آب درياي عمان ناجي سيستان و بلوچستان
نماينده زابل از نجات سيستان و بلوچستان مي‌گويد اگر نمايندگان و دولت با انتقال آب از درياي عمان به اين منطقه موافقت و آن را اجرايي کنند.حبيب اله دهمرده در گفت‌وگو با خانه ملت، با اشاره به تجربه دنيا در زمينه انتقال آب دريا گفت: در دنيا تجربه خوبي در زمينه انتقال آب دريا وجود دارد و مي‌توان از اين فرصت استفاده و با نمک زدايي آب دريا ميلياردها متر مکعب آب براي حوزه‌هاي شرب، صنعت و کشاورزي ايجاد کرد.دهمرده گفت: سال 85 که براي اولين بار نماينده مجلس شدم موضوع آب ژرف را پيگيري کردم و اولين چاه آب ژرف در سيستان و بلوچستان مطرح و در حال انجام است، تا کنون اين چاه تا 2500 متر حفاري شده و حفاري آن ادامه دارد.



بررسي استيضاح وزير نفت در مجلس
سخنگوي کميسيون انرژي مجلس، از بررسي استيضاح زنگنه در نشست فرداي کميسيون انرژي خبر داد و گفت: تعداد 17 نفر از نمايندگان تقاضاي استيضاح وزير نفت را مطرح کرده‌اند که اين تقاضا از سوي هيئت رييسه مجلس به کميسيون انرژي ارجاع شده است.اسدا... قره خاني در گفتگو با خانه ملت افزود: مقرر شده بود که وزير نفت در نشست‌هاي قبلي کميسيون حضور يابد؛ اما به دليل اينکه وزير نفت به همراه رييس جمهور سفري به هند داشت و بخش زيادي از مذاکرات در هند مربوط به ميادين نفتي و گازي ايران و خريد نفت از ايران بود اين امکان فراهم نشد که وزير نفت به کميسيون دعوت شود.وي ادامه داد: کميسيون انرژي مصلحت ندانست که در شرايط اوپک بحث استيضاح مطرح شود.



سه سناريوي روسيه بر مبناي توافق با ترامپ
عضو هيات رييسه مجلس با بيان اينکه کشورهاي خارج از اوپک نمي‌توانند براي اوپک تصميم بگيرند، گفت: سه سناريوي پيشنهادي روس‌ها احتمالا بر مبناي توافق با ترامپ رييس‌جمهور آمريکا بوده است. به گزارش ايسنا؛ بهروز نعمتي گفت: روس‌ها عضو اوپک نيستند و در اجلاس نان‌اوپک شرکت مي‌کنند. آنها سه سناريو داشتند؛ يکي پيشنهاد افزايش توليد يک ميليون و ۸۰۰ هزار بشکه، ديگري يک ميليون و ۵۰۰ هزار بشکه و پيشنهاد سوم يک ميليون بشکه در روز بود. جلسات متعددي هم با ايران و عربستان داشتند که نهايتا ايران اين پيشنهادات را قبول نکرد زيرا نظر ما اين است که بازار متعادل است و اينطور نيست که روس‌ها و آمريکايي‌ها خدشه‌اي به آن وارد کنند
درخواست از ژاپن براي نخريدن نفت ايران
بلومبرگ به نقل از منابع آگاه خبر داد آمريکا از ژاپن خواسته است واردات نفت از ايران را به طور کامل متوقف کند.به گزارش ايسنا، منابع آگاه اظهار کردند اگرچه مقامات دولت آمريکا اين درخواست را در جريان گفت‌وگو با همتايان ژاپني خود در توکيو مطرح کردند، اما هنوز هيچ تصميمي‌گرفته نشده است و مذاکرات ادامه پيدا خواهد کرد.زماني که ترامپ ماه ميلادي گذشته تصميم گرفت تحريم‌ها عليه ايران را بازگرداند، دولت وي به خريداران نفت ايران ۱۸۰ روز براي محدود کردن خريدشان فرصت داد. درخواست براي توقف واردات ژاپن موضعي شديدتر از سال ۲۰۱۲ در قبال ايران را نشان مي‌دهد. در آن زمان کشورها در قبال دريافت معافيت از محدوديت‌هاي مالي آمريکا، اجازه يافتند به خريد نفت از ايران در سطح پايين‌تري ادامه دهند.هدف گرفتن بخش نفت ايران از سوي واشنگتن، گمانه‌زني‌هايي را نسبت به احتمال متاثر شدن صادرات نفت ايران از اقدامات آمريکا برانگيخت و کمک کرد قيمت‌هاي نفت به بالاترين حد در سه سال و نيم گذشته صعود کند. اين مساله همچنين عامل اختلاف در نشست روز جمعه اوپک در وين بود.تاکاشي يامادا، مدير سياست نفتي در وزارت اقتصاد، بازرگاني و صنعت ژاپن حاضر نشد درباره مذاکرات با آمريکا اظهارنظر کند. ژاپن چهارمين خريدار آسيايي بزرگ نفت ايران است و طبق آمار وزارت اقتصاد، بازرگاني و صنعت ژاپن، اين کشور ۵.۳ درصد از نياز نفتي خود يا معادل ۱۷۲ هزار بشکه در روز را در سال ۲۰۱۷ از ايران دريافت کرده است.
تحريم‌ها بي تاثير بر تبادل نفت ايران
عراق اعلام کرد تحريم‌هاي آمريکا هيچ تاثيري بر توافق ميان تهران و بغداد در زمينه مبادله نفت خام نخواهد داشت.به گزارش ايرنا از الفرات، 'جبار اللعيبي' وزير نفت عراق درحاشيه نشست وزيران سازمان کشورهاي صادرکننده نفت (اوپک) در وين به خبرنگاران گفت تحريم‌هاي آمريکا تاثيري بر توافق ميان دو کشور در اين زمينه نمي‌گذارد.وي در عين حال گفت نفت خامي‌که از عراق به ايران صادر مي‌شود تاکنون بعنوان بهاي برقي که از ايران دريافت مي‌شود محاسبه شده و هنوز مبادله‌اي اتفاق نيفتاده است.اللعيبي افزود بتازگي انتقال مقاديري کمي‌از نفت به پالايشگاه‌هاي ايران را آغاز کرده‌ايم اما اين امر مبناي مبادله ندارد.اين خبرگزاري جزييات بيشتري از اظهارات وزير نفت عراق در اين خصوص منتشر نکرده است.ايران و عراق سال گذشته با امضاي يک قرارداد سواپ بر سر انتقال نفت خام کرکوک در شمال عراق به پالايشگاه‌هاي ايران و تحويل همان ميزان نفت از سوي ايران به اين کشور در خليج فارس موافقت کردند.
ابوظبي پالايشگاه هند را خريد
شرکت ملي نفت ابوظبي (ادنوک) ۲۵ درصد از پالايشگاه هند را خريداري کرد.به گزارش ايسنا، شرکت ملي نفت ابوظبي (ادنوک) بيش از ۲۵ درصد از پالايشگاهي در هند را با هزينه‌اي بالغ بر ۴۴ ميليارد دلار از شرکت نفت "بهارات پتروليوم" خريداري کرد.براساس گزارش شرکت ادنوک، اين شرکت طي ۵ سال آينده بيش از ۴۵ ميليارد دلار در حوزه نفت و گاز و توسعه شبکه‌ها سرمايه گذاري خواهد کرد.
افزايش سومين بار قيمت بنزين در تونس
دولت تونس اعلام کرد که تصميم گرفته قيمت بنزين و سوخت را براي سومين بار در شش ماه افزايش دهد که اين اقدام در چارچوب بسته اصلاحاتي انجام شده که وام‌دهندگان بين‌المللي براي کاهش کسري‌ها خواهان آن شده‌اند. به گزارش ايسنا، از اسکاي نيوز عربي،تونس قيمت بنزين و سوخت را در دو ماه مارس و ژانويه سال جاري ميلادي افزايش داده بود.وزارت انرژي تونس اعلام کرد: قرار است بخشي از يارانه دولتي براي برخي از فرآورده‌هاي نفتي از اواسط روز جمعه تغيير يابد.صندوق بين‌المللي پول سال جاري ميلادي اعلام کرد: از جمله اولويت‌هاي سال ۲۰۱۸ افزايش ماليات‌ها و خودداري از افزايش حقوق‌ها است، مگر آن که رشد بي‌سابقه‌اي حاصل شود و قيمت سوخت‌ها نيز بر اساس فصلي افزايش يابد.در همين راستا، توفيق راجحي، وزير اصلاحات تونس پيشتر اعلام کرده بود: يارانه دولت براي بخش سوخت در سال ۲۰۱۸ ميلادي از ۱.۵ ميليارد پيش‌بيني شده به حدود چهار ميليارد دينار افزايش خواهد يافت که اين افزايش به دليل بالا رفتن قيمت‌هاي نفت در بازارهاي جهاني است.
کمبود ۵۰۰۰ مگاواتي توليد برق
معاون وزير نيرو در امور برق و انرژي گفت: براساس پيش‌بيني‌هاي صورت گرفته امسال ۵۰۰۰ مگاوات کمبود توليد برق داريم که تنها با کمک مردم و مديريت مصرف مي‌توانيم شرايط پيش‌رو را مديريت کنيم.همايون حائري در گفت‌وگو با ايسنا، با بيان اين‌که تابستان امسال شرايط بسيار سختي در حوزه برق و انرژي خواهيم داشت، اظهار کرد: تمام همکاران ما در وزارت نيرو و شرکت‌هاي زيرمجموعه در حالت آماده باش قرار دارند.وي با تاکيد بر اين مساله که وزارت نيرو براي گذر از خاموشي تمام راهکارها و برنامه‌هاي لازم را اجرا و پياده خواهد کرد، ادامه داد: تاکنون مشترکان همکاري خوبي در حوزه برق با ما داشتند که اين مساله نشان مي‌دهد فرهنگ مديريت مصرف بين مشترکان به خوبي نهادينه شده است.به گفته معاون وزير نيرو طي سال‌هاي اخير با مجموعه اقداماتي که صورت گرفت آگاهي مردم نسبت به اهميت انرژي و جايگاه آن در اقتصاد و افزايش همين مساله موجب شد که اکنون شاهد همکاري بيشتر مشترکان باشيم.با نزديک شدن به فصل گرما چالش خاموشي بيش از گذشته رخ نمايي مي‌کند همين مساله نيز دغدغه‌هايي را به وجود آورده در اين بين وزارت نيرو تنها راه چاره را مديريت مصرف عنوان کرده و بر اساس گفته‌هاي مسوولان برقي کشور در صورت عدم اصلاح الگوي مصرف در کشور و ادامه روند کنوني، حداکثر نياز مصرف کشور تا سال ۱۴۰۵ به حدود ۸۴ هزار مگاوات نيز برسد.
کشور هنوز ۲۶ درصد کمبود بارش دارد
رئيس مرکز ملي خشکسالي و مديريت بحران سازمان هواشناسي با اشاره به افزايش ۲۷ درصدي بارش‌هاي بهار امسال نسبت به ميانگين بلندمدت کشور گفت: با وجود افزايش بارش در بسياري استان‌ها طي سه ماه گذشته، هرمزگان، سيستان و بلوچستان و گيلان در صدر استان‌هاي کم‌بارش فصل بهار قرار دارند.صادق ضيائيان در گفت‌وگو با ايسنا، با اشاره به وضعيت بارشي کشور طي سه ماه گذشته اظهار کرد: در طول بهار سال جاري، کل کشور ۷۰ ميلي‌متر بارش دريافت کرده و از آنجا که ميانگين بارش بلندمدت بهار ۵۵ ميلي‌متر است، در بهار امسال نسبت به بلندمدت ۲۷ درصد افزايش بارش را تجربه کرديم.وي ضمن مقايسه بارش بهار امسال نسبت به سال گذشته گفت: بارش بهار سال قبل ۵۲ ميلي‌متر ثبت شده است، بنابراين بهار امسال نسبت به بهار سال قبل ۳۵ درصد افزايش بارش داشته است
زنگنه در مصاحبه با تلويزيون بلومبرگ آمريکا خبرداد؛
وزير نفت توافق اوپک را به معني عرضه نفت بيشتر به بازارها ندانست و گفت: برخي کشورها مي‌توانند در چهارچوب سهميه خود در اوپک، توليدشان را افزايش دهند.
وزير نفت توافق اوپک را به معني عرضه نفت بيشتر به بازارها ندانست و گفت: برخي کشورها مي‌توانند در چهارچوب سهميه خود در اوپک، توليدشان را افزايش دهند.
به گزارش ايرنا، «بيژن زنگنه» در مصاحبه با تلويزيون بلومبرگ آمريکا در پاسخ به اين که آيا توافق سازمان کشورهاي صادرکننده نفت (اوپک) به معني عرضه نفت بيشتر به بازارها به ميزان 600 يا 700 هزار بشکه در روز نيست؟ اظهار کرد: ميزان پايبندي برخي اعضا مانند عربستان، قطر و ونزوئلا به توافق کاهش توليد نفت بيش از 100 درصد بوده است و اين کشورها مي‌توانند در چهارچوب سهميه، توليدشان را افزايش دهند.
وي در پاسخ به اين که چرا ايران نظر خود را عوض و در نهايت با افزايش توليد موافقت کرد؟ گفت: ما نظر خود را عوض نکرديم و پيشتر گفته بوديم با حذف مازاد عرضه نفت از بازارها مشکل نداريم و در پايان سال 2016 موافقت کرديم که نفت اوپک روزانه 1.2 ميليون بشکه کاهش يابد و اين کاهش بين اعضا تقسيم شد.
زنگنه ادامه داد: در ماه مه (ارديبهشت-خرداد) سطح پايبندي اوپک به توافق کاهش توليد 150 درصد بود يعني اعضا 50 درصد بيش از تبعيت کامل، از آن توافق حمايت کردند.
وزير نفت کشورمان تصريح کرد: اکنون ادامه اين توافق مورد موافقت و تاکيد قرار گرفت، يعني اعضا نمي‌توانند به هر اندازه که مي‌خواهند سطح توليد خود را افزايش دهند بلکه توليد بايد بر اساس سهميه باشد.
مقام ارشد نفتي کشورمان در پاسخ به اينکه آيا اين افزايش توليد يا به باور شما کاهش محدوديت توليد، يک پيروزي براي عربستان که از طرف آمريکا براي افزايش توليد نفت تحت فشار بود، نيست، تصريح کرد: آنها به طور رسمي‌چنين نگفته اند، اما بر اساس گزارش‌هاي دريافتي، فشارهايي بر اوپک يا شايد برخي اعضا بوده است. براي من عجيب است که رئيس جمهوري آمريکا برخي اعضاي اوپک مانند ايران را مجبور مي‌کند که صادرات نفت خود را کاهش دهند و آنها را تحريم مي‌کند و از سوي ديگر از اوپک مي‌خواهد تا کسري عرضه نفت را جبران کنند.
وي تاکيد کرد: اين اقدام رئيس جمهوري آمريکا، خلاف اصول بازار آزاد است و هيچ کس از آن سود نمي‌برد، زيرا نتيجه آن افزايش قيمت نفت است.
وزير نفت کشورمان گفت: اوپک يک سازمان مستقل است نه بخشي از وزارت انرژي آمريکا و براي اوپک خيلي بد است که از ترامپ دستور بگيرد.
زنگنه در پاسخ به سوال «پيش بيني شما از کاهش صادرات (نفت ايران) پس از شروع تاثير گذاري تحريم‌هاي آمريکا چيست؟» بيان کرد: ما سعي مي‌کنيم که از صادرات نفت خود محافظت کنيم و راه‌هاي زيادي براي توليد نفت و صادرات آن هست، اما من نمي‌توانم توضيح بيشتري بدهم.
وي پاسخ داد: نه ما فقط تلاش مي‌کنيم، هيچ کس نمي‌تواند به طور دقيق موقعيت را پيش بيني کند.
از زنگنه سوال شد، آيا مشتري‌هايي هستند که هنوز از ايران نفت مي‌خرند؟ و وي در پاسخ گفت: بله اغلب آنها هنوز از ايران نفت مي‌خرند، اما برخي پس از آنکه آمريکا نقل و انتقال پول به ايران يا بيمه حمل و نقل را ممنوع کرد، مشکلاتي پيدا کردند.
وزير نفت کشورمان همچنين در پاسخ به اين سوال که چه کساني خريد نفت از ايران را متوقف کرده اند؟ گفت: شرکت‌هايي مانند توتال و شل.
مقام ارشد نفتي کشورمان در مورد اينکه چه اتفاقي در ماه نوامبر (آبان - آذر) که تاثيرگذاري تحريم‌هاي آمريکا شروع مي‌شود، مي‌افتد؟ پاسخ داد: ما تلاش مي‌کنيم که مقاومت و از صادرات نفت خود محافظت کنيم.
وي در پاسخ به اينکه آيا شرکاي اروپايي تضمين‌هايي داده‌اند گفت: ما سعي مي‌کنيم مشتريان جديد پيدا کنيم، اولويت نخست ما محافظت از سطح صادرات نفت است.
زنگنه در پاسخ به اين که آيا روشي براي غلبه بر تحريم‌هاي آمريکا، تداوم فروش نفت به مشتريان و معاف شدن آنها از تحريم‌ها وجود دارد؟ گفت: هر روز دولت آمريکا مقررات جديدي وضع مي‌کند و ما خود را براي بدترين شرايط آماده مي‌کنيم.
خبرنگار بلومبرگ سوال کرد وقتي در زمان رياست جمهوري باراک اوباما برنامه جام اقدام مشترک (برجام) امضا و تحريم‌ها لغو شد، منافع زيادي براي اقتصاد ايران به ويژه در بخش نفت پديد آمد و اين بخش رشد کرد. براي اينکه اين رشد (پس از تحريم مجدد) ادامه يابد، چکار مي‌کنيد؟وزير نفت کشورمان تصريح کرد: من رد يا کتمان نمي‌کنم که تداوم رشد در بخش نفت سخت مي‌شود اما تا جايي که بتوانيم تلاش خواهيم کرد که صادرات نفت کاهش نيابد.
وي پرسيد، آيا ايران قصد دارد اقدام آمريکا براي تحريم اين کشور را تلافي کند؟مقام ارشد نفتي کشورمان تاکيد کرد: ما فقط مي‌توانيم با حفظ سطح صادرات نفت خود مقاومت کنيم و براي استفاده از پول نفتي که مي‌فروشيم راهي پيدا کنيم.
زنگنه در جواب اين که «شما گفتيد که شرکاي شما از تحريم‌هاي آمريکا معاف نمي‌شوند و به دنبال راه‌هاي ديگري (براي ادامه همکاري اقتصادي با آنها) هستيد، اين راه‌ها کدام است» اظهار کرد: نمي‌توانم در اين مورد چيزي بگويم چون اگر آمريکا بداند که ما مي‌خواهيم چکار کنيم، جلوي ما را مي‌گيرد. اما در عين حال، کار خود را مي‌کنيم
خبرنگار پرسيد: آيا کشور خاصي هست که ايران سرگرم مذاکره با آن در مورد يافتن راه‌هاي ديگري براي امکان پذير کردن معاملات است؟ وزير نفت کشورمان پاسخ داد: من نمي‌توانم بگويم که چطور و کي مي‌خواهيم تاثير تحريم‌هاي آمريکا را کاهش دهيم.
خبرنگار بلومبرگ پرسيد: آيا معاملات تهاتري کالا با کالا با روسيه، يکي از اين راه حل‌هاست؟ زنگنه پاسخ داد: ما قرارداد معامله کالا با کالا با روسيه نداريم بلکه با اين کشور قراردادي امضا کرده‌ايم که بر اساس آن نفت مي‌فروشيم، پول مي‌گيريم و سپس 50 درصد اين پول را از روسيه کالا وارد مي‌کنيم.
وي در مورد اين که «نظرتان در مورد قيمت 75 دلار در هر بشکه نفت چيست» گفت: قيمت 70 دلار در هر بشکه براي نفت را مناسب مي‌دانيم و نمي‌خواهيم به مصرف کنندگان فشار وارد بيايد و در عين حال مي‌خواهيم ما نيز پول کافي براي سرمايه گذاري و تامين بودجه مورد نياز خود داشته باشيم.
به گزارش ايرنا، وزيران نفت کشورهاي اوپک و هم پيمانان غيراوپک اين سازمان آخر هفته گذشته در مورد توليد نفت در وين با يکديگر گفت و گو و موافقت کردند که رقم کاهش يک ‌ميليون ‌و 800 هزار بشکه مورد توافق رعايت شود و ميزان کاهش بيش ‌از ‌حد که در حدود يک ميليون بشکه پيش‌بيني مي‌شود، در بازار جبران شود
معاون نظارت بر بهره‌برداري آب و فاضلاب مطرح کرد؛
معاون نظارت بر بهره‌برداري شرکت مهندسي آب و فاضلاب کشور گفت: وضعيت منابع آبي شهر‌هاي در معرض تنش، بهبود چنداني نيافته است و کماکان ۳۳۴ شهر در معرض تنش آبي هستند.
شاهين پاکروح، در دومين روز از هفته صرفه‌جويي در مصرف آب در پاسخ به اينکه آيا با بارش‌هاي مناسب ارديبهشت و خردادماه و جبران بخشي از کمبود‌هاي بارندگي، تغييري در تعداد شهر‌هاي داراي تنش آبي رخ داده است، اظهار کرد: بر اساس آخرين آمار‌هاي موجود، ميزان بارندگي کل کشور بالغ بر ۱۶۷ ميلي‌متر است که نسبت به متوسط درازمدت با کاهش ۳۰ درصدي روبرو بوده است.
وي با تاکيد بر اينکه ميزان بارش‌ها در حوضه‌هاي اصلي کشور به صورت يکنواخت توزيع نشده است، ادامه داد: در حوضه آبريز درياچه اروميه با افزايش ۲۵ درصدي و در حوضه درياي خزر با افزايش ۰.۵ درصدي روبرو بوده‌ايم، ولي در ساير حوضه‌ها کماکان شاهد بارش‌هاي اندکي هستيم.
معاون نظارت بر بهره‌برداري شرکت مهندسي آب و فاضلاب کشور تصريح کرد: در حوضه خليج فارس و درياي عمان هم با کاهش ۴۱ درصدي، در حوضه فلات مرکزي با کاهش ۳۶ درصدي، در حوضه مرزي شرقي با کاهش ۶۱ درصدي و در حوضه قره‌قوم با کاهش ۳۵ درصدي روبرو بوده‌ايم.
پاکروح يادآور شد: در فرآيند تحليل تنش آبي تابستان سال ۱۳۹۷، وضعيت تامين و نياز آب شرب دقيقاً مورد بررسي قرار گرفت و ظرفيت تامين آب مورد نياز با توجه به پيش‌بيني بارش، ظرفيت تامين موجود، سامانه‌هاي انتقال و توزيع آب و ... تعيين شد که براساس اين تحليل‌ها، عمده مشکلات مربوط به حوضه‌هاي آبريز خليج فارس و درياي عمان، فلات مرکزي، مرزي شرقي و قره‌قوم است که متاسفانه براساس آمار‌هاي موجود اين مناطق در حال حاضر داراي بيشترين کاهش ميزان بارندگي هستند.
وي افزود: از نظر جمعيتي هم بيشترين جمعيت ساکن در شهر‌هاي کشور در حوضه خليج فارس و درياي عمان و فلات مرکزي ساکن هستند، يعني در حدود ۷۲ درصد از جمعيت شهري ۶۱.۵ ميليون نفري تحت پوشش شرکت‌هاي آبفا در قالب ۲۴۷ شهر در اين دو حوضه زندگي مي‌کنند.
معاون نظارت بر بهره‌برداري شرکت مهندسي آب و فاضلاب کشور تاکيد کرد: بنابراين وضعيت منابع آبي شهر‌هاي در معرض تنش، بهبود چنداني نيافته است و کماکان ۳۳۴ شهر در معرض تنش آبي هستند.
پاکروح به تمهيدات آبفاي کشور در وضعيت تنش آبي براي پايش کيفي آب شرب به ويژه در شهر‌هاي فلات مرکزي اشاره کرد و افزود: يکي از مهمترين اصول و الزامات شرکت‌هاي آب و فاضلاب کشور، ارائه آب با کيفيت مطلوب به شهروندان است که در حال حاضر ۴۵۷ آزمايشگاه در شرکت‌هاي آب و فاضلاب شهري و ۳۷۷ آزمايشگاه در شرکت‌هاي آب و فاضلاب روستايي به صورت مستمر و تواتر توصيه شده، کيفيت آب را پايش مي‌کند.
وي با اشاره به اينکه برنامه ايمني آب براي اطمينان از سلامت آب شرب توسط سازمان جهاني بهداشت ارائه شده و کشور‌هاي عضو موظف به اجراي آن هستند، ادامه داد: در اجراي اين برنامه، وزارت نيرو، سازمان حفاظت محيط زيست، وزارت جهاد کشاورزي، وزارت صنعت معدن و تجارت، وزارت کشور و وزارت نفت به سبب نقش آن‌ها در تاثيرگذاري در کيفيت منابع آب به عنوان همکار مي‌باشند و محدوده اجراي برنامه ايمني آب کل سامانه تامين آب آشاميدني شامل حوضه آبريز، تصفيه‌خانه، خط انتقال، شبکه توزيع و مصرف‌کننده را در بر دارد.
پاکروح مهمترين هدف برنامه ايمني آب را تضمين کيفيت آب آشاميدني بر اساس مديريت ريسک دانست و افزود: پيشگيري از آلودگي منابع آب آشاميدني، تصفيه آب براي کاهش يا حذف آلودگي براي رسيدن به استانداردها، پيشگيري از آلودگي مجدد آب در مدت ذخيره‌سازي، توزيع و مصرف عناوين اصلي برنامه ياد شده است. در اجراي اين طرح تاکيد شده است همه سازمان‌هاي مسئول و تاثيرگذار در کيفيت آب آشاميدني مشارکت فعال داشته باشند
روزنامه «تايمز آو اينديا» نوشت، هند تا چند روز ديگر اجراي روش‌هاي قبلي براي دور زدن تحريم‌هاي آمريکا و پرداخت پول نفت وارداتي از ايران را از سر مي‌گيرد.
به گزارش ايرنا، يکي از اين گزينه‌ها احياي مکانيسم روپيه-ريال ميان هند و ايران است که در سال 2012 پس از تحريم‌هاي اقتصادي غرب عليه ايران ايجاد شد. بر اساس اين مکانيسم، 45 درصد از پول نفت ايران به صورت روپيه در حساب بانک هندي «يوکو» قرار مي‌گرفت و ايران با استفاده از آن اقدام به خريد کالاهاي هندي مي‌کرد.
يک مقام ارشد هند به تايمز آو اينديا گفته که دولت دهلي نو همچنين به دنبال آن است تا از طريق يک کشور ثالث مانند ترکيه پول نفت ايران را پرداخت کند.
اين مقام دولتي که نامش منتشر نشده است، اظهار داشت: ما به نهايي کردن مکانيسم [روپيه-ريال] هستيم که طي چند روز آينده آماده خواهد شد.
وزارت دارايي، بانک مرکزي يا «رزرو بانک هند» (RBI) و همچنين وزارت بازرگاني اين کشور، نهادهايي هستند که در اجراي اين مکانيسم نقش دارند.
ايران سومين صادر کننده بزرگ نفت به هند است. ايران علاقه مند به دريافت بخشي از بهاي نفت خود با استفاده از ارز روپيه است اما ترجيح مي‌دهد يورو ارز اصلي در دريافت بهاي نفت خود باشد. هند همچنين از بانک‌هاي اروپايي و ترکيه شامل بانک‌هالک ترکيه، بانک اروپا-ايران در آلمان و بانک مرکزي ايتاليا براي پرداخت بدهي نفتي خود به ايران استفاده کرده بود.
دونالد ترامپ رئيس جمهوري آمريکا 18 ارديبهشت با نقض تعهدات واشنگتن در برجام از اين توافق هسته‌اي خارج شد. وي گفت، تحريم‌هايي که طبق اين توافق برداشته شده بود، دوباره وضع مي‌شود و تحريم‌هاي ديگري نيز عليه ايران به اجرا درمي‌آيد. اين تصميم ترامپ با مخالفت گسترده جهاني روبرو شد.

معاون برنامه‌ريزي و توسعه شرکت مهندسي آب و فاضلاب کشور گفت : دولت امسال 700 ميليارد تومان اعتبار براي اجراي طرح‌هاي آبرساني در روستاهاي کشور اختصاص داد.
علي اصغر قانع در حاشيه نشست کاري در نور به ايرنا گفت: اين ميزان اعتبار براي اجراي طرح‌هاي آبرساني در يک هزار و 500 روستاي کشور در نظر گرفته شد.
وي گفت : هم اکنون شاخص بهره مندي روستاهاي کشور از طرح‌هاي آبرساني 76 درصد است که 6 درصد آن طي 2 سال گذشته به دست آمده که بيانگر توجه ويژه دولت به اين بخش است.
معاون شرکت مهندسي آب و فاضلاب کشور با اشاره به کاهش بارندگي در سال آبي جاري و بروز تنش آبي در 10 کلان شهر کشور ، اظهار داشت : برنامه‌ريزي خاصي براي جبران کمبود آب در نظر گرفته شده که از آن جمله مي‌توان به حفر و تجهيز چاه‌هاي جديد و اجاره چاه‌ها از بخش خصوصي اشاره کرد.
قانع همچنين خواستار مشارکت مردم براي کاهش مصرف آب آشاميدني و صنايع شد و افزود : در صورت کاهش مصرف 10 تا 15 درصدي آب آشاميدني و 15 درصدي مصرف در صنايع، مي‌توان تابستان امسال را بدون مشکل پشت سر گذاشت و در غير اين صورت دچار مشکل خواهيم شد.
وي گفت : در زمان حاضر حدود 60 درصد از آب شرب کشور از سفره‌هاي زير زميني و 40 درصد ديگر نيز از آب‌هاي سطحي تامين مي‌شود .
معاون برنامه‌ريزي و توسعه شرکت مهندسي آب و فاضلاب کشور يکي از اولويت‌هاي اصلي وزارت نيرو را ساماندهي فاضلاب شهرهاي ساحلي خزر بويژه مازندران بر شمرد و گفت : موافقت اوليه براي دريافت 265 ميليون يورو از بانک توسعه اسلامي‌براي ساماندهي فاضلاب شهرهاي تنکابن، نور، محمود آباد، رويان و ايزدشهر صورت گرفته است و بزودي با دريافت اعتبار لازم کار اجرايي آن آغاز خواهد شد.
وي افزود : طرح آبرساني اضطراري براي شهرهاي ايزدشهر و نور شتاب خواهد گرفت و در اين راستا با مشارکت شهرداري‌ها ايجاد مخزن و حفر و تجهيز چاه‌ها براي افزايش ذخيره سازي انجام مي‌شود

مديرعامل شرکت برق حرارتي با تاکيد بر اينکه طرح خروج از مدار نيروگاه‌هاي فرسوده به دليل مشکلات مالي آغاز نشده است گفت: ۳ هزار مگاوات از نيروگاه‌هاي موجود در کشور فرسوده و عمر بالاي 40 سال دارند.
محسن طرزطلب در گفت‌وگو با فارس، در مورد طرح خروج نيروگاه‌هاي فرسوده کشور گفت: طرح خروج نيروگاه‌هاي فرسوده نيازمند منابع مالي است و بايد منابع مالي کافي در اختيار باشد که بتوانيم به احداث نيروگاه‌هاي جديد اقدام و نيروگاه‌هاي قديمي‌را از مدار توليد خارج کنيم.
وي افزود: کسري نقدينگي و منابع براي ساخت نيروگاه‌‌ها معضل و مشکل و باعث شد تا احداث نيروگاه‌هاي جديد و خروج نيروگاه‌هاي فرسوده به تأخير بيافتد بنابراين مهمترين برنامه‌اي که براي خروج نيروگاه‌هاي فرسوده داريم، نيروگاه ري بود که قرار بود، با ژاپن اين اقدام صورت گيرد اما اميدوار نيستيم که آن منابع براي اين طرح فراهم شود بنابراين برنامه‌هاي ديگري را هم در آن زمان در نظر گرفته بوديم که اگر با تأخير مواجه شد، بتوانيم از اين برنامه استفاده کنيم.
وي ادامه داد: طبق وعده‌هايي که داده بوديم، از پيک تابستان که عبور کنيم، از شهريور ماه کار را آغاز خواهيم کرد.
طرزطلب بيان داشت: 75 واحد توليد نيروگاه حرارتي بزرگ داريم که ظرفيت اسمي‌اين نيروگاه‌ها 63 هزار و 400 مگاوات است که حداکثر توليدي که اين نيروگاه‌ها انجام مي‌دهند 46 هزار مگاوات است.
مدير عامل شرکت برق حرارتي در پاسخ به اين که چرا راندمان نيروگاه‌هاي حرارتي پايين است، خاطرنشان کرد: اين ظرفيت اسمي‌که از آن نام مي‌بريم، به عنوان مثال در شرايط استاندارد هزار مگاوات است، يعني درجه حرارت در حد متوسط 15 درجه و ارتفاع صفر باشد، پس هر چه که ارتفاع افزايش مي‌يابد، درجه حرارت بالا مي‌رود، اين ظرفيت نامي‌افت پيدا مي‌کند.