اسرائیل مظنون بمباران حماه و حلب
پيش از بامداد دوشنبه (دهم ارديبهشت ماه ) خبري به نقل از ارتش سوريه مخابره شده بود که از شليک چندين موشک به پايگاههاي نظاميدر حومه حماه و حلب در شب پيش از آن حکايت داشت. براين اساس يک منبع نظاميبه سانا گفته بود: برخي مواضع نظاميدر حومه حماه و حلب در ساعت 22:30 بهوقت محلي دمشق هدف اصابت چندين موشک قرار گرفته است. در اين گزارش به منبع شليک اين موشکها و نيز خسارتهاي ناشي از اين حمله اشارهاي نشده بود اما بر اساس گزارش خبرگزاري رسميسوريه، اين تجاوز همزمان با تلاشها براي رسيدن به توافق جهت خروج تروريستها از منطقه "يلدا" "ببيلا"، "بيتسحم" و اردوگاه "اليرموک" و پس از شکستهاي سنگين تروريستها در مقابل ارتش سوريه در حومه دمشق و خروج آنها از غوطه شرقي و القلمون شرقي صورت گرفته است. دراينباره يک منبع در ارتش سوريه تصريح کرد: «سوريه در معرض تجاوزي جديد قرار گرفته و چند پايگاه نظاميدر نواحي استانهاي حماه و حلب هدف اصابت موشکهاي دشمن قرار گرفته است». از سوي ديگر فرمانده فاطميون هم در گفتوگويي جداگانه با تسنيم اعلام کرد: پايگاه اين لشکر در نزديک شهر حلب سالم هست و هيچ يک از نيروهاي اين گروه در حمله ادعايي رسانهها بهشهادت نرسيدند. با اين حال برخي از رسانهها گزارش داده بودند که پايگاه فاطميون در نزديکي "نهر البارد" در حومه الغاب هدف حمله موشکي قرار گرفته است. همچنين روزنامه دولتي «تشرين» سوريه بهنقل از منابع ميداني، نوشت حمله يکشنبهشب به مواضع نظاميدر استانهاي حماه و حلب از پايگاههاي آمريکايي و انگليسي در شمال اردن صورت گرفت؛ اين روزنامه در صفحه کاربري خود در فيسبوک تصريح کرد که 9 موشک در اين حملات شليک شدند. از سوي ديگر حملات موشکي اخير به پايگاههاي نظاميسوريه حماه و حلب نگاه افکار عموميجهاني را متوجه رژيم صهيونيستي کرده است، هرچند مقامات کابينه اين رژيم هنوز رسما به انجام حمله موشکي نيمه شب عليه مواضعي در سوريه واکنشي نشان ندادهاند اما تحليلگران و رسانههاي اين رژيم تلويحا اسرائيل را در پس اين حمله معرفي کردند. در اين باره فارس به نقل از رسانههاي محلي گزارش داد: بامداد امروز چندين موشک به دو پايگاه ارتش سوريه در حمص و حلب شليک شده است. گروه موسوم به ديدبان حقوق بشر سوريه نيز مدعي شد در اين حمله حداقل 26 نفر به شهادت رسيدهاند.
در اين گزارش به نظر تحليلي ژنرال «عاموس يادلين» رئيس پيشين بخش اطلاعات ارتش رژيم صهيونيستي اشاره شده که در بخشي از آن آمده است: «چندين ماه قبل درباره تصادم دو محور استراتژيک هشدار ميداديم؛ عزم ايران براي تثبيت نظاميو ارتقاي توانمنديها در سوريه و عزم اسرائيل براي ممانعت از آن».
يادلين با اذعان تلويحي به دست داشتن رژيم صهيونيستي در اين حمله، مدعي است: «قدرت و دقت حمله نيمه شب نشان داد اين حمله نه توسط معارضان و شورشيان، بلکه توسط يک دولت با توانمنديهاي اطلاعاتي و امنيتي بالا انجام شده است».
وي همزماني بحران بر سر توافق هستهاي ايران، تظاهرات چند هفتهاي و گسترده در مرز غزه، بلاتکليفيها حول انتقال سفارتخانه آمريکا به قدس و همچنين بالا گرفتن درگيري بين تهران و تلآويو در سوريه را «روزهاي آتشين ماه مي» توصيف کرد.
اين ژنرال صهيونيستي همچنين اهداف احتمالي اين حمله موشکي را بدين صورت شرح داد: «توانمنديهاي موشکي بالستيک ايران که در سوريه مستقر شده بودند، ممانعت از اقدام انتقامجويانه ايران عليه اسرائيل يا هر دو با هم».
وي در واکنش به برخي گزارشها مبني بر اينکه در اين حمله فقط يک انبار مهمات در روستايي دورافتاده هدف قرار داده شد، تاکيد کرد: «شدت انفجارها نشان داد که حمله عليه يک پايگاه سامانه پدافند موشکي انجام شده است. گزارشهاي کشته شدن چندين ايراني نيز اگر درست باشد، به درگيري ايران با اسرائيل ميافزايد. همچنين نشان ميدهد اسرائيل مصمم است هزينه بيشتري به تهران به خاطر تلاشها براي تثبيت در سوريه تحميل کند».
روزنامههاآرتص اما در گزارش اين حمله، با نقل قول اظهارات «آويگدور ليبرمن» وزير جنگ رژيم صهيونيستي مبني بر اينکه تلآويو آزادي عمل خود براي عمليات در سوريه را دارد، تلويحا اين رژيم را عامل حمله موشکي نيمه شب به سوريه معرفي کرد.
اين روزنامه با ادعاي اينکه درپي اين حمله موشکي فقط 38 نفر در حماه کشته و 57 نفر ديگر نيز زخميشدند، افزود: «به گفته ليبرمن، هر کسي که فکر کند ميتواند به سمت اسرائيل موشکپراکني کرده يا جنگندههاي ما را هدف بگيرد، بدون شک با تمام قدرت به آن واکنش نشان ميدهيم». نشريه يديعوت آحرونوت به نقل از يک منبع اطلاعاتي-امنيتي مدعي شد: «به نظر ميرسد چندين موشک به مراکز فرماندهي شبهنظاميان حاميايران برخورد کرده و دهها نفر کشته و زخميشدند». سرهنگ «جاناتان کانريکاس» سخنگوي انگليسي زبان ارتش رژيم صهيونيستي به اين نشريه گفت: «ما درباره گزارشهاي خارجي اظهار نميکنيم و فعلا در اين باره اطلاعاتي نداريم». اين نشريه با بيان اينکه شدت حمله به قدري بود که زلزلهاي به قدرت 2.6 ريشتر ايجاد کند، نوشت: «اين حمله در اثناي تنشها بين ايران و اسرائيل پس از حمله ماه گذشته به پايگاه هوايي تي4 در استان حمص انجام شده است...ليبرمن نيز هشدار داده بود اگر از سوي ايران مورد حمله قرار گيرد، پاسخ خواهند داد». وبگاه «تايمز اسرائيل» با اشاره به برگزاري جلسه اضطراري کابينه امنيتي رژيم صهيونيستي، نوشت: «اين جلسه در پايگاه نظاميکرياه (در تلآويو) که مقر وزارت دفاع نيز هست، برگزار ميشود و روي تنشها در مرزهاي شمالي متمرکز خواهد بود». اين وبگاه نوشت که «آويگدور ليبرمن» وزير جنگ رژيم صهيونيستي که به آمريکا سفر کرده، بعد از اعلام خبر حمله به سوريه، سفر خود را نيمه تمام گذاشته و فورا در حال بازگشت به فلسطين اشغالي است. تايمز اسرائيل با بيان اينکه تلآويو هنوز درباره اين حمله سکوت کرده است، افزود: «ايسرائيل کاتص وزير اطلاعات اما به راديو ارتش گفت که تمام خشونتها و بيثباتيها در سوريه، ناشي از تلاش ايران براي تثبيت حضور نظاميدر آنجا است (ولي) اسرائيل اجازه نميدهد جبهه جديدي در سوريه ايجاد شود». اين در حالي است که بامداد روز دوشنبه 20 فروردين پايگاه هوايي تي4 در سوريه هدف حمله هوايي و اصابت چندين موشک قرار گرفت. گفته ميشود در اين حمله حداقل 14 نفر جان خود را از دست دادهاند. وزارت دفاع دفاع روسيه افشا کرد دو جنگنده اف15 رژيم صهيونيستي با نقض حريم هوايي لبنان، 8 فروند موشک به سمت پايگاه هوايي تي4 در حمص شليک کردند. 5 فروند از اين موشکها توسط پدافند هوايي سوريه هدف قرار داده شد اما 3 فروند ديگر به پايگاه اصابت کرد. «علياکبر ولايتي» مشاور رهبر معظم انقلاب در امور بين الملل نيز روز سهشنبه تاکيد کرده بود جنايت رژيم صهيونيستي در هدف قرار دادن پايگاه هوايي سوريه بدون پاسخ نخواهد ماند.