کاهش واردات نفت کره جنوبي از ايران
واردات نفت خام کره جنوبي از ايران در مارس نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۹.۳ درصد کاهش يافت.
آمار گمرکي کره جنوبي نشان داد اين کشور که پنجمين واردکننده بزرگ نفت در جهان است در مارس ۱.۳۷ ميليون تن يا معادل ۳۲۴ هزار و ۶۱۲ بشکه در روز در مقايسه با ۲.۲۶ ميليون تن در مارس سال گذشته نفت از ايران وارد کرده است.
کره جنوبي که يکي از مشتريان بزرگ نفت ايران در آسيا است عمدتا ميعانات يا نفت فوق سبک خريداري مي‌کنند، اما آمار واردات اين کشور به طور کلي منتشر شده و جزييات انواع واردات ارائه نمي‌شود. سئول در ماه‌هاي اخير نسبت به مدت مشابه سال گذشته خريد نفت از تهران را کاهش داده است.

آرامکو؛ سودآورترين شرکت نفتي دنيا
اطلاعات مالي درز يافته، اسرار صنعت انرژي را که مربوط به آرامکوي عربستان سعودي - بزرگترين شرکت نفت جهان است - احتمالا برملا مي‌کند. طبق اطلاعات مالي که از سوي بلومبرگ نيوز به دست آمده و شرکت ملي نفت عربستان سعودي (آرامکو) آن را تاييد نکرده است، اين شرکت در نيمه اول سال ۲۰۱۷ به ميزان ۳۳.۸ ميليارد دلار درآمد داشت. در مقايسه، اپل که ارزشمندترين شرکت سهامي‌عام جهان است در مدت مشابه ۲۸.۹ ميليارد دلار درآمد داشت. درآمد آرامکو در نيمه اول سال ۲۰۱۷ بيش از چهار برابر درآمد ۷.۴ ميليارد دلاري اکسون موبيل- بزرگترين شرکت انرژي از نظر سرمايه بازار - است. اسناد به دست آمده از سوي بلومبرگ همچنين جزييات ساختار حق امتياز آرامکو را برملا ساخت.

اختيارات وزير نفت ونزوئلا افزايش يافت
رئيس جمهوري ونزوئلا براي شتاب بخشيدن به اصلاح بخش انرژي، اختيارات وزير نفت اين کشور را افزايش داد. نيکولاس مادورو، رئيس جمهوري ونزوئلا، به مانوئل کودو، وزير نفت اين کشور، قدرت‌هاي ويژه‌اي اعطا کرد تا براي جلوگيري از افت توليد نفت تلاش کند. به دليل چالش‌‌هايي همچون رکود، ورشکستگي و تحريم‌هاي مالي آمريکا، توليد نفت ونزوئلا در ماه فوريه سال جاري ميلادي به يک ميليون و ۵۸۶ هزار بشکه در روز سقوط کرده است. دستور جديد رئيس جمهوري ونزوئلا به کودو اختيار امضا، فسخ و اصلاح توافق‌هاي مربوط به شرکت ملي نفت ونزوئلا اين کشور (پدوسا) و زيرشاخه‌هاي اين شرکت را مي‌دهد.
پيش‌بيني نفت ۱۰۰ دلاري در آينده نزديک
تحليلگران پيش بيني مي‌کنند قيمت نفت که اکنون نيز در بالاترين رکورد سه سال گذشته قرار دارد، ممکن است در صورت تشديد تنش‌هاي ژئوپليتيکي جهش بيشتري پيدا کند. به نقل از ايسنا، استراتژيست‌هاي بانک "جي پي مورگان" در يادداشتي نوشتند: اگر آمريکا و اتحاديه اروپا ايران را مجددا هدف تحريم قرار دهند و حضور قدرت‌هاي غربي در سوريه گسترش يابد، نفت برنت ممکن است به ۸۰ دلار در هر بشکه جهش پيدا کند. به گفته اين استراتژيست‌ها، ريسک‌هايي که تصور مي‌رفت در تابستان امسال با تحريم‌هاي ايران به واقعيت بپيوندند، به دليل رويدادهاي سوريه سريعتر ظهور کرده‌اند. با اينهمه خصومت‌هاي جديد در سوريه احتمالا تاثير چنداني بر نفت ندارند زيرا توليد نفت اين کشور به دليل جنگ هفت ساله به شدت کاهش پيدا کرده است. تصميم براي وضع مجدد تحريم‌هاي ايران در ماه مه، ممکن است فشار بر بازارهاي نفت را حفظ کرده و قيمت‌ها را بالاتر ببرد. از آنجا که آمريکا نفت ايران را خريداري نمي‌کند، تحريم‌هاي اتحاديه اروپا و حتي برخي از مشتريان آسيايي ممکن است بازار را تکان دهد. استراتژيست‌هاي "جي پي مورگان" قيمت بالاتر براي نفت به مدت سه تا شش ماه پيش از اينکه توليد شيل آمريکا بتواند پاسخگو باشد را پيش‌بيني مي‌کنند. در حالي که قيمت برنت ۸ درصد در سال ۲۰۱۸ و بيش از ۳۰ درصد طي سال گذشته رشد داشت، اين افزايش قيمت‌ها براي چنين بازار پرنوساني چندان قابل توجه نبودند و به دليل اينکه تقاضاي قوي به اين افزايش قيمت کمک کرد، هشداربرانگيز نبودند. آنيش کاپاديا، موسس و مديرکل شرکت "آکاپ انرژي" نيز در گفت و گو با شبکه "سي ان بي سي" گفت: قيمت نفت در بحبوحه تشديد تنش‌ها در خاورميانه ممکن است به بيش از ۱۰۰ دلار در هر بشکه صعود کند. وي در بخشي از اظهاراتش گفت: اگر اوضاع در خاورميانه بغرنج شود بعيد نيست امسال قيمت نفت سه رقمي‌شود. وي خاطرنشان کرد شش ماه پيش که پيش بيني مي‌شد قيمت نفت به ۶۰ يا ۷۰ دلار برسد، فعالان بازار به چنين پيش بيني مي‌خنديدند اما از آن زمان تشديد تنش‌ها در خاورميانه به احتمال افزايش قيمت‌هاي نفت به بيش از ۱۰۰ دلار در هر بشکه در سال جاري، قوت بخشيده است.

اجراي فاز نخست گازرساني به نيروگاه چابهار در خرداد
مدير گازرساني شرکت ملي گاز گفت: فاز نخست گازرساني به نيروگاه چابهار تا خرداد ماه امسال با هدف انتقال روزانه يک ميليون مترمکعب گاز راه‌اندازي مي‌شود. به نقل از وزارت نفت، سعيد مومني درباره گازرساني به نيروگاه چابهار گفت: بر اساس قرارداد ميان شرکت ملي گاز ايران و پيمانکار اجراي طرح، فاز نخست گازرساني به نيروگاه چابهار، اواخر ارديبهشت يا اوايل خرداد امسال راه‌اندازي مي‌شود. گازرساني به نيروگاه چابهار در دو فاز تعريف شده که فاز نخست براي گازرساني يک ميليون مترمکعب در روز و فاز دوم براي گازرساني روزانه ۲ ميليون مترمکعب است. مومني درباره گازرساني به مناطق جنوب‌شرق کشور توضيح داد: هدف اصلي گازرساني به منطقه جنوب سيستان و بلوچستان افزون بر گازرساني به نيروگاه چابهار، فراهم کردن شرايط مساعد براي صادرات گاز ايران به عمان است.  ايران و عمان در سال ۱۳۹۲ يادداشت تفاهمي‌در زمينه صادرات گاز طبيعي امضا کردند که با اجراي آن، گاز ايران با يک خط لوله به صورت مستقيم از بستر خليج فارس به عمان صادر شود. به اين ترتيب ايران براي توليد سالانه يک ميليون و ۵۰۰ هزار تن ال‎ان‌جي در تاسيسات ال‌ان‌جي عمان به اين کشور گاز صادر مي‎کند. ظرفيت انتقال گاز با خط لوله صادرات گاز ايران به عمان روزانه يک ميليارد و ۵۰۰ ميليون فوت مکعب خواهد بود. قرار است بخشي از ظرفيت اين خط لوله در عمان به گاز طبيعي مايع (ال‌ان‌جي) تبديل و به بازارهاي هدف صادر شود و باقيمانده ظرفيت خط لوله به بازارهاي آتي در کشورهاي جنوب خليج فارس اختصاص يابد. در همين حال، بيژن زنگنه، وزير نفت، شامگاه چهارشنبه (۲۲ فروردين‌ماه) پس از ديدار با محمد بن حمد الرمحي، وزير نفت و گاز عمان، گفت: تا پايان ماه ژوئن نحوه توافق براي احداث خط لوله انتقال گاز ايران به سلطان نشين عمان نهايي مي‌شود.

رئيس سازمان ساتبا خبر داد:
معاون وزير نيرو و رئيس سازمان ساتبا از افزايش ۳۶۶ درصدي توليد انرژي تجديدپذير و احداث بيش از ۱۰۰۰ نيروگاه تجديد پذير ۵ کيلوواتي بر بام منازل و خود کفايي ۵ شرکت ايراني در زمينه توليد پنل‌هاي خورشيدي در ايران خبر داد. به نقل از وزارت نيرو، سيدمحمد صادق‌زاده در اين باره اظهار کرد: در کنار اينکه ايران مقام پنجم را در منابع نفت و دوم را در گاز و اول را در حوزه هيدرو کربن‌ها داراست، از جايگاه بسيار مناسب‌تري در حوزه انرژي‌هاي تجديد پذير برخوردار بوده به نحوي که از دشت‌هاي گسترده‌اي جهت توليد برق از طريق احداث نيروگاه‌هاي خورشيدي و بادي برخوردار است. وي افزود: در سالي که گذشت با همت و تلاش مردم بزرگوار و سرمايه گذاران بخش خصوصي ما شاهد توسعه انرژي‌هاي تجديدپذير در کشورمان بوديم، به نحوي که تا ابتداي سال ۹۷ ظرفيت انرژي‌هاي تجديدپذير به ۵۵۰ مگاوات افزايش پيدا کرده و اميدواريم تا پايان تابستان امسال به ۶۰۰ مگاوات برسد. صادق زاده ادامه داد: همچنين بر اساس برنامه ريزي‌هاي انجام شده تا پايان سال جاري اين ظرفيت بايد به ۱۰۰۰ مگاوات برسد و هر ساله اميدواريم شاهد افزايش ۱۰۰۰ مگاواتي ظرفيت نيروگاه‌هاي تجديدپذير در کشورمان باشيم. معاون وزير نيرو با اشاره به رشد ۳۶۶ درصدي توليد انرژي‌هاي تجديدپذير در کشور گفت: با همت مردم ما امروزه شاهد بيش از ۱۰۰۰ نيروگاه تجديدپذير ۵ کيلوواتي نصب شده بر بام منازل در کشورمان هستيم و اميدواريم در آينده با تلاش بخش خصوصي و علاقه و همت ملي مردم توسعه اين نيروگاه‌ها افزايش يابد. رئيس ساتبا در پايان با اشاره به نامگذاري سال جاري به‌عنوان "حمايت از کالاي ايراني" از سوي مقام معظم رهبري گفت: خوشبختانه ۵ شرکت ايراني در زمينه توليد پنل‌هاي خورشيدي و دو شرکت داخلي در زمينه توليد توربين‌هاي بادي توانسته‌اند بخش قابل توجهي از نياز سرمايه‌گذاران را تأمين نمايند و در زمينه نيرورساني و سازه نيروگاه‌هاي خورشيدي نيز به خودکفايي کامل دست يافته‌ايم.
پيشتازان جهان در سرمايه‌گذاري براي انرژي‌هاي پاک
چين با ۱۲۶.۶ ميليارد دلار سرمايه‌گذاري در انرژي تجديدپذير در سال ۲۰۱۷ که معادل ۴۵ درصد از سرمايه‌گذاري جهاني در انرژي سبز بود، بالاتر از همه کشورها ايستاد.
طبق گزارشي که از سوي آژانس محيط زيست سازمان ملل متحد، مرکز همکاري UNEP – مدرسه فرانکفورت و بلومبرگ نيوانرژي فاينانس (BNEF) منتشر شده است، مجموع سرمايه‌گذاري جهاني در انرژي‌هاي تجديدپذير سال ميلادي گذشته ۲ درصد رشد کرد و به ۲۷۹.۸ ميليارد دلار رسيد و مجموع سرمايه‌گذاري از سال ۲۰۱۰ را به ۲.۲ تريليون دلار و از سال ۲۰۰۴ به اين سو را به ۲.۹ تريليون دلار رساند. بلومبرگ نيوانرژي فاينانس در گزارشي اعلام کرده بود پايين آمدن هزينه‌ها براي انرژي بادي، خورشيدي و باتري‌ها، سوختهاي فسيلي را به عنوان يک منبع توليد نيرو در منگنه گذاشته‌اند. بر اساس يک گزارش جديد ديگر، چين با رکورد بالايي هزينه که ۳۱ درصد رشد سالانه داشته، در مجموع سرمايه‌گذاري‌هاي تجديدپذير پيشتاز بوده است. چين سال گذشته شاهد رونق فوق العاده در انرژي خورشيدي بود و حدود ۵۳ گيگاوات نصب کرد و بالغ بر ۸۶.۵ ميليارد دلار سرمايه‌گذاري خورشيدي داشت که ۵۸ درصد نسبت به سال ۲۰۱۶ افزايش داشت. نيروي خورشيدي با ۱۶۰.۸ ميليارد دلار سرمايه‌گذاري که ۱۸ درصد رشد سالانه داشت، در سطح جهاني سرمايه‌گذاري بيشتري نسبت به هر فناوري ديگري جذب کرد و چين پيش‌برنده اين سرمايه‌گذاري بود. براي همه منابع تجديدپذير، استراليا، مکزيک و سوئد شاهد افزايش چشمگير سرمايه‌گذاري بودند در حاليکه سرمايه‌گذاري انرژي تجديدپذير در آمريکا بسيار کمتر از چين بود و با ۶ درصد کاهش، به ۴۰.۵ ميليارد دلار رسيد. با اين‌همه در اين گزارش خاطرنشان شده است که سرمايه‌گذاري آمريکايي در مواجهه با ابهامات سياستي، نسبتا منعطف بود با اين حال تغيير استراتژي‌هاي کسب و کار بر فعاليت‌هاي خورشيدي کوچک تاثير گذاشت. بر اساس گزارش اويل پرايس، سرمايه‌گذاري اروپايي به دليل کاهش ۶۵ درصدي سرمايه‌گذاري انگليس، ۳۶ درصد کاهش يافت و به ۴۰.۹ ميليارد دلار رسيد.
هشدار نسبت به اوضاع تجديدپذيرها
يوسف آردمولي مدير عامل سابق سازمان انرژي‌هاي نو چند روز پيش در گفت‌وگو با ايسنا، با بيان اين‌که آينده تجديدپذيرها با توجه به توسعه اين انرژي در سراسر دنيا و حرکت رو به عقب منابع فسيلي درخشان پيش بيني مي‌شود، گفت: قطعا آينده تجديدپذيرها روشن است، اما اگر بخواهيم در مورد آينده تجديدپذيرها صحبت کنيم بايد دو پارامتر را در نظر بگيريم. وي با بيان اين که با توجه به پتانسيل بالاي انرژي‌هاي تجديدپذير لازم است که کارهاي مطالعاتي و تحقيقاتي در اين حوزه به صورت گسترده‌تري توسط بخش‌هاي مربوطه صورت بگيردا فزود: علاوه بر اين مساله بايد شرايطي تعبيه شود تا سرمايه‌ گذار نسبت به بازگشت سرمايه خود اطمينان کافي داشته باشد. آردمولي با بيان اين‌که مجلس عوارضي را در قبوض مشترکان در راستاي حمايت از انرژي‌هاي تجديدپذير در نظر گرفت، اظهار کرد: قرار بر اين بود که بخشي از درآمد حاصل از عوارض دريافتي از سوي مردم علاوه بر مساله توسعه تجديدپذيرها صرف برق‌رساني روستايي شود. وي با تاکيد به اين مساله که اين موضوع مورد غفلت واقع شده و عوارض دريافتي در جاي ديگري به جز اين دو مورد هزينه مي‌شود، ادامه داد: اگر اين عوارض برداشته شود يا به عبارت ديگر به دست تجديدپذيرها نرسد قطعا سرمايه‌ گذاري بخش خصوصي در حوزه تجديدپذيرها با مشکلاتي مواجه خواهد شد. مدير عامل سابق سازمان انرژي‌هاي نو پيشنهاد کرد که اين عوارض جزو درآمد و بودجه سازمان انرژي‌هاي تجديدپذير ديده شود يا صندوقي تحت عنوان حمايت از بخش خصوصي در صنعت برق به وجود آيد و اين منابع در آن صندوق اندوخته شود. باوجود اينکه براساس ماده ۵ قانون حمايت از صنعت برق، مبلغي تحت عنوان عوارض برق از مشترکان در راستاي توسعه تجديدپذيرها و برق‌رساني روستايي اخذ مي‌شود و به موجب قانون بايد ۱۰۰ درصد آن صرفا در اين دو حوزه هزينه شود، اما سازمان برنامه و بودجه اجراي کامل آن را محقق نکرده و بخشي از اين مبلغ را بابت هزينه‌هاي جاري دولت هزينه مي‌کند که همين مساله موجب کند شدن توسعه تجديدپذيرها و انتقادهايي در اين حوزه شده است.
استاندار سيستان و بلوچستان خواستار سرمايه‌گذاري در حوزه انرژي‌هاي تجديدپذير شد
همچنين استاندار سيستان و بلوچستان در ديدار با معاون وزير نيرو و رييس سازمان انرژي‌هاي تجديدپذير توسعه سرمايه گذاري در حوزه انرژي‌هاي تجديدپذير و ايجاد و توسعه زيرساختهاي موردنياز در محل زون‌هاي انرژي استان را خواستار شد.  سيد دانيال محبي در اين رابطه گفت: در نشست با دکتر صادق زاده معاون وزير نيرو و رييس سازمان انرژي‌هاي تجديدپذير مباحث مرتبط با توسعه سرمايه گذاري در حوزه انرژي‌هاي تجديدپذير مورد بررسي قرار گرفت.  استاندار سيستان و بلوچستان، ايجاد و توسعه زيرساختهاي موردنياز در محل زون‌هاي انرژي استان؛ تسريع در صدور مجوز و انعقاد قرارداد خريد تضميني طرحهاي نيروگاهي استان؛ پيگيري پيشنهاد استان براي تدوين دستورالعملي متفاوت و خاص براي نيروگاه‌هاي خورشيدي قابل نصب بر روي چاه نيمه‌ها و منابع آبي استان به منظور کاهش تبخير آب، تامين منابع مالي موردنياز احداث نيروگاه‌هاي استان از محل تسهيلات صندوق توسعه ملي و برگزاري دوره‌هاي تخصصي و فني از سوي اين سازمان در استان براي اموزش نيروي متخصص در اين بخش را از جمله مهمترين مباحث مطرح شده در اين ديدار برشمرد. 
اجراي ۷ ميليارد دلار پروژه‌هاي انرژي تجديدپذير در عربستان
عربستان سعودي انتظار دارد امسال پروژه‌هاي انرژي تجديدپذير به‌خصوص نيروگاه‌هاي خورشيدي را به ارزش هفت ميليارد دلار آغاز کند.
اوايل 2018 ميلادي بود که تورکي محمد الشهري، مدير دفتر توسعه پروژه انرژي تجديدپذير عربستان سعودي، اظهار کرد: مناقصه‌ها امسال براي هشت پروژه به مجموع ظرفيت ۴.۱۲۵ گيگاوات صادر مي‌شود. هزينه اين پروژه‌ها بين پنج تا هفت ميليارد دلار خواهد بود.
عربستان سعودي و ساير توليد کنندگان نفت خاورميانه به دنبال انرژي‌هاي تجديدپذير براي تامين تقاضاي داخلي رو به رشد هستند تا بتوانند نفت بيشتري را براي کسب درآمد بالاتر صادر کنند. عربستان سعودي به دنبال نصب ۹.۵ گيگاوات ظرفيت خورشيدي و بادي تا سال ۲۰۲۳ است. سازندگان پيشنهادات قيمت خود براي نيروي خورشيدي را در سال‌هاي اخير به رکورد پاييني کاهش دادند. الشهري گفت: ما اميدواريم به اين رکوردشکني ادامه دهيم. پروژه‌هاي عربستان سعودي امسال شامل ۳.۳ گيگابات نيروي فتوولتايک خورشيدي و ۸۰۰ مگاوات بادي است. برندگان مناقصه هزينه‌هاي فاينانس را پوشش مي‌دهند در حالي که دولت ضمانت مي‌کند برق توليد شده از اين پروژه‌ها را طي مدت ۲۵ سال خريداري کنند. به گفته الشهري، اين کشور قصد دارد ۳.۴۵ گيگاوات نيروي تجديدپذير را تا سال ۲۰۲۰ به شبکه متصل کند که شامل ۷۰۰ مگاوات نيروي خورشيدي و بادي است که پيش از اين تحت مناقصه قرار گرفته اشت. عربستان سعودي انتظار دارد پيشنهادات نهايي براي ساخت نيروگاه بادي ۴۰۰ مگاوات در شمال غرب اين کشور در ۲۰ مارس انجام گيرد.
تقويت سرمايه‌گذاري در زمينه انرژي‌هاي تجديدپذير در کشور‌هاي حاشيه خليج‌فارس
بعد از کاهش قيمت نفت تا ۳۵ لار در هر بشکه در فوريه ۲۰۱۶ کشور‌هاي عضو اوپک تلاش براي تنوع‌بخشي اقتصاد خود را تشديد کرده‌اند. به فاصله کمي‌پادشاهي عربستان چشم‌انداز ۲۰۳۰ اين کشور را ارائه نمودند که مبتني بر خروج اقتصاد اين کشور از اتکا به منابع نفتي و افزايش قدرت چانه‌زني در بازار نفت جهاني بود. يکي از بخش‌هاي برنامه افزايش سرمايه‌گذاري در انرژي‌هاي تجديدپذير مي‌باشد و براي سال جاري ميلادي ۸ مناقصه با ارزش ۵ تا ۷ ميليارد دلار برگزار خواهد شد. عربستان براي ايجاد ۵/۹ گيگاوات ظرفيت برق خورشيدي و بادي تا سال ۲۰۲۳ برنامه‌ريزي نموده است که ۳/۳ گيگاوات از آن در سال جاري ميلادي به بهره‌برداري خواهد رسيد. کشور امارات استراتژي انرژي خود تا سال ۲۰۵۰ را تدوين نموده است که طبق آن بايد ۴۴% برق اين کشور از تجديدپذير و ۶% از برق هسته‌اي باشد.  ظرفيت برق تجديدپذير در ايران تا اواخر سال ۲۰۱۶ به ۲۰۰ مگاوات و در ماه مارس به ۷۰۰ مگاوات خواهد رسيد. ايران علاوه بر تنوع‌بخشي به اقتصاد با آلودگي فزاينده هواي شهر‌ها نيز روبروست که به عنوان مثال شهر زابل آلوده‌ترين شهر جهان نام‌گذاري شده است. انرژي‌هاي تجديدپذير به سه کشور اجازه مي‌دهد نفت و گاز بيشتري براي صادرات داشته باشند.  برق موردنياز عربستان تا سال ۲۰۳۰ سه برابر خواهد شد و با توجه به اينکه بيشتر آن متکي به سوخت‌هاي مايع ست مي‌تواند بر توان اين کشور در بازار تأثير منفي داشته باشد. سيتي گروپ در سال ۲۰۱۲ به عربستان هشدار داده است با ادامه روند فعلي در دو دهه آينده اين کشور به واردکننده نفت تبديل خواهد شد. کشور امارات نيز با توجه به ميزان بالاي سولفور نفت خود براي توليد برق متکي به lng وارداتي است و مصرف برق نيز در اين کشور رشد بالايي دارد. در ايران نيز حتي در صورت رفع تحريم‌ها، سال‌ها دسترسي محدود به فناوري‌هاي مهم و سرمايه‌گذاري، زيرساخت‌هاي انرژي کشور را به شدت نيازمند نوسازي کرده است. در کل مبلغ موردنياز براي رسيدن کشور‌هاي خاورميانه به اهداف خود در حوزه انرژي‌هاي تجديدپذير تا سال ۲۰۳۵ بالغ بر ۳۰ تا ۴۰ ميليارد دلار خواهد بود. جديداً مناقصه براي نيروگاه خورشيدي ۳۰۰ مگاواتي خورشيدي برگزار شده و مناقصه براي نيروگاه ۴۰۰ مگاواتي بادي در عربستان در آينده نزديک انجام خواهد شد. عربستان يکي از بهترين مکان‌ها براي توليد برق خورشيدي مي‌باشد. ايران به دليل در جريان بودن چالش‌هاي ديپلماتيک با جهان در مسئله هسته‌اي از کمبود سرمايه‌گذاري رنج مي‌برد و براي پيشرفت در اين مسئله بايد چالش‌هاي ديگر حل شده باشند.


مديرعامل شرکت ملي مناطق نفتخيز جنوب:
مديرعامل شرکت ملي مناطق نفتخيز جنوب از فعال بودن فلرهاي نفتي در اهواز و تداوم آلايندگي آنها خبر داد.
به نقل از مهر، بيژن عاليپور پيش از ظهر امروز در شوراي سلامت استان خوزستان اظهار کرد: اعتراف مي‌کنيم فلرهاي نفتي در اهواز هنوز فعال هستند و اگر به خاطر تحريم و نقدينگي نبود حتما زودتر کارها جمع آوري آنها پيش مي‌رفت.
وي افزود: چاه‌هايي که به توليد مي‌رسيد، نفت اطراف آن مي‌سوخت و آلودگي شديدي ايجاد مي‌کرد که خوشبختانه با دستگاه‌هاي توليد ملي و همچنين وارداتي ديگر نفتي سوخته نمي‌شود. موردي که اکنون وجود دارد يکي فلر ميدان اهواز۳ است که تا آخر ارديبهشت ماه قطع مي‌شود و ديگري ميدان نفتي اهواز۲ است که در جاده ماهشهر قرار دارد و تا سه تا چهار ماه آينده قطع مي‌شود.
عاليپور بيان کرد: حدود ۱۲ ميليون فوت مکعب گاز همراه نفت را به شرکتي فروختيم که ديگر سوخته نمي‌شود و پتروشيمي‌آن را به مواد توليدي تبديل مي‌کند براي ميدان‌هاي نفتي منصوري، مارون ۳ و ۶ نيز شرکتي برنده مناقصه شده و آنها نيز حدود ۴۵ ميليون فوت مکعب گاز را جمع آوري و به پتروشيمي‌مي‌دهد.
مديرعامل شرکت ملي مناطق نفتخيز جنوب عنوان کرد: هر سه ماه يک بار، گزارش فلرها را به استاندار و محيط زيست مي‌دهيم. عمده مشکلات ما، ارزي است و در حال حاضر حدود يک هزار و ۸۰۰ ميليارد تومان بدهي جاري داريم.
در همين جلسه محمد جعفر فلسفي رئيس شوراي شهر اهواز نيز در واکنش به حضور مديرعامل شرکت ملي مناطق نفتخيز جنوب در اين نشست خواستار پرداحق آلايندگي از سوي اين شرکت به شهرداري اهواز شد و گفت: در طول ۶ سال گذشته بودجه محقق شده شهرداري بين۵۰۰ تا ۶۰۰ ميليارد تومان محدود شده بود؛ علت اينکه اهواز تکان نخورده هم ريشه در همين مسئله دارد که به درستي حل نشده است.
فلسفي با اشاره به اينکه در اين دوره از شوراي شهر به دنبال منافع شخصي نيستيم، افزود: در صورت حل اين مشکل با همکاري همه مسئولان بايد اتفاقي در شهر رخ دهد که بخشي از آن به پرداخت حق آلايندگي و عوارض برمي‌گردد.
۱۳۰ ميليون مترمکعب گاز در ميدان نفتي غرب کارون مي‌سوزد
استاندار خوزستان گفت: در ميدان نفتي غرب کارون، ۱۳۰ ميليون مترمکعب گاز مي‌سوزد که از هشت ماه قبل اقدامات براي جمع آوري اين گاز همراه نفت برنامه‌ريزي شده است. غلامرضا شريعتي در شوراي سلامت استان خوزستان با اشاره به اينکه دولت براي فلرهاي نفتي برنامه دارد، افزود: با توجه به اينکه تکيه بر دانش داخلي افزايش پيدا مي‌کند، اين کار در حوزه‌هاي مختلف نفتي در حال پيگيري است. در غرب کارون نيز ۱۳۰ ميليون مترمکعب گاز مي‌سوزد که از هشت ماه قبل اقدامات براي جمع آوري اين ميزان گازي که همراه برداشت نفت سوخته مي‌شود، برنامه‌ريزي شد؛ ۱.۴ ميليارد دلار هزينه اين پروژه است که گاز را براي پتروشيمي‌بندرامام به خوراک تبديل مي‌کند. استاندار خوزستان گفت: اين پروژه ۴۰ درصد پيشرفت داشته و براي دريافت۹۶۰ ميليون دلار اعتبار از صندوق توسعه ملي پرونده تشکيل داده ايم. براي خط لوله و انتقال آن به بندرامام کمي‌با نيشکر به مشکل برخورده بود که اين موضوع هم حل مي‌شود. شريعتي اضافه کرد: اجراي پروژه جمع آوري گازهاي همراه نفت در غرب کارون براي بالغ بر يک هزار و ۵۰۰ نفر اشتغالزايي دارد، آلودگي‌هاي زيست محيطي کاهش و بهره وري از منابع ملي هم افزايش پيدا مي‌کند.