عضو کميسيون انرژي مجلس در گفتگو با «تجارت» تشریح کرد؛
گروه انرژي – مجتبي آزاديان: احمد صفري نماينده مردم کرمانشاه در مجلس شوراي اسلامي‌و عضو کميسيون انرژي در خانه ملت در گفتگو با «تجارت» در خصوص تحريم‌هاي نفتي آمريکا عليه ايران و اثرات مثبت و منفي آن براي ايران و آمريکا و ديگر کشورها اظهار داشت: موضوع خروج آمريکا از برجام و بازگشت تحريم‌ها به ويژه تحريم‌هاي نفتي موضوعي است که شخصي مانند ترامپ به صورت خودسرانه و بدون مشورت با هيچ کارشناسي و بدون برگزاري هيچ جلسه‌اي گرفته و به همين دليل پس از سخنراني وي، اتحادي منطقي بين مردم و همبستگي بين مسئولان در راستاي بيانات مقام معظم رهبري در ايران شکل گرفت و از طرف ديگر کشورهاي ديگر اروپايي و آسيايي به صراحت اعلام کردند که از برجام خارج نمي‌شويم، موجب شد که به راحتي به اين نتيجه برسيم که اين تحريم‌ها هيچ تاثيري بر اقتصاد ايران نخواهد گذاشت.
وي افزود: متاسفانه ما خودمان به خودمان ظلم مي‌کنيم، به طور مثال با يک سخنراني نابحردانه شخصي مانند ترامپ، بازار مسکن که هيچ ارتباطي به برجام ندارد، دچار تلاطم شده و اعلام کرده‌اند که مسکن گرانتر شده است، در صورتي که برجام و بود و نبود آن از قبل اثر خودش را گذاشته است و اين تلاطمات اين روزها غيرمنطقي است؛ به همين دليل مي‌يم که ما نبايد خودمان به خودمان ظلم کنيم. مي‌توان با حمايت از کالاي ايراني و با استفاده از توليد داخل خودمان وابستگي‌ها به کشورهاي زورگو و غربي را کمتر کنيم و بايد جلوي خروج ارز از کشورمان را با اين اقدامات بگيريم، ما ملت نجيبي داريم و اين مردم تاکنون از ابتداي انقلاب چندين بار در بحران‌هاي مختلف نجابت خودشان را نشان داده‌اند و ثابت کرده‌اند که در زمان مشکلات در کنار نظام مي‌ايستند به همين دليل هم در اين بحران جديد که توسط آمريکا به وجود آمده نيز قطعا ايراني‌ها ترامپ را سر جايش خواهند نشاند. زندگي ما وابسته به دلار نيست و مردم بايد با هوشمندي تحت تاثير القائات منفي ناشي از گران شدن نرخ ارز قرار نگيرند تا بازار دچار تلاطم نشود.
عضو کميسيون انرژي در پايان اظهار داشت: به هر حال در حوزه انرژي، در برنامه‌هاي بلندمدت وزارت نفت و دولت لست که به سمت گاهش وابستگي به خام فروشي و حمايت از توليدات نفتي داخلي برويم و سال به سال نيز در اين زمينه بهتر خواهيم شد. کشورهاي ديگر قراردادهاي زيادي با ايران در حوزه نفت و گاز دارند و اکثرشان به آن پايبند نيز هستند، ما اين هفته بازديدي از جزيره خارگ داشتيم و با توجه به بررسي شرايط آنجا و نيز موضع گيري‌هاي کشورهاي اروپاييبه نظرم قرارداد توتال هم اجرايي خواهد شد و توتال در شرايط فعلي ادامه خواهد داد.

 تحريم ايران جايگاه دلار را در معاملات نفتي به خطر مي‌اندازد
لازم به ذکر است که پايگاه خبري اويل پرايس آمريکا اعلام کرد: يک کشور از تحريم نفتي ايران بايد بسيار خشنود باشد و آن کشوري نيست جز بزرگ‌ترين واردکننده نفت در جهان و بزرگ‌ترين خريدار نفت ايران يعني چين.
وقتي چين ماه گذشته معاملات آتي با سيستم قيمت گذاري يوان را راه اندازي کرد، اين کار را در راستاي استراتژي گسترش استفاده از يوان در سطح بين المللي انجام داد.
اکنون با توجه به چشم انداز تحريم ايران توسط آمريکا، راه چين براي پيشبرد اين استراتژي هموارتر مي‌شود، زيرا چين قول داده است که به خريد نفت از ايران که به احتمال زياد پول آن را به يوان پرداخت خواهد کرد، ادامه دهد. 
ايران نيز بايد طرفدار اين ايده باشد، تهران حتي پيش از خروج آمريکا از برجام نشان داده بود که خواهان معامله به ارزهاي ديگري بجز دلار آمريکاست. 
ماه گذشته، تهران و مسکو نيز قراردادي را امضا کردند که بر اساس آن تمامي‌معاملات به جاي اينکه در قبال دلار آمريکا باشد به صورت تهاتري انجام مي‌شود، زيرا هر دو کشور خواهان کاهش نفوذ آمريکا بر اقتصادشان هستند. 
يک ماه پيش، ايران تسويه حساب قراردادهاي واردات کالا به دلار آمريکا را ممنوع و يورو را جايگزين آن کرد. تهران همچنين حساب ذخاير ارزي خود را به يورو اعلام مي‌کند. 
به عبارت ديگر، ايران خشنودتر است که به جاي دلار از يوان در معاملات نفتي استفاده کند يا حتي نفت را در برابر کالا بدهد. 
نکته همينجاست که آن يک ميليون بشکه در روز نفتي که تصور مي‌شود بازگشت تحريم‌ها از بازار خارج کند، ممکن است در عمل از بازار خارج نشود.
تحليلگران در حقيقت بر اساس تجربه قبلي تحريم ايران که در آن آمريکا و اتحاديه اروپا هر دو نفت ايران را تحريم کرده بودند، اين رقم (يک ميليون بشکه در روز) را به عنوان کاهش صادرات نفت ايران اعلام کرده اند. اما اين بار واشنگتن در تحريم نفت ايران تنهاست. کشورهاي اروپايي امضاکننده برجام به وضوح نشان داده‌اند که از برجام خارج نخواهند شد.
آلمان يکي از امضاکنندگان برجام گفته است که از شرکت‌هاي خود براي انجام کسب و کار در ايران حمايت خواهد کرد.
فرانسه نيز از اين سياست پيروي مي‌کند، غول نفتي اين کشور توتال، سرمايه‌گذاري زيادي در ميدان گازي پارس جنوبي کرده است. مهمتر آنکه، کشورهاي اروپايي روي هم بزرگترين خريدار نفت ايران هستند و سال گذشته به طور متوسط 624 هزار بشکه در روز نفت از تهران خريداري کرده اند.
بنابراين، برخلاف دفعه قبل، همه خواهان خريد نفت ايران هستند هر چند ممکن است برخي کمتر بخرند. ايران نيز براي نفت خود بازار مي‌خواهد حتي اگر پولش را به يوان بگيرد و سپس با تقبل هزينه اي، آن را به يورو تبديل کند. همچنين براي ايران ارزان تر فروختن بهتر از اصلا نفروختن است.
چين به احتمال زياد سرمايه گذاري خود در ايران را افزايش خواهد داد. ايران بخشي از طرح سرمايه گذاري زيرساختي پروژه يک کمربند يک جاده چين است و از سهم خود در صنعت نفت و گاز طبيعي اين کشور محافظت مي‌کند و خريد نفت به يوان، تضمين اين سهم است. 
پرداخت پول نفت ايران به يوان تنها شروع ماجراست. به نظر مي‌رسد در بلندمدت بسياري از معامله گران نفت ناچار مي‌شوند پول نفت ايران را به ارز کشوري بپردازند که بزرگ‌ترين خريدار نفت ايران است.
البته سال‌ها طول مي‌کشد که يوان جاي دلار به عنوان ارز غالب در معاملات نفتي تصاحب کند. در کوتاه مدت نيز تحريم آمريکا شرايط يک معامله برد-برد را براي چين و ايران فراهم مي‌کند.

توليد ماهانه نفت ايران و اوپک افزايش يافت
طبق جديدترين گزارش ماهانه اوپک، توليد نفت ايران طي ماه ميلادي گذشته ۱۰۰۰۰ بشکه در روز افزايش داشت.
آمار اوپک بر مبناي اطلاعات منابع ثانويه نشان داد که توليد نفت ايران در ماه آوريل به ۳.۸۲۳ ميليون بشکه در روز رسيد که در مقايسه با ۳.۸۱۳ ميليون بشکه در روز در مارس، ۱۰۰۰۰ بشکه در روز افزايش داشت.

توزيع گازوئيل يورو۴ براي کاهش آلودگي
مشاور سازمان حفاظت محيط زيست با اشاره به نقش پررنگ خودروهاي ديزلي در افزايش آلودگي هوا اظهار کرد: از ابتداي خردادماه سال جاري گازوئيل يورو۴ در سراسر کشور توزيع مي‌شود. قطعا اقدام گام بلندي براي کنترل آلودگي هواي خودروهاي ديزلي است چون باعث حفاظت از فيلتر دوده خودروهاي ديزلي مي‌شود. وحيد حسيني رئيس شرکت کنترل کيفيت هواي تهران افزود: يکي از منابع اصلي آلودگي هواي کشور به‌ويژه در کلانشهرها، خودروهاي ديزلي هستند که تاکنون فاقد استانداردهاي لازم آلايندگي بوده‌ و هيچ‌گونه فيلتري براي کاهش آلودگي منتشره نداشته‌اند. قرار شد گازوئيل يورو ۴ علاوه بر هشت کلانشهر در ساير نقاط کشور نيز توزيع شود تا خودروهاي جديد که وارد چرخه مصرف مي‌شوند دسترسي به سوخت با کيفيت داشته باشند.

گازرساني ايران به بخش خانگي و صنعتي عراق
مدير امور بين‌الملل شرکت ملي گاز از آمادگي ايران براي گازرساني به همه بخش‌هاي خانگي، تجاري و صنعتي عراق در مسير خطوط انتقال گاز صادراتي دو کشور خبر داد. بهزاد بابازاده، درباره افزايش همکاري‌هاي ايران و عراق در زمينه انرژي به خبرنگار شانا، گفت: نخستين نشست ميان ما و وزارت برق عراق برگزار شد تا با تبادل تجربيات، عراق از تجربه ايران براي ساخت خطوط انتقال گاز و گازرساني به بخش‌هاي مختلف خانگي، تجاري، صنعتي و نيروگاهي بهره‌مند شود. وي افزود: اولويت نخست عراق، گازرساني به بخش‌هاي نيروگاهي، سپس صنايع و بخش خانگي است، زيرا به دليل شرايط آب‌و‌هوايي عراق، نيروگاه‌ها براي توليد برق نياز بيشتري به گاز ايران دارند و بخش‌ خانگي در اولويت بعدي قرار دارد.

۳۹ نيروگاه برق‌آبي کوچک احداث مي‌شود
مديرعامل شرکت مديريت منابع آب ايران از جلوگيري از برداشت غير مجاز بيش از 500 ميليون متر مکعب از منابع آب زيرزميني دشت‌ها در سال گذشته در قالب طرح احيا و تعادل بخشي منابع آب زيرزميني خبر داد. محمد حاج رسوليها با بيان اينکه نيروگاه‌هاي برق آبي در سال گذشته در توليد انرژي به يک رکورد تاريخي دست يافتند، گفت: در پيک شبکه برق سال گذشته نيروگاه‌هاي برق‌آبي به صورت هم‌زمان ۹ هزار و ۳۲۹ مگاوات توليد کردند که رکورد محسوب مي‌شود. وي ادامه داد: با هماهنگي‌هاي به عمل آمده با سازمان انرژي تجديدپذير و بهره‌وري انرژي (ساتبا) ۳۹ فقره موافقت‌نامه گذر حجمي‌آب به شرکت‌هاي آب منطقه‌اي داراي پتانسيل نيروگاه برق‌آبي کوچک تخصيص و براي بخش خصوصي صادر شد.
تعرفه 8 برابري برق جريمه دستگاه‌هاي اجرايي پرمصرف
دستگاه‌هاي اجرايي موظف هستند حداقل 20 درصد از برق مصرفي ساختمان‌هاي خود را از انرژي‌هاي تجديدپذير تامين کنند؛ درغير اين صورت، 20 درصد از مصرف آنها با قيمت خريد تضميني برق از انرژي‌هاي تجديدپذير که حدود هشت برابر تعرفه‌هاي معمول است محاسبه مي‌شود.
به نقل از ايرنا، هيات وزيران شهريورماه پارسال طرحي را به تصويب رساند که بر اساس آن، وزارتخانه‌ها، موسسه‌هاي و شرکت‌هاي دولتي و نهادهاي عمومي‌غيردولتي موظف شدند در 2 سال حداقل 20 درصد برق مصرفي ساختمان‌هاي خود را از انرژي‌هاي تجديدپذير تامين کنند.
بر اساس اين مصوبه، وزارت نيرو موظف است تعرفه برق مصرفي را براساس نرخ خريد تضميني برق از نيروگاه‌هاي تجديدپذير تعيين کند.

تاکيد ايران و آلمان بر تهيه نقشه راه همکاري‌هاي بخش آب
وزير نيرو با سفر به آلمان، با وزير محيط زيست آلمان نيز ديدار  کرد.به نقل از وزارت نيرو، رضا اردکانيان که به دعوت وزير محيط زيست و همچنين وزير امور اقتصادي و انرژي جمهوري فدرال آلمان به اين کشور سفر کرده است در ديدار با سونيا شولتسه، وزير محيط زيست، حفاظت از طبيعت و ايمني هسته‌اي آلمان بر گسترش همکاري‌هاي حوزه آب و محيط زيست دو کشور تاکيد کرد. در اين نشست وزراي دو کشور ضمن مرور همکاري‌هاي زيست محيطي، خواستار تهيه نقشه راه و تعيين استراتژي‌هاي همکاري ايران و آلمان در زمينه آب‌هاي مرزي و پروژهاي مديريت بخش آب از جمله در حوزه تصفيه فاضلاب شدند.

نظارت عالي شرکت‌هاي گاز استاني بر اصل مهم برون‌سپاري
محمدرضا يوسفي پور در سومين دوره آموزش اعضاي هيأت مديره شرکت ملي گاز ايران که به ميزباني شرکت گاز استان اصفهان برگزار شد بر نظارت عالي شرکت‌هاي تابعه شرکت ملي گاز ايران، بر اصل مهم برون سپاري تاکيد کرد و گفت: موضوع آموزشي؛ مديريت قراردادها و پيمان‌ها و قوانين مربوط به اين حوزه و برون‌سپاري فعاليت‌ها، يک انتخاب سنجيده، کارشناسي شده و مورد نياز مديران است. رئيس امور HSE شرکت ملي گاز ايران، با بيان اينکه صنعت گاز کشور درآستانه برون سپاري فعاليت‌هاي بيشتري از اين صنعت به بخش خصوصي است بيان داشت: برون سپاري فعاليت‌ها به معناي فارغ شدن از مسئوليت اجراي آن نيست، بلکه مي‌بايست حساسيت در اجراي صحيح آن بيشتر شود که با نظارت عاليه و توجه به ايمني کارمي‌توان به اين مهم دست يافت. وي، تصريح کرد: تمامي‌کارکنان در خصوص فعاليتي که برون سپاري شده از نظر ديني و فرهنگي مسئول هستند حتي اگر اين فعاليت، برون سپاري شده و از نظر قانوني و پيماني تمام مسئوليت آن به پيمانکار واگذار شده باشد.