کارت‌هاي سوخت احيا شود
نماينده اروميه در تذکري با انتقاد از جمع آوري کارت‌هاي سوخت، آن را مانعي براي مصرف مازاد انرژي دانست و گفت: مصرف بي‌رويه انرژي در وزارتخانه‌ها باعث از بين رفتن ميلياردها تومان سرمايه کشور مي‌شود.به گزارش ايسنا، نادر قاضي‌پور در تذکري گفت: در اين گزارش اشاره‌اي به موضوع جمع‌آوري کارت‌هاي سوخت نشده است؛ حال اينکه درخواست ما از تهيه چنين گزارشي رسيدگي به اين موضوع نيز بود چون دولت غيرقانوني اين کار را انجام داده است.وي تاکيد کرد: بايد کارت‌هاي سوخت احيا شوند چون وجود آنها مانع مصرف بيشتر سوخت شده و مي‌تواند شرايط را کنترل کند. لذا از هيات رييسه مي‌خواهيم از کميسيون انرژي رسيدگي به اين موضوع را ابلاغ کند.





منابع آب ايران در معرض تهديد جدي است
رئيس بنياد آب ايران گفت: اجراي طرح آمايش آب محور و ايجاد يک ساختار منطقي بين توليدکننده و مصرف کننده مي‌تواند به صيانت از منابع آبي کشور کمک کند. اجراي اين طرح سبب خواهد شد در يک دوره 5 تا 10 ساله وضعيت غلط مصرف آب در بخش‌هاي مختلف کشور تغيير کند.عبدالرضا فروغي در گفتگو با ايرنا با يادآوري اينکه منابع آب ايران در معرض تهديد جدي قرار گرفته است و افزود: بدون شک با تدوام روند کنوني مصرف آب بحران کمبود منابع آبي کشور پيچيده تر مي‌شود.وي افزود: ايجاد ساختارهاي منطقي بين توليد، انتقال و توزيع آب در بخش‌هاي کشاورزي، صنعتي و محيط زيست مي‌تواند تعادل متناسبي را بين توليد کنندگان و مصرف کنندگان آب برقرار کند .





روسيه در سمينار اوپک حاضر نمي‌شود
الکساندر نواک، وزير انرژي روسيه که يکي از مهره‌هاي کليدي در تصميم‌گيري براي آينده توافق کاهش توليد اوپک و غيراوپک است، در سمينار اوپک حضور نخواهد داشت.به گزارش ايسنا، يک سخنگوي وزارت انرژي روسيه اعلام کرد نواک براي مذاکرات وارد وين مي‌شود اما زماني که اوپک نشست وزيران خود را روز جمعه برگزار مي‌کند، حضور نخواهد داشت با اين حال وي روز شنبه که اوپک قرار است با متحدان غيراوپک خود ديدار کند، برمي‌گردد.سخنگوي وزارت انرژي روسيه به "اس اند پي گلوبال پلاتس" گفت: وي در سمينار اوپک حاضر نخواهد بود زيرا ولاديمير پوتين، رييس جمهور روسيه دستور برگزاري يک نشست را صادر کرده است
صادرات 2/2 ميليارد دلار پتروشيمي‌
صادرات محصولات پتروشيمي‌از آغاز امسال تا پايان ارديبهشت ماه به سه ميليون و 646 هزار تن با ارزش 2 ميليارد و 229 ميليون دلار رسيد. مجتمع‌هاي پتروشيمي‌در ارديبهشت ماه امسال بيش از يک ميليون و 670 هزار تن محصول به ارزش بيش از يک ميليارد و 68 ميليون دلار را صادر کردند.در منطقه ويژه اقتصادي انرژي پارس (عسلويه) بيش از يک ميليون و 809 هزار تن محصول به ارزش يک ميليارد و 112 ميليون دلار صادر شد.فعالان منطقه ماهشهر نيز بيش از يک ميليون و80 هزار تن محصول را به ارزش بيش از 630 ميليون دلار روانه بازارهاي بين المللي کردند. کل مجتمع‌هاي پتروشيمي‌تا پايان ارديبهشت ماه به بيش از هشت ميليون و 710 هزار تن رسيد.مجموع کل توليد صنعت پتروشيمي‌در ارديبهشت ماه امسال به بيش از چهار ميليون تن رسيد.به گزارش ايرنا، ظرفيت توليد 63 ميليون تني محصولات پتروشيمي‌در کشور وجود دارد که با تکميل و راه اندازي طرح‌هاي نيمه تمام، ظرفيت توليد به 120 ميليون تن افزايش پيدا مي‌کند.
رکوردشکني مصرف برق کشور
بر اساس گزارش شرکت مديريت شبکه برق ايران، با تداوم گرما در بيشتر نقاط کشور، پيک مصرف برق در روز دوشنبه ۲۸ خردادماه، ۵۰ هزار و ۳۸۵ مگاوات گزارش شد که اين رقم در سال گذشته در همين زمان برابر با ۴۹ هزار و ۲۷۳ مگاوات بود.به گزارش ايسنا ميزان مبادلات برق نيز برابر با يک هزار و ۴۶۱ مگاوات بوده که سهم صادرات از اين ميزان ۸۷۰ مگاوات و واردات برق نيز ۵۹۱ مگاوات بوده است.ميزان مصرف برق صنايع نيز در دوشنبه هزار و ۹۰۶ مگاوات بود که نسبت به روز يکشنبه که ميزان آن ۴ هزار و ۸ مگاوات بوده است، مصرف برق اين بخش قدري افزايش داشته است.پيک مصرف يا ساعات اوج مصرف به‌طور معمول در شش ماه نخست سال در ساعت‌هاي ۱۲ تا ۱۶ (پيک روزانه) و ۱۹ تا ۲۳ در شب (پيک شبانه) اتفاق مي‌افتد.
عرضه پلاتفرميت شرکت پالايش نفت اصفهان
در بورس
رئيس بازاريابي و فروش شرکت پالايش نفت اصفهان گفت ، از ۲۱ خرداد ماه سال جاري،براي نخستين بار پلاتفرميت توليدي اين شرکت در بازار فيزيکي بورس انرژي عرضه و معامله گرديد. ابراهيم کاوياني پور با بيان اينکه ميزان ۵۰۰ هزار ليتر پلاتفرميت در بازار بورس عرضه شده ، افزود: تاکنون مشتري اصلي اين محصول كه از فرآورده‌هاي واحد تبديل كاتاليستي شركت پالايش نفت اصفهان محسوب مي‌گردد ، شركت پتروشيمي‌اصفهان بوده است . از اين پس ساير متقاضياني كه واجد شرايط خريد اين فرآورده باشند نيز مي‌توانند اين محصول را از محل عرضه‌هاي اين شركت در بورس تهيه نمايند. گفتني است از پلاتفرميت به طور عمده در شرکتهاي پتروشيمي‌جهت استحصال ترکيبات آروماتيک شامل بنزن ، تولوئن و انواع زايلين استفاده مي‌شود . اين فرآورده همچنين به عنوان يكي از اجزاء توليد بنزين در واحدهاي پالايشي محسوب مي‌شود
معاون مديرعامل شرکت ملي نفت از قطع واردات خبر داد؛
معاون مديرعامل شرکت ملي نفت در امور مهندسي و توسعه با تاکيد بر اين‌که با خروج ترامپ از برجام کار در فاز ۱۱ پارس جنوبي متوقف نشده است، توضيحاتي را در مورد آخرين پروژه‌هاي نفتي کشور ارائه کرد.
به گزارش ايسنا، غلامرضا منوچهري با اشاره به طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبي، گفت: در برخي از اخبار گفته مي‌شود که اين پروژه متوقف شده اما پروژه فاز ۱۱ پارس جنوبي بعد از خروج ترامپ از برجام و احتمال خروج توتال جلو رفته و کارهاي طراحي و مناقصه انجام شده است. حتي نتايج مناقصات مشخص شده و آماده ابلاغ است.
وي با تاکيد بر اين‌که در انجام پروژه فاز ۱۱ پارس جنوبي زمان از دست نرفته است، تصريح کرد: در قرارداد توسعه اين فاز خروج توتال پيش بيني شده بود و بر همين اساس سي ان پي سي چين جايگزين توتال خواهد شد. چنانچه اين شرکت چيني هم در فاز ۱۱ نماند، شرکت پتروپارس عمليات توسعه فاز ۱۱ را انجام خواهد داد.
معاون مديرعامل شرکت ملي نفت در امور مهندسي و توسعه در مورد اين‌که گفته مي‌شود چرا از همان ابتدا توسعه فاز ۱۱ به عهده پتروپارس گذاشته نشد توضيح داد: زيرا در آن زمان و حتي همين حالا هم نگران تامين مالي پروژه و همچنين اجراي فاز دوم توسعه فاز ۱۱ که همان ايستگاه تقويت فشار است، هستيم. البته فاز دوم اين طرح در سه يا چهار سال آينده اجرا خواهد شد و نمي‌توان پيش‌بيني کرد شرايط در آن زمان به چه صورت است.
منوچهري با تاکيد بر اين‌که دراجراي طرح توسعه فاز ۱۱ زمان و سرمايه از دست نرفته است، گفت:‌هر شرکت ديگري هم به غير از توتال اين طرح را انجام مي‌داد به همين زمان براي انجام مطالعه و مناقصه نياز داشت.
وي در پاسخ به اين که هزينه ۹۰ ميليون دلاري که توتال در فاز ۱۱ انجام داده را چه کسي بايد پرداخت کند، اظهار کرد: اگر اپراتور شرکت چيني سي ان پي سي آر باشد از طريق اين شرکت هزينه‌هاي توتال پرداخت خواهد شد. اين شرکت چيني از نظر توان مالي از توتال هم قوي‌تر است.
معاون مديرعامل شرکت ملي نفت در امور مهندسي و توسعه در مورد توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبي توضيح داد: توسعه اين فاز برعهده کنسرسيومي‌به رهبري سازمان گسترش و متشکل از شرکت‌هاي مپنا، تاسيسات دريايي و غيره است. طرح توسعه بخش دريايي اين فاز جلوتر است و اولين خط فاز ۱۴ در مدار توليد قرار گرفته و يکي از سکوها نيز راه‌اندازي شده است. در حال حاضر از اين فاز ۵۰۰ ميليون فوت مکعب برداشت مي‌شود که به اين ميزان تا سه ماه آينده ۵۰۰ ميليون فوت مکعب ديگر اضافه خواهد شد و به طور کلي برداشت از فاز ۱۴ به يک ميليارد فوت مکعب خواهد رسيد.
وي با بيان اين که پالايشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبي سال آينده تکميل مي‌شود، گفت: سکوهاي فاز دوم فاز ۱۴ پارس جنوبي در يارد بوشهر در حال تکميل است و تا پايان سال به مدار توليد خواهد رسيد. به عبارت ديگر تا پايان امسال يک ميليارد فوت مکعب گاز از پارس جنوبي برداشت مي‌شود تا يک ميليارد بعدي بعد از تکميل پالايشگاه و در سال آينده برداشت خواهد شد.
منوچهري با بيان اين‌که فاز ۱۳ رو به اتمام است، ادامه داد: مراحل مختلف راه‌اندازي فازهاي ۲۲ و ۲۴ نيز در حال انجام است و تا پاييز پالايشگاه‌هاي فازهاي ۲۲ و ۲۴ و ۱۳ به مدار توليد خواهد آمد و اين دو پروژه کلا تا پايان سال به مدار توليد مي‌آيند.
معاون مديرعامل شرکت ملي نفت در امور مهندسي و توسعه با بيان اين‌که ظرفيت توليد در پارس جنوبي ۵۷۰ ميليون مترمکعب در روز است، گفت: با ۲.۵ فازي که تا پايان سال در پارس جنوبي تکميل مي‌شود به ظرفيت گاز کشور حدود ۱۲۰ ميليون مترمکعب اضافه مي‌شود و ظرفيت توليد گاز پارس جنوبي تا پايان سال به حدود ۶۹۰ ميليون مترمکعب مي‌رسد.
وي ادامه داد: ظرفيت کاندنسيت ۲۰ فاز در پارس جنوبي ۶۵ هزار بشکه در روز است. معاون مديرعامل شرکت ملي نفت در امور مهندسي و توسعه توليد گاز کل کشور را ۹۰۰ ميليون مترمکعب اعلام کرد.
منوچهري با اشاره به ظرفيت توليد گاز در کشور، گفت: در حال حاضر ظرفيت توليد گاز به نقطه‌اي رسيده که نه تنها نياز داخل را برطرف مي‌کند و نياز به واردات نداريم، بلکه مي‌توانيم گاز را صادر کنيم. از سوي ديگر در زمينه کاندنيست هم در شرايط خوبي قرار داريم و در حال حاضر نه تنها نياز به واردات گازوئيل نيست، بلکه صادرکننده گازوئيل هم شده‌ايم. همچنين ديگر نيازي به واردات بنزين نيست و در آينده نزديک مي‌توانيم بنزين را صادر کنيم.
به گفته معاون مديرعامل شرکت ملي نفت در امور مهندسي و توسعه بيش از ۲۰۰ هزار بشکه ميعانات گازي به پالايشگاه ستاره خليج فارس منتقل و تبديل به بنزين مي‌شود.
منوچهري با بيان اين‌که صادرات گاز شامل تحريم‌هاي نفتي نمي‌شود، تصريح کرد: زيرا صادرات به صورت خط لوله است و ال ان جي نيست و فرآيند آن به روابط دو کشور بستگي دارد.
وي در مورد اين‌که مذاکره براي توسعه لايه‌هاي نفتي پارس جنوبي در چه مرحله‌اي قرار دارد، افزود: مذاکره با مرسک به دليل اشتراک اين شرکت با توتال متوقف شد. در حال حاضر شرکت‌هاي داخلي و خارجي مطالعات اين ميدان را انجام مي‌دهند، اما هنوز به مرحله نويد قرارداد نرسيده است.
معاون مديرعامل شرکت ملي نفت در امور مهندسي و توسعه با بيان اين‌که توليد از اين ميدان در حال حاضر ۲۰ هزار بشکه در روز است، اظهار کرد: مطالعات اين ميدان بسيار پيچيده است. قبل از اين‌که از نظر مطالعات به اغنا نرسيم قرارداد جديد نخواهيم داشت. شرکت‌هاي ايراني اعلام کردند که کار حفاري را انجام مي‌دهند و توان آنها ۱۵۰۰ متر است. بايد به رقم‌هاي بالاتر برسيم.
منوچهري در مورد ‌آخرين اخبار مذاکره با شرکت‌هاي خارجي براي توسعه ميادين، ادامه داد: مذاکرات با گازپروم براي ميدان آذر و چنگوله ادامه دارد. مذاکرات ياران نيز پيش مي‌رود. قرارداد فرزاد هم به زودي امضاء خواهد شد.
منوچهري با بيان اين‌که ارزش کلي اين بسته‌ها بيش از شش ميليارد دلار است، گفت: اين پروژه‌ها صنعت پيمانکاري ايران را به حرکت در خواهد آورد و همه دکل‌هاي دريايي را به کار مي‌گيرد و اشتغال عمده‌اي ايجاد مي‌کند. حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد تجهيزات مورد نياز پروژه‌ها از داخل تامين خواهد شد، زيرا تاکيد وزير اين بوده است و دراين راستا ليست تجهيزاتي که مي‌توانستيم در داخل تامين کنيم، تهيه شده است.
وي با بيان اين‌که تنها در دو صورت تجهيزات از خارج کشور تهيه خواهند شد، توضيح داد: اگر تجهيزات در ايران ساخته نشود يا محدود باشد پيمانکاران اجازه دارند تجهيزات را از خارج از کشور تهيه کنند.
معاون مديرعامل شرکت ملي نفت در امور مهندسي و توسعه ادامه داد: در ۲۰ سال گذشته براي اجراي پروژه‌ها پول داشتيم، اما تجهيزات و نيرو نداشتيم. شرايط در حال حاضر برعکس است. در ايران در حال حاضر حدود ۹۰ دکل خشکي و ۱۶ دکل دريايي است که مالکيت ايراني دارد. اميدواريم سيستم بانکي و مالي به کمک ما بيايد، زيرا اين بخش سودآورترين بخش کشور است. منوچهري افزود: براساس ماده ۱۲ قانون تسهيلات با ۵۰ درصد درآمد اين پروژه‌ها مي‌توانيم هزينه‌ها را برگردانيم
رئيس سازمان بهره‌وري انرژي برق کشور خبرداد:
رئيس سازمان انرژي‌هاي تجديدپذير و بهره‌وري انرژي برق کشور از اختصاص ۱۰۰ ميليارد تومان به وزارت‌ نيرو از سوي سازمان برنامه و بودجه کشور خبر داد و گفت: اين مهم در هيات وزيران به تصويب رسيد و در اسرع وقت صورت‌حساب برق نيروگاه‌هاي تجديدپذير به‌صورت کامل پرداخت شد. سيدمحمد صادق‌زاده، معاون وزير نيرو و رئيس سازمان انرژهاي تجديدپذير و بهره‌وري انرژي برق ايران درباره دريافت مبلغ ۱۰۰ ميليارد توماني سازمان متبوعش از سازمان برنامه و بودجه کشور، اظهار داشت: در سال‌جاري سازمان برنامه و بودجه کشور دو اقدام بسيار مثبت براي نيروگاه‌هاي تجديدپذير انجام داده است که جا دارد از نگاه مثبت اين سازمان براي رفع کمبودها در حوزه انرژي تشکر کرد. وي ادامه داد: اين سازمان ۱۰۰ ميليارد تومان تنخواه از بودجه ۹۷ براي پرداخت صورت‌حساب‌هاي خريد تضميني برق هزينه تمام شده‌ به وزارت نيرو اختصاص داد. صادق‌زاده با بيان اينکه از جهت نظريه‌هاي محيط زيستي نيروگاه‌هاي تجديدپذير براي شهرها به‌صرفه‌ و مطلوب‌تر است، عنوان کرد: هزينه خريد برق تضميني اين نيروگاه‌ها از سه محل تامين مي‌شود که يکي از محل فروش برق، ديگري از هزينه دريافت زباله و محل سوم حقي است که دولت در اين‌باره مي‌پردازد.
رئيس سازمان انرژي‌هاي تجديدپذير و بهره‌وري انرژي برق ايران با اشاره به اينکه در پرداخت اين تنخواه سازمان برنامه و بودجه کشور عنايت خاصي داشت، تصريح کرد: اين مهم در هيات وزيران به تصويب رسيد و در اسرع وقت صورت‌حساب برق نيروگاه‌ها به‌صورت کامل پرداخت شد و از اين جهت نيروگاه‌هاي تجديدپذير تقريباً ديگر هيچ مطالبه‌اي از وزارت نيرو ندارند