۰ هزار بشکه در روز در اکتبر و متوسط ۲۱۷ هزار بشکه در روز توليد پيش‌يني شده از سوي وزارت انرژي قزاقستان، امسال به بالاي ۳۰۰ هزار بشکه در روز افزايش دهد.

مذاکره روسيه و اوپک درباره خروج از توافق نفتي
وزير انرژي روسيه اعلام کرد وزيران توليدکنندگان عضو و غيرعضو اوپک درباره امکان خروج آرام از توافق جهاني براي کاهش توليد نفت مذاکره خواهند کرد.
به نقل از رويترز، الکساندر نواک، وزير انرژي روسيه گفت: قيمت کنوني موقتي بوده و وي درباره اين وضعيت در نشست کميته مونيتورينگ وزيران در عمان که قرار است ۲۱ ژانويه (اول بهمن) برگزار شود، صحبت خواهد کرد.
وي در پاسخ به اين‌که آيا وزيران درباره خروج احتمالي از اين توافق گفت‌وگو خواهند کرد، گفت: تصور نمي‌کنم کسي ما را از صحبت درباره اين مسائل باز دارد و ما قادر خواهيم بود از نظر مکانيسم‌هايي که مي‌توانند مورد ملاحظه قرار گيرند، در مورد آنها صحبت کنيم.
مديرعامل لوک اويل که يکي از بزرگترين توليد کنندگان نفت روسيه است، روز جمعه اظهار کرده بود اگر قيمت نفت به مدت بيش از شش ماه در ۷۰ دلار در هر بشکه بماند، روسيه بايد خروج از توافق نفتي را آغاز کند اما نواک اظهار کرد مازاد عرضه هنوز به طور کامل از بازار نفت حذف نشده است.
وي به خبرنگاران گفت: ما شاهد اين هستيم که بازار در حال متعادل شدن است. مي‌بينيم که مازاد عرضه بازار روبه کاهش بوده، اما هنوز بازار به طور کامل متعادل نشده و البته ما بايستي به کنترل وضعيت ادامه دهيم.

قيمت نفت سبک ايران به مرز ۶۸ دلار رسيد
قيمت نفت سبک ايران که سال ۲۰۱۸ را با افزايش آغاز کرده بود، در هفته منتهي به پنجم ژانويه به مرز ۶۸ دلار براي هر بشکه رسيد.
به نقل از وزارت نفت، قيمت نفت سبک ايران در هفته منتهي به پنجم ژانويه (جمعه، ۱۵ دي‌ماه) با يک دلار و ۸۰ سنت به ۶۷ دلار و ۵۷ سنت براي هر بشکه رسيد. ميانگين قيمت نفت ايران از ابتداي سال ۲۰۱۸ تا کنون، ۶۴ دلار و ۵۷ سنت براي هر بشکه بوده است.
قيمت نفت خام سنگين ايران در دوره مورد بررسي يک دلار و ۴۰ سنت براي هر بشکه افزايش يافت و به ۶۴ دلار و ۳۸ سنت براي هر بشکه رسيد. ميانگين قيمت نفت سنگين ايران نيز از ابتداي امسال تا کنون ۶۴ دلار و ۳۸ سنت براي هر بشکه بوده است. قيمت سبد نفتي اوپک نيز در هفته منتهي به پنجم ژانويه به ۶۵ دلار و ۴۹ سنت رسيد که نسبت به هفته گذشته، يک دلار و ۵۰ سنت افزايش نشان مي‌دهد.
قيمت نفت خام شاخص دبليو تي آي در هفته منتهي به دوره مورد بررسي، يک دلار و ۳۶ سنت افزايش يافت و به ۶۱ دلار و ۳۶ سنت براي هر بشکه رسيد. در هفته مورد بررسي، قيمت نفت خام شاخص برنت با ۲ دلار و ۲۸ سنت افزايش به ۶۷ دلار و ۹۴ سنت براي هر بشکه رسيده است.
قيمت نفت خام شاخص‌هاي دوبي و عمان نيز به ترتيب ۶۴ دلار و ۷۱ سنت و ۶۴ دلار و ۹۹ سنت براي هر بشکه بود که نسبت به هفته گذشته به ترتيب ۹۳ سنت و يک دلار و ۵۰ سنت افزايش نشان مي‌دهد.
سرماي شديد در آمريکا و آسيا و افزايش تقاضاي نفت خام از سوي پالايشگران اين مناطق براي تامين سوخت گرمايشي يکي از مهم‌ترين دليل افزايش قيمت نفت در هفته اخير بوده، ضمن اين که کاهش ۱۰۰ هزار بشکه‌اي توليد نفت خام ليبي در هفته آخر دسامبر ۲۰۱۷، به دليل انفجار در خط لوله انتقالي و مشکلات تامين برق، در اين افزايش بي‌تاثير نبوده است.


دبير کميته ملي سيرد ايران گفت: کنگره جهاني سيرد در واقع معتبر‌ترين نهاد علمي‌بين المللي است که به صنعت توزيع نيروي برق و ارايه آخرين دستاوردهاي علمي‌و فني آن مي‌پردازد.
به نقل از تسنيم، ششمين کنفرانس منطقه‌اي سيرد با حضور شماري از انديشمندان و پژوهشگران صنعت برق و دانشگاه در روزهاي 26 و 27 دي ماه در پژوهشگاه نيرو در تهران برگزار مي‌شود.
سيد محمد‌هاشمي‌دبير کميته ملي سيرد ايران در مورد اين کنفرانس گفت: برنامه‌هاي کنفرانس منطقه‌اي سيرد بر اساس الگوي کنگره جهاني سيرد است که اين کنگره هر دوسال يکبار در يکي از کشورهاي اروپايي برگزار مي‌شود. وي اظهار داشت: کنگره جهاني سيرد در واقع معتبر‌ترين نهاد علمي‌بين المللي است که به صنعت توزيع نيروي برق و ارايه آخرين دستاوردهاي علمي‌و فني آن مي‌پردازد.
دبير کميته سيرد ايران در ادامه تصريح کرد: مقر اصلي اين نهاد علمي‌در کشور بلژيک است که بيست کشور جهان شامل هفده کشور اروپايي و سه کشور غير اروپايي شامل ايران، چين و امريکا عضو اصلي آن هستند. همچنين هجده کشور ديگر به عنوان عضو وابسته با سيرد بين الملل همکاري دارند که شرايط عضويت اصلي را حاصل نکرده اند.