نفت از صعود بازماند
قيمت نفت در معاملات چهارشنبه که تشديد تنش‌هاي خاورميانه تحت‌الشعاع افزايش توليد و ذخاير نفت آمريکا قرار گرفت، از رکورد بالاي معاملات روز سه‌شنبه عقب‌نشيني کرد.
به گزارش ايسنا، بهاي معاملات آتي نفت برنت ۲۶ سنت يا ۰.۴ درصد نسبت به قيمت نهايي روز سه‌شنبه کاهش يافت و به ۷۰.۷۸ دلار در هر بشکه رسيد. برنت روز سه‌شنبه بيش از سه درصد جهش يافته بود و به ۷۱.۳۴ دلار رسيده بود که بالاترين قيمت از اواخر سال ۲۰۱۴ بود.
بهاي معاملات وست تگزاس اينترمديت آمريکا ۱۳ سنت يا ۰.۲ درصد نسبت به روز گذشته کاهش يافت و به ۶۵.۳۸ دلار در هر بشکه رسيد.

هدف‌گيري پنهاني عربستان براي نفت ۸۰ دلاري
لومبرگ خبر داد عربستان سعودي احتمالا به منظور بالابردن ارزش غول نفتي آرامکو در آستانه عرضه اوليه عمومي‌سهام اين شرکت و کمک به تامين مالي برنامه‌هاي اصلاحات اقتصادي داخلي قيمت نفت ۸۰ دلاري را هدف گرفته است.
اگرچه مقامات سعودي در صحبت‌هايي که طي يک ماه گذشته داشتند مراقب بودند به هدف قيمت مشخصي اشاره نکنند، اما به گفته مقامات آگاه که مايل نبودند نامشان فاش شود، نتيجه‌اي که مي‌توان از اظهارات آنها گرفت اين است که رياض قيمت ۸۰ دلار را هدف گرفته است. چند ماه پيش ظاهرا عربستان سعودي قيمت ۷۰ دلار را براي نفت هدف گرفته بود، اما اين پيش از تاييد رياض بر عرضه اوليه عمومي‌سهام آرامکو در سال ۲۰۱۹ بود.

۸۰ درصد توليد بنزين کشور يورو۴ مي‌شود
سخنگوي کميسيون انرژي مجلس از فرصت سه ساله به شرکت ملي نفت براي انطباق فرآورده‌هاي نفتي با استانداردها خبر داد و گفت: تا پايان سال، ۸۰ درصد بنزين، يورو ۴ مي‌شود. اسدا... قره‌خاني با يادآوري اين‌که اين جلسه روز سه شنبه هفته جاري (۲۱ فروردين) برگزار و گزارش وضعيت فرآورده‌هاي نفتي از سال ۹۳ به بعد به اين کميسيون ارائه شد، بيان کرد: آن‌چه کميسيون تقاضا کرده بود بررسي وضعيت بنزين وارداتي و هم توليدات داخل کشور بود که عمده گزارش‌هاي ارائه شده در اين دو حوزه مثبت بود. وي با بيان اين‌که در گذشته اشکال‌هايي بوده و حالا رو به بهبودي است، گفت: همه فرآورده‌هاي بنزيني اعم از بنزين، نفت کوره و ... بايد با استانداردهاي ملي منطبق باشد.
آرامکوي سعودي و توتال قرارداد ۵ ميليارد دلاري امضا کردند
آرامکوي سعودي و توتال فرانسه براي ساخت يک پالايشگاه در عربستان قراردادي به ارزش ۵ ميليارد دلار امضا کردند و ۴ ميليارد دلار سرمايه گذاري هم توسط سرمايه گذاران ثالث انجام مي‌گيرد. به گزارش مهر به نقل از تريد عربيا، شرکت آرامکوي سعودي قراردادي را با شرکت توتال فرانسه بمنظور ساخت يک مجموعه پتروشيمي‌عظيم در «الجبيل» عربستان با مجموع سرمايه گذاري ۹ ميليارد دلار منعقد کرد. اين مجموعه با سرمايه گذاري مشترک بين آرامکو با ۶۲.۵ درصد و توتال با ۳۷.۵ درصد در منطقه الجبيل انجام خواهد گرفت. در حال حاضر قرار است اين پروژه در کنار پالايشگاه «استاروپ» سعودي به بهره برداري برسد.
آرامکو در اطلاعيه‌اي اعلام کرد که ظرفيت اين پالايشگاه در ابتداي راه اندازي آن در سال ۲۰۱۴ ميلادي ۴۰۰ هزار بشکه در روز بود که امروز به ۴۴۰ هزار بشکه در روز افزايش پيدا کرده است که از آن به عنوان يکي از کارآمدترين پالايشگاه‌هاي جهان ياد مي‌شود.
پروژه عظيم سعودي با توتال داراي ظرفيت توليد ۱.۵ ميليون تن اتلين در سال و داراي واحدهاي مرتبط با مواد پتروشيمي‌ارزش افزوده بالا است؛ ضمن اينکه خوراک آن ۵۰ درصد متان و گاز عنوان شده است. قرار است شروع مرحله احداث آن در سه ماه سوم سال جاري ميلادي باشد.
آرامکو اعلام کرد که اين پروژه، سرمايه گذاري در حدود ۵ ميليارد دلار خواهد بود و ۴ ميليارد دلار سرمايه گذاري هم توسط سرمايه گذاران ثالث انجام مي‌گيرد که روي هم رفته ۹ ميليارد دلار سرمايه گذاري خواهد شد.
به گفته مقامات آرامکو اين پروژه ۸ هزار اشتغالزايي مستقيم و غير مستقيم محلي ايجاد مي‌کند؛ ضمن اينکه اين پروژه بيش از ۲.۷ ميليون تن متريک از مواد شيميايي با ارزش بالا توليد خواهد کرد.
همچنين «امين ناصر» مدير عامل آرامکو در حاشيه مراسم امضاء اين قرار داد که با حضور محمد بن سلمان وليعهد عربستان در پاريس انجام گرفت، گفت: اين پروژه در راستاي توسعه بيشتر و متنوع کردن تجارت اين دو شرکت سرشناس جهان است.
مدير عامل آرامکو گفت: سرمايه گذاري مشترک «استاروپ» به طرز قابل توجهي به عنوان يک مدل موفقيت آميز در حوزه شراکت صنعتي محسوب مي‌شود و علاقمند به توسعه ظرفيت آرامکو در بخش مواد شيميايي تا سال ۲۰۳۰ ميلادي هستيم.
پاتريک پويان مدير عامل توتال هم گفت: اين پروژه حاکي از استراتژي به حداکثر رساندن پلت فورم‌هاي پالايشگاه و مواد شيميايي، توسعه زنجيره توليد مواد شيميايي اين گروه است که از ماده خام با هزينه پايين شروع مي‌شود و از سرعت سريع بازار پليمر آسيا بهره مي‌برد؛ ضمن اينکه اين پروژه، ما را در جهت افزايش همکاري با آرامکو قدرتمند مي‌کند و با موفقيت، بزرگ‌ترين و کارآمدترين پالايشگاه خود را در جهان راه اندازه خواهيم کرد.
اجراي اين پروژه در جهت سند چشم انداز ۲۰۳۰ عربستان سعودي براي اشتغالزايي ۸ هزار فرصت شغلي و ايجاد فناوري‌هايي با ارزش افزوده بالا است.


وزير نفت از برطرف شدن اختلاف با هندی‌ها خبر داد
بيژن نامدار زنگنه وزير نفت ايران درحاشيه شانزدهمين اجلاس مجمع جهاني انرژي در دهلي نو اعلام کرد که اختلافات بين ايران وهند برسر پروژه توسعه ميدان گازي «فرزاد ب» برطرف شده است.
وزير نفت پس از ديدار با «دارمندرا پرادان» همتاي هندي خود قبل از آغاز رسمي‌اين اجلاس تاکيد کرد: مسايلي که بين دو کشور در اين حوزه وجود داشت رفع شده است.
وي گفت: در ديدار با پرادان در مورد واردات نفت هند از ايران و مساله ميدان گازي «فرازد ب» بحث و گفت و گو شد. پيش از اين، مشکلاتي ميان هند و ايران در خصوص ميدان گازي فرزاد به وجود آمده بود اما اکنون اين مشکلات و اختلافات برطرف شده و دو کشور پيشرفت بسيار خوبي در زمينه توسعه ميدان گازي «فرزاد ب» بدست آورده اند. وزير نفت ايران خاطر نشان کرد: هندي‌ها علاقه مند به توسعه ميدان‌هاي گازي و نفتي در ايران هستند.  زنگنه اظهارداشت که پيشنهادهاي طرف‌هاي هندي تا دو ماه آينده به ايران ارائه خواهد شد. وي در پاسخ به سوالي در خصوص موضوع اين اجلاس اظهار کرد که اين نشست در واقع يک مذاکره بين توليد کنندگان و مصرف کنندگان بزرگ انرژي در جهان است که هر دو سال برگزار مي‌شود اما امسال اين اجلاس در يک کشور بزرگ مصرف کننده انرژي يعني هند برگزار مي‌شود. کشورها در اين اجلاس به تبادل نظرات در زمينه انرژي مي‌پردازند. هند مديريت برگزاري اجلاس امسال را برعهده دارد و ما اميدواريم اين اجلاس به خوبي برگزار شود. شانزدهمين اجلاس وزيران مجمع جهاني انرژي روز چهارشنبه به ميزباني هند با همکاري چين و کره جنوبي با شرکت وزيران نفت کشورهاي عضو، رهبران حوزه صنعت و رئيسان سازمان‌هاي بين المللي کليدي براي بحث درباره 'آينده امنيت جهاني انرژي' در دهلي نو آغاز به کار کرد.
نارندرا مودي نخست وزير هند در مراسم افتتاحيه اين اجلاس سخنراني کرد. سوشما سواراج وزير امورخارجه اين کشور نيز سخنران مراسم اختتاميه اين رويداد مهم بين المللي خواهد بود.
محورهاي مورد بحث در اين اجلاس، تغييرات بازار جهاني، سياست‌هاي انتقالي و فن آوري‌هاي جديد است که بر ثبات و آينده سرمايه گذاري و الگوهاي تجاري در بخش انرژي تاثير مي‌گذارند. ارکان مجمع بين المللي انرژي مشتمل بر اجلاس وزارتي، هيات اجرايي و دبيرخانه به همراه کميته مشاوره صنعتي و گروه حمايتي بين المللي است؛ اجلاس وزارتي مجمع، هر دو سال يک بار وهيات اجرايي آن حداقل سالي دو بار تشکيل مي‌هد. اجلاس وزارتي با دريافت گزارش جمع بندي از هيات اجرايي، تصميم‌گيري مي‌کند.
در هيات اجرايي مجمع جهاني انرژي 13 کشور عضو هستند که دو سازمان بين المللي يعني سازمان کشورهاي صادر کننده نفت (اوپک) و آژانس بين المللي انرژي نيز به عنوان ناظر و بدون حق راي، در اين مجمع جهاني فعاليت مي‌کنند.
مجمع بين‌المللي انرژي يا 'آي‌اي‌اف' بزرگترين محل گردهم‌آيي وزيران انرژي کشورهاست. اين مجمع از اين نظر که شرکت کنندگان آن شامل اعضاي آژانس بين‌المللي انرژي و اوپک وهمچنين کشورهايي چون برزيل، چين، هند، مکزيک، روسيه و آفريقاي جنوبي مي‌شود در نوع خود بي‌همتاست. 90درصد عرضه و تقاضاي نفت و گاز جهاني در کشورهاي عضو اين مجمع انجام مي‌شود.
اين مجمع همايش‌هايي دوسالانه برگزار مي‌کند که طي آن چهارچوب مذاکرات غيررسمي‌بين کشورهاي توليدکننده و مصرف‌کننده نفت و گاز درباره موضوعات و مسائل تأثيرگذار برکل بازار جهاني انرژي مشخص مي‌شود.
ايران يکي از اعضاي فعال 'آي‌اي‌اف' است و در تمامي‌نشست‌هاي اين سازمان بين المللي مشارکت فعال داشته و در سال 2003 نيز در شهر اصفهان ميزبان سومين جلسه هيات اجرايي بود.
اجلاس قبلي در سال 2016 در الجزيره پايتخت الجزاير برگزار شد.
هند به نوعي در ميدان گازي فرزاد خود را سهيم مي‌داند چون مدعي است حدود 11سال پيش اين ميدان توسط کنسرسيومي‌با مديريت اين کشور کشف شد.
مقامات اين کشور تهديد کرده بودند در صورتي که توسعه ميدان گازي «فرزاد ب» به کنسوسيوم اين کشور داده نشود پالايشگاه‌هاي دولتي شامل هندوستان پتروليوم،بهارات پتروليوم،پالايشگاه و پتروشيمي‌مانگلور و شرکت هند دستور مي‌دهد خريد نفت از ايران را کاهش دهند. 
ميدان گازي «فرزاد ب» سال‌هاست چشم انتظار مذاکرات ايران و هند نشسته تا شايد اين مذاکرات به نتيجه برسد و اين ميدان هم طعم شيرين توسعه را بچشد، مذاکراتي که گويا پشت سد مباحث مالي گرفتار شده است.
قرار بود طرح جامع توسعه ميدان گازي «فرزاد ب» تا پايان سال ۱۳۸۷ امضا شود، اما اين اتفاق محقق نشد تا اينکه در مرداد ماه سال ۱۳۸۸، منابع خبري از تصميم ايران براي مذاکره با هند درباره ميدان گازي «فرزاد ب» خبر دادند. 
اما از سال ۱۳۸۸ که خبر حضور هندي‌ها در «فرزاد ب» قطعي شد تاکنون همچنان توسعه اين ميدان گازي، منتظر نهايي شدن مذاکرات شرکت ملي نفت ايران با يک کنسرسيوم هندي بود. مذاکره‌اي که حتي دو سال بعد از آن هم نهايي نشد و حالا وزير نفت ايران اعلام کرد که اختلافات برطرف شده است.
زنگنه: نفت ۷۰ دلاري بسيار گران است
همچنين وزير نفت ايران با بيان اينکه ۶۰ دلار، قيمت خوبي براي هر بشکه نفت است در پاسخ به اين سوال که آيا قيمت ۷۰ دلاري براي هر بشکه نفت برنت بسيار بالاست؟ گفت: «بله».
به نقل از رويترز، بيژن نامدار زنگنه وزير نفت ايران گفت، 60 دلار، قيمت خوبي براي هر بشکه نفت است، زيرا بازار بايد جلوي نوسانات را بگيرد.
زنگنه که در نشست مجمع بين المللي انرژي در هند حضور يافته گفت: «من معتقدم در اين وضعيت حدود 60 دلار قيمتي مناسب براي هر بشکه نفت است.»
وي افزود: «من فکر مي‌کنم ما نبايد به صورت کوتاه مدت به بازار نگاه کنيم. بلکه وضعيت بازار در بلندمدت و ميان مدت براي ما اهميت دارد.. خيلي مهم است که توليد کنندگان و مصرف کنندگان در بازار نوسان نداشته باشند.»
اميدوارم ايران و هند بتوانند مشکل مربوط به توسعه فرزاد را در دو ماه آينده حل کنند
زنگنه افزود، اميدوارم ايران و هند بتوانند مشکل اصلي مربوط به توسعه ميدان گازي فرزاد را در طي دو ماه آينده به صورت نهايي حل کنند. در همين حال، رسانه‌هاي هندي خبر دادند ايران توافق کرده که گاز توليدي از ميدان گازي فرزاد ب را از شرکت هندي خريداري کند، امااختلافات بر سر بازگشت سرمايه شرکت‌هاي هندي همچنان به قوت خود باقي است.
ايران قبلا اعطاي حق توسعه ميدان فرزاد ب به شرکت او وي ال هند را منوط به خريد تمام گازي توليدي توسط شرکت‌هاي هندي به قيمت ال ان جي وارداتي اين کشور کرده بود. اما طرف هندي اين قيمت را گران مي‌دانست و حاضر به خريد گاز به اين قيمت از ايران نبود.


لاريجاني خبر داد؛
نماينده تهران تشکيل کارگروه ملي سازگاري با کم آبي در دولت را به عنوان يکي از اقدامات بيان شده در حوزه ملي در جلسه غيرعلني ديروز (چهارشنبه) در خصوص بررسي مسائل حوزه آب عنوان کرد و گفت: طبق اظهارات وزراي نيرو و کشاورزي در اين جلسه با تدوين برنامه‌هاي جديد و همکاري و همراهي مردم از دوره سخت خشکسالي عبور خواهيم کرد. عليرضا رحيمي‌در گفت‌وگو با ايسنا، در توضيح جلسه غيرعلني مجلس براي بررسي مسائل حوزه آب، گفت: در اين جلسه وزير نيرو به همراه همه معاونانش، وزير کشاورزي، معاون سازمان محيط‌زيست و کارشناس مرکز پژوهشها حضور پيدا کرده و گزارشي درباره پيش بيني‌ها و راهکارها براي کنترل وضعيت آب و برق را ارائه دادند. به گفته وي در اين جلسه در خصوص تغيير الگوي کشت، آبياري تحت فشار و روش‌هاي بهره‌برداري از چاه‌ها نيز مطالبي بيان شد. مطالب اين جلسه به صورت تخصصي مطرح شده است. رحيمي‌با اشاره به تشکيل کارگروه ملي سازگاري با کم آبي در دولت از اسفند ۹۶ گفت: طبق توضيحات ارائه شده تاکنون اين کارگروه سه جلسه را برگزار کرده. کميته‌هاي تخصصي تشکيل شدند که مجموعه مديريت آب کشور در اين کارگروه تصميم گيري مي‌کند. وي با بيان اينکه هدف از تشکيل اين کارگروه تمرکز بر مديريت آب و چگونگي توزيع آن در مصارف مختلف است، گفت: وزراي کشور، نيرو، صنعت، کشاورزي و روساي سازمان برنامه و بودجه و محيط‌زيست عضو اين کارگروه هستند که رياست آن با وزير نيرو است. عمده کارکردهاي اين کارگروه نظارت بر پيشرفت برنامه‌هاي حوزه آب و بررسي وضع تعرفه‌ها براي مصارف مازاد بر الگوي مصرف و تحليل حجمي‌آب براي مصارف مختلف مي‌باشد. نماينده تهران يادآور شد: در اين جلسه از تشکيل اين کارگروه به عنوان يکي از اقدامات موثر در حوزه ملي نام برده شد و علاوه بر آن گزارشي از وضعيت موجود آب کشور و راه‌حل‌هايي براي برون رفت از شرايط سخت و خشکسالي بيان شد.
رحيمي‌در پايان تاکيد کرد: با تدوين برنامه‌هاي جديد و همکاري و همراهي مردم از دوره سخت خشکسالي عبور خواهيم کرد.
 ورود مجلس و دولت به بحران آب
رئيس قوه مقننه با بيان اينکه مشکلات مربوط به بحران آب در کشور با حضور وزراي نيرو و کشاورزي در جلسه غيرعلني امروز مجلس بررسي شد، گفت: با توجه به گرم شدن هوا و کاهش باران تصميمات مهمي‌بايد اخذ شود. به گزارش پايگاه اطلاع رساني وزارت نيرو (پاون) به نقل از خانه ملت، علي لاريجاني در آغاز نشست علني امروز (چهارشنبه، 22 فروردين ماه) مجلس شوراي اسلامي‌گفت: از ساعت 8 صبح جلسه بسيار مهمي‌در مورد مشکلات آب در کشور به صورت غيرعلني برگزار شد که حدود دو ساعت و نيم به طول کشيد؛ اين جلسه با حضور وزير نيرو و وزير کشاورزي و همکارانشان برگزار شد. رئيس مجلس شوراي اسلامي‌ادامه داد: اين جلسه نشان داد با توجه به گرم شدن هوا و کاهش باران بايد تصميمات مهمي‌در خصوص استفاده بهينه از آب در بخش‌هاي کشاورزي و صنعتي گرفته شود ضمن آنکه بايد ساماندهي روشن‌تري در اين زمينه داشته باشيم. لاريجاني افزود: با توجه به اين مسئله کارگروهي نيز در دولت تشکيل شده و کميسيون‌هاي مربوطه در مجلس مستمرا در جريان پيشرفت کارها قرار بگيرند تا ان شاءا... در آينده اين مسئله براي کشاورزان و عموم مردم مشکلي ايجاد نکند.