با صدور دستور قضايي صورت گرفت؛
دادستاني تهران دستور قضايي مسدودسازي پيام رسان تلگرام را منتشر کرد.
به گزارش ايسنا، متن اين دستور که از سوي بازپرس شعبه دوم دادسراي فرهنگ و رسانه تهران صادر شده، به شرح زير است:با توجه به اعلام شکايات متعدد عليه شبکه اجتماعي تلگرام به دادسراي عمومي‌وانقلاب تهران و تقاضاهاي فراواني که در خصوص جلوگيري از فعاليت شبکه مذکور از ناحيه شهروندان به اين دادسرا واصل شده- هم چنين درخواست ضابطان و ساير نهادهاي ذي ربط مبني بر برخورد قانوني و اتخاذ تصميم نسبت به جلوگيري از ادامه فعاليت بدون ضابطه و غير قابل کنترل پيام­رسان تلگرام- و با عنايت به اين‌که شبکه تلگرام (به نشاني اينترنتي TELEGRAM.ORG ) با سرمايه گذاري خارجي و بدون رعايت قوانين و مقررات جمهوري اسلامي‌ايران اقدام به فعاليت غيرقانوني و بي­‌ضابطه در فضاي مجازي کشور نموده و اين اقدامات بستر امني براي فعاليت گروه ­هاي تروريستي بين­‌المللي گرديده بنحوي که عمليات تروريستي گروهک‌هاي معاند از جمله عمليات تروريستي گروهک داعش در مجلس شوراي اسلامي‌و حرم مطهر امام راحل که در خرداد ماه سال گذشته منجر به شهادت ۱۷ نفر وزحمي‌شدن ده‌ها نفر از مردم شريف ايران گرديد و همچنين اقدامات گروهک‌هاي معاند در اغتشاشات دي ماه ۱۳۹۶ که منجر به شهادت و زخمي‌شدن جمعي از شهروندان کشور و خسارات مالي فراوان به اموال خصوصي و عمومي‌شد و بسياري از اقدامات ضدامنيتي ديگر ازطريق اين پيام رسان سازماندهي و هدايت شده است- و با توجه به اين‌که اين شبکه به بستر امني براي ارتکاب انواع جرائم تبديل شده است- و با عنايت به اينکه هزاران پرونده مطروحه در اين خصوص در دستگاه قضايي تشکيل شده- و با توجه به اين‌که سرورهاي اين پيام رسان که ادله ارتکاب جرائم مذکور در آن نگهداري مي‌­شود در خارج از کشور قرار داشته و غير قابل دسترس مي‌باشد و مديران اين شبکه نيز هيچ گونه همکاري با مقامات قضايي و ضابطان دادگستري در خصوص جمع آوري و ارائه ادله جرم بعمل نياورده‌اند، و در نتيجه بسياري از پرونده‌ها بلااقدام باقي مانده و اين امر ضمن اين که موجبات نارضايتي شکات را به دنبال داشته، اجراي عدالت در کشور را نيز با موانع جدي مواجه ساخته است.
در ادامه آمده است: نظر به اين‌که تلاش‌هاي مسئولين وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات بمنظور جلب همکاري و الزام مديران تلگرام به تبعيت از قوانين کشور نتيجه مؤثري نداشته است و اين عدم همکاري و کارشکني‌هاي متعدد علاوه بر نارضايتي شکات امنيت و آسايش جامعه را نيز با مخاطرات جدي مواجه نموده- و با عنايت به اين‌که مديران اين شبکه اطلاعات مربوط به ميليون‌ها شهروند ايراني را در خارج از کشور ذخيره، نگهداري و پردازش مي­نمايند و بلحاظ عدم پايبندي به قوانين و مقررات کشور، حريم خصوصي مردم در معرض انواع دسترسي وسوء استفاده قرار گرفته و اين امر علاوه بر ورود ضرر و زيان به شهروندان، امنيت ملي کشور را بلحاظ جمع آوري و سوء استفاده از داده‌هاي عظيم کشور به خطر انداخته- و نظر به اين‌که بموجب برنامه توسعه‌اي که مديران اين پيام رسان تدوين و اجراي آن را آغاز کرده­‌اند و به موجب آن تصميم گرفته شده است که تلگرام علاوه بر فعاليت در حوزه ارتباطي و رسانه‌اي برخلاف قوانين و مقررات پولي و بانکي جمهوري اسلامي‌ايران مستقيماً در حوزه اقتصادي و پولي کشور نيز وارد شده و يک نوع پول رمز پايه بنام (گرام) را طراحي و عرضه نمايد- و باعنايت به اين‌که طبق برآورد کارشناسان اقتصادي و فناوري فراگير شدن اين پول بدون پشتوانه مي‌تواند ظرف مدت کوتاهي ميلياردها دلار ضرر اقتصادي به مردم وکشور وارد کرده و سرمايه‌ها را به يغما ببرد همچنين تاکيد شده است: بررسي‌هاي بعمل آمده بر فراهم شدن بستر ارتکاب جرائم متعدد ازجمله جرائم مشروحه ذيل:۱-اخلال در وحدت ملي وايجاد اختلاف مابين اقشار جامعه بويژه ازطريق طرح مسائل نژادي، قومي‌و تحريک و اغواي مردم به شورش و آشوب۲-جمع‌آوري اطلاعات مردم وکشور و دسترسي بيگانگان به حريم خصوصي و داده‌هاي شهروندان ايراني وجاسوسي به نفع اجانب۳- انتشار، توزيع و تجارت انواع محتواي مستهجن و خلاف عفت عمومي‌و گسترش فساد و فحشاء در جامعه۴- اهانت به مقدسات وارزش‌هاي اسلامي‌و تبليغ به نفع فرقه‌هاي منحرف و مخالف اسلام۵-نشر اکاذيب و تشويش اذهان عمومي‌و لطمه به آسايش عمومي۶- قاچاق کالا و ارز و مواد مخدر و ساير کالاهاي غيرمجاز۷-اقدام عليه امنيت کشور ازطريق گروهکهاي تروريستي۸-کلاهبرداري، نقض مالکيت معنوي وساير جرائم مالي۹- تبليغ عليه نظام جمهوري اسلامي‌ايران۱۰- هتک حيثيت اشخاص دلالت دارد و از سوي ديگر پيش از اتخاذ تصميم در اين زمينه، موضوع در جلسات متعدد کارشناسي با حضور متخصصان امر و نمايندگان دستگاه‌هاي ذي‌ربط مطرح و مورد بررسي قرارگرفته و آنها نيز نظر کارشناسي خود را مبني بر لزوم مسدودسازي و جلوگيري از ادامه فعاليت اين شبکه اعلام داشته‌اند.
در ادامه آمده است: در اجراي ماده ۱۱۴ قانون آيين دادرسي کيفري و ماده ۷۵۱ قانون مجازات اسلامي‌و به استناد اصل ۱۵۶ قانون اساسي و مواد ۴۹۸، ۵۰۰، ۵۱۲، ۵۱۳، ۵۱۴، ۶۰۹، ۶۱۰، ۶۳۹، ۶۹۷، ۶۹۸، ۷۰۰، ۷۲۹ الي ۷۳۱ و ۷۴۲ الي ۷۵۰ قانون مجازات اسلامي‌بخش تعزيرات و ماده ۶ قانون مطبوعات، دستور مسدودسازي پيام رسان تلگرام صادر و اعلام مي­گردد. با توجه به مراتب فوق کليه ارائه دهندگان خدمات دسترسي به اينترنت کشور خصوصاً شرکت ارتباطات زير ساخت و اپراتورهاي تلفن و دارندگان پروانه ارائه خدمات ارتباطات ثابت مکلف‌­اند از تاريخ۹۷/۰۲/۱۰ نسبت به اعمال مسدودسازي کامل وب سايت و اپليکيشن شبکه اجتماعي تلگرام اقدام نمايند.متذکر مي­‌گردد اعمال مسدودسازي بايد بنحوي اجرا شود که محتواي شبکه مذکور با هيچ نرم افزاري (اعم از فيلترشکن و نظاير آن) در کشور قابل دسترس نباشد تخلف از اجراي اين دستور مستوجب تعقيب کيفري خواهد بود.


حجتي شهردار تهران مي‌شود يا نمي‌شود؛
سخنگوي دولت با بيان اينکه باتوجه به شوکي که به بازار ارز وارد شد ما قول داديم که مهار شرايط را انجام دهيم و قصدمان محدود کردن مردم نيست، بلکه مهار شرايط و شفاف‌سازي است، خاطرنشان کرد: اگر معامله‌اي در بازار انجام شود با نرخ‌هايي غير از نرخ‌هاي اعلام شده، نبايد به کل اقتصاد تعميم داده شود و از نظر ما خارج از اين چارچوب غيرقانوني است.
به گزارش ايلنا، محمدباقر نوبخت در نشست هفتگي خود با اشاره به مصوبه هيات وزيران در خصوص پيشنهاد ملي آب گفت: کارگروه ملي آب که رياست آن بر عهده وزير نيرو است باتوجه به تنش آبي در کشور اين پيشنهاد را داد، هيات وزيران براي اين کار هزار و ۶۰۰ ميليارد تومان تصويب کردند که سازمان برنامه و بودجه ۹۰۰ ميليارد تومان آن را مي‌دهد و ۷۰۰ ميليارد تومان از منابع داخلي اين بودجه تامين مي‌شود.
نوبخت درباره نوسانات ارز تصريح کرد: از ۸ ارديبهشت براي ۱۵ هزار و ۴۰۳ قلم کالا سه ميليارد و ۴۳۳ هزار ميليون يورو و علاوه بر آن، سه هزار ميليارد تومان نيز براي کالاهاي اساسي و دارو در نظر گرفته شده است.
وي افزود: ما انتظار داريم سازمان حمايت از مصرف کننده و تعزيرات نظارت داشته باشند و هيچ توجيهي پذيرفته نيست. حال که دولت براي کالاهاي اساسي و دارو که با ارز ۳ هزار و ۸۰۰ وارد مي‌شود، اين شرايط را در نظر گرفته نبايد اين اقلام قيمت بالاتر عرضه شود.
وي با اشاره به هفته معلم بيان کرد: هر سال هفته معلم بنا بر ضرورت پرداخت‌هايي داريم، روز گذشته هم با وزير محترم آموزش و پروش صحبت کرديم و مقرر شد با تنخواهي که به آموزش و پرورش داده مي‌شود، حق الزحمه امتحانات و خريد خدمت پرداخت شود.
سخنگوي دولت اضافه کرد: سال گذشته بعداز پرداخت‌ها به آموزش و پرورش به من اطلاع دادند که ۹۸ ميليارد تومان از حق‌الزحمه معلمان پرداخت نشده سريع به سازمان برنامه و بودجه دستور پرداخت دادم و مسئولان امر هم توبيخ شدند که چرا باوجود پرداخت دولت اين مبلغ پرداخت نشده است؟
نوبخت درباره سياست‌هاي مالياتي دولت يادآور شد: ما بايد افرادي که از درآمد بيشتري دارند اخذ ماليات بيشتري داشته باشيم و اشخاصي که کمتر درآمد دارند کمتر دريافتي داشته باشيم. کساني هستند که از چتر مالياتي فرار مي‌کنند اما ما سيستمي‌را طراحي کرديم که افراد ديگر نتوانند اين کار را انجام دهند.
وي دخصوص سرنوشت قرارداد بوئينگ و خريد هواپيما عنوان کرد: تا جايي که مي‌دانم براي واردات هواپيما که به روش اجاره به شرط تمليک بود، تعدادي هواپيما وارد شد. تا اين زمان وزارت راه چيزي را منعکس نکردند، پيگيري مي‌کنم که مشکلي وجود دارد يا خير. 
نوبخ درباره انتقاد رئيس‌جمهور به برخي از مديران گفت: در هيات دولت داشتيم افرادي را که مي‌گفتند مشکلات را حل مي‌کنند ولي شش ماه بعد مشاهده مي‌کرديم که اتفاقي نيفتاده است. آقاي رئيس‌جمهور بسيار آدم زيرکي هستند از مديران خود شناخت دارد و اگر نيازي به تغيير و اصلاح باشد در هر شرايطي انجام مي‌دهد، اين رفتار ناشي از تعهد اخلاقي رئيس‌جمهور است و باتوجه به پيماني که سال گذشته با مردم بسته‌اند، پيگير مطالب هستند.
نوبخت درباره صحبت رئيس‌جمهور با رئيس‌جمهور فرانسه و اينکه گفت‌وگو بين دو رئيس‌جمهور در خصوص برجام بوده است،گفت: موضع ما در برجام مشخص است. برجام يک سند است و هيچ سند ديگري نيست. مسائل موشکي جزو مواضع نظامي‌ماست. ما با کشورهاي منطقه بر سر تروريسم بحث مي‌کنيم. ما درباره مباحث دفاعي با کسي مذاکره نمي‌کنيم. ما يک کشور مستقل هستيم و يک آزمون ۴۰ ساله را پشت سر گذاشتيم.
نوبخت در واکنش به گزينه شهرداري از ميان دولتي‌ها يادآور شد: اگر بخواهند گزينه‌اي از دولت داشته باشند قطعا با آن‌ها همکاري خواهد شد. مهندس حجتي يکي از گزينه‌هاي مطرح است که از جنس کشاورزان و بسيار مثبت است که از دست دادن او در کابينه دولت درست نيست و براي آن مقاومت مي‌کنيم.
وي درباره گلايه برخي از مسافران درباره عدم پرداخت نکردن ازر چهار هزار و ۲۰۰ توماني از سوي بانک‌‌‌ها عنوان کرد: حتما بايد بانک اين ارز را پرداخت کند و اگر غير از اين باشد، ما برخورد مي‌‌‌کنيم. به هر حال ما در شرايط سختي قرار داريم و بايد به صورت شفاف با مردم حرف بزنيم. 
سخنگوي دولت اضافه کرد: ما در هواپيماي نشسته‌ايم که وارد ابر مي‌‌شود و مي‌‌گويند بايد کمربندها را محکم ببنديم، شرايط سخت شده است. 
نوبخت درخصوص رشد اقتصادي و بالا رفتن آمار اشتغال گفت: آمار صندوق بين‌‌المللى پول، نرخ بيکارى تقليل يافته و رشد اقتصادى افزايش داشته است. بخشى از طرح‌هاى اشتغالزايى و توليد افرين ما از اعتبارات دولتى تامين مي‌شود. ١٨ هزار و ٥٠٠ ميليارد تومان به ١٦ هزار بنگاه داده شده است و ٤٢ هزار و ١٠٠ ميليارد تومان هم به طرح‌‌هاى عمرانى تخصيص داديم. 
وي درباره فروش سکه اظهار داشت:در حال حاضر سياستي جز حراج سکه نيست و در حال همين روش وجود دارد.نوبخت با بيان اينکه همه مسئولان در تلاشند تا مشکلات اين مردم حل شود، اظهار داشت: همه توان اجرايي و مهندسي کشور را به اين منظور به کار مي‌گيريم. البته سازمان برنامه و بودجه تاکنون اعتبارات قابل توجهى تخصيص داده است. وي تاکيد کرد: دولت آنچه در توان دارد انجام مي‌دهد و مضايقه نمي‌کند، با اين وجود اگر حتى يک نفر پيدا شود و اعلام نارضايتى کند، دشمنان انقلاب سراغ او مي‌روند تا آن را به تمامى نظام تسرى دهند.


ظریف تاکید کرد؛
محمد جواد ظريف با صدور پيامي‌گفت: 10 ارديبهشت "روز ملي خليج فارس" را به تمام آناني که هزاران سال است در کنار اين پهنه آبي تاريخي، زيسته‌اند و همزيستي‌اي به ديرينگي تاريخ را پيرامون آن تجربه کرده‌اند، تبريک مي‌گويم.
به گزارش ايسنا، در ادامه پيام وزير امور خارجه آمده است:خليج فارس تنها يک پهنه آبي نيست؛ واقعيتي تاريخي که هزاران سال است به نام خليج فارس مي‌شناسيم ميراث ارزشمندي است که از نياکان و گذشتگان ساکنين مناطق اطراف آن به ما رسيده است و خاستگاه ارزش‌هاي فرهنگي و بومي‌ماندگاري است که با هويت و حيات منطقه ما عجين شده است و به پشتوانه اين ميراث، خود امروز تبديل به نماد تاريخ و فرهنگ منطقه ما شده است.خليج فارسي که از گذشته‌هاي دور به عنوان ميراثي مانا براي عصر ما و آيندگان به جا مانده است، سالهاست که حياتي‌ترين شريان‌هاي انرژي و تجاري جهان را در سينه خود جاي داده است. خليج فارس بايد منطقه‌اي قوي و پهنه همکاري، امنيت و آرامش درون زا باشد که تنها از مسير گفتگو و همکاري و اعتمادسازي امکان پذير مي‌باشد که ايده تاسيس مجمع گفتگوي منطقه‌اي راهکاري عملي در همين مسير است.


حسين حبيبي
 عضو هيات مديره کانون هماهنگي شوراهاي اسلامي‌کار استان تهران
بازهم سالي گذشت و دوباره روز کارگر ديگري از راه رسيد، پس بايستي به سنت مرسوم بار ديگر سالگرد قيام کارگران معترض سال 1886 شيکاگوي آمريکا را تبريک بگوييم. به هرجهت اکنون نزديک به يک صد و سي سال از زماني که در لابه‌هاي تقويم تاريخ روزي به نام کارگران سراسر جهان ثبت شده است مي‌گذرد، مناسبتي که طبق عرف نانوشته بايد به تجمع و راهپيمايي کارگران گوشه و کنار جهان براي پيگيري مطالبات صنفي شان اختصاص يابد.
واقعيت اين است که در ايران نيز کارگران همواره کوشيده‌اند تا با وجود همه فراز و فرودها از روز جهاني کارگر براي طرح مطالبات صنفي خود استفاده کنند، مطالباتي که جنس آنها سالهاست تقريبا دست‌نخورده باقيمانده است، البته کليت اين خواسته‌ها چيزي فراتر از حقوق به رسميت شناخته شده در اصول قانون اساسي و مقاوله‌هاي سازمان جهاني کار نيست، در يک کلام برخورداري از حق تامين معاش آبرومندانه، بهر‌مندي از حداقل امنيت شغلي، دسترسي به حقوق اساسي همچون امکانات بهداشتي و درماني، مسکن و خدمات آموزشي که کيفت و کميت آنها متناسب با شان و کرامت خانواده‌هاي کارگران باشد، نيست.
با اين حال کم توجهي مستمر دولت‌هاي پس از جنگ از اجراي اصول قانون اساسي، سالهاست باعث شده است تا کارگران به جاي توسعه مطالبات خواسته‌هاي صنفي، تمرکز خود را به حفظ حداقل‌هاي موجود محدود کنند.
براي همين مدتهاست که کارگران در هر مناسبتي از جمله روز جهاني کارگر از گران بودن هزينه‌هاي زندگي و ناکافي بودن مزد، نبود امنيت شغلي و نگراني از جرح و تعديل حداقل حقوق باقيمانده در قالب موضوعاتي تغيير مقررات قانون کار، توسعه مناطق آزاد ويژه اقتصادي و... صحبت مي‌کنند.
البته نبايد فراموش کرد مطالبات امسال روز جهاني کارگران به نسبت گذشته تفاوت محسوسي دارد، چرا که همين چند ماه پيش بود که دولت و مجلس در اقدامي‌تعجب آور مسئوليت صندوق درماني سازمان تامين اجتماعي را به وزارت بهداشت واگذار کردند، اقدامي‌که اگر براي اصلاح آن گام موثري برداشته نشود، در آينده نزديک براي نيروي کار بحراني به نام دسترسي به خدمات درماني مهيا خواهد کرد.


رهبر انقلاب در ديدار کارگران تاکيد کردند؛
رهبر انقلاب تاکيد کردند: بايد در مقابل نيروي کار ايراني سر تعظيم فرود آورد و به همين دليل بايد دست هنرمند کارگر ايراني را که يکي از بهترين کارگران دنياست، بوسيد.
به گزارش ايلنا، آيت ا... خامنه‌اي رهبر معظم انقلاب اسلامي‌در آستانه روز کار و کارگر، در ديدار هزاران نفر از کارگران و کارآفرينان، اصلي‌ترين طراحي کنوني براي مقابله با نظام جمهوري اسلامي‌را جنگ اقتصادي دانستند و با تأکيد بر اينکه تنها راه مقابله با اين جنگ، حمايت از کالاي ايراني و تکيه بر توانايي‌ها و ظرفيت‌هاي داخلي و چشم ندوختن به بيگانگان است گفتند: وظيفه دولت و مسئولان، برطرف کردن مشکلات و موانع کارآفرينان و کارگران و افزايش ظرفيت توليد واحدهاي توليدي است و وظيفه مردم نيز تصميم و عزم جدي براي خريد کالاي ايراني است. رهبر انقلاب اسلامي‌با اشاره به جنگ و ناامني و خونريزي ناشي از حضور امريکا در منطقه تأکيد کردند: آن کسي که بايد از منطقه غرب آسيا خارج شود، امريکا است و نه جمهوري اسلامي‌و همانگونه که چند سال قبل گفتم، دوران «بزن، در رو» تمام شده است. آيت ا... خامنه‌اي در اين ديدار با گراميداشت عيد بزرگ نيمه شعبان و با تأکيد بر لزوم مغتنم شمردن ايام پربرکت و معنوي ماه شعبان، گفتند: نيمه شعبان مظهر اميد به آينده و اميد به وعده تخلف ناپذير الهي براي اصلاح نهايي جهان و تغيير شرايط ظالمانه کنوني بوسيله حضرت صاحب الزمان (عج) است.  ايشان در ادامه، نيروي انساني بخشِ توليد بويژه کارگران را ثروتي عظيم خواندند و افزودند: مهمترين ويژگي نيروي کار در ايران، اين است که هنر و انديشه و انگيزه و خلاقيت او از سطح متوسط جهاني بالاتر است. رهبر انقلاب اسلامي‌با اشاره به بازديد چند ساعته خود از نمايشگاه محصولات ايراني در حسينيه امام خميني(ره)، تأکيد کردند: به رغم همه فشارها و تحريم‌ها و همه مشکلاتي که مستکبران ايجاد مي‌کنند اما توليدات داخلي که در اين نمايشگاه عرضه شده بود، برجسته و ممتاز بود و بايد در مقابل نيروي کار ايراني سر تعظيم فرود آورد و به همين دليل بايد دست هنرمند کارگر ايراني را که يکي از بهترين کارگران دنياست، بوسيد.  آيت ا... خامنه‌اي افزودند: با وجود اين برجستگي و هنرمندي نيروي کار ايراني، اما متأسفانه عده‌اي در داخل، حمايت از کالاي ايراني را يا باور نمي‌کنند و يا به آن عمل نمي‌کنند.  ايشان حمايت از کالاي ايراني را به معناي حمايت از نيروي کار و توليد داخل دانستند و خاطرنشان کردند: اين حمايت، همه جانبه، و بر عهده مسئولان و همچنين مردم است. رهبر انقلاب اسلامي‌با اشاره به گلايه‌ها و مشکلاتي که از جانب توليد کنندگان و کارگران مطرح مي‌شود، گفتند: وظيفه دولت و مسئولان براي حمايت از کالاي ايراني، برطرف کردن کامل موانع همچون مشکلات بيمه، بانکي، مالياتي و کمبود نقدينگي است. آيت ا... خامنه‌اي تأکيد کردند: اگر اين مشکلات برطرف شوند، ديگر شاهد آن نخواهيم بود که کارخانه‌اي با يک سوم ظرفيت خود کار کند زيرا خالي بودن ظرفيت يک کارخانه به معناي بيکاري متراکم در داخل است. ايشان با تأکيد بر اينکه حمايت از کالاي ايراني، مانع از بيکاري کارگران خواهد شد و زمينه اشتغال جوانان تحصيل کرده را نيز در بخش‌هاي مختلف توليد فراهم خواهد کرد، گفتند: وظيفه مردم در حمايت از کالاي ايراني تصميم جدي براي خريد توليدات داخلي است. رهبر انقلاب اسلامي‌با انتقاد از خريد کالاي خارجي برغم وجود مشابه با کيفيت داخلي، افزودند: چرا عده‌اي بر خريد کالاي خارجي اصرار دارند، اين چه بدفهمي‌و مرضي است؟ همه دستگاههاي دولتي و همچنين همه مردم بايد تصميم بگيرند که از کالاي ايراني استفاده کنند. آيت ا... خامنه‌اي يکي از نتايج حمايت از کالاي ايراني را جلوگيري از تبعات اجتماعي، امنيتي و اخلاقي ناشي از بيکاري دانستند و خاطرنشان کردند: حمايت از کالاي ايراني، يکي از بهترين و مؤثرترين شيوه‌هاي مقابله با طراحي اقتصادي دشمنان است زيرا آنان متوجه شده‌اند که در جنگ سخت و نظامي‌به نتيجه نخواهند رسيد. ايشان افزودند: البته من در چند سال قبل و در زمان رئيس جمهور ديگرِ امريکا که همانند رئيس جمهور فعلي بداخلاق و هَجوگو بود، گفتم که دوران «بزن در رو» گذشته است و مي‌دانند که اگر وارد درگيري نظامي‌با ايران شوند، چند برابر ضربه خواهند خورد. رهبر انقلاب اسلامي‌خاطرنشان کردند: آنها اکنون تمرکز خود را بر جنگ اقتصادي و جنگ فرهنگي گذاشته‌اند و اتاق جنگ اقتصادي با نظام جمهوري اسلامي، وزارت خزانه داري امريکا است. آيت ا... خامنه‌اي با تأکيد بر اينکه راه مقابله با جنگ اقتصادي، تکيه بر توانايي‌ها و ظرفيت‌هاي داخلي است گفتند: من معتقد به قطع ارتباط با دنيا نيستم اما تکيه به بيرون مرزها نيز غلط اندر غلط است. ايشان افزودند: ما حتماً بايد با هوشياري و زرنگي و جديت با دنيا ارتباط داشته باشيم اما اين را هم بدانيم که دنيا فقط امريکا و چند کشور اروپايي نيست، دنيا بزرگ است و بايد با کشورهاي مختلف ارتباط داشت. ايشان تأکيد کردند: ارتباط با دنيا به معناي چشم دوختن به عنصر خارجي نيست بلکه بايد به نيروي داخلي چشم دوخت. رهبر انقلاب اسلامي‌خاطرنشان کردند: اگر مردم ببينند که مسئولان اصرار دارند مشکلات را با تکيه بر ظرفيت‌هاي داخلي حل کنند، مشکلات و سختي‌ها را نيز تحمل خواهند کرد، بنابراين مسئولان توجه داشته باشند که نبايد به خارج تکيه کرد. آيت ا... خامنه‌اي يکي ديگر از شيوه‌هاي امريکا براي مقابله با نظام آزاديخواه و مستقل جمهوري اسلامي‌ايران را تحريک برخي دولتهاي کم فهم منطقه و ايجاد اختلاف و درگيري در درون منطقه دانستند و گفتند: آمريکايي‌ها تلاش دارند تا با تحريک سعوديها و برخي کشورهاي منطقه، آنها را در مقابل جمهوري اسلامي‌قرار دهند اما اگر آنها عقل داشته باشند نبايد فريب امريکا را بخورند. ايشان با تأکيد بر اينکه امريکايي‌ها مي‌خواهند هزينه مقابله با نظام جمهوري اسلامي‌و ملت مقتدر ايران را خودشان متحمل نشوند و آن را به دوش برخي دولتهاي منطقه بياندازند، افزودند: برخي کشورهاي منطقه بدانند، اگر با جمهوري اسلامي‌ايران روبرو شوند، قطعاً ضربه و شکست مي‌خورند. رهبر انقلاب اسلامي‌با اشاره به ناامني و جنگ و درگيري ناشي از حضور امريکا در منطقه غرب آسيا تأکيد کردند: به همين دليل بايد پاي امريکايي‌ها از اين منطقه قطع شود و بايد از منطقه غرب آسيا بيرون بروند. آيت ا... خامنه‌اي با تأکيد بر اينکه آن کسي که بايد از منطقه بيرون برود، امريکا است و نه جمهوري اسلامي‌ايران، افزودند: ما اهل اينجا هستيم و خليج فارس و غرب آسيا، خانه ما است اما شما، بيگانه و به دنبال اهداف خباثت آميز و ايجاد فتنه هستيد. ايشان تأکيد کردند: بدانيد، امريکا و برخي کشورها نظير آن، پايشان از اين منطقه قطع خواهد شد. رهبر انقلاب اسلامي‌در بخش پاياني سخنان خود به موضوع واردات بي رويه و همچنين قاچاق کالا اشاره کردند و گفتند: شکايت و گله بسياري از توليد کنندگان و سرمايه گذاران و کارگران همين دو موضوع است که دولت، بايد با اين مقوله مقابله کند. 
 مهم‌ترین دغدغه تولیدکنندگان
 در گفتگوی تولیدکنندگان با رهبر انقلاب در نمایشگاه کالای ایرانی، فعالان عرصه کار و تلاش، مشکلات و دغدغه های خود را حضرت آیت الله خامنه ای مطرح کردند.به گزارش میزان، رهبر معظم انقلاب اسلامی به مدت دو ساعت و نیم از نمایشگاه کالای ایرانی در حسینیه امام خمینی(ره) بازدید کردند.در این بازدید که آقای ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز حضور داشت، حضرت آیت الله خامنه‌ای از ۷۷ غرفه تولیدات ایرانی در بخشهای مختلف از جمله لوازم خانگی، نوشت‌افزار، پوشاک و منسوجات، مواد غذایی، دارو و تجهیزات پزشکی، لوازم آرایشی و بهداشتی، وسایل کودک، لوازم خودرو و وسایل صنعتی و ساختمانی دیدن کردند و از نزدیک در جریان ظرفیت‌ها و توانمندی‌های تولیدکنندگان، مسائل و دغدغه‌های آنان و نیز میزان استقبال مردم از کالاهای ایرانی قرار گرفتند. مهم‌ترین دغدغه تولیدکنندگان، واردات بی‌رویه و قاچاق بود و درخواست‌ها و پیشنهادهایی در خصوص اصلاح قوانین و حذف موانع در بخش تولید، تقویت حمایت مالی از واحدهای تولیدی و کمک به تبلیغ و معرفی کالای ایرانی بیان کردند.

تجارت بررسي کرد
گراني‌هاي اخيرنرخ ارزهاي خارجي بالاخره آب را براي ماهيگيري گرانفروشان در بازار کالا و خدمات گل آلود کرد، در روزهاي گذشته اخبار جسته و گريخته حاکي از آن است که قيمت برخي اقلام ضروري به دليل آنچه که افزايش نرخ دلار ناميده مي‌شود، روند صعودي را در پيش گرفته است.
به صورت مشخص گوشت مصرفي از جمله اقلام ضروري است که مردم ناچارند تا آنرا به بهاي گرانتري خريداري کنند؛ اتفاقي که محمدعلي کمالي سروستاني رئيس اتحاديه مرغداران مرغ گوشتي در گفت‌وگوي اخير خود با رسانه‌ها صحت آنرا تاييد کرده است.
به گفته اين مقام صنفي علت اين گراني از آنجا ناشي مي‌شود که واردکنندگان خوراک مرغ، تصميم به افزايش بهاي محصولات خود گرفتند، براساس اين اظهارات خوراک مرغ به يکي از اقلام مصرفي ضروري مرغداري‌هاست و کساني که پيشتر اين کالا را با دلار سه‌هزار و هفتصد توماني وارد کشور کرده‌بودند اکنون حاضر نيستند تا آنرا به بهايي کمتر از دلار چهار هزار و دويست توماني بفروشند.
از قرار معلوم اين گران‌فروشي در شرايطي رخ داده است که پيشتر بانک مرکزي طي مصوبه‌اي اعتباري سه هزار ميليارد توماني براي تامين ارز مورد نياز واردکنندگان کالاهاي اساس به نرخ دلار سه هزار و هفتصد توماني اختصاص داده بود.
غير از اين برخي از واحدهاي لبني هم براي افزايش قيمت خيز برداشتند در همين رابطه يکي از توزيع‌کنندگان محصولات لبني به رسانه‌ها گفته است: شرکت‌ها عرضه شير را کم کردند تا بتوانند بر قيمت‌ها بيفزايند. البته گويا يک برند حدود 100 تومان قيمت محصولات خود را گران کرده است.برخي ديگر هم با ساير افزودني‌ها بر قيمت‌هاي خود افزودند.
تاييد شروع گراني در گزارش‌هاي رسمي‌
روند رو به افزايش اقلام ضروري است، اتفاقي است گزارش اخير بانک مرکزي در رابطه با تغييرات بهاي اقلام خرده‌فروشي در هفته پاياني فروردين ماه سال جاري آن‌را تاييد کرده است؛ در اين گزارش اگرچه به ثابت ماندن و حتي کاهش يافتن بهاي هفت گروه مواد خوراکي اشاره شده است اما در عين حال در بخش ديگر آن از افزايش بهاي سه گروه ديگر از اقلام خوراکي خبر داده شده است. براين اساس اقلام خوراکي گران‌شده عبارتند از گوشت مرغ، چاي و روغن نباتي که بهاي خرده فروشي آنها به ترتيب ۲.۱ درصد، ۲.۵ درصد و ۰.۱ درصد افزايش يافته است.
البته اين ماجرا در روزهاي اخير واکنش چهره‌هاي صنفي نظير علي فاضلي، رئيس اتاق اصناف ايران را به همراه داشته است به صورتي که وي در گفت‌وگويي که با ايسنا داشته، اعلام کرده است: عرضه نکردن کالا، غيرقانوني بوده و نوعي احتکار محسوب مي‌شود. اما با توجه به شرايط به وجود آمده بايد براي توليدکنندگان و واردکنندگان محصولات و کالاهاي مختلف هم فکري کرد، چراکه درست است کالاي وارداتي آنها از قبل تامين شده و با نرخ ارز مبادله‌اي حدود ۳۷۰۰ تومان بوده است، اما بالاخره آنها مي‌خواهند مجددا نسبت به توليد يا واردات کالاهاي خود اقدام کنند و در اين صورت بايد با دلار ۴۲۰۰ توماني اين کار را انجام دهند که اين خود افزايش قيمتي براي آنها خواهد داشت؛ بنابراين اگر مي‌خواهيم بازار آرامش داشته باشد و افزايش قيمتي هم رخ ندهد بايد براي آنها هم تدبيري انديشيده شود.
به گفته رئيس اتاق اصناف ايران: قطعا راه جبران اين خسارت‌ها و افزايش قيمت کالاها براي عرضه کنندگان و فروشندگان کالاهاي مختلف، نفروختن يا احتکار يا افزايش غيرقانوني قيمت نيست بلکه آنها هم بايد از طرق قانوني اين کار را انجام دهند، در جلسه‌اي که به زودي با وزير صنعت، معدن و تجارت برگزار مي‌شود، اين مسائل و مشکلات را مطرح و راه‌حل قانوني آن را پيدا مي‌کنيم و مردم نگران اين مشکلات نباشند، چرا که به زودي حل و فصل مي‌شود.
البته به عقيده اين مقام صنفي در مواجهه با اين وضعيت هر دو طرف ماجرا يعني فعالان بازار و مسئولان دستگاه‌هاي متولي و نظارتي بايد با سعه‌صدر اين مشکلات را طرح و حل و فصل کنند، چراکه به عنوان مثال بايد اين اطمينان خاطر به کارآفرينان، سرمايه‌ گذاران و توليدکنندگان داده شود که ارز مورد نياز آنها با قيمت مناسب اعلام شده به زودي تامين مي‌شود و هيچ مشکلي براي آنها در اين زمينه به وجود نخواهد آمد و تخصيص اعتبار واقعي بوده و هم‌اکنون در حال انجام است.
کسي صداي کارگران را نشنيد
اگرچه افزايش بهاي کالا و خدمات، خصوصا اقلام ضروري آنهم به بهانه افزايش بهاي ارز خارجي، از آن دست اتفاق‌هايي است که خانواده مزدبگير ايراني و به ويژه کارگران شاغل و بازنشسته حداقلي بگير ناگزيند تا با چشمان بهت زده خود جهش آنرا نظاره کنند اما اين مسئله اتفاقي است که فعالان صنفي جامعه کارگري از واپسين ماه‌هاي سال گذشته نسبت به وقوع آن و جدي بودن عواقبش هشدار جدي داده بودند.
از جمله اين کنشگران فرامز توفيقي مسئول وقت کميته دستمزدهاي سال 97 کانون عالي شوراهاي اسلامي‌کار کشور است که در فاصله ميان شروع نختسين جهش‌هاي ارزي با گرم شدن تنور جلسات تعيين مزد شوراي عالي کار از اعضاي گروه‌هاي دولتي و کارفرمايي خواسته بود تا بادور انديشي و کنار گذاشتن مقاومت‌هاي هميشگي به مخالفت سنتي خود با افزايش واقعي دستمزدهاي کارگران خاتمه دهند اما اگر اعضاي غيرکارگري شوراي عالي کار بخواهند رويه نادرست گذشته را ادامه داده و به نام رشد اقتصادي، حفظ اشتغال، مبارزه با بيکاري و... بازهم مانع افزايش واقعي مزد کارگران بشوند، سال آينده براي اقتصاد خانواده‌هاي کارگري سالي پرچالش خواهد بود.
اين فعال کارگري با متمرکز کردن هشدارش نسبت به جهش‌هايي که از نيمه دوم زمستان سال گذشته در بازار خريد و فروش ارز خارجي آغاز شده بود، افزوده بود: اين اتفاق نمي‌توان تاثير مطلوبي بر معيشت سال آينده خانواده‌هاي مزدبگير هشدار بگذارد و اگر اعضاي غيرکارگري شوراي عالي کار در مذاکرات مزدي منفعت‌طلبي را کنار نگدارند، کارگران با موج جديد گراني‌ها روبرو خواهند شد.
نکته جالبي که در اظهارات اين مقام صنفي وجود دارد اين است که وي از همان زمان و پيش از قطعي شدن افزايش حدودا 20 دردصدي دستمزدهاي سال جاري، جهش بهاي کالا و خدمات را پيش بيني کرده و افزوده بود: تاثيرات جهش اخير بهاي ارز تنها به افزايش قيمت‌ها در روزهاي اخير محدود نمي‌شود و در خوشبينانه‌ترين حالت خانواده‌هاي کارگري تبعات منفي اين گراني را در سه ماه آينده بر ابعاد مختلف زندگي روزمره خود، مشاهده خواهند کرد، تاثير اصلي اين جهش چند ماه بعد از تصويب مزد جديد است، زماني که محموله‌هاي اقلام ضروري وارداتي با نرخ جديد ارز از خارج به بازار مصرف داخلي وارد شوند.
توفيقي که از ابتداي آغاز جهش ارزي عقيده داشت خيلي از بازرگانان با استفاده از ارز حواله‌اي، سرگرم ثبت سفارش خريد برنج خارجي، گوشت منجمد، خوراک دام، سموم کشاورزي و ساير اقلام مرتبط با زندگي حداقلي مزدبگيران از خارج کشور هستند و اين محموله‌ها در بهترين حالت سه ماه آينده وارد کشور خواهند شد، گفته بود: زمان که نوبت فروش اين کالاها برسد همه آنها در نهايت با قيمت جهش يافته وارد بازار مصرف خواهند شد و پر واضح است که اين اتفاق تنها بر مشکلات معيشتي مزدبگيران مي‌افزايد.

تجارت واردات بیش از 5 هزار نوع محصولات غذایی را بررسی کرد
تجارت_ محمد خادمي: موضوع خريد کالاي ايراني تنها مربوط به لوازم خانگي و جانبي نيست، بلکه مربوط به محصولات غذايي نيز مي‌شود، محصولات غذايي که مشابه آن در کشور توليد مي‌شود، اما از آن سوي مرز‌ها وارد کشور مان مي‌شود و باعث از رونق افتادن محصولات کشاورزي، دامي‌و غذايي توليد داخل مي‌شود.
طبق تحقيقات و آماري که به دست خبرنگار«تجارت» رسيده بيش از 5 هزار نوع محصول غذايي از خارج از کشور از طريق مباني رسمي‌و غير رسمي‌وارد ايران مي‌شود، محصولاتي مانند انواع گوشت قرمز،انواع ماهي، انواع ميگو، مرغ، تخم مرغ، انواع حبوبات، انواع برنج، انواع شکلات، انواع چاي، انواع ادويه، انواع غلات، انواع خشکبار و......که اين موضوع باعث از رونق افتادن توليد داخل مي‌شود.
متاسفانه يکي از دلايل بالا بودن آمار واردات محصولات غذايي به کشور بر مي‌گردد به افزايش بي رويه سرانه محصولات غذايي به طوري که سرانه مصرف نان در کشور 320 گرم اما اين آمار در دنيا 68 گرم است. سرانه مصرف برنج در ايران 100 گرم و در دنيا 60 گرم است. همچنين سرانه مصرف قند و شکر در ايران 45 گرم و در دنيا 14 گرم است. اين آمارها نشان مي‌دهد که مصرف سرانه ما در اين تغذيه‌هاي پرضرر نسبت به دنيا بسيار بالاتر است. 
سال 96 اقلام عمده وارداتي در هشت ماهه سال‌ نيز به ترتيب شامل برنج يک ميليارد و ۶ ميليون دلار، ذرت دامي‌به ارزش ۹۸۰ ميليون دلار، لوبياي سويا با ۶۶۹ ميليون دلار بوده است.واردات برنج در اين مدت با مجوز تعاوني‌هاي مرزنشين صورت گرفته است .
در ادامه اين گزارش نگاهي انداخته‌ايم به ميزان محصولات غذايي که از آن سوي مرزها به کشور آمده است:
حجم بالاي ارزن
بر اساس آمار گمرک در يک ماهه نخست سال 96 قريب به هزار و 621 تن ارزن، به ارزش ريالي 21142134735 و ارزش دلاري 652163 وارد کشور شده است.
انبوهي از ذرت وارداتي
 آمار مقدماتي گمرک از تجارت خارجي ۱۱ ماهه سال ۹۶، نشان مي‌دهد که در اين مدت بيش از ۱۲ هزار و ۸۶ تن ذرت شيرين پخته شده يا خام از کشور‌هاي مختلف جهان وارد ايران شده است.
بر اساس واردات اين حجم ذرت شيرين، بالغ بر ۱۰ ميليون و ۹۱۸ هزار و ۲۲۴ دلار ارز از کشور خارج شد که بالغ بر ۳۶ ميليارد و ۸۸۵ ميليون و ۵۹۰ هزار و ۴۶۵ تومان در آمار گمرک به ثبت رسيده است.
لازم به ذکر است در ۱۱ ماهه سال ۹۶ ذرت شيرين از ۹ کشور جهان از جمله کشور‌هاي اسپانيا، امارات متحده عربي، بلژيک، تايلند، چين، سوئيس، لبنان، مجارستان و هند وارد ايران شده است.
در بين کشور‌هاي ذکر شده تايلند با صادرات بيش از ۷ هزار و ۶۲۵ تن ذرت شيرين به کشور اولين و بزرگترين صادرکننده اين محصول به شمار مي‌رود که درآمد ۶ ميليون و ۸۵۴ هزار و ۳۷۰ دلاري را نصيب خود کرده است.
يک هزار تن فلفل وارداتي
براساس آمار گمرک در هفت ماهه نخست سال 95، بيش از يک هزار تن فلفل به صورت خرد يا کوبيده وارد کشور شده، که براساس آن 6 ميليون و 64 هزار و 624 دلار، ارز از کشور خارج شده است.
لازم به ذکر است که ارزش ريالي اين ميزان واردات، بيش از 18 ميليارد تومان در آمار گمرک به ثبت رسيده است.
گفتني است فلفل در هفت ماهه نخست سال 95، از کشورهاي هند، ويتنام، يونان، چين و امارات متحده عربي وارد کشور شده است .
عدس بيشترين حبوبات وارداتي 
 ايران يکي از بزرگترين مصرف کنندگان انواع حبوبات در جهان محسوب مي‌شود که واردات انواع حبوبات به ويژه عدس به دليل مصرف بالا در کشور و نبود توليد کافي هرساله ارز قابل توجهي را به خود اختصاص مي‌دهد. براساس آمار گمرک در فروردين ماه سال 95، بيش از 5 هزار و 774 تن عدس به صورت خشک و غلاف کنده شده، از کشورهاي مختلف جهان وارد ايران شده است. براساس واردات اين حجم عدس، حدود 6 ميليون و 498 هزار و 533 دلار، ارز از کشور خارج شده است. لازم به ذکر است که ارزش ريالي اين ميزان واردات، بالغ بر 21 ميليارد و 70 ميليون و 756 هزار و 101 تومان در آمار گمرک به ثبت رسيده است.
گفتني است عدس از کشورهاي امارات متحده عربي، ترکيه، کانادا و اسپانيا وارد کشور شده و در اين ميان امارات متحده عربي بيشترين صادرات عدس به ايران را داشته است.
گردو خارجي
ايران رتبه سوم توليد گردو را در جهان دارد. سطح کشت اين محصول در ايران ۱۵۳ هزار هکتار است که ۱۱۰ هزار هکتار آن بارور است. 
از آنجا که توليد گردو در ايران بيش از نياز داخلي است، از اين رو نيازي به واردات اين محصول نداريم و براي حمايت از توليدات داخلي و پيشگيري از آفات قرنطينه‌اي، واردات گردو ممنوع است و آنچه در بازار تحت عنوان گردوي چيني ديده مي‌شود، قاچاق است.
سطح زير کشت گردو در دنيا ۱.۲ميليون هکتار است، از اين سطح نزديک به يک ميليون هکتار بارور وميزان توليد آن نيز ۳ ميليون و ۴۰۰ هزار تن است.
چين با ۵۰ درصد توليد، رتبه نخست و آمريکا رتبه دوم جهان را در اين زمينه به خود اختصاص داده‌ است.
آن طور که خبرنگار «تجارت» با خبرشده است حجم وسيعي از اين محصول از کشور شيلي وارد مي‌شود و اطلاعات دقيقي در دست نيست.
گوشت قرمز وارداتي
واردات گوشت قرمز در هشت ماهه 96به حدود ۹۰ هزار تن يعني سقف نياز کشور که از سوي مسئولان وزارت جهاد کشاورزي اعلام مي‌شود، رسيد. 
بر اساس آمار رسمي‌منتشر شده از سوي وزارت جهاد کشاورزي در هشت ماهه نخست امسال بيش از ۸۷ هزار و ۷۸۰ تن گوشت قرمز به ارزشي بالغ بر ۳۹۰ ميليون و ۷۲۰ هزار دلار از کشورهاي مختلف وارد شده است که از نظر وزني ۴۶.۵۲ درصد و از نظر ارزشي ۵۵.۳۶ درصد رشد را نسبت به همين بازه زماني در سال گذشته نشان مي‌دهد. بر اساس اين آمار، هر کيلوگرم گوشت قرمز وارداتي به صورت ميانگين ۴.۴ دلار به کشور وارد مي‌شود که با در نظر گرفتن قيمت ميانگين حدود ۳۵۰۰ توماني براي نرخ ارز مي‌توان گفت که هر کيلوگرم گوشت وارداتي حدود ۱۵ هزار تومان قيمت دارد.
اين ميزان از واردات گوشت نشان مي‌دهد که کسري نياز کشور تامين شده است و ديگر نيازي به واردات آن نداريم چرا که«حسن رکني» معاون وزير جهاد کشاورزي در اين باره مي‌گويد:« براي تامين نياز مردم به گوشت قرمز به عنوان يکي از محصولات پروتئيني اساسي حدود ۹۰۰ هزار تن گوشت در سال نيازمنديم که ۸۲۰ هزار تن آن معادل ۹۰ درصد نياز بازار در کشور توليد مي‌شود و مابقي نياز ۱۰ درصدي (حدود ۱۰۰ هزار تن) را نيز مي‌توانيم از ديگر کشورها تامين کنيم اما با توجه به اينکه ۹۰ درصد نياز داخلي از محل توليد تامين مي‌شود، همه نگاه وزارت جهاد کشاورزي حمايت‌ از توليدکننده و نهايتا مصرف‌کننده در درجه اول است.»
همچنين براساس آمارهاي گمرک، در دوازده ماه سال 95، حدود 83 هزار و 648 تن به ارزش 342 ميليون و 406 هزار و 11 دلار گوشت منجمد گاو به کشور وارد شده که به نسبت سال 94 با حجمي‌بالغ بر 92 هزار و 96 تن و ارزش 389 ميليون و 553 هزار و 953 دلار به لحاظ ارزش منفي 12 درصد کاهش داشته است.
اين حجم از واردات معادل 1266 ميليارد و 902ميليون و 240 هزار تومان برآورد مي‌شود و نيز گوشت منجمد گاو نيز در رتبه سيزدهم بيشترين واردات به کشور قرار دارد.
تخم مرغ
عامل اصلي گراني تخم مرغ در جامعه کمبود عرضه است. بررسي‌ها نشان مي‌دهد که از آغاز مهرماه سال گذشته با شروع بيماري‌هاي تنفسي در برخي از مرغداري‌ها قيمت تخم مرغ افزايش يافته است و مجوز ورود ۲۰ هزار تن تخم مرغ به کشور صادر شده است.
آمارهاي گمرک حاکي از آن است که در 10 ماهه منتهي به دي ماه سال 96 نزديک به 77 تن پودر زرده تخم مرغ به کشور وارد شده است.
قابل ذکر است که اين حجم از واردات به ارزش 345,505 دلار معادل 11,480,391,318 ريال وارد کشور شده است.
کشورهاي هلند، آلمان و امارت سه کشور صادر کننده زرده تخم مرغ خشک شده به ايران بوده اند.
ميوه وارداتي
براساس گزارش تجارت خارجي در سال 95، نزديک به 468 ميليون و 735 هزار و 337 دلار به وزن 608 هزار و 837 تن موز وارد کشور شده است.
همچنين سال 94 نيز بالغ بر 515 ميليون و 941 هزار و 876 دلار به کشور آمده بود؛ بنابراين به لحاظ تغييرات ارزشي سال گذشته با منفي 9 درصد کاهش روبرو بوده است. معادل ريالي موزهاي وارداتي 1734 ميليارد و 320 ميليون تومان است. موز نهمين کالاي عمده وارداتي به کشور محسوب مي‌شود.
بر اساس آمارهاي منتشر شده در گمرک در سال 96، در شش ماهه نخست سال واردات موز به کشور با رشد 40 درصدي نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده است. بر اين اساس تا شهريور ماه سال96 حدود 346 هزار تن واردات موز به ارزش 267 ميليون دلار انجام شده است. اين در حالي است که در شش ماهه نخست سال قبل فقط 250 هزار تن و به ارزش 191 ميليون دلار وارد کشور شده بود.
بر اساس آمار گمرک واردات موز به لحاظ ارزش دلار و همچنين به لحاظ وزني با رشد 39 درصدي مواجه شده است.
ماهي وارداتي
واردات ماهي در سال 93 نزديک به 6 هزارتن از نوع ماهي تيلاپيا بوده است که از کشورهاي چين ، تايلند و کشورهاي ديگر به کشور وارد شده است.
ماهي تيلاپيا يک گونه غير بومي‌است که از سال 86 واردات شده واهداف تحقيقاتي با هماهنگي سازمان حفاظت محيط زيست و دامپزشکي کشور انجام و در يک محيط بسته و گلخانه‌اي درحال پرورش و تحقيقات بر روي اين گونه ماهي است؛ البته در تحقيقات ميداني که خبرنگار«تجارت» از فروشگاه‌هاي زنجيره‌اي سطح شهر تهران انجام داده است حجم قابل توجهي از ماهي‌هاي يخ زده به شکل وارداتي به فروش مي‌رسد.
گندم در صدر کالاهاي وارداتي غيرنفتي
گندم به عنوان يکي از اساسي‌ترين محصول کشاورزي که در تامين امنيت غذايي نقش بسزايي داشته و سهم بيش از 60 درصدي در بخش کشاورزي دارد، عمده‌ترين محصول وارداتي از نظر ارزشي در بهار 93به شمار مي‌رود.
چراکه بر اساس آمار رسمي‌منتشر شده گمرک ايران طي سه ماهه نخست93 دو ميليون و 143 هزار تن دانه سخت گندم به ارزش بالغ بر 751 ميليون دلار به کشور وارد شده که از نظر وزني بيش از 134 درصد و از نظر ارزشي بيش از 96 درصد نسبت به همين بازه زماني در سال گذشته افزايش داشته است.
برنج در رتبه بالاي واردات
برنج يکي ديگر از اقلامي‌است که براي تامين نياز داخلي آن همواره به واردات نياز داشته‌ايم اما عليرغم اينکه اين محصول استراتژيک سومين کالاي وارداتي غير نفتي به شمار مي‌رود بر اساس آمار رسمي‌گمرک طي سه ماهه نخست93؛نزديک به 299 هزار و 500 تن برنج به ارزش بيش از 370 ميليون دلار وارد شده که از نظر وزني 43.35 درصد و از نظر ارزشي 38.15 درصد رشد منفي داشته است.
برنج پنچمين کالاي وارداتي عمده ايران در سال 95 بوده است، 690ميليون دلار در سال 95معادل بيش از 3هزار ميليارد تومان ميزان واردات برنج بوده است.
واردات خوراک دام و طيور
خوراک دام و طيور که عمدتا شامل دانه ذرت دامي‌و کنجاله سويا مي‌شود در رديف بعدي کالاهاي وارداتي غير نفتي قرار دارند که طي بهار93 به حدود يک و نيم ميليون تن رسيده است اما يکي با افزايش و ديگري با کاهش نسبت به همين بازه زماني در سال گذشته مواجه بوده است.
به گونه‌اي طي سه ماهه نخست93 دانه ذرت دامي‌با بيش از يک ميليون و 56 هزار تن واردات به ارزش بيش از 354 ميليون دلار 68.62 درصد از نظر وزني و 40.33 درصد از نظر وزني افزايش و کنجاله سويا با حدود 468 هزار تن واردات به ارزش بيش از 298 ميليون دلار بيش از 30 درصد از نظر وزني و ارزشي کاهش داشته است.
البته کنجاله کلزا هم روند افزايشي بسياري نسبت به سه ماهه نخست 93 گذشته داشته است چرا که در بهار امسال 38 هزار و 600 تن کنجاله کلزا به ارزش 13 ميليون و 300 هزار دلار به کشور وارد شده که از نظر وزني هزار و 248 درصد و از نظر ارزشي بيش از هزار و 29 درصد افزايش داشته است.
در مجموع اين ميزان واردات مستمر نشان مي‌دهد مشکل سال گذشته واردات خوراک دام و طيور و معطل ماندن کشتي‌هاي حامل اين محصولات که دامداران و مرغداران را به زحمت انداخته بود حل شده است و حالا واردکنندگان براي تامين ارز مورد نيازشان مشکل چنداني ندارند.
قند و شکر و واردات نيم‌ ميليون تني
واردات قند و شکر هم که معمولا مصرف آن‌ها به صورت مستقيم و غير مستقيم درايام خاص مانند ماه رمضان افزايش مي‌يابد،با توجه به موجودي حدود يک ميليون و 300 هزار تني قند و شکر در کشور و توليد اين محصول به همين ميزان در سال است.
در بهار 93 بيش از نيم ميليون تن شکر به کشو وارد شده است، به گونه‌اي که طي همين بازه زماني حدود 512 هزار و 200 تن شکر تصفيه نشده از نيشکر به ارزش بيش از 246 ميليون دلار به کشور وارد شده است که نسبت به سال گذشته بيش از 167 درصد رشد وزني و بيش از 126 درصد رشد ارزشي داشته است.
قاچاق موادغذايي در کشور
نايب رئيس کميسيون بهداشت و درمان مجلس، سهم واردات مواد غذايي قاچاق به کشورمان را بين ۱۵ تا ۲۰ درصد اعلام کرد. «همايون يوسفي» مي‌گويد:« بين ۱۵ تا ۲۰ درصد از مواد غذايي وارداتي به کشور قاچاق است، هرچند وارد کنندگان رسمي‌معتقدند اين سهم خيلي بيشتر است.»
وي مي‌افزايد:« درهمه کشورهاي پيشرفته دنيا متولي کنترل و ارزيابي مواد غذايي و بهداشتي و...، يک سازمان يا وزارتخانه است اما در ايران متولي اين امر نهادهاي مختلف مثل وزارت جهاد کشاورزي، وزارت بهداشت، سازمان استاندارد و...، هستند که اين مشکل بايد حل شود و نظام بررسي کيفيت و ارزيابي مواد غذايي و بهداشتي بايد يکپارچه شود تا مشکلات اين حوزه حل شود چرا که اين چندگانگي موضوع نظارت را تضعيف مي‌کند.»

معاون وزير صنعت راهکار حمایت از تولیدکنندگان را تشریح کرد؛
گروه صنعت، معدن و تجارت: روز گذشته نشست خبري رضا رحماني، معاون طرح و برنامه وزارت صنعت معدن و تجارت با خبرنگاران برگزار شد. در اين جلسه رحماني برنامه‌هاي اين وزارتخانه را در جهت عملياتي شدن شعار «حمايت از کالاي ايراني» در سال 97 را تشريح کرد. او همچنين از پرداخت بيش از 200 هزار ميليارد ريال تسهيلات، به منظور تامين مالي بنگاه‌هاي کوچک و متوسط و در قالب طرح رونق توليد در سال 96 خبر داد.
معاون وزير صنعت از طراحي چندين پروژه ويژه حمايت از کالاي ايراني خبر داد و گفت: در حوزه پوشاک برنامه‌هاي مفصلي در حوزه حمايت از توليد داخلي تدارک ديده شده است. رضا رحماني در نشست خبري روز گذشته خود با خبرنگاران گفت: امسال در وزارت صنعت، پروژه‌هاي ويژه‌اي براي حمايت از کالاي ايراني با برنامه زمان‌بندي ارايه و تدوين شده که از جمله آن، طرح نوسازي ناوگان تجاري کشور است. وي ادامه داد: برنامه مفصلي براي نوسازي ناوگان تجاري کشور تدارک ديده شده است. وي اظهار کرد: در حوزه معادن پروژه‌هاي مهمي‌در زنجيره فولاد و مس تدارک ديده شده است و البته براي خريد کالاي ايراني نيز پروژه عملياتي تدارک ديده شده است.
رحماني ادامه داد: در حوزه اقتصاد مقاومتي نيز پروژه‌ها ارزيابي خواهد شد و برخي طرح‌ها نيز ادامه خواهند يافت و در اين راستا ۲۰هزار ميليارد تومان در حوزه صنايع کوچک تامين مالي شده است. وي از معرفي ٢٨٥٢٠واحد صنعتي کوچک و متوسط براي تامين مالي به بانک‌ها خبر داد و تصريح کرد: در سال گذشته ٥٨٥١پروانه بهره‌برداري صادر شده است که ۲۹ هزار و ۸۰۰ ميليارد تومان براي آنها هزينه شده است و البته از حيث تعداد حدود ٣.٥ درصد رشد را تجربه کرده‌اند. ميزان اشتغالزايي طرح‌ها نيز رشد کرده است و البته مردم ميل و رغبت بيشتري نسبت به کسب و کار و راه‌اندازي آن پيدا کرده‌اند. معاون وزير صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: ٩٨فقره پروانه اکتشاف در سال گذشته صادر شده که ٢٥.٥درصد رشد را نشان مي‌دهد؛ اين در حالي است که پروانه بهره‌برداري نيز در همين حدود بوده است که ميزان اشتغال آن ٥٩٣٨ نفر بوده است که رشد ٤٧.٥ درصدي را تجربه کرده است.
رحماني خاطرنشان کرد: تدوين استراتژي صنعت امسال نهايي خواهد شد؛ چراکه وزير صنعت قول داده است که اين استراتژي را به مجلس ارايه دهد. به گفته معاون وزير صنعت، معدن و تجارت، سامانه جامع تجارت در جهت شفافيت و توزيع بهينه و يکسان اطلاعات راه‌اندازي شده و قاچاق را کاهش داده است به نحوي که به ١٢ ميليارد دلار قاچاق اکنون رسيده‌ايم؛ در اين ميان اشکالات ثبت سفارش هم در حال برطرف شدن است. وي اظهار داشت: رييس‌جمهور نيز اعلام کرده که واحدهاي توليدي شفاف با افزايش ماليات سالانه مواجه شوند پذيرفته شده نيست و بنابراين پايه مالياتي در سال‌جاري افزايش خواهد يافت تا فراريان مالياتي شناسايي شده و فشار از روي توليدکنندگان واقعي و شفاف برداشته شود.
معاون وزير صنعت ادامه داد: در اين ميان با سازمان امور مالياتي رايزني شده است تا تسهيلاتي نيز در حوزه ماليات بر ارزش افزوده به توليدکنندگان داده شود که دامنه آن از تعليق دوساله تا ارايه تسهيلات و تجديدنظر بر روي ارقام مالياتي است. وي افزود: ما در حوزه پوشاک مزيت‌هايي داريم ولي به هر حال بايد تلاش بسياري در اين حوزه داشته باشيم. رحماني گفت: برق مصرفي مشترکي صنعتي در سال ۹۶ حدود ۷.۹ افزايش يافته و در حوزه گاز مصرفي ۴.۵ درصد رشد داشته‌ايم؛ ضمن اينکه از اقدامات مهم وزارت صنعت در سال ۹۶ اصلاح ساختارها و بهبود فضاي کسب و کار بوده است.
تصويب 3.5 ميليارد دلار سرمايه‌گذاري خارجي
مديرکل دفتر سرمايه‌گذاري خارجي وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: پارسال سه ميليارد و 500 ميليون دلار سرمايه‌گذاري خارجي در بخش‌هاي صنعت، معدن و تجارت مصوب شد که در مقايسه با سال 95 بيش از 75 درصد رشد نشان مي‌دهد. افروز بهرامينيز روز گذشته در نشست خبري درباره جذب سرمايه‌گذاري خارجي در اين وزارتخانه گفت: پس از اجراي برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) در دي ماه سال 1394 در مجموع 6 ميليارد دلار سرمايه‌گذاري خارجي مصوب داشتيم که 2 ميليارد و 700 ميليون دلار آن در دولت دوازدهم انجام شد. وي حجم سرمايه‌گذاري‌هاي مصوب در حوزه صنعت، معدن و تجارت در سال 95 را بالغ بر 2.5 ميليارد دلار برآورد کرد و گفت: سرمايه‌گذاري مصوب، مربوط به طرح‌هايي است که جواز تاسيس گرفته‌اند و مجوزهايي چون آب، برق و محيط زيست براي آنها اخذ شده و تامين زمين شده‌اند. وي ادامه داد: در مقايسه با 20 سال گذشته بخش‌هاي اقتصادي کشور که 40 ميليارد دلار جذب سرمايه‌گذاري خارجي انجام شد، شاهد گشايش‌هاي بسيار خوبي پس از برجام بوديم.
به گفته بهرامي، براساس گزارش سال 2016 کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل (آنکتاد)، ايران از رشد 64 درصدي سرمايه‌گذاري خارجي برخوردار بوده است. وي بيان داشت: پس از برجام، 70 پروژه با سرمايه‌گذاري‌هاي خارجي افتتاح و به بهره‌برداري رسيده است. اين مقام مسئول در وزارت صنعت تصريح کرد: از ابتداي دولت تدبير و اميد تاکنون، کشورهاي آلمان با 2 ميليارد دلار، چين با يک ميليارد و 700 ميليون دلار و فرانسه با 925 ميليون دلار به ترتيب بيشترين ميزان سرمايه‌گذاري خارجي در کشور را به خود اختصاص داده‌اند و استان‌هاي مرکزي، فارس و آذربايجان غربي در اين عرصه پيشتاز بوده‌اند. وي گفت: با گذشت يک ماه و نيم از سال 97 نيز حدود يک ميليارد دلار سرمايه‌گذاري خارجي به تصويب رسيده که 480 ميليون دلار آن مربوط به صنعت خودرو و گروه رنو فرانسه و 300 ميليون يوروي آن در بخش صنايع غذايي استان آذربايجان شرقي بوده است.

فرج الله رجبی
رئيس سازمان نظام‌مهندسي
 مدتي است چالش بين وزارت راه و شهرسازي با سازمان نظام مهندسي ساختمان بالا گرفته و در اين رابطه نيز موضع گيريهاي زيادي داشته ايم. اکنون نيز پيرامون صحبتهاي قبلي هنوز هم آماده مذاکره با وزارت راه و شهرسازي براي مرتفع شدن مشکلات هستيم و مطرح شدن اين موضوع عقب نشيني نظام مهندسي نيست.اينکه اتهام وارد شود سازمان نظام مهندسي متقاضي اصلاحات متقاضي نيست،‌حرف غلطي است زيرا سازمان نظام مهندسي بارها اعلام کرده نياز به اصلاحات درون سازماني را ضروري مي‌داند اما با چه نگاهي؟ سازمان نظام مهندسي يک سرمايه است و مانند اغلب سازمانها در بعضي از فرايند خود نيز دچار اشکالاتي است که بايد مرتفع شود اما اين طور نيست که آقايان بگويند سازماني فاسد است و بايد اصلاحات اساسي در آن صورت گيرد و اين رويکرد سازمان به اين موضوع است. اکنون آقايان چنين القا مي‌کنند که يک نفر ميخواهد اصلاح کند و طرف ديگر مقابله ميکند و مانع ميشود، در حالي که اين گونه نيست. نکته مهم اين است که سازمان نظام مهندسي با هيچ کس دعوا ندارد، اما براي اينکه يک چارچوب را در حدود قانون حفظ کنيم، کار خودمان را انجام مي‌دهيم.
آقايان بايد بدانند که سازمان نظام مهندسي يک سازمان مستقل و قابل احترام است که بايد به صورت ضابطه مند با وزارت راه و شهرسازي، شهرداري و وزارت کشور همکاري کند، اما هرگز انتظار تحميل نظرات غير منطقي را نداريم. به هر روي، سازمان نمي‌خواهد تا ابد اين تنش را ادامه دهد و در کنار اينکه تلاش مي‌کنيم به نظام مهندسي به عنوان يک سازمان مستقل نگاه شود، بنا داريم اگر به جاي دعوا کسي حرف حسابي داشته باشد، شنونده باشيم.
با وجود اين، ادبيات مسئولان وزارت راه و شهر سازي نسبت به نظام مهندسي درست نيست و بايد اصلاح شود. هيچ دليلي وجود ندارد که خارج از قائده صحبتي شود بلکه بايد احترام متقابل در ادبيات دو طرف حاکم باشد و نمي‌پذيريم کسي با ادبيات ديگر با نظام مهندسي صحبت کند.
هر دو بايد بدانيم که جايگاه وزارت راه و نظام مهندسي را قانون تعيين کرده است. در قانون گفته شده نظام مهندسي اهداف و کارهايي براي انجام دارد و قرار است نظارت بر اين اهداف را وزارت راه و شهر سازي انجام دهد.اين سازمان نظارت بر اهداف را مي‌پذيرد، اما نظارت بر اجرا، جزييات، مداخله در هيات مديره را نخواهد پذيرفت. در سازمان نظام مهندسي قانون و نگاه قانون گرا حاکم است و اگر طرف مقابل هم همين گونه باشد، ميتوان کار را به خوبي پيش برد.


معاون امور دریایی سازمان بنادر و دريانوردي تشريح کرد
گروه راه و مسکن: برنامه‌هاي تشويقي براي بهبود وضعيت بنادر و رونق اقتصادي آنها در دستور کار دولت قرار گرفته است. رونق وضعيت بنادر کشور از ابتداي سال جاري با جديت بيشتري پيگيري شده و اين موضوع را مي‌توان از دستورالمعل‌هاي ابلاغ شده از سوي مسئولان وزارت راه و شهرسازي دريافت. ايران با بنادري همچون چابهار، رجايي و امام خميني در جنوب و انزلي، اميرآباد و نوشهر در شمال يکي از اصلي‌ترين قطب‌هاي دريايي منطقه به شمار مي‌رود. چند روز پيش از اين بود که عباس آخوندي، وزير راه و شهرسازي با دستور العملي که به سازمان بنادر و دريانوردي ابلاغ کرد، کاهش تعرفه خدمات دريايي در بنادر ايران را خواستار شد. مدت کوتاهي پس از آن نيز مديرعامل سازمان بنادر نرخ‌هاي جديد از تعرفه‌هاي دريايي کشور را اعلام کرد که نشان‌دهنده ارزان شدن استفاده از خدمات دريايي در ايران خواهد بود.
برنامه‌هاي تشويقي براي رونق بنادر
حالا سازمان بنادر و دريانوردي برنامه‌ريزي کرده تا با ارائه مشوق‌هايي چهارگانه شرايط را براي توسعه دريايي کشور فراهم کند. در ارتباط با مشوق‌هاي برنامه‌ريزي شده از سوي وزارت راه و شهرسازي براي بهبود و رونق وضعيت بنادر کشور‌هادي حق‌شناس، معاون امور دريايي سازمان بنادر و دريانوردي کشور در گفتگو با ايسنا تصريح کرد: با توجه به اهداف کلان کشور در توسعه بنادر اقتصادي و رشد سهم دريا در اقتصاد ايران سازمان بنادر در حوزه‌هاي مختلف برنامه‌ريزي‌هايي کرده که اميدواريم در سال جاري بخشي از نتايج آن عملياتي شود. وي با بيان اينکه يکي از اصلي‌ترين اين برنامه‌ها توسعه فعاليت بنادر خاص کشور است، بيان کرد: در اين حوزه بندر چابهار براي ما اهميت قابل توجهي خواهد داشت. ما تلاش مي‌کنيم با ارائه تخفيف‌هايي شرايط را براي جذب لاينرهاي بين‌المللي فراهم کنيم. در اين بندر تا سقف ۸۰ درصد تخفيف عوارض و خدمات دريايي در نظر گرفته مي‌شود و براي کالاهاي غيرترانزيتي نيز که بيش از ۷۵ هزار تن حجم دارند، مشوق‌هايي را در نظر گرفته مي‌شود.
معاون امور دريايي سازمان بنادر با اشاره به تلاش ايران براي رشد آمار ترانزيت دريايي گفت: در اين حوزه بندر شهيد رجايي براي ما بيشترين اهميت را دارد. سازمان بنادر تلاش مي‌کند که اين بندر به عنوان‌هاب دريايي منطقه شناخته شود و از اين رو براي کشتي‌هاي ترانزيتي در بندر شهيد رجايي مشوق‌هايي اجرايي خواهند شد. حق‌شناس يکي ديگر از برنامه‌هاي سازمان بنادر را توسعه صادرات دريايي عنوان کرد و افزود: اين موضوع که چه در بنادر جنوبي و چه در بنادر شمالي اجرايي مي‌شود، براي صادرکنندگان دريايي تخفيف‌ها و تشويق‌هايي به همراه خواهد داشت. در بنادر شمالي بر اي صادرکنندگاني که از طريق دريا کالاهايشان را به همسايگان خزر مي‌رسانند، مشوق‌هايي در نظر گرفته شده که اميدواريم در کوتاه مدت اين آمار را در حوزه کالاهاي غيرنفتي افزايش دهد.
به گفته معاون سازمان بنادر و دريانوردي کشور يکي ديگر از محورهاي در نظر گرفته شده از سوي سازمان بنادر، توسعه مشوق‌ها در عرصه مسافربري دريايي است. در اين حوزه به منظور اشاعه فرهنگ دريانوردي به کساني که شناورهاي مسافري وارد ناوگان مي‌کنند و تسهيلات قابل توجه اعطا مي‌شود، زيرا يکي از اصلي‌ترين برنامه‌هاي ما توسعه آمار گردشگران دريايي است. حق شناس خاطرنشان کرد: سازمان بنادر اميدوار است با پيگيري تمام اين برنامه‌ها، امکان افزايش استفاده از ظرفيت بنادر کشور در جنوب و شمال فراهم شود و به اين ترتيب گامي‌مهم در راستاي توسعه دريايي برداشته شود.
تشويق سرمايه‌گذاران براي حضور در پروژه‌هاي بندري 
در همين ارتباط مدتي قبل مديرعامل سازمان بنادر و دريانوردي گفت: بندر کياشهر مي‌تواند جايگاه ويژه و پررونقي در گردشگري دريايي کشور داشته باشد از اين‌رو اجراي طرح جامع بنادر الگوي خوبي براي رشد گردشگري در اين منطقه است. محمد راستاد در حاشيه بازديد از بندر کياشهر در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: اگر بندري از مزيت اقتصادي برخوردار باشد با کمال ميل و افتخار آماده خدمتگزاري به ساکنان آن منطقه هستيم. وي با تاکيد بر لزوم حمايت از گردشگري دريايي در سواحل شمال و جنوب کشور، گفت: مکانيزم‌هاي تشويقي و اعطاي تسهيلات مناسب براي بخش خصوصي با هدف توسعه گردشگري دريايي در نظر گرفته شده است.
 معاون وزير راه و شهرسازي از مسئولان استاني و شهرستاني خواست نسبت به تشويق سرمايه‌گذاران براي سرمايه‌گذاري در پروژه‌هاي بندري اقدام کنند، يادآور شد: بندر کياشهر مي‌تواند جايگاه برجسته، ويژه و پررونقي براي گردشگري دريايي داشته باشد بدين جهت اجراي طرح جامع بنادر، الگوي خوبي براي رشد گردشگري در اين فضاي زيباست. وي با اشاره به سبقه بندر کياشهر در حوزه صيد و صيادي، افزود: با توجه به اين جايگاه ويژه، متاسفانه شاهد رکود در حوزه صيادي در اين منطقه بکر هستيم. اميدواريم در اين خصوص خلاء‌ها جبران شود. راستاد با بيان اينکه سازمان بنادر و دريانوردي همکاري مشترک با شيلات دارد، تصريح کرد: در برخي از بنادر مالکيت با شيلات است، اما فعاليت‌هاي تجاري در آن صورت مي‌گيرد. همچنين بنادري وجود دارد که با محوريت تجارت، فعاليت‌هاي صيد و صيادي انجام مي‌دهند از اينرو مسائل تولي‌گري بنادر تاثيري بر برنامه‌هاي توسعه‌اي ندارد.
انسجام سازمان بنادر در رونق گردشگري دريايي
در همين حال عضو کميسيون عمران مجلس گفت: توسعه و رونق گردشگري دريايي از طريق سازمان بنادر و دريانوردي امسال به صورت منسجم شکل گرفت و قطعا اين روند باعث ايجاد اشتغال و درآمد پايدار در بنادر جنوبي و شمالي کشور خواهد شد. عليم يارمحمدي درباره گردشگري دريايي افزود: گردشگري دريايي،مقوله‌اي است که در تمام کشورهاي داراي آب و بندر در اولويت قرار گرفته است و آنها از اين طريق به درآمد زايي بالايي دست پيدا مي‌کنند لذا ايران هم با استفاده از تجربيات آنها بايد به اين سمت و سو حرکت کند. نماينده مردم زاهدان در مجلس،خاطرنشان کرد: بيشترين تمرکز جمعيت ساحل نشين در سواحل استان سيستان و بلوچستان در دو شهر ساحلي چابهار و کنارک است. دليل اين امر نيز تمرکز صنايع و وجود جاذبه‌هاي اقتصادي در اين دو شهر ساحلي است،لذا در سال ۹۷بايد از اين فرصت براي توسعه فعاليت‌هاي مرتبط با دريا استفاده شود. وي گفت: ايجاد پروژه‌هاي نظير احداث ۶ بندر چندمنظوره مردمي‌توسط سازمان بنادر و دريانوردي که اکنون مورد استقبال مردم قرار گرفته، يکي از کارها براي توسعه فعاليت‌هاي مرتبط با دريا است که درحال انجام مي‌باشد. بندرهاي چند منظوره قابليت صيادي، پرورش ماهي در قفس، گردشگري، ورزش‌هاي آبي و کشت گلخانه‌اي بواسطه احداث آب شيرين کن خورشيدي در طول نوار ساحلي را دارد.

عضو کميسيون انرژي مجلس در گفتگو با «تجارت»:
گروه تجارت – مجتبي آزاديان: حسن بهرام نيا عضو کميسيون انرژي در مجلس شوراي اسلامي‌و نماينده مردم نهاوند در خانه ملت در گفتگو با «تجارت» در خصوص موضوع احتمال خروج ايالات متحده امريکا از برجام و تاثير آن بر بازار نفت و انرژي و راهکارهاي پيش روي ايران در صورت رخ دادن چنين رويدادي اظهار داشت: در حال حاضر آمريکا تلاش مي‌کند که از تاثيرگذاري ايران در بازار نفت بکاهد، و اعلام هم کرده است که ميزان توليد نفت ايران و صادرات نفت خام ايران آنقدر زياد نيست که بر اقتصاد کشورهاي جهان تاثير بگذارد و در حوزه نفت ما (آمريکا) مي‌توانيم آن مقدار را تامين کنيم.
وي افزود: بنابراين ما بايد آنقدر خودمان را به تکنولوژي‌ها و فناوري‌هاي روز مجهز کنيم و با نيروي انساني و دانشي که داريم بتوانيم توليدمان را بالا ببريم تا بتوانيم در اوضاع و احوال اقتصادي کشورهاي مصرف کننده و وابسته به نفت و نيز بازار نفت تاثير بگذاريم. ما بايد چنين شرايطي را در منطقه ايجاد کنيم که کشورهاي غربي بدانند حذف ما در بازار نفت و انرژي و اقتصاد دنيا به اين راحتي‌ها نيست و مشکلاتي برايشان ايجاد خواهد کرد.
عضو کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي‌همچنين اظهار داشت: به نظرم بيبشترين سود را از افزايش قيمت نفت آمريکا خواهد برد و در حال حاضر آمريکا و به دنبال آن عربستان فروش نفت به مشتريان ايران را هدف‌گذاري کرده‌اند و بيشترين نفت را به کشورهاي خريدار مي‌دهند تا ثابت کنند که ايران در بازار نفت تاثيرگذار نيست. بدين جهت ما بايد مقداري بيشتر تلاش کنيم و با استفاده از فناوري‌هاي روز، ميزان توليد خودمان را به ميزان زياد و تا جايي که مي‌توانيم بالا ببريم، هرچند اعتقاد داريم که نفت نبايد به صورت خام توزيع شود ولي به هر حال در شرايط کنوني چاره‌اي نيست و ما با اين نگاه که در رقابت با آمريکا و عربستان، کم نياوريم، بايد اين کار را انجام دهيم و نفت خام را صادر کنيم تا بدانند و متوجه شوند که در منطقه تاثيرگذاريم.
نماينده مردم نهاوند در مجلش شوراي اسلامي‌افزود: آمريکا و عربستان و شرکاي‌شان خيلي تلاش کردند که قيمت نفت بالاتر برود و ايران هم موافق افزايش قيمت نفت باشد، و اين کار هم تنها به خاطر منافع خودشان بود اما ظاهرا ايران در اوپک اعلام کرده است که با همين قيمت کنوني حاضريم نفت را صادر کنيم و موافق افزايش قيمت آن نيستيم اما بحث اين است که متاسفانه سهم ما در اوپک اندک است و پس از عربستان سعودي که با حدود 11 ميليون بشکه بيشترين سهم را دارد، و عراق که در شرايط فعلي ميزان توليدش بيشتر از ايران است، در رده سوم قرار داريم و با سهم ناچيز نمي‌توانيم حرف و هدف خود را به کرسي بنشانيم. وي گفت: در حال حاضر ايران صادرات گاز هم دارد و روي اين حوزه هم بسيار تمرکز کرده و دارد کار مي‌کند، هرچند که در اين راه مشکلاتي پيش آمد و موانعي را پيش روي ايران گذاشتند اما به هر حال در بخش گاز، ما دومين کشور دنيا از لحاظ ذخاير گازي هستيم و به نظر ميرسد که استفاده از اين ظرفيت بالقوه ميتواند تاثيرگذاري ما را در بازار انرژي بيشتر کند. خوشبختانه ما از کشور ترکمنستان ديگر گاز وارد نمي‌کنيم و واردات گاز را قطع کرده‌ايم و حتي گاز هم به برخي از کشورها صادر ميکنيم.


محسن هاشمی مطرح کرد؛
گروه اجتماعي: رييس شوراي شهر تهران گفت: معاونت اجتماعي و فرهنگي شهرداري فقط 2 هزار ميليارد تومان بودجه فرهنگي دارد که مقدار زيادي از اين بودجه هم صرف مناسبات و خرج پخت آش و مداحان مي‌شود به همين دليل شهرداري نمي‌تواند به تنهايي از پس آسيب‌هاي اجتماعي بربيايد. به گزارش ايلنا، محسن‌هاشمي‌در جلسه مشترک شوراي برنامه‌ريزي و توسعه استان و کميته برنامه‌ريزي شهرستان تهران که با حضور نمايندگان مجلس، استاندار، فرماندار تهران، معاونان شهرداري و اعضاي شوراي شهر در حال برگزاري است با اشاره به سابقه طولاني شهرداري در ايران گفت:‌ تاکنون تهران نزديک به 55 شهردار داشته است، اما وضعيت شورا فرق مي‌کند 20 سال قبل از انقلاب قانون آن شکل گرفته و 20 سال طول کشيد تا تشکيل شود اميدوارم شرايط طوري نباشد که 20 سال ديگر زمان ببرد تا دولت اختيارات شورا را به آن واگذار کند. وي ادامه داد: 24 وظيفه دولت بايد به شورا اعطا شود اما عملکردها نشان مي‌دهد دستگاه اجرايي حاضر نيست به قوانين اجرايي شورا پايبند باشد و سيستم کماکان به سمت دولتي شدن پيش مي‌رود.
هاشمي‌با بيان اينکه هيچ لايحه‌اي در شوراي عالي استان‌ها و طرحي در مجلس و دولت وجود ندارد که تحقق اين 24 مسئوليت را عملا نشان دهد افزود: مديريت شهري آمادگي حل مشکل دولت را دارد براي مثال وقتي آموزش و پرورش مشکل زمين دارد شهرداري به محض آغاز کار وعده مي‌دهد که زمين را به آ‌نها اختصاص دهد. رئيس شوراي شهر با اشاره به مطالبات مردم افزود: 93 درصد مطالبات مردم حل معضل ترافيک و آلودگي هوا است و ما مي‌توانيم فقط با تجهيز 200 کيلومتر مترو و 15 ايستگاه تعداد سفرهاي شهري را از 2 ميليون به 7 ميليون افزايش دهيم. وي در ادامه با شوخي گفت: مردم حق دارند بگويند ما بي‌عرضه هستيم چراکه اکنون شاهد هدر رفت منابع هستيم و 150 ايستگاه مترو مورد بهره‌برداري درست قرار نگرفته‌اند، اما دولت و شهرداري وارد نمي‌شوند.
هاشمي‌ادامه داد: من از آقاي نوبخت و روحاني گله دارم که وعده دادند يارانه مترو را پرداخت مي‌کنند اما هنوز اين وعده عملي نشده است الان خط هفت مترو 150 ايستگاه دارد که بايد تجهيز شود يک و نيم ميليارد دلار و 500 ميليون يورو در اين خصوص فاينانس داريم اما نظام بوروکراسي اجازه استفاده از اين منابع را به ما نمي‌دهد. رئيس شوراي شهر تهران افزود: در کشور کارخانه‌هاي اتوبوس‌سازي و واگن‌سازي بيکار هستند آن وقت ما از خودمان مي‌پرسيم که چگونه بايد اشتغال ايجاد کرد در حالي که اگر به اين صنعت پول تزريق کنيم مشکل حل خواهد شد. وي با بيان اينکه تهران شش هزار و 500 اتوبوس دارد که اکثرا فرسوده‌اند؛ افزود: بايد سريعا اقدام کنيم تا مردم اينقدر ناراضي نباشند که به قول آقاي جوادي آملي همه ما را به داخل دريا بياندازند. اولويت 93 درصد مردم مترو است از آقاي مقيمي‌استاندار مي‌خواهم جلسه‌اي با رئيس بانک مرکزي و شهرداري در اين زمينه برگزار کنند اکنون 52 هزار ميليارد تومان شهرداري بدهي دارد و نمي‌تواند از اعتبارات بانکي استفاده کند.
رئيس شوراي شهر تهران در ادامه با بيان اينکه 86 درصد مردم خواستار حل آسيب‌هاي اجتماعي بخصوص معتادان متجاهر هستند، افزود: در تهران فقط 4 الي 5 هزار معتاد متجاهر وجود دارد اما شهرداري به اندازه کافي ساختمان دارد تا بتواند آنها را اسکان دهد.‌هاشمي‌در انتها خاطرنشان کرد: معاونت اجتماعي فرهنگي شهرداري فقط 2 هزار ميليارد تومان بودجه فرهنگي دارد و اين بودجه هم مقدار زيادي از آن صرف مناسبات و خرج آش و مداحان مي‌شود به همين دليل شهرداري نمي‌تواند به تنهايي از پس آسيب‌هاي اجتماعي بربيايد.
همچنين در بخش ديگري از اين برنامه محمدحسين مقيمي، استاندار تهران با بيان اينکه اين يک جلسه رسمي‌است که مصوبات آن لازم الاجراست، گفت: بهتر بود در اين جلسه رسمي‌سرپرست شهرداري تهران نيز حضور مي‌يافت. وي با بيان اينکه فکر نکنيد که دولت نمي‌خواهد بخشي از وظايف خود را به شورا تفويض کند، گفت: چندين جلسه برگزار شد و در مورد تفويض بخشي از اختيارات دولت به شورا صحبت شد اما مسئله اين است که طبق قانون وزرا مقابل مجلس بايد پاسخگو باشند و نمي‌توانند بخشي از وظايف خود را به سازمان ديگري محول کنند که تحت مديريت آنها نيست. وي با بيان اينکه اينگونه تصور نکنيد که دولت نمي‌خواهد وظايفش را تفويض کند، گفت: يک ايراد قانوني وجود دارد و بايد اين مسئله حل شود.