وزير آموزش و پرورش تاکید کرد؛
ضرورت حذف کنکور محوری در مدارس
بايد رقابت‌هاي فردي در مسابقات دانش‌آموزي حذف شود
وزير آموزش‌وپرورش در گردهمايي معاونين پرورشي و فرهنگي استان‌هاي سراسر کشور، گفت: بايد رقابت‌هاي فردي در مسابقات دانش‌آموزي حذف شود.
به گزارش خبرگزاري مهر، سيد محمد بطحايي در گردهمايي معاونين پرورشي و فرهنگي استان‌هاي سراسر کشور با اشاره به وسعت عملکردي فعاليت‌هاي پرورشي اظهار کرد: در حوزه پرورشي نکات بسيار زيادي هست که بايد به تفسير آن‌ها پرداخت و در همين راستا بررسي سياست‌هاي جديد وزارت آموزش‌وپرورش که برآمده از سند تحول بنيادين است، ازجمله اقدامات مهمي‌است که براي ارتقاي رويکردهاي تربيتي مدارس در سال تحصيلي آينده بايد معاونين پرورشي و فرهنگي استان‌ها به آن بپردازند.
‎وي افزود: از دو واژه آموزش‌وپرورش مفاهيم مختلفي برداشت مي‌شود و در عرصه‌هاي مختلف مانند پيشينه تمدني‎، فرهنگ و باور سازماني و جامعه تعاريفي از اين دو واژه وجود دارد که ما بايد به‌عنوان يک چالش در آموزه‌هاي ديني، سازماني و فرهنگي اين تفاوت‌ها را بررسي کنيم، هرچند که بين تلقي ما آموزش‌وپرورشي‌ها هم تفاوت‌هايي وجود دارد.
‎سيد محمد بطحايي فهم و درک مشترک از ‎دو واژه آموزش‌ و پرورش را ضروري دانست و گفت: آموزش روش و ابزاري براي پرورش است و مقصد و هدف آموزش، پرورش است، پس اگر آموزشي داشتيم که به پرورش نرسد حتماً تلاشي بي‌ثمر بوده است و متأسفانه در نظام آموزش‌ و پرورش برخي مواقع جاي ابزار و هدف تغيير کرده است و اين خطاي استراتژي است که شکاف عميقي در نظام آموزش‌ و پرورشي ايجاد کرده است و بسياري از گرفتاري‌ها در مدرسه و جامعه همين جابجايي هدف و ابزار است.
‎وزير آموزش‌ و پرورش در ادامه گفت:‎ در مدارس آموزشي مي‌دهيم که آثار مؤثر تربيتي به‌جا نمي‌گذارد و در محتوا و روش آموزش‌ها دچار خطا شده‌ايم و عوامل متعددي در جابجايي هدف و ابزار موثر بوده است که از همه مهم‌تر کنکور و دانشگاه است و نظام آموزش طوري طراحي‌شده است که همه دانش آموزان فقط براي کنکور آماده شوند و متأسفانه امروز شاهديم که از همان دوران ابتدايي برنامه‌هاي آمادگي آزمون‌ها و کنکور براي دانش آموزان طراحي و اجرا مي‌شود و البته جامعه و خانواده هم اين را مي‌خواهد و آن مدرسه‌اي که بيشترين فشار را وارد مي‌کند و کتاب غيردرسي و آزمون‌هاي متعدد دارد، در نگاه والدين موفق‌تر است و دانش‌آموزي که رتبه بالاتري مي‌آورد در نگاه جامعه موفق تراست. بطحايي در ادامه گفت: بايد رقابت‌هاي فردي در مسابقات دانش‌آموزي حذف شود و فعاليت‌ها و مسابقات به سمتي سوق داده شود و براي دست‌يابي به اين منظور بايد رقابت‌هاي گروهي شکل بگيرد تا دانش آموزان کار جمعي و گروهي را ياد بگيرند و براي ما پرورش دانش آموزان مهم است.
وزير آموزش‌ و پرورش تأکيد کرد:‎‎ معاونين پرورشي در سر خط فعاليت‌هاي تربيتي هستند و بايد اهتمام ويژه‌اي در اجراي رويکردهاي تربيتي داشته باشند و اين فضا را در استان‌ها ترويج دهند و با جسارت به دنبال تحول بنيادين باشند و زمينه‌هاي تربيتي همچون صبوري جوانمردي ديگر ويژگي‌هاي اخلاقي را ترويج دهند.
‎در ادامه اين برنامه عليرضا ‎کاظمي‌ضمن گراميداشت ايام دهه کرامت، اظهار کرد: در حاشيه برگزاري جشنواره کرال فرهنگيان استان‌هاي کشور، گردهمايي معاونين پرورشي و فرهنگي فرصت مغتنمي‌است تا سياست‌هاي وزارت آموزش‌وپرورش با رويکردهاي تربيتي را براي سال تحصيلي آينده موردبحث و بررسي قرار دهيم.
‎وي افزود: با توجه به دغدغه‌هاي وزير آموزش‌وپرورش در خصوص اجراي متوازن سند تحول بنيادين، ارتقاي جايگاه مدارس به‌عنوان کانون محلي، نهادينه کردن فعاليت‌هاي فرهنگي، راهبردها و راهکارهايي تدوين‌شده است که شامل مدرسه محوري، توسعه مشارکت‌ها، کيفيت‌بخشي، مشاوره، توانمندسازي دانش آموزان، ارتقاي جايگاه تشکل‌هاي دانش‌آموزي، نشاط محوري و بهره‌وري منابع، حمايت از کالاهاي ايراني، توسعه فرهنگ عفاف و حجاب است.




معتادان در کمپ‌هاي ترک اعتياد کارآموزي مي‌کنند
 مديرکل بهزيستي استان تهران گفت: کارآموزي و توانمندسازي معتادان در کسب درآمد و معيشت مهمترين برنامه بهزيستي در کمپ‌هاي ترک اعتياد است تا خانواده‌هاي آنان از تبعات اين مشکل در امان باشند. به گزارش ايرنا از سازمان بهزيستي استان تهران، داريوش بيات نژاد در عمليات عمراني فاز دوم مرکز شفق افزود: کارگاه‌هاي اشتغال و کارآموزي معتادان در کمپ‌هاي ترک اعتياد استان تهران در حال آموزش حرفه‌هاي مختلف به مددجويان است تا اين افراد پس از رهايي با اعتماد به نفس بيشتري در جامعه حضور يابند.
وي يادآور شد: نگهداري معتادان در گذشته برعهده قوه قضاييه بود اما از سال گذشته اين مسئوليت به بهزيستي محول شده است.
بيات نژاد اظهار داشت: شخص معتاد مجموعه‌اي از افراد جامعه و خانواده را درگير مي‌کند؛ تمام دستگاه‌هاي متولي در امر اعتياد وظيفه قانوني و شرعي براي کمک به اين قشر آسيب ديده را دارند.
بيات نژاد اضافه کرد: فرهنگ کار تيمي‌بايد در ميان مسئولان استاني و کشور نهادينه شود تا رضايت مردم که هدف اصلي حاکميت است در جامعه نمود پيدا کند.مديريت مرکز نگهداري معتادان متجاهر شفق در سال 96 از شوراي مبارزه با مواد مخدر به بهزيستي شهرستان ري واگذار شد، زمين فاز اول اين کمپ 30 هزار مترمربع است که چهار هزار مترمربع زيربنا، 2 هزار و 500 مترمربع نيز سالن نگهداري از معتادان را دارد و در حال حاضر 800 معتاد متجاهر در اين کمپ در حال درمان هستند.
عمليات عمراني فاز دوم مرکز شفق نيز با ظرفيت 300 نفر و با مساحت 6 هزار مترمربع که متشکل از سالن‌هاي چند منظوره براي ايجاد کارگاه‌هاي آموزشي است، از امروز آغاز شد.بر اساس آمار ستاد مبارزه با مواد مخدر، اکنون 2 ميليون و 808 هزار مصرف کننده مواد مخدر در کشور وجود دارند که بالاترين مصرف مواد مخدر با بيش از 66 درصد مربوط به ترياک است.





لزوم تعيين تکليف سريع گود برج ميلاد
مديرکلي معماري و ساختمان شهرداري تهران با بيان اينکه عمر مفيد مقاوم سازي گود به اتمام رسيده است، بر لزوم تعيين تکليف هرچه سريعتر اين گود تاکيد کرد.
حميد موسوي در گفت وگو با ايسنا، در مورد آخرين وضعيت گود رها شده برج ميلاد با بيان اينکه گود مجاور برج ميلاد عمق حدودا 4متر دارد و زياد نيست گفت: اما به واسطه اينکه اين گود در کنار برج ميلاد و با توجه به شرايطش برابر مفاد مقررات ملي ساختمان گود پرخطر محسوب مي‌شود.
وي با بيان اينکه در سال 91، پروانه ساخت در اين منطقه صادر شد تا پروژه‌اي مشارکتي ساخته شود، ادامه داد: اما تاکنون عمليات اجرايي براي ساخت و ساز در اين گود بعد از صدور پروانه انجام نشده است که حالا بايد هر چه سريعتر اين گود باقي مانده تعيين تکليف شود که در اين زمينه شهرداري منطقه2، مديريت برج ميلاد و ... مکاتباتي در مورد پيگيري اين گود انجام دادند. موسوي با بيان اينکه پروانه ساخت در زمين مجاور برچ(گود برج) باطل شده اما مالک ميتواند با تمديد پروانه کار اجرايي را شروع کند گفت: بنا بر آخرين مانيتورينگ خاک، وضعيت گود به گونه‌اي است که بايد هرچه سريعتر عمليات عمراني و ساختماني شروع شده و يا گود پر شود! چراکه عمر مفيد مقاوم سازي گود به اتمام رسيده است.
با دستیابی به دانش بودار‌کردن گاز محقق شد؛
ايران که در صنعت گاز داراي مزيت نسبي بوده و در تامين 95 درصد تجهيزات آن خودکفا شده است با دستيابي به فناوري ماده بودارکننده گاز که تاکنون در انحصار 2 کشور بوده، توانست با پيوستن به جمع توليدکنندگان اين فناوري، جايگاه خود در بازار جهاني انرژي را بيش از پيش تحکيم کند.
ايران که در صنعت گاز داراي مزيت نسبي بوده و در تامين 95 درصد تجهيزات آن خودکفا شده است با دستيابي به فناوري ماده بودارکننده گاز که تاکنون در انحصار 2 کشور بوده، توانست با پيوستن به جمع توليدکنندگان اين فناوري، جايگاه خود در بازار جهاني انرژي را بيش از پيش تحکيم کند.
به گزارش ايرنا، صنعت گاز ايران به دليل برخورداري از بزرگترين ذخاير گازي دنيا و دستيابي به چرخه کامل دانش اين صنعت به عنوان مزيت نسبي اقتصاد کشور به شمار مي‌رود؛ اکنون ايران در اکتشاف، توليد، پالايش و توزيع گاز به خودکفايي رسيده و بدون نگراني از فشارهاي خارجي به توسعه اين صنعت مشغول است.
ايران به پشتوانه توسعه فازهاي پارس جنوبي در سال‌هاي اخير توانسته است توليد گاز کشور را به بيش از 850 ميليون مترمکعب در روز افزايش دهد که البته قرار است با راه اندازي همه فازهاي پارس جنوبي اين ميزان به حدود يک ميليارد و 200 ميليون مترمکعب در روز افزايش يابد.
تامين 95 درصد تجهيزات صنعت گاز از داخل
اکنون سهم گاز در سبد انرژي ايران به بيش از 70 درصد رسيده است و بيش از 93 درصد جمعيت کشور از اين نعمت برخوردارند. علاوه بر بخش خانگي، گاز به عنوان منبع اصلي تامين انرژي صنايع و نيروگاه‌ها نيز محسوب مي‌شود.
نکته ديگر، بومي‌سازي بخش زيادي از تجهيزات مربوط به اين صنعت است، به طوري که بيش از 95 درصد تجهيزات اين صنعت بدون تکيه به خارج، به دست شرکت‌هاي ايراني توليد مي‌شود.
مي‌توان ادعا کرد بسترها و زيرساخت‌هاي لازم براي خوداتکايي در صنعت گاز فراهم شده است و تشديد محدوديت‌هاي احتمالي خارجي نيز نمي‌تواند خللي در اين صنعت که 70 درصد انرژي کشور را تامين مي‌کند، ايجاد کند.
دستيايي به فناوري جديد در صنعت گاز
با وجود توان تامين 95 درصد تجهيزات توزيع صنعت گاز در داخل کشور، به دليل نقش و اهميت اين صنعت در چرخه اقتصاد و انرژي، در شرايط کنوني که زمزمه بازگشت تحريم‌هاي آمريکا شنيده مي‌شود، توجهات به اين صنعت بيش از گذشته معطوف شده است.
بر اين اساس تلاش شده است که در بخش‌هايي از اين صنعت استراتژيک که هنوز وابستگي به خارج وجود دارد، هر چه سريعتر خودکفايي حاصل شود که تازه‌ترين آنها دستيابي به فناوري توليد ماده بودار کننده گاز بر پايه «مرکاپتان» است.
بايد دانست که گاز در حالت طبيعي فاقد بوست و براي استفاده از آن و براي جلوگيري از وقوع حوادث ناگوار، بايد يک ماده استراتژيک که فناوري آن تاکنون در اختيار 2 کشور بوده است، به آن اضافه شود. اهميت ماده بودار کننده گاز در اين صنعت به حدي است که استفاده از گاز بدون اين ماده، ناممکن است و نبود آن مي‌تواند باعث وقوع حوادث ناگوار گازي و واردن آمدن خسارات عظيم مالي و جاني شود.
جزئيات دستيابي به فناوري جديد صنعت گاز
به گزارش شرکت مهندسي و توسعه گاز ايران، «حسن منتظر تربتي» مديرعامل اين شرکت با تشريج جزئيات دستيابي به اين فناوري جديد، گفت: طراحي پايه اين پروژه توسط پژوهشگاه صنعت نفت انجام شده که صاحب دانش فني اين تکنولوژي در کشور است و سپس طراحي تفصيلي آن در واحد مهندسي به سرانجام رسيد و به مرحله اجرا درآمد.
مديرعامل شرکت مهندسي و توسعه گاز ايران افزود: اين پروژه با پايان پيشرفت فيزيکي آماده ورود به مرحله راه اندازي است؛ با شروع به کار آن علاوه بر تامين همه نيازهاي داخل کشور به ماده بودارکننده، مي‌توان بخشي از اين فرآورده را به خارج از کشور نيز صادر کرد.
وي با تشريح اهميت «مرکاپتان‌ها» در صنعت گاز اظهار داشت: گاز طبيعي در صورت نشت مي‌تواند خسارت‌هاي بسياري را ايجاد کند از اين رو نياز داريم آن را به نحوي بودار کرده تا از بروز انفجار و حريق پيشگيري کنيم.
اين مقام مسئول، مرکاپتان (ماده بودارکننده گاز طبيعي) را از پايه‌هاي اساسي ايمني در صنعت گاز برشمرد و تاکيد کرد: با تزريق ماده بودار کننده مي‌توان از نشتي گاز مطلع و مانع از خسارت‌هاي مالي و جاني شد.
وي اعلام کرد: ايران پس از فرانسه و روسيه که توليدکنندگان عمده اين محصول استراتژيک در دنيا شناخته مي‌شوند، سومين کشوري است که با توليد سالانه 800 تن از اين محصول، به باشگاه جهاني توليدکنندگان مرکاپتان مي‌پيوندد.
تربتي با بيان اينکه دستيابي به فناوري توليد ماده بودارکننده، علاوه بر شکستن انحصار جهاني توليد اين ماده، امکان صادرات و ارزآوري قابل توجهي نيز براي کشور فراهم مي‌کند، گفت: ازآنجايي که اين محصول توليدي از کيفيت بسيار بالايي برخوردار است، پتانسيل خوبي براي فروش در بازارهاي منطقه دارد به گونه‌اي که مي‌توان مازاد مصرف داخلي را به آساني و با قيمت مناسب به کشورهاي اطراف صادر کرد.
مديرعامل شرکت مهندسي و توسعه گاز ايران به ساير طرح‌هاي توسعه صنعت گاز در پارس جنوبي اشاره کرد و گفت: با راه‌اندازي ايستگاه پشتيبان فازهاي 1 تا 3 پارس جنوبي در فاز يک عسلويه، برق مطمئن با ولتاژ و فرکانس پايدار براي توليد گاز در اختيار پالايشگاه‌هاي اول و دوم قرار گرفته است که اين موضوع در پايداري‌سازي سيستم توليد گاز موثر خواهد بود.
تربتي، درباره اهداف پروژه پست پشتيبان فازهاي 1 تا 3 پارس جنوبي نيز گفت: تاکنون براي تامين برق مورد نياز پالايشگاه‌هاي پارس جنوبي از نيروگاه‌هاي محلي استفاده مي‌شد که مشکلات فراوان اين نيروگاه‌ها، شرکت نفت و گاز پارس را بر آن داشت با ساخت نيروگاهي متمرکز به گونه‌اي مطمئن ‌تر، اقتصادي ‌تر و آسان‌ تر، توان الکتريکي مورد نياز پالايشگاه‌ها را تامين کند.
وي با بيان اينکه اين پروژه پس از طي همه مراحل اجرا، ‌اکنون آماده راه‌اندازي و تحويل موقت به بهره‌بردار است، گفت:‌ با راه‌اندازي پست پشتيبان، مي‌توان بخشي از توربين‌هاي قديمي‌فازهاي 1 تا 3 که هزينه‌هاي نگهداري و مشکلات زيادي را به سيستم تحميل مي‌کنند از مدار خارج کرده و توان الکتريکي مطمئن‌ و قابل اطميناني را براي افزايش پايداري توليد گاز طبيعي در اختيار پالايشگاه‌هاي اول و دوم قرار داد. ماده بودار کننده در همه پالايشگاه‌هاي گاز و نفت براي بودار کردن گاز طبيعي و گاز مايع قابل استفاده است که تاکنون از خارج از کشور وارد مي‌شد. اما توليد اين ماده در کشور، علاوه بر قطع واردات و صرفه جويي ارزي، زمينه صادرات را نيز فراهم مي‌کند.
با توجه به بازگشت تحريم‌هاي آمريکا و احتمال کارشکني اين کشور در صادرات ماده بودار کننده گاز به ايران، لزوم خودکفايي در توليد اين محصول بيش از پيش احساس مي‌شود، زيرا در صورت نبود اين ماده، امکان انتقال گاز براي مصرف در بخش خانگي و صنعتي با چالش‌ها و موانع عمده‌اي مواجه مي‌شود.
به دليل بي رونقي ساخت و ساز اتفاق افتاده است؛
رکود بازار مسکن را مي‌توان مهم‌ترين عامل در مشکلات امروز صنايع ساختماني کشور دانست.
رکود بازار مسکن را مي‌توان مهم‌ترين عامل در مشکلات امروز صنايع ساختماني کشور دانست. رکود اقتصادي را مي‌توان مهمترين عامل در مشکلات امروز صنايع مختلف کشور دانست و در اين ميان يکي از صنايعي که در اين زمينه دچار مشکلات جدي در چند سال اخير شده، صنعت ساختمان است که نفس آن به نفس بازار مسکن گره خورده است. رکود بازار مسکن عاملي شد تا بسياري از توليدکنندگان صنايع ساختماني يا ورشکسته شوند و يا در آستانه ورشکستگي قرار گيرند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، آمار و ارقام نشان مي‌دهد که بالغ بر سيصد هزار نفر در بخش‌هاي مختلف صنعت ساختمان مشغول به کار هستند و رکود صنايع ساختماني موجب بيکاري تعداد زيادي از افراد در اين حوزه، خواهد شد.
در وضعيت کنوني بسياري از صنايع ساختماني با حداقل ظرفيت توليد، فعاليت مي‌کنند. واحدهاي توليدي مصالح ساختماني مانند سيمان، آجرماشيني و شيرآلات يا صنوف عرضه‌كننده لوازم بهداشتي، كاشي، سراميك، شوفاژ و سنگ‌هاي طبيعي و مصنوعي از جمله مشاغلي محسوب مي‌شوند كه از ركود بخش مسكن و كسادي فضاي كسب و كار بيشترين لطمه را خورده و با كاهش شديد ظرفيت توليد با تعطيلي، ورشكستگي و تعديل نيرو مواجه شده‌اند.
همه ما منتظر خروج از رکود بازار مسکن هستيم اما فراموش نکنيم که اولا اين خروج در صورت مهيا شدنِ همه شرايط آرام آرام و طي دو سال آينده صورت مي‌گيرد و ديگر اينکه چه ضمانتي براي رونق ساختمان سازي است؟ آيا سرمايه گذاري که چند سال سرمايه خود را در بازار مسکن خوابانده بلافاصله پس از فروش، دوباره در اين بازار سرمايه گذاري مي‌کند؟
براي بررسي بيشتر مشکلات صنايع ساختماني با چند تن از فعالان اين حوزه به گفت‌وگو پرداخته‌ايم که در ادامه گزارش آمده است؛
حيات صنعت ساختمان در گرو رونق بازار مسکن
حميد محمدي فعال حوزه فروش لوازم ساختماني در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصادي باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: واقعيت اين است که کسادي بازار ساخت و ساز و ساختمان سازي در کشور موجب شده تا فروش بسياري از واحدهاي توليدي لوازم خانگي نيز افت کند.وي با بيان اينکه در 2 سال گذشته، 50 درصد کاهش فروش داشته‌ايم، گفت: در اين مدت 30 تا 40 درصد افزايش قيمت بر روي کالاهايمان داشتيم، زيرا کارخانه‌هاي مصالح سازي، قيمت‌ها را بالا بردند و ما نيز مجبور به افزايش قيمت در بازار شديم. محمدي با بيان اينکه با ورود رونق به بازار مسکن، صنعت ساختماني نيز از رکود خارج مي‌شود، گفت: حيات بيش از 60 شغل ارتباط مستقيمي‌با ساختمان سازي دارد و در صورتيکه اين رونق اتفاق بيفتد، بسياري از واحدهايي که اکنون مشکل دارند، دوباره سرپا مي‌شوند. اين فعال حوزه فروش لوازم ساختماني يادآور شد: در چند سال گذشته بسياري از واحدهاي صنفي مربوط به ساختمان سازي تعطيل شده و کارگران بسياري، بيکار شده‌اند.
تقويت صادرات، راه برون رفت از رکود صنايع ساختماني
اصغر جهانشاهي، از فعالان و توزيع کنندگان مصالح ساختماني در غرب استان تهران، در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصادي باشگاه خبرنگاران جوان، در ارتباط با راهکارهاي برون رفت از مشکلات ناشي از رکود صنايع ساختماني گفت: خروج مسکن از رکود، مهم‌ترين و تأثيرگذارترين مولفه در رونق صنعت مذکور محسوب مي‌شود.وي افزود: ارائه تسهيلات کم بهره و ارزان قيمت به فعالان اين حوزه، ضرورتي ديگر است که بايد مورد توجه قرار گيرد و تحقق آن در کوتاه مدت و ميان مدت، بار و فشار مشکلات مالي و اقتصادي توليدکنندگان را کاهش مي‌دهد.جهانشاهي بيان کرد: افزايش گستره تعاملات، شناسايي و ارتباط با ديگر بازارها درنقاط ديگر جهان از الزاماتي است که انتظار مي‌رود با بسترسازي دستگاه‌هاي دولتي محقق شود که به طور حتم حصول اين امر و توسعه صادراتِ محصولاتِ مذکور، جبران کننده بخش قابل توجهي از کاستي‌ها و ناساريي‌هاي فعلي خواهد بود.
وي يادآور شد: ظرفيت‌هاي اشتغالزايي بازار کاشي و سراميک، بسيار قابل توجه است و اميد آن مي‌رود در سالي که به حمايت از کالاي ايراني مزين شده، شاهد دستيابي به موفقيت‌هاي هر چه بيشتري در اين خصوص باشيم که قطعا توفيق در عرصه مذکور در تسهيل تحقق سياست‌هاي اقتصاد مقاومتي نيز تأثيرگذار خواهد بود.
تأثيرمنفي تعطيلي ساخت وسازبر ديگر مشاغل
رحمت‌ا... پورموسي کارشناس صنعت بيان کرد: تعطيلي ساخت و سازها و بيکاري کارگران ساختماني بر ديگر مشاغل تأثير منفي گذاشته و از نظر توليد مشکلاتي را ايجاد کرده است.
وي افزود: اگر صنعت ساختمان کند و يا متوقف شود، ديگر مشاغل را دچار مشکل کرده و در اين ميان ضربه نخست به کارگران در عرصه‌هاي مختلف وارد مي‌شود.پورموسي از صنعت توليد سيمان،‌ آهن، آجر، شن، سيم و کابل و شيرآلات و ديگر صنايع کاربردي در صنعت ساختمان به عنوان مشاغلي که تحت تأثير ساخت و ساز قرار دارند، نام برد و افزود: متأسفانه به کارگيري نخستين راهکارها در حل مشکلات اقتصادي کشور، منجر به ضربه زدن به کارگران و بيکاري آنان مي‌شود.
کارشناس صنعت ادامه داد: مشکلات بنگاه‌هاي اقتصادي را مي‌توان تا حدودي رفع کرد اما در اين ميان نخستين آسيب به کارگران وارد مي‌شود.
وي، راهکار اصلي رفع مشکلات ساختمان‌سازي را خروج آن از وضعيت رکود و تعيين تکليف وضعيت صنعت ساختمان دانست و گفت: دولت مي‌تواند با برداشتن موانع اقتصادي به صنعت ساختمان‌سازي رونق دهد.پورموسي افزود: اکتفا نکردن به بازار داخل و يافتن بازارهاي خارج از کشور يکي از راهکارهاي رفع اين مشکل است. ما بايد به سمت توليد رقابتي پيش برويم و در اين ميان تنها به فکر بازار داخلي نباشيم. اين امر با به کارگيري سيستم مديريتي قوي، اصلاح نظام مالياتي، ‌همياري بانک‌ها و جلوگيري از ورود کالاهاي چيني محقق مي‌شود.
کمبود قطعه موجب شد؛
در طول سال گذشته و دو ماهه نخست امسال توليد انواع خودرو با روندي صعودي همراه بود با اين حال بررسي جديدترين آمار وزارت صنعت، معدن و تجارت در زمينه وضعيت توليد خودرو نشان مي‌دهد که در خرداد ماه امسال توليد انواع خودرو ۱۹.۶ درصد کاهش يافته است.
در اين رابطه دبير انجمن صنايع همگن قطعه‌سازي از توقف ۴۰ تا ۵۰ هزار دستگاه خودروي ناقص در کارخانه‌هاي خودروسازي خبر داد. آرش محبي‌نژاد در گفت‌وگو با ايسنا، اظهار کرد: متاسفانه وضعيت صنعت قطعه‌سازي بحراني است و اين بحران به شرکت‌هاي خودروسازي نيز رسيده است.وي با بيان اينکه بسياري از قطعه‌سازان نتوانسته‌اند قطعات مورد نياز را توليد کنند، خاطرنشان کرد: اين موضوع باعث شده که هم‌اکنون شاهد انباشت حدود ۴۰ تا ۵۰ هزار دستگاه خودروي توليدي به صورت ناقص در کارخانه‌هاي خودروسازي به دليل کسري قطعات هستيم.دبير انجمن صنايع همگن قطعه‌سازي ادامه داد: قطعه‌سازان به دليل کمبود نقدينگي و به تعويق افتادن دريافت مطالبات از خودروسازان و همچنين قيمت‌گذاري دستوري خودرو که مانع از واقعي شدن قيمت قطعات توليدي شده است، دچار مشکلات عديده‌اي بوده و در توليد قطعات دچار مشکل هستند.وي با بيان اينکه بسياري از مواد اوليه صنعت قطعه‌سازي در گروه‌هاي دوم و سوم کالايي قرار گرفته است، تصريح کرد: اين موضوع موجب شده قطعه‌سازان براي دريافت ارز و واردات مواد اوليه، دچار مشکل شوند و نتوانند قطعات مورد نياز را توليد کنند. محبي‌نژاد خاطرنشان کرد: متاسفانه در شرايط فعلي که صنعت قطعه‌سازي در بحران به سر مي‌برد، سياستگذاري کلان صنعت خودرو نيز به درستي صورت نمي‌گيرد و بخش‌هاي مختلف به صورت جزيره‌اي عمل مي‌کنند. در حال حاضر پرداخت مطالبات قطعه‌سازان با تاخير زيادي همراه بوده و مشکل کمبود نقدينگي در اين صنعت را تشديد کرده است.
دبير انجمن قطعه سازان گفت: تامين ارز 4200 توماني براي قطعه سازان هنوز در وضعيت سردرگمي‌است.بخشي از ارز مورد نياز قطعه سازان بايد صرف خريد مواد اوليه و همچنين قطعات يدکي و ماشين آلات شود اما تاکنون ارز وعده داده شده گروه يک به آنها تخصيص نيافته و همين مساله قطعه سازان را با مشکل مواجه کرده است. محبي نژاد به ايرنا گفت: آنچه از ارز گروه 2 با معرفي به سامانه نيما بايد دريافت شود، قطعه سازان زيادي در نوبت و صف طولاني بوده و هنوز نتوانسته‌اند آن را دريافت کنند زيرا اکنون صادرکنندگاني نداريم که ارز به اندازه کافي به سامانه نيما عرضه کنند.وعده وزير صنعت درخصوص پرداخت يارانه سود تسهيلات 32 هزار ميليارد توماني بازسازي و نوسازي صنايع از ديگر اميدهاي فعالان اين صنعت هنوز ترتيب اثر داده نشده است.اين ميزان اعتبار از سوي بانک‌ها با سود 18 درصد اعطا مي‌شود، اما مقرر شده سود آنها بين 6 تا 12 درصد باشد و باقيمانده آن تا 18 درصد را دولت پرداخت کند.
محبي نژاد با اشاره به تهديد تحريم‌هاي جديد و آينده صنعت قطعه سازي افزود: اين موضوع در 2 بخش پيگيري مي‌شود نخست آنکه 2 ميليارد دلار صرف خريد و ذخيره سازي مواد اوليه حياتي يا قطعات نيم ساخته‌اي شود که امکان ساخت آنها در داخل وجود ندارد، همچنين بخشي از آن صرف واردات ماشين آلات و ابزار خاص مي‌شود.مهلت انجام اين مهم تا 15 مرداد سال جاري است و اميد مي‌رود اين ارز خارج از نوبت به قطعه سازان تخصيص داده شود.
با راي و مجوز مجمع تشخيص مصلحت نظام صورت گرفت؛
در جلسه مجمع تشخيص مصلحت نظام با راي اعضاء در بازگشت به قانون مصوب سال ،1375 سپنتا نيکنام اجازه حضور در شوراي شهر را يافت. به گزارش ايسنا،‌ مجمع تشخيص مصلحت نظام به رياست آيت الله موحدي کرماني و با حضور اعضاي اين مجمع تشکيل جلسه داد. در اين جلسه، طرح دو فوريتي تمديد مهلت جذب اعتبارات تملک دارايي‌هاي سرمايه‌اي و مالي سال ۱۳۹۶ کل کشور، اختلافي ميان مجلس شوراي اسلامي‌و شوراي نگهبان مطرح گرديد و مصوبه مجلس با اصلاحاتي تصويب شد. براساس مصوبه مجمع تشخيص مصلحت نظام، مهلت تعهد و مصرف اوراق بهادار (اسناد خزانه، اوراق مشارکت و ساير اسناد مالي اسلامي) مربوط اعتبارات تملک دارايي‌هاي سرمايه‌اي و مالي قانون بودجه سال ۱۳۹۶ کل کشور در سقف بودجه مصوب همان سال تا پايان شهريور ماه سال ۱۳۹۷ تمديد و مهلت ارسال صورت حساب دريافت و پرداخت نهايي نيز تا پايان مهرماه سال ۱۳۹۷ تعيين شد و صرفاً تعهد و مصرف اوراق بهادار موضوع اين قانون از شمول حکم ماده واحده قانون اصلاح مواد 63و64 قانون محاسبات عمومي‌کشور مصوب 15/ 12/ 79 و اصلاحيه 4 /12/ 93 آن در مورد مهلت موّرب براي هزينه کرد اعتبارات عمراني و ارسال صورت حساب دريافت و پرداخت نهايي مستثني گرديد.
مصوبه ديگر مجمع تشخيص مصلحت نظام مربوط به طرح اصلاح مواد ۱ و ۴ قانون تشکيلات، وظايف و انتخابات شوراهاي اسلامي‌کشور و انتخاب شهرداران ، اختلافي ميان مجلس شوراي اسلامي‌و شوراي نگهبان بود که اعضاي مجمع بازگشت به قانون سال ۱۳۷۵ را با اضافه شدن تبصره ۲ به ماده 26قانون مذکور و تصويب ماده ۴ مصوب مجلس شوراي اسلامي، موافقت کردند. بر اساس تبصره ۲ مصوب مجلس شوراي اسلامي‌اقليت‌هاي شناخته شده در قانون اساسي بايد بجاي اسلام به اصول دين خود اعتقاد و التزام عملي داشته باشند. همچنين ماده ۴ بر لازم الاجرا بودن اين مصوبه از زمان برگزاري انتخابات دوره پنجم شوراهاي اسلامي‌شهر و روستا تصريح دارد.
رهبر انقلاب در دیدار وزیر و مسئولان وزارت خارجه تاکید کردند؛
حضرت آيت الله خامنه‌اي رهبر معظم انقلاب اسلامي‌در ديدار سفيران، کارداران و مسئولان وزارت امور خارجه، تأمين و حفظ منافع ملي به معناي حقيقي را هدف اصلي سياست خارجي خواندند و با بيان بايدها و نبايدهاي ديپلماسي در نظام اسلامي‌افزودند: مي‌توان با روحيه صحيح انقلابي و ديپلماسي هوشمندانه و هدفمند، روابط خارجي را گسترش داد و عناصر قدرت نظام را به پشتوانه‌اي براي دستاوردهاي سياسي و ديپلماسي تبديل کرد.
حضرت آيت الله خامنه‌اي رهبر معظم انقلاب اسلامي‌در ديدار سفيران، کارداران و مسئولان وزارت امور خارجه، تأمين و حفظ منافع ملي به معناي حقيقي را هدف اصلي سياست خارجي خواندند و با بيان بايدها و نبايدهاي ديپلماسي در نظام اسلامي‌افزودند: مي‌توان با روحيه صحيح انقلابي و ديپلماسي هوشمندانه و هدفمند، روابط خارجي را گسترش داد و عناصر قدرت نظام را به پشتوانه‌اي براي دستاوردهاي سياسي و ديپلماسي تبديل کرد.
رهبر انقلاب اسلامي‌در ابتداي سخنان خود با اشاره به شرايط کنوني و جبهه گسترده‌اي که ضد اسلام و جمهوري اسلامي‌ايران شکل گرفته، تلاش ديپلماسي را در بر دارنده اجر الهي و افتخاري تاريخي و ملي در دفاع از حقانيت ملت ايران دانستند و گفتند: در چالش‌ها، انسان غيرتمند و صبور و خردمند، بر تلاش‌ها و حجم و کيفيت کار مي‌افزايد، بنابراين بايد روحيه‌ي تازه‌سازي فعاليت‌ها در دستگاه ديپلماسي گسترش يابد.
حضرت آيت‌الله خامنه‌اي افزودند: حفظ سلامت ديني و طهارت روحي و معنوي خود و خانواده و پايبندي رفتاري و گفتاري به مسائل شرعي از مهمترين وظايف مسئولان و کارکنان وزارت امور خارجه به‌ويژه سفرا و اعضاي نمايندگي‌هاي ايران در خارج است.
ايشان با تأکيد بر اينکه دستگاه ديپلماسي بخش اصلي سياست خارجي کشور و نماي بيروني نظام جمهوري اسلامي‌است، خاطرنشان کردند: وزارت امور خارجه و به‌ويژه سفرا بايد عميقاً به ارزشهاي اسلام و انقلاب پايبند باشند و رفتار و گفتار آنان، منعکس کننده اين ارزشها باشد.
رهبر انقلاب اسلامي‌در ادامه تبيين بايدها و نبايدهاي ديپلماسي نظام اسلامي، شرط لازم براي نمايندگان ديپلماسي را برخورداري از روحيه قوي و مستحکم، اميد به آينده و بهره مندي از احساس حقانيت برشمردند و با اشاره به موضوع مهم منافع ملي، گفتند: هدف اصلي و واقعي ديپلماسي، حفظ منافع ملي است و تعامل يا تقابل، تنها روشهايي براي تأمين منافع ملي هستند.
حضرت آيت الله خامنه اي، منافع ملي را برگرفته از سياست‌هاي اصلي و ارزشهاي نظام دانستند و تأکيد کردند: دستگاه ديپلماسي بايد منافع ملي را حفظ و تأمين کند.
ايشان، سخنان رئيس جمهور را در سفر اخير به اروپا مبني بر اينکه «اگر نفت ايران صادر نشود، نفت هيچ کشوري در منطقه صادر نخواهد شد» سخناني مهم و حاکي از سياست و رويکرد نظام برشمردند و افزودند: وظيفه وزارت امور خارجه پيگيري جدي اينگونه مواضع رئيس جمهور است.
رهبر انقلاب اسلامي‌در ادامه به موضوع «ديپلماسي ايدئولوژيک» اشاره و خاطرنشان کردند: برخي به غلط، سخن از لزوم جدايي ديپلماسي از ايدئولوژي به ميان مي‌آوردند، در حالي‌که ديپلماسي ايدئولوژيک هيچ اشکالي ندارد و القاء تقابل ميان ايدئولوژي و منافع ملي، صحيح و منطقي نيست.
حضرت آيت الله خامنه‌اي با تأکيد بر اينکه هدف از تشکيل جمهوري اسلامي‌حفظ منافع ملي، استقلال، آزادي، عدالت اجتماعي، قدرت و امنيت ملي است، افزودند: ايدئولوژي به دنبال تأمين و حفظ منافع ملي است و هويت يک ملت محسوب مي‌شود.
رهبر انقلاب اسلامي‌با اشاره به وجود ايدئولوژي در رفتار و سياست‌هاي دولتهاي غربي، گفتند: امريکايي‌ها در سخنان خود بارها از عبارت «ارزشهاي امريکايي» استفاده مي‌کنند که همان ايدئولوژي آنها و برگرفته از اعلاميه استقلال امريکا است و در کشورهاي اروپايي نيز تفکرات ايدئولوژيک بر رفتار و فعاليت‌هاي سياسي آنها حاکم است.
ايشان ارتباط خردمندانه، هوشمندانه، هدفمند و منطقي با جهان را برخاسته از نگاه اسلامي‌نظام و کاملاً منطبق با ديپلماسي ايدئولوژيک خواندند.
رهبر انقلاب اسلامي‌تحقق و بروز روحيه انقلابي را در تعاملات و رويکردهاي ديپلماتيک ضروري دانستند و افزودند: ديپلمات ايراني بايد به انقلاب افتخار کند و در تعاملات کاري او، «عزت، احساس اقتدار و اعتماد به نفس» به روشني مشاهده شود که البته اين رفتار و منش انقلابي با بيان حرفهاي نامعقول و ايجاد هياهو کاملاً متفاوت است. حضرت آيت الله خامنه‌اي در تبيين ضرورت برخورداري سفيران و ديپلماتهاي ايراني از احساس حقانيت، به موضوع جنگ رواني بي‌وقفه دشمنان اشاره کردند و افزودند: بايد با احساس حقانيت و با آگاهي و تسلط در مباحث چالشي، پاسخهاي قاطع و منطقي به اتهامات بيگانگان داد.
ايشان، متهم کردن دائم ايران به يک مسئله منفي را دستور کار اصلي جنگ رواني مستمر دشمنان خواندند و افزودند: براي تحقق اين هدف، «ايران هراسي، ايران ستيزي، ايران گريزي، اتهام نقض دموکراسي، نبود آزادي و نقض حقوق بشر» مدام در تبليغات بيگانگان تکرار مي‌شود.
حضرت آيت الله خامنه‌اي با اشاره به جنايات اروپايي‌ها و غربي‌ها در مستعمرات گذشته، محدود بودن دموکراسي در غرب به مقررات و يا نظر مراکز خاص، وجود ديکتاتوري حزبي در امريکا و برخي کشورهاي اروپايي و نيز جنايات فعلي غربي‌ها از جمله همدستي با سعودي‌ها در کشتار مردم يمن افزودند: غربي‌ها مظهر نقض حقوق بشر هستند اما با وقاحتِ تمام، ايران را متهم مي‌کنند به‌گونه‌اي که گاه انسان از شدت وقاحت آنها حيرت مي‌کند.
رهبر انقلاب اسلامي‌تصور حل مشکلات کشور با مذاکره يا رابطه با امريکا را خطايي واضح خواندند و افزودند: امريکا با اصل نظام اسلامي‌مشکل اساسي و مبنايي دارد، ضمن اينکه کشورهاي فراواني در افريقا، آسيا و امريکاي لاتين هستند که با امريکا رابطه دارند اما همچنان با مشکلات فراوان دست به گريبانند.
حضرت آيت الله خامنه‌اي در تبيين دشمني عميق امريکا با جمهوري اسلامي‌خاطرنشان کردند: امريکايي‌ها به دنبال بازگشت به موقعيت و جايگاه خود در ايران قبل از انقلاب هستند و به کمتر از اين هم راضي نخواهند شد.
ايشان مخالفت امريکا با «توان هسته‌اي و قدرت غني سازي بالا و نيز حضور ايران در منطقه» را ناشي از خصومت عميق آنها با عناصر اقتدار نظام اسلامي‌برشمردند و افزودند: حضور منطقه‌اي جزو عناصر قدرت و امنيت ايران است و عقبه راهبردي کشور محسوب مي‌شود، به همين علت دشمنان با آن مخالفند.
رهبر انقلاب با اشاره به بيان مکرر غيرقابل اعتماد بودن امريکا از زبان مسئولان کشور افزودند: بنده از قديم اين نکته را خاطرنشان مي‌کردم که روي حرف و حتي امضاي امريکايي‌ها نمي‌توان حساب کرد، بنابراين مذاکره با امريکا هيچ فايده‌اي ندارد.
ايشان فعال کردن ظرفيت‌هاي استفاده‌نشده يا کم استفاده شده در کشور را مهم دانستند و افزودند: مذاکرات با اروپايي‌ها قطع نشود اما نبايد معطل بسته اروپايي ماند بلکه بايد کارهاي فراوان لازم در داخل کشور را دنبال کرد.
رهبر انقلاب اسلامي، گسترش ارتباطات چند جانبه و به‌ويژه دو جانبه و توجه خاص به تشکلهاي منطقه‌اي را ضروري خواندند و افزودند: سفرا و نمايندگان ايران در خارج بايد به ظرفيت‌ها و توانايي‌هاي ملت و کشور کاملاً واقف باشند.
حضرت آيت الله خامنه‌اي با اشاره به اذعان اخير مقامات امريکايي درباره استعداد ملت ايران افزودند: از چندين سال قبل تأکيد مي‌کردم که استعداد ايراني از متوسط استعداد دنيا بالاتر است، اين واقعيت يک ظرفيت مهم داخلي است، همچنانکه ايمان، شجاعت، ايثار و افتخار ملت به ارزشها از ديگر عناصر توانايي‌هاي ايران است.
ايشان ارتباط با دانشمندان، رجال سياسي غير دولتي و فعالان اقتصادي ديگر کشورها را جزو روشهاي رايج ديپلماسي در جهان برشمردند و افزودند: با اين روشها مي‌توان گستره فعاليت‌هاي دستگاه سياست خارجي را گسترش داد.
رهبر انقلاب اسلامي‌همچنين قدرت ميداني را پشتوانه ديپلماسي خواندند و افزودند: مهم اين است که هر گونه عنصر اقتدار به نوعي دستاورد سياسي و اقتصادي تبديل شود.
پيش از سخنان رهبر انقلاب اسلامي، وزير امور خارجه با اشاره به رويکردهاي دستگاه ديپلماسي به‌ويژه در ارتباط با همسايگان و تمرکز بر ديپلماسي اقتصادي، گفت: تلاش کرده‌ايم با خودباوري به استقبال چالش‌ها برويم و از منافع ملي با صلابت دفاع کنيم. آقاي ظريف با بيان اينکه با همين رويکرد و با حمايت‌ها و هدايت‌هاي رهبر انقلاب اسلامي‌توانستيم پروژه ايران‌هراسي صهيونيست‌ها را شکست دهيم، خاطرنشان کرد: ترامپ و نتانياهو تلاش مي‌کنند با نمايش‌هاي سخيف، پروژه ايران‌هراسي را تکرار کنند اما امروز حتي در ميان متحدان خود نيز تنها و منزوي هستند.
وزير امور خارجه با اشاره به تشکيل اتاق جنگ و تلاش گسترده آمريکا براي فشار و زورگويي عليه ملت ايران، گفت: همواره به کشورهاي ديگر از جمله متحدين امريکا اعلام کرده‌ايم که مقابله با زورگويي امريکا بايد از تعهدات سياسي فراتر رفته و به اقدامات عملي زمان‌دار منجر شود.
آقاي ظريف افزود: ما شرايط سخت‌تري را تجربه کرده‌ايم و اطمينان دارم در پرتو همدلي و وفاق مي‌توانيم بر مشکلات فائق شويم و شرايط پيش‌رو را با عنايت الهي و با هدايت‌هاي رهبري و حمايت مردم به خوبي و با افتخار و سربلندي و با کمترين آسيب مديريت کنيم.
نايب رييس مجلس شوراي اسلامي‌خبر داد؛

نايب رييس مجلس، آخرين نشست نمايندگان سران سه قوه براي بررسي مشکلات موسسات مالي را تشريح کرد. به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ مسعود پزشکيان در تشريح نشست نمايندگان سران سه قوه براي پيگيري مشکلات موسسات مالي و اعتباري، گفت: از 25 هزار و 900 سپرده گذار موسسات مالي که بيش از 200 ميليون تومان سپرده داشته اند، 15 هزار تن به بانک‌هاي عامل مراجعه کرده‌اند که از اين تعداد، پرونده‌هاي حدود 8 هزار ارائه شده و 7 هزار نفر سپرده خود را دريافت کرده اند. نايب رييس مجلس شوراي اسلامي، افزود: يک نکته قابل تامل و تعجب برانگيز اين است که 11 هزار سپرده گذار اصلا مراجعه‌اي به بانک‌هاي عامل نداشته‌اند و درخواستي براي دريافت سپرده خود ارائه نکرده اند. وي با بيان اينکه در حال حاضر پرداخت سپرده تا سقف يک ميليارد تومان مصوب شده است، ادامه داد: افرادي که بانک‌هاي عامل مراجعه کرده‌اند مي‌توانند سپرده‌هاي خود را دريافت کنند و موضوعي به عنوان اينکه دستور داده شده تا بانک‌هاي عامل دست نگه دارند صحت ندارد. نماينده تبريز يادآور شد: بانک‌هاي عامل بايد مطالبات سپرده گذاران را پرداخت کنند و موضوع عدم پرداخت سپرده‌ها قابليت پيگيري دارد. نايب رييس مجلس شوراي اسلامي، درباره انتشار خبري مبني بر فرار متهم موسسه ثامن الحجج، تصريح کرد: با توجه به اينکه مسئولان احتمال فراري شدن متهم ثامن الحجج را مي‌دادند، در اقدامي‌پيشگيرانه اين فرد را دستگير کردند.
در یک اقدام عجیب رییس جمهور آمریکا بر 500میلیارد دلار واردات چین تعرفه وضع می‌کند؛
رييس جمهور آمريکا تهديد کرد روي ۵۰۰ ميليارد دلار واردات از چين تعرفه وضع خواهد کرد که چنين اقدامي، اختلاف تجاري واشنگتن با پکن را تشديد خواهد کرد. به گزارش ايسنا از رويترز، دونالد ترامپ در مصاحبه با شبکه "سي ان بي سي" درباره ناترازي تجاري با چين گفت: ما ناترازي تجاري خود را به ميزان قابل توجهي کاهش داده‌ايم و من آماده‌ام روي ۵۰۰ ميليارد دلار واردات از چين تعرفه وضع کنم. شاخص‌هاي بزرگ وال استريت که پيش از اين به دليل نگراني‌هاي تجاري دچار افت شده بودند، پس از اين مصاحبه کاهش بيشتري پيدا کردند. آمريکا اوايل ماه ميلادي جاري روي ۳۴ ميليارد دلار واردات چين تعرفه وضع کرد و چين در واکنش به اين اقدام، روي واردات کالاهاي آمريکا به ارزش مشابه، ماليات بست. واشنگتن عليه تعرفه‌هاي تلافي جويانه چين و سايرين از جمله اتحاديه اروپا، کانادا، مکزيک و ترکيه که در واکنش به تعرفه‌هاي آمريکا عليه واردات فولاد و آلومينيوم وضع شده، به سازمان تجارت جهاني اعتراض کرده است. ترامپ در اين مصاحبه وقتي که گفته شد اگر آمريکا روي اين ميزان کالا تعرفه وضع کند، ممکن است با سقوط بازار سهام مواجه شود گفت: اگر اين اتفاق بيافتد، مي‌افتد. من اين کار را براي سياست انجام نمي‌دهم. ترامپ مي‌خواهد رهبران چين اقداماتي را براي کاهش کسري تجاري ۳۷۵ ميليارد دلاري آمريکا با چين انجام دهند. دولت ترامپ، چين را به استفاده از شيوه‌هاي تجاري غيرمنصفانه و وادار کردن سرمايه‌گذاران آمريکايي به انتقال اجباري فناوري‌هاي مهم به شرکت‌هاي چيني متهم کرده است.
سرمقاله
علي اصغر بيات
رييس کانون عالي بازنشستگان تامين اجتماعي


بيش از چهار ماه است که سازمان تامين اجتماعي حق بيمه تکميلي را از حقوق بازنشستگان کسر مي‌کند اما به حساب بيمه آتيه سازان حافظ واريز نمي‌کند و همين امر باعث شده تا بيمه آتيه سازان نسبت به پرداخت هزينه درمان بازنشستگان کوتاهي کند. اکنون سوال اينجاست که چرا بزرگترين سازمان بيمه‌اي کشور و حتي خاور ميانه، از پرداخت حق بيمه تکميلي خودداري مي‌کند. اين مساله چندين دليل دارد. اول اينکه بيمه آتيه سازانمطابق قرار داد عمل مي‌کند و مي‌بايست حق بيمه‌ها يک ماه پس از کسر از حقوق بازنشستگان، به حساب آتيه سازان واريز شود تا اين شرکت بيمه بتواند هزينه‌هاي بيمه تکميلي را پرداخت کند که اين مهم محقق نشده است. دوم اينکه سازمان تامين اجتماعي با بحراني جدي رو به رو شده که اکنون حتي در پرداخت حقوق بازنشستگان با مشکل رو به رو است و اين بحران ناشي از عملکرد غلط دولتها در تمامي‌سالهاي گذشته بوده است. اگر امروز بدهي دولت به تامين اجتماعي از مرز 160 هزار ميليارد تومان گذشته، به دو دليل اصلي است. اول اينکه اين بدهي ناشي از تعهداتي است که مجلس شوراي اسلامي‌بر دوش دولتها گذاشت که در قالب 29 مصوبه مقرر شد تا دولت سهم کارفرما را در مواردي خاص بر عهده بگيرد که دولت به وظيفه خود در تمام اين مدت عمل نکرد و اين بدهي کلان را رقم زد. نکته ديگر اينکه اين بدهي کلان از دولتهاي گذشته شروع شد و چون در دولتهاي يازدهم و دوازدهم نيز ادا نشد، اکنون به اين رقم سرسام آور رسيده است. بنابر اين امروز بازنشستگان همه چيز را از چشم سازمان تامين اجتماعي مي‌بينند در حالي که مي‌بايست ريشه يابي شود. بازنشستگان بايد بدانند که دولتها در تمامي‌سالهاي گذشته نه تنها سهم خود را پرداخت نکرده اند، بلکه همه ساله در قالبهاي گوناگون بار بيشتري بر دوش سازمان تامين اجتماعي گذاشته اند. امروزه سازمان تامين اجتماعي تاوان ناکارآمدي دولتها را مي‌دهد، دولتهايي که هر کجا کم آوردند، دست در جيب سازمان تامين اجتماعي کردند و کار را به جايي رساندند که سازمان تامين اجتماعي در مرز هشدار قرار دارد.
یادداشت
رحيم زارع
عضو کميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي


قطعا يکي از اولويت‌هاي جامعه که خانوارها انتظار دارند دولت بطور جدي پيگيري کند بحث جلوگيري از گرانفروشي است. در شرايطي که بسياري از خانوارها با مشکل بيکاري يا کاهش درآمد اعضاي خانوارها روبرو هستند نبايد افزايش روزانه قيمت کالاها، شرايط تامين معيشت خانوارها را با چالش روبرو کند.در سال‌هاي گذشته علي رغم عملکرد ضعيف در خروج از رکود اقتصادي، بطور نسبي در زمينه مهار رشد نرخ تورم اقدامات
مناسبي صورت گرفت؛ اما با شروع رشد نرخ ارز، قيمت کالاهاي مختلف در بازارهاي مختلف نيز افزايش يافته است. تسريع در ساماندهي بازار ارز، هدايت صحيح نقدينگي به بخش‌هاي مولد اقتصاد،رفع مشکلات نظام بانکي،مديريت واردات و رسيدگي به موضوع تقويت بازار سرمايه از موضوعات مهمي‌است که در کنترل نرخ تورم تاثيرگذار است. کاهش هزينه‌هاي دولتي،ايجاد ثبات در بازارها و اعمال نظارت‌هاي موثر و همچنين حمايت واقعي از توليد و اشتغالزايي از اولويت‌ها مهم ديگر است که بايد در شرايط جنگ اقتصادي مورد توجه قرار بگيرد.
منبع: خانه ملت

14 مرداد رييس‌جمهور به مردم گزارش مي‌دهد؛
دستيار ويژه رييس‌جمهور خبر داد که رييس‌جمهور 14 مرداد گزارش‌هاي مربوط به منشور حقوق شهروندي را به مردم ارائه خواهد کرد.
شهيندوخت ملاوردي در گفت‌وگو با ايسنا، اظهار کرد: همه وزارتخانه‌ها با نهاد حقوق شهروندي ارتباط خوبي دارند، در چارچوب منشور حقوق شهروندي از تمام وزارتخانه‌ها گزارش گرفته‌ايم و اين گزارش را 14 مرداد منتشر خواهيم کرد.
وي ادامه داد: در گزارشي که به زودي منتشر مي‌شود و افکار عمومي‌در جريان آن قرار خواهند گرفت کم کاري‌ها يا همکاري‌ها را طبقه‌بندي کرده و اعلام خواهيم کرد، در واقع رييس‌جمهور اين آمار را به ملت گزارش مي‌دهد.
ملاوردي تصريح کرد: دستيارهاي ويژه استاندار و وزير را هم در امور حقوق شهروندي تعيين کرديم، از اين طريق ما برنامه‌هاي خودمان را پيش مي‌بريم و خيلي هماهنگي‌هاي خوبي داريم.
وي در پايان گفت: با پيگيري‌هاي جدي که رييس‌جمهور در اين حوزه انجام داده‌اند و ابلاغيه‌هاي صورت گرفته که در دسترس وزرا قرار دارد؛ گزارش‌گيري‌هاي لازم را انجام مي‌دهيم و پيگير امور هستيم تا برنامه‌هايي که به ما ابلاغ شده است به درستي اجرا شود.