راهکارهای کوتاه مدت عبور از پیچ تحریم‌ها زیر ذره‌بین تجارت؛
گروه اقتصاد کلان - همان طور که در عرصه نبرد واقعي، تصميم گيرندگان جنگ، براي کشور و نيروهاي خودي الزاماتي قائل مي‌شوند و با برنامه ريزي کوتاه مدت و اورژانسي سعي در رتق و فتق امور دارند تا غايت اصلي نبرد که همان پيروزي بر نيروهاي خصم است دست دهد، در ساير عرصه‌هاي زندگي و از جمله در بحران و جنگ اقتصادي که کشور ما در حال حاضر درگير آن است و قدرت‌هاي غربي به رهبري آمريکا با دسيسه‌ها و تحريم‌هاي ظالمانه عرصه را بر جامعه و مردم ايران تنگ کرده اند، در چنين شرايطي هم نياز است که مسئولان و تصميم گيرندگان و برنامه ريزان مملکتي الزامات فوريتي و اورژانسي مناسب با وضعيت جنگ اقتصادي مورد اشاره قائل شوند و به جاي انفعال و دست روي دست گذاشتن، به مقابله برخيزند و از فشار بيشتر بر اقشار آسيب پذير و انهدام سرمايه‌هاي ملي و تلاطمات اقتصادي بيشتر جلوگيري کنند. البته براي عبور از شرايط بحراني و رسيدن به ثبات لازم، نياز هست که برنامه‌هاي بلندمدت، ميان مدت و کوتاه مدت تدوين و تصويب شود، اما اين که چه برنامه‌ها و راهکارهاي کوتاه مدت و اورژانسي اي را مي‌توان براي دوران جنگ اقتصادي در نظر گرفت موضوع اين گزارش تجارت است که در حد حوصله خوانندگان روزنامه به آن مي‌پردازيم.
  • ايجاد امنيت رواني در جامعه

اولين مولفه‌اي را که مي‌توان و مي‌بايست در بسته اورژانسي دوران جنگ اقتصادي گنجاند بحث ايجاد امنيت رواني است. در حال حاضر متاسفانه امنيت رواني و روحي جامعه بنا به برخي دلائل و از جمله بعضي وعده‌ها و قول‌هاي مسئولان و کارگزاران ارشد نظام که جامه تحقق بر آن‌ها پوشانده نشده و يا حتي عکس آن تحقق پيدا کرده، مخدوش شده است و نوعي بي اعتمادي يا کم اعتمادي در ميان مردم در قبال مسئولان شکل گرفته است که ادامه اين وضعيت در شرايط فعلي به صلاح نيست و اي بسا که به همين دليل ساير تصميمات و تمهيدات برنامه ريزان براي فائق آمدن بر دشوارري‌ها و عبور از بحران‌هاي اقتصادي رنگ ببازد. به همين دليل مقتضي است که ترميم اين بي اعتمادي و جلب اطمينان شهروندان به طريق مقتضي و در اسرع وقت در دستور کار قرار بگيرد و عملياتي شود. ارز 4200 توماني مد نظر اسحاق جهانگيري معاون اول رييس جمهور که نه تنها به اهداف مورد نظر دست نيافت بلکه تبعات زيان بار بسياري متوجه اقتصاد و بازار ارز نمود، عبارت معروف « نگران نباشيد» حسن روحاني رييس جمهور در گفتگوي تلويزيوني چندماه پيش ايشان که به فاصله کوتاهي پس از ايراد آن باز هم بازار و اقتصاد دستخوش تلاطم و بي ثباتي شد، و باز هم اظهار نظر رييس جمهور مبني بر اين که بنزين تا پايان سال گران نخواهد شد - در شرايطي که هم اکنون سخن از تجديد نظر در قيمت سوخت به ميان آورده مي‌شود-، از جمله اظهارات و سخنان و وعده‌هايي است که عدم تحقق آنها امنيت رواني و از آن مهم تر سرمايه اجتماعي را که شرط اصلي ايجاد و استقرار حاکميت است با خطر و خدشه مواجه ساخته است. به همين دليل بايد پرسيد که اساسا چه نيازي هست که مسئولان و مديران ارشد جامعه وعده و سخني را بي آن که به تبعات آن به خوبي توجه کرده باشند بر زبان بياورند و امنيت رواني و سرمايه اجتماعي را به خطر بيندازند؟

  • اصلاح ساختارهاي اقتصادي

ساختار و شالوده نظام اقتصادي کشور بنا به اذعان مسئولان و فرهيختگان و کارشناسان اقتصادي بيمار، ناتوان و نيازمند اصلاح و بازسازي است. البته اصلاح قانون بانک مرکزي که بنا به اعلام محمدرضا پورابراهيمي‌رييس کميسيون اقتصادي، آماده ارائه در صحن علني مجلس است و همچنين تصويب لوايح چهارگانه « اف اي تي اف» باز هم در مجلس، مي‌تواند نقطه آغاز اصلاح ساختار اقتصادي و فاصله گرفتن از شيوه‌هاي سنتي با هدف شفاف سازي هرچه بيشتر و قرار گرفتن در شاهراه اقتصاد و تجارت جهاني به حساب آورده شود و کشور را از بحراني که ناشي از انزواي مالي و پولي است نجات دهد.

  • مبارزه با قاچاق

از همان زمان رياست جمهوري محمود احمدي نژاد تا همين امروز بحث‌هايي مبني بر شکل‌گيري احتمالي شبکه‌هاي سازمان يافته قاچاق از سوي مسئولان رده بالاي نظام با اشاره به برخي افراد و تشکيلات خاص وجود دارد که باعث ايراد خسارت جدي به موضوع توليد و در نهايت فشل شده جريان اقتصاد شده است. همين امر مي‌طلبد که ضمن شناسايي گلوگاه‌ها و منفذهاي ورود قاچاق به پويايي توليد و بهبود وضعيت اقتصادي کشور کمک شود. هم اکنون انتقاداتي در خصوص هجوم اتباع کشورهاي آسياي ميانه و عراق به بازارچه‌هاي مرزي و نقش مخرب آن‌ها در قاچاق کالا بر سر زبان‌هاست. وهمينطور قاچاق روزانه چند بين 10 تا 20 ميليون ليتر بنزين از مرزهاي کشور اقتضاد دارد که مسئولان براي بازگشت هرچه سريع تر کارت سوخت اقدام کنند. البته اين اقدام بايستي بدون افزايش نرخ بنزين صورت پذيرد چرا که با اين افزايش نرخ به طور خودکار قيمت ساير کالاها و خدمات از حمل و نقل گرفته تا کالاها و ارزاق عمومي‌افزايش پيدا مي‌کند و باعث وارد آمدن فشار بر قشر آسيب پذير خواهد شد.

  • تسريع در تدوين و ارائه بسته‌هاي حمايتي به اقشار آسيب پذير

بديهي است که با افزايش 3 برابري قيمت ارز و کالا، طيفي از افراد جامعه به لحاظ معيشتي با مشکل جدي مواجه شده‌اند و گسترش فقر باعث شده است تا سفره‌هاي مردم کوچک تر و بي رونق تر از گذشته شود و امنيت غذايي آن‌ها به خطر بيفتد. لذا چنانچه به وضعيت افراد ضعيف و متوسط جامعه، به خصوص در آستانه تحريم‌هاي پيش رو که رييس جمهور آمريکا وعده اعمال آن‌ها را داده است، اين افراد زير بار گراني له و نابود خواهند شد و تبعات منفي و غير قابل جبراني در عرصه‌هاي مختلف اقتصادي و اجتماعي و فرهنگي در پي خواهد داشت و آسيب‌هاي اجتماعي گسترده تر از قبل خواهد شد. از اين رو بار ديگر متذکر مي‌شويم که تدوين و ارائه بسته‌هاي حمايتي ويژه اقشار آسيب پذير لازمه و فوريت چنين وضعيتي خواهد بود.

  • مبارزه با تبعيض و بي عدالتي

ايران در دوره جنگ تحميلي عراق و دفاع مقدس تحت مديريت رهبر معظم انقلاب که در آن هنگام رييس جمهور بودند به خوبي از عهده سختي‌ها برآمد و با تجربه گرانبهايي که از آن دوران به دست آورد خواهد توانست که در جنگ اقتصادي اخير نيز سربلند بيرون بيايد. اما ويژگي خاصي که در ابتداي انقلاب و دوره جنگ وجود داشت اين بود که همه مردم و اقشار جامعه از صدر تا ذيل تقريبا در يک سطح قرار داشتند و خبري از حقوق‌ها و امکانات و امتيازات نجومي‌نبود و همين امر اين امکان را به آحاد جامعه مي‌داد که با همدلي و يگانگي بيشتر و با هم افزايي و مشارکت عمومي‌کم نظير تهديدها و مخاطرات زمان جنگ را به خوبي تاب بياورند و حماسه دفاع مقدس را بيافرينند. اما با اتفاقي که در يکي دو سال اخير افتاد و برخي افراد نجومي‌بگير در فقدان نظارت‌هاي لازم و با برخورداري از رانت‌هاي بي حساب و کتاب اسباب بي اعتمادي و دوري دل‌ها از يکديگر را فراهم آوردند و نگراني عميق قشرهايي از مردم همچون بازنشستگان و معلمان و کارگران را که از کمترين حقوق و مزاياي دريافتي بهره مند هستند فراهم آوردند. از اين رو لازم است که موضوع ترميم حقوق و توزيع عادلانه امکانات و فرصت‌ها براي همه مردم مورد توجه رياست محترم جمهوري، دولت و ساير مسئولان نظام قرار بگيرد.

  • توسعه روابط با همسایگان

با توجه به اين که از توسعه تبادلات تجاري و اقتصادي با کشورهاي فرا منطقه‌اي سود و عايد چنداني نصيب کشورمان نشده است و از سوي ديگر اعمال تحريم‌ها باعث شده تا بسياري از کشورها يي که در حال حاضر صرف معامله با کشورمان هستند به خاطر ترس از اين تحريم‌ها نتوانند به پيمان‌ها و قراردادهاي خود پايبند بمانند و همين امر هزينه‌اي بسياري را براي کشور در پي داشته است لذا به نظر مي‌رسد مسئولان بايستي سياست ديپلماسي اقتصادي را با کشورهاي نزديک و همسايه و همينطور کشورهايي که با ما در يک جبهه واحد قرار دارند به منصه اجرا درآورند تا از اين طريق پويايي اقتصاد را با هزينه کمتر و شتاب و دسترسي بيشتر و بهتر رقم بزنند و موجبات توسعه پايدار توليد و اقتصاد را با کمک کشورهاي همسايه و منطقه فراهم بياورند.

  • عزم جدي بر اجراي سياست اقتصاد مقاومتي

اگر شعارهاي سال‌هاي اخير مقام معظم رهبري را مورد مطالعه و بررسي قرار دهيم متوجه مي‌شويم که محور و شاه بيت اين شعارها توجه به اقتصاد مقاومتي و اتکا به منابع داخلي و درون زا بودن اقتصاد بوده است تا کشور بتواند در برابر بحران‌هاي پي در پي با تحقق عيني و عملي اقتصاد مقاومتي در تمام شئون و سطوح جامعه بر روي پاي خود بايستد و با شناسايي ظرفيت‌ها و مزيت‌هاي داخلي در حوزه‌هايي همچون کشاورزي و گردشگري و به ويژه گردشگري درماني و همچني توسعه فناوري‌ها و شرکت‌هاي دانش بنيان مملکت را در درازمدت بيمه کند. اقتصاد مقاومتي همچنين مي‌تواند برپايه تغيير فرهنگ مصرف و نيز فرهنگ سازي در استفاده از کالاي داخلي شکل بگيرد و تحقق پيدا کند.

  • بهره‌گيري مستمر از نظرات نخبگان

شکل دهي اتاق فکر متشکل از صاحبنظران و دلسوزان دانشگاهي و اجرايي مي‌تواند دستيابي به بهترين گزينه و طراحي برنامه‌هاي اثربخش در فائق آمدن بر مشکلات پيش رو موثر باشد. اگرچه اين اقدام دو روز قبل با تشکيل جلسه رييس جمهور و اقتصاددانان کشور جنبه عملي به خود گرفت اما مهم استمرار اين جلسات و پايدار بودن چنين اتاق فکري است که براي اين منظور بايستي دبيرخانه‌اي را تاسيس و راه اندازي نمود تا نتيجه هم افزايي‌ها و راهکارهاي مطرح شده در اتاق فکر مورد نظر در جايي ثبت و به منظور اجرا و پيگيري آن‌ها ساز و کار لازم و بايسته وجود داشته باشد. بي ترديد در اين صورت و با همگرايي و همدلي نخبگان که استفاده از نظرات آن‌ها مد نظر مقام معظم رهبري نيز هست و در جلسه اخير ايشان با سران قوا به آن اشاره کردند شرايط و فضا براي عبور هرچه بهتر و عالمانه تر از دشواري‌هاي جنگ اقتصادي ايران و قدرت‌هاي غربي به سرگردگي آمريکا دست خواهد داد.

تعريف سبد کالاهاي اساسي براي مقابله با تحريمها

نماينده سراب در مجلس شوراي اسلامي‌بر دور زدن تحريم‌ها در شرايط کنوني تاکيد و گفت: نبايد دست روي دست بگذاريم و شاهد به هم ريختگي اوضاع باشيم بلکه بايد هرچه سريعتر براي اين وضعيت چاره انديشي کنيم.

يوسف داوودي در گفتگو با خبرنگار روزنامه تجارت با تاکيد بر اينکه تحريمها تاکنون اعمال شده و تاثير بيشتري بر شرايط کشور نخواهد گذاشت گفت: تاکنون رفتار آمريکا باعث گراني قيمت نفت شده بنابر اين آنچه در لايحه بودجه تعريف شده بود نه تنها محقق شده بلکه بالاتر هم رفته است. وي با اشاره به اينکه قيمت هر بشکه نفت در لايحه بودجه 55 دلار محاسبه شده بود گفت:‌اکنون قيمت نفت از 80 دلار عبور کرده است بنابر اين اگر آمريکا به دنبال ضربه زدن به ايران از اين طريق است بايد بداند که اکنون نفت کمتري مي‌فروشيم و همان پولي را مي‌گيريم که قرار بود با نفت بشکه‌اي 55 دلار بگيريم. عضو کميسيون کشاورزي مجلس با اشاره به افزايش قيمت دلار گفت:‌از سوي ديگر قيمت دلار در بودجه سال 97 به قيمت 3500 دلار تعيين شده بود در حالي که اکنون از 12 هزار تومان نيز عبور کرده است. بنابر اين دولت نه تنها کسري بودجه نبايد داشته باشد بلکه با افزايش درآمد نيز رو به رو شده است.

وي با تاکيد بر اينکه براي دور زدن تحريم‌ها به راهکار سريع نياز داريم گفت: امروزه اصلي‌ترين دليل براي اعتراضهاي مردمي، سبد معيشت خانوارهاست. بنابر اين دولت بايد به سرعت براي تامين کالاهاي اساسي مردم چاره انديشي کند و کاري کند که هيچ مشکلي براي سفره مردم پيش نيايد.

داوودي خواستار توجه به اقشار آسيب پذير به ويژه حقوق بگيران شد و گفت: با گران شدن قيمت کالاهاي اساسي، مردم به مشکل مي‌خورند و نمي‌توانند نيازهاي اساسي خودشان را تامين کنند و در نتيجه اعتراضهاي خياباني به وقوع مي‌پيوندد. وي از دولت خواست با هر ابزار ممکن به فکر تامين کالاهاي اساسي باشد و گفت: تعريف بسته کالاهاي اساسي براي مردم بهترين راهکار است زيرا با اين ابزار هم مي‌توانيم نيازهاي مردم را تامين کنيم وهم مانع باند بازي و دلالي بشويم زيرا امروزه بسياري از کالاها به دليل واسطه گري گران مي‌شود و سود آن به جيب عده‌اي خاص مي‌رود.

نماينده سراب در مجلس با اشاره به اينکه مدتها بود محصولات کشاورزي به دليل ارزاني امکان توزيع نداشت گفت: اکنون با افزايش قيمت دلار، کشاورزان به توليد بيشتر ترغيب شده‌اند زيرا محصولاتي که توليد مي‌کنند به سادگي امکان صادرات به ديگر کشورها را دارد.

وي از دولت خواست مراقب صادرات غير قانوني باشد و گفت: اينکه يک باره کالاها به صورت غير رسمي‌و از طريق مرزها به ديگر کشورها صادر مي‌شد باعث شده بود تا قيمت بالا برود به همين دليل بايد صادرات با مديريت وزارت جهادکشاورزي باشد. داوودي با اشاره به افزايش قيمت گوشت درکشور گفت: امروزه قيمت گوشت از کيلويي 70 هزار تومان عبور کرده و به همين دليل مردم امکان خريد گوشت را ندارند و درحالي که سرانه مصرف گوشت در کشور ما حدود 11 کيلوگرم است استاندارد جهاني 18 کيلوگرم است بنابر اين دولت بايد مراقب باشد که مردم از نظر جسمي‌با کمبود و بيماري رو به رو نشوند.

يک کارشناس بازار سرمايه با اشاره به اينکه نگاه کوتاه مدت به بازار سهام يکي از آسيب‌هاي اين بازار است گفت: به همين دليل اين روزها شاهد اين هستيم که با کوچکترين خبر منفي سهامداران اقدام به فروش مي‌کنند. ابراهيم خليلي در گفتگو با خبرنگار ايبِنا با اشاره به اينکه در روزهاي اخير شاهد افت قيمت‌ها و شاخص در بورس هستيم گفت: ريزش قيمت‌ها و شاخص در حالي در بازار سهام رقم مي‌خورد که در نيمه نخست امسال شاهد افزايش چشمگير حجم، ارزش، نوبت‌ها و شاخص‌هاي بورس و فرابورس بوده‌ايم. اين کارشناس بازار سرمايه افزود: رشد کليت بازار سهام در حالي در شش ماه نخست سال جاري رقم خورده که در اين مدت حجم و ارزش معاملات به اندارزه کل دوازده ماه سال ۹۶ بوده است. ضمن اينکه شاخص بورس نيز رشدي حدود ۹۰ درصدي را داشته که به اندازه رشد کل شاخص در مدت چند سال گذشته است. وي اضافه کرد: بر اين اساس طبيعي است که رشدهاي پياپي بازار سهام در يک نقطه متوقف شود و بازار سرمايه شروع به اصلاح قيمت‌ها کند. اين کارشناس بازار سرمايه تصريح کرد: همانند ساير بازارها که افزايش قيمت‌ها در نقطه‌اي متوقف مي‌شود، در بازار سهام نيز اين موضوع مصداق دارد و قرار نيست تا ابد قيمت‌ها و شاخص روند افزايشي داشته باشند. خليلي با اشاره به رشدهاي چشمگيري که در چند ماه گذشته در بازار سهام رقم خورده است اظهار داشت: بخشي از اين افزايش قيمت‌ها به دلايلي مانند افزايش نرخ ارز و در مقابل کاهش ارزش پولي ملي و در پي آن موضوع ارزش جايگزيني است و بخش ديگري نيز به رکود تدريجي حاکم بر ساير بازارها از جمله ارز، خودرو، مسکن و طلا ارتباط دارد و موجب شده تا نقدينگي به سمت بازار سهام سرازير شود و رشد قيمت‌ها و شاخص در اين بازار اتفاق بيفتد. به گفته خليلي، زماني که قيمت‌ها به حد اشباع در بازار سرمايه مي‌رسند، بازار به هر بهانه‌اي اقدام به واکنش احساسي و هيجاني مي‌شود که نمونه آن را مي‌توان در تصويب لايحه FATF در مجلس ديد که در آن روز شاخص بورس بيش از ۴ هزار واحد ريزش کرد. وي در پاسخ به اين پرسش که حقوقي‌ها چه نقشي در کنترل هيجانات و جو رواني معاملات در بازار سهام دارند نيز پاسخ داد: نگاهي به عملکرد حقوقي‌ها در بازار اين روزها نشان مي‌دهد تنها اقدامي‌که از سوي حقوقي‌ها در بازار سهام اتفاق نمي‌افتد موضوع حمايت از بازار و کنترل جو رواني است؛ چرا که براي يک مدير پرتفوي با سرمايه چند ده ميليارد توماني يا بيشتر، تنها افزايش نقدينگي ملاک است، بنابراين با انتشار کوچکترين خبر منفي يا مثبتي، و حتي عدم اطمينان از موثق بودن آن شاهد اين موضوع هستيم که حقوقي‌ها در بورس و فرابورس اقدام به فروش و يا خريد سهام مي‌کنند که اين روزها با توجه به شرايط بازار سهام کفه ترازو به سمت فروش‌ها توسط حقوقي‌ها سنگين‌تر است. اين کارشناس بازار سرمايه در ادامه يکي ديگر از آسيب‌هاي بازار در اين روزها را نگاه کوتاه مدت سرمايه‌گذاران به بازار سهام عنوان کرد و افزود: ماهيت بازار سهام، سرمايه‌گذاري بلندمدت است، اين در شرايطي است که بسياري از فعالان بازار سرمايه افرادي هستند که با هدف نوسان‌گيري و کسب سود در کوتاه‌مدت در بورس و فرابورس حضور دارند، به همين دليل هم هست که اين روزها شاهد اين هستيم که با کوچکترين خبر منفي سهامداران و معامله‌گران اقدام به فروش سهام خود مي‌کنند. اين کارشناس بازار سرمايه افزود: از سوي ديگر جو هيجاني که توسط برخي افراد در بازار سهام به وجود آمده و گفته مي‌شود که شاخص بورس و قيمت‌ها بايد متناسب رشد دلار از افزايش چند برابري برخوردار شوند نيز موجب تحليل نادرست سهامداران به ويژه تازه‌واردان به بورس شده، که در نهايت به ضرر آنها تمام خواهد شد.

با اعلام شرايط عرضه در ۶ آبان؛

با صدور اطلاعيه عرضه نفت خام سبک شرکت ملي نفت ايران در رينگ بين الملل در بورس انرژي، معامله اين کالاي استراتژيک در بورس قطعي شد.

به گزارش تجارت، در راستاي تحقق بند ۱۳ سياست‌هاي کلي اقتصاد مقاومتي ابلاغي از سوي مقام معظم رهبري، مبني بر ايجاد تنوع در روش‌هاي فروش نفت و مشارکت بخش خصوصي و همچينن اجراي بند (ح) ماده ۴ قانون پنج ساله برنامه ششم توسعه کشور، شرکت ملي نفت ايران در نظر دارد تا پايان مهرماه سال جاري اقدام به عرضه يک ميليون بشکه نفت خام در رينگ بين‌الملل بورس انرژي کند و بر اين مبنا نخستين اطلاعيه عرضه نفت خام سبک شرکت ملي نفت ايران در رينگ بين‌الملل بورس انرژي به قيمت پايه هر بشکه ۷۹.۱۵ دلار براي عرضه در ساعت ۱۴ روز ششم آبان‌ماه ۱۳۹۷ منتشر شد.

بر اساس اين گزارش، با توجه به فراهم شدن زمينه‌هاي قانوني و نهايي‌سازي چارچوب و اصول کليدي موضوع توسط مراجع ذيصلاح، شرکت ملي نفت ايران با همکاري بورس انرژي و شرکت سپرده‌گذاري مرکزي اوراق بهادار و تسويه وجوه، ساز و کار اجرايي و جزئيات شرايط عرضه را طراحي و جمع‌بندي کرده است. ايجاد فضايي شفاف و سالم جهت استفاده از پتانسيل‌هاي بخش غيردولتي جهت صادرات نفت‌خام از مزاياي اصلي اين طرح خواهد بود.

  • کارگزار عرضه کننده

براساس اين گزارش شرکت کارگزاري خبرگان سهام به عنوان عرضه کننده اين کالا از سوي شرکت ملي نفت ايران در تاريخ مذکور يک ميليون بشکه نفت خام سبک اين شرکت را به روش تسويه شرايطي مطابق با مفاد مندرج در بند «د» اطلاعيه عرضه روانه ميز فروش رينگ بين‌الملل بورس انرژي خواهد کرد. اين در حالي است که واريز ۱۰ درصد پيش‌پرداخت تا ۲ ساعت پيش از شروع عرضه به حساب اعلام شده از سوي شرکت سپرده‌گذاري مرکزي اوراق بهادار و تسويه وجوه الزامي‌است.

  • مکان تحويل و محدوده نوسان قيمت

از سويي ديگر، براساس زمان‌بندي و شرايط تحويل، سررسيد تحويل کالا منتهي به ۷ آذرماه ۱۳۹۷ و مکان تحويل فوب جزيره خارک با هدف بازارهاي بين‌المللي و به صورت فله خواهد بود. گفتني است، محدوده نوسان قيمت پايه و قيمت مجاز در اين عرضه به صورت نامحدود خواهد بود و نوع معامله براساس کشف پريميوم تعيين شده است.

  • شرايط فروش

اين گزارش مي‌افزايد: فروش به صورت ۲۰ درصد ريالي و ۸۰ درصد ارزي خواهد بود که تسويه بخش ريالي (بر اساس نرخ تسعير سنا) بصورت نقدي قبل از تحويل محموله و تسويه بخش ارزي به صورت اعتباري، با ارائه ضمانت‌نامه بانکي تعهد پرداخت ريالي معتبر از بانک‌هاي مورد قبول شر کت ملي نفت ايران، پس از تحويل محموله صورت مي‌گيرد.

متقاضيان خريد جهت شرکت در معامله، بايستي ۱۰ درصد ارزش سفارش را به صورت ريالي به ميزان پيش پرداخت قبل از عرضه به حساب اعلامي‌شرکت سپرده‌گذاري مرکزي اوراق بهادار و تسويه وجوه واريز نمايند که در صورت انجام معامله بخشي از ۲۰ درصد ريالي محسوب خواهد شد.

  • شيوه کشف قيمت

خريداران بر اساس قيمت پايه اعلامي‌شرکت ملي نفت ايران که بر اساس قيمت‌هاي معاملاتي امور بين‌الملل اين شرکت خواهد بود، بر روي قيمت نفت‌خام رقابت مي‌کنند که انتظار مي‌رود ايجاد چنين فضاي رقابتي منجر به کشف قيمت مناسب و شفاف شود.

تحويل نفت‌خام به خريداران در محموله‌هاي حداقل ۵ هزار تني (معادل حدود ۳۵ هزار بشکه استاندارد) قابل انجام بوده و البته، خريداران مي‌توانند با تجميع قراردادهاي خريد، نسبت به برداشت محموله‌هاي بزرگتر اقدام کنند. لازم به ذکر است اطلاعيه عرضه نفت خام سبک شرکت ملي نفت ايران در رينگ بين الملل در سايت بورس انرژي منتشر شد که براي دريافت فرم اطلاعيه اين عرضه اين قسمت را کليک کنيد.

حجت الاسلام رئيسي در روز «عصاي سفيد» خبر داد
توليت آستان قدس رضوي گفت: آستان قدس رضوي خدمات ويژه‌اي را براي تسهيل زيارت روشندلان و و نيز ارائه خدمات فرهنگي و اجتماعي به آنان در نظر گرفته است. حجت الاسلام سيدابراهيم رئيسي در مراسم روزجهاني عصاي سفيد که در تالار قدس کتابخانه مرکزي حرم مطهر رضوي برگزار شد، گفت: روشندلان عزيز به ظاهر فاقد قدرت بينايي هستند اما بسياري از آنان از چهره‌هاي فرهيخته جامعه به شمار مي‌آيند و در حوزه کسب علم و دانش به مدارج بالا رسيده و برخي نيز در حوزه حفظ قرآن و مطالعه مفاهيم قرآني فعاليت دارند. وي تصريح کرد: برخي از چهره‌هاي مجاهد و مبارزي نيز که براي دفاع از دين و کشور مقابل دشمنان ايستادند، بينايي خود را از دست دادند و جانباز شدند اما آنها حقيقتا الگوهاي جامعه ما هستند که بينايي حقيقي را به دست آورده اند. حجت الاسلام رئيسي با تقدير از خانواده‌هاي روشندلان گفت: خانواده‌هاي روشندلان عزيز که دست آنها را مي‌گيرند و زندگيشان را تسهيل و آسان مي‌کنند و براي رفع مشکلات آن‌ها تلاش مي‌کنند، افرادي شايسته تقدير هستند. عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام تاکيد کرد: هرچند در روز عصاي سفيد از مقام جهاد، ايثار و گذشت جانبازان و توجه به اقشاري که به دلايلي بينايي خود را از دست داده‌اند تقدير و تجليل مي‌شود اما اين تقديرها نبايد در اقدامات تشريفاتي خلاصه شود بلکه بايد اقدامات واقعي براي رفاه حال آنان انجام شود. وي تاکيد کرد: قشر روشندل بايد به لحاظ خدمات حقوقي، اقتصادي و مالي ، کار و اشتغال مورد توجه قرار گيرند و مسئولين مختلف به اين قشر به صورت ويژه توجه کنند. حجت الاسلام رئيسي بيان کرد: همه دستگاه‌ها در کشور موظف هستند زندگي روشندلان را تسهيل کنند و مناسب سازي فضاي شهري براي جانبازان و روشندلان جامعه بسيار مهم است. وي با تاکيد بر ارائه خدمات «ميزباني ويژه» از سوي آستان قدس رضوي براي جانبازان و معلولان جسمي، ادامه داد: مناسب سازي خدمات و اماکن زيارتي براي روشندلان در دستور کار آستان قدس بوده و در اين زمينه گام‌هايي نيز برداشته و اقداماتي انجام شده است تا تشرف جانبازان عزيز، سالمندان، روشندلان و ساير افرادي که به نحوي معلوليت يا محدوديت جسمي‌دارند به حرم مطهر رضوي تسهيل شود. توليت آستان قدس رضوي افزود: زمانهايي ويژه را نيز براي زائران ناتوان و معلول در نظر گرفته ايم تا آنها در کنار ضريح مطهر و روضه منوره زيارتي دلنشين داشته باشند.

وي تاکيد کرد: مکاني را که آستان قدس رضوي براي ارائه خدمات فرهنگي و اجتماعي در اختيار روشندلان گذاشته بايد با پيگيري سريع تر راه اندازي شود. حجت الاسلام رئيسي گفت: در اختيار گذاشتن وسيله نقليه و تسهيل زيارت از جمله اقداماتي است که تاکنون آستان قدس رضوي انجام شده اما نبايد به همين ميزان بسنده شود. بايد از روشندلان، مشکلاتشان براي تشرف به حرم مطهر رضوي را پرسيد و تلاش شود تا اين مشکلات رفع شود.

دکتر محمد مخبر رييس ستاد اجرايي فرمان حضرت امام در مراسم شکرانه بهره برداري از ۶۳۷ طرح قرارگاه جهادي ستاد اجرايي فرمان حضرت امام (ره) در مناطق محروم بيان کرد: فراخواني که رهبر معظم انقلاب(تکميل الگوي پيشرفت ايران در ۵۰ سال آينده)مطرح کردند پيامي‌مهم دارد که لازم است گروههاي جهادي توجه ويژه‌اي به آن داشته با شند، و آن اينکه حاصل و هدف اين پيام و فراخوان شروع و استقرار يک تمدن اسلامي‌است که با تمدن موجود در تعارض است که مي‌تواند آقايي نظام اسلامي‌را در دنيا رقم بزند و قطعا مقدمه فرج خواهد شد.

وي با بيان اينکه شما گروههاي جهادي همانند فرماندهان دوران دفاع مقدس هستيد، عنوان کرد: امروز در جنگ تمام عيار اقتصادي هستيم و شما بايد وظايف امثال شهيد همت و خرازي که به خوبي در دوران دفاع مقدس انجام وظيفه کردند به خوبي به عهده بگيريد.

مخبر در ادامه با بيان اينکه موضوع فقر و محروميت با توجه به وضعيت کشور از نظر منابع طبيعي توجيهي ندارد ، خاطرنشان کرد:اگر شما گروههاي جهادي بتوانيد جمع خود را تکثير دهيد و مناطق محروم بيشتري را پوشش دهيد مطمئن باشيد ما هم تمام تلاشمان را در بضاعت ميکنيم تا شما مشکل مالي نداشته باشيد.

وي با اشاره به اينکه سالانه حدود 3 هزار ميليارد تومان در ستاد اجرايي در مناطق محروم هزينه مي‌شود و بيش از 70 درصد آن مربوط به اشتغال است و کليدي‌ترين هدف ما هم همين است افزود: اگر اشتغال را در سراسر کشور به راه بيندازيم خيلي از مشکلات جامعه حل خواهد شد.

مخبر با بيان اينکه تا امکان اجراي هر موضوعي توسط گروه‌هاي جهادي وجود دارد به ديگر دستگاههاي اجرايي نبايد سپرده شود، عنوان کرد: هيچ کدام از اقدامات شما قابل قياس با دستگاههاي ديگر نيست و دغدغه‌هاي شما تفاوت دارد چرا که شما مي‌توانيد اين دغدغه‌ها را اولويت بندي کنيد همچنين قيمت تمام شده گروههاي جهادي بسيار پايين تر از ديگران است مثلا در ساخت مدارس توسط گروه‌هاي جهادي، قيمت تمام شده 35 درصد پايين تر از پيمانکاران است.

رييس ستاد اجرايي فرمان امام افزود: نقطه نگراني کشور تکيه بر مديران با سن بالا و همچنين نگاه بر نفت است،اگر اين مسئله را حل نکنيم جلوي پيشرفت کشور را مي‌گيرد و نقطه قوت ما حضور جوانان است. مخبر در پايان تصريح کرد: گروههاي جهادي تکليف بسيار سختي دارند که همه مسئولين کشور بايد از شما در خصوص اقدامات‌تان تشکر کنند ولي نسبت به توانمندي‌هايي که خداوند در شماها ايجاد کرده است خيلي عقب هستيم.

ايران ما با وجود طبيعت بکر و زيبا و اقليم چهار فصل از پتانسيل بالايي در زمينه گردشگري برخوردار مي‌باشد. در اين راستا شرکت نمايشگاهي خورشيد، با توجه به جمعيت جوان کشور و لزوم ترويج شور و نشاط در اقشار مختلف جامعه و پتانسيل بالاي صنعت گردشگري با حمايت سازمان گردشگري و ميراث فرهنگي کشور و سازمان توسعه تجارت اولين نمايشگاه تخصصي آفرود، کمپينگ، اتو کمپينگ، ماجراجويي و صنايع وابسته را با هدف ارتقاع و توسعه اين صنعت در محل سالن‌هاي نمايشگاهي برج ميلاد آغاز به کار کرد. نگار پيله ور دبير بين الملل اين نمايشگاه تصريح کرد: بطور کلي اين نمايشگاه با محوريت طبيعت گردي و ماجراجويي در سه حوزه تفريحات زميني شامل: خدمات و تجهيزات مربوط به آفرود، کمپينگ، اتو کمپينگ، کوهنوردي، دوچرخه سواري و ..... ، تفريحات هوايي شامل: خدمات و تجهيزات هواپيماهاي تفريحي سبک، پاراگلايدر، پاراسل، بالن، کايت و ..... ، تفريحات آبي شامل: خدمات و تجهيزات قايق‌هاي تفريحي، جت اسکي، پدل برد، فلايبرد، لوازم و تجهيزات غواصي و ... آغاز به کار کرد. وي افزود: در اين بين شرکت‌هاي ارائه دهنده خدمات تورهاي گردشگري و طبيعت گردي و کلوب‌هاي تفريحي و ماجراجويي حضور دارند. جهت ارتقا سطح فرهنگي نمايشگاه با همکاري شرکت سهامي‌برج ميلاد تهران کارگاههاي متنوع آموزشي در نظر گرفته شده است. نمايندگي‌هاي رسمي‌شرکت‌هاي خارجي از کشور‌هايي همچون سوئد دانمارک، چين و مالزي حضور دارند. علاقه‌مندان مي‌توانند از ساعت ۱۱ تا ۲۰ طي روزهاي ۲۳ تا ۲۷ مهر براي بازديد از اين نمايشگاه در برج ميلاد اقدام کنند.