انتقاد از کلافه شدن سرمايه گذاران

عضو کميسيون برنامه و بودجه مجلس گفت:علي رغم وجود پنجره واحد سرمايه گذاري يا مرکز خدمات سرمايه گذاري،سرمايه گذاران بايد کارهاي موازي را در ادارات مختلف انجام دهند.سيدمهدي فرشادان در گفت‌ و گو با خانه ملت، درخصوص حمايت از سرمايه گذاري در کشور، گفت:در حال حاضر اصطلاحا براي صدور يک مجوز، هفت خوان رستم بايد طي شود که طبيعي است انگيزه سرمايه گذاري با چالش روبرو مي‌شود. نماينده سنندج گفت: سرمايه گذاران بايد براي سرمايه گذاري مدت‌ها دوندگي انجام دهند که اين صحيح نيست و بايد ساز و کار سرمايه گذاري تسهيل شود.فرشادان افزود:بايد از سرمايه، سرمايه گذاران حمايت شود بانک‌ها نيز در تسهيلات بانکي عملکرد مناسبي ندارند.


بازرسي‌ از بازار نبايد معطل تجهيزات باشد

عضو کميسيون صنايع و معادن مجلس، گفت: نظارت بر تنظيم بازار هزينه‌هايي دارد اما اينکه نظارت‌ها را لنگ و معطل اختصاص ۹۰۰دستگاه خودروي سواري سمند نگه دارند اقدام مناسبي نيست.محمد عزيزي در گفت‌وگو با خانه ملت گفت: بايد موضوعات مربوط به قيمت گذاري محصولات توليدي در داخل کشور توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت انجام شود و نظارت‌هاي کافي بر روي اين پروسه وجود داشته باشدنماينده ابهر گفت: نمي‌توان بدون هزينه بر نوع قيمت‌گذاري‌ها و بازار نظارت کرد زيرا نياز به نيروي کار و خودرو دارد اما اينکه بگويم خودرو کافي در اختيار نداريم به همين دليل نمي‌توانيم به درستي نظارت کنيم مناسب نيست.



عملکرد گمرک‌هاي مرزي باعث ايجاد رانت

عضو هيأت رئيسه کميسيون اصل نود مجلس با اشاره به بازديد خود از گمرک‌هاي مرزي گفت: گزارش‌هاي اين بازديد و مستندات آن در راستاي تحقيق و تفحص از گمرک به هيأت رئيسه مجلس ارائه مي‌شود.امير خجسته در گفت‌وگو با خانه ملت، با اشاره به اينکه نحوه ورود و خروج کالاها از مسيرهاي موجود از نزديک مورد بررسي قرار گرفت، اظهار داشت: در بسياري از موارد نحوه واردات منجر به تخلف مي‌شود و در همين خصوص گزارشي از واردات بي رويه کالاها، نحوه عملکرد گمرک در ورود و خروج کالا و دپوي کالا استخراج و جمع بندي آن تقديم هيأت رئيسه مجلس مي‌شود. وي افزود: هدف از اين بازديد رصد خلاءهاي قانوني و عملکرد گمرک به منظور جلوگيري از فساد و رانت است.

امکان استعلام پیامکی سوابق چک برگشتی

بنابر اعلام بانک مرکزی از این پس می‌توانید با ارسال شناسه استعلام ۱۶ رقمی مندرج در چک‌های صیادی به سامانه استعلام پیامکی بانک مرکزی، از وضعیت اعتباری صادرکننده چک مطلع شوید.به گزارش ایسنا، در راستای تکمیل خدمات سامانه صدور یکپارچه الکترونیک دسته چک (صیاد) و با هدف ایجاد شفافیت در فضای کسب و کار از طریق ارائه خدمت استعلام مربوط به سوابق چک برگشتی مشتریان، سامانه استعلام پیامکی صیاد به عنوان خدمت ارزش افزوده قابل بهره‌برداری است.بر این اساس مشتریان می‌توانند با ارسال شناسه استعلام ۱۶ رقمی مندرج در چک‌های صیادی به سامانه استعلام پیامکی این بانک با سرشماره ۷۰۱۷۰۱ و در قالب زیر از وضعیت اعتباری صادرکننده چک از نظر تعداد و مبلغ چک های برگشتی ثبت شده نزد بانک مرکزی مطلع شوند.

پیش‌بینی افزایش ۲۷ درصدی نقدینگی

یک کارشناس مسائل اقتصادی علل افزایش حجم نقدینگی را تشریح کرد و گفت: افزایش پایه پولی علت اصلی این حجم از نقدینگی است که توسط بانک مرکزی به صورت مستقیم ایجاد و وارد بازار می‌شود و باعث خلق پول در اقتصاد خواهد شد. . عبدالله مشکانی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان این‌که اضافه برداشت و کسری بودجه دولت از علل دیگر افزایش حجم نقدینگی است، اظهار کرد: درآمد دولت بسیار کمتر از مخارج آن است؛ به طوری که اگر ۱۲۰ هزار میلیارد تومان بابت مالیات، ۱۵۰ هزار میلیارد تومان از پول نفت کسب کند باز هم نمی‌تواند مخارج ۴۰۰ هزار میلیارد تومانی خود را تامین کند. به این خاطر کسری بودجه خود را از طریق بانک مرکزی یا سایر بانک‌ها جبران می‌کند.این کارشناس مسائل اقتصادی همچنین به اضافه برداشت‌های بانک‌ها از بانک مرکزی به عنوان علت دیگر افزایش حجم نقدینگی اشاره کرد و ادامه داد: این مساله باعث تزریق اعتبارات به بازار و در نهایت بیشتر شدن حجم نقدینگی در اقتصاد خواهد شد.مشکانی با بیان این‌که به طور متوسط سالانه بین ۲۱ تا ۳۰ درصد رشد نقدینگی در اقتصاد داریم، اظهار کرد: به نظر می‌رسد تا سال آینده حجم نقدینگی و رشد پول ۲۷ درصد رشد داشته باشد و حجم نقدینگی تا ۲۲۰۰ هزار میلیارد تومان برسد.

صندوق بین‌المللی پول، جنگ ارزی نمی کند

صندوق بین‌المللی پول اعلام کرد اعضایش متعهد به دستکاری نکردن تعمدی در نرخ ارز به عنوان یک اهرم در مسائل تجاری شدند.به گزارش ایسنا از رویترز، این توافق پس از آن اعلام شد که استیو منوچین- وزیر خزانه‌داری آمریکا در سخنانی از تضعیف عمدی یوان توسط چین با اهداف افزایش رقابت‌پذیری محصولات چینی ابراز نگرانی کرده بود. اعضای صندوق بین المللی پول در بیانیه خود هم چنین توافق کردند راه های تازه‌ای برای حل و فصل منازعات تجاری بیابند.در بیانیه کمیته پولی و بین المللی صندوق آمده است: معتقدیم تجارت کالا و خدمات و سرمایه‌گذاری به صورت آزاد، عادلانه و مشترک المنافع باعث رشد اقتصادی و اشتغال‌زایی می‌شود. ما از دستکاری نرخ ارز جلوگیری خواهیم کرد و برای اهداف رقابتی نرخ برابری ارز را کاهش نخواهیم داد.در روزهای اخیر، ترس از تنش های تجاری و افزایش نرخ بهره در آمریکا، باعث ریزش بازارهای مالی شده بود.

لازمه پیروزی در جنگ اقتصادی، انتخاب وزرای کارآمد

گروه اقتصاد کلان - با شروع دولت دوم روحاني و نقدهايي که صاحب نظران و دلسوزان به تيم اقتصادي دولت اول وي داشتند انتظار مي‌رفت که رييس جمهور نسبت به رفع ضعف‌ها و ناهماهنگي‌هايي که در حوزه‌هاي مختلف اقتصادي پيش آمده بود مبادرت ورزد و از اين طريق هم زمينه بهبود وضعيت اقتصادي کشور و معيشتي مردم را فراهم آورند و هم به درخواست نخبگان و منتقدان پاسخ درخور داده باشند اما در عمل چنين چيزي اتفاق نيفتاد و نتيجه چنين امري بحران‌ها و چالش‌هاي دامن گستري بود که اعتراضات مردمي‌و انتقادات شديدتر منتقدان و مسئولان نظام و روشنفکران را در پي داشت. کار تا آنجا پيش رفت که مجلس در فقدان تصميم گيري به موقع روحاني دست به کار شد و اقدام به استيضاح برخي وزيران نمود و در نهايت هم وزيران «امور اقتصادي و دارايي» و «تعاون، کار و رفاه اجتماعي» بنا به تصميم و راي بهارستاني‌ها از کار برکنار شدند. در حال حاضر هم خطر استيضاح بيخ گوش دو، سه وزير ديگر قرار دارد و اگر روحاني اين بار نيز نجنبد وقوع هر اتفاقي ممکن است.

  • همه حاشيه‌هاي ربيعي

در باره علي ربيعي وزير پيشين «تعاون، کار و رفاه اجتماعي» آنچه که بايد گفت اين است که وي از همان آغاز انتصاب با انتقاد آگاهان حوزه‌هاي مختلف متبوع اين وزارتخانه مواجه شد. وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي، از يک سو تمشيت خيل گسترده کارگران و مسائل شغلي و معيشتي آن‌ها را بر عهده دارد و از سوي ديگر هلدينگ عظيم شستا و تعداد زيادي از شرکت‌هاي توليدي و خدماتي همچون کارخانجات داروسازي و فولادسازي و هتل‌ها و خدمات هواپيمايي و بسياري فعاليت‌هاي ديگر را تحت پوشش گرفته است و علي ربيعي به اين دليل با تيغ آخته منتقدان مواجه بود که آن‌ها وی را براي چنين منصبي توانمند و شايسته نمي‌دانستند و اداره چنين وزارتخانه عريض و طويلي را از عهده او خارج مي‌دانستند. سرانجام هم به دليل عدم برنامه‌ريزي مناسب و فراخور، نمايندگان مجلس وزير پيشين وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي را به مجلس فراخواندند و علي رغم دفاعيات پرحرارت ربيعي، ادامه وزارت او را به صلاح ندانستند و راي به برکناري وي دادند.

  • از طبيب نيا تا کرباسيان

هرچند علي طيب نيا وزير اقتصاد دولت يازدهم با تمهيداتي که به کار بست و وضعيت به نسبه آرام را براي اقتصاد کشور رقم زد، اما سياست اقتصادي ايستا و انقباضي او موجبات رکود تورمي‌و نگراني کارآفرينان و واحدهاي توليدي را در پي داشت و از اين رو تغيير او يا سياست‌هاي اقتصادي اش به صورت يک مطالبه تقريبا عمومي‌در حوزه توليد و اقتصاد درآمده بود و از طرفي شخص وزير نيز تمايلي به ادامه همکاري با دولت بعدي روحاني نداشت و بر اين اساس وي جايش را در کابينه دوازدهم به مسعود کرباسيان رييس پيشين گمرک کشور داد. درخصوص مسعود کرباسيان وزير سابق اقتصاد نيز بايد گفت سوابق وی از قبل نشان مي‌داد که وي يک نيروي عملياتي و اجرايي است و به گواه خدماتي که وي در حوزه گمرک کشور ارائه داده بود، انتخاب او در مقام يک نيروي ستادي و وزارتي خالي از ريسک نبود اما روحاني اين ريسک را انجام داد و عاقبت کار هم به دليل وضعيت نابساماني که در حوزه ارز و اقتصاد و معاش مردم دست داد و اعتراضات فراوان مردمي‌را به همراه داشت و در حالي که انتظار مي‌رفت رييس جمهور بنا به انتقادات گسترده‌اي که به او درباره انتصاب کرباسيان به و زارت اقتصاد مي‌شد خود نسبت به جايگزيني وي با يک نيروي قوي تر و مسلط تر اقدام نمايد اما اين بار نيز اين اتفاق نيفتاد و ياز هم مجلس وارد کار شد و جور روحاني را کشيد و مسعود کرباسيان را از راس وزارت اموراقتصادي و دارايي کنار گذاشت تا تعداد وزيران استيضاح و برکنار شده دولت دوازدهم به رقم 2 برسد.

  • همه حاشيه‌هاي نعمت زاده

محمدرضا نعمت زاده وزير صنعت، معدن و تجارت دوره اول رياست جمهوري روحاني، بنا به جهاتي از همان ابتداي انتصاب با حاشيه و جنجال همراه بود. قبل از همه موضوع کهولت سني نعمت زاده بهانه مناسبي براي منتقدان به شمار مي‌رفت و غالبا به اين امر استناد مي‌شد که براي اداره وزارتخانه سنگين و حساسي همچون و زارت صنعت نياز به وجود يک نيروي جوانتر و چابکتر هست. پس از آن مسائل و حواشي مربوط به حوزه پتروشيمي‌و بحث‌هاي گسترده‌اي که در اين رابطه از سوي مخالفان اين انتصاب مطرح مي‌شد آتش تهيه انتقادکنندگان را تندتر کرده بود و در نهايت روحاني ترجيح داد در دولت بعدي از شخص ديگري به جاي او استفاده کند. بر همين اساس محمد شريعتمداري در دولت دوازدهم از سوي روحاني به عنوان وزير جديد صنعت، معدن و تجارت به مجلس معرفي و نهايتا با اين اتخاب موافقت شد. در آغاز وزارت محمد شريعتمداري اميد مي‌رفت که وي بتواند به وضعيت تقريبا آشفته وزارت متبوعش سر و سامان بدهد اما گذشت تنها يک سال از اين انتصاب نشان داد که شريعتمداري گزينه مناسبي براي وزارتخانه مزبور نبوده است. بحران سوء استفاده از تخصيص ارز به کالاهاي اساسي و واردات غيرقانوني خودرو اوج چالش‌هاي وزير فعلي صمت بود که بخش وسيعي از حوزه اقتصادي و توليدي کشور را درگير کرد. در حال حاضر نيز احتمال استيضاح محمد شريعتمداري و يا امکان معرفي او به عنوان وزير کار وجود دارد و هريک از اين دو موضوع به نوبه خود حاشيه‌هاي بسياري را رقم خواهد زد.

  • انتصاب، برکناري و باز هم انتصاب

و سرانجام به موضوع انتصاب ولي ا... سيف به عنوان رييس کل بانک مرکزي و سپس برکناري و اين بار انتصاب او به عنوان مشاور رييس جمهور در امور پولي و بانکي رييس جمهورمي‌پردازيم. بحران ارزي در دوره صدارت سيف بر برج ميرداماد چنان داغ و جنجالي بود که حجم بسيار زيادي از انتقاد و گلايه منتقدان و مخالفان را به سوي روحاني گسيل داشت و نهايتا او را وادار به برکناري سيف و انتخاب عبدالناصر همتي به جاي او کرد. اما پس از گذشت مدتي که سيف به عنوان مشاور رييس جمهور معرفي شد بازهم انتقادات به روحاني اوج گرفت و برخي اين انتخاب و انتصاب را به نوعي دهن کجي به مردم و منتقدان فرض کردنند با اين توجيه که سيف در دوره بانک مرکزي چه کرد که حالا مقرب تر از پيش نسبت به رييس جمهور شده است.

  • جمع بندي

در حال حاضر و پس از مدتي که وزارتخانه‌هاي «امور اقتصادي و دارايي» و «تعاون، کار و رفاه اجتماعي» بدون وزير مانده‌اند و رييس جمهور ملزم است که هرچه سريع تر نسبت به معرفي 2 نفر براي تصدي مسئوليت اين وزارتخانه‌ها اقدام نمايد و از سوي ديگر رهبري در ديدار اخيري که با سران قوا داشتند بر اقدام جدي در خصوص رفع مشکلات اقتصادي مردم و رايزني با نخبگان و دلسوزان تاکيد ورزيدند، لذا به نظر مي‌رسد حسن روحاني بايستي با تجربه گرفتن از آنچه که طي اين مدت در حوزه اقتصادي وتوليدي کشور رخ داده است در خصوص معرفي چهره‌هاي کارآمد و توانمند به مجلس با هدف عبور هرچه بهتر و سهل تر از گردنه‌هاي دشوار اقتصادي مبادرت ورزد.


سقوط 108 پله ای نشان می دهد
شاخص بورس 108 پله پایین رفت و در جایگاه 174 هزار و 924 واحدی ایستاد. به گزارش ایرنا، در معاملات یکشنبه، یک میلیارد و 309 میلیون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش سه هزار و 230 میلیارد ریال در 55 هزار نوبت دادوستد شد. بررسی شاخص های اصلی بازار سرمایه نشان می دهد شاخص قیمت (وزنی- ارزشی) که در آن ارزش سهام شرکت های بزرگ اثر بیشتری بر شاخص می گذارد، 31 واحد افت کرد و شاخص کل (هم وزن) که در آن ارزش و وزن همه شرکت های بزرگ و کوچک در محاسبه شاخص کل، یکسان در نظر گرفته می شود، 291 واحد کاهش یافت. شاخص قیمت (هم وزن) نیز 205 واحد پایین آمد؛ این شاخص بیانگر سطح عمومی قیمت سهام شرکت های پذیرفته شده در بورس است. شاخص آزاد شناور نیز 285 واحد کاهش یافت؛ این شاخص بخشی از سهام قابل معامله شرکت ها در بورس را نشان می دهد.

شاخص بازار اول (مربوط به شرکت های بهتر از نظر سرمایه، سودآوری و درصد سهام آزاد شناور) 74 واحد افت کرد و شاخص بازار دوم بورس نیز 243واحد پایین آمد.

در معاملات امروز نمادهای شپنا (پالایش نفت اصفهان)، وامید (گروه سرمایه گذاری امید) و شتران (پالایش نفت تهران) بیشترین تاثیر منفی و فولاد (فولاد مبارکه) و کچاد (صنعتی و معدنی چادرملو) بالاترین تاثیر مثبت را بر شاخص داشتند.

گروه فرآورده های نفتی در معاملات امروز بورس صدرنشین بود؛ در این گروه 86 میلیون سهم به ارزش 782 ریال دادوستد شد. گروه بانک به ارزش 778 میلیارد ریال و شیمیایی به ارزش 344 میلیارد ریال جایگاه های بعدی را به خود اختصاص داد. همچنین در رده چهارم معاملات امروز، گروه فلزات اساسی با دادوستدی به ارزش 227 میلیارد ریال قرار گرفت و گروه خودرو نیز با معاملاتی به ارزش 217 میلیارد ریال، رده پنجم را از آن خود کرد. شاخص فرابورس (آیفکس) در معاملات امروز 12 پله افت کرد و در جایگاه یک هزار و 927 واحدی قرار گرفت. در بازار فرابورس، بیش از یک میلیارد و 86 میلیون سهم و اوراق بهادار به ارزش بیش از چهار هزار و 352 میلیارد ریال دادوستد شد. در معاملات امروز نمادهای ذوب (ذوب آهن)، سمگا (سرمایه گذاری میراث فرهنگی) و شراز (پالایش نفت شیراز) بیشترین فشار منفی را بر شاخص وارد کردند. امروز، هسته معاملات بورس دچار ایراد شد که برای ساعاتی معاملات بازار بورس را اختلال کرد، البته دادوستد فرابورس بدون مشکل همچنان تداوم داشت.به دلیل اخلال هسته معاملات، امکان هیچگونه سفارش خرید و فروشی از سوی کارگزاران و معامله گران آنلاین وجود نداشت.

شکست عرضه نفت خام در بورس؛
یک کارشناس بازار سرمایه ضمن پیش‌بینی بازار سهام در ماه‌های آینده و وابستگی آن به نرخ ارز، گفت: عرضه نفت خام که چهار بار در بورس رونمایی شده و نتیجه نداشته، به شرطی موفق می‌شود که مسئولان برای کشف قیمت از مکانیزم بازار تمکین کنند.

فردین آقابزرگی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره مزایا و معایب عرضه نفت خام در بورس، اظهار کرد: استفاده از عوامل و بازاریاب‌های متعدد برای فروش نفت خام بهترین حالت ممکن است. اگر می‌خواهیم برای عرضه نفت خام بازار متشکلی داشته باشیم شرط اول این است که عرضه نفت در آن بازار از طریق عرضه و تقاضای واقعی قیمت‌گذاری شود.

وی ادامه‌ داد: از طرفی بیش از ۲۰ سال است که دست به گریبان تحریم‌ها هستیم، ولی به هر طریقی که شده نفت‌مان را فروخته‌ایم و مبالغ مربوط به آن را نیز جابجا کرده‌ایم. در نتیجه تا حدودی می‌توانیم راه‌حل‌هایی را برای عبور از این مشکلات داشته باشیم.

این کارشناس بازار سرمایه ادامه‌ داد: وقتی فقط شرکت ملی نفت فروشنده باشد، می‌تواند به راحتی مورد گزند تحریم‌ها واقع شود. ولی وقتی نفت از طریق بورس انرژی عرضه شود و ساز و کار عرضه آن به درستی پیش‌بینی شده باشد، شرایط بهتر خواهد شد. آقابزرگی افزود: نفت می‌تواند به کشورهای همسایه همچون عراق و ترکیه صادر شود و نقل‌ و انتقالات مربوط به مبالغ آن هم صورت گیرد. وی ادامه‌ داد: عرضه نفت خام در بورس انرژی می‌تواند برای خنثی کردن بخشی از تحریم‌های نفتی موثر باشد اما باید دقت کرد و شرط موفقیت این است که باید کشف قیمت به صورت عرضه و تقاضا صورت گیرد و دستوری نباشد. این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این سوال که خریداران نفت از بورس چطور می‌توانند نفت را به کشورهای دیگر صادر کنند و از تحریم‌های آمریکا در امان باشند و ارز را نیز به داخل کشور بیاورند؟ گفت‌: این موضوع امکانپذیر است. البته طی ۱۰ سال گذشته چهار بار شاهد رونمایی از عرضه نفت در بورس بودیم، اما در نهایت کار خاصی صورت نگرفت. در ‌عین ‌حال تجربه ۲۰ سال تحریم‌ها نشان می‌دهد راهکارهایی برای فروش نفت به کشورهای خارجی وجود دارد. آقابزرگی در پاسخ به سوالی درباره وضعیت کلی بازار سهام و علت ریزش قیمت‌ها، گفت‌: محاسبه قیمت نفت در بورس پر رنگ‌ترین دلیلی است که می‌توان از نظر بنیادی از آن یاد کرد. همچنین نحوه محاسبه قیمت نفت خام در بورس و گمانه‌زنی‌ها در این مورد در روند معاملات تاثیرگذار است. وی درخصوص وضعیت بورس در ماه‌های آینده قبل و پس از اعمال تحریم‌های جدید گفت‌: همچنان اثرگذارترین مولفه در بازار سهام افزایش نرخ ارز است. افزایش نرخ دلار در شش ماهه ابتدای سال باعث شد روند قیمت‌ها در بورس صعودی باشد. اگر این افزایش ادامه‌ داشته باشد، بورس نیز همچنان مثبت خواهد بود.این کارشناس بازار سرمایه ادامه‌ داد: البته امکان دارد بازار ارز مثل چند روز گذشته ساکن باشد و این عامل باعث شود در قیمت‌های بورس و شاخص کل شاهد اصلاح باشیم.

سیدجعفر سبحانی عملکرد سازمان خصوصی سازی را تشریح کرد؛
مشاور رئیس کل سازمان خصوصی سازی با اشاره به فروش ۵۲۰ میلیارد تومان سهام و شرکت دولتی در آبان ماه در سازمان خصوصی سازی گفت: واگذاری‌های آبان ماه شامل ۱۰ بنگاه به ارزش ۲۲۰ میلیارد تومان در مزایده و سه شرکت با ارزش ۳۰۰ میلیاردتومان از طریق بورس و فرابورس است. سید جعفر سبحانی در گفت‌وگو با میزان در خصوص واگذاری‌های سال جاری بیان کرد: «سردخانه شهید حقانی بندرعباس» با قیمت پایه ۱۳۶ میلیارد تومان عرضه می‌شود که در این مزایده خریدار باید ۲۵ درصد را به صورت نقد و بقیه را در اقساط سه ساله پرداخت کند. به گفته وی «سیلوی ارومیه»، «سیلوی مهاباد» و «سیلوی قدیم کرمانشاه» به ترتیب با قیمت پایه ۲۵، ۱۷.۵ و ۲۰ میلیارد تومان دیگر بنگاه‌هایی هستند که هفتم آبان ماه روی میز فروش خواهند بود و خریداران باید ۱۵ درصد را به صورت نقد و بقیه آن را در اقساط ۶ ساله بپردازند.

مشاور رئیس سازمان خصوصی سازی تصریح کرد: انبار‌های «سلماس آذربایجان غربی»، «بروجن»، «سراوان سیستان و بلوچستان» و «خاش» چهار انباری هستند که به ترتیب با قیمت‌های هفت، ۵۲، سه میلیارد و ۷۰۰ میلیون و ۲.۵ میلیارد تومان با حصه نقدی ۲۵ درصد و اقساط سه ساله به بخش خصوصی واگذار می‌شود. سبحانی گفت: «ساختمان اداری و انبار ابرکوه» در استان یزد با قیمت پایه ۵۰۰ میلیون تومان نیز در میز واگذاری قرار دارد که خریدار باید ۲۵ درصد آن نقد و بقیه مبلغ را در اقساط سه ساله بپردازد.