در ديدار لاريجاني از مجلس مشاوران ژاپن تاکيد شد؛

رئيس مجلس شوراي اسلامي‌در ديدار با رئيس و جمعي از نمايندگان مجلس مشاوران ژاپن گفت: ضروري است ميان ايران و ژاپن گام‌هاي بلندتري برداشته شود. به گزارش ايسنا، علي لاريجاني در ديدار با رئيس و جمعي از اعضاي نمايندگان مجلس مشاوران ژاپن گفت: روابط ايران و ژاپن ديرينه بوده و به طور مداوم در حال حاضر که نودمين سال برقراري روابط سياسي دو کشور سپري مي‌شود نيز روابط دوستانه است. رئيس مجلس شوراي اسلامي‌با بيان اينکه فرصت خوبي است که ميان ايران و ژاپن گام‌هاي بلندتري برداشته شود، افزود: برخي از کشورها ممکن است به دنبال ايجاد اختلال در روابط باشند که نبايد اجازه داد. وي با يادآوري اينکه در طول تاريخ، تنشي ميان ايران و ژاپن به وجود نيامده است، تصريح کرد: علت آن نزديک بودن فرهنگ دو کشور است. لاريجاني با بيان اينکه در ايران نگاه مثبتي به کشور ژاپن وجود دارد، گفت: در بخش‌هاي مختلف صنعتي، فني و تجاري علاقمند به همکاري با شما هستيم. رئيس قوه مقننه کشورمان با تأکيد بر اينکه از توسعه روابط تجاري ميان دو کشور استقبال مي‌کنيم، ادامه داد: زمينه‌هاي مناسبي براي سرمايه‌گذاري ژاپن در ايران در زمينه‌هاي مختلف مانند نفت، گاز، پتروشيمي‌و صنعت داروسازي وجود دارد. وي با يادآوري اينکه مي‌توان در زمينه روابط بلندمدت ميان دو کشور تلاش کرد، ادامه داد: روابط اقتصادي ضروري است پايدار باشد.

لاريجاني از تلاش‌هاي سازنده کشور ژاپن براي تداوم توافق هسته‌اي قدرداني کرد و گفت: تمام کشورهاي دنيا نيز اين نظر را دارند و چين و روسيه نيز چنين نظري دارند البته بايد در اين زمينه اقدامات عملي داشت و به چارچوبي دست يافت. در ادامه چوايچي داته رئيس مجلس مشاوران ژاپن در ديدار با هيئت پارلماني ايران با بيان اينکه ايران داراي تمدني بزرگ و غني و بزرگترين کشور خاورميانه است، گفت: ايران با ژاپن روابط ديرينه‌اي داشته و در ديدار اخير نخست وزير ما با دکتر روحاني؛ رئيس جمهور، بيش از پيش فعال‌تر شده است. وي با بيان اينکه دولت آقاي روحاني به دنبال تعاملات سازنده با مجامع بين‌المللي بوده و اين مايه خرسندي است، افزود: ژاپن از توافق هسته‌اي حمايت کرده است. رئيس مجلس مشاوران ژاپن ادامه داد: انتظار مي‌رود تعامل دو کشور از نظر سياسي، اقتصادي و فرهنگي افزايش يابد. چوايچي داته بر ضرورت توسعه روابط پارلماني تأکيد کرد و گفت: اميدواريم اين سفر فرصتي براي افزايش تعاملات ميان دو کشور را فراهم کند و سفر دو روزه پربار باشد.

رئيس مجلس مشاوران ژاپن يادآور شد: تعاملات دو کشور مي‌تواند از طريق مبادلات فرهنگي و ورزشي بيش از پيش افزايش يابد و درک متقابل مبناي توسعه دو کشور را شکل دهد.

مجلس مشاوران ژاپن مانند مجلس سنا مي‌باشد و قدرت بيشتري از مجلس نمايندگان دارد.

در پايان اين مراسم رئيس مجلس شوراي اسلامي‌و هيئت پارلماني از صحن علني مجلس مشاوران ژاپن بازديد کردند، سپس رئيس مجلس شوراي اسلامي‌از يک ايستگاه مترو بازديد و با طراحي و چگونگي ساخت ايستگاه‌هاي چندمنظوره مترو آشنا شد و از آنجا به ايستگاه مونوريل رفت و از کيفيت کارکرد مونوريل چرخدار و ميزان استفاده مردم بازديد شد.

معرفي رئيس جديد قوه قضائيه تا پايان سال

معاون اول قوه قضائيه گفت: رئيس جديد قوه قضائيه تا پايان امسال و قبل از آغاز سال جديد معرفي مي‌شود و کار خود را آغاز مي‌کند. حجت الاسلام محسني اژه‌اي در خصوص شايعات آزادي مرتضوي دادستان سابق تهران از زندان گفت: اين خبر تکذيب شد و وي همچنان در زندان است. حجت الاسلام و المسلمين غلامحسين محسني اژه‌اي سخنگوي قوه قضائيه در گفتگو با الف در خصوص شايعات آزادي مرتضوي دادستان سابق تهران از زندان گفت: اين خبر تکذيب شد و وي همچنان در زندان است. وي در پاسخ به اين سوال که با توجه به عفو برخي از محکومين قضايي، آيا مرتضوي هم شامل عفو شده، گفت: من خبر ندارم.


لزوم بازنگري آمريکا در سياست‌های شکست خورده

پس از آنکه دونالد ترامپ رييس جمهور آمريکا در توئيتي به زبان‌هاي فارسي و انگليسي نوشت:«۴۰ سال فساد. ۴۰ سال سرکوب. ۴۰ سال ترور. رژيم ايران فقط موجب چهل سال شکست شده است. مردم ايران که مدت‌هاست در رنجند شايسته آينده روشن‌تري هستند.» محمد جواد ظريف وزير خارجه کشورمان واکنش نشان داد و نوشت:«چهل سال شکست در پذيرش اينکه ايراني‌ها هرگز مطيع نخواهند شد. چهل سال شکست در تطبيق دادن سياست آمريکا با واقعيت. چهل سال شکست در بي ثبات کردن ايران از طريق خونريزي و پول خرج کردن. پس از چهل سال انتخاب‌هاي اشتباه وقت آن رسيده است که دونالد ترامپ در سياست شکست خورده آمريکا بازنگري کند»


مردم با احساس خطر پرشورتر به صحنه مي‌آيند

آيت ا... مکارم شيرازي گفت: مردم هرچه بهتر به ميان بيايند، مديران و مسئولان بايد بيشتر در حل مشکلات به ويژه مشکلات اقتصادي کوشا باشند؛ اميدوارم مسؤولان پيام اين حضور باشکوه را بشنوند و بدانند بايد در حل مشکلات بيشتر و محکم تر بکوشند.به گزارش ايسنا اين مرجع تقليد افزود: مردم در مواقعي که احساس کنند خطري در ميان است پرشورتر از قبل در صحنه حاضر مي‌شوند.وي با تاکيد بر اينکه طبق قرائن، راهپيمايي ديروز بسيار باشکوه و بهتر از ساليان گذشته بود، گفت: هر زمان دشمن فشار بيشتري مي‌آورد مردم احساس مي‌کنند محکم‌تر بايد مشت بر دهان دشمن بکوبند.مکارم شيرازي افزود: اين حضور باشکوه رسالت و مسئوليت مسئولان را سنگين‌تر مي‌کند.

حضور پرشکوه مردم در راهپیمایی 22 بهمن دشمنان را به وحشت انداخت؛

گروه سیاسی: در اينکه مدتهاست دشمني عليه جمهوري اسلامي‌ايران آغاز شده و پاياني هم ندارد، ترديدي نيست اما اينکه دشمني علني شود و براي اين دشمني تيم جمع کنند، جاي تعجب دارد. بي شک بزرگترين دشمن جمهوري اسلامي، آمريکا و رژيم صهيونيستي است و جديدترين اقدام آنان ، سفر مقامات آمريکايي به نقاط جهان و جمع آوري تيم دشمني با ايران است.

در اين رابطه مايک پمپئو وزير امور خارجه آمريکا روز جمعه 22 دي ماه در جريان سفر خاورميانه‌اي خود در گفت وگو با شبکه خبري 'فاکس نيوز' از برگزاري يک گردهمايي بين المللي با تمرکز بر فعاليت‌هاي منطقه‌اي ايران در روزهاي 13 و 14 فوريه (24 و 25 بهمن) در ورشو پايتخت لهستان با حضور متحدان آمريکا از جمله بعضي شيخ نشين‌هاي حاشيه خليج فارس و در راس آنها عربستان سعودي و نيز رژيم صهيونيستي خبر داد. اين در حالي است که مردم ايران در راهپيمايي 22 بهمن به جهانيان اعلام کردند که به نظام ايمان دارند و تا پاي جان از آرمانهاي انقلاب حراست خواهند کرد. اينکه نشست ضد ايراني دو روز پس از 22 بهمن برگزار مي‌شود نيز معنا دارد است. گفته مي‌شود که برخي گروه‌هاي تروريستي نيز به اين نشست فرا خوانده شده اند.کشورهاي بزرگ اروپايي به علاوه بسياري از کشورهاي منطقه از جمله کشورهاي مهم عربي و ترکيه از مشارکت در اين نشست به رغم دعوتي که واشنگتن از آنها کرده، خودداري کرده اند.واشنگتن مي‌کوشد با ادعاي اينکه اين نشست صرفا عليه ايران نيست و اوضاع خاورميانه را بحث و بررسي مي‌کند، کشورهاي موثر دنيا را به شرکت در اين نشست ترغيب کند.لهستان در حالي ميزبان اين نشست شده است که ايرانيان 70 سال قبل، پذيراي بيش از يک‌صد هزار پناهجوي لهستاني بودند. حتي امروز نيز مردم کشورهاي همسايه، ايران را پناهگاهي امن در روزهاي سخت مي‌دانند.محمدجواد ظريف وزير امور خارجه جمهوري اسلامي‌ايران در واکنش به اعلام برگزاري کنفرانس ضد ايراني در لهستان از سوي پمپئو، به کشور ميزبان و شرکت‌کنندگان کنفرانس در توئيتي يادآوري کرد: کساني که در آخرين نمايش ضد ايراني توسط آمريکا شرکت کرده بودند، يا مرده‌اند، يا بي آبرو شده و يا به حاشيه رانده شده اند؛ و ايران قوي تر از هميشه است. دولت لهستان نمي‌تواند اين ننگ را پاک کند؛ در حالي که ايران، لهستاني‌ها را در جنگ جهاني دوم نجات داد؛ اين کشور اکنون ميزبان يک سيرک درمانده ضد ايراني مي‌شود.

  • نشست بي ارزش

در اين رابطه رئيس ستاد کل نيروهاي مسلح نشست ورشو را 'بي ارزش' توصيف کرد و گفت: اين نشست تاثيري در کارها و قدرت ايران نخواهد داشت. سرلشگر محمد باقري در گفت وگو با ايرنا افزود: لهستان قول داده که در نشست ورشو هيچ حرفي عليه ايران زده نمي‌شود.وي افزود: بايد منتظر بود تا اين نشست برگزار شود و ببينيم که لهستاني‌ها چقدر به قول خود وفادار هستند.رييس ستادکل نيروهاي مسلح اين نشست را بي ارزش و بي اهميت توصيف کرد و اظهار داشت: چه در نشست ورشو عليه ايران حرفي زده شود و چه حرفي زده نشود، تاثيري در اقدامات و قدرت جمهوري اسلامي‌ايران نخواهد داشت.

  • تشکر از موضع لبنان عليه ورشو

«جبران باسيل» وزير خارجه لبنان در نشست خبري مشترک با محمدجواد ظريف وزير امور خارجه کشورمان با انتقاد از نشست ورشو اعلام کرد که در اين نشست شرکت نخواهد کرد. ظريف نيز با تاکيد بر اينکه همکاري ايران و لبنان عليه هيچکس نيست و به نفع همه است، به ويژه به نفع مردم ايران و لبنان، از موضع قوي دولت لبنان عليه اجلاس ورشو سپاسگزاري کرد و گفت: مشکل منطقه و جهان ما مشکل تجاوز و اشغالگري رژيم صهيونيستي است. نبايد اجازه دهيم ديگران با ايجاد خطرات تصنعي، خطر واقعي را از منطقه ما به فراموشي بسپارند.

  • رفتار دو پهلوي آلمان

در همين رابطه وزير امور خارجه آلمان در کنفرانس ورشو شرکت نمي‌کند و يکي از مقام‌هاي وزارت امور خارجه به عنوان جايگزين وي در اين کنفرانس حضور خواهد داشت. به گزارش ايلنا از ديلي ميرور، يک مقام رسمي‌وزارت خارجه آلمان اعلام کرد که «هايکو ماس»، وزير امور خارجه آلمان در کنفرانس ورشو شرکت نمي‌کند و «نيل آنن»، يکي از مقام‌هاي ارشد وزارت امور خارجه به عنوان جايگزين وي در اين کنفرانس حضور خواهد داشت. اين در حالي است که بسياري از کشورهاي اروپايي اعلام کرده بودند در اين همايش شرکت نخواهند کرد.

ايالات متحده و لهستان اعلام کردند که نشست وزراي بين‌المللي درباره صلح و امنيت در خاورميانه و مسائل مهم مانند تروريسم، توسعه و گسترش سلاح‌هاي هسته‌اي صحبت خواهد کرد.اين در حالي است که سخنان اخير مقام‌هاي ارشد ايالات متحده و لهستان منجر به گمانه‌زني در مورد تلاش براي ساختن يک ائتلاف ضدايراني شده است.مايک پمپئو، وزير امور خارجه ايالات متحده، تاکيد کرد که تمرکز کنفرانس بر ايران خواهد بود، در حاليکه وزير خارجه لهستان تأييد کرد که مقام‌هاي ايراني به اين نشست دعوت نشده‌اند.

  • بهانه هوشمندانه موگريني

از سوي ديگر يک استاد علوم سياسي و روابط بين الملل دانشگاه آمستردام با اشاره به ماهيت ضدايراني نشست ورشو تاکيد کرد: صحبت‌هاي موگريني را يک بهانه سياسي هوشمندانه براي عدم شرکت در اين نشست مي‌دانم و اميدوارم وي بر موضع خود مبني بر عدم حضور در لهستان پايبند باشد. پاول آرتز با تاکيد بر اينکه کنفرانس ورشو به احتمال زياد يک کنفرانس با موضوع ايران و تهديد ايران خواهد بود در خصوص عدم حضور موگريني در اين کنفرانس گفت: اينکه موگريني اعلام کرده در زمان برگزاري اين نشست در اروپا نيست و نمي‌تواند در اين اجلاس شرکت کند، اين گفته موگريني را دستاويز يک بهانه سياسي هوشمندانه براي عدم شرکت در اين نشست مي‌دانم و اميدوارم موگريني بر موضع خود مبني بر عدم حضور در لهستان پايبند باشد. من باور دارم موگريني مانند هميشه بر گفته خود پافشاري مي‌کند.وي در پاسخ به اينکه قرار است نتانياهو در اين نشست سخنراني کند، چه پيش‌بيني از اين سخنراني مي‌کنيد؟ گفت: موضع اسرائيل کاملا روشن است؛ آنها ايران را يک تهديد مي‌دانند هر چند که به نظر من اين موضوع يک رويکرد و ادعاي واهي و بي‌منطق است.

  • احتمال تشکيل 6 کميته عليه ايران

در همين رابطه روزنامه شرق الاوسط مدعي شد که انتظار مي‌رود در نشست ورشو لهستان بر سر آنچه "ارتقاي امنيت و ثبات منطقه" خوانده مي‌شود، شش کميته به منظور "تغيير رفتار ايران در منطقه" تشکيل شود.به نوشته اين روزنامه قرار است اين کميته‌ها به بررسي موضوعاتي در زمينه‌هاي مبارزه با تروريسم و افراط‌گرايي، امنيت سايبري، ارتقاي موشک‌هاي بالستيک، حفظ ايمني و امنيت راه‌هاي دريايي و حقوق بشر بپردازند.به ادعاي اين روزنامه، تمامي‌اين موارد مي‌توانند به تغيير رفتار ايران در منطقه منجر شوند.به گزارش ايسنا، تحليلگران آمريکايي مي‌گويند لهستان به منظور امتيازگيري از آمريکا حاضر به برگزاري اين کنفرانس در ورشو شده است.کشورهاي اروپايي عضو ۱+۵ پس از نقض توافق‌نامه بين المللي برجام توسط آمريکا هيچ اقدامي‌عليه اين کشور انجام ندادند. اين کشورها بدون آنکه به تعهدات خود در قبال برجام عمل کرده باشند از ضرورت توافق جديد با ايران در زمينه‌هاي ديگر صحبت مي‌کنند و قصد دارند با ايجاد فشار عليه ايران، تهران را به تصور خود مجبور به پذيرفتن خواسته‌هايشان کنند.


در گفتگوی اختصای تجارت با رییس کانون کارگران بازنشسته تهران مطرح شد؛

اقتصاد کلان-کورش شرفشاهي: همه ساله تعيين حداقل دستمزد در شوراي عالي کار، در روزهاي پاياني سال تعيين مي‌شود. مبناي تعيين حداقل دستمزد تبصره‌هاي ۱ و ۲ ماده ۴۱ قانون کار است. تبصره ۱ افزايش حداقل دستمزد را بر اساس تورم سالانه تعيين مي‌کند اما تبصره ۲ بر سبد خانوار تاکيد دارد. اکنون در روزهاي پاياني سال هستيم و بار ديگر شوراي عالي کار بايد حداقل دستمزد را تعيين کند.

  • چشم بازنشستگان به شوراي عالي کار

نکته جالب توجه اين است که حداقل دستمزد تنها به کارگران شاغل مختص نمي‌شود، بلکه بر اساس مواد ۹۶ و ۱۱۱ قانون تامين اجتماعي، افزايش دستمزد در شوراي عالي کار مبناي حداقل مستمري بازنشستگان تامين اجتماعي است. امسال بازنشستگان چشم به شوراي عالي کار دوخته‌اند تا بدانند چقدر به حقوقشان افزوده خواهد شد. در اين رابطه با علي دهقان کيا رئيس کانون کارگران بازنشسته تهران گفت و گو کرديم. دهقان کيا با اعلام اينکه سال‌ها مبناي افزايش حداقل دستمزد تورم سالانه بوده است گفت: معمولا تورم واقعي اعلام نمي‌شود و همين امر موجب مي‌شود کارگران نتوانند افزايش دستمزدي متناسب با گراني و تورم واقعي داشته باشند.

وي با يادآوري اينکه سال گذشته براي اولين بار نمايندگان کارگري در شوراي عالي کار موفق شدند از کارفرما و دولت تبصره ۲ يعني سبد هزينه خانوار را مطالبه کنند گفت: در نتيجه مذاکرات جدي و نفس‌گير گروه کارگري، در نهايت کارفرمايان و دولت سبد هزينه خانوار را پذيرفتند و براي اولين بار افزايش حداقل دستمزد بر مبناي سبد هزينه خانوار صورت گرفت.

رئيس کانون بازنشستگان تهران با اعلام اينکه سال قبل سبد هزينه خانوار دو ميليون و ۷۰۰ هزار تومان تصويب شد گفت: آنچه به عنوان حداقل دستمزد به کارگران تعلق گرفت، حدود يک ميليون و ۳۰۰ هزار تومان بود. يعني کارگران سال گذشته يک ميليون و ۴۰۰ هزار تومان از سبد خانوار عقب بودند که اين رقم نتيجه اصرار دولت و کارفرما به افزايش دستمزد بر مبناي تورم در سال‌هاي گذشته بود.

وي در خصوص آمارهاي امسال گفت: امسال حداقل سبد هزينه خانوار حدود ۳ ميليون و ۹۰۰ هزار تومان برآورد شده است. بدين معنا که اگر براي خريد اقلام موجود در سبد يک خانواده 4 نفري به بازار مراجعه کنيم و ارزانترين کالاهاي موجود در بازار را بخريم، مي‌بايست در ماه ۳ ميليون و ۹۰۰ هزار تومان درآمد داشته باشيم.

دهقان کيا با اعلام اينکه برآوردها نشان مي‌دهد سبد متوسط هزينه خانوار ۴ ميليون و ۹۰۰ هزار تومان است گفت: معناي سبد متوسط هزينه اين است که اگر نان آور يک خانواده 4 نفره بخواهد کالاها و اجناس متوسطي را براي تامين معاش و زندگي خود خريداري کند، بايد ماهيانه ۴ ميليون و ۹۰۰ هزار تومان دريافتي داشته باشد.

وي با اعلام اينکه اگر بخواهيم شرايط سال گذشته را داشته باشيم مي‌بايست حداقل حقوق دو ميليون و ۴۰۰ هزار تومان تعيين شود گفت: سال گذشته يک ميليون و ۴۰۰ هزار تومان از سبد حداقل هزينه عقب بوديم و امسال نيز اگر حقوق ما ۲ ميليون و ۴۰۰ هزار تومان تعيين شود، مانند شرايط سال گذشته، يک ميليون و 400 هزار تومان با سبد حداقل هزينه فاصله خواهيم داشت.

رئيس کانون بازنشستگان تهران با تأکيد بر اينکه اگر حداقل حقوق کمتر از ۲ ميليون و ۴۰۰ هزار تومان باشد شرايط بسيار سختي براي سال 98 در انتظار ما خواهد بود گفت: با توجه به گراني و تورم ناشي از گراني دلار، امسال کارگران و بازنشستگان شرايط سختي را سپري کردند و اگر درصد افزايش دستمزد به نوعي باشد که ما را در جايگاه قبل قرار دهند، بازهم سختي و فلاکت سال جاري را تجربه خواهيم کرد.

  • تقسيم شرمندگي به جاي نان

وي با اعلام اينکه بازنشستگان به جاي نان شرمندگي را سرسفره با اعضاي خانواده خود تقسيم مي‌کنند گفت: آقاياني که حقوقهاي نجومي‌مي‌گيرند و با افتخار از پشت صفحه تلويزيون به دريافت حقوق ماهيانه 19 ميليون تومان اعتراف مي‌کنند، نبايد از درد بازنشستگان و کارگران خبرداشته باشند.

با تاکيد بر اينکه در بهترين شرايط دولت و کارفرمايان بيش از ۵۰ درصد با افزايش حداقل دستمزد موافقت نخواهند کرد گفت: اگر حداقل حقوق دو ميليون تومان تعيين شود، براي سال آينده ۴۰۰ هزار تومان بيشتر عقب‌ماندگي خواهيم داشت که جمع اين مبلغ با يک ميليون و ۴۰۰ هزار تومان عقب‌ماندگي سال‌هاي قبل، ميزان عقب ماندگي دستمزد کارگران را به يک ميليون و ۸۰۰ هزار تومان افزايش خواهد داد.

دهقان کيا افزود: ملاک ما براي افزايش دستمزد، سبد حداقلي است و اگر بخواهيم سبد متوسط را ملاک مذاکرات قرار بدهيم، دو ميليون و ۹۰۰ هزار تومان عقب‌ماندگي حقوق و دستمزد با متوسط زندگي خانوار خواهيم داشت.

وي در پاسخ به اينکه چرا کسري حقوق بازنشستگان را از سازمان تامين اجتماعي مطالبه نمي‌کنيد گفت: اين امکان ندارد زيرا عمده منابع سازمان تامين اجتماعي از محل دريافت حق بيمه‌هاست و حدود ۲۰ درصد نيز از محل درآمدهاي بانک رفاه کارگران و شستا تامين مي‌شود.

  • با کارگران صادق نيستند

رئيس کانون بازنشستگان تهران افزود: وضعيت اشتغال مناسب نيست و نه تنها اشتغال جديدي ايجاد نمي‌شود بلکه روزانه بسياري از کارگران بيکار مي‌شوند. بنابراين سازمان تامين اجتماعي محلي براي درآمدزايي ندارد تا بازنشستگان انتظار داشته باشند از آن محل اضافه حقوق دريافت کنند.

وي با ابراز تاسف از اينکه دولت در تمام سالهاي گذشته با کارگران صادق نبوده و همين دليل عقب ماندگي حقوق است گفت: امسال يک بار بانک مرکزي تورم را ۴۱ درصد اعلام کرد، اما پس از مدت کوتاهي اين آمار را از سايت بانک مرکزي حذف کردند و رقم را پايين کشيدند. بنابراين ديگر به آمارهاي دولتي اعتمادي نداريم و سبد خانوار را که مورد تاييد دولت و کارفرمايان است به عنوان ملاک افزايش دستمزد در نظر مي‌گيريم. دهقان کيا گراني و تورم را ناشي از سومديريت دولت دانست و گفت: دولت وظيفه دارد بازار عرضه و تقاضا را تنظيم کند و هر آنچه نياز بازار است، تامين کند تا قيمت کالاها بالا نرود و هر جا که احساس کرد تورم و گراني در حال شکل گيري است، ورود موثر داشته باشد. بنابر اين وقتي دولت در انجام وظايف خود کوتاهي کرده، خودش هم بايد تاوان بدهد. وي با يادآوري اينکه در ابتداي سال قيمت دلار 3500 تومان بود و در مدت کمتر از 4 ماه به از مرز 19 هزار تومان رد شد گفت: تمام گراني‌ها به دليل دلار 19 هزار تومان اتفاق افتاد اما اکنون که دلار به کانال 11 هزار تومان بازگشته، قيمت‌ها در همان اندازه دلار 19 هزار تومان باقي مانده که اين هم يکي ديگر از دلايل ناتواني دولت در اداره امور است. رئيس کانون بازنشستگان تهران با اعلام اينکه به عنوان نماينده قشر بازنشسته وظيفه داريم نسبت به شرايط سخت و غير قابل تحمل امروز اعتراض کنيم گفت: کانون بازنشستگان قدرت اجرايي ندارد، اما مي‌توانيم اعتراض‌هاي مدني داشته باشيم و از مسوولان بخواهيم در مورد شرايط بحراني امروز پاسخگو باشند.

  • جلسه با استاندار

وي با اشاره به اينکه مدتهاست بازنشستگان از کانون درخواست برگزاري تجمع در اعتراض به وضعيت نامناسب را مي‌کنند گفت: اعتقاد ما بر اين است که هر کاري بايد از کانال قانوني خودش پيگيري شود. به همين دليل در جلسه‌اي که با استاندار تهران داشتيم، شرايط را توضيح داديم و به استاندار تهران در نامه‌اي رسمي‌تقاضاي تجمع مقابل سازمان برنامه و بودجه را ارايه داديم که تاکنون با اين تقاضا موافقت نشده است.

دهقان کيا با تاکيد براينکه تجمع بازنشستگان صنفي است و فقط از دولتمردان مي‌خواهيم به قانون مصوب مجلس شوراي اسلامي‌عمل کنند و بدهي سازمان تامين اجتماعي را بپردازند گفت: پس از آنکه با تجمع بازنشستگان موافقت نشد، تقاضاي برگزاري شوراي تامين استان تهران را مطرح کرديم و در جلسه اين شورا حاضر شديم و تمام مطالب خود را با اسناد قانوني ارايه کرديم که مورد تاييد اعضاي شوراي تامين استان قرار گرفت.

  • جلسه با نمايندگان

رئيس کانون بازنشستگان تهران از مذاکراتي که هيات مديره کانون بازنشستگان تهران با نمايندگان مجلس شوراي اسلامي‌انجام داده‌اند خبر داد و گفت: نمايندگان مجلس را به جلسه هيات مديره کانون تهران دعوت کرده‌ايم و خودمان نيز به مجلس رفته و در جمع آنان توضيحات لازم را داده ايم. اما حرف نمايندگان اين است که قانون در مجلس تصويب مي‌شود اما دولت قانون را اجرا نمي‌کند.

دهقان کيا در پاسخ به اينکه بيش از 60 درصد بازنشستگان حداقل بگير هستند و اگر همسان سازي اجرايي شود، بخشي از مشکلاتشان مرتفع مي‌شود. چرا سازمان تامين اجتماعي همسان سازي را اجرايي نمي‌کند گفت: مشکل کارگران و بازنشستگان در تمامي‌سالهاي گذشته، بي توجهي دولت به قوانين و اجراي سليقه‌اي قانون است. اکنون نيز مشکل همسان سازي ناشي از رفتارهاي سليقه‌اي دولت به قانون برنامه ششم توسعه و لايحه بودجه است.

وي از تشکيل کميته همسان سازي در سازمان تامين اجتماعي خبر داد و گفت: بررسي‌هاي اين کميته انجام شده و نحوه همسان سازي، دسته بندي بازنشستگان، اعتبار و کارهاي اداري آن انجام شده و چنانچه دولت اعتبار آن را تامين کند، همسان سازي اجرايي خواهد شد.

  • دولت بدهي اش را بدهد

دهقان کيا با اشاره به طلب 182 هزار ميليارد توماني سازمان تامين اجتماي از دولت گفت: هرگز مبلغي اضافه از دولت نمي‌خواهيم بلکه فقط از دولت بدهکار مي‌خواهيم بخشي از بدهي خودش به سازمان را بپردازد.

وي با تاکيد بر اينکه اگر بتوانيم پولي از دولت بابت مطالبات سازمان بگيريم، همسان سازي اجرا مي‌شود گفت: اگر دولت بدهي خودش را به سازمان ندهد، همسان سازي اجرا نمي‌شود و درصد بالايي از بازنشستگان همچنان با حداقل‌ها زندگي خواهند کرد.

رئيس کانون بازنشستگان تهران با يادآوري اينکه بر اساس بند ب ماده 12 قانون برنامه ششم توسعه، دولت مي‌بايست براي سال 97 مبلغ 7200 ميليارد تومان به سازمان بپردازد گفت: اگر دولت قانون گريز نبود و به آنچه در برنامه ششم توسعه و لايحه بودجه آمده، عمل مي‌کرد، اکنون بخشي از همسان سازي اجرايي شده بود. وي با اعلام اينکه اکنون اگر بخواهيم همسان سازي را براي سال 98 اجرايي کنيم، به 12 هزار ميليارد تومان اعتبار نياز داريم گفت: تمامي‌کانونهاي بازنشستگي به دولت فشار مي‌آورند که اين مبلغ را پرداخت کند و دولت نيز همچنان نسبت به خواسته برحق بازنشستگان و سازمان تامين اجتماعي مقاومت مي‌کند.

رييس اتاق تهران از بي تدبيري‌ها انتقاد کرد؛

گروه تجارت: رئيس اتاق بازرگاني تهران گفت: به دليل تحريم‌هاي اخير، مجدد دچار مشکلاتي در اقتصاد ايران شده ايم، در حاليکه اگر تحريم‌ها نبود، اقتصاد ما با اقتصاد دنيا بيشتر گره مي‌خورد؛ اما متاسفانه نتوانستيم با رشد و سرعت قبل، کار را ادامه دهيم.

به گزارش تجارت به نقل از خبرگزاري مهر، مسعود خوانساري در جلسه هيات نمايندگان اتاق بازرگاني تهران، با اشاره به پيروزي انقلاب اسلامي‌ايران، گفت: پيروزي انقلاب اسلامي، دستاوردهاي مهمي‌براي کشور داشته که از جمله مهمترين آن، استقلال است.

  • رضايت از عملکرد اتاق

رئيس اتاق بازرگاني تهران افزود: مطابق با آخرين نظرسنجي انجام شده از سوي اتاق بازرگاني تهران، اگرچه نارضايتي از اقتصاد ايران وجود دارد و بسياري از مردم نسبت به مشکلات اقتصادي کشور، نااميد هستند، اما از فعاليت‌هاي اتاق بازرگاني تهران رضايت وجود دارد. خوانساري، با بيان اينکه در دوره کنوني، ۲۰ تشکل استاني در تهران تشکيل شده است، گفت: در بحث حمايت از تشکل‌ها تلاش شد تا به جاي توزيع پول، کمک‌هاي هدفمند صورت گيرد؛ به نحوي که بسياري از تشکل‌ها اکنون صاحب ساختمان شده و شرايط مناسب تري دارند. وي با اشاره به انتخابات پيش روي اتاق‌هاي بازرگاني در سراسر کشور، افزود: هر چقدر مشارکت فعالان اقتصادي در اين انتخابات بيشتر باشد، قدرت اتاق بسيار بالاتر خواهد بود. البته به فعالان اقتصادي توصيه مي‌شود که با مشارکت خود، اتاق قوي ساخته و همبستگي و يکصدايي را رقم بزنند؛ اما هر چقدر به تشخص بخش خصوصي توجه شود، در به ثمر رساندن فعاليت‌هاي بخش خصوصي گام‌هاي موثرتري برخواهيم داشت.

  • اتاق؛ صداي بخش خصوصي

خوانساري گفت: به دليل تحريم‌هاي اخير، مجدد دچار مشکلاتي در اقتصاد ايران شده ايم، در حاليکه اگر تحريم‌ها نبود، اقتصاد ما با اقتصاد دنيا بيشتر گره مي‌خورد؛ اما متاسفانه نتوانستيم با رشد و سرعت قبل، کار را ادامه دهيم، پس معتقديم که در ۴ سال اخير، اتاق بازرگاني توانست به بخش خصوصي شخصيت دهد و صداي فعالان اقتصادي باشد. وي تصريح کرد: در اين مقطع زماني نيز، اگر اتاق بازرگاني همصدايي و همدلي را تجربه کند، مي‌توان بسياري از مطالبات بخش خصوصي از دولت را به سرانجام رساند.

خوانساري در ادامه با اشاره به دستاوردهاي اتاق بازرگاني هشتم گفت: مهمترين دستاورد اتاق بازرگاني در اين دوره، هيات نمايندگان متفاوت است؛ به اين معنا که اين دوره از هيات نمايندگان يکي از بهترين دوره‌هايي بود که هماهنگي و همصدايي در آن به چشم مي‌خورد؛ به نحوي که اگر قرار باشد بخش خصوصي موفق باشد، بايد اتاق‌هاي قوي داشت که به عنوان اتاق فکر اقتصاد کشور نقش آفريني کنند.

  • حضور مؤثر درتصميم گيري‌ها

وي اظهار داشت: در طول ۴ سال اخير، تلاش زيادي در اتاق صورت گرفت تا بتوان از دو زاويه ارتباط بيشتر با اعضا و مطالبه گري از حاکميت، بتوانيم حضور موثر در تصميم گيري‌ها داشته باشيم. اين در حالي است که در ابتداي فعاليت اين دوره از هيات نمايندگان، بسياري از اعضاي اتاق بازرگاني تصور مي‌کردند که اتاق بازرگاني، بخشي از بدنه دولت است؛ اما اين تصور اکنون تغيير يافته است.

رئيس اتاق بازرگاني تهران با اشاره به حضور مسئولان تراز اول کشور در جلسات هيات نمايندگان گفت: اين حضور که در بالاترين سطح هيات دولت صورت گرفته، توانسته بازتاب گسترده‌اي در رسانه‌ها داشته باشد، ضمن اينکه در کنار آن، تهيه گزارش‌هاي کارشناسي براي تصميم سازي، راه اندازي نهضت ترجمه با ترجمه بيش از ۲۰ عنوان کتاب بين المللي و بازطراحي سايت اتاق بازرگاني تهران به منظور اطلاع‌رساني بيشتر از جمله اقداماتي بوده که در دوره هشتم اتاق بازرگاني تهران به ثمر رسيده است.

  • تحريم و بي تدبيري‌ها

وي اظهار داشت: اگر بحث تحريم‌ها و بي تدبيري‌هاي دولت در اقتصاد کشور نبود، به طور قطع برد اتاق بازرگاني تهران نيز بيش از قبل بود، چراکه برنامه ما اين بود که تعداد اعضا را در طول ۴ سال به بيست هزار عضو برسانيم، اما اکنون به ۱۸ هزار عضو رسيده‌ايم که البته بيشتر به خاطر وجود مشکلات اقتصادي بود که در سال جاري تشديد شد. خوانساري گفت: هدف اين بود که صداي اتاق و بخش خصوصي را به جامعه برسانيم که فکر مي‌کنم اين صدا به درستي و نيکنامي‌به گوش مي‌رسد، به نحوي که رهبر معظم انقلاب اسلامي‌نيز براي اولين بار در تاريخ بعد از انقلاب اسلامي‌از اتاق بازرگاني نام برده و تاکيد کردند که همه تصميم گيران و تصميم سازان، صداي بخش خصوصي را بشنوند، اين نشان مي‌دهد که سخنان هيات نمايندگان اتاق بازرگاني تهران، شنيده شده است.

رئيس اتحاديه املاک براي سال آينده پيش‌بيني کرد؛

گروه راه و مسکن: رئيس اتحاديه مشاوران املاک در باره پيش‌بيني خود از بازار مسکن در سال آينده گفت: مهندس اسلامي، وزير راه و شهرسازي همواره وعده داده که نگاهش به ساخت و ساز خواهد بود. همين موضوع ما را اميدوار مي‌کند که در سال آينده با افزايش توليد مسکن، شاهد تعديل قيمت باشيم.

به گزارش تجارت، مصطفي‌قلي خسروي در گفت‌وگو با ايسنا اظهار کرد: با وجود برخي گمانه‌زني‌ها از رکود کامل در بازار مسکن بايد اين نکته را يادآور شوم که اقتصاد مسکن مسدود نشده و هنوز هم خريد و فروش وجود دارد؛ کما اين‌که در ۱۵ روز ابتداي بهمن ماه ۱۳۹۷ معاملات ۱۳۰۰ فقره نسبت به ۱۵ روز ابتداي دي‌ماه افزايش يافت. با اين حال اوضاع چندان مطلوب نيست که آن هم به کاهش قدرت خريد متقاضيان مربوط مي‌شود. وي افزود: نوسانات نرخ ارز طي سال‌هاي اخير اثر منفي در بازار مسکن ايجاد کرده و توليد به اندازه‌ي نياز کشور نيست. زماني که عرضه به اندازه‌ي کافي در بازار مسکن وجود نداشته باشد، انباشت تقاضا باعث به هم خوردن توازن مي‌شود. به همين دليل دولت بايد ساخت و ساز را در دستور کار قرار دهد که در اين صورت بازار روال طبيعي خود را پيدا مي‌کند.

  • تقاضا براي کوچک متراژها

رئيس اتحاديه مشاوران املاک استان تهران با بيان اين‌که لازم است به سمت صنعتي‌سازي برويم گفت: متراژ خانه‌ها بايد مطابق سلايق همه گروه‌ها باشد. درست است که در بسياري از محله‌ها نياز به متراژهاي کمتر از ۸۰ متر داريم ولي در مناطق ديگر نياز به واحدهاي بزرگ متراژ ديده مي‌شود. لذا نمي‌توانيم صرفاً آپارتمان‌هاي کوچک يا بزرگ متراژ را ملاک برنامه‌ريزي براي توليد قرار دهيم. البته در حال حاضر فشار تقاضا بيشتر در واحدهاي کوچک متراژ ديده مي‌شود. به همين دليل طي سال‌هاي اخير به موضوع کوچک‌سازي تاکيد و در بسياري از مناطق اين اقدام آغاز شده است.

  • ايجاد التهاب در بازار مسکن

خسروي، طرح ماليات عايدي مسکن که هم‌اکنون در مجلس شوراي اسلامي‌مطرح مي‌شود را منجر به ايجاد التهاب در اين بخش دانست و افزود: اين‌که عده‌اي معتقدند اين طرح به تعديل ثروت کمک خواهد کرد را قبول ندارم. نتيجه‌ي هر نوع فشار مالياتي بر حوزه مسکن و ساخت و ساز، گران‌تر شدن مسکن خواهد بود که اثرات سو آن به اقشار پايين جامعه برمي‌گردد.

  • فرار سرمايه از حوزه مسکن

وي با اشاره به مدل‌هاي موفق برنامه‌ريزي شهري در دنيا گفت: زماني که در شهر دوبي، ساختمان‌سازي آغاز شد، دولت ماليات اين حوزه را پايين آورد تا سرمايه‌گذاران ترغيب شوند. ولي ما طي سال‌هاي اخير براي بخش مسکن که مولد و پيشران اقتصاد محسوب مي‌شود ماليات‌هاي سنگين وضع کرده‌ايم که نتيجه‌ي آن به فرار سرمايه از اين حوزه منجر شده است.

رئيس اتحاديه مشاوران املاک تاکيد کرد: بالا بردن ريسک سرمايه‌گذاري در بخش مسکن، سرمايه‌ها را به سمت بازارهاي ارز و طلا سوق مي‌دهد که اثرات منفي در اقتصاد کلان ايجاد مي‌کند. مضافاً اين‌که ارز و طلا را مي‌توان غيرقانوني از کشور خارج کرد اما مسکن را نمي‌توان قاچاق کرد.

خسروي درباره پيش‌بيني از بازار مسکن در سال آينده گفت: اولاً بايد بدانيم که قيمت مسکن با دستورالعمل پايين نمي‌آيد. همان‌طور که گفتم مهم‌ترين عامل، ساخت و ساز است که خود منجر به ايجاد ثبات در اين بازار مي‌شود. مهندس اسلامي، وزير راه و شهرسازي نيز همواره وعده داده که نگاهش به ساخت و ساز خواهد بود. همين موضوع ما را اميدوار مي‌کند که در سال آينده با افزايش توليد مسکن، شاهد تعديل قيمت باشيم.

  • کاهش معاملات

به گزارش ايسنا بر اساس اعلام بانک مرکزي در دي ماه سال جاري تعداد معاملات آپارتمان‌هاي مسکوني شهر تهران به ۶۷۰۰ واحد رسيد که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتيب ۱.۴ دهم و ۶۴.۶ درصد کاهش را نشان مي‌دهد. هم‌چنين در ماه مورد نظر متوسط قيمت خريد و فروش يک متر مربع زير بناي واحد مسکوني معامله شده از طريق بنگاه‌هاي معاملات ملکي شهر تهران، ۹ ميليون و ۸۰۰ هزار تومان بود که نسبت به ماه گذشته ۲.۵ درصد و ماه مشابه سال قبل ۹۰.۸ درصد افزايش يافته است.

از سوی رییس سابق سازمان اطلاعات عربستان صورت گرفت؛

گروه بين الملل: رئيس سابق سازمان اطلاعات عربستان راز ۲۵ سال روابط بين عربستان و تعدادي از کشورهاي خليج فارس با اسرائيل را برملا کرد.

به گزارش ايسنا، روزنامه ميدل ايست مونيتور نوشت، باراک رابيد، روزنامه‌نگار اسرائيلي با ترکي الفيصل، رئيس سابق سازمان اطلاعات عربستان و ۲۰ تن ديگر از مسؤولان بارز کشورهاي عرب حاشيه خليج فارس که از روابط اسرائيل در منطقه خليج فارس آگاه هستند، مصاحبه کرده و شبکه ۱۳ اسرائيل اعلام کرد، بسياري از مسؤولان گفت‌وگو جلوي دوربين را رد کردند. اين روزنامه‌نگار تاکيد کرد، الفيصل با رسانه‌هاي اسرائيل بارها گفت‌وگو و موافقت کرده که در برنامه "اسرار الخليج" حضور يابد برنامه‌اي که روابط اسرائيل با عربستان، بحرين و قطر را آشکار مي‌کند. تلويزيون اسرائيل دو دقيقه از اين مصاحبه را پخش کرد و قرار است اين مصاحبه در قسمت‌هايي پخش شود، الفيصل در اين مصاحبه به موضع اسرائيلي فلسطيني اشاره کرده و به جاي استفاده از اصطلاح "درگيري عربي اسرائيلي" همانگونه که برخي کشورهاي عربي از آن استفاده مي‌کنند و در طرح صلح عربي که عربستان تدوين کرده نيز به آن اشاره شده است، از اصطلاح "مساله فلسطين يا حل درگيري" استفاده کرد. رابيد افزود، اکثر اسرائيلي‌ها از اين روابط که توسط وزارت خارجه و موساد مديريت مي‌شوند، اطلاعات زيادي ندارند. ترکي الفيصل در حمله اسرائيل به غزه در سال ۲۰۱۴ گفته بود، او از اسرائيلي‌ها در خانه‌اش استقبال مي‌کند. اين نخستين بار نيست که الفيصل اين مطلب را بيان مي‌کند چرا که او در يادداشتي به روزنامه عبري هم به اسرائيلي‌ها گفته بود: در خانه‌ام در رياض از شما استقبال مي‌کنم.

غلامحسین حسنتاش
کارشناس ارشد نفتی
اخیرا عرضه نفت خام در بورس انرژی با تصویب شورای عالی هماهنگی اقتصادی شروع شده است. شاید این مسئله به عنوان راهی برای دور زدن تحریم‌ها مورد توجه قرار گرفته است. اما نکته این است که نفت خام ایران مورد تحریم است و نه مثلا فروش آن توسط شرکت یا شخص خاص، بنابراین به فرض اینکه هر شخص حقیقی یا حقوقی هم در بورس انرژی، نفت ایران را بخرد برای صدور آن دچار مشکل خواهد بود. اگر هم خریدار خارجی باشد که بتواند و حاضر باشد که علی‌رغم تحریم، نفت ایران را بخرد یا مجوز از امریکایی‌ها داشته باشد، خب چه دلیلی دارد از بورس بخرد و مثل گذشته می‌تواند از شرکت نفت بخرد. لذا من این حرکت را چندان مهم نمی‌دانم و فکر می‌کنم اگر معامله‌ای هم انجام شود تبلیغاتی و صوری خواهد بود.
 
البته برخی معتقدند که این تصمیم می‌تواند آینده بازار نفت خام صادراتی ایران را تغییر دهد؛ اما به نظر من این کار در شرایط عادی یعنی در شرایط نبود تحریم اصلا معنا و مفهومی ندارد و عرضه‌کننده انحصاری نفت خام ایران شرکت ملی نفت است و همه این را می‌دانند بنابراین رقابتی وجود ندارد. نفت‌خام یک کالای جهانی است و پایه قیمت آن در سطح جهان بر اساس ملاک‌های جاافتاده و پذیرفته‌شده در سطح بین‌المللی تعیین می‌شود و توسط مراجع پذیرفته‌شده توسط خریداران و فروشندگان، اعلام می‌‌شود و البته تفاوت‌هایی میان قیمت انواع نفت‌خام‌ در مناطق مختلف وجود دارد که توسط همان مراجع اعلام می‌شود. و همان‌گونه که همه می‌دانند و در بسیاری از قوانین و مقررات نیز مشخص است، حتی نفت‌خام‌های تحویلی به پالایشگاه‌های داخلی نیز بر اساس قیمت جهانی آن  (فوب خلیج‌فارس) محاسبه می‌شود. موضوع کشف قیمت نیز که یکی از اهداف بورس‌های کالایی است در مورد نفت‌خام مصداق ندارد. بنابراین همان‌طور که عرض کردم ظاهرا این برای دور زدن تحریم و به نوعی انفعالی است. پس تحول خاصی اتفاق نمی‌افتد.
 
نفت‌ خام در تمام کشورهای جهان غیر از یک استثنا (امریکا) در مالکیت دولت است و در جمهوری ‌اسلامی ‌ایران نیز نفت‌ خام قانونا در تملک دولت است و انحصارا توسط شرکت ‌ملی ‌نفت ‌ایران تولید می‌شود و طبق سیاست‌های ابلاغی اصل 44 قانون ‌اساسی نیز بخش ‌بالادستی صنعت نفت شامل اکتشاف و استخراج و تولید نفت ‌خام قابل واگذاری به بخش خصوصی نیست. بنابراین شرکت ملی نفت ایران تحت نظر وزارت نفت عرضه‌کننده انحصاری نفت ‌خام است ولذا بازار داخلی نفت‌ خام یک بازار انحصاری است در حالی که بورس کالایی در یک بازار رقابتی معنا و مفهوم پیدا می‌کند....
منبع: آینده نگر

عزت الله یوسفیان ملا
عضو کمیسیون تلفیق بودجه
وزارت امور خارجه تمام هدف خود را معطوف به مذاکره سیاسی برجام کرد، همچنین برخی مسائل مهمی که در سطح جهان برای این وزارت خانه اتفاق می افتاد باید پاسخگو بو. در واقع به وزارت خارجه اجازه ندادند که به خودش بیاید و بخواهد با برنامه ریزی و طراحی به مسائل مهمتری بپردازد و دائماً مشغول حل مسائل گذشته بوده است.البته ما قبول داریم که نمایندگی جمهوری اسلامی در کشور های مختلف هم در همه سطوح به خوبی فعال نبود.به طور مثال رایزن فرهنگی شناخته شده نیستند.رایزن های فرهنگی نیز در قالب سازمان ها و موسسه تقریب بین مذاهب و سازمان جهانی اهل بیت اقداماتی برای طلبه ها در خارج از کشور انجام می دهند که ما رایزن فرهنگی را نیز از آنجا می شناسیم و وزارت امور خارجه متأسفانه نتوانسته این دفاتر را ارتقاء دهد.انتظار این بود که با وجود آقای ظریف وزارت امور خارجه شامل تحولات عظیم و ویژه ای شود اما این مهم صورت نگرفت البته اقدامات عادی و روزمره انجام می شود منتهی در کل رایزنی های فرهنگی، اقتصادی، سیاسی ضعیف عمل شد حتی ضعیف تر از قبل. اگر رایزن اقتصادی بر مسائل منطقه احاطه کامل داشته باشد می تواند با محاسبه دقیق بر مسائل و فشار تحریم فائق آید و دائما باید در حال مبادله، ضرب و جمع باشد ، چون از آنها حساب و کتابی مطالبه نمی شود و انتظاری از آنها نداشتند اقدام موثری صورت نگرفت.تمام اقدامات وزارت امور خارجه عطف به مذاکرات برجام و غیره...، بود حتی در سفری که بنده داشتم اعلام شد معاونین وزارتخانه جوابگو نیستند و این موضوع به دیگر مسائل ضربه وارد می کند و آن را تحت الشعاع قرار می دهد. وزارت امور خارجه باید برنامه مدونی برای رایزن های اقتصادی ترسیم کند تا آنها نیز عملکرد خود را بروز رسانی کند.
منبع: خانه ملت