احمدرضا سرحدي در گفت‌و‌گو با «تجارت» تشریح کرد:
گروه راه و مسکن: براساس طرح صندوق سپرده ‌پس انداز مسکن يکم در کلانشهرها هر فرد مي‌تواند ۸۰ ميليون تومان و هر زوج تا ۱۶۰ ميليون تومان تسهيلات دريافت کند که اين رقم در شهرهاي بزرگ ۱۲۰ ميليون تومان و براي شهرهاي کوچکتر ۸۰ ميليون تومان است که طبق آمار تاکنون ۳۶۲ هزار نفر ظرف دو سال در صندوق سپرده مسکن يکم ثبت نام کرده‌اند.
 ۶ درصد؛ سود وام زوج‌هاي خانه اولي در مناطق بازآفريني شده 
باتوجه به اينکه نرخ سود تسهيلات براي خريد خانه در محله‌هاي بازآفريني شده 8 درصد است، لذا رييس‌جمهور روز پنجشنبه در مراسم آغاز طرح ملي بازآفريني شهري از رييس بانک مرکزي خواست که اين نرخ را براي خريد خانه در مناطق بازآفريني شده توسط زوج‌هاي خانه اولي به شش درصد کاهش دهد و همچنين مدت زمان سپرده‌گذاري تسهيلات صندوق يکم مسکن به 10 ماه تنزل پيدا کند. در اين مراسم ولي‌ا... سيف رييس کل بانک مرکزي با بيان اينکه در ماه‌هاي اخير بخش مسکن تحرک ويژه‌اي داشته و علائم مثبتي به اقتصاد مي‌دهد، اظهار کرد: رشد معاملات بخش مسکن نسبت به پارسال حدود ۱۲.۵درصد رشد داشته است. نظام بانکي کشور منابع خود را هدفمند به سمت بخش‌هايي که در تحقق رشد اقتصادي اثربخش دارند هدايت مي‌کند که بخش مسکن و طرح بازآفريني شهري يکي از اين بخش‌هاست. پيش‌بيني شده است در اولين سال اجراي اين طرح ۱۰۰ هزار واحد مسکوني ساخته و ۲۴۰ هزار شغل جديد نيز ايجاد شود. منابع پيش‌بيني شده نيز براي سال آينده بالغ بر ۶۸۰۰ ميليارد تومان است. تمام مقدمات کار نظام بانکي براي کمک به اجراي اين طرح آماده است و همزمان با پيشرفت اين پروژه‌ها، نظام بانکي تسهيلات لازم را ارائه مي‌کند.
هدف دولت فعال کردن بخش مصرفي مسکن است
درخصوص تاثير اقدام اخير وزارت راه و شهرسازي مبني بر کاهش مدت زمان سپرده‌گذاري تسهيلات صندوق يکم مسکن به 10 ماه در بازار مسکن، احمدرضا سرحدي کارشناس ارشد بازار مسکن در گفت و گو با «روزنامه تجارت» مي‌گويد: اين‌روزها تاحدودي رونق در بازار مسکن ايجاد شده است که دليل اين امر هم به کاهش نرخ سود سپرده‌هاي بانکي و خروج برخي از سپرده‌ها از بانک‌ها و ورود به بازار مسکن مربوط مي‌شود، لذا در حال حاضر بخش سوداگري به بازار مسکن تاثير گذاشته است، اما بخش مصرفي يعني خانه اولي‌ها هنوز فعال نشده است، بنابراين هدف وزارت راه و شهرسازي از اقدامات اخير خود يعني کاهش مدت زمان سپرده گذاري در صندوق پس انداز مسکن يکم و همچنين کاهش نرخ سود خريد خانه در مناطق باز آفريني شده در راستاي فعال کردن بخش مصرفي مسکن است.
لزوم افزايش مبلغ وام مسکن
عضو سازمان نظام مهندسي ساختمان تهران تصريح مي‌کند: معتقدم دولت بايد اقدامات ديگري درجهت افزايش مبلغ وام مسکن انجام دهد به طوري که اگر وزارت راه و شهرسازي مبلغ وام مسکن را افزايش دهد و مدت زمان بازپرداخت اقساط را طولاتي‌تر کند بدون‌ شک باعث تحريک و تقويت بخش تقاضاي مصرفي و رونق پايدار بازار مسکن خواهد شد، زيرا با کاهش نرخ سود سپرده‌هاي بانکي و به دنبال آن خروج سرمايه‌ها از بانک‌ها و ورود نقدينگي مردم به بازار سوداگري مسکن نه تنها کمکي به رونق بازار نمي‌کند بلکه بزودي شاهد تورم در بخش مسکن خواهيم بود که با رکود فعلي چندين ساله در بخش مسکن به طورحتم بازار مسکن با رکود تورمي‌مواجه خواهد شد. 
 رکود تورمي‌در کمين بازار مسکن
سرحدي مي‌افزايد: در حال حاضر بازار مسکن با رکود دست و پنجه نرم مي‌کند و تورم قابل توجهي در بازار مسکن وجود ندارد، اما با کاهش نرخ سود سپرده‌هاي بانکي و در پي آن خروج سرمايه‌ها از بانک‌ها، بسياري از سپرده‌گذاران با سرمايه خود اقدام به خريد ملک مي‌کنند که بتوانند در‌آينده گران‌تر بفروشند و سود مورد نظر خود را کسب کنند که اين امر خود باعث ايجاد تورم و گراني در بازار مسکن مي‌شود. باتوجه به اينکه در حال حاضر بخش مصرفي در خريد مسکن با کمبود منابع مالي و نقدينگي مواجه هستند با گرانتر شدن مسکن، رکود فعلي به رکود تورمي‌در بازار مسکن تبديل مي‌شود. اين کارشناس ارشد اقتصاد مسکن تاکيد مي‌کند: سياست‌هايي که درحال حاضر وزارت راه و شهرسازي در پيش گرفته سياست‌ مثبت و کارشناسانه‌اي است و مي‌تواند باعث تحريک و رونق بازار مسکن به عنوان يک کالاي مصرفي شود. اما آنچه که هم اکنون يک مقدار نگران کننده است و هنوز مشخص نشده موضوع احياي بافت‌هاي فرسوده است. عضو سازمان نظام مهندسي ساختمان تهران مي‌گويد: طرح دولت درخصوص احياي بافت‌هاي فرسوده براي من که به عنوان کارشناس بازار مسکن هستم هنوز مشخص نشده است بدين صورت که چگونه تملک صورت مي‌گيرد؟ چگونه بارگذاري در بافت‌هاي فرسوده با توجه به زير ساخت‌هايي که دارد انجام مي‌شود؟ افزايش تراکم جمعيت در بافت‌هاي فرسوده چه نتايجي به همراه دارد؟ آيا اين طرح براي توسعه گران صرفه اقتصادي دارد يا خير؟   اين کارشناس ارشد اقتصاد مسکن تاکيد مي‌کند: در خصوص احياي بافت‌هاي فرسوده بايد کمي‌صبر و تحمل کرد که چند تا پروژه انجام شود و مشاهده کنيم که به چه صورتي اجرايي مي‌شود و استقبال مردم چگونه است و کار سازندگان چگونه پيش ميرود. آن وقت مي‌شود در خصوص طرح دولت در بافت‌هاي فرسوده قضاوت کرد.
دولت بايد با پرداخت يارانه نرخ سود وام مسکن را کاهش دهد
همچنين سيد کمال الدين شهرياري عضو کميسيون عمران مجلس، با مثبت ارزيابي کردن تصميم وزارت راه و شهرسازي در خصوص کاهش مدت زمان سپرده‌گذاري تسهيلات صندوق يکم مسکن به 10 ماه، گفت: اين اقدام به تحريک تقاضا و بهبود وضعيت بازار مسکن مي‌انجامد. همچنين بايد مقداري از سود وام که بانک‌ها به عنوان هزينه پول بايد از تسهيلات گيرنده دريافت کند از سوي دولت به عنوان يارانه پرداخت شود. ورود دولت براي ارايه يارانه به بانک‌ها در راستاي تسهيل شرايط پرداخت وام مسکن و کاهش نرخ سود آن مي‌تواند تاثير خوبي در بازار داشته باشد. ارايه يارانه به بانک‌هاي عامل در حوزه مسکن براي کاهش نرخ سود تسهيلات آن‌ها در بودجه 97 کل کشور لحاظ خواهد شد که با اين مصوبه نرخ سود تسهيلات بافت‌هاي فرسوده 6 درصد محاسبه خواهد شد.
 گام بعدي دولت کاهش نرخ سود وام مسکن باشد
همچنين عليم يارمحمدي عضو کميسيون عمران مجلس، با مثبت ارزيابي کردن اقدام دولت درخصوص کاهش مدت زمان سپرده‌گذاري براي ارايه وام مسکن، گفت: بدون‌شک با کاهش مدت زمان سپرده‌گذاري براي اخذ تسهيلات تحرک بيشتري در بازار مسکن ايجاد خواهد شد به‌طوري که افزايش مشارکت مردم در سپرده‌گذاري مي‌تواند روند تسهيلات دهي را تقويت کند، هرچه ميزان مشارکت مردم در سپرده‌گذاري بيشتر باشد بسترسازي براي خانه‌دار شدن مردم ايجاد شده است. پس از کاهش مدت زمان سپرده گذاري براي اخذ تسهيلات مسکن به 10 ماه بايد نرخ سود وام نيز تعديل شود، اولين گام دولت براي تسهيل شرايط خانه‌دار شدن مردم بايد به گام‌هاي بعدي نيز بيانجامد. همچنين تامين تسهيلات مسکن روستايي در شرايط فعلي لازم است و دولت بايد با تسهيل شرايط تامين مسکن در روستاها از مهاجرت به شهرها جلوگيري کند. تسهيلات اعطاي براي مسکن روستايي با وضعيت مالي متقاضيان همخواني ندارد، در حال حاضر بنياد مسکن براي ساخت و ساز واحدهاي مسکوني مورد نياز مردم به منابع مالي کارآمد نياز دارد در حالي که اين منابع هنوز تامين نشده است. وي با بيان اينکه بودجه پيش بيني شده براي مسکن روستايي تکاپوي نياز جامعه هدف را نمي‌کند، تصريح کرد: بسياري از روستاييان توانايي بازپرداخت سود تسهيلات مسکن را ندارند از اين رو دولت بايد در تغيير شرايط تسهيلات دهي به اين افراد تجديدنظر کند. بي‌توجهي به تسهيل شرايط خانه دار شدن روستاييان افزايش حاشيه‌نشيني را در بر دارد، دولت بايد تصميمي‌منطقي در خصوص خانه‌دار شدن اقشار روستايي اتخاذ کند در غير اين صورت ديگر جامعه روستايي ساکن در روستا نخواهيم داشت.اميد است تحرک ايجاد شده در بخش کاهش زمان سپرده گذاري براي اخذ وام در خصوص تسهيلات مسکن روستايي نيز اعمال شود.


جزئيات ساخت مسکن براي کارمندان دولت 
ساخت ۱۶۳۲ واحد مسکوني در ۱۵۰ هکتار زمين در شمال شهر بندرعباس براي کارمندان دولت که تاکنون زمين و واحد مسکوني دولتي دريافت نکرده‌اند، آغاز شد. به گفته غلامحسن شيري مديرکل راه و شهرسازي استان هرمزگان، قرار است در اين محوطه که در شمال شهر بندرعباس قرار دارد ۱۶۳۲ واحد مسکوني در ۴ فاز ساخته شود و مورد بهره‌برداري قرار بگيرد. در فار نخست آن ۳۱۶ واحد مسکوني در ۲۵ هکتار، در فاز دوم ۳۴۹ واحد در ۵۰ هکتار، در فاز سوم ۷۷۷ واحد مسکوني در ۷۵ هکتار و در فاز چهارم نيز ۱۹۰ واحد مسکوني در ۳۰ هکتار ساخته خواهند شد و در فواصل زماني مختلف مورد بهره‌برداري قرار مي‌گيرند. کارمندان دولت در استان هرمزگان که تاکنون موفق به دريافت زمين و واحد مسکوني از ارگان‌هاي خود نشده‌اند در اين طرح، واجد شرايط هستند و ثبت‌نام شده‌اند.

راه‌آهن در شرايط بحراني قابليت تردد دارد
خسرو رشيدي مديرکل دفتر ايمني و نظارت بر شبکه شرکت راه‌آهن با اشاره به آماده باش قطارهاي نجات و رابطه کاهش ديد افقي و کاهش سرعت قطار و تاخير قطارها در زمان افزايش شدت بارش برف و کولاک، گفت: دو راهکار پيش‌رو براي مديريت موقعيت‌هاي اين چنين وجود دارد راهکار اول حاکي از حذف برنامه‌ حرکت قطارها به صورت يکي درميان يا بيشتر است و راهکار دوم؛ بهره‌گيري از همکاري مردم به منظور مديريت حرکت قطارها، اما با در نظر گرفتن تاخير است که در هنگام بارندگي شديد برف و باران احتمال مواجهه با راهکار دوم وجود دارد. راه‌آهن تنها مدي است که در شرايط بحراني نيز قابليت تردد دارد. ابلاغ کرديم تا در صورت وقوع شرايط اضطراري مناطق راه‌‌آهن ستاد بحران تشکيل دهند و ايستگاه‌هاي تشکيلاتي به صورت آماده باش قرار بگيرند تا شرايط را مديريت کنند.

آمادگي کامل فرودگاه‌ها براي موج جديد بارش 
شرکت فرودگاه‌ها اعلام کرده با توجه به پيش‌بيني سازمان هواشناسي مبني بر ورود سامانه جديدي از سرما و بارش به ايران فرودگاه‌ها در آماده‌باش کامل به سر مي‌برند و تمام امکانات موجود براي مديريت پروازها فراهم است و جاي نگراني وجود نخواهد داشت. فرودگاه مهرآباد تهران به عنوان پرترافيک‌ترين فرودگاه ايران نيز از آماده‌باش کامل امکانات زمستاني اين فرودگاه براي مديريت پروازها خبر داده و اعلام کرده است که تيم زمستاني اين فرودگاه به طور کامل در آماده‌باش به سر‌مي‌برد.هرچند هنوز هيچ مشکلي در فرآيند پروازي فرودگاه‌ها ايجاد نشده است، اما مسافران مي‌توانند شرايط دقيق زمان پرواز خود را از اطلاعات فرودگاه‌هاي مبدا و مقصد خود دريافت کند.


مجلس مخالفتي با افزايش نرخ عوارض آزادراه‌ها ندارد
عضو کميسيون عمران مجلس، با تاکيد بر اينکه توسعه راه‌ها و بزرگراه‌ها نياز ضروري کشور است، گفت: با توجه به ضرورت واگذاري امور به بخش خصوصي بايد انگيزه کافي براي حضور سرمايه گذار در امور عمراني وجود داشته باشد.
به گزارش روزنامه تجارت، شهرام کوسه غراوي در گفت وگو با خانه ملت، با اشاره به برخي زمزمه‌ها مبني بر افزايش نرخ عوارض آزادراه‌ها در سال آينده، گفت: مجلس با افزايش نرخ عوارض در صورتي که در چارچوب قانون صورت بگيرد مخالفتي ندارد. هر نوع افزايش نرخي در بحث عوارض بزرگراهي بايد توام با بهسازي و نوسازي مسيرها باشد. توسعه راه‌ها و بزرگراه‌ها نياز ضروري کشور است، با توجه به ضرورت واگذاري امور به بخش خصوصي بايد انگيزه کافي براي حضور سرمايه‌گذار در امور عمراني وجود داشته باشد.
وي با بيان اينکه در نظرگرفتن نرخ عوارض بزرگراهي متناسب با وضعيت جاده‌ها مي‌تواند انگيزه خوبي براي سرمايه گذار باشد، گفت: شايد افزايش نرخ عوارض بزرگراهي مورد انتقاد مردم در ابتدا قرار بگيرد، اما در صورتي که کيفيت مترقي جاده‌ها مواجه شوند به طورحتم راضي به رشد نرخ‌ها خواهند بود. بسياري از آزادراه‌ها و بزرگراه‌هاي ما با مشکلات عديده مواجه هستند، رفع نقاط حادثه خيز، نصب علايم لازم و همچنين بهبود وضعيت مسيرها از ملزوماتي است که افزايش مطابق قانون نرخ عوارض را توجيه مي‌کند. دولت بيش از نرخ و مدت زمان مشخص شده در قانون مجاز به اخذ عوارض بزرگراهي نيست، در‌صورتي که تخلفي در اين موضوع يا افزايش بدون ارتقا کيفيت مسيرها صورت بگيرد بايد دستگاه‌هاي مسئول با ورود خود جلوي تخلف را بگيرند.

دولت نبايد مجري بازآفريني شهري باشد 
نايب رئيس کميسيون عمران مجلس، با بيان اينکه مجري بودن دولت در طرح بازآفريني شهري به ادامه وضعيت فعلي مي‌انجامد، گفت: دولت با حمايت از بخش خصوصي در اين حوزه بايد سکانداري کند.
به گزارش روزنامه تجارت، مجيد کيان پور در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاري خانه ملت، با اشاره به طرح دولت براي بازآفريني سالي 300 هزار واحد مسکوني شهري، گفت: اينکه منابع دولتي صرف بهبود بازار مسکن شود اقدام خوبي نيست و دولت در اين زمينه بايد با حمايت بخش خصوصي به بهبود بازار اقدام کند.
نايب رئيس کميسيون عمران مجلس شوراي اسلامي، با تاکيد بر ضرورت بهسازي و نوسازي بافت فرسوده شهري، افزود: سال 93 نيز طرحي اين چنيني مطرح و مقرر شد که بانک مرکزي، بانک‌هاي عامل را مکلف به نوسازي بافت فرسوده کند اما بعد از سه سال 45 هزار واحد منجر به عقد قرارداد و پرداخت تسهيلات بانکي شد. درحوزه بهسازي بافت فرسوده شهري بهترين کار تسهيل گري دولت است، دولت در اين حوزه بايد بخش خصوصي را فعال کرده و دست از مجري گري بردارد. مجري بودن دولت در طرح بازآفريني شهري به ادامه وضعيت فعلي مي‌انجامد، دولت بايد سکانداري کرده و اجرا را به بخش خصوصي واگذار کند. در نظر گرفتن مشوق‌هايي براي بخش خصوصي به تقويت حضور اين بخش در بهسازي بافت فرسوده کشور کمک مي‌کند. توليد به نرخ بازار و ارزش افزوده مناسب از مشوق‌هايي هستند که سرمايه‌هاي بخش خصوصي را به سمت بازار مسکن و بهسازي واحدهاي فرسوده هدايت مي‌کند.
کيان پور با بيان اينکه حمايت دولت در بخش برخي معافيت‌هاي مالياتي به‌حضور بخش‌خصوصي در حوزه نوسازي بافت‌هاي فرسوده شهري کمک شاياني مي‌کند، گفت: معافيت ماليات در چرخه نقل و انتقال به ويژه نخستين نقل و انتقال از کساني که در نوسازي بافت فرسوده شهري فعال هستند مي‌تواند مثمر ثمر باشد. ارايه مشوق‌هاي شهرداري نيز عامل ديگري است که به نوسازي بافت فرسوده شهري با همت بخش خصوصي سرعت مي‌بخشد. بسياري از هزينه‌هاي مرتبط با ساخت و ساز در اين بافت‌ها بايد به صورت رايگان باشد تا سرعت بهسازي افزايش يابد. ارايه تراکم‌هاي تشويقي براي ايجاد انگيزه در بخش خصوصي براي ورود به بافت‌هاي فرسوده شهري لازم است. ارايه تسهيلات کارآمد و ارزان به بخش خصوصي ديگر انگيزه مورد نياز اين بخش براي حضور در بهسازي بافت‌هاي فرسوده شهري است.
وي با بيان اينکه تعامل همه دستگاه‌ها براي تسريع در بهسازي بافت فرسوده شهري لازم است، گفت: دستگاه‌هاي خدمات رسان در حوزه روبنايي و زيربنايي نيز بايد همکاري کاملي براي اجرايي شدن طرح بازآفريني شهري داشته باشند. ايجاد تکليف براي دستگاه‌هاي مختلف در حوزه همکاري با بخش خصوصي در راستاي توفيق طرح بازآفريني شهري مي‌تواند از تداخل وظايف و تسريع در امور موثر باشد.

توقف ساخت ۱۰۰ برج و آپارتمان در تهران
طي يکسال گذشته از ادامه ساخت‌وساز 100 پروژه ساختماني در پايتخت جلوگيري شده است.
به گزارش روزنامه تجارت به نقل از ايسنا، سال گذشته تفاهم‌نامه همکاري بين اداره‌کل استاندارد تهران، سازمان نظام مهندسي استان و چهار انجمن صنعت ساختمان نظير انجمن صنفي توليدکنندگان سازه‌هاي فولادي استان تهران، انجمن صنفي توليدکنندگان محصولات سبک ساختماني، انجمن صنفي توليدکنندگان بتن آماده و قطعات بتني ايران و استان تهران و انجمن صنفي کارفرمايي توليدکنندگان تيرچه و بلوک استان تهران، منعقد شد تا خلاهاي موجود از توليد فرآورده‌هاي ساختماني تا محل مصرف، با اخذ تدابير مناسب و کارآمد براي رديابي،جبران شود. در همين راستا، با تشکيل کميته استانداردسازي متشکل از کارشناسان استاندارد و نظام‌مهندسي و همچنين انجمن‌هاي صنفي و تخصصي ذيربط، بازديدهاي ميداني انجام و در مواردي، نمونه‌برداري براي کنترل کيفيت مصالح انجام مي‌شود. در جريان اين بازرسي‌ها، مقاديري مصالح ساختماني غيراستاندارد شناسايي و نيز تخلفات برخي پيمانکاران و مهندسين ناظر مشخص و اقدام قانوني متناسب اعم از توقيف، اعلام جرم، و در نهايت درخواست توقف عملياتي ساختمان اعمال شد. بر اساس اطلاعات بدست آمده، از ابتداي امسال تاکنون، ۸۶ پروانه استاندارد واحدهاي توليد فرآورده‌هاي ساختماني تعليق و ابطال و همچنين از فعاليت ۲۷ بچينگ توليدکننده بتن نيز ممانعت شد. همچنين در مدت مذکور، مقادير زيادي سيمان، بلوک سيماني، تيرچه، شن و ماسه، موزاييک، نيز توقيف و درخواست توقف کار ۱۰۰ پروژه ساختماني متخلف، به مرکز صدور پروانه در شهرداري تهران ارائه شد.


با ورودمهمان جديد به فرودگاه‌هاي ايران رقم خورد؛
دبير انجمن شرکت‌هاي هواپيمايي از ورود يک فروند هواپيماي سوخو سو پرجت 100 همراه با تيم مهندسي اين هواپيما به فرودگاه مهرآباد براي معرفي قابليت‌هاي آن به شرکت‌هاي هوايي خبر داد.
به گزارش روزنامه تجارت، صبح ديروز دوشنبه ( 23 بهمن‌ماه 96 ) مقصود اسعدي ساماني دبير انجمن شرکت‌هاي هواپيمايي در حاشيه مراسم معرفي اين هواپيما در جمع خبرنگران، افزود: اين هواپيما بين 20 تا 25 ميليون دلار قيمت دارد و اجاره يا خريد آن نيازمند مجوز اداره خزانه داري آمريکا (اوفک) نيست.
وي با بيان اينکه چند شرکت ايراني براي استفاده از اين هواپيما ابراز علاقه کرده‌اند، اظهار داشت: اکنون 10 درصد پروازها در 45 فرودگاه کشور انجام مي‌شود و استفاده از هواپيماهاي کوچک در اين فرودگاه‌ها براي شرکت‌هاي هوايي صرفه اقتصادي دارد که در عمل مي‌تواند اين فرودگاه‌ها را به يکديگر متصل کند. اين هواپيما ساعت هفت صبح روز دوشنبه وارد فرودگاه مهرآباد شد و قرار است ظرفيت‌هاي آن توسط شرکت روسي براي شرکت‌هاي هواپيمايي معرفي شود. اين هواپيما در نمايشگاه هوايي 2018 سنگاپور شرکت کرده بود که در مسير خود به مسکو، امروز وارد تهران شد و بعد از ظهر روز دوشنبه به روسيه پرواز خواهد کرد.
گفتني است؛ امکان خريد هواپيماهاي نو مسافربري از بندهاي مهم برنامه جامع اقدام مشترک ايران و گروه 1+5 بود که زمينه نوسازي ناوگان هوايي ايران را فراهم کرد، لذا طي 2 سال گذشته شرکت‌هاي هواپيمايي ايران قراردادهاي خريد هواپيما با شرکت‌هاي ايرباس، بوئينگ و اِي تي آر ايتاليا را به امضا رسانده‌اند که تعدادي از اين هواپيماها به ناوگان هوايي کشور پيوسته است. اين روزها سنگ‌اندازي‌هاي آمريکا اوضاع اجراي قراردادهاي ايران‌اير براي خريد هواپيماهاي بوئينگ و ايرباس را با اما و اگرهايي مواجه کرده است، لذا طبق اعلام سازمان هواپيمايي کشور صبح ديروز يکي از هواپيماهاي سوخوي روسي وارد ايران شد تا مورد ارزيابي ايرلاين‌هاي ايراني قرار گيرد. سوخو سوپر جت 100 يک هواپيماي مسافربري جت منطقه‌اي با ظرفيتي بين 75 تا 95 صندلي است که شرکت روسي سوخو از سال 2000 ميلادي طرح ساخت آن را کليد زد و از سال 2008 ميلادي وارد صنعت هوايي جهان شد.
بحث خريد جت مسافربري سوخو ۱۰۰ روسيه که از ماه‌ها پيش مطرح بوده است، همواره با توجه به عدم اقبال ايرلاين‌هاي ايراني در ورود به ايران با مشکل مواجه بوده است. اين در حالي است که پيش از اين چند بار خبرگزاري‌هاي روس خبر از نهايي شدن فروش اين هواپيما به شرکت‌هاي ايراني داده بودند که هر بار اين موضوع از سوي مقامات ايراني رد شده بود. طبق اعلام سازمان هواپيمايي کشور، پس از ماه‌ها گمانه‌زني صبح ديروز يکي از جت‌هاي سوخو ۱۰۰ روسيه وارد ايران شد تا بعد از انجام پرواز مورد ارزيابي نمايندگي‌هاي شرکت‌هاي هواپيمايي ايراني قرار گيرد تا شرايط براي خريد يا عدم خريد آن بررسي شود.
تاکنون نمايندگان ايرلاين‌هاي ايراني اعلام کردند که هيچ برنامه‌اي براي خريد اين هواپيما نداشته و کماکان ترجيح مي‌دهند ناوگان خود را با استفاده از هواپيماهاي ايرباس و بوئينگ نوسازي کنند. با توجه به حضور رسمي‌اين هواپيما در آسمان ايران بايد ديد که سرانجام اين هواپيماي روس شانس آن را پيدا مي‌کند که وارد ناوگان ايران شود يا همچنان هواپيماهايي مانند توپولوف و آنتونوف که باعث سقوط چند فروند هواپيماي مسافري ايران شد مانع از ورود اين هواپيما به ناوگان ايران مي‌شود. با وجود آنکه اجراي قرارداد خريد ايرباس از سوي ايران‌اير سال گذشته نهايي شد و اين شرکت سه فروند هواپيماي خود را به ايران‌اير تحويل داد، اما همچنان با برخي مشکلات سياسي به وجود آمده از سوي دولت آمريکا هنوز ابهام‌هايي برسر راه ورود اين هواپيماها به ايران وجود دارد.


رئيس مرکز تحقيقات راه، مسکن و شهرسازي گفت: نخستين گام رسمي‌جهت هوشمندسازي شهرها در ويرايش جديد نشريه 55 سازمان برنامه و بودجه برداشته شد.
به گزارش روزنامه تجارت، محمد شکرچي‌زاده معاون راه و شهرسازي در آستانه برگزاري اولين کنفرانس صنعت ساخت با بيان اينکه صنعت ساختمان پيشران اقتصاد کشور به شمار مي‌رود، اظهار کرد: توسعه اقتصاد، خروج از رکود و شکوفايي اقتصاد کشور منوط به رونق گرفتن صنعت ساخت است.
وي در ادامه افزود: بايد به حوزه ساخت توجه کنيم و چالش‌هاي موجود در اين صنعت را مورد ارزيابي قرار دهيم و از توانمندي داخلي و تجارب بين‌المللي در جهت توسعه صنعت ساخت و ساز استفاده کنيم.
رئيس مرکز تحقيقات راه، مسکن و شهرسازي با بيان اينکه در مرکز تحقيقات راه، مسکن و شهرسازي حرکتي را در جهت صنعت ساخت و ساز فراهم کرده‌ايم، گفت: با برگزاري نمايشگاه صنعت ساخت و ساز سعي خواهيم کرد موضوعات مرتبط با اين صنعت از جمله زيرساخت و حمل‌ونقل را تقويت کنيم و با شناسايي ظرفيت آنها راه توسعه را در پيش گيريم.
شکرچي‌زاده با بيان اينکه امروز کشور با معضل جدي بافت‌هاي فرسوده روبه‌رو است، اذعان داشت: بايد مقوله نوسازي بافت‌هاي فرسوده و ناکارآمد شهري را در اولويت قرار دهيم. افزايش تاب‌آوري شهرها کاهش خطرپذيري در مقابل حوادثي مانند زلزله از جمله برنامه‌هايي است که بايد در اولويت قرار گيرد.
وي با تاکيد بر اينکه در ماه‌هاي اخير با حوادثي مانند زلزله بسيار مواجه شديم،گفت: ظرف مدت چند ماه گذشته در کشور با چندين زلزله از جمله يک زلزله بيش از 7 ريشتر و سه زلزله بيش از 6 ريشتر و بيش از 10 زلزله کمتر از 5 ريشتر مواجه شديم. گسل‌هاي ايران فعال شده و همين موضوع خطرپذيري در کشور را بيشتر کرده است بنابراين بايد براي شهرونداني که در بافت‌هاي فرسوده ساکن هستند اقدامات گسترده‌اي را انجام دهيم.
شکرچي‌زاده در ادامه به ايجاد اشتغال در حوزه صنعت ساخت اشاره کرد و گفت: دولت اميدوار است با تسهيلاتي که در اختيار سازندگان قرار مي‌دهد بتواند حرکت جدي‌اي را در حوزه اشتغال کشور انجام دهد و از طرف ديگر با رونق گرفتن تقاضا بتوانيم زمينه اشتغال را در کشور ايجاد کنيم.
معاون راه و شهرسازي با بيان اينکه توانمندي‌هاي بسيار خوبي در شرکت‌هاي ساختماني وجود دارد، تصريح کرد: اين شرکت‌ها براي اجرا کردن فعاليت‌هاي خود نيازمند منابع مالي هستند، بنابراين بايد بتوانيم با جذب سرمايه‌گذاري داخلي و خارجي از اين توانمندي‌ها استفاده کنيم. تجربه‌ کشورهاي مختلف در دنيا نشان داد که استفاده از PP مي‌تواند زمينه تامين مالي در پروژه‌هاي ساخت‌ را فراهم کند.
رئيس مرکز تحقيقات راه، مسکن و شهرسازي، اظهار کرد: در اين کنفرانس و همايش روان‌کاوي و تامين مالي پروژه‌ها و جذب سرمايه‌گذاري خارجي را بررسي خواهيم کرد. 
شکرچي زاده در ادامه به شهرهاي هوشمند اشاره کرد و گفت: به جهت آنکه در حوزه هوشمندسازي شهرها با مسائل ابتدايي روبه‌رو هستيم، بنابراين کمتر به ظرفيت خصوصي‌سازي در اين حوزه پرداخته شده است.
معاون راه و شهرسازي با بيان اينکه زيرساخت‌هاي شهرهاي جديد هنوز شکل نگرفته است، گفت: مي‌توانيم با استفاده از فضاي ديجيتال و دنياي مجازي شهرهاي جديد را تبديل به يک شهر هوشمند کنيم.
وي با بيان اينکه موضوع شهرهاي هوشمند مستلزم همکاري تمامي‌دستگاه‌ها است، گفت: در نشريه 55 سازمان برنامه و بودجه بحث هوشمندسازي ساختمان‌ها را مورد توجه قرار داديم و سعي کرده‌ايم عناصر اين هوشمندسازي آرام آرام وارد صنعت ساختمان شود. در ويرايش جديد اين نشريه سعي کرده‌ايم اولين گام رسمي‌را در اين بخش برداريم و بتوانيم مسير طولاني اين حوزه را با رعايت استاندارد و استفاده از ظرفيت‌ها کوتاه‌تر کنيم.
شکرچي زاده در ادامه به بحث محيط زيست و انرژي در حوزه ساختمان اشاره کرد و گفت: متاسفانه اتلاف انرژي در حوزه ساختمان در کل کشور بسيار زياد است و ما سالانه 10 ميليارد تومان يارانه انرژي در ساختمان‌ها پرداخت مي‌کنيم. طبق مصوبه هيئت وزيران در آبان ماه امسال مقرر شد، تمامي‌ساختمان‌هاي دولتي ظرف 2 سال تمام تجهيزات مصارف انرژي خود را مميزي کنند و ظرف مدت 5 سال مصرف انرژي آنها به رده قابل قبول برسد. در صورت اجرايي شدن اين طرح مي‌توانيم به منابع مالي بسياري از جهت صرفه‌جويي انرژي دست يابيم.
رئيس مرکز تحقيقات راه، مسکن و شهرسازي توضيح داد: در يک جلسه مشترک بين وزير راه و شهرسازي و وزير نفت مقرر شد در بودجه سال 97 دولت اين اختيار را داشته باشد که از ذي‌الحساب‌ها جهت ارزيابي انرژي استفاده کنند که متأسفانه اين مصوبه در کميسيون تلفيق رأي نياورد و اميدواريم نمايندگان مجلس در فرصت باقي مانده بررسي بودجه اين موضوع بسيار مهم را تصويب کنند. طبق اين مصوبه دستگاه‌ها مجاز هستند از محل منابع مالي بحث ارزيابي انرژي خود را انجام دهند و اين موضوع نقش مؤثري در کاهش مصرف انرژي دارد. ارائه راهکارهاي جدي جهت افزايش بهره‌وري و کاهش مصرف انرژي و نيز توجه به بخش خصوصي و صدور خدمات مهندسي از ديگر مسائلي است که در اين نمايش بررسي خواهد شد.
گفتني است؛ اولين کنفرانس و نمايشگاه بين‌المللي صنعت ساخت 2 تا 4 اسفند ماه سال جاري توسط مرکز تحقيقات راه، مسکن و شهرسازي و با همکاري شرکت‌هاي مقاوم سازه پويا و سهلان نما در هتل المپيک تهران برگزار مي‌شود.