اتحاديه اروپا خواستار بازگشايي دفتر در تهران

رييس کميته‌ روابط خارجي کميسيون امنيت ملي گفت: در نشستي که اخيرا کميسيون امنيت ملي با سفراي کشورهاي اروپايي در تهران داشت، آنها خواستار تسريع در روند گشايش دفتر اتحاديه اروپا در تهران شدند. مرتضي صفاري نطنزي در گفت‌وگو با ايسنا افزود: دو سال پيش موضوع بازگشايي دفتر اتحاديه اروپا در تهران مطرح شد. در آن دوران به دلايلي اين درخواست مورد موافقت قرار نگرفت. در نشست اخير سفراي کشورهاي اتحاديه اروپا در تهران به خصوص اتريش به عنوان رييس دوره‌اي اتحاديه اروپا تاکيد کرد که هر چه‌ سريع‌تر اين دفتر باز شود، چون بعد از خروج آمريکا از بر جام اروپاييان وارد عمل شده و تلاش براي حفظ بر جام مي‌کنند.



راي اعتماد به وزراي پيشنهادي در هفته آينده

عضو هيات رئيسه کميسيون برنامه و بودجه مجلس گفت: با معرفي وزراي پيشنهادي وزارت اقتصاد و کار، جلسه راي اعتماد آنها هفته آينده برگزار مي‌شود.هادي قوامي‌در گفت‌وگو با خانه ملت، با اشاره به اتمام مهلت دولت براي معرفي وزراي پيشنهادي براي دو وزارت اقتصاد و تعاون، گفت: دولت بهتر است وزراي کار آمد، جوان و مسلط به حوزه‌هاي مرتبط را انتخاب کند. وي گفت: انتظار مي‌رود در انتخاب وزراي نگاه سياسي لحاظ نشود و از آنجايي که در جنگ اقتصادي قرار داريم افرادي که توانمندي‌هاي اقتصادي دارند را معرفي کند تا به موفقيت‌هاي بهتري دست يابند.نماينده اسفراين گفت: اين هفته، مهلت قانوني معرفي وزراي به اتمام مي‌رسد و دولت وقت خواسته است.



موانع استاني شدن انتخابات قابل حل است

عضو کميسيون شوراهاي مجلس گفت: شوراي نگهبان با استاني شدن انتخابات مجلس مخالفتي ندارد اما شوراي نگهبان پيشنهاداتي در مورد استاني شدن انتخابات مجلس داشت که فکر مي‌کنم اين مسائل نيز قابل حل باشد.علي جليلي در گفت‌وگو با خانه‌ملت گفت: بهترين کاري که مجلس و کميسيون شوراها مي‌توانند انجام دهند، همين موضوع استاني شدن انتخابات است.عضو کميسيون شوراها بيان کرد: به هراندازه‌اي که سطح فکري افراد بتواند در بخش فردي و اجتماعي تغييرات خاصي را ايجاد کند، به همان اندازه مي‌توان گفت که آن فرد توانمند است.وي افزود: اگر انتخابات مجلس به صورت استاني برگزار شود، کساني وارد مجلس مي‌شوند که توانمندي بيشتري دارند.

۱۴ استاندار بازنشسته تغيير مي‌کنند

سخنگوي وزارت کشور گفت: با توجه به بررسي‌هايي که تاکنون صورت گرفته تعداد ۱۴ استاندار، ۱۱ معاون استاندار، ۵ فرماندار، ۱۲ نفر از مديران ستاد وزارت کشور و ۱۲ نفر از ستاد ۳۱ استانداري کشور بازنشسته هستند که بايد سمت خود را ترک کنند.به گزارش ايلنا، سيد سلمان ساماني با اشاره به اجراي قانون منع بکارگيري بازنشستگان در وزارت کشور اظهارداشت: پس از ابلاغ اصلاحيه ماده واحده اين قانون از سوي رئيس جمهور، پرونده اداري و استخدامي‌مديران وزارت کشور از حيث شمول يا عدم شمول در قانون منع بکارگيري بازنشستگان در دستور کار قرار گرفت.وي با بيان اينکه فرصت دو ماه براي اجراي اين قانون و تغيير مديران بازنشسته پيش‌بيني شده که در زمان مقرر انجام خواهد شد، تصريح کرد: پرونده اداري و استخدامي‌يکي ديگر از استانداران از نظر شموليت در قانون منع بکارگيري بازنشستگان بين دستگاه‌هاي متولي امر در حال بررسي است که در چند روز آينده شرايط ادامه کار وي مشخص خواهد شد.

آمريکا دادگاه لاهه را به رسميت نشناخت

وکيل وزارت خارجه آمريکا در مقابل ۱۵ قاضي پرونده شکايت ايران از اين کشور به دليل توقيف غيرقانوني دارايي‌هاي بانک مرکزي مدعي شد: اين دادگاه صلاحيت رسيدگي به پرونده را ندارد.به گزارش ايلنا از «آسوشيتدپرس»، جلسه استماع دادگاه بين‌المللي لاهه براي پرونده شکايت ايران از آمريکا به دليل توقيف دارايي‌هاي بانک مرکزي تشکيل شد و وکلاي آمريکا در اين جلسه دفاعيات خود را قرائت کردند.«ريچارد ويسک» وکيل وزارت خارجه آمريکا در مقابل ۱۵ قاضي دادگاه بين‌المللي گفت آمريکا صلاحيت دادگاه براي رسيدگي اين پرونده را مورد اعتراض قرار داده است.وي مدعي شد: اتهام‌هايي که ايران به آمريکا وارد کرده واهي و قابل بررسي است. ادعاي ايران بر اساس پيمان مودت، سوءاستفاده از دادگاه است. تمام مشکلات ما نمي‌تواند بر اساس آن پيمان بررسي شود. ايران سابقه بدي دارد و اصلا نمي‌تواند بر اساس آن پيمان از ما شکايت کند.

لاريجاني به دنبال توسعه کشورهاي منطقه

رييس مجلس شوراي اسلامي‌تاکيد کرد: توسعه کشورهاي منطقه و تبادلات تجاري بين کشورهاي اوراسيا از اهداف سفر به ترکيه است و پارلمان‌ها نيز بايد تلاش کنند زمينه‌هاي اين اقدام و روابط را از نظر مسير قانوني و تعاملاتي که با دولت‌هايشان دارند، تسهيل کنند.به گزارش ايلنا، علي لاريجاني پيش از سفر به ترکيه افزود: اين سفر به پيشنهاد و طراحي رئيس پارلمان دوماي روسيه و کره جنوبي که از مدت‌ها پيش انجام شده مربوط مي‌شود، بر اين مبنا که کشورهاي منطقه اوراسيا جلساتي با يکديگر داشته باشند و اقتصاد و توسعه کشورهاي منطقه اوراسيا را با رايزني با يکديگر انجام دهند.

تبرئه دولت از ۱۰۰ شکايت انتخاباتي

معاون رئيس‌جمهور با بيان اينکه حدود ۶۰۰ پرونده هم‌اکنون در معاونت حقوقي رياست جمهوري وجود دارد، تاکيد کرد: تعدادي از اين شکايت‌ها مربوط به زمان انتخابات است که در عمده آنها که حدود ۱۰۰ و خرده‌اي پرونده مي‌شود، برائت گرفته‌ايم ولي آن پرونده‌هايي که ما شکايت کرده‌ايم، متوقف است و رسيدگي نشده‌اند.لعيا جنيدي در گفت‌وگو با ايلنا، درباره ميزان شکايت‌هاي موجود در معاونت حقوقي رياست جمهوري گفت: دستگاه‌هاي دولتي بسيار گسترده هستند و ۱۸ وزارتخانه در دولت وجود دارد. از طرفي، سازمان‌ها و دستگاه‌هايي نيز دولتي‌اند. تمامي‌اين وزارتخانه‌ها و ديگر سازمان‌ها و دستگاه‌هاي دولتي، داراي معاونت و اداره کل حقوقي هستند.

ظریف در گقتگو با بی.بی.سی؛

وزير امور خارجه کشورمان گفت: ما درهاي مذاکره با آمريکا را نبسته‌ايم. درها باز است، مشروط بر اينکه، چنين ديداري قابل اطمينان باشد. ما بايد اطمينان يابيم که به محض اينکه به توافق رسيديم، توافق اجرايي شود.

به گزارش ايسنا، محمد جواد ظريف در گفت‌وگو با بي.بي.سي در پاسخ به اينکه چه اندازه نگران هستيد توافق هسته‌اي ايران فرو بپاشد؟ گفت: اين احتمال وجود دارد، اما اين نه تنها گام رو به عقب براي ايران، بلکه شکست براي جامعه بين‌المللي، قوانين بين‌المللي و سازمان ملل خواهد بود. آنچه اکنون با آن روبرو هستيم قطعنامه شوراي امنيت سازمان ملل است و يکي از اعضاي دائم اين شورا نه تنها قطعنامه‌اي را که خودش به آن رأي داده و درواقع، به شوراي امنيت ارائه و بر سر آن مذاکره کرده است، نقض مي‌کند، بلکه کشورهايي را که قصد دارند اين قطعنامه را اجرا کنند، مجازات مي‌کند. اين، نخستين بار است که چنين اتفاقي رخ مي‌دهد. بنابراين، سقوط برجام نه تنها يک پسرفت ، بلکه رويه (بد) بسيار جدي در نظام بين‌المللي خواهد بود.

وزير خارجه در پاسخ به اينکه توافق به تار مويي بسته است، آيا اروپا سازوکار ويژه‌اي فراهم کرده تا به شرکت‌هاي خصوصي و شرکت‌هاي نفتي اجازه دهد از طريق دور زدن دلار آمريکا، استفاده از ساير ارزها و پرهيز از تحريم‌هاي آمريکا، با ايران تجارت داشته باشند. گفت: بله، اين کار دشوار خواهد بود، زيرا دلار آمريکا نقش فراگير در نظام مالي بين‌الملل دارد. اين کار دشوار خواهد بود، اما تصميم بسيار روشن است: آيا جامعه بين المللي به آمريکا اجازه سلطه خواهد داد يا نه. البته آمريکا در گذشته سلطه داشت، اما بر اساس مجموعه‌اي از قوانين و نه بر اساس موارد ديکته شده که هر چند روز يک بار تغيير مي‌کنند.

وي در خصوض اينکه در سازمان ملل، از ايران حمايت‌هاي زيادي شد، اما شرکت‌ها و غول‌هاي تجاري بزرگ نظير «ايرباس» و «توتال» فرانسه هم اکنون نيز سرمايه گذاري‌هاي چند ميليارد دلاري خود در ايران را به علت نگراني از تحريم‌هاي آمريکا، لغو کرده اند. گفت: بدون شک، آمريکا در نظام مالي بين‌المللي، نقش گسترده‌اي دارد و به چالش کشيدن آن مستلزم (زمان و تلاش) زياد خواهد بود؛ اما ايران لزوما نياز ندارد با کساني که در معرض (تحريم‌هاي) آمريکا قرار دارند، تعامل داشته باشد. شمار زيادي از شرکت‌ها در عرصه فناوري‌هاي پيشرفته و مطرح، هيچ گونه در معرض (تحريم‌هايي) آمريکا نيستند. اگر اروپا بتواند جايگزين‌هايي بيابد، آنگاه ما (تعامل) با اين شرکت‌ها را آغاز خواهيم کرد و اطمينان دارم به محض اينکه غول‌هاي تجاري ببينند که حضور در ايران، منطقي است و خطري ندارد، آنها نيز همين کار را خواهند کرد، زيرا ايران امن‌ترين، ايمن‌ترين و باثبات‌ترين اوضاع را در منطقه (غرب آسيا) دارد و همه به حضور در آن علاقه دارند.

ظريف در پاسخ به اينکه ترامپ هشدار جدي داد که هر کس ايران را منزوي نکند، با پيامدهاي شديد روبرو خواهد شد. اکنون تکليف کشوري مانند انگليس که بيش از هر چيز ديگر، به دنبال حفظ روابط تجاري و سياسي خود با ايران است، چيست؟ گفت: ترزا مي، امانوئل مکرون و ديگران، تعهدشان را اعلام کردند و گفتند ما به بهره مندي ايران از مزاياي اقتصادي توافق متعهديم. تعهداتي که اروپايي‌ها دادند، احتمالاً بهتر از آن چيزي بود که کسي تصورش را مي‌کرد. مرحله بعد، تبديل اين تعهدات سياسي به سازوکار بود و به اعتقاد من، اين سازوکارها قرار است اجرايي شود. محک بعدي که مهم‌ترين و دشوارترين آزمون خواهد بود، اين است که ببينيم آيا سازوکارها مؤثر است يا خير. به عقيده ما، دليلي وجود ندارد که اين سازوکارها عمل نکند. ما قصد داريم اندکي بيشتر شکيبايي کنيم، اما اين بدين معنا نيست که کاسه صبر ما هرگز لبريز نخواهد شد، اما اندکي بيشتر صبر مي‌کنيم تا ببينيم چه مي‌شود.

وزير خارجه کشورمان درخصوص بهبود روابط آمريکا و ايران و پيشنهاد ترامپ براي ديدار (دو جانبه) با حسن روحاني گفت: هيچ چيزي غيرممکن نيست. اما نتيجه ديدار (احتمالي) ترامپ با روحاني، فرصتي براي عکس گرفتن مقابل خبرنگاران و سندي دو صفحه‌اي خواهد بود. ما هم اکنون سندي 150 صفحه‌اي در اختيار داريم که متن توافق است که نه تنها ايران و آمريکا، بلکه شش قدرت ديگر، بر سر تک تک واژه‌هاي آن مذاکره کردند. به عنوان فردي که بر سر اين توافق مذاکره و براي مدتي طولاني درگير اين فرآيند بوده است، مي‌توانم به ترامپ اطمينان دهم که آمريکا به توافق بهتري نخواهد رسيد.

ظريف در باره ادعاهاي مقامات دولت آمريکا درباره پيامدهاي توافق با کره شمالي گفت: روابط بين المللي به عاشق شدن ارتباطي ندارد. روابط بين الملل، (مبتني) بر احترام به تعهدات است. آمريکا بر سر توافق مذاکره کرد. مي‌دانيد که با روي کار آمدن دونالد ترامپ رئيس جمهور آمريکا، فقط دولت اين کشور تغيير کرد و اينگونه نبود که انقلاب رخ دهد. توافق هسته‌اي نيز يک توافق شخصي بين من و «جان کري» يا بين رئيس جمهور اوباما و حسن روحاني نيست، بلکه توافقي بين المللي ميان هفت کشور و اتحاديه اروپا است که در قطعنامه شوراي امنيت نيز درج شده است.

وي در خصوص احتمال گفت‌وگوي ايران و آمريکا گفت: ما درها را نبسته‌ايم. درها نيز باز است، مشروط بر اينکه، چنين ديداري قابل اطمينان باشد. ما بايد اطمينان يابيم که به محض اينکه به توافق رسيديم، توافق اجرايي شود.»

ظريف در پاسخ به اينکه در دولت سابق آمريکا، رابطه‌اي بين شما و «جان کري» شکل گرفت، چرا اکنون با مايک پمپئو وزير امور خارجه آمريکا گفت‌وگو نمي‌کنيد؟ گفت: آنچه براي گفت‌وگو ضروري است، اعتماد دو جانبه نيست. احترام دوجانبه پيش شرط گفت‌وگو است و من در مايک پمپئو هر چيزي ديدم به جز احترام دوجانبه.

وي در مورد اينکه ترامپ روحاني را مردي دوست داشتني دانست گفت: اين احترام نيست. احترام بدين معناست که براي خودتان و قول‌هايتان احترام قائل باشيد. زماني که ترامپ باور دارد که مي‌تواند با گروه هفت به توافق برسد و سپس سوار هواپيما شود و اين توافق را پاره کند؛ فقط به اين علت که شخصي سخناني بر زبان آورده که براي او ناخوشايند بوده، اين نشان نمي‌دهد که ترامپ مذاکره کننده‌اي قابل اطمينان است.

وزير خارجه کشورمان در مورد موج بي سابقه اعتراض‌ها، افزايش نارضايتي، اعتراض‌ها به گراني، سياست‌هاي اقتصادي دولت، انتقاد از حکومت ايران و تحريم‌ها گفت: تحريم‌ها تاکنون اثر خود را گذاشته، زيرا آثار تحريم‌ها بيش از اينکه جنبه واقعي داشته باشد، جنبه رواني دارد.

وي در باره کاهش حدود 80 درصدي ارزش ريال گفت: اين اثر رواني (تحريم‌ها) است و در دو روز اخير، ريال دوباره توانست حدود 30 درصد از اين 80 درصد را دوباره به دست آورد. اين، يک جنگ رواني است. جنگ اقتصادي که آمريکا و برخي وابستگان آن در منطقه عليه ايران راه انداخته اند، بيش از آنکه واقعا جنگ اقتصادي باشد، جنگ رواني است.

عضو سابق شوراي شهر مشهد پذيرفت؛
معاون سياسي، امنيتي و اجتماعي استانداري خراسان رضوي گفت: بعضي از افرادي که به نمايندگان پيامک‌ها را ارسال کردند، اصلا نمي‌دانند FATF چه هست.

محمدرحيم نوروزيان در گفت‌وگو با ايسنا، در خصوص منبع پيامک‌هاي ارسالي FATF به نمايندگان مجلس اظهار کرد: متولي اصلي پيامک‌هاي ارسالي به نمايندگان شناسايي نمي‌خواهد و خود افراد دخيل در اين امر اعلام کرده‌اند که ارسال اين پيامک‌ها کار چه کسي است. البته پيامک‌هاي ارسالي تهديدآميز نبوده و در واقع يکسري پيامک‌ها ارسال شده و منشا آن هم مشخص است که از کجا بوده است. وي افزود: اين فرد تاکنون دستگير نشده و از سوي يک حسينيه است که آشکارا اعلام کردند که کار آن‌ها بوده و مساله پنهاني نبوده است. اين فرد آقاي خ. م(عضو سابق شوراي شهر مشهد) بوده که در حسينيه‌اي در مشهد مشغول فعاليت است. پيامک‌هاي ارسالي تهديدآميز نبوده و آن‌ها اعلام مي‌کنند که اين پيامک‌ها بيشتر حاوي هشدار و اطلاع‌رساني است. وي تصريح کرد: در عين حال اين کار مناسبي نيست و اگر کسي در خصوص طرح‌هاي مجلس اظهار نظري دارد، مي‌تواند انتقاد و نقد کند و اشکالات آن را بيان کند. يکي از نمايندگان اعلام کرد که مخالفان اين جريان حتي يک خط دليل براي ما ارائه نکردند که دليل مخالفت‌شان با اين طرح چيست. اين که قسم بدهيم و تشويق و تهديد کنيم، کار درستي نيست.

معاون سياسي، امنيتي و اجتماعي استانداري خراسان رضوي گفت: بعضي از افرادي که اين پيامک‌ها را ارسال کردند، اصلا نمي‌دانند FATF چه هست؛ اين نوع حرکت‌ها مطرود است و ما بايد براي راي مردم و نظر آن‌ها احترام قائل شويم. همچينن رهبري که در راس کشور قرار دارد نيز اعلام کردند که مجلس خودش در اين باره تصميم‌گيري مي‌کند. اين نوع حرکت‌ها محکوم بوده و ارسال پيامک به نمايندگان راهش نيست و مي‌توانند از طريق نمايندگان و رسانه‌ها مطالب خود را مطرح کنند.

معاون اول رييس جمهور :

اسحاق جهانگيري در جلسه ستاد فرماندهي اقتصاد مقاومتي صنعت دارو سازي را از جمله صنايع خوب و پراهميت کشور برشمرد و گفت: شرکت‌هاي داروسازي به ويژه شرکت‌هاي دانش بنيان فعال در اين زمينه، نقش پراهميتي در تامين داروي مورد نياز کشور دارند و حدود 96 درصد داروهاي مورد نياز در داخل کشور توليد مي‌شود که اين موضوع از افتخارات کشور است. معاون اول رييس جمهور با بيان اينکه دولت حساسيت ويژه‌اي نسبت به تامين داروي مورد نياز مردم دارد، تصريح کرد: تامين دارو و تجهيزات پزشکي مورد نياز کشور همواره از اولويت‌هاي دولت بوده است و در هر شرايطي دارو‌هاي مورد نياز مردم تامين خواهد شد. جهانگيري افزود: در همين راستا در سال جاري 3.5 ميليارد دلار براي تامين دارو و تجهيزات پزشکي پيش‌بيني شده تا دغدغه‌اي در زمينه تامين دارو و تجهيزات پزشکي مورد نياز کشور وجود نداشته باشد. معاون اول رييس جمهور اضافه کرد: 300 ميليون دلار نيز با مديريت بانک مرکزي در اختيار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي بعنوان تنخواه قرار گرفته تا اين وزارتخانه بتواند در مواقع ضروري و مورد نياز از اين منابع در جهت رفع مشکلات احتمالي تامين دارو استفاده کند. وي با اشاره به برخي مشکلات شرکت‌هاي داروسازي کشور در تامين نقدينگي مورد نياز، از سازمان برنامه و بودجه خواست اين موضوع را در دستور کار خود قرار داده و با تمرکز ويژه بر آن، مشکل نقدينگي اين شرکت‌ها را حل و فصل کند. معاون اول رييس جمهور با اشاره به برخي گزارش‌ها از وجود قاچاق و خروج دارو از کشور، گفت: خوشبختانه براساس گزارش وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشکي ميزان قاچاق دارو از کشور اندک است که البته لازم است وزارت کشور تمرکزي جدي نسبت به اين موضوع معطوف دارد تا از پديده قاچاق و خروج دارو از کشور به همين ميزان اندک نيز جلوگيري شود و دغدغه‌اي در اين خصوص وجود نداشته باشد. وي ادامه داد: براي مبارزه با احتکار کالاهاي اساسي و دارو نيز تصميمات مناسبي در شوراي عالي هماهنگي اقتصادي قواي سه گانه اتخاذ شده و توليد کنندگان نبايد از پر بودن انبارهاي رسمي‌خود نگراني داشته باشند چرا که پر بودن انبارهاي رسمي‌کشور موضوعي مثبت است و احتکار و اخلال به مواردي اطلاق مي‌شود که افرادي بخواهند کالا و دارو را از چرخه توزيع و دسترس مردم خارج کنند. جهانگيري از وزارت امور خارجه خواست موضوع تحريم واردات دارو و تجهيزات پزشکي توسط آمريکا و سنگ اندازي اين کشور بر سر راه استفاده از منابع مالي ايران در خارج از کشور براي واردات دارو را از طريق مجامع و محاکم بين المللي پيگيري حقوقي کند.

عادل آذر از حکم انفصال مدیران بانک مرکزی در سال 96 پرده برداشت؛

رئيس‌کل ديوان محاسبات کشور گفت: هيأت مستشاري و دادستان ديوان محاسبات کشور در بهمن سال ۹۶ تخلفات بانک مرکزي را محرز ديد و بر انفصال رئيس‌کل بانک مرکزي و معاونان ايشان رأي داد. به گزارش تسنيم، عادل آذر با بيان اينکه شهرداران ازجمله شهردار تهران مشمول قانون جديد منع به‌کارگيري بازنشستگان هستند افزود: بر اساس قانون جديد 170 تا 200 نفر از مقامات يا هم‌ترازان آنها بايد پستشان را ترک کنند. وي گفت: 15 استاندار کشور هم مشمول اين قانون هستند و بايد تا پايان فرصت قانوني مسئوليتشان را تحويل دهند. عادل آذر با ابراز اينکه ديوان محاسبات نوسانات نرخ ارز و مديريت منابع ارزي کشور را از آذر پارسال به‌طور جدي رصد مي‌کرد گفت: بانک مرکزي گارد خاصي در برابر نظارت‌هاي ديوان گرفته بود و به ما اطلاعات و دسترسي‌هاي لازم را نمي‌داد. وي اعلام کرد: هيأت مستشاري و دادستان ديوان محاسبات کشور در بهمن سال 96 تخلفات بانک مرکزي را محرز ديد و بر انفصال رئيس‌کل بانک مرکزي و معاونان ايشان رأي داد. رئيس کل ديوان محاسبات کشور يادآور شد: در سال 96، 22 ميليارد دلار ارز مداخله‌اي به بازار تزريق شد. عادل آذر گفت: در ارتباط با نوسانات نرخ ارز در سال 96 و اوايل سال 97 سه پرونده در ديوان محاسبات تشکيل شده که هيأت مستشاري رأي يکي از آنها را صادر کرده و دو پرونده ديگر در دادسراي ديوان در حال بررسي است. وي با اشاره به اينکه در تفريغ بودجه سال 96 تعداد 6800 بند تخلف قانوني شناسايي شد، اضافه کرد: 4944 بند تخلف در قالب 1800 فقره پرونده تخلف از مرحله حسابرسي به دادسرا ارجاع شد. عادل آذر گفت: از اين تعداد 720 پرونده منجر به دادخواست شده است که دادستان ديوان آنها را براي هيأت‌هاي مستشاري ارسال کرده است. وي اعلام کرد: از مجموع پرونده‌هاي هيأت‌هاي مستشاري در يک سال و نيم اخير 1066 فقره رأي صادر شده که بر اساس اين آراء 2160 نفر از مديران و کارکنان دستگاه‌هاي اجرايي به انفصال از خدمت، جبران ضرر و زيان، کسر حقوق، توبيخ کتبي و تذکر محکوم شدند. رئيس کل ديوان محاسبات کشور گفت: در اين مدت 10هزار ميليارد تومان در بخش اقدامات پيشگيرانه حسابرسي و 1362 ميليارد تومان در مرحله دادسرايي به خزانه بازگشت. عادل آذر اضافه کرد: سال 96 معادل ريالي 4 ميليارد دلار به خزانه بازگشت. وي گفت: با بررسي پرونده‌هاي حقوق‌هاي نجومي‌35 ميليارد تومان به بيت المال برگردانده شد. عادل آذر گفت: در سه ماه گذشته يک پرونده با موضوع پرداخت حقوق بالاي 35 ميليون تومان در ديوان محاسبات تشکيل و بررسي شد. وي اظهار کرد: در موضوع پرداخت‌ها به نمايندگان مجلس تا کنون پرداخت غيرقانوني مشاهده نشده است. رئيس کل ديوان محاسبات کشور افزود: بر اساس بررسي‌هاي ديوان، به اهدافي که براي اقتصاد مقاومتي تعريف شده بود نرسيديم اگرچه در برخي استانها اقدامات خوبي صورت گرفته است.