کشورهاي حاشيه خليج‌فارس به دنبال پايان بحران قطر 
 کشورهاي تحريم کننده قطر در حال بررسي طرح‌هايي براي پايان دادن به بحران منطقه که حدود ۹ ماه از آغاز آن مي‌گذرد هستند.به گزارش گاردين،طرح ياد شده شامل کاهش محدوديت‌هاي اعمال شده بر رفت و آمد غيرنظاميان به عنوان اولين گام براي دستيابي به توافقي گسترده‌تر است. بررسي طرح‌هايي براي پايان دادن به بحران منطقه خليج‌فارس يکي از موضوعات مهم سفر روز چهارشنبه محمد بن سلمان، وليعهد عربستان به انگليس و ديدارش با ترزا مي، نخست وزير اين کشور بود. انگليس، عربستان را به لغو محاصره قطر که بر اقتصاد کشورهاي منطقه تاثير گذاشته تشويق کند.چنين تصميمي‌باعث مي‌شود تا محاصره هوايي قطر از سوي همسايگان متوقف شود.
 
ابراز اميدواري آمريکا از مذاکرات با کره شمالي
تمايل کره شمالي به مذاکره براي کنار گذاشتن زرادخانه اتمي‌خود با استقبال آمريکا روبرو شد. درعين حال کره خواستار توقف تهديدهاي نظامي‌و حفظ امنيتش است. به گزارش نيويورک تايمز، رئيس جمهوري آمريکا نيز آن را تحولي "بسيار مثبت" در روابط با رهبر اين کشور آسيايي خوانده است. رئيس‌جمهوري آمريکا ديدار تاريخي با کيم جونگ اون را منتفي ندانست و گفت: راهي بسيار طولاني را با کره شمالي پيموده‌ايم. بايد کاري انجام شود.وي پيشنهاد مذاکره کره شمالي را صادقانه خواند و افزود: به زودي خواهيم فهميد که ماهيت اين پيشنهاد چيست.ترامپ در عين حال هشدار داد که اگر مذاکرات پيشرفتي نداشته و به شکست بينجامد، اقدام نظامي‌همچنان روي ميز است.دولت وي نيز گفته است، همچنان به مانورهاي مشترک با کره جنوبي ادامه مي‌دهد.در پي ديدار ميان مقام‌هاي ارشد کره جنوبي با رهبر کره شمالي در پيونگ يانگ، سئول در بيانيه‌اي اعلام کرد که کره شمالي تمايل خود را براي برگزاري مذاکراتي صادقانه با آمريکا درباره خلع سلاح اتمي‌و عادي‌سازي روابط اعلام کرده است.


بازداشت زنان فلسطيني و اعتراض در اسپانيا در آستانه روز جهاني زن 
در آستانه روز جهاني زن آماري که مسئولان فلسطيني از بازداشت زنان در فلسطين به دست نظاميان اسرائيلي منتشر کرده‌اند، روشن شده که ميانگين، سالانه 300 زن طي 50 سال گذشته بازداشت شده‌اند.در سويي ديگر درتاريخ 8 مارس گروه‌هاي مدافع حقوق زنان در اسپانيا در نظر دارند،اولين اعتصاب زنانه اسپانيا را در اين تاريخ در سال جاري رقم بزنند. برخي احزاب همچون پودموس از اين اعتصاب حمايت کرده‌اند . به گزارش يورونيوز، آغاز «روز جهاني زن» به سالهاي ۱۹۰۰ ميلادي برمي‌گردد يعني زماني که انسان شاهد گستردگي و همزمان آشفتگي دنياي صنعت، افزايش ناگهاني جمعيت بود. با وجود تلاش‌هاي زنان در صد سال اخير، امروز تنها يک پنجم کرسي‌هاي پارلمان‌ها متعلق به آنهاست و از ۱۹۶ رئيس دولت در سراسر جهان نيز تنها ۱۹ نفر زن هستند. شمار وزراي زن در دولتها نيز اگرچه بين سال‌هاي ۱۹۹۴ تا ۲۰۱۴ ميلادي سه برابر شده اما همچنان تعداد آنها در مقايسه با وزراي مرد بسيار کم و تنها ۱۷ درصد است. تنها ۵۵ نفر از ۵۰۰ فرد ثروتمند در جهان نيز زن هستند.

ادامه پیشروی ارتش سوریه در غوطه ‌شرقی
 یگان‌های ارتش سوریه دیروز عملیات جدیدی را برای بازپس‌گیری "مسرابا" در غوطه شرقی آغاز کردند. این در حالی است که وزارت خارجه روسیه تاکید کرد، عملیات ارتش سوریه در این منطقه مغایرتی با قطعنامه اخیر شورای امنیت ندارد. به گزارش ایسنا، به نقل از النشره، تلویزیون سوریه از آغاز عملیات نظامی برای کنترل بر شهرک مسرابا در غوطه شرقی خبر داد. در این راستا، دیده‌بان حقوق بشر سوریه گزارش داد، ۷۰۰ نظامی سوری اطراف غوطه شرقی مستقر شده‌اند. طبق اعلام تلویزیون سوریه، یگان‌های ارتش این کشور به خطوط دفاعی شورشیان مخالف در مسرابا حمله کردند تا ورود پیاده نظام‌ها به داخل این شهر را فراهم کنند.


یادداشت
مارتين ولف
فايننشال تايمز

دونالد ترامپ فردي با سياست حمايتگرايي اقتصادي است. اين تنها يک ادعا نيست اين درسي است که در هفته اخير با دستور تعرفه 25 درصدي فولاد و 10 درصدي آلومينيوم وارداتي خود را نشان داد.اين تعرفه‌ها به اندازه خودشان مهم نيستند اما منطقي که براي توجيح آنها استفاده شد و سطح و دوره آن و تمايل به هدف قراردادن متحدان مهم است. سخنان ترامپ که «جنگ تجاري خوب هستند و پيروز شدن در آن ساده است.» بايد همه ناظران را هوشيار کند.احتمالا اين کار پايان راه نيست و انتظار مي‌رود که شروع پايان نظم تجارت چندجانبه باشد که آمريکا خودش آنرا خلق کرده بود.اقدامات اخير تنها 2 درصد از واردات آمريکا را تحت تاثيرقرار مي‌دهد.اگر اين پايان آنها باشد بنابراين جهان و اقتصاد جهاني قطعا آنرا گام به گام جذب مي‌کند. يکي از دلايل حمايتگرايي آمريکا احتمالا گسترش عملکرد دراين حوزه است که مدت زيادي دوام خواهد داشت. اين امر بر صنايع آمريکا که بيش از 80 هزار نفر شاغل دارد تاثير خواهد داشت. مصرف کنندگان با تاثيرمنفي حمايتگرايي روبرو مي‌شوند. يکي از نتايج آن ارزان شدن محصولات وارداتي فولاد و آلومينيوم الست.دليل ديگر مي‌تواند باعث گسترش عملکرد تلافي جويانه عليه آمريکا است. اگرچه آنها احتمالا با مذاکره با آمريکا درسطح سازمان تجارت جهاني به توافق خواهند رسيد دراين ميان حمايتگرايي گسترش خواهد يافت.
ترجمه: فاطمه مهتدي


افزايش نگراني از جنگ تجاري در بازارهاي بورس
گروه بين الملل: پس از اين که مشاور اقتصادي ارشد کاخ سفيد که يکي از مدافعان کليدي تجارت آزاد بود استعفا داد ، وحشت از اين که ترامپ با ادامه دادن برنامه خود باعث ايجاد يک جنگ تجاري شود، بازارهاي جهاني سهام بار ديگر لرزيد. به گزارش رويترز، ديروز پس از انتشار خبر استعفاي گري کوهن مشاور اقتصادي ارشد دونالد ترامپ نگراني نسبت به جنگ تجاري قدرت گرفت و بازارهاي جهاني و ارزش دلار سقوط کردند. شاخص اس‌اندپي ۵۰۰ بيش از ۱ درصد سقوط کرد و پيش‌زمينه‌اي براي سقوط سهام در آسيا شد.گسترده‌ترين شاخص سهام آسيا اقيانوسيه در خارج از ژاپن ام‌اس‌سي‌آي، ۰.۳ درصد افت کرد.نيکي ژاپن ۰.۷ درصد از ارزش خود را ااز دست داد.سهام استراليا ۱.۱ درصد سقوط کرد،‌هانگ‌سنگ در هنگ‌کنگ ۰.۴ درصد افت کرد و سي‌اس‌آي ۳۰۰ چين بدون تغيير باقي ماند.شاخص سهام اروپايي استاکس0.4 درصد کاهش داشت و سهام DAX آلمان و بسياري از شرکت‌هاي آلماني افت 0.5 درصدي داشت.شرکت‌هاي توليدکننده خودرو که با تعرفه‌هاي آمريکا بر فولاد با ضرر بالا روبرو هستند در معاملات سهام نيز با سقوط 1.1 درصدي همراه بودند.خروج کوهن از کاخ سفيد بر بازارهاي ارزي جهان نيز تاثير گذار بود و قيمت دلار به پايين‌ترين سطح خود در 14 ماه اخير رسيد. در بازار ارز دلار تا ۰.۶ درصد در برابر ين سقوط کرد و به نرخ ۱۰۵.۴۵ ين رسيد که به کمترين ميزان ۱۶ ماهه ۱۰۵.۲۴ ين خود که در روز جمعه ثبت کرده بود بسيار نزديک است . در برابر فرانک سوئيس که يک ارز امن در شرايط بحران است، دلار ۰.۴ درصد افت کرد و به ۰.۹۳۶۸ فرانک رسيد. يورو هم ۰.۱ درصد در برابر دلار رشد کرد و به نرخ ۱.۲۴۲۰ دلار رسيد.نرخ شاخص دلار در برابر سبدي از ارزهاي خارجي ۰.۲ درصد افت کرد.بيشتر سرمايه گذاران بازارها ترجيح مي‌دادند کوهن به دليل درک خوبش از بازار در کار خود باقي بماند. برخي تحليلگران معتقدند تاثير استعفاي کوهن بر بازار کوتاه است و باتوجه به لرزه‌هاي اخير کاخ سفيد تاثيرات خود بر وال استريت را محدود کرده است.سرمايه گذاران همچنين با مشاهده اخبار مرتبط با کره شمالي در انتظار کاهش تنش هسته‌اي و خطر جنگ با آمريکا هستند.
اختلاف نظر بر سرتعرفه‌ها
مقامات کاخ سفيد تاکيد کرده‌اند هر چند اختلاف نظر گري کوهن با تصميم اخير دونالد ترامپ درباره تعرفه‌هاي فولاد و آلومينيوم يکي از دلايل کناره گيري او است اما تنها دليل نيست. رئيس جمهوري آمريکا در توئيتر خود با تاييد اين خبر نوشت به زودي در خصوص جايگزين مشاور ارشد اقتصادي تصميم گيري خواهم کرد. بسياري از افراد خواهان اين سمت هستند. عاقلانه انتخاب خواهد شد. وي که به طور همزمان مديريت شوراي ملي اقتصاد آمريکا را نيز عهده‌دار بود، از مدتها پيش قصد خروج از کاخ سفيد را داشت تا جاييکه شايعات زيادي در اين باره در رسانه‌ها مطرح شده بود.استعفاي گري کوهن آخرين نمونه از زنجيره استعفاهايي است که از يکماه پس از ورود ترامپ به کاخ سفيد آغاز شد و همچنان نيز ادامه دارد. طبق گزارش سي‎ان‌ان، استعفاي گري کوهن زنگ خطر را در واشنگتن و وال‌استريت به صدا در آورده است؛ چراکه بسياري او را يک نيروي متعادل‌کننده در تشکيلات اقتصادي ترامپ مي‌دانستند. استعفاي کوهن اکنون در کنار اقداماتي که ترامپ اخيرا در راستاي تحقق سياست اقتصادي ملي‌گرايانه خود به عمل آورده است، پرسش‌هاي زيادي را درباره مسير اقتصادي دولت او ايجاد کرده است هنوز مشخص نيست با اوضاع آشفته کاخ سفيد چه کسي جايگزين او در شوراي ملي اقتصاد خواهد شد. يک منبع آگاه به سي‌ان‌ان گفته است شايد ترامپ «لري کودلو» دوست و مشاور قديمي‌خود را به اين سِمت منصوب کند.روابط کوهن و ترامپ از تابستان گذشته که او از موضع رئيس‌جمهور آمريکا در قبال حوادث نژادپرستانه شارلوتسويل و حمايت او از طرفداران برتري نژاد سفيد انتقاد کرد، تيره شده بود. ترامپ حتي کوهن را به عنوان يکي از گزينه‌هاي اصلي خود براي رياست بانک مرکزي آمريکا انتخاب کرده بود، اما انتقاد علني او از اظهاراتش درباره حوادث شارلوتسويل باعث شد که فرد ديگري را براي اين جايگاه به سنا معرفي کند. . يک جمهوري‌خواه ارشد که هم با کاخ سفيد همکاري دارد و هم در بازار مالي آمريکا فعاليت مي‌کند، خبر استعفاي کوهن را براي وال‌استريت و جامعه اقتصادي آمريکا، "وحشتناک و شوکه‌کننده" خواند.کوهن که پيشتر رئيس بانک گلدمن سَکس بود، از يکسال پيش به عنوان مشاور ارشد اقتصادي دونالد ترامپ کار کرد.
رهبران جهان و مقام‌هاي نهادهاي مالي جهاني با موضع‌گيري تند در برابر آمريکا، دونالد ترامپ را از وارد شدن به يک جنگ تجاري بر حذر داشته‌اند و گفته‌اند در صورت بالا رفتن تعرفه‌هاي صادرات فولاد و آلومينيوم به آمريکا، آنها هم تعرفه‌هاي اقلام وارداتي از آمريکا را افزايش خواهند داد. مقام‌هاي اروپايي در نخستين واکنش‌ها به اين اظهارات گفته‌اند در اقداماتي تلافي‌جويانه افزايش عوارض واردات محصولات کشاورزي، فولاد و ديگر اجناس آمريکايي را مد نظر قرار داده‌اند.