دست رد جهرمي‌به پيشنهاد وزارت صنعت

پس از گذشت بيش از 100روز از درخواست وزارت صنعت براي افزايش اختيارات وزارت ارتباطات در تنظيم بازار موبايل، آذري‌جهرمي‌طي نامه‌اي ضمن رد اين پيشنهاد، تنظيم اين بازار را به وزارت صنعت پاس داد. به گزارش فارس در بخشي از اين نامه آمده است«از آنجا که کليه ابزارهاي لازم و سامانه‌هاي مربوط از قبيل صدور مجوز‌هاي واردات، تاييديه‌هاي لازم براي ثبت سفارش و تخصيص ارز در اختيار آن وزارت مي‌باشد و از سويي ساختار و اختيارات اين وزارت اجازه اقدام مناسب براي تفويض اختيارات را فراهم نمي‌آورد.» اين در حالي است که 3مردادماه سال جاري، محمد شريعتمداري وزير مستعفي صنعت افزايش اختيارات وزارت ارتباطات براي تنظيم بازار موبايل را پيشنهاد داده بود.


اگر توليد افزايش مي‌يافت تورم نداشتيم

يک کارشناس اقتصادي با بيان اينکه کشور اصلا شرايط اقتصاد آزاد را ندارد، گفت: در شرايط فعلي بايد و اقعيت اقتصاد را در نظر گرفت و مبتني بر آن تصميم‌سازي کرد. حيدر مستخدمين حسيني در گفت‌وگو با فارس، درباره دلايل اصلي افزايش قيمت ارز و تحولات بازار ارز در ماه‌هاي اخير گفت: ريشه اصلي افزايش قيمت ارز، حجم نقدينگي 1700 هزار ميليارد توماني بود. وي بيان داشت: بنابر اين از ابتداي دولت احمدي‌نژاد تا کنون حجم نقدينگي 25 برابر افزايش يافته است که اگر توليد کشور هم متناسب با نقدينگي يعني 25 برابر افزايش مي‌يافت تورم نداشتيم.اين کارشناس اقتصادي بيان داشت: بنابر اين اولين اشکال در اين است که نقدينگي افزايش يافته و نقدينگي به سمت فعاليت‌هاي مولد هدايت نشده است.


اولويت‌هاي وزارت صنعت در دوران تحريم

معاون وزير صنعت، معدن و تجارت، اولويت‌هاي اصلي اين وزارتخانه در دوران تحريم را «تامين کالاهاي اساسي، تنظيم ‌بازار و نظارت»، «حمايت از توليد و تامين مواد اوليه»، « نوسازي و بازسازي صنايع» و «تامين سرمايه در گردش توليدکنندگان» اعلام کرد. صادق نجفي در گفت وگو با ايرنا افزود: در همه برنامه‌هاي وزارت صنعت، معدن و تجارت، اين اولويت‌ها ديده شده است.به گزارش ايرنا، آمريکا دوشنبه اين هفته، فهرست 75 صفحه‌اي درباره تحريم‌ها عليه ملت ايران را منتشر کرد.مديرعامل سازمان صنايع کوچک و شهرک‌هاي صنعتي همچنين گفت: تبصره 18 بودجه سال 97 مبني بر اجراي برنامه اشتغال مولد، با توزيع تسهيلات از محل 34 هزار ميليارد تومان بودجه اختصاصي،‌ به خوبي در حال اجراست.

دهه آينده،‌ دهه کاغذهاي سنگي است

رئيس هيات مديره انجمن سنگ ايران از راه‌اندازي دو کارخانه توليد کاغذ از پسماند معادن سنگ خبر داد و دهه آينده را دهه کاغذهايي از جنس سنگ خواند. ر اين باره ابوالقاسم شفيعي - رئيس هيئت مديره انجمن سنگ ايران - در گفت‌وگو با ايسنا، از راه‌اندازي دو کارخانه توليد کاغذ از پسماند معادن سنگ در يزد و تهران خبر داد و گفت: در حال حاضر ساخت کاغذ از مواد سلولزي و چوب ارزان‌تر تمام‌ مي‌شود و استفاده از پسماند معادن سنگ در ساخت کاغذ، هنوز اقتصادي نشده است. به گفته وي با توجه به اين‌که معادن سنگ حاضر هستند پسماند خود را به صورت رايگان در اختيار کارخانه‌هاي ساخت کاغذ قرار دهند، اين کارخانه‌ها از لحاظ تامين مواد اوليه مشکلي ندارند اما خريد تکنولوژي تبديل خاک سنگ به کاغذ، هنوز اقتصادي نيست. شفيعي با بيان اين‌که دهه آينده، دهه کاغذهايي از جنس سنگ است، اظهار کرد: تکنولوژي‌هاي جديد به تدريج و با توليد انبوه، ارزان‌ مي‌شوند و امکان استفاده از آن براي طيف وسيع‌تري فراهم خواهد شد.

ممنوعيت صادرات ۴ کالا به افغانستان برداشته شد

با اعلام رئيس گمرکات افغانستان، ممنوعيت صادرات چهار قلم کالاي ايراني به افغانستان برداشته شد. به گزارش خبرگزاري‌ها، ترخيص کالاهاي صادراتي رفع ممنوعيت شده در مرز افغانستان از طريق گمرک ماهيرود آغاز شده و تشريفات گمرکي ۶۲ هزارتن کالاي صادراتي در گمرک ماهيرود به صورت شبانه‌روزي و با تلاش کارکنان گمرک در حال انجام است . طبق اعلام گمرک ايران در روزهاي اخير با پيگيري‌هاي گمرک و دستور رئيس گمرکات افغانستان، ممنوعيت صادرات چهار قلم کالاي ايراني شامل مواد سوختي، فولاد، سيمان و کاشي و سراميک برداشته شد. باتوجه به رفع ممنوعيت و محدوديت واردات چهار قلم کالا از گمرک مرزي ابونصرفراهي جمهوري اسلامي‌افغانستان، گمرک مرزي ماهيرود ايران جهت خروج بيش از ۶۲ هزار تن کالاي صادراتي متوقف در مرز با طرف افغانستاني تفاهم کرد تا بدون تعطيلي و با استفاده از حداکثر ظرفيت‌ها و توان و به صورت فوق‌العاده جهت خروج اين حجم از کالا اقدام شود.

وزير صنعت در تيم معاونان اين وزارتخانه بازنگري کند

رييس خانه معدن ايران به تشريح عمده نيازها و ضرورت‌هاي سياست‌گذاري و فعاليت در حوزه معدن و صنايع معدني کشور پرداخت. محمدرضا بهرامن در گفت‌وگو با ايسنا، انتخاب رضا رحماني را به‌ عنوان وزير جديد صنعت، معدن و تجارت از اين جهت با اهميت تلقي مي‌کند که با توجه به سوابق اجرايي رحماني، فعالان اقتصادي مي‌توانند انتظار مطالبه‌گري از شخص وزير داشته باشند. به گفته وي، در شرايط فعلي وزارت صنعت، معدن و تجارت نيازمند اتخاذ برنامه‌اي راهبردي است تا اهداف اين وزارتخانه، محقق شود. در اين مسير وزير جديد بايستي بازنگري اساسي در انتخاب معاونان و همکاران خود در وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت داشته باشد.

رضا رحماني تشريح کرد؛

گروه صنعت و معدن: وزير صنعت، معدن و تجارت در بازديد از انبار کالاهاي استراتژيک گفت: کالاهاي اساسي احتکار شده که در چند ماه اخير کشف و ضبط شده‌اند در شبکه توزيع و با قيمت رسمي‌عرضه مي‌شوند.

به گزارش تجارت به نقل از صداوسيما، رضا رحماني در بازديد از انبارهاي نگهداري کالاهاي استراتژيک در مجتمع شهيد مدرس درباره سرنوشت کالاهاي احتکار شده که در چند ماه اخير کشف شده‌اند گفت: توزيع اين اقلام در طي فرآيندي صورت مي‌گيرد و در جاهايي که کالاهاي احتکاري شناسايي شده باشد، ضمن برخورد قضايي با محتکرين و صدور حکم، کالاها در اختيار شبکه توزيع قرار مي‌گيرد.

ذخيره سازي براي ماه‌هاي پيش رو وي همچنين افزود: با توجه به حساسيت ويژه مسوولان کشور و از جمله مقام معظم رهبري و رئيس جمهور و دولت در حصول اطمينان از تامين مايحتاج عمومي‌و کالاهاي اساسي، امکانات خوبي براي ذخيره سازي و تامين اين نيازها در کشور و استان‌هاي مختلف کشور فراهم است. وزير صنعت افزود: اين کالاهاي ذخيره شده، علاوه بر کالاها و فعاليتهايي است که مردم در بازار دارند و انبارهاي بخش خصوصي و توليدات داخلي در کشور، طبق روال سابق همچنان به فعاليت خود ادامه مي‌دهند و اين ذخيره سازي، صرفا براي اطمينان بخشي و تامين اقلام مورد نياز مردم در ماههاي پيش روست.

  • وضعيت رضايت بخش انبارها

رحماني با اشاره به اينکه هم اکنون ذخيره سازي خوبي از کالاهاي مهم و راهبردي در تمام استانهاي کشور انجام شده است و از اين بابت هيچ نگراني وجود ندارد در خصوص بازديدهاي خود از انبار کالاهاي راهبردي گفت: از حداکثر ظرفيت انبارها استفاده و کالاهايي دپو شده که در صورت ضرورت استفاده خواهد شد اما اين، به معناي ضرورت توزيع اين کالاها در بازار نيست و صرفا براي اطمينان بخشي است و البته، بسته به شرايط تنظيم بازار در هر منطقه، اين امکانات و انبارها وجود دارد.

  • روابط خوب ايران با همسايه‌ها

وزير صنعت همچنين با اشاره به اينکه امکانات ريلي و حمل و نقل جاده‌اي در استان تهران به نحو مناسبي فراهم شده و مي‌تواند ساير استان‌ها را تحت پوشش قرار دهد گفت: به مردم اطمينان مي‌دهيم هيچ مشکلي از بابت تامين کالاهاي اساسي در کشور وجود ندارد.

رحماني درباره تاثير تحريم‌هاي آمريکا عليه ايران و تاثير احتمالي آن بر روي مناسبات با ساير کشورها نيز گفت: قطعا مشکل حل نشدني از اين حيث وجود ندارد و پيش بيني و تمهيداتي که وزارتخانه‌هاي مختلف داشتند، بيش از آن چيزي است که اعلام شده است. وي افزود: ظرفيت و امکانات ما بيش از اين است و ايران يکي از کشورهايي است که تعداد زيادي همسايه دارد و روابط خوبي با اکثر همسايگان خود داريم. وزير صنعت همچنين از افزايش ۱۳ درصدي صادرات ايران در نيمه نخست امسال خبر داد و گفت: با رفع موانع و استفاده از ظرفيت همه مناطق کشور، اين رقم قابل افزايش است و در نيمه دوم امسال نيز پيش بيني کارشناسان ما اين است که دست کم ۱۳ درصد افزايش در صادرات قابل تحقق است.

  • تامين ارز مورد نياز صادرکنندگان

وي همچنين درباره تامين ارز وارد کنندگان و صادرکنندگان گفت: يک مساله، تامين ارز کالاهاي اساسي وارداتي است که در اين زمينه با تامين از منابع مختلف اعم از درآمدهاي نفتي، دولت هيچ مشکلي ندارد و ارز مورد نياز کالاهاي وارداتي براي امسال و سال آينده تامين شده است. رحماني افزود: در مورد تامين ارز مواد اوليه واحدهاي توليدي نيز مشکلي وجود ندارد و جاي نگراني نيست و اين ارز نيز تامين شده و از طريق وزارت کشور به استانداري‌ها و فرمانداري‌ها ابلاغ شده است. وزير صنعت خاطر نشان کرد: تامين مايحتاج مردم و مواد اوليه زنجيره توليد، جزو اولويتهاي ماست و در اين زمينه آنچه به دولت مربوط مي‌شود تامين شده است. وي همچنين در مورد حمايت از توليد داخل گفت: در حمايت از واحدهاي توليدي داخلي، حفظ توليد و اشتغال موجود هيچ محدوديتي وجود ندارد و ميان همه همکاران در کل کشور، استانداران، فرمانداران و ديگر دستگاهها عزم و همتي ايجاد شده که بايد حداکثر حمايت را داشته باشند. وزير صنعت، معدن و تجارت با بيان اينکه ظرفيت توليد بسياري از کالاها بيش از مصرف داخلي است گفت: در سالهاي گذشته، ظرفيت ايجاد شده بيش از نياز داخل بوده و به همين خاطر در بسياري از کالاها بايد صادرات انجام شود ضمن اين که حفظ و تامين بازار داخلي اولويت ماست و حفظ زنجيره‌هاي توليد و تامين مواد اوليه مورد مهمي‌است که بايد اجرا شود.

  • تعامل دستگاه‌ها

رحماني با اشاره به تعامل خوب دستگاهها براي گذر از شرايط تحريمي‌در مورد تامين مواد غذايي مورد نياز مردم افزود: وزارتخانه جهاد کشاورزي در اين زمينه اقدامات خوبي داشته و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي نيز در توليد و ذخيره سازي داروها بر اساس گزارش موجود اطمينان کاملي داده است. وي افزود: دولت نيز ارز و امکانات لازم را تامين و ساير دستگاهها اعم از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي، استانداري‌ها، وزارت کشور و بانک مرکزي حمايت‌هاي لازم را انجام داده اند.

رئيس سازمان حمايت از مصرف کنندگان و توليدکنندگان با توجه به گزارش‌هاي گرانفروشي، از تشديد نظارت اين سازمان بر بازار کالا خبر داد و گفت:‌ در اين رابطه گزارش‌هاي روزانه تهيه مي‌شو د. سيدمحمود نوابي در گفت وگو با ايرنا درباره ضرورت نظارت بيشتر بر بازار افزود: طرح تشديد بازرسي‌ها در 31 استان از بهمن ماه سال گذشته ابلاغ شده و با همکاري گشت‌هاي مشترک با تعزيرات حکومتي در جريان است.

معاون وزير صنعت، معدن و تجارت گفت: ميزان کارکرد همکاران ما در استان‌ها نسبت به هفت ماه سال گذشته به طور کامل در حوزه مبارزه با قاچاق کالا و بازرسي‌ها مشخص است.

وي درباره چرايي نامشخص بودن اثربخشي اين نظارت‌ها براي مردم توضيح داد:‌ «ما هم برخي از گراني‌ها را مي‌بينيم؛ دليل اصلي اين است که مکانيزم رسيدگي به تخلفات جريان عادي خود را طي مي‌کند.»نوابي ادامه داد: برخي از کالاهاي اساسي از اقلام «بازرس محور» ماست؛ برخي کالاها نيز «شکايت محور» است و مردم بايد در اين زمينه کمک کنند؛ سامانه 124 به طور 24 ساعته در اختيار آنها قرار دارد.

تهران نیازمند مدیری کم حاشیه، کلان‌نکر و همسو با دولت است؛

گروه اجتماعي: قرار گرفتن نام عباس آخوندي در ميان کانديداهاي تصدي شهرداري تهران با هر هدف و منظوري که بوده باشد بدون شک مغاير با اصل شايسته سالاري و انتخاب اصلح است. يک بررسي اجمالي نشان مي‌دهد که آخوندي طي پنج سالي که سکاندار وزارت راه و ترابري بود ضعيف‌ترين کارنامه را در ميان وزيران پيش از خود داشت و جز وعده‌هاي بي فرجام و پروژه‌هاي بي سرانجام و اظهارات بي ثمر که البته خسران و زيان قابل توجهي را متوجه سرمايه ملي و کشور نمود کار ديگري از پيش نبرد. نام وزير سابق راه و مسکن که اخيرا و براي فرار از استيضاح از سمت خود استعفا داد در حالي در جايگاه دوم ليست پنج نفره گزينه‌هاي شهرداري پايتخت جا خوش کرده است به قدري نا منتظره و عجيب بود که واکنش شديد تعدادي مقامات و مسئولان و رسانه‌ها و حتي مردم عادي را که در کامنت‌ها و فضاي مجازي در اين مورد اظهار نظر کرده‌اند در پي داشت.

  • چالش جديد شهرداري تهران با انتخاب عباس آخوندي

تسنيم نوشت: کارنامه ناموفق عباس آخوندي در وزارت راه و شهرسازي و توقف پروژه‌هاي عمراني نشان از اين دارد که حضور وي در شهرداري تهران نيز همين روند ادامه پيدا مي‌کند و شهروندان تهراني بايد در انتظار روزهاي سخت باشند.

اين خبر گزاري افزود: عباس آخوندي وزير مستعفي راه و شهرسازي طي 5 سال و چند ماه حضورش در ساختمان دادمان، بيش از آن که يک وزير اقتصادي باشد و راه‌حل‌هايي براي حل مشکلات و معضلات حوزه حمل‌ونقل مسکن را ارائه و پياده‌سازي کند، يک وزير سياسي بود، وزير سابقي که هر از چندگاهي با اظهارنظرهاي بي‌ربط جنجال آفريد.وزير مستعفي راه و شهرسازي در حالي از ساختمان دادمان خداحافظي کرد که عملکرد اسفباري در حوزه مسکن و حمل‌ونقل از خود به‌جاي گذاشت. عباس آخوندي هم اينک به عنوان يکي از 5 گزينه تصدي شهرداري تهران از سوي اعضاي شوراي شهر تهران انتخاب شده است، اين انتخاب در روزهاي گذشته مورد انتقاد چهره‌هاي سياسي و کارشناسان شهري قرار گرفته است و انتخاب وي را به عنوان يک چالش جديد شهرداري تهران مي‌دانند.

  • انتخاب آخوندي سياسي است

مهدي چمران رئيس سابق شوراي شهر تهران در خصوص انتخاب عباس آخوندي به عنوان يکي از 5 گزينه شهرداري تهران اظهار کرد: اين انتخاب سياسي است و نشان مي‌دهد که اعضاي شوراي شهر تهران هيچ توجهي را به حل مشکلات و مسائل شهري ندارند.

وي تصريح کرد: عباس آخوندي در دوران مسئوليتش در دولت هم نتوانست انتظارات را برآورده کند و شاهد توقف پروژه‌هاي عمراني بوديم و وي نتوانست بخش بايقمانده مسکن مهر را به اتمام برساند. چمران با بيان اينکه انتخاب آخوندي به عنوان شهردار تهران چالش جديد پايتخت خواهد بود، گفت: اينگونه انتخابات سياسي و حزبي در اين دوره از شوراي شهر تهران رويه شده است. رئيس سابق شوراي شهر تهران ادامه داد: فردي بايد براي شهرداري تهران انتخاب شود که بتواند آشنايي را به مسائل شهري داشته باشد و در فرصت باقيمانده در اين دوره اقداماتي را براي حل مسائل و مشکلات شهروندان انجام دهد. انتخاب آخوندي حاصل بي برنامگي شوراي شهر پايتخت است ابوالفضل قناعتي ديگر عضو سابق شوراي شهر تهران انتخاب عباس آخوندي را نيز در بين 5 گزينه شهرداري تهران را از بي برنامه‌گي شوراي شهر تهران دانست و گفت: از شورايي که سياسي عمل کند توقع ديگري نمي‌توان داشت چرا که گزينه‌هاي اعلام شده حزبي و جناحي هستند.

وي با اشاره به توقف پروژه‌هاي عمراني از حدود يکسال گذشته در شهر تهران گفت: در طي حضور آقايان نجفي و افشاني تحولي در شهر صورت نگرفته است و حتي پروژه‌هاي عمراني با پيشرفت 80 تا 90 درصد هم متوقف شدند.

قناعتي گفت: شوراي شهر تهران محلي براي کارکردن است نه مقاصد سياسي، به طوري که در دوره گذشته و علي رغم حضور دو جناح سياسي شاهد اتفاقات خوبي در شهر تهران بوديم و شوراي شهر تهران در دوره چهارم کارنامه موفقي را از خود به جاي گذاشت.

  • خودزني اصلاح طلبان

به گزارش تسنيم سيدمحمد حسيني وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي‌در دولت دهم نيز در خصوص آخوندي در صفحه شخصي خود تويئت کرد:

اگر اصلاح طلبان تمايل دارند تتمه آبرويشان هم برود آخوندي را شهردار تهران کنند تا شوراي کنوني تهران به سرنوشت شوراي اول مبتلا و تاريخ تکرار شود يعني مردم از وجود طيف اصلاحات در شورا و نيز مجلس و

  • دولت رهايي يابند!

مديريت آخوندي براي شهر تهران فاجعه‌‌آفرين است

مديريت آخوندي براي شهر تهران فاجعه‌‌آفرين است

حميدرضا ترقي، عضو شوراي مرکزي حزب موتلفه اسلامي‌گفت: گرايش‌هاي آخوندي از نظر تخصصي و فني و شيوه‌هاي مديريتي او مي‌تواند براي تهران فاجعه‌آفرين باشد.

به گزارش اعتماد آنلاين حميدرضا ترقي عضو شوراي مرکزي حزب موتلفه اسلامي‌با اشاره به انتخاب عباس آخوندي به عنوان يکي از گزينه‌هاي تصدي شهرداري تهران با وجود عملکرد ضعيف در وزارت راه و شهرسازي بيان کرد: از نظر تخصصي و فني، شيوه‌هاي مديريتي عباس آخوندي، مي‌تواند براي تهران فاجعه در پي داشته باشد.

وي افزود: شهر تهران که با مشکلات عديده و چالش‌هاي کلان شهري متعددي روبرو است، به مديري جهادي و نيرويي فعال نيازمند است تا بتواند بر همه چالش‌ها غلبه پيدا کند.

ترقي گفت: گرايش‌هاي عباس آخوندي در مديريت، گرايش‌هايي است که هيچ سنخيتي با مسائل شهر تهران و مديريت شهري ندارد؛ ضمن اينکه اين گرايش‌ها مي‌تواند نسبتت به طبقات محروم بي‌تفاوت باشد و در نتيجه، فاصله طبقاتي در شهر تهران را افزايش دهد.

وي تاکيد کرد: آخوندي همانطور که در مديريت وزارتخانه راه و شهرسازي نتوانست توفيقي به دست بياورد، در شهرداري هم قادر به ابتکار و خلاقيت نخواهد بود.

عضو شوراي مرکزي حزب موتلفه اسلامي‌گفت: شهرداري تهران در دوره شوراي شهري که تمام آن در اختيار ليست اميد اصلاح طلبان است، هنوز يک شهردار خوب و قابل توجه که قادر باشد شهر را به درستي اداره کند، به خود نديده است؛ به نظر مي‌رسد، در ادامه اين دوره هم عملکرد شهرداران قبل از خودش را ضايع کند.

  • آخوندي در وزارت راه بي‌انگيزه کار مي‌کرد

حميدرضا فولادگر، رئيس کميسيون ويژه حمايت از توليد ملي با بيان اينکه شوراي‌شهر تهران عملکرد آخوندي در وزارت راه را با دقت بررسي کند، گفت: آخوندي در دوران مديريتي خود در وزارت راه با بي‌انگيزگي کار مي‌کرد.

حميدرضا فولادگر، رئيس کميسيون ويژه حمايت از توليد ملي با انتقاد از عملکرد آخوندي در وزارت راه و شهرسازي بيان کرد: در دوران مديريت وي صنعت ساختمان دچار رکود شديد شد زيرا اين وزارتخانه سياست دقيقي براي بازار مسکن و ساخت و ساز نداشت.

نمايده اصفهان در مجلس شوراي اسلامي‌ادامه داد: آخوندي مشکلاتي با نظام مهندسي داشت که البته نمي‌توان حق را صد در صد به نظام مهندسي داد اما به هر حال وي در دوران مديريتي‌اش نتوانست با تشکل مهم نظام مهندسي تعامل داشته باشد.

رئيس کميسيون ويژه حمايت از توليد ملي اظهار داشت: آخوندي در اواخر دوران مديريتي خود از انگيزه لازم براي کار و فعاليت برخوردار نبود.

وي به شوراي شهر تهران هشدار داد براي بررسي گزينه‌هاي شهردار تهران اين موارد را در خصوص سوابق کاري و عملکرد عباس آخوندي مدنظر قرار دهد.

  • عملکرد آخوندي قابل دفاع نيست

عضو فراکسيون نمايندگان ولايي از احتمال انتخاب آخوندي به عنوان شهردار انتقاد کرد.

به گزارش خبرگزاري خانه ملت، موسوي لارگاني در خصوص عملکرد آخوندي در وزارت راه و شهرسازي گفت: آخوندي در توسعه ريلي و راه آهن عملکرد خوبي در وزارت راه و شهرسازي اما در موضوع مسکن و شهرسازي عملکرد وي قابل دفاع نيست و از قدرت لازم و برنامه‌ريزي دقيق در اين زمينه برخوردار نبوده است.

عضو فراکسيون روحانيت مجلس با بيان اينکه شهردار تهران بايد علم شهرسازي داشته و تخصص و اراده قوي در اين زمينه داشته باشد، گفت: رئيس جمهور در جلسه راي اعتماد اظهارداشت که وزرا بايد روزي ۱۴ ساعت کار کنند. ما در اين دولت کمتر ديده‌ايم که وزرا اين مقدار وقت بگذارند. وي تصريح کرد: شهردار تهران حداقل بايد روزي ۱۷ ساعت کار کند زيرا جمعيت کلان شهر تهران از جمعيت برخي کشورهاي جهان بيشتر است. لذا به شوراي شهر تهران توصيه مي‌کنيم در انتخاب شهردار تهران دقت لازم را داشته باشند.

  • نمايندگان مجلس از «آخوندي» شکايت مي‌کنند

از سوي ديگر جمعي از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي‌از وزير سابق راه و شهرسازي شکايت مي‌کنند و بر لزوم رسيدگي به اتهامات وي تاکيد دارند. به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري فارس، جمعي از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي‌از عباس آخوندي وزير سابق راه و شهرسازي به قوه قضائيه شکايت مي‌کنند. در همين زمينه، حجت‌الاسلام احد آزادي‌خواه نماينده مردم ملاير در مجلس در گفت‌وگو با فارس ضمن تاييد اين خبر اعلام کرد که جمعي از نمايندگان درحال تهيه و تنظيم شکوائيه‌اي براي عباس آخوندي وزير سابق راه و شهرسازي هستند. وي اضافه کرد: اسناد متعددي درباره عملکرد آقاي آخوندي دراختيار نمايندگان است که همين اسناد دليل امضاي طرح استيضاح وي توسط بسياري از نمايندگان از جريانات مختلف شد. «اسناد را جمع آوري کرده و در اختيار قوه قضائيه قرار مي‌دهيم تا دستگاه قضايي به اتهامات مطرح درباره آخوندي رسيدگي کند؛ امروز مردم شکايات متعددي از وزارت راه و شهرسازي بخصوص در حوزه مسکن دارند که وزير بايد پاسخگوي آنها باشد.» نماينده مردم ملاير در مجلس اعلام کرد که بعد از جمع آوري کامل اسناد نهايتا بعد از مدتي شکايت به قوه قضائيه ارائه خواهد شد.

  • گزينه‌ها در صحن شورا

به گزارش تجارت لازم به ذکر است 22 آبان ماه و براساس اعلام سخنگوي شوراي شهر تهران قرار است 5 گزينه تصدي شهرداري تهران طي دو نوبت صبح و عصر با حضور در صحن شوراي شهر تهران برنامه‌هاي خود را براي حضور در شهرداري تهران اعلام کنند.

  • جمع بندی

با توجه به اینکه شورای پنجم شهر تهران طی یک سال و نیم گذشته با انتخاب 2 شهردار نشان داده است که از ثبات مدیریتی کافی برخوردار نبوده و نسبت به دوره گذشته نتوانسته است در صدد رفع نقائص و کاستی های شهرداری و شهر تهران برآیدو به همین دلیل توسعه تهران با افت و کندی همراه بوده اس تو همین روند برای شورای شهر تهران به نوعی امتیاز منفی محسوب می شود بنابر این شورا فردا در برابر یک آزمون بزرگ و حساس قرار دارد و نباید مصلحت مردم را قربانی سیاسی کاری کند و با یک انتخاب معقول و منطقی مدیت کلانشهر تهران را با رعایت اصل شایسته سالاری و با توجه به ویژگی های مدیریتی کلان نگر به اهلش بسپارد. شایان ذکر است بررسی سوابق 5 گزینه منتخب نشان می دهد که تنها کسی که واجد ویژگی های کلان نگری، توسعه گرایی و دارای تجربه در ساماندهی درآمد پایدار برای شهر پرهزینه تهران است سید کامل تقوی نژاد می باشد که مدیریت عملی بانک سپه و ریاست سازمان امور مالیاتی کشور و ده ها پست کلیدهای مرتبط در کنار پاکدستی، تواضع و تعامل و همسویی با دولت پشتوانه بسیار قوی برای احراز پست شهرداری تهران است . امید است شورای شهر با ملاحظات گفته شده و انتخاب عقلایی خود ضمن پاسخگویی به مطالبه عمومی از این آزمون بزرگ سرافراز بیرون بیرون آید.

یادداشت

محمد اسدی جوزانی

رییس انجمن فروشندگان طلا، جواهر و نقره

هنگامی که خبر کشف 7 هزار سکه طلای تقلبی از سوی ماموران زحمتکش ناجا منتشر شد، باید می دانستیم که تفکر و ساخت سکه تقلبی یک شبه اتفاق نمی افتد بلکه مدتها زمان بندی، برنامه ریزی و هماهنگی نیاز دارد تا بتوان چنین اقدام خلافی را انجام داد. اما سوال اینجاست که آیا تولید سکه طلای تقلبی فقط در همان مقطع و در همان محل اتفاق افتاده و ماموران ناجا موفق به شناسایی عوامل آن شده اند؟ آیا قبل از آن هرگز سکه تقلبی تولید نشده است؟ آیا تمامی سکه های تقلبی کشف و معدوم شده است؟ مهمتر از همه اینکه چه کسی می تواند تعهد کند که سکه طلای تقلبی اکنون تولید نمی شود و دیگر تولید نخواهد شد؟ برای آنکه به این سوالات پاسخ بدهیم، باید عوامل و تاریخچه آن را شناسایی کنیم. بی شک طلا تنها زمانی شناسایی می شود که بتوان آن را لمس کرد و به روشهای معمول، عیار و کیفیت آن را بررسی کرد. اما هنگامی که سکه های طلا را در وکیوم قرار دادند و اعتبار سکه طلا را به هولوگرام مشروط کردند تا عده ای از این بازی ها به سودهای کلان برسند، باید احتمال می دادیم که بازار تقلب و سواستفاده گرم شود. متاسفانه هنوز هم سکه طلای تقلبی وجود دارد و بارها شاهد دعوای خریدار و فروشنده سکه های وکیوم شده هستیم. امروزه سکه های طلای تقلبی وکیوم شده بسیاری باعث اختلاف و حتی درگیری بین خریدار و فروشنده می شود، سکه هایی که خریدار پس از بازکردن وکیوم آن متوجه تقلبی بودن آن می شود و دستش به جایی بند نیست. متاسفانه هیچ راهکاری برای اثبات آن وجود ندارد. کسی که سکه تقلبی را وکیوم کرده، تنها به شرطی به پذیرفتن تقلب خودش می شود که وکیوم را در حضور وی باز کنند. این در حالی است که امکان دارد سکه وکیوم شده به هر دلیل از جمله افتادن در آتش یا در نتیجه بازی کودکانه یا هر شرایط دیگری از حالت وکیوم خارج شود. بنابر این مردمی که اقدام به خرید سکه وکیوم شده میکنند، باید این احتمال را بدهند که سکه ای بی ارزش را در قالب وکیوم خریداری کرده باشند. بهترین راهکار این است که مردم سکه های وکیوم شده را تحریم کنند و تنها سکه ای را بخرند که قابل بررسی و تعیین عیار و کیفیت باشد. به عبارت بهتر انتخاب با مردم است که سکه طلا بخرند یا سکه بی ارزشی بخرند که سودش به جیب عده ای سودجو می رود.